- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Szépjóreggelt!
valamikor régen már beszéltünk róla, csak nem találom...
Azt nyomoztam éppen, hogy hogy tudnék HD-videót nézni a t60-amról rákötve egy full hd lcd-re, merthogy csak vga port van rajta, és valaki belinkelt egy külső videókártyát, hogy az jó lenne erre a célra, de nem találom... -
fokukac
nagyúr
hatalmas fejlődést értem el az emúlt fél órában.
az F betű lett hibás, ami nélkülözhetetlen, ráadásul pont középen van.ezért azt csináltam, hogy kioperáltam az egész pöckös rugórendszert a hosszú í helyéről, és átrrendeztem az F betű helyére.
így most a hosszú í nem működik, de azt nem hiányolom annyira, lévén, hogy 15 éve alt gr + j -vel hozom elő a hosszú í-tna mindegy. Szóval van két villa alakú pöcök, amiket összetart egy merevítő lapka, és arra megy rá a gomb maga. A két villa alakú izéből az egyiknek letört az egyik szára, a másiknak pedig eltört, így nem tartják meg a gombot.
a kérdés az, hogy tudok-e ilyet szerezni... nincs-e valakinek egy halott thinkpad-ja, amiből kioperálhatnánk a felbecsülhetetlen értékű pöcköket?
szeretném elkerülni a komplett billentyű vásárlást, ha egy mód van rá...
-
fokukac
nagyúr
sziasztok. az imént csörgött a telefon, és ahogy rohantam hozzá, levertem a t60-ast. estében még elkaptam, viszont egy csomó billentyű lejött, és darabokra hullott... (Mindez a nők miatt! ; ))
kb. fél órája puzzle-ozom...
mindent visszaszereltem, de az egyik billentyű alján a két kis tartópöcök közül az egyiknek a szára eltört, így az a gomb nem nagyon akar működni, meg eleve be sem megy a helyére.
Lehet vajon ilyen pöcköt kapni hozzá, esetleg az egész billentyűt meg kell vennem rugóval, netán csak az egész billentyűzetet tudom cserélni?
köszi.
-
fokukac
nagyúr
hmm, szerintem egy 14"-os noti (már ha normális távolságban, az öledben v. az asztalon van, és nem 5 centire a szemedtől
) a látómeződ max. 10%-át foglalja el, úgyhogy szerintem teljesen mindegy, hogy milyen alakú az emberi látómező
Egy előnyét tudom még a filmnézésen kívül elismerni, mégpedig, hogy nagy, wide kijelzőkön több ablakot tudsz egymás mellé rakni, és úgy dolgozni. De 13-14 colon ez nem jön ki.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
Szerény nyomott véleményem szerint pedig a szélesvászon miatt kevesebbet látok, mint amúgy látnék. A szöveg fentről lefele megy, és így kevesebb fér ki. Ha bizonyos fejléceket (pl. az office-ban) át lehetne pakolni mondjuk oldalra, akkor talán jobb lenne a helyzet.
Ráadásul én a munkám során egy csomó táblázatot kell, hogy buzeráljak, és abból is kevesebbet látnék a wide monitoron.Szóval, a filmnézésen kívül a szélesvásznú képernyő szerintem semmire se jó...
Továbbá szerintem aránytalanná teszi az egész gépet. Egy 4:3-as notebook nekem sokkal kecsesebbnek, arányosabbnak tűnik, mint egy wide.
A világításról : nekem T60-am van, és hozzá elég érzékeny szemem (nemrég volt szemműtétem pl.). Nekem nem világít a szemembe.
Amúgy egy ötlet : mivel a wide monitornak kisebb a magassága, nagyobb szögben kell állnia a lámpának, hogy a billentyűre menjen a fény, és így már el tudom képzelni, hogy vakíthat is.
-
fokukac
nagyúr
tényleg, nem tudja valaki, hogy a t60 kontrasztját hol lehet állítani?
-
fokukac
nagyúr
jelentem, a hétvégén volt egy 5 percem kettesben egy x300-zal,
nagyon kicsi aranyos, kéne.
így kicsiben még lehet arányos a wide kijelzős noti is. szélességre kb. pont akkora, mint a 4:3-as t60-asom.bár a szemem valószínűleg kifolyna az 1440x900-as felbontás okozta beűmérettől, de azért lehet, hogy inkább megbuherálnám valahogy a dpi-t.
-
fokukac
nagyúr
válasz
karesz501 #3562 üzenetére
ablakok egymás mellé pakolgatására talán tényleg praktikusabb, de amíg külön méretezgetni és pakolgatni kell mindig, mert a windóz ugyanoda rakja az ablakokat, addig nem praktikus...
valaki itt mondta az excel táblákat. namost én a munkaidőm 80%-ában excel táblákat buzergálok, 10%-ában adatokat gyűjtök többnyire a neten, a maradék 10%-ban pedig word-ben megírom az eredményt.
Igazából egyikhez sem jó a wide; az excel tábláim nem csak szélesek, hanem magasak is, nem ritkán többszáz sorosak. amit az egyik irányba plusz-t ad, a másikban elveszi.csak a filmnézés, ahol egyértelmű az előny.
továbbá a tükörreflexes fényképezőm 2:3 oldalarányú képeket csinál - na, azok majdnem kitöltik a wide képernyőt, ha fekvő képek. De ha állók, akkor meg sokkal kisebbek... : )
szóval kétirányú.-----------------
amúgy én teljesen happy vagyok a T60-asommal, pont megfelel arra, amire vettem. kicsi, könnyű, masszív, hordozható, és sokáig bírja az akksija. és szép. -
fokukac
nagyúr
megint jött két t61-es a laptopinfo-hoz,
270-ért vesztegetik őket. -
fokukac
nagyúr
segítség, segítség!
ma megjelent egy dead- vagy hot pixel a képernyőmön
kis zöld világos folt, mindig ott van. pont középen.
erre vonatkozik valami garancia?
Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest