Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
mikrofon #7795 üzenetére
Itt tudod csekkolni, hogy egy film melyik streaming platformon érhető el: https://reelgood.com/movie/dune-2020
A 2021-es Dűne egyelőre csak az HBO Max-on érhető el.
-
rankesz
veterán
-
edeleny
őstag
TCL C725
DLNA probléma.
Általában nem lehet tekerni, vagy ugrani lejátszás közben. Full HD, 4K lejátszásnal kb. 10 perc után kilép. Így gyakorlatilag használhatatlan a hálózatról való lejátszás.
( nem a film hibás, az LG gond nélkül viszi. Pl. a Dűne)
Másnak is előfordult ilyen, tudtok valami megoldást. Épp azért vettem, mert tudja a DLNA - t.
Esetleg valami lejátszó program, vagy app? Zxyel NAS326 - al kellene együtt működnie.Ha már az előzőekben volt szó. Automatában, vagy csak kézzel frissít? Kb. két hete vettem, nem emlékszem, hogy frissített volna.
Esetleg valami lejátszó program?
-
mikrofon
veterán
Kicsit más kérdés vagyis inkább kérés.
Kérem nézze meg valaki hogy az új Dune fent van-e Netflix-en vagy az amazon prim-on! -
Kiskutya
veterán
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V082
V082
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip -
fauv
őstag
Nem laptopon van, hanem nagy gépen a jelenlegi . Mint monitor használom, itt szoktam fb.youtube, stb használni, játszani , illetve filmeket nézni.
Jelenleg egy 65-ös Sony XF7596-os TV van, de bármennyire is jó ez, nem vagyok elégedett vele, főleg úgy, hogy lenn van egy Samu, amikor feljövök és ezt bekapcsolom sírni tudnék, mennyivel rosszabb, pedig ez is VA panelos.
Ezért akarok most oda is 100Hz-es Qledet, ami ha nem is annyira jó mint a lenti, de legalább megközelíti. Persze a komoly filmeket lent nézem , ott van hozzá hang rendszer is és a médialejátszó, de itt is szoktam nézni főleg sorozatokat. -
Zoli1222
őstag
Köszönöm Urak!
-
Kiskutya
veterán
válasz
Zoli1222 #7773 üzenetére
Fényerővel nincs gond. A hdr fényerő ami kevés de azt dolby vision esetén se nagyon észrevenni mert sötét szobába van olyan film hogy kiég a szemed! SDR filmeknél én mozi mód 80-on használom a fényerőt nappal is. A mozi mód alapból kevesebb fényerőben megy úgy tudom és bőven elég.
-
Zoli1222
őstag
Vki tudna lőni egy képet teljes fényerőn világos szobában? Most már csak ez az egy tényező van, ami kicsit bizonytalanságban tart. A nappalink elég világos, igaz csak a délelőtti órákban. Közvetlen napfény egyáltalán nem érné a tv-t. Köszönöm.
-
turho
addikt
válasz
rainman72 #7768 üzenetére
Ha megunta elölről, folytassa hátulról
Én már csak a brightness problémát megoldó fw-t várom, amúgy szuper a 728. És nekem is abajgatja full fényerőn a szemem. Tehát nekem elég.
És hát nem kicsit király 65 collon hanyattfekve Call of Duty-zni néha egyet. Egy elavult gtx1080 vga-t használok még, azzal is szuper, 4k60 tűéles.
A Hisense-ről a mozgásmegjelenítési anomáliák miatt tettem le. Semmilyen local dimmingben nem hiszek, nekem az a kép Dolby C-jenatívan szeretem használni. Márpedig a 728-asban elég jó a panel. (VA, 4000:1-6000:1 natív kontrasztokról cikkezgetnek. A drága LG Nanocell meg 1500:1
) És kiderült, hogy rohadtul széles betekintési szögben is kellemes.
Nem használom se a dinamikus kontrasztot, se a dinamikus színt. Ugyanezen okokból. Majd ha az OLED nem ég be, stabil lesz, akkor megfontolom. Addig ez szuper.
Mellesleg a hangjával is elégedett vagyok, meglepően jó ebben az ársávban. -
rainman72
nagyúr
válasz
Kiskutya #7767 üzenetére
Szebb a hátulja mint az eleje ezt már régebben is mondtam
[video 5.50-nél]
-
Kiskutya
veterán
A tcl tényleg nem figyel az anyag használatra minőségre és dizájnra.... [link]
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Tudna valaki dobni 50c725 tévéhez linket ahonnan le lehet húzni a legújabb frissítést? És melyik a legutolsó stabil update?
-
jimmy74
őstag
Sziasztok.
Valószinüleg egy TCL 65ös lesz a választásom megvárom BF-et,egy C728 amit egyelőre kinéztem jókat olvastam róla.
A C825 ről mi a véleményetek tényleg ennyivel jobb mint az ára?
milyen fontos különbségek vannak köztük? -
Vhiktor
nagyúr
Régebben emlékeim szerint olcsóbb volt a TCL.
Személyesen nem találkoztam azzal a Hisensel így nem tudom objektían összehasonlítani őket, de a tesztben látszódni fognak a mérési eredmények, így egyértelmű lesz mindenkinek, hogy mire képes a tv, akármit is mondokHa csak a nyers adatokat nézzük és elhiszem, hogy a külföldi oldalak nemm kamulnak, akkor a Hisensenek dupla a fényereje és local dimminges, ezért a kontrasztja jobb lehet (cserébe blooming), viszont csak HDMI 2.0 van rajta ezzel szemben a TCL-en 2db 2.1.
Attól függ kinek mi a fontosabb. A valószinűsíthetően jobb kép a magasabb fényerő és a local dimming miatt(a mozgás megjelenítést most nem veszem ide) vagy a modernebb csatlakozók és android megléte (TCL).
Ha kapok egy U8Qf-et akkor objektíven össze tudom hasonlítani, így viszont csak óvatosan teszem.
Nálam az értékelés alapja a színhelyes kép, kalibráltan pedig még nem láttam a Hisenset, hogy mire képes.
Felőlem lehet rohadt magas a féynereje, ha cserébe full zöldes vagy kékes minden, hatalmas eltérésekkel a színhelyességben, akkor az számomra nulla pont. Elnézve az avsforumos tesztet viszont nem rossz kalibrálás után.
-
csul1
tag
válasz
rainman72 #7752 üzenetére
De egy film egy TV adás még nem lesz 30 nagyon ritkán 60fps-nél több, hogy a TV tudja a 120hz-et. Akkor látnám értelmét ha lehetne rajta megjeleníteni 120 fps tartalmat, ami kb csak gaming cucc. A kép frissítésének, meg semmi köze a válaszidőhöz ami miatt elmosódik a kép.
-
fauv
őstag
Köszi Urak
Korrekt segítség volt, Vhiktor tesztjét még meg várom.
Vhiktor : 65 c728 vs 65U8Qf azonos árkategória.
-
mikrofon
veterán
Igazából, mivel laptopot kötsz rá, így az egyik igazi előnye az android rendszer számodra nem ad többet.
A másik előnye a hdmi2.1 és e-arc. Mivel nem a saját androidján játszod le a tartalmakat és e-arcon küldöd az erősítődre igy ez se releváns neked. Mert Gondolom a laptopról külön megy a hang az erősítőre, feltéve, ha egyáltalán van erősítőd/soundbar-od. Így ennek a csatoló felületnek az egyik előnye elveszik.
Így marad egy objektív előny a hdmi 2.1 miatti 4K 120Hz vagy 100Hz képi jel fogadása...
Ezzel szemben áll a u8qf sokkal magasabb csúcs fénye.Ezen kívül még szubjektív okok vannak, hogy itt a fórumban a tulajdonosak elégedettek a tévével. Szeretik a képét. Nem tudom ez hogyan van a másik tv esetén.
Mondjuk mint ahogy az is szubjektív, hogy én pont hálóba vennék androidos tv-t, mert akkor semmilyen más kütyü nem kell hozzá és lehet nézni amit szeretnél.Még egy dolog jutott eszembe. Esetleg az internet sebességeket vedd figyelembe a két TV-nél. Melyiken milyen gyorsan száguldozik az adat lan és Wifi felületen a valóságban, nem pedig a specifikációban..
Én személy szerint nagyon örülnék, ha megrendelnéd mindkettőt, kipróbálnád mindkettőt, majd a neked kevésbé tetszőt visszaküldenéd 14 napon belül. Ebben számomra (és talán az egész közösség számára) az lenne jó, ha ide megírnád a te szubjektív valódi tapasztalatodat. Most úgy tűnik ez igazán hasznos lenne, mert úgy látszik te nem kötődsz egyik márkához sem, ráadásul mindegyiket egyszerre vennéd és egyidejűleg tudnád kipróbálni.
Akkor is írd meg ha nem a c728 jön ki győztesnek.Esetleg @Vhiktor bemutatóját megvárhatod, hátha abban lesz számodra pro és kontra érv.
legalábbis reménykedem nem fogja nagyon lehúzni -
Kiskutya
veterán
Ha a hdr fényerő a fontos és sok hdr filmet nézel akkor a hisense. Hálóba viszont nem rossz egy android tv mivel nem kell külön box ha valamelyik app hiányik a hisense rendszerén szóval praktikusabb. A 728 egy időt álló tv mivel ha mégis kellene egy új konzol akkor a hdmi 2.1 adott és maxon ki tudod használni. Ahogy olvastam a mozgás megjekenítés is jobb lenne de ezt nem mondom biztosra csak amiket olvastam a 2 tv-röl egy következtetés.
-
Saccco
nagyúr
4K tartalmakat nézve áll eldobós ez is. Én is az U8QF-et néztem korábban. Majdnem meg is rendeltem. Aztán akciós lett a 65C728 így egyből rá is rendeltem. 279 volt a legjobb ára a 65U8QF-nek, ezt viszont megkaptam 275-ért. FALD nincs, lemondtam róla. Bántott, hogy vajon mennyire lesz gond, hogy nincs 1000nit. Amit tud az nekem bőven elég, max fényerőn így is bántja a szemem. A monitorom tud 400-at és azt is csak 20-35% között használom.
Nekem is monitorként is üzemel. Arra érdemes figyelni, hogy egy 4GB RX480 4K-n csak 60Hz-en tudja hajtani. Korábban leírtam már itt, hogy hány frekvenciát támogat, plusz ott van a VRR.
A FullHD teljesen jól néz ki rajta.
De csináltam képet egészen kicsi kép felkonvertálásról. A feliratos Netflix 1080p, a kicsi 480p vagy 5xxp. A képeket egymáshoz képest nézd, telefonnal készültek.
-
rainman72
nagyúr
Régebben is voltak 120hz tvk még ki nem koptak,nagy számban kisebb méretben is.
Simább mozgást kéne neki biztositani,habár a U8QF-nél ennek ellenére mozgásbéli gondok vannak,fura
De nem biztos h mindenki szeme érzékeny erre egyformán.
Sporthoz jobb,habár én 50/60 hz-s tvnél se látok hibákat,utánhuzást. -
csul1
tag
Mik mennek itt
. Mielőtt megvettem a c725-öt én is gondolkoztam a Hisense-n olvasgattam forumokat és teszteket néztem. De az Android TV miatt TCL-t választottam. Amire én is rájöttem közben, hogy tökéletes TV (monitor mert azt sem rég vettem) nincs. Mindegyiknek van hibája, hátránya és főleg nem mindegy mennyiért ahogy Kiskutya is mondta.
Csak kíváncsiságból. A Hisense U8QF 120hz-es ha jól látom, de csak HDMI 2.0 van rajta akkor mire jó a magasabb képfrissítés? -
fauv
őstag
válasz
Kiskutya #7749 üzenetére
Világos.
Akkor lenne egy kérdésem. Inkább a véleményetekre lennék kíváncsi.
Mint írtam a 2 TV között gondolkodom, c728, vagy u8qf. Ezek lennének 300-as sávban.A Hisense topikban olvasva tény, hogy a 8qf nagyon jó tv ár érték arányban, de ti tudtok e nekem esetleg meggyőző érvet arról, hogy inkább a c728-at válasszam.
Hálóba kell, számítógépre lenne kötve, ott fb, ytube stb, Tv nézés, azaz a HD adásokat milyen szinten képes felkonvertálni, továbbá film nézés, HDR, csak 4k.Komolyan szívesen venném a véleményeteket, mert előbb utóbb döntésre kerül a sor.
Előre is köszi
-
Kiskutya
veterán
Szerintem amiket linkeltem saját képeket és külföldi teszteket elég jól cáfolja az ő állításait szakmailag is! És még az is lehet hogy ő kifogott egy hibás darabot és tényleg rossz volt vagy nem figyelt oda hogy szoftveresen frissítve legyen de ez nem azt jelenti hogy szar mind! A legnagyobb baj az hogy ha bejön egy új ember tényleg teljesen elmegy a kedve mert bizonytalan lesz. Inkább örülni kellene hogy van választék és talán árképzésben mi vevők is jobban járunk.
-
mikrofon
veterán
Ez fordítva is igaz. Attól hogy valaki ide jön és egymaga azt bizonygatja hogy
"Ez az igazi, jellemző kínai igénytelenség."
"Így viszont egy rossz vicc, amelyért még a jelenlegi ár fele is sok volna..."
"Az angol és amcsi felhasználók semmire nem tartják a TCL termékeket""Az általános összeszerelési minősége is jobb, mint bármelyik TCL készüléknek"
Ennek egy része szubjektív véleménye. Ezzel semmi baj sincs.
Egy része objektív fordítés, mellébeszélés.
De amiként sem az egyetemes igazság.
Ez csak egy savanyú megmondás, így hogy sosem probálta a valóságban ezt a tv-t.
Ezzel van a baj.....
Ha valódi felhasználói vélemény lenne teljesen más lenne, de itt a sokéves szakmai tapasztalataira hivatkozva mások véleménye és képe alapján bizonygatja az ellenkezőjét a valódi tapasztalatoknak és megy szembe mások valódi tapasztalataival és kérdőjelezi meg a szubjektív érzéseit.....
Nah ez a baj....
Természetesen te magad is elődöntheted, hogy hogyan vélekedsz nincs ezzel semmi ba, az is elfogadható ha neked ez a szimpatikus. -
rainman72
nagyúr
Amiket irsz az minden topik sajátossága nem csak a tvk-é,legyen az házimozi,projektor stb..
Ember legyen a talpán ha vki ujoncként vmelyik topikban kérdezni akar,netalán még eltérő véleménye is van
Az meg hogy melyik model jobb azt inkább hagyjuk kategoria.
Itt azért az elmult 1-2 évben elég jó kis csapat kovácsolodott össze surlodás mentesen,kisebb össze zörrenések mellett talánAmi most megy nem igazán volt itt jellemző,és ez nem sok topikrol mondható el.A néhány ember véleménye az egy ellen se állja már meg, mert egyre többen válasszák ezt a márkát,és kezd túl mutatni a fanclub
(ez mi jó
)szinttől.A Samsung meg nem biztos hogy a legjobb ellen példa,mert az ügyfeles ugy küldi el melegebb éghajlatra a garis ügyfeleket jelenleg mintha természetes lenne,és egyre többet.Elég hozzá ha csak napi szinten követed a fejleményeket ott,meglátod.
-
fauv
őstag
válasz
Kiskutya #7742 üzenetére
Persze, az ár nagyban befolyásol mindent, főleg minél olcsóbb valami, annál nagyobb kompromisszum készség kell hozzá. Én is , csak azért nézegetem ezeket mert nem akarok sokat költeni rá, hisz a hálóba kell, ha komolyabb tv-n gondolkoznék nem is jöttem volna ide, max c825 miatt.
Ami a kollégát illeti, tény, hogy nyers , de most kellene következni annak a résznek, ahol szakmailag lenne megcáfolva az ó állítása, hidd el szívesen olvasnék ilyen szakmai párbajt, az olyan ellen érv, hogy nekem tetszik, nem az. -
Kiskutya
veterán
Itt ár értéket kell figyelembe venni és nem az a gond hogy valakinek nem jött be de azért ne essünk már túlzásokba. Itt senki nem azt állította hogy világ legjobb gyártója de amiket írt a tcl-re azokat a hibákát minden más márka topikjába lehet olvasni. Ráadásul azt érezteti hogy itt mindenki vak mart szar amit vettünk. Nem egy márka volt már nálam és dolgoztam műszaki üzletben is azért van valamennyi tapasztalatom. Azt viszont nem lehet kijelenteni hogy ez szar mert tcl, minden gyártónak vannak jobb és rosszabb termékei ráadásul ott van a panel lottó is!
-
fauv
őstag
Nézzétek, ha valakinek más véleménye van, legalább annyi joga van leírni, mint másnak. Ha ez adott esetben negatív jellegű, attól függetlenül lehet építő jellegű is.
Érdekes dolog ez a TV ügy, kinek mi felel meg. Anno vettem egy samu q82r-t és azóta sem bántam meg, mert elképesztő tv. Akkor olvastam a samu topikot és jó pár ember aki q60-as TV-t vett, olyan szinten áradozott róla, mintha valami fullos több milliós tv lett volna, holott a topikban lévők ott lévő emberek véleménye az volt a q60-ról, hogy a létező legrosszabb TV.
Magyarán hiába áradozik itt jó pár ember arról, hogy a c725-728 milyen jó TV, ez egyáltalán nem biztos, hogy fedi a tényleges valóságot, így egy másik ember véleménye is számíthat egy olyan embernek mint nekem, aki most éppen akar venni egy új TV-t a hálóba és a Hisense és a TCL között gondolkodok. Én örülök annak, hogy több véleményt is olvashatok róla, mert minél több info van, annál könnyebb lesz majd a döntés. -
Saccco
nagyúr
válasz
Kiskutya #7737 üzenetére
Én szoktam olvasgatni. Azt szűrtem le, hogy összeségében nem döntöttem rosszul azzal, hogy lemondtam a FALD-ról és helyette a számomra jobban megfelelő szoftvert választottam.
Ár-érték arányban a 65C728 275-ért jelen (/vásárláskori) piaci körülmények között verhetetlen. Nem vagyok a tárcám ellensége. Miattam azt is ráírhatták volna, hogy LTC, CTL, stb.Ha az amerikai piacra szánt készülékeik is kaphatóak lennének nálunk, akkor egy tudatos az igényeivel tisztában lévő vásárló nem igen válogatna más márkák termékei között. Vsz.
-
Kiskutya
veterán
-
Dadpool
aktív tag
válasz
Kiskutya #7722 üzenetére
[TCL C725 C728 TVs - tips for picture adjustment]
Szerintem elég jó a masina -
Vhiktor
nagyúr
-
fauv
őstag
Urak, létezik, hogy a c728 local dimming zóna nélküli tv? Legalábbis ilyesmit olvastam.
Tudna valaki konkrétat ezzel kapcsolatban? Ne linkeljétek a displayspec oldalt, mert ott 1296 zonát mutat, de az szerintem tuti fars.Köszi előre is
-
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Az 55C725-ről mi a véleményetek?
Általános felhasználásra kellene fateromnak tv, most ez és a 90 ezerrel drágább LG OLED tv között vacillál, hogy ez vagy az a jobb vétel-e összességében nézve. -
turho
addikt
válasz
Bélabácsi #7695 üzenetére
512 gb ntfs hdd a "filmes"
, gyönyörűen visz mindent, 4k hdr10 dv stb. filmeket, 40-60 Gb mkv-ket.
Az usb port tápárama ennek a külső csataló sokéves hdd-mnek elégséges.Amúgy színek, 65c728.
Házi egyszerű kalibrálás, mint olyan, létezik?
Egyébként nagy bajom nincs a színekkel. De a piros színnél veszem észre azt, hogy kicsit furább, enyhén mályva hatást kelt. És ha piros cucc van a képtartalomban, mintha kicsit túlszaturált is lenne, a kékhez-zöldhöz képest.
De a fehéregyensúly szerintem rendben, tökéletes a fehér (szemre). -
Brandynew
őstag
Szia,
Bp-re kicsit lassan jön ki a Fehérvári Videoton (ők szervizelnek), de nekem 2 hét alatt megoldódott a gondom. Úgy működött, hogy telefonon jeleztem nekik a problémát és jövő hétre beszéltünk meg egy időpontot, amikor kijönnek. Nem volt náluk olyan pót alaplap, ami kellett volna, de a következő héten hozták, Lengyelországból rendelik, ott gyárt a TCL. Nem értenek hozzá egyébként, ez világos volt, amikor beszélgettünk, de szerencsére kevés alkatrészből áll a tévé, betanított munkásként egyszerűen kicserélik, amit kell, nem forrasztgatnak.
Ha már nincs garancia, másnak is azt ajánlom, hogy rendeljen be pótalkatrészt és cseréljen maga, mert pofonegyszerű, kb. olyan, mint amikor egy asztali számítógépben dugdosod össze a hardverelemeket és kábeleket.
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van a szerviz háttérről, TV-vel kapcsolatban ?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest