Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levente1991
tag
válasz
balkoger #8529 üzenetére
Az említett videón kívül még egy szintén tévéből felvett 1080i-felvételt próbáltam, azzal is probléma volt. Tegnap estétől próbáltam többféle dolgot is - filmek, sorozatok, zenék - azokkal nem volt baj.
Eddig úgy látom, hogy a rögzített adások problémát okoznak, de azokat nézem majd máshogy.
Ezt leszámítva szuper minden.
-
gyűrű
addikt
válasz
balkoger #8485 üzenetére
Úgy tudom hogy a dts-x passtrough megy. Hdmin.Nem a tv dekóderre voltam kíváncsi. Más fórumokon legalábbis azt olvasom..Ha plexen nem megy a dtsx pass akkor azt ki sem próbálnám.. Azt az oldalt ismerem, sok téves infó van.. Nálam nason van minden nfs t smb t és mysql-t használok, de be tudom kapcsolni a plex szervert is, azért kérdeztem csak.
-
Levente1991
tag
válasz
balkoger #8474 üzenetére
Nem használok transzkódolást, a Plex alkalmazásban egy film lejátszásakor ugyanaz a kép fogad a webes felületen, mint amit te is mutatsz lentebb a képeken, direkt play. TCL C725-ön ilyen szenvedős, eddig Mi Box 3-on használtam a Plexet ugyanilyen beállításokkal, mint ahogy a tévén tenném, ott semmi probléma nem volt vele. Csak ezen az egy eszközön használnám.
-
Gino20
őstag
válasz
balkoger #8296 üzenetére
Ha jól látom TCL hangprojektort használsz
. Korábban olvastam a C728 részletes beszámolódat, szóval csak felmerült bennem, ha van kedv / ingerencia ehhez hasonló beszámolót akár hangprojektor topikban is rittyenthetnél
, mert úgy látszik manapság SB kategóriában is egyre keresettebb a TCL és sok érdeklődőnek segíthetnél
. Persze ha esetleg Te nem így gondolod, akkor sorry
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8142 üzenetére
Persze, hogy érzékelhető a különbség
Ez nem a rossz látáson múlik. Ki tudod számolni, hogy egy átlagos szem milyen távolságból mennyi képpontot érzékel, pl. itt meg tudod nézni, hogy milyen képátlójú tévén, milyen felbontású tartalmat nézve mi az a maximális távolság, aminek megtartása ahhoz kell, hogy 100%-ban profitálj az adott képfelbontás nyújtotta részletességből.
Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre.
Belátható, hogyha a szemed tökéletes és nem is célod, hogy 100%-ban kiélvezed a 4K képminőség előnyét (én is kicsit messzebb ülök az optimálistól), az ajánlott távolság 3x-osa (azt írtad, 3 méterről nézitek a tévét) biztosan túl sok, a "hűha" érzés el fog maradni egy részletgazdag, HDR-es 4K tartalomnál, mert ilyen távolságból nem fog lényegesen többet nyújtani egy FHD tartalomnál, esetedben valószínűleg felesleges is a FHD helyett a 4K-t választani.
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8129 üzenetére
Ez ilyen női dolog lehet, sokaknak a fejében a tévéről a CRT jut eszébe (ami mai szemmel nézve nem tévé, hanem egy zajdoboz, amiben mozog valami), és ahhoz viszonyítva valóban egy 30 colos is óriási. Csakhogy azóta egy "kicsit" fejlődött a filmgyártás, attól, hogy régen a kis CRT-kre gyártottak tartalmat, nem kell, hogy ma is az jelentse a tévét.
A 4K véleményem szerint 65" alatt felesleges, de az ideális képméret 75-85 körül kezdődik, viszont még az sem nevezhető kifejezetten nagynak, ha nem a CRT-hez viszonyít valaki, hanem önmagában nézi. Egy mozihoz hasonló élmény egy 30 négyzetméteres nappaliban valahol 160"-nál kezdődne, ahhoz képest a 65" semmi, de azzal valamennyire már ki lehet használni a 4K/HDR/Dolby Vision nyújtotta előnyöket (max. 1,5-2 méter nézési távolságból, ha messzebbről, akkor a 65" már kicsi lesz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest