- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Celtis #34338 üzenetére
Nem fog leesni. Ahogy korábban is írtam, a HDMI CEC és ARC random működés az 55P715-ön is olyan, mint a mostaniakon. Tehát 4 év alatt nemhogy oda nem jutottunk el, hogy a TV távirányítójával lehessen külső eszközt irányítani (pl. Telekom TV box), de még az eszközök egymás közötti ki- és bekapcsolása, meg a hang kiküldése is problémát jelent a TV miatt. Jah, és a local dimming (a P715-ön magyarul LED mozgás csökkentés) is pont ugyanolyan szar, mint akkor volt. Az Android/Google TV az egyetlen pozitívum a dologban, de az meg ugye nem a TCL érdeme...
-
RVR400
veterán
Úgy látom, hogy minden fan kiragadott valamit abból, amiket leírtam, nem pedig egyben sikerült megolvasni.
Van TCL-em, működik, de tényleg ennyi. 100-zal többért van másik készülékem is, inkább hagyjuk az összehasonlítást.
A techbuzizás a TCL TV önmagában történő tökéletest meg sem közelítő üzemeltetéséhez kell, nem ahhoz, hogy egy plusz eszköz helyettesítse az okos mivoltát, amit nem akartok belátni, hogy el van szabva. Csak vissza kell olvasni 1-2, hogy ki mivel mennyit szív.
Részemről lezártam.
-
RVR400
veterán
válasz
laci laci #14667 üzenetére
Már leírtam korábban a véleményemet. Jó a TCL, de vagy techbuzinak kell lenni, vagy tényleg vegyél másik okoseszközt mellé (de akkor minek csinálnak okostévét). Szoftveresen tényleg egy rakás szar a TCL, ha tetszik, ha nem. És igen, ebben benne vannak a le nem fordított menüpontok, a CEC használhatatlansága, az ARC funkció érdekességei, valamint a médialejátszó videóméretezési balfaszságán keresztül a többi. Tetszik nem tetszik, nem ártana legalább egy készülékkel előrukkolni, ami out of the box működik. Érdekes, hogy gyakorlatilag minden más gyártó képes megugrani ezeket, de a TCL valahol leragadt.
És nem, ne jöjjön nekem senki azzal, hogy kell mellé egy Firestick, Shield, stb, mert akkor már a cirka 80-100E Ft-tal többért kategóriákkal jobb tévét veszek más gyártótól.
-
RVR400
veterán
válasz
jaanoo89 #14472 üzenetére
Mondjuk tekintve, hogy az egyiknek a legolcsóbb ára 420 volt, míg a másiknak 620, így szerintem nem is elvárható, hogy azonos szint legyen a kettő... Annyira nem rossz a TCL, de tekintve a CEC és ARC szarakodást, valamint a nyomorék FW-eket (az ARC pl csak az R815-ös FW-vel jó a P715-ön, de azzal meg már nem túl acélos a sebessége), nem éppen a legjobb vétel, ha az ember nem techbuzi.
-
RVR400
veterán
válasz
universum73 #13959 üzenetére
Szerintem erősen semmi köze a TCL-hez...
-
-
RVR400
veterán
válasz
thefreeman #13277 üzenetére
-
RVR400
veterán
Nah, most utoljára fárasztok mindenkit a standby-os háttérvilágításommal. Szereztem egy mérőt, ami alapján kiderült, hogy készenlétben 0.0032A-t vesz fel a TV még így is, ami bőven jó eredmény, annak tekintetében meg pláne, hogy a Philips 65PUS8506-nál ez az érték 0.007A. Szóval bánja a tökszár, hogy szürke éjszaka a kijelző.
-
RVR400
veterán
válasz
freeapro #12912 üzenetére
Több verzióval is kipróbáltam, mindegyiknél volt reset all, reset shop és visszaállítás is, bízva benne, hogy hátha egyszercsak elmúlik a hiba, de nem jött be.
Közben rájöttem, hogy egyszerűbb úgy tesztelni, hogy félhomályban kicsit kopogtatom a kijelzőt ujjal, amikor ki van kapcsolva, és szépen látszik az érintésnél a felvillanás.
-
RVR400
veterán
válasz
alázógyík #12907 üzenetére
Az a baj, hogy a derengést mindenki úgy képzeli el, hogy elég nagy fény. Amennyiben a szobába megy be egy kis természetes fény (redőny nem zár tökéletesen, üveges az ajtó, stb), már csak úgy látható, ha egy lepedővel, vagy valami hasonlóval elszeparálod a készüléket (meg Magadat), vársz egy kicsit, hogy szokja a szemed, majd kihúzod, vársz egy kicsit, és visszadugod. Közelről kell nézni, hogy érzékeld a különbséget, de így látható, hogy az egész panel, ha csak egy hangyapénisznyivel is, de világosodik, amint áramot kap. A V662 verzióval nem kell ennyire direkt módon csinálni, de ahhoz is az kell, hogy tényleg csak minimális fény legyen a helyiségben, viszont annál éjszaka felébredve is látszik, hogy világosabb a kijelző, mint kellene.
Lumineszcencia nem lehet, pont azért, mert teljes sötétségben látható, ergo így készenlétben biztosan többet fogyaszt a kelleténél, másrészt nem tudom, hogy mennyire egészséges élettartam szempontjából a háttérvilágításnak.
Kipróbáltam a V606-os verzióval is, azzal is ugyanez a helyzet.
-
RVR400
veterán
válasz
SztiviVander #12903 üzenetére
A P715 is 2020-as modell. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem csak egy P715-öt érint a topicon belül sem. Ráadásul pl a hivatalos V645 verziónál nem annyira látványos, mint mondjuk a V662-nél, szerintem lenne még pár tulaj, akinél ez megvan. Nyilván lehet struccpolitikát folytatni, de a probléma igencsak valósnak tűnik.
-
RVR400
veterán
válasz
SztiviVander #12896 üzenetére
Megfordítottam, de várható volt, hogy a hiba megmarad. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy nem egyedi a probléma.
-
RVR400
veterán
A V645-nél, ha van beszűrődő fény pl. az utcáról a redőny lamellái között, akkor már nagyon kell nézni a kijelzőt, hogy észrevehető legyen a különbség a bedugott és kihúzott állapot között. Annál nagyon kell fókuszálni a kijelzőre, hogy lásd az elsötétedést, miután kihúzod a csatit az oldalából. De ha 3 alkalommal megcsinálod, akkor észre fogod venni. Így még elsőre én is azt hittem, hogy a 645-tel jó lett, de mégsem.
A dugófordítást este kipróbálom, bár kevés esélyt látok rá, hogy megoldja.
-
RVR400
veterán
Teljesen sötétben ki tudod próbálni, hogy kihúzod a konnektorból, és megvárod, míg a LED kialszik, és közben nézed a panelt? Elsőre nem biztos, hogy feltűnik (a V662-nél volt csak durván észrevehetően erős a panel megvilágítása), de 2-3 alkalom után már észre fogod venni, ha nem stimmel a dolog. A szélén a keretnél érdemes figyelni, mert van egy vékony fekete sáv alapból, így kihúzáskor egyszínű lesz, bedugva meg nagyon minimálisan világít a panel.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
RVR400 #12881 üzenetére
Szóval a V645-tel sem jó, de ezzel a legkisebb a világítás mértéke. Egyedinek nem gondolnám, mivel más vetette fel a problémát, és eddig én sem foglalkoztam vele.
Tehát, P715 tulajokat keresel, akik kipróbálnák ugyanezt. Tényleg éjszakai sötétség kell hozzá, nappal nem tudok úgy besötétíteni, hogy ne legyen túl sok fényszennyezés (a V662-es verziónál látszik egyedül ilyen esetben is, mert ott világít a legdurvábban). -
RVR400
veterán
válasz
Kiskutya #12880 üzenetére
Igazából nem annyira észrevehető, de érdemes tenni egy próbát. Letöltöttem a V645-öt, ami a hivatalos honlapon is fent van, azzal jól működik, nem megy semmilyen szinten a háttérvilágítás. A legrosszabb, hogy nem a gyorsindítás miatt van, mert a konnektorba bedugva egyből kivilágosodik minimálisan a kijelző, és tényleg csak teljesen sötétben tűnik fel a dolog. A fogyasztási vonzata nem tudom, hogy mennyi, de jelen gazdasági helyzetben érdemes foglalkozni a kérdéssel.
-
RVR400
veterán
válasz
rainman72 #12878 üzenetére
Ne is mondd, ha így marad, akkor a készenléti fogyasztása kerül annyiba, mint eddig használat közben. A Philips-szel meg amúgy nincs bajom, ahhoz nem random módon tákolnak szoftvert.
Nem akarom cserélni, nem terveztem, de van elfekvőben egy régebbi LG, akkor az megy a helyére.
-
RVR400
veterán
Felraktam a V660-at, ez egy P715, ezzel már csak feleannyira marad rajta a világítás. Kipróbálom még majd egy V715-tel, ha azzal sem megy, akkor egy 653-mal. Ha ilyen marad bármilyen próbálkozással, akkor megy a háztól, és többet nem is akarok TCL-t látni.
Teljes sötétben húzd ki a 220-at, és várj míg a LED is kialszik. Nekem szépen lassan teljesen elfeketedik így az egész, addig nagyon gyengén látszik, higy az egész panel világosabb.
-
RVR400
veterán
válasz
dave_gahan #12800 üzenetére
Inkább vegyél egy kontrollert.
-
RVR400
veterán
Szerintem ide felesleges leírnom... alapvetően, ha ugyanolyan sötéten nézem a Philipset, akkor a fekete sem világosabb, mint a TCL-en, csak ezt legalább lehet normálisan nézni nappal is, ráadásul ágyból oldalt fekve nézve sem kezdenek elmenni a színek. A mozgásmegjelenítés sokkal jobb, és a fórumtárs bevilágítós problémájának semmi nyoma. De ha jól emlékszek, akkor itt is volt jó pár ember, aki a C-szeriásakat cserélgette nagyüzemben hasonló probléma miatt...
Nyilván TV-t nézve rosszabbnak tűnik, mint a TCL, mert az csak 55-ös, a Philips meg 65-ös, a TCL-t messzebbről is nézem, viszont ugyanolyan közelről nézve már látszik, hogy egyértelműen segít a Philips képjavítása. Az Ambilight pedig hab a tortán.
Sőt, ahogy látom, a kollégának a PS5 érkezése után lett ezerszer rosszabb a TV-je, addig nem volt vele baja.
-
RVR400
veterán
válasz
GordonSamway #12608 üzenetére
Mikor veszed a C735-öt?
-
RVR400
veterán
válasz
sortiefish #12439 üzenetére
Amíg van szabad memória, addig nem kellene bezárnia...
-
RVR400
veterán
válasz
sortiefish #12437 üzenetére
Akkor csak Téged nem, mert nálam is újra el kell indítani a Netflixet utána. Hozzáteszem, csak a TCL-en, a Philipsen tökéletesen onnan megy a film, ahol megállítottam. Sőt, tovább megyek, még akkor is oda lép vissza, ha közben kimegyek a főképernyőre, esetleg ránézek egy YT-ra, aztán kattintok a Netflixre, és nem kell újra kiválasztanom a filmet.
-
RVR400
veterán
válasz
Bandiahegyro #12289 üzenetére
55P715-ön szintén ugyanez, bár csak magánál a dinamikus képmódnál annyira nem szembetűnő.
-
RVR400
veterán
válasz
eisento #12265 üzenetére
Jah igen, ezt is kifelejtettem a Philipses összehasonlításból, hogy az nem zárja be az appot, ha közben főképernyőre megyek, vagy közben mondjuk TV-t nézek, hanem amint visszaatérek pl Netflixre, akkor pont úgy van, ahogy átléptem, valamint sokkal gyorsabban is kapcsol be gyorsindítással.
-
RVR400
veterán
válasz
Tomacko #12213 üzenetére
Az 55P715-höz képest szerintem jobb, és ez nem az első benyomás, hanem a harmadik is.
Más TCL-t nem láttam, így azokhoz sajnos nem tudok viszonyítani. Ami elsőre szembetűnő, hogy a TCL full fényerőnél olyan, mint a Philips 40%-on, és ilyen szinten a feketéje sem rosszabb, hiába IPS panel. A kijelző maga homogénebb, szürke háttérnél a TCL szélein végig van egy sáv, hol vékonyabb, hol vastagabb, meg két helyen minimális foltosodás látszik, a Philipsen ilyennek nyoma sincs. A TV adások a kijelző méretéből adódóan rosszabbnak tűnnek, minden más jobb, de sokkal több beállítási lehetőség van, mint a P715-ön.
Utólag rájöttem, hogy a TCL-lel valóban az volt a legnagyobb bajom, hogy gyakorlatilag full sötétben is kellett rá a 100% fényerő, és még akkor is voltak olyan részletek, amik nem látszottak, és emiatt annyira jó a feketéje. Most az bekerült a hálóba, így ott annyira nem fog ez zavarni, így a nappaliba a Philips mindenképpen jobb választásnak tűnik.Mozgásmegjelenítésben viszont ég és föld a két készülék, hiába 60 Hz mindkettő, élességben is a Philips a nyerő, ez viszont a TV-adások nézésében is inkább a Philips malmára hajtja a vizet, hiába a fentebb említett méretbeli rosszabbodás.
De mivel nem C725 vagy C728 (esetleg más hasonló árú készülék) az összehasonlítási alap, azokkal tapasztalatom sincs, így egyértelműen érdemes megnézni egy-egy elektronikai szaküzletben, hogy ahhoz képest kinek hogyan jön be.
Jah igen, ami a legkényelmesebb dolog, hogy a Philips EasyLink-je által nem kell a Telekomos box távjával sz*rakodni, a TV távjával tudom azt is vezérelni.
Egyelőre ennyi. A TCL-t mondjuk feleannyiért vettem 1.5 éve, szóval nem temetem a márkát, nyilván elvárható a jobb jósági tényező, de jelenleg jobban meggyőzött a Philips, pedig a márkára 10 éve még azt mondtam, hogy pénzt nem adnék érte.
-
RVR400
veterán
válasz
csabaizoli80 #12191 üzenetére
És nincs otthon porszívója, meg ez nem is az a topic.
-
RVR400
veterán
válasz
fene_vad #12026 üzenetére
Ha most egy HD-ready TV-n nézel mondjuk 720-at, akkor ahhoz képest minden szar lesz, mert ott gyakorlatilag kijön 1:1-ben a pixelarány. Ugyanez a helyzet a kollégám HD-Readys plazmájánál, mivel bárhol máshol néz TV-adást, ahol 2K-s vagy 4K-s TV van, neki nézhetetlen.
-
RVR400
veterán
válasz
samycool87 #11833 üzenetére
Kövezzetek meg, de én a Philipset venném.
-
RVR400
veterán
Mondjuk távot nem vennék egy másik TV áráért, az biztos. :)
Én csak azt tudnám tanácsolni, hogy akkor Samsungot kell venni. Sajnos ez ilyen, több ismerősöm is így működik, hogy a megszokott dolgoktól nem igazán tud eltérni, de mégis megpróbálja, hátha a másik mégis ugyanolyan lesz.
Ezeket a problémákat mi semmilyen módon nem tudjuk megoldani helyette még tanáccsal sem, mert nem úgy fog működni, mint a Samsung, mert EZ NEM SAMSUNG.
-
RVR400
veterán
válasz
F.B.I. #11368 üzenetére
Pedig itt jó pár embernek cseréltek kijelzőt ugyanilyen hibára. Mondjuk egy időben bántam a garasoskodást, hogy csak P715-öt vettem, de igazából így már inkább örülök, valamint a többletköltés sem okozott volna arányosan ugyanannyi jósági tényezőt, még ha hibátlan is a készülék.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
Ez még szubjektívebb dolog, mint a képbeállítás, szóval nem biztos, hogy bármilyen válasszal előrébb leszel.
-
RVR400
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest