- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED monitor topic
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Itt is megkérdezem, mert lehet hogy inkább Ti tudjátok a választ:
Az ugoos am6b plus menüjében a Dolby Vision beállításainál három lehetőség van:
Ki
Be
Dolby vision enable with low latency (YUV)Ez az utóbbi mit jelent? Illetve ezt javasolt választani, vagy a "sima" Be értéket?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9261 üzenetére
Megnéztem V082 van rajta.
-
lasse001
senior tag
válasz
TommiStyle93 #9291 üzenetére
Szia. Igaz c25 de nekem nem kell bekapcsolnom a játék módot. Miután elindittom az xbox sx-et még az alap képmódban van. De ha indítok egy játékot automatikusan átvált játék módra. Lehet az a gond hogy te kézzel is bekapcsolód.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek
Használ itt valaki 50C715-öt? Másolnék kérdeznék itt is egy ilyet.
Első kérdésem egy adott modell miatt lenne. TCL 50C715 (új, 150e Ft-os ár miatt lett érdekes ). Jelenleg és a közeljövőben is (az árakat illetően, persze senki sem jós...) jó választás lehet? Sajnos élőben nem volt lehetőség megtekinteni, de pár ismerősömnek mostanság segítettem/segítettetek! tv vásárlásban (65C715, 43C725, 65C728) és tetszett amit a TCL és a QLED művel. Ahogy láttam mva panel van benne, ezt hogy kell elképzelni, akár az adott modell esetén (aki látott már élőben ilyet). Jelenleg a következő páciensnél Pana TX-49FX600E van. Az IPS felejtős, VA kellene. Hirtelenjében jött lehetőség (és VA kell azonnal érzés!) miatt jött a gondolat, hogy most megéri e váltani, drágábbak lesznek e a tv-k, jó választás lehet e jelenleg és "később" is megállhatja helyét. Méret kombó is van, kell e az 55col. Lényeg hogy váltana kijelzőt, kérdés hogy most vagy kicsit később vadászni valami bestbuy-t... Aztán jön a méret... Kombós.
Mit gondoltok az adott tv-ről és a feltételek mit mutatnak?
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150K (bestbuy kellene a kijelzőtípus csere miatt elsősorban). Ennyiért nem lehet csodát várni. Elsőnek az említett 50c715 jó döntés lehet e. Ha nem akkor mehet 200ig a következő lehetőség.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) leginkább film, sport, játék ritkábban Series S (ha komolyabb konzol lesz akkor persze TV csere, hozzá illő).
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? javarészt, 2m, másik poziban 2,5m 50-65 col...
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? napsütött nappali, függöny van, max napközben sport miatt. javarészt este sötétben.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Egyedül szemből, néha többen 15fok max. Ami itt érdekes lehet, hogy számít e valamit fekvő helyzetben kb 30-40 centivel feljebb van/kezdődik a tv alja, a fejétől.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Smart... YT, Netflix, Képernyőtükrözés, bluetooth, javarészt androidos boxról mennének a filmek, sorozatok.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) bluetooth esetleg optikai.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? elvileg falra menne, mind1.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Ha van android akkor azt de tudom hogy szűk a keresztmetszet ebben a méretben.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Vállalható hang?
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új vagy használt garival.
-
Saccco
nagyúr
válasz
TommiStyle93 #9276 üzenetére
Egyik forrás esetén se kerül elő az a két menüpont?
-
beverly
tag
válasz
TommiStyle93 #9276 üzenetére
Üdv a klubba!😟
-
H-Mano
tag
-
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #9271 üzenetére
Bocs, ezeken már rég túl vagyunk. Ha követted régebbed.... 4 kábel és 3 VGA után is ilyen. De a VRR szoftveres (is).
-
TommiStyle93
csendes tag
Az intelligens kép beállítást ki/be kapcsolgatom, nem változik semmi.
Rámentem, hogy alapértelmezett képbeállítások visszaállítása, leokézom, nem változott semmi a menüben... Ugyanez a hangbeállításoknál is ...Másik téma: tegnap néztünk filmet az alapértelmezett lejátszóval pendriveon, majd ma délelőtt ugyanezt a filmet lejátszottam a vlc playerrel is, most megint elindítanám ugyanazt a filmet az alap lejátszóval és már azt írja ki, hogy nem támogatott formátum...
szerk.:
Harmadik téma: X-box series x dolby vision bekapcsolva, Dolby Atmos bekapcsolva, 120 Hz bekapcsolva, a TV-n játék mód bekapcsolva, ALLM on, VRR on, indítom a játékokat, betöltővideóknál a TV 1 sec-enként váltogatja, hogy játékmód ki- játékmód bekapcsolva, valamint a felbontás, a Herz is ugrálva váltakozik, valamint a dolby Vision és Atmos is ki-be kapcsolódik, ezek közben a TV ijesztő reccsenő hangokat kiadva, mint ami szét akarna szakadni az idegtől.... ez kicsit zavaró... a kislányom sírva hagyta itt a TV-t, mert fél tőle... -
Saccco
nagyúr
válasz
TommiStyle93 #9273 üzenetére
Intelligens képet állítottad be valószínűleg, vagymianeve.
-
TommiStyle93
csendes tag
Sziasztok!
55C728 V072
Tegnap üzemeltem be a TV-t, láttam, hogy a kép/hang beállításoknál rengeteg féle lehetőség van, gondoltam azt majd ma beállítom a youtube-on található kalibrálós videó alapján. (amit ezúton is köszönök szépen
)
Ma bekapcsolom a TV-t, nézem a kép/hang beállításokat, és eltűnt az a menüpont, hogy képmód meg az is, hogy Hangmód...
Lehet én bambultam el, vagy valamit véletlen kikapcsoltam, de tudtok segíteni, hogy miként tudnám visszahozni azt a két menüpontot?
Előre is köszönöm szépen!
-
mikrofon
veterán
Ez igen jól hangzik.Sajonos az ATV része nem is lesz olyan mint az nvidia-n. Mondjuk én azon sem tudtam megszokni. Ezért is lett újra Uggos-om.
Sajnos én sem találtam meg a módját a TCL ATV-n hogy megjelenítsem az éppen futó alkalmazást. Így bizonyos háttérben futó alkalmazást nem is tudtam ellenőrizni hogy megy-e és bezárni se semmilyen programot még ideiglenesen se, nem hogy véglegesen letiltani. Pedig van egy kettő amit nem ártana.Button Mapper: Remap your keys programot próbáltad már. Én a pro verziót használom,. Nekem bejött, de mondjuk nem próbáltam tv nézéséhez használt gombokat programozni.
Ha már távirányító a téma, akkor ez az alkalmazás jöhet még jól: mouse toggle android tv ez a légegeret imitálja. A kusort tudid a nyilakkal irányítani. Néha jól jön. Legalábbis nekem.
-
HELLAFLUSH
őstag
Ez esetben én kipróbálnék más VGA Drivert vagy egy másik VGA-t mert én a szoftveres hibát kizárnám a TV részéről mert nálam nem villódzik se PC-n se PS5-ön.
Milyen HDMI kábelt használsz? be tudod linkelni?
Sajnos nagyon sok olyan HDMI kábel van ami nem tudja azt ami rá van írva.. -
gyűrű
addikt
Nos megvolt a C825 első tesztje.. hajnali 1-ig
Eddig szuper. Falra tettem. Egy 65-ös 3éves samsungot váltott.
Ég és föld. Szuper a kép. Klasszisokkal jobb mint bármilyen új lcd amit idáig láttam, philips hisense, sony, lg, amit mostanában néztem üzletben..Ami nekem fontos volt a Dts-hd/DTS-X és True-hd/Atmos passtrough a hdmi-n, az megy is.
Cec-t még nem ismertem ki, samsungnál egyértelműbb volt..kissé bugos szerintem..
Digis csatornákból 117-ből automatán 109-et talált a többit kézivel adtam hozzá, amit kiexportálva, a tcl csatorna editorral szépen sorba raktam..Dolby Vision, HDR+, HDR10 megy nvidia shield pro-ról.
DV/Atmos/eac3 megy Beépített Netflixről is.
HDR megy a beépített youtube-ról
Ezeket mindig ki is írja fennt a sarokban egy kis logóval ha olyan tartalmat kap..Akkora a fényerő hogy éjszakai tv-zéshez nagyon le kellett vennem... 27-re..
A demo youtube videóknál néhol volt bekockásodás 4K HDR-nél..
A nason levő 100 G környéki DV és HDR filmeken nem..Xbox series-xel majd később nézem meg, nem vagyok hardcore gamer, így ha a vrr nem megy nem halok bele..
A képet még állítgatnom kell mert kicsit soknak érzem a pirosat.
Feketék nagyon jók, majdnem mint egy olednél.
Nem láttam felhősödést, de bloomingot igen, ha a local dim maxon van, akkor a felirat körül, de ezt be lehet állítani.Nagyon sok kép és hang beállítás van, tanulni kell még..
Hang az tényleg nagyon brutál, egy tv-hez képest persze.
Nálam általában megy egy onkyo AVR egy 11.1-es JBl hangrendszerrel, persze az azért más..Az ATV rendszer lehetne gyorsabb is, de tudom hogy az ilyen..
Van benne pár fordítási bug, meg egyéb kezelési is, gondolom lesz jobb is.
Ezen a 072-es FW van.Érdekelne hogy lehet a kisebbik távirányító gombjaihoz más funkciót rendelni, pl azon nincs guide gomb.
Nem találok olyan gombot mint az nvidia shildnél hogy a futó appokat ki lehet lőni..
Hogyan lehet a TCL-tv appot, vagy más oda nem illőt törölni, vagy leállítani..
egyelőre ennyi, várom a Viktor tesztjét.
-
H-Mano
tag
Sziasztok!TCL TV kijelzőjének tisztítására tudnátok adni biztosan nem károsító, de mégis működő megoldást,technikát....(A kézikönyv eléggé leegyszerűsít ( nem alkoholos) ablaktisztító és törlőkendő....)
-
Kiskutya
veterán
Fogalmam sincs mi van most a tcl-el szoftver szinten mert októberig szinte 2 hetente jöttek legalább béta szoftverek azóta meg semmi. Lehet amit rainman72 linkelt az áll a háttérbe és inkább nem teszik elérhetővé a béta szoftvereket csak akkor ha kész és teljesen stabil.
-
turho
addikt
válasz
HELLAFLUSH #9256 üzenetére
Most cseréltek gariban alaplapot.
A villódzásra azt mondta a szerviz, hogy az már szoftveres orvoslást igényel. Lehet hogy pc-vel érzékenyebb erre, mert pl. én VRR módban COD Vanguardoztam rajta, 4k120HZ-en, rtx3080+DLSS-sel. Itt 85-125 fps között ingadozik a képfrissítés. Ezt kapja a tv.
Lehet hogy egy PS5 vagy egy XBOX S nem produkál ekkora FPS-t, vagy nem terheli ennyire.
Szóval ezért kellene fw oldalról is fejleszteni még. Mondom, szervizesek mondták, hogy szerintük javítás kell. -
edeleny
őstag
Először titeket kerdezlek.
Feltettem a KODI-t. Sikerült a NAS-t is hozzá rendelni.
Nem szoktam ilyet írni, atombrutál!
Van egy 100 megabit/s Sample video. Az elso6tv lejátszó kombó ami nem döglik bele.Kérdés a kodival kapcsolatban.
Van olyan menüje, hogy sztereotipikus 3D. Ez mit takarna? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9259 üzenetére
A legújjabbal szoktam, de még nem néztem meg melyik van rajta. Béta szoftvereket nem teszek rá.
-
Vhiktor
nagyúr
Sikerült beüzemelnem a TV-t (C825), de csak 5 percem volt még egyenlőre, viszont ennyi idő alatt is megdöbbentett a hangja, a tv hátuljába épített mély hangsugárzó miatt elképesztő.
Ilyen hangminőséggel még nem találkoztam beépített hangszorók esetén -
turho
addikt
Utoljára még egyszer megkérdem: a VRR mód instabilitását (villódzás), tehát ezt a hibát hol/hogyan lehetne jelezni a TCL felé egyszerű módon? A v072 biztosan nem oldotta meg... Nem lenne hülyeség ha megpróbálnák kijavítani. Ennek az egynek nem örülök, ez így egy szemb@szó, használhatatlan funkció még.
(Se profi angolos, se nagy nemzetközi levelező nem vagyok, de ettől ez a probléma engem igencsak zavar)
Direkt mailcímeket nem tudtok esetleg? -
-
Brandynew
őstag
válasz
rainman72 #9244 üzenetére
Ki kéne kapcsolni mindenféle csilivili desing elemet, áttűnést, finomgörgetést meg más eyecandy dolgot, és máris stabilabb lenne.
Nekem magával a funkcionalitásával, logikájával nincs bajom, csak ne zabálná ennyire az erőforrásokat. Kéne belőle egy opcionális "light" verzió, nekem elég lenne, ha annyit tudna, hogy megnyitja a YT-ot, Netflixet, Plexet.
-
rainman72
nagyúr
Google tv baki a TCL-nél [link]
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok. TCL 55C728-al szemezek most. A telekomtol vennem, ps5-os jatekra es filmnezesre hasznalnam es azt szeretnem tudni hogy mik ennek a tv-nek a gyengei?
-
RVR400
veterán
válasz
mr.tamasbiro #9239 üzenetére
Már kaptál választ, csak elakadtál az általad hibásan magadott típusszámoknál....
-
rainman72
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #9237 üzenetére
Erről beszélek nem tünt fel??
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #9235 üzenetére
Linkeld már ide,érdekes
Hol lehet ilyet venni??Itt nálunk biztos nem. -
rainman72
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #9233 üzenetére
615-616 van nem erre gondolsz?
Az alap tipus a P61 [link]
Semmi,az alza árul néha fura számokkal ugyanazt a tipust,mivel egész Eu-ban forgalmaz. -
mr.tamasbiro
őstag
Mi a különbség a 43P6015 és 6016 között?
-
MEXX_85
tag
Sziasztok! 2 napja szüleim vettek egy 55c725 - t nincs rossz képe.
Frissíteni nem akart. Android 11
Android biztonsági hibajavító csomag szintje: 2020.dec.5.
v5.2.0(v8 - 2105100-mfv520)
van ettől újabb? a pendriveos telepitéstől tartanék.. lehet hogy máshol nézze meg hogy van e újabb verzió..
érdekes viszont hogy bevilágítás mint ahogy visszanéztem a fórumon a képeket itt is van rombusz alakban. nem konzolon van a tv!, de nem mindig látható... teszem azt 4k promo videónál a feketében semmi de pl youtube töltés vagy csatorna váltásnál látszik... szóval nem gáz..
másik kérdésem pedig hogy hol a fenében lehet állítani a hangkimenetet... teszem az ha fülhalgató van bedugva.... de éppen nem akarom kihúzni csak azt hogy a tv hangszóró szóljon...
Válaszokat köszönöm előre is!!! :) -
Miczaki
csendes tag
Amúgy a C725-ön Android 9-es van és a C728-on meg 11-es os van, vagy a telekom oldala mutatja csak hülyén?
-
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #9218 üzenetére
Én is kíváncsian várom a tesztet.
Engem igazából ez a kérdés érdekel a legjobban:
Ha már valakinek van C728-a, akkor megéri-e ugyanolyan méretű c825-re cserélni? Tehát nyújt-e annyival többet amennyit a használt c728 eladási árára még rá kell fizetni, hogy egy új c825-öt vehessen valaki? -
Gmile78
újonc
Sziasztok!
Eddig javarészt Netflix és HBO GO ment a TCL 65C715-ös tévémen (v645), de ugye csak vannak olyan tartalmak, amik ezeken nincsen fent. Azt gondoltam töltök le 4K-s DV filmeket és majd szépen megnézzük őket. Ekkor jött az, hogy felment a pumpa...
A tévé saját lejátszója szépen viszi, nem akad, viszont kinyújtja 16:9-re mindenféle más képarányt. Próbálkoztam a beállításokkal, van hogy átvált az eredeti képarányra, de akkor szétesik a kép, vibrál, ugrál...
A VLC simán hozza az eredeti képarányt, viszont beszaggat. Ti találkoztatok már ilyennel? Mit lehet ezzel tenni? Már komolyan az idegeimre megy... ettől eltekintve teljesen elégedett vagyok a tévével. -
Dyraxx
tag
Tudnátok ajánlani wireless fejhallgatót 65C715 -höz? Kitalálta az asszony, hogy nem hallja tőlem a tévét, úgyhogy kellene vennem valamit neki. Semmi komoly hangminőségbeli követelmény nincs, nem vájtfülű, főként sorozatokat néz, néha 1-1 filmet. A kényelmesség esetleg egy plusz pont. Kb 5 méterre van a feje a tévétől, ha ez számít.
Előre is köszi a segítséget.
-
mikrofon
veterán
Szerintem kár ezen ennyit pörögni. Egyszerűen a displayspecifications oldal lefelejtette a 10bit utáni zárójeles részt ennek az egy típus egy méreténél. Minden más oldal meg onnan veszi át az infókat. Senki sem gondolta végig logikusan, igy bírkamód lemásolta.
-
mikrofon
veterán
Ez igy van, mert vannak olyan tulajdonságok amik kijelző méretenként (meg még néhány feltétel miatt) egyediek és ezt le kell tudni kezelnie egy vezérlőszoftverek.
De hogy milyen bitmélységben mennek ki az adatok, vagyis a már megjelenítendő, tiszta információ, az olyan alapvető eltérés, amihez legalább másik szoftver kell, de célszerű egy másik komplett képfeldolgozó is, mert így lehet kihasználni a valódi előnyt..... Különben inkább reklámértékkel felérő specifikáció szintű előrelépés.
Persze lehet másik irányból is megközelíteni, hogy minden a magasabb szinten megy és a vezérlő szoftver is olyan komplex és a képfeldolgozó is összetettebb, vagy csak butitáson esik át a többi model. De azt meg kétlem, hogy az árai alapján ilyen költséghatékonyságra ráállt gyártó mint a TCL, egyetlen model egyetlen mérete miatt, így megbonyolítsa a saját folyamatait, mert ugye ez jelentős költség többlettel járna.
-IMHO-Részemről itt a téma lezárva, mert többet, máshogy nem tudok már hozzátenni. Aki akarja megérti, aki nem az nem....
-
rainman72
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #9196 üzenetére
Fekete?
Kb mint ebben a videóban. [65C815]
Az Lg-d gondolom IPS?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest