Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
Oké akkor itt az invitaló link...
https://t.me/tclupdates_discussion -
kekegsm
őstag
válasz
Brandynew #9691 üzenetére
"Pl. a Media Marktban a vonalkód utolsó számjegyéből látod, hogy mekkora az árrés az adott eszközön" -> Ezen sokat röhögtem. Merőben valótlanságot írsz, mondhatnánk simán csak baromságnak is. Minden terméknek van egy termékszáma, de ez nem tartalmaz semilyen infót az ár vagy árrés tekintetében. Azonkívül a MediaMarktokban szaktanácsadók dolgoznak, nem eladók. Minden osztályon olyanok dolgoznak (legalábbis törekednek rá), akik értenek is hozzá. Pl az én osztályomon mind-mind profi informatikusok dolgoztak, és soha nem a marketing bullshitet toltuk, kifejezetten tiltottam is nekik. Ha normális volt az ügyfél, kiszolgáltuk a lehető legjobban, nem is volt panasz. Ha köcsög volt az ügyfél, mondjuk kapásból a "Hülye azért nem vagyok" szlogennel indított, akkor bebizonyítottuk neki, hogy de.
-
Saccco
nagyúr
Kodi minden gond nélkül viszi a 2160p filmet az usb ethernet átalakítón keresztül!
Ez az egy bánatom volt eddig. Megoldva! (C728) -
Brandynew
őstag
Nem lehetett semmit csinálni, miután megvolt a szerviz menüs reset, az egyetlen lehetőség a firmware frissítés lett volna, ahhoz meg ugye kell a fizikai bekapcsoló gomb.
Megoldódott a probléma, jó volt a tippem, a szerelők tényleg nem kötötték be a bekapcsoló gombot, szétszedtem a tévét és megtettem én, így már ment a fw frissítés is
Hülyék ezek a Videotonnál.
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Reset shop után szeretném bekapcsolni a tv-t, hogy bootoljon a pendrive-ról, amin a firmware van, de nem sikerül.
Betölt a tcl logo, majd az android is, végül egy távirányítónak a képe van ott, és nem tudok semmit csinálni.
Hiába áramtalanítom vagy tartom nyomva a bekapcsoló gombot bekapcsolásnál.
Mit tegyek?
-
littlejoe1
újonc
50c725-ös TV-m van a gyári szoftverrel. Tudom valahol állitani hogy érzékelje a külső fényviszonyokat vagy ne ? Baromi idegesítő hogy néha elsötétedik majd kivilágosodik a kép.Újabb szoftverrel változnak a beállitási menüpontok?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
C715-re a 660-as firmware jónak számít? Valaki tudna hozzá linket adni?
Ez lesz jó nekem, igaz? https://forum.xda-developers.com/goto/post?id=86093343
-
Liko1
csendes újonc
Sziasztok! Nekem 65c825 tipusú tévém van, ami valóban remek készülék jó hanggal és kiválló képpel / fekete ,hdr, fényerő,kontraszt/ de viszont a mozgással én eggyáltalán nem vagyok megelégedve, már állítgattam mindent de még nem találtam meg a jó megoldást. Tudnátok segíteni?
-
szasanyi
félisten
válasz
Kiskutya #9861 üzenetére
Értem. Valóban így néz ki? Bár a videó rossz minőségű, de mintha semmit sem csinálna...
-
turho
addikt
Vett itt valaki c728-asból 75" méretben? Ha igen, vélemények?
(Eltekintve az ismert félkésztermék fw hibáktól).
Kicsit sajnálom néha, hogy nem 75" Qledet vettem 65" helyett. De persze a 120 Hz kellett. -
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Nincs türelmem sok-sok hsz-t végig böngészni, ezért kérlek Titeket, hogy segítsetek rövid - és amennyire lehetséges- objektív infókkal!
55C715 jelenleg jó vétel-e 200k-s áron? Mik a gyengeségei ami feltűnő (esetlegzavaró) használat közben? 55C725 már +40k lenne, de az adatokból nem derül ki 1értelműen jobb-e (annyival főleg). Ami még fontos, hogy legyen HBO Go, NETFLIX 4K és YT 4K (app és támogatás).
Előre is köszönöm a segítséget! -
Redneck
nagyúr
-
tomp
félisten
Persze igen de ha maga az SDK bugos akkor a TCL-nek hiába mi vagyunk a béta teszterei. Nem tud csodát tenni. Max jelzi a Realtek felé aztán vagy javítják vagy nem.
2020-as C71/81-en hosszú ideig rossz volt a Youtube 60fps ami Realtek SDK bug volt. Na azt a TCL sehogy sem tudta volna megoldani ha a Realtek nem javítja.
Itt a Realtek az akinél normális programozókat kellene alkalmaznia mert a Realtek=bugos SDK nem ismeretlen az SoC piacon sajnos...
Nem véletlenül nem nagyon szoktak android főverziót váltani. Elég nekik összetákolni az SoC kiadásra szánt androidhoz az SDK-t.Tudom milyen a béta tesztelők élete. OnePlusnál hálózati béta tesztelő vagyok. Az elmúlt fél évben küldött hálózati logok mérete kb 500GB! Még szerencse, hogy korlátlan mobilnetem van.
-
gyűrű
addikt
Így van. A telo 3=szor annyi volt mint a shield.
De a különbség nem ez.
A Samsungnak több száz vagy ezer fizetett embere teszteli a OS=t éjjel nappal, mielőtt a cég kiengedi.
Az nvidiának a béta tesztereit mindet ki kéne dobni amiért ezt kiengedték, de ők ingyen csinálják.
A tclnek meg mi vagyunk a béta teszterei. 😀 -
tomp
félisten
Aki hiányolja az új androidot a C71/81 sorozatra:
Az Nvidia több mint fél év után kiadta a Shieldekre az AndroidTV 11-et egy nagy bug csokorral együtt amire azonnal ki kellett adniuk egy hotfixet ami nincs google által hitelesítve olyan szintű tűzoltás.
Ha nekik így sikerült a saját SoC-re megírni az új rendszert akkor érthető, hogy a TCL még nem adta ki. A Realtek eleve híres a bugos SDK-ról. -
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #9839 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy a tv alapból tudja-e. Remélhetőleg valaki ki tudja próbálni.
-
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #9837 üzenetére
Egy ilyen kütyüvel két Bluetooth fejhallgató csatlakoztatható TX módban:
[Bluetooth 5.0 Transmitter Receiver CSR8675 APTX HD LL ] -
szakalinho
tag
Sziasztok!
Elég speciális kérdéssel fordulok hozzátok, de hátha valaki tudja rá a választ.
Lehetséges egyszerre kettő bluetooth fülhallgató csatlakoztatása a TV-hez.
(TCL 55C728.) Mindkét eszköz bluetooth 5.0 as lenne.
Köszönöm. -
Redneck
nagyúr
válasz
edeleny #9834 üzenetére
Nem vagyok TV szakértő, és csak most vettem a C728-at. Nézz teszteket, és a TV-s topikban kérdezz, az a biztos. Nekem játékokkal bejön a 728-as, bár kicsit erősebb fényerőt elbírnék HDR-nél. Tudtam mit veszek, jobb HDR-ért másfélszer ennyit csengethettem volna, és annál is lett volna valami, ami nem tetszik annyira. Jó ár/érték arányút akartam, és nem bántam meg, lekopogom.
Jó képe van, és a jelenségek amiket leírtam, valószínűleg a streamelt tartalom számlájára írhatók. Játék módban XSX-szel nem találkoztam képhibával, szép és fluid a gameplay.
-
Redneck
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #9832 üzenetére
Neki sem Samsung Q90T-vel. Beleolvastam a PS5 topikba, és 2022 tavaszára ígérik. Mondjuk annyiból talán nem gáz, hogy az exklúzívok jól vannak optimalizálva, a multiplaformok pedig, kicsit talán jobban futnak mint boxon. Lehet hogy ez nincs már így, de a megjelenés utáni tesztekből, egyenletesebb frametimingra emlékszem.
-
gyűrű
addikt
válasz
Black&White #9829 üzenetére
Majd még irj róla, kiváncsi vagyok
-
Black&White
addikt
Az UI kapott egy ráncfelvarrást, szépnek mondható betűtípust, lekerekített ablakokat.
Lehet molyol még vmit a háttérben, de nálam érezhetően lassabb, mint az ATV kiadás.
Jöttek új Ambient opciók, viszont a mókás félrefordítások maradtak.
A setup menünél most van egy alkalmazások frissítésre fázis, laza negyed óra alatt darálta be... 🙂 -
Redneck
nagyúr
válasz
Coradiel #9823 üzenetére
Nem hangzik jól, de örülök hogy csak ennyi volt a gond!
HELLAFLUSH:
Megkérdeztem haverom. Annyi változott, hogy egyes Sony TV-kkel működik.H-Mano:
Szerintem így egyszerűbb nekik. Ha cserélni kell, küldenek egy másikat, és nem kell a szériaszámokkal tökölni. -
sirig
csendes tag
válasz
redingitell #9814 üzenetére
Sajnos, csak 65" méretben van.
Ha lenne is 75" az gondolom, jóval meghaladná a büdzsémet. -
Coradiel
csendes tag
Megoldódott a C728-am WiFi problémája.
Kijöttek a szerviztől, szétszedték a készüléket és kiderült, hogy a WiFi modul szalagkábelét nem rögzítették a gyárban. -
Redneck
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #9821 üzenetére
Eddig én is így tudtam csak gyorsan rákerestem és felületesen olvastam bele. Passzolok, nincs PS-em de megkérdezem ismerősöm. Ő Samsung Q90T-n tolja, azon van VRR.
csƵ:
Én is megtartottam, de remélem nem fog kelleni. -
Brandynew
őstag
-
gyűrű
addikt
A doboz meglétét már nem lehet kérni tavaly óta..
Legalábbis a 14 nap után...
Szép is lenne ha évekig őrizgetnék egy szekrény méretű dobozt...
Nálam pár éve egy 65 colos samsung tv-nél volt felhősödés, 1,5 év után, kijött a szerelő, hozott egy új panelt, kb fél óra alatt kicserélte, falról le és felszereléssel együtt.. -
Saccco
nagyúr
válasz
redingitell #9814 üzenetére
Nálunk nincs 75-ben. Illetve átszámítva 1,4mFt.
-
Redneck
nagyúr
A felhősödés annyira minimális, hogy csak full feketén látszik, ha tudod mit keress a szemeddel. A sávosodást nem tudom, lehet csak a stream miatt látszott. Sajnos natív blu-rayjel még nem tudtam kipróbálni. Az előző VA Samsungom ezerszer rosszabb volt ezen a téren, főleg a felhősödés volt látványos.
Egyik jelenség sem vészes a kategóriában, sőt! Nem biztos hogy én vagyok a legjobb tesztelő, mert AMOLED-en is sötetszürkének látom a feketét, egy bizonyos fényerő fölött, hiperérzékeny a szemem. OLED után viszont nem biztos hogy ez lenne számodra a legjobb, hiába jó TV.
A milyen TV-t vegyek topikban segítenek!
-
Redneck
nagyúr
Pár hét használat után, azt kell mondjam, a feketeszint, és a HDR fényereje annyira nem győzött meg. A kijelző elég homogén, felhősödés csak nagyon minimálisan jelentkezik, de tegnap láttam pár képhibát a Netflixes Dolby Vision filmeknél, DV IQ módban, teljesen sötét szobában. Enyhe sávosodás, és utánhúzás is látható volt a sötét jeleneteknél. Lehet egy kis finomhangolással ezeket meg lehet oldani, de tegnap filmezni akartunk, nem beállításokban turkálni.
Natív tartalommal még nem próbáltam, lehet a stream tömörítésből adódtak ezek a képhibák.Ennyi pénzért nem nagyon tudok jobbat mondani, alapvetően nem rossz a képe, és a színek is kellemesek.
Jól össze van rakva, korrekt és gyors a rendszere, sok szabványt támogat. Ha az ember játszik is, részemről különösen ajánlott készülék. -
sirig
csendes tag
Sziasztok!
Egy 75c728 gondolkodom. Mi a véleményetek erről a TVről? Ha jól tudom a 75"-nak VA panelje van. Ez számomra egy nagy plusz. IPS paneles TVt nem vennék. Főleg filmeket néznénk rajta, blu-ray lemezekről. Játékokat nem játszom, így a 120Hz milyen előnyökkel járna számomra, már ha egyáltalán lenne valami előnye. Ami fontos az a fekete megjelenítése. A fekete milyen ezen a Tv-n? Clouding? A quantum dot tényleg sokat jelent a színek megjelenítésében?
Egy 5 éves LG oled c6v (55") váltanék. 500e nem szeretnék többet kiadni és 75" kell, hogy legyen az új tv. Minden véleményért hálás lennék. -
Redneck
nagyúr
A PS5 csak december óta támogatja a VRR-t, lehet még van min dolgozniuk. Két játéknál nekem is bugos egyébként de erről nem a TV tehet. Az új Halo csak performance módban jó, a Mortal Kombat 11-nél pedig ki kell kapcsolni, különben fekete képernyőt kapok. Más játékokkal nincs gond.
Más:
Néztem tegnap más filmeket is netflixen, és nem láttam a röcögést. Lehet csak az Éjféli égbolttal volt valami probléma. -
-
gyűrű
addikt
Úgy néz ki a Google TV-s fw általában ok, legalábbis itt azt írja a srác hogy pár kisebb bug on kívül jobbnak látja mint a V083-at.. Tv csatornákat nem állított be, arról semmit nem ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest