- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Én elev úgy mentem az Euronicsba, hogy TCL 725-t kérek. Az eledó nem is nagyon ágált. Megnéztük a kiállított darabot, de mivel látta, hogy effektíve semmi érdeklődést nem mutatok a kiálított TV-k iránt, már ment is a raktárba a dobozért!
Nyilván sokan vagyunk, akik mindenféle tesztet végig bújnak. De sokan vannak, főleg az idősek, akik bemennek, hogy TV-t szeretnének, aztán kapják az eladó "kedvencét". -
Kiskutya
veterán
válasz
redingitell #9697 üzenetére
Attól függ mire kell. A 815 edge led és nincs hdmi 2.1 a 728 direct led és van hdmi 2.1 meg valamivel erősebb hardver.
-
redingitell
senior tag
Van érdemi különbség a 815 és a 728 között?
-
Elar
senior tag
válasz
Redneck #9695 üzenetére
Igen igen, egyelőre minden rendben
Max még azon agyalok, hogy visszamegyek és 58-asra cserélem.
A feleségemnek nagyon tetszik őt megvette az ambilight + nagyon tetszik a képe (neki). Most ott tart, h a nappaliba is vegyünk egy ilyet. (Oda ma hozzák a Samu Q95T-t). Mondtam, h azért ennyire ne ámuljunk bele -
Redneck
nagyúr
-
RVR400
veterán
Nyilván szebb volt a képe annak, amit mondjuk beállítottak normálisan, mint annak, amit szándékosan elállítgattak. Általában TV-t venni az ember vagy úgy megy, hogy visz magával tesztanyagot, és azzal, vagy ugyanazon sugárzott tartalom mellett állítgatja a saját szemének megfelelően az kinézett eszközöket, aztán választ.
-
Brandynew
őstag
Nem tudom, hogy lehetne eljuttatni az emberekhez az infót: az eladót nem szabad megkérdezni vásárláskor, hiszen az aktuálisan legnagyobb árréssel rendelkező eszközöket fogja neked ajánlani. Ez nem csak a tévére vonatkozik. Pl. a Media Marktban a vonalkód utolsó számjegyéből látod, hogy mekkora az árrés az adott eszközön, de más üzletekben is megvan erre a jelölés. Az ilyen áruházakban nem szakértők dolgoznak, hanem eladók. A kettő nem ugyanaz. Ha egy üzletben közelít hozzád az eladó, menekülni kell.
-
HELLAFLUSH
őstag
Bedőltél a marketinges dumának?
Sok esetben be sem kapcsolják a Sport módot és a Motion Clarity-t a TV-ken aztán persze, hogy elvérzik.. -
Elar
senior tag
Ma bementem az Euronicsba, hogy vegyek egy c728-at.
Az eladó nagyon nem támogatta az ötletet. Mondta h rengeteget hoznak vissza és sok a hibás.
Inkább vegyem a philips 50pus8506 Philips m
Nézegettem, nekem színhelyesebbnek tűnt valoban a képe.
Aztan betett egy 4k focit es ott meghalt a TCL. A jatekosok körül egy "glória" volt vagy nem is tudom.
Szoval elhoztam a Philipset.
Feleségemnek nagyon bejon a színes háttér 😀 -
richies
senior tag
Sziasztok!
55c 728 jobb sokkal mint Samsung QE55Q60A ?
Majdnem egy árban vannak.Valakinek van tapasztalata?
Papiron direct led vs edge led. 50 vs 60 hzKöszönöm
-
turho
addikt
Már csak egy Antutu-teszt kell, és képben leszünk
beszarás, hogy ilyen értékekkel ilyen jól szaladnak a 4k múvik rajta.
Teszem hozzá, a gyári lejátszó sem isten, és néha látok olyan szaggatás-jellegű de mégsem szaggatás hibákat 4k mkv-knál, ami valószínű a célprocinak köszönhető.
(Asztali gamer pc simábban játssza).Mondhatnátok egy best of külső mediaplayert, ami mindent is visz, és jól ad ki 4k-n.
Kezeljen hdd-t. Hálózati lejátszási tudás nem olyan halálfontos. -
RVR400
veterán
válasz
mikrofon #9671 üzenetére
Nem tudom, nekem 55P715 van, LAN adapterrel kábelen wifis gépről és routerről a 60GB-s filmeket simán lejátsza, wifin viszont nem árt egy teljes újraindítás előtte, meg nyilván, amint hozzányúl az ember a távhoz, és állítani akar valamit, abból akadozás lehet, de legalábbis a menü szimplán lassú lesz. Bár én alapvetően kikapcsoltam a menük animációját, ami azért gyorsabbá teszi a működést, de ez már nekem több éves beidegződés.
-
alázógyík
addikt
Igen, MagiConnect TCL.
-
Cshigi
újonc
A 715-hoz letezik valami Android app, amely kivaltja a taviranyitot wifin?
-
mikrofon
veterán
Két tapasztalatot szeretnék megosztani.
1.
Tegnap megnéztem 2m-röl a 65C728-as tv-men egy filmet. Mérőszalaggal mértem ki, hogy a szemem pont 2m-re legyen a kijelző síkjától. Elmondhatom, hogy nekem nem jött be, nagyon nem. Engem nagyon zavart, hogy miközben a feliratot olvasom pásztázni kell a szememmel a kijelzőt hogy a sarkokban lévő dolgokat részleteket is lássam. Persze ez személyes, mert én a moziban is hátrábbról szeretem a filmeket, mert úgy jól belátom egyszerre az egészet.2. Tegnap a film előtt belefutottam, hogy #sz@rahang az új v083-as firmware-n. Először csak az tűnt fel hogy nincs hang a hdmi arc-portra kötött fülesen. Kb. egy órát szórakoztam vele, mert először csak a true-hd hanggal volt gond. De aztán addig piszkálgattam, amíg semmilyen hang nem szólalt meg. A box természetesen jól játszotta, mert folyamatosan ellenőriztem a Tv (hdmi2) és a box között lévő AVR-en, azon amikor bekapcsoltam mindig volt a megfelelő formátumú hang. Arra jöttem rá hogy van egy olyan beállítás a hang speciális beállítása között hogy digitális hang továbbítás. Nah ez a menüpont nem működik jól, vagy nem állít vagy éppen mást eredményez mint kéne. Ráadásul ez hat ki arra is hogy a hangkimenet kiválasztásánál nem mindig minden opció választható hanem ki van szürkítve. A megoldás az a teljes kikapcsolás (kikapcsológomb hosszú nyomvatartásával) aztán bekapcsolás. Így a kikapcsolás előtt beállított értekkel jól fog szólni, továbbítani, vagyis majdnem jól. Feltehetően ez a menüpont alatt lévő automatikus lehetőség okozza a legnagyobb problémát. Egyébként sem működik jól mert a Dolby TrueHD 7.1-et nem tudja kiküldeni semmilyen, általam próbált beállítási kombináció mellett. Már az atmos-t se mindig. Ezek előtte jól működtek, mert a fülesen van egy kis led ami jelzi hogy milyen formátumot kap és az előző verzióval jól mutatta. DTS és DTS-HD minden általam tesztelt minőségben jól működik, feltéve amikor szól. Ha nem, akkor a teljes kikapcs-bekapcs megoldja.
Ezt megírtam az angol support-ra is. Hátha segít nekik valamit és hamar kiadják a javítást.Röviden a lényeg: hangprobléma észlelése esetén egy teljes kikapcs bekapcs segít és rengeteg időt spórolsz meg ezzel. Mintha elkezded állítgatni mint én
-
mikrofon
veterán
válasz
agent11 #9660 üzenetére
Teljesen érthető amit írsz. Én csak azért javasoltam a c825-öt mert a lehető legjobb képminőségű TV-t kerested
Szerintem is elég lehet egy c715 a hálóban ha van box mellé. Az itteni tapasztalatok azt mutatták, hogy a nagyméretű filmekkel a c725 már megbirkózik míg a c715 nem biztos....
-
RVR400
veterán
Nagy csodák nincsenek, gyakorlatilag az órajelből adódó különbség látszik. Kíváncsi lennék, hogy ha rootolva lenne a rendszer, akkor mennyire lehetne a proci órajelen reszelni, de az már tényleg felesleges erőfeszítés.
A filmek lejátszásánál a hálózati átvitel a legtöbb esetben a probléma, nem a SOC kevés hozzá. Wifin a ping pl simán 35ms körül van, míg kábelen 8 ms, ezt még meg lehet fejelni a puffereléssel mellé, és rögtön meg is van az akadozás.
-
embe
nagyúr
Volt egy kis időm, és feltettem a Geekbench-et mindkét tévére
.
A C725 vagy 10-15%-kal többet hozott, más a proci. Viszont ezek a számok nevetségesek egy mobil mellett. Gyakorlatilag a telefonom több mint 10x-es értéket hoz. Csak mert ugye megy a siránkozás, hogy ezt azt a videót így meg úgy játssza le. -
agent11
tag
Mivel nekem nem kell, hogy "erős" legyen, pont ezért nem mindegy, hogy elég a C715 ~220k vagy C725 ~270k vagy C728 ~320k. Azért van 100k különbség 715 és 728 között. A kérdés, hogy ez a képminőségben is megmutatkozik vagy "csak" az extraákban pl. smart, memc, 100Hz, stb.
Én az esetek 99%-ban 24p-ben nézem a tartalmakat.redingitell: Természetesen ezt nem vitatom, de mégiscsak egy hálóról beszélünk.
Ha olyan filmet akarok nézni ami indokolja akkor azt a nappaliban megnézem a plazmán és a normális audio rendszeren.
-
Elar
senior tag
válasz
agent11 #9660 üzenetére
Bennem felmerült, hogy az egyébként szuper 65ös Samu 6QF menjen be a hálóba, de orbitális nagynak tűnik.
Tegnap az 50-est határoztam el, de mivel a 728-as csak 55-ös mérettől van, inkább azt veszem meg. Na az 55-ösön is már agyaltam h sok lesz ide - de végül emellett döntöttem.
Most 6-7-8-9-10 évre vennék TV-t a hálóba, legyen elég erős azért
65-nél nem tudom hogy milyen különbségek vannak a tipusok között, de ha belefér és nem fáj akkor sztem 728 -
agent11
tag
Én már több mint 10 éve nézem a 60"+ TV-ket, (Samsung 63", Panasonic 65") így nekem a 65 jelenti már a kis TV-t!
A nappaliban is kb. 3 méterre van a 65-ös Pana plazma (ami addig marad amíg működik) és az már nagyon kicsinek tűnik.
mikrofon: Mivel "csak" a hálóba megy így annyi pénzt azért nem szeretnék elkölteni rá (C825), ezért szeretnék választani a C7xx szériából.
Csak azt nem tudom eldönteni, ha nem lesz konzol, smart, stb. használva akkor megéri-e a felár C728 és a C725 között vagy a C725 a mozgáskompenzációt leszámítva a C715-höz képest.
-
Elar
senior tag
Van ajánlott fali konzol az 55 c728 hoz?
Most egy régi Ikeas tartó van fent, de gyanítom h az nem lesz jó (a 2 felső ponton fogja a TV-t) -
embe
nagyúr
válasz
Redneck #9653 üzenetére
Ok...csak ugye ez majd 2x annyiba került. És nem egy úgymond főtévét akartam venni.
De beüzemelve teljesen jónak tűnik a 65C715 mellett is. Sőt mintha gördülékenyebb lenne.
Már nem akartam rá fw.-t keresgélni, mert a fiam gyorsan beakarta üzemelni.
Majd holnap bóklászok kicsit az XDA-n. -
Rafter75
junior tag
Erről tudtok valamit? Most olvastam a facen.
Jövőbe mutató fejlesztést leplezett le a #TCL!
A gamerek számára már jól ismert 144Hz-es képfrissítési frekvencia hamarosan megérkezik a #MiniLED #TV kategóriába is.
#InspireGreatness -
mikrofon
veterán
válasz
agent11 #9647 üzenetére
"A képminőség viszont legyen a lehető legfrankóbb."
Akkor az inkább a c825 kategória....
HDR és DV esetén jön ki az előnye.....2,5m esetén lehet a 65-ből engednék és inkább 55C825-öt nézném, ha a 65c825 már nem fér bele árban...
én 65-öt nézek 3,5m-ről nekem ez jó méret....
Mondjuk felirathoz kell a szemüveg -
agent11
tag
Segítsetek kérlek, mert én még mindig nem tudtam dönteni, igaz még egy kicsit arrébb van a TV vásárlás. A TV kizárólag sorozat/filmnézésre (smart funkciók nem érdekelnek) lenne használva a hálószobában (tehát sötétben) külső box-ról lejátszott 4K, HDR/DV tartalommal. A kadencia helyesség számomra nagyon fontos, így a szappanopera effekt kifejezetten idegesít, szóval mindenféle mozgás kompenzáció hidegen hagy. A képminőség viszont legyen a lehető legfrankóbb.
Szóval szerintetek a 65C715, 65C725 vagy 65C728 a legjobb választás? -
mr.nagy
tag
Igen 11-es es 2020.dec.05. biztonsági szint. Elméletileg már lehet szerezni frissebb csomagot is, de én nem érzem hátrányát és azokba ahogy látom több bug van. Gondolom ezért is nem frissül még ota-n.
Igaz csak pár alaklmazást töltöttem le a store-ból: Nova Player, fájlkezelő -
embe
nagyúr
válasz
mr.nagy #9637 üzenetére
Ez már qled technológiájú igaz?
szerk: Elvileg az.
-
embe
nagyúr
Megkapta. Vissza is vittem, visszaadták az árát. Az eladó srác mondta, ha ő van ott amikor megvettem, mondta volna ne vigyem - többet visszahoztak.
Berendeltem az Emagnál egy Samu tévét. Elvileg 30.-án elindult a bemutatóterem felé. Az ígéret az volt, hogy 31.-én átvehetem 10 óra után.
Lehet eltévedt az áruszállító, mert a státusza még mindig az 30.-a óta hogy útban van a bemutatóterem felé.Telefonos, személyes érdeklődésre is ezt mondják csak.
Viszont helyben az Euronics üzletben ( tudom nem pontos a készletnyilvántartás ) talán van TCL 43C725 tévé.
Ezzel a modellel van valakinek tapasztalata? -
barnidani
csendes tag
Sziasztok!
C728 V083 rendszeren találkoztatok már olyannal, hogy egyszer csak se kép, se hang (konkrétan HBO GO alatt) és csak az áramtalanítás segít, nem reagál távirányító gobokra sem. -
laca112
tag
Sziasztok!
Sötét hálószobába szeretnék Tv-t vásárolni.
Egy ideje olvasgatom a fórumot és a tapasztalatok alapján számomra a 55c715 megfelelő lenne.
Nem játszom,főleg tv-re esetleg hbogo és netflix amire lenne használva.
Úgy látom,hogy az árak csökkenésére hiába várok.
Az alzán a legolcsóbb,most 200.000 Ft.
Esetleg tud-e valaki jobb áron?
Köszi! -
Reggg
csendes tag
Sziasztok.
Meg szeretném kérdezni, hogy P715-ös TV-hez létezik olyan firmware (Stock vagy Custom) ami DTS hangot tud kezelni?
Vagy létezik rá valamilyen megoldás?Köszönöm.
BUÉK
-
RVR400
veterán
válasz
mikrofon #9619 üzenetére
Steam Linknél viszont okoz gondot sajnos. Kábellel 100 Mbiten is stabilabb, mint wifin 150-en. Mondjuk nekem P715 van, tegnap jött meg az 5GHz-es kártya hozzá, de közben szereztem egy 1000-es LAN adaptert, amivel még jobb a kábeles kapcsolat, így szerintem már nem fogok vele próbálkozni.
-
mikrofon
veterán
nekem elég jó a késleltetési idő.... vagyis hogy én is és a gyerekeim is, együtt tudunk élni vele még a Geforce Now játékszolgáltatáshoz is megfelelő... Stabil gyors WiFi esetén ez nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne, főleg nem olyan felhasználáskor amit egy TV igényel....
Feltéve ha egyről beszélünk....
De persze lehet, hogy lehet.... -
csƵ
addikt
Ti kábellel vagy wifin keresztül adtok netet a készüléknek? Eddig vezetnék nélkül kapta a tévé, de ott van a router mellette közvetlenül. Szóval nem gáz egyik megoldás kivitelezése sem.
Mit javasoltok? 1Gbites a netcsomagom. -
Redneck
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #9604 üzenetére
Megtaláltam, így már nem zavar. Egyre jobban szokom a képét. A HDR még mindig kicsit gyengécskének hat, de megérte ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest