Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2024 - a visszatérő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 
			  PROHARDVER! TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

kocsislevi csendes tag válasz  Vhiktor

üzenetére Vhiktor

üzenetéreÚgy tűnik az Alza visszaveszi- szóval kezdhetem előről. De most már teljesen elvesztem a különféle dimming techológiák közt. Én szinte kizárólag éjjel, vaksötétben nézek TVt, ezért érdekel ennyire a fekete. 
 Megtaláltam a tesztedet is, tehát ha jól értem a C728 DirectLed, azaz nem körben vannak ledek, hanem teljes felületén, az LCD mögött. És Micro Dimming tehát kb 1600 zónát szabályoz különböző fényerővel az aktuális képhez igazodva? Akkor tulajdonképp mivel rosszabb az eredmény, mint a FALD esetében?
 Egyébként leszámítva a sarkokban a derengést, próbálva YouTube LD teszteket (fekete háttér fehér folt megy körbe körbe), nekem egész jónak tűnt, nem volt zavaró glowing. Tehát élek a gyanúval, hogy ha rendeltetésszerűen működne, akkor ez szép képet produkálna sötétben is (főleg ebben az árkategóriában)
 Érdekességképp azt vettem még észre, hogy ha a Fényerőt vagy Kontrasztot állítok a menüben, az égvilágon semmi nem változik - gondolom kéne látnom valami változást, de semmi.
- 

válasz  Zoleee83

üzenetére Zoleee83

üzenetéreIgen a regieknel meg azert figyeltek a minosegre. Biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo nem fog 8 evig menni. Nalunk is van 9 eves Samsung, annak sincs semmi baja, de mostansag sajnos nem errol szol a dolog. Erdekes modon, egy even belul 3 dolog is romlott el nalunk kicsivel a garancia lejarta utan. 
- 

Vhiktor Topikgazda válasz  Brandynew

üzenetére Brandynew

üzenetéreAzért ezt így erős kijelenteni. 
 Nem mindegiyk ilyen, de ki lehet fogni ilyet is., valamint a sávosodás mindegyiken látszik ksiebb nagyobb mértékben.3D-t nagyon sajnálom, hogy kihalt, annak csak a TV-ken nem volt értelme a kicsi kép miatt, de projektoron nézve nagy képen brutális. 
- 

Vhiktor Topikgazda válasz  szakalinho

üzenetére szakalinho

üzenetéreVedd feljebb az élességet, és a mozgásmegjelenítésnél játsz a 2 csúszkával, főleg a mozgás lemosódás csökkentése csúszkával, a mésikat ki is kapcsolhatod. 
- 

Zoleee83 addikt válasz  rainman72

üzenetére rainman72

üzenetéreEbből? Már amikor ezt vettem is ment ez az urban legend: "Jó ha kibir 2-3 évet, köss rá 5 év garanciát, vagy kezdd el most tervezni mit veszel utána!" Hát így.  
 Ami egy hülyeség, mert ha szerencséd van akkor sokáig jó lesz a tech termék, ha nincs, a szervizes lesz a legjobb haverod.
- 

Kiskutya veterán válasz  szakalinho

üzenetére szakalinho

üzenetérePróbáld meg bekapcsolni a sport módot és azt állítsd be a szemedhez. Nekem az nagyon túlszaturált alapon de a mozgás lehet Jobb lesz. Meg a 728ba van memc is azt is kapcsold be sporthoz. 
 A műszeres beállítás nagyon sok embernek nem tetszik meg minden panelhez külön kell állítani. Filmezéshez a mozi mód nagyon jó kiindulási de ugyan az sporthoz már nem biztos hogy jó lesz!
- 

Zoleee83 addikt válasz  fojtviki

üzenetére fojtviki

üzenetére8+ éves a régi prémium LG FullHD LK450-em, köszöni szépen jól érzi magát, sokat megy, van hogy tizenórákat naponta + konzol gaming. 
 Soha nem volt szervízben, bontva, javítva, ennyit arról hogy max 4-5 évig lehet használni valamit. És erre a felhasználásra én sem vennék OLED-et.
- 

szakalinho tag Sziasztok! 
 A segítségeteket szeretnék kérni. Van egy 55c728-as tévém kb egy hete. Alapvetően meg vagyok elégedve vele, viszont a digitális kábeltévén sporteseményt (leginkább focit) nézve nem találom meg az optimális beállítást. Vhiktor videója alapján [link] állítottam be a TV-t. A színek nekem így tetszenek. Az így rendben. A mozgásmegjelenítés nem tökéletes számomra. A kép kicsit életlen. (Jelforrásból adódik valószínű, mert csatornánként változik. Csak HD adókat nézek egyébként.) A kép tisztaság menüt aktiválva lehet javítani a megjelenítésen, így viszont időnként 1másodperces kép lassulás, képhiba jelenik meg. Van esetlen valakinek javaslata beállításra? Vagy hogy esetleg miket érdemes még kipróbálni? (Van még a digitális képsimítás mintha az is javítna rajt kicsit.)
 Köszönöm szépen előre is.
- 

válasz  Brandynew

üzenetére Brandynew

üzenetéreDe ellene vagy te az OLED-nek. Eleg jo vedelmek vannak mar rajta. Ha Sony vagy LG-t vesz az ember ott a szervizzel sincs gond. Igen egjen be 4-5 ev alatt, minthogy az ilyen idegesito dolgokat kelljen bamulni, mint ami a fenti kepen is lathato. A mai vilagban pedig biztos lehetsz benne, hogy 4-5 evnel tovabb nem tudsz tervezni se OLED-del sem pedig LCD-vel. Az mar egyik gyartonak sincs erdekeben, hogy te 8-10 evig tudj hasznalni egy tv-t, vagy akarmilyen elektronikai eszkozt. Addig meg amig jo, inkabb nezem a majdnem komprumisszum mentes OLED-et, minthogy a bevilagitast stb bamuljam. Amikor mar kiszurod a hibat, akkor nagyon meg tudja olni az elmenyt. 
- 

Dadpool aktív tag Az viszont hozzátartozik hogy ez normál tartalomnal nem látszik. Csak az ilyen hiper szuper black teszteken. Fényerő levéve 60% -ra es most azt mondom el vagyok vele😆 
 Következő meg egy 65oled806 lesz szerintem 😆Csak az asszonynak kell valahogy beadagolni
- 

gyűrű addikt válasz  Kiskutya

üzenetére Kiskutya

üzenetéreIgen sajnos a Sony X90j Rtings oldalán kb. két hete postolták ezt.. 
- 

Kiskutya veterán válasz  Dadpool

üzenetére Dadpool

üzenetéreNem az ár a lényeg volt már oledbe is olyan rossz hogy csak pislognál. Nekem meg már volt a sokak által lehuzott edge ledes panel lg ips ami teljesen homogén bevilágítás mentes volt és majdem alap modell... Ott viszont az volt a jó hogy 2 év után bedöglött és egy 190 ezres tv-t 180ba akartak javítani. 
- 

rainman72 nagyúr válasz  toyasoslecho

üzenetére toyasoslecho

üzenetéreEz nagyon jó tervbe van      
 De ez látszott az rtings teszten is.
- 

Kiskutya veterán Máshol se jobb a helyzet friss bejegyzés: [link] 
- 

mikrofon veterán válasz  tomisanzero

üzenetére tomisanzero

üzenetéreÉn azért jól elvagyok az nvidia shield tv pro 2019 lejátszóval. 
 Ha pedig beéred pl netflix nélkül vagy erre majd a tv-t használod, akkor az ugoos am6b plus is jó választás lehet.
- 

Vhiktor Topikgazda válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreKapok majd tesztelesre, elvileg decemberben majd akkor részletesen beszámolok róla. 
- 

Saccco nagyúr válasz  szucsinka

üzenetére szucsinka

üzenetére349-ért szokott ez menni.  - szerk.: [más márkákról készült rossz képek] - szerk.: [más márkákról készült rossz képek]65C728 
 Telefonnal fotózva, ugyancsak, tükrössel.
 Közben azt hiszem rájöttem, a telefonos kép közepén én vagyok a paca.   
- 

Kiskutya veterán válasz  szucsinka

üzenetére szucsinka

üzenetéreNe izgulj panel lottó hidd el minden márka szar. Én LG-t váltottam tcl-re és nem bántam meg! Bízz benne hogy szerencsésebb leszel! Lg-böl max oledet fogok venni de semmi mást! Sony meg az egyik legjobb panel szempontból viszont az ára is olyan! El kell dönteni mennyit ér egy tv! 
- 

Holnap megyek az alzába egy TCL 75C728 ért...kicsit most be paráztam  kinai ótvar tv nek tűnik egyre jobban kinai ótvar tv nek tűnik egyre jobban
 az Lg nano t meg eladtam..  
 igaz hogy nem 75 de: [link] FALD-os
 ez ilyen áron világbajnok.
- 

Saccco nagyúr válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreA C825 FALD-os TV, de egyelőre nem ismert a zónák száma. 
- 

Dadpool aktív tag válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreUgyan ilyen nálam is. 
 Egy kis lámpa nagyon sokat tud lenditeni a képen . .
 Szépnek szép a képe de azert a 6éves lgnem ilyen foltos  
- 

Vhiktor Topikgazda válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreMint ahogy a tesztemben is említem, nem local dimminges a tv, mindenhol rosszul írják, A marketingesekenk általában fogalmuk sincs erről. Nem világíthat ennyire a sarokban, az biztos hiba. 
- 

Kiskutya veterán válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreNincs benne ld. Micro dimming van nem tudom a tcl mit tervezett hogy az van feltüntetve. Nem gondolnám hogy ezt később egy szoftver frissítéssel tennék bele. Sajnálom hogy így jártál egy 65-öt se egyszerű visszaküldeni nemhogy 75... 
- 

kocsislevi csendes tag Köszönöm, főleg a képet. Hát nálam nem így. Sötétben sötét jelenetet nézve kifejezetten zavaró. 
 Azzal viszont megleptetek, hogy nem LD a C728? Amikor utána olvastam én ezer helyen láttam, hogy az, displayspecifications, de még a tcl.com oldalán is azt olvastam. Az alza oldalán, ahol vettem, azt írják hogy Local Dimming.
 Hát akkor klassz harc lesz visszavinni  
- 

üzenetére kocsislevi

üzenetére
- 

üzenetére kocsislevi

üzenetéreHa szemmel is így látszik nem csak a fotón tűnik durvának akkor én ezt visszaküldeném. Amúgy c728ba nincs ld csak micro dimming. 
- 

rainman72 nagyúr válasz  kocsislevi

üzenetére kocsislevi

üzenetéreNem FALD     
- 

kocsislevi csendes tag Sziasztok! Pár napja vettem egy 75" C728-at, Vhiktor videója alapján kalibráltam is. Már az első bekapcsolásnál feltűnt azonnal, hogy a kép négy sarkán egész zavaróan fényesen dereng valami. Illetve én valahogy sokkal többet vártam volna ettől a FALD-tol. Korábbi tvm 65"-os Qled Samsung volt, szintén Full Array Local Dimmingel, viszont az még csak talán 43 zónát tudott kezelni, szemben a C728-al - de azon mégis sokkal feketébb volt aminek feketének kellett lennie. Akinek ilyen C728 van, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? 
 Előre is köszönöm.
 Itt egy kép sötét szobában:m. 
- 

Gabesz87 veterán Sziasztok. TV vásárlás előtt állunk, 65" méretben, és van egy kis dilemma. Eredetileg a TCL 65C728 és a Hisense 65U8QF közt agyaltam. VOltaképp a 100Hz-re nem feltétlen van szükségünk, sportot úgysem nagyon nézünk, konzol sincs. Így képbe jött még a C725. Ár miatt valószínűleg e közt és az U8QF közt fogok dönteni. Mivel nincs sok eltérés árban most köztük, és a Hisense 100Hz-es, felhasználói vélemények érdekelnének a kezelhetőségről, képminőségről. Milyen gyors a menü, appok betöltése, milyen a kezelhetősége, bekapcsolási idő, csatornaváltás sebessége stb. Előre is köszönöm!   
- 

balkoger tag válasz  rainman72

üzenetére rainman72

üzenetéreSzia, mielőtt megvettem a c728-at, pendrive-val mentem a boltba kipróbálni, mivel mindenféle formátumot vittem sample-ben, azért volt rajta full film is, hogy leteszteljem a beletekerést, stb. A full film 18 gigás UHD rip volt, ezért exfat-ra volt formázva, azonnal felismerte, vagyis próbáld ki másik drive-val, menni fog.  
- 

Levente1991 tag válasz  balkoger

üzenetére balkoger

üzenetéreAz említett videón kívül még egy szintén tévéből felvett 1080i-felvételt próbáltam, azzal is probléma volt. Tegnap estétől próbáltam többféle dolgot is - filmek, sorozatok, zenék - azokkal nem volt baj. Eddig úgy látom, hogy a rögzített adások problémát okoznak, de azokat nézem majd máshogy. Ezt leszámítva szuper minden. 
- 

tomp félisten válasz  tomisanzero

üzenetére tomisanzero

üzenetére1, óó pedig van 4betűs rövidítés is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
 Csak egy kis ízelítő, hogy Dolby Vision alatt mivel szoktam dolgozni: STDL, DTDL, Profile 7, Profile 8.1, MEL, FEL
 2, röviden: Nincs!
 Ha streaming szolgáltatókat is használnál ahhoz is más kell mint az otthoni helyi lejátszásra. Esetleg a GoogleTV-s Chromecast az ami tud Dolby Vision FEL-t és van rá minden streaming app. Elméletileg az egy arany középút!
- 

tomisanzero tag Mégegyszer visszatérnék a témához. Olvasgattam, hogy végül milyen külső eszközt is kellene vennem streamelni, plusz letoltott tartalmak lejátszásához a jövőben, ha nem akarom a tv-t, mint forrást használni és kezdem azt látni, hogy: 1. egyre jobban bekavarodom a rengeteg (számomra)új két három betűs rövidítéstől  
 2. Nincs mindenes megoldás, ami mindent tud, mindent lejátszik?
- 

balkoger tag válasz  Levente1991

üzenetére Levente1991

üzenetéreMost 1 film okozta problémával álltunk szembe, ki se próbáltad többféle formátummal és videóval  
- 

Kiskutya veterán válasz  Levente1991

üzenetére Levente1991

üzenetére a lényeg hogy jó lett! a lényeg hogy jó lett!
- 

Levente1991 tag válasz  Kiskutya

üzenetére Kiskutya

üzenetéreKözben most jöttem vissza egy sorozatepizód megnézése után, a szóban forgó felvétel egy rarbg-ről leszedett 1080p-s webrip, direkt kapcsolgattam közben, elindítottam-leállítottam, beletekertem, rendben volt végig, képminőség szintén. Egy másik 2 gigás .mkv filmnél szintén. A kérdéses cucc, amivel probléma volt, egy Comedy Centralról felvett önálló est mpeg2 formátumban és mp2 sztereo hangkódolással. Ezzel szenvedtem lassan 4. napja, de ezek szerint ez a felvétel a ludas, ami megfekteti az egészet, és nincs más gond.  Legalábbis nagyon remélem... Legalábbis nagyon remélem...Figyelem továbbra is, de remélem, hogy tényleg ez volt a gond. 
- 

üzenetére Levente1991

üzenetéreV267 Bocsi már nem működik a link. 
- 

Kiskutya veterán Akinek van amazon prime video érdemes belenézni a The Wheel of Time (Az Idő Kereke) sorozatba. Nem egy gyűrűk ura de marha jó a kép minősége hdr 10+ba. Ami érdekes a hang atmos a tv ki is írja a netflixen soha nem sikerült atmost kicsikarni. 
- 

üzenetére Levente1991

üzenetéreVan még rá frissítés de nem hivatalos. Lehet érdemes várni a következőre talán megoldja vagy nézz bele a plex beállításokba hátha találsz valamit. 
- 

Levente1991 tag válasz  Kiskutya

üzenetére Kiskutya

üzenetéreSzia! Az imént telepítettem fel az általad javasolt újabb szoftvert, sajnos a korábban tapasztalt Plex-beli problémák - képvibrálás, hang halad, kép áll, beletekeréskor csak tölt és semmi nem történik - továbbra is fennállnak, viszont azt vettem észre, hogy ismerős által velem megosztott Plex-tartalmak gond nélkül indulnak, nincs vibrálás, indítás-szüneteltetés azonnal reagál, kép együtt halad a hanggal. Tényleg nem tudok rájönni a probléma okára....  
- 

tocijozsi00 tag de akkor is kéne látnia mi van a pendriven nem?ugy lett jo a wifi,hogy a ruteron be lett kapcsolva a vendégmod,vagy gogy hivják.titkosittás nélkűl.csak azon keresztűl műkődik.valoszinűleg továább passzolom a tévét.nem igazán van kedvem vele foglalkozni. 
- 

mikrofon veterán válasz  tocijozsi00

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreMég egy dolgot kipróbálhatsz. Nézd meg mi van a letöltött zip-ben. Lehet hogy modjuk egy másik zip és egy leírás. Akkor ki kell csomagolni. Ha nem, akkor feltehetően az lesz a baj hogy ugyan azt a verziót szeretnéd telepíteni. 
- 

tocijozsi00 tag Kingston 8 gigás,usb3 as.elsőre én is fat32 re.most ntsre.első alkalomnál látta a tévé hogy mi volt rajt.de igyse észleli.gyári lejátszoja nem akad.de a feliratokat nem igazán kezeli/nem hallok-azért fontos/.de volt fenn a kodi,vlc,just,nova,-ezek soxor akadnak.miért? 
- 

mikrofon veterán válasz  tocijozsi00

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreMikor a 128Gb-s usb3-as gyors pendrive-omat tettem bele nekem is ezt írta. Ki kellett keresnem egy régebbit azt fat32-re formáztan. Csak a zip fájlt raktam fel rá, semmi más nem volt b rajta és így működött. 
 Jah és lehet az sem mindegy melyik usb portba helyezed be.
- 

Kiskutya veterán válasz  tocijozsi00

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreElőször addig juss el hogy frissítsd a szoftvert utána érdemes a szerviz menüvel foglalkozni. Akkor NTFS-re formázd a pent. Már nemtom mire van nekem fat32 vagy NTFS. 
- 

mikrofon veterán válasz  Levente1991

üzenetére Levente1991

üzenetéreA routerben a Wi-Fi beállításoknál az automatikus csatornaválasztást kell átállítani manuálisan. 
- 

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreKimásolod penre majd a tv-n helyi frissítést választod. Ennyi. 
- 

Vhiktor Topikgazda válasz  tocijozsi00

üzenetére tocijozsi00

üzenetérePróbáld meg az én kalibrálás utáni beallitasaimat: 
 [link]
- 

tocijozsi00 tag Fényerő probálva 0-100.képmod mind probálva.szintelitetség végigmrntem a teljes skálán.feketeszint most 50 en van.de volt probálva.dinamikus kontraszt most alacsony.de volt másképp is.fekete sáv ki,dinamikus fényerő eco.helyi kontraszt kigamma 2,kontraszt 50 től felfele probálva,szintelitetség 100,árnyalat53_de volt másképp is,dinamikus szinbe.ki.szinhőmérséklet normál.élesség 90,mpeg nr kőzepes,dnr auto,digitális képsimitás kőzepes-de probálgattam azt is,kép tisztaság be,led mozgás tőrlés ki,vibrálás csőkkentés10.rgb ki.fehér egyensuj erősittések 0 án.r-ofset,g-ofset,b.ofset 0 án.intervallum 1/,piros,zőld,kék 0 án/ szinttér nativ,Képmod szabvány,_se ezen végig probáltam. 
- 

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreValami fotót tudnál mutatni mi a gond? Az is lehet hogy panel hiba de addig amíg nem látok valamit nem tudok segíteni. A mozgás javítást kikapcsoltad? A c725ben van memc amit nem mindenki szeret azt ki kell kapcsolni mert szappanopera hatást eredményez. 
- 

tocijozsi00 tag Leszedtem Dolby Visionban a family guyt.az is olyan. 
- 

üzenetére tocijozsi00

üzenetéreÍrd már le a beállításokat. És mit nézel pontosan? 
- 

tocijozsi00 tag tőbb beálittást probálgattam,majd gyárivisszaálittást.de csalodás.ilyenkor az oprendszert Telepittem igaz? 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2024 - a visszatérő
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- TCL LCD és LED TV-k
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- PlayStation 5
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- LG 65UT81003LA 55 colos UHD AI UT80 4K Smart TV Magic Távirányítóval!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

kinai ótvar tv nek tűnik egyre jobban
 kinai ótvar tv nek tűnik egyre jobban  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)