Új hozzászólás Aktív témák
-
rajzinho
csendes tag
válasz
Brandynew #7898 üzenetére
Köszi szépen! A HDMI 2.1 hiányát mennyire érzi meg az ember, ha meglesz az új generációs konzol? Vagy akkor már válasszam a a 65ös C728at? Most kezdek belemélyedni a témába, amiket hallottam eddig, az a dolbyvision, hogy 10bites legyen ill. hogy HDMI 2.1et is tudja. Persze ez 300ezres vagy afeletti kategória, ezért is tetszett meg a TCL, amellett h jobbnak is tűnik, mint az LG Nanocellje.
-
Brandynew
őstag
válasz
rajzinho #7896 üzenetére
115 cm-ről kéne nézned a 4K-t 65"-on optimális esetben. Ez mutatja, hogy a 65" kicsit kevés a 4K-hoz, viszont a 2 méter nézési távolság egyáltalán nem közeli, pont, hogy túl messze fogsz ülni (még mindig jobb, mint 55"-t néznél 2 méterről).
https://hama.blog.hu/2015/07/06/ilyen_messzirol_nezzuk_a_tevet
-
rajzinho
csendes tag
Sziasztok!
Televízió vásárlás előtt állok és megakadt a szemem a TCL 55C728 eszközén. Elsősorban filmnézés (Netflix, HBO GO), focimeccs illetve PS4 menne rajta (jövőre tervezek PS5re váltani). Eddig az LG Nanocelljeire lőttem (55NANO913NA, 55NANO913PA), de úgy látom, ez a TV jobb. Jól gondolom ezt?
A helyiség ahol lenne, az egy fényes nappali, inkább délután/este van használva a jelenlegi eszköz. Közel a router, szóval kábeles nettel használnám, ill. egy Samsung soundbarral.
Köszi a segítséget -
aradebil2
senior tag
Sziasztok, van tippetek arra hogy TCL 715 és 725 tévéket hol lehetne megnézni kiállítva (akár 50"-esben)? Auchan csak?
-
tomp
félisten
Megnéztem én is a Profile 8.1-et a TV-n mivel még soha nem próbáltam.
MP4-ből elindul és nem szaggat.
Milyen hangsávval nézted?
mkv-ból a gyári lejátszó nem tudja a Dolby Vision-t így ahhoz a Vimu Playert használtam.(xda-ra felrakta a free verziót a fejlesztő) Azzal DV-ben indul az mkv is és az is szaggatás mentes.
FF9-et nem tudom megnézni mivel az nekem STDL FEL Profile 7-ben van ahhoz pedig olyan médialejátszó kell. -
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Nagyon úgy nèz ki,hogy a 725-t veszem meg..Inkább csak youtube és netflix,játèk nem lesz,szinte csak este használnám.Megfelelő lenne számomra?Illetve ha az alzanál rendelnèm meg,de be mennek érte személyesen,attól ugyanúgy online rendelèsnek minősül?Vagyis ha nem tetszik,akkor vissza vihetem?
-
H-Mano
tag
Sziasztok!
728-as optikai kimenetéról, adapteren keresztül, szerettem volna az öreg Magnatot digitális koax (RCA) bemeneten meghajtani.Működött, de csak gyenge hangerővel.Mi lehet a gond? -
tozso76
aktív tag
válasz
Vhiktor #7874 üzenetére
Persze, nincs köze. A WB állítás és a színtér lefedés illetve nem lefedés két külön probléma nálam. Az egyik egy TCL bug, a másik az én figyelmetlenségem. A múltkorában kíváncsiságbol megneztem tudja-e a REC709-tol nagyobb szintereket. Akkor hagytam DCI p3-n a mintagenerátort.
Nem vagyok egy expert kalibrátor. Igazából ezekkel a beállításokkal lett jobb a kép. A hcfr target eszközét tudtam használni. Szinte biztos hogy, sokkal könnyebb lesz a dolgom ha megismétlem a kalibrálást REC709-re.
Ui: nagyon várom már én is, a YT-on a teszted. -
dropi
senior tag
Figyu, én a C715-tel akartam hálózaton keresztül laptoprol lejátszani Dolby Vision filmet, az beszaggatott, a gyári lejátszóval. Aztán, és itt jön az érdekesség, radugram a tv-rebaz SSD-t, és azon is szaggatva játszotta le. Aztán, kipróbáltam a VLC-vel, ami amúgy akadozott kicsit usb-n és wifin keresztül is, viszont a gépet kabelre dugva hibátlanul játszotta le HDR10+-ban a VLC a Halálos iramban 9-et. Szal sztem próbáld meg úgy
-
RVR400
veterán
válasz
edeleny #7796 üzenetére
Nekem P715 van, viszont továbbra is annyi bajom van, hogy számítógépről Plex-en a kb. 30 GB-nál nagyobb filmek már meg-megállnak. Aki így használja, az esetleg meg tudja azt erősíteni, hogy értelmes router használatával ez a jelenség megszűnik, és normálisan megy a hálózati lejátszás? Jelenleg a Telekomtól kapott Sagemcom 5655 V2 router van beüzemelve, vélelmezem, hogy a beépített antenna hiánya miatt kevés lehet a jelerősség a TV-n.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tozso76 #7873 üzenetére
A színtérnek semmi köze a fehér egyensúlyhoz és a 20 pontos wb állításhoz, az csak és kizárólag a színekbe szól bele és nem a szürkeskálába.
Illetve az is fura, hogy az erősítésnél mind 3 értéket állítod, gondolom az eltolásnál is csak azt nem látom a képen.
Van egy szép black crushod, valószinűleg azért mert túl levetted a feketeszintet. -
tozso76
aktív tag
-
embe
nagyúr
Jó az a link.
Valamiért nálam is több helyről csak úgy lhet letölteni, pl. ezt is amit kiskutya linkelt, hogy jobb egér klikk a linken - link címének másolása - üres oldalon beilleszt a címsorba - enter.Vagy jobb egér klikk a linken - link megnyitása új oldalon - majd enter.
A miért az passz, de így működik.
-
Kiskutya
veterán
Itt van mit fejlődni de ha abból indulok ki hogy pl a sony android tv-re valahol olvastam hogy évente jó ha 1 Update jön akkor még ez is jobb. (az is igaz ha minden tökeketes akkor felesleges is lenne frissíteni)
Próbáld meg a tcl Magyarországnak jelezni hátha foglalkoznak vele. -
turho
addikt
válasz
Kiskutya #7864 üzenetére
Szívem szerint jelenteném is nekik, de még nem jöttem rá, hogyan kell. A honlapjaikon nem találtam lehetőséget.
Annyira meg nem is vagyok benne az ilyen jellegű kommunikációban.
Minden esetre tényleg fura hiba. A led mozgás törlése funkció amúgy se tiszta, önmagában sem.
Most talán észrevettem még annyit, hogy a tv-adás még gyorsabban tölt be, és hamarabb stabilizálódik.
Mást nem vettem észre. Kár, hify nincs a frissítések mellett log file, hogy mit javítottak.
Illetve, az igazi az lenne, ha ezeket az update-ket felismerné, megtalálná a készülék.
Mert pl. én se tudtam volna, ha nem vagyok itt, a topicban, higy van frissebb szoftver. Ha a tv nem jelez.... -
turho
addikt
TCL65C728
Sajnos "led mozgás törlése" után ugyanúgy kiakad a Brightness...
V082 került fel.
Amíg azt nem piszkálom, addig úgy látszik, működik
De azért ez gáz.
A 4k lejátszás stabilabb, gyári playerrel. Egy tegnap megnézett 4k film (IDŐ) néha beficcent. Ma benézve simán megy. -
Kiskutya
veterán
Akár még jó is lehet. Vallószínű ezt is a tcl gyártja de sok tapasztalat nem lesz itt szerintem. Ahogy nézem kb az lehet mint a c725 ami 199 az alzán. Ha gondolod rendeld le próbáld ki és írj hogy milyen. Ha nem jött be max visszaküldöd. Leírás alapján egy 60hz-es qled tv gondolom va panellel.
-
makrai
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a a tv-ról: Thomson 55UH7500?
Az alzán találtam új típusnak tűnik, az ára 190 e Ft. -
dropi
senior tag
Srácok, próbálom a Halálos iramban 9 DV verzióját megnezni, de a saját lejátszóval felismeri, hogy DV el is indítja, de valami elképesztően szaggat. Meg úgy is h usb-vel dugom rá az SSD-t a tévére. Valaki esetleg próbálta már? Neki is van ilyen problémája? VLC simán lejátszás, csak nem DV-ben ugye.
Valami ötlet? Előre is köszi -
kecsawi
senior tag
Üdv! C715-re még a 645-ös a legelfogadottabb? Az android 11-es még nem sikerült?
-
turho
addikt
Kiskutya, még mindig nem megy a linked, próbáltam más böngészővel is....
Változás: máshonnan lejött a v082.zip tcl c728-hoz. Remélem ok is.
Mi a frissítés legjobb, szabályos menete? Mire tegyem ki, hogyan, kell-e a zipet kibontani, hogy indul, mit tegyek ha kész?
Bocs, csak nem akarom elcseszni....ma megpróbálnám délután. -
Kiskutya
veterán
válasz
tozso76 #7841 üzenetére
Minden új szoftver telepítése után érdemes szerviz menüs resetet csinálni.
New TCL R51MT02 Android TV Update available in V272.
V272 IMG file...
V8-R51MT02-LF1V272.020169http://celesw.tcl.com/Test/software/V8-R51MT02-LF1V272_AP_EU_JB_MEA.zip
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Egy 50C725 tv-n frissítettem a szoftvert V256-re. Találtam egy érdekes bugot. A 20 lépcsős WB állításnál a szintek összevannak keveredve. Tehát ha a 100% fehéren állitanék a WB-n, azt nem a 20-as szinten kell, hanem a 16-on. Az eredeti FW-n természetesen ez tökéletesen működött, de azzal meg borzasztóan elvolt csúszva a 80%tól világosabb részeken a WB. Minden világos árnyalat pinkbe húzott. A V256 ebből a szempontból sokkal jobb. Van olyan frissebb FW amiben ez jól működik? Bár a kérdés elég esetleges. Nyilván csak az veszi észre, aki már neki esett a TV-t kalibrálni. A WB, -3 melegbe állítva egész jó alapot ad. Ha sikerül úrrá lenni ezen WB szint keveredésen, akkor megpróbálnám színhelyesre kalibrálni egy i1 display pro-val. -
Kiskutya
veterán
TCL x925 pro [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz
Levente1991 #7829 üzenetére
[Itt] meg tudod nézni típus szerint hogy mekkora a méret meg minden infó ott lesz a tv-ről!
-
Levente1991
tag
válasz
Levente1991 #7829 üzenetére
Erre valaki esetleg?
-
Kiskutya
veterán
válasz
mr.tamasbiro #7831 üzenetére
Amazon csalódás kicsit ok hogy csak 890ft de nagyon kevés az újdonság. Meg van pár sorozat ami érdekelne de ahoz meg felirat sincs.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Elektrosokk #7828 üzenetére
-
Elektrosokk
veterán
válasz
mr.tamasbiro #7831 üzenetére
Azért van szinkron is, de szerintem próbáld ki. Képminőség azért más liga mint a GO ahol 4k nincs.
-
mr.tamasbiro
őstag
válasz
Elektrosokk #7821 üzenetére
Szerintem az Amazon sehol sincs a másik kettőhöz képest. Szinkron szinte semmi.
-
tomp
félisten
válasz
Brandynew #7825 üzenetére
Köszi! Ez jó hír. Ha tovább romlik a panel akkor majd szólok a szerviznek.
Nekem van HBO GO de csak azért mert jár a kábeles HBO Pak-hoz ami nekem 1500Ft. 3db HD csati+GO. Így okés de a GO-ért nem fizetnék külön.
Ha már most lenne különálló HBO Max azért simán fizetnék. 4K, 5.1, Dolby Vision. -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Lassan aktuálissá válik egy TCL-készülék vásárlása, a típust még nem döntöttem el, egyrészt szeretnék várni valamelyik Black Fridayig, másrészt még van bennem néhány kérdőjel, ami szeretném, ha kiegyenesedne.
1. Eddig nagyjából mindenre figyeltem, csak a méretre nem: jelenlegi tévém 43"-os, tévéállványon van a két fal találkozásánál a sarokban, ablak mellett. Szeretnék ennél nagyobbat, de mivel nincs lehetőségem személyes megtekintésre, így viszonyítási alapom sincs arra vonatkozóan, hogy pl. egy 55"-os készülék nagyobb-e annyival, hogy belelógjon az ablakba? Hülye kérdésnek hangzik, de nem akarom, hogy vásárlás után derüljön ki, hogy nem fér el-be rendesen.
2. Fentebb említettem, hogy nem tudok bemenni személyesen üzletbe megvenni, ezért csak webáruházból rendelés jöhet szóba. Eddig az Euronics, az Auchan, az Emag és a Telekom oldalán láttam TLC-tévéket. Ezek közül, vagy ha van más alternatíva, akkor honnan érdemes ilyen TV-t venni?
3. Arra vonatkozóan nem találtam még információt, hogy mekkora ezeknek a tévéknek a belső tárhelye, illetve a memória mérete?
Előre is köszönöm!
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Brandynew #7822 üzenetére
nem jól, képminőség változó ( HBO azért messze elmarad tőle) . Viszont rengeteg a jó és látványos tartalom. Három hónapig 700 forint volt amikor előfizettem, engem is meglepett mi minden van ott.
Most tervezem majd lecserélni a készüléket oledre, szeretnék pár látványos képet a hirdetésbe és néztem pár demo videót hogy találjak megfelelő anyagot.. Azért még mindig meglep hogy mennyire jó képe van ennek a készüléknek (u55x9006 ).
-
Brandynew
őstag
válasz
Elektrosokk #7821 üzenetére
A szinkronos tartalommal hogy áll? És a képminőséggel?
-
Brandynew
őstag
Köszi, akkor nem fizetek elő újra HBO Go-ra.
Én nem is igazán látom értelmét Netflixen a legnagyobb csomagon kívül másnak, hiszen most már nem lehet kapni nem 4k-s tévét, nem? Vagy ha lehet is, ritkaságszámba megy. 4k pedig csak a legnagyobb csomagban van, szóval ez elég gyorsan eldől.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Brandynew #7818 üzenetére
Hát, most úgy gondolom, hogy inkább nem éri meg. Mondjuk nem olyan drága. Netflix-en a legnagyobbat kértem, ha már lúd, akkor 4K.
Vhiktor
nagyúr
-
tomp
félisten
Vajon a szerviz tud LCD panelt cserélni helyben? Úgy tűnik jövőre panelcserés lesz a C715.
Kicsit már jobban látszik bal oldalon a világos függőleges oszlop és egy DV film után egy ideig látszik hol volt a képen a fekete csík mert ott elüt a kép. Ez egy idő után teljesen eltűnik. -
minimalis
csendes tag
válasz
Zoli1222 #7773 üzenetére
Ha jól értem 728-ban gondolkodsz. Szerintem a fényerővel lehet gond. Nappal csak lehúzott redőnyökkel tudok PS-ezni, mert különben semmit se látok. Nyilván az elhelyezés is lehetne jobb.
Lőttem egy pár képet tényleg világos nappaliban max fényerőn.
https://imgur.com/a/Q9Ayr0j
Ha nincs elsötétítve, akkor nem tudom, hogy a sorozatot nézem a TV-ben, vagy a konyhámat. -
Brandynew
őstag
Hány streaming előfizetésetek van amúgy és mire?
Nekem egyelőre csak a Netflix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest