- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- Hobby elektronika
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre. Már belefutottam párszor abba a hibába, hogy a tévé hangja nem jelentkezik az erősítőn. Minden jól van beállítva, mert működik ött ezekkel a beállításokkal. Az ARC és a CEC miatt ha bekapcsolom az erősítőt a tévé elhallgat, viszont az erősítő nem szól. Ha a tévé távkapcsolójával emelem a hangot, a skála mutatja az erősítő skáláját....csak éppen hang nincs.
A YT-on és a streamingeken van hang, ahogy kell. Nem állítottam semmit sem el, egyszer csak nincs hang, de csak a tévé adásoknál.
Több erősítővel is ugyanez a szitu. Korábban is volt ilyen, akkor a resetelés oldotta meg, de nincs most valahogy energiám az egész tévét újra beállítgatni.
Nincs valami megoldás, vagy találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? -
embe
nagyúr
Van tippetek valami jó mozgásérzékelős távkapcsolóra? Van kettő is működik android 9-en szépen. 11-en a vissza gomb nem akar működni. Két TCL tévén sem.
Egyébként valami jó gyári van most? -
embe
nagyúr
Az .apkm fájl telepítése megoldható a SAI: Split APKs Installer alkalmazással.
-
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam erre. Van valami oldal ahol a TCL tévékre kiadott fw-k megtalálhatóak?
Nekem most múlt 4 éves a TCL 65C715 tévém. Jelenleg a V8-R851T02-LF1V728 fw van rajta. Van frissebb?
Esetleg droid 9 rendszer? Nekem ami megvan mint legutolsó: V8-R851T02-LF1V645 -
embe
nagyúr
A Samsung összes LCD kijelző szabadalmát eladta a TCL-nek.
Na most ha ilyeneket csinál, akkor csak komolyan gondolja a tévé gyártást. -
embe
nagyúr
Minden ebbe a streaming irányba megy. Öngól lenne ha ez igaz lenne. Szerintem olyan tévét akart eladni, amin nagyobb a haszon.
-
embe
nagyúr
válasz
Geo19870322 #13195 üzenetére
Remélem hogy ez nem igaz!
2 TCL is van a családban .... gáz lenne. -
embe
nagyúr
Többen írtak az évek alatt több hibát, de ilyet nem írt még senki.
-
embe
nagyúr
Na ezt benéztem. A /5C715-ből indultam ki. Azon még android tévé van.
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11820 üzenetére
Na az nem volt.
De igazán mindegy is. Mivel nekem a fontos a légegér kényelme, nem látom hogy ezt überelni tudnál a 701-es rendszer.
Viszont, mindegy alapon, feltettem IMG-ből a V662-es romot. A Voda médiakártyát szépen felismerte, nem futottam bele hitelesítési hibába, mint oly sok más rommal. Elvileg ilyen irányú - tévé - javítást is tartalmaz.
Így a V653 helyett marad ez most. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11806 üzenetére
Na feltettem, de már meg is bántam.
Nekem kicsit darabosabb a működése. De nagyobb nyűg, hogy a korábban használt légegeres távirányító vissza gombja nem működik. Elfelejtettem, hogy emiatt szívtam a fiam 725-ös tévéjével is.
Így holnap megy vissza egy több lépcsős telepítéssel a 653-as. -
embe
nagyúr
válasz
laci laci #11810 üzenetére
Nem teljesen igaz amit írsz. Ez is friss hír.
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11806 üzenetére
OTA 701-el akkor valszeg megmaradnak a tévé csatorna beállítások.
Csak ha gyári visszaállítást csinálnék, mert szükségesnek tartanám az anomáliák miatt, akkor a tévé csatornák megmaradnának? Mert a 701-es emlékeim szerint nem tudja a Voda kártyát hitelesíteni.Ne foglalkozz az Onkyo rom verziószámával. Két Onkyom is volt az elmúlt hónapokban, mindkettő újabbat szedett le, mint ami a hivatalos oldalon volt.
-
-
embe
nagyúr
Próbálta valaki a 715-ös modellen a V662-es fw.-t?
-
embe
nagyúr
Esetleg ha valaki szeretné felrakni az RTL Most-ot, akkor egy kis leírás hozzá. Először töltsd le, majd csomagold ki ezt a 4 db. apk fájlt!
Fájlok.
1: Telepítsd az rtlmost 5.3.1 apk. fájlt.
2: Telepítsd az Rtlmost ATV apk fájlt.Az első fájl maga a program. De ha csak ez van fent, akkor nem lehet kitenni az ikonját a kezdőképernyőre, csak ha a beállítás menü/alkalmazások alatt megkeresed, és elindítod.
A 2. fájl telepítése után lesz egy indító ikon az alkalmazások között, és az már kirakható a kezdőképernyőre.Nálam ekkor az volt a gond, hogy amikor elindult az RTL Most alkalmazás, akkor abba belépve 90 fokkal el volt forgatva a kép. Maga a film jól indult.
Erre a megoldás, ha telepíted a Set oriental appot.
1: Set oriental v.1.1.4 apk . Okézd le amit bedob.
2: Setoriental ATV apk.
Így tedd ki ennek is az ikonját. Ezt ha elindítod, akkor a legördülő menüből állítsd: "Automatic FULL"-ra!
És ennyi.
Annyi a nyűg, hogy ha bekapcsolod a tévét, akkor először a Set Orientalt kell elindítani, majd Home gombbal a háttérbe dobod, és indíthatod az RTL Most alkalmazást.
De ha kilépsz az RTLMostból, mert mondjuk YT.-t nézel, utána már nem kell ismét elindítani a Set Orientalt, elég csak az RTL Mostra kattintani.Köszi a tippet: gyűrű és RVR400 uraknak!
-
embe
nagyúr
Képernyő tájolás rögzítésére, beállítására van valami bevált alkalmazás?
Ez az RTL Most alkalmazás fút a tévén, csak a kezdőképernyő el van forgatva 90 fokkal. Ha elkezdi játszani a kiválasztott műsort, akkor az már helyes tájolással történik. -
embe
nagyúr
válasz
gipsykrisz82 #11259 üzenetére
-
embe
nagyúr
válasz
gipsykrisz82 #11252 üzenetére
Csak saját felelősségre természetesen.
Tessék! -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11170 üzenetére
A 701-es fw hogy vált be neked?
Korábban írtad a hangproblémákat. Erre olvastam az XDA-n ( talán) , hogy van akinek a resetelés megoldotta a hangproblémát.
Csak nincs kedvem próbálgatni, mert ha resetelés a vége, akkor nem fogja valszeg a Vodás tévékártyát felismerni. -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
volner79 #10683 üzenetére
Lényeg hogy egy wifi hálózaton legyen a tévével. Előtte a tévén aktiválod a fejlesztői beállításokat, és ott engedélyezed az USB hibakeresést.
A fejlesztői beállítást úgy tudod aktiválni, hogy a tévé beállításánál valamelyik ( talán a kernel verziót nyomkodod, majd ezután megjelenik egy Fejlesztői menüpont. Abban bekapcsolod ezt az usb hibakeresést.
És ha elindítod, látni fogja a tévét. A tévé engedélyt kér a csatlakozáshoz. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #10640 üzenetére
Nincs mit!
Nekem volt egy spontán factory reset. Utána mivel nem fogadta el a Voda médiakártyát, ment is vissza 2 lépcsőben a 653-as.
Nagyon remélem nem olyan márka ez mint a Xiaomi! Szórja ki magából a modelleket, a korábbiakat meg leszarja support szempontból. Ha új rendszer kell, akkor vegyél új eszközt! -
embe
nagyúr
válasz
hangya7 #10520 üzenetére
Feltettem neked Onedrive-ba a V653 fw-t. Egy darabig ott lesz, szedd le!
-
embe
nagyúr
Tudtok ajánlani valami bevált és használható légegeres távirányítót?
43C725-höz kellene. Vettem egy bluetoothos eszközt. Frankón működik - kivéve a vissza gombot. Menéztem egy a 65C715-tel használt szintén kínai de wifis távval, a vissza gomb ott sem működött.
Ezután próbálgattam a bluetoothos eszközt telefonokkal, androidos boxxal. Arra jutottam, hogy android 9 verzióig még működik a vissza gomb, viszont android 11 és 12-vel már nem működik a vissza gomb.Vagy ha van valakinek újabb TCL tévé amin már andoid 11 fút, és van hozzá gyári gyroszkópos légegere, megírná annak a pontos típusát?
Tippetek jól használható, bevált usb hubra? A tévének sajnos 1 db. usb portja van, és kevésnek bizonyul.
-
embe
nagyúr
Maradt a Vimu. VLC akadozott ugyanazzal a filmfájllal.
-
embe
nagyúr
A fiamnak kellene valami alkalmazás amivel filmeket tudna nézni. Lényeges hogy a feliratokat tudja kezelni.
Penről menne, 2-3 GB-os Fhd filmekről van szó.
Mit ajánlottok erre a célra? -
embe
nagyúr
Sikerült!
Azt nem vettem figyelembe, hogy mentés után le kell tölteni a módosított fájlt. Én azt hittem először, hogy mentéskor rögtön menti. De utána rájöttem, hogy mentés után le kell tölteni.
Így már működött. Én mondjuk töröltem a régit.
De akkor azért nem vettem észre a változást, mert így tulajdonképpen ugyanazt töltöttem vissza. -
embe
nagyúr
Na tegnap kicsit szívtam ezzel a retek Voda kártyával, csak egy régi fw-vel lehetett hitelesíteni. Mindegy újra kellet a csatornákat tölteni. De pár csatornát nem ABC sorrendbe rakott.
Van arra lehetőség hogy 1-2 kattintással ABC sorrendbe rendezzem? Nem találom.
FW: V653 -
embe
nagyúr
A fejlesztői beállítást úgy tudod aktiválni, hogy a tévé beállításánál valamelyik ( talán a kernel verziót nyomkodod, majd ezután megjelenik egy Fejlesztői menüpont. Abban bekapcsolod ezt az usb hibakeresést.
Igen laptopra kell tölteni. És ha elindítod, látni fogja a tévét. A tévé engedélyt kér a csatlakozáshoz. -
embe
nagyúr
ADB app control . Tiltható és törölhető is vele.
Nekem laposon van. Lényeg hogy egy wifi hálózaton legyen a tévével. Előtte a tévén aktiválod a fejlesztői beállításokat, és ott engedélyezed az USB hibakeresést. -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Aki Vodafone tévét használ, megnézné hogy a Viasat3HD pl. most jó minőségben működik-e?
Több csatorna szarakodik egésznap, de ez most nálam nagyon. -
embe
nagyúr
C715-ös tévével, V677-es fw-vel használ valaki Voda médiakártyát?
-
embe
nagyúr
válasz
Stormrider #10018 üzenetére
Ha rávaló, akkor lehet. Többször csináltam már.
-
embe
nagyúr
válasz
zzztripzzz #10007 üzenetére
Nekem volt egy Zidoo X10. Abban egy 3,5"-os vinyó. Hasonló jelenséget kezdett produkálni. Ránéztem HDSentinellel, és valami 20% körüli állapotban volt a vinyó. Ahogy írták nézz rá milyen állapotban van!
-
embe
nagyúr
Örülök hogy mosolyt csaltam az orcádra, ebben a rideg világban.
Ok. nem ismertem, de többször volt hivatkozási alap máshol is, pl. Zidoo fórumon.
Megadtam a számom, majd egy üzenet chat szerű felületet találtam. Nekem ez sok. Én egy olvasgatható, lapozgatható oldalt kerestem, fórumot, mint az említett XDA. Nekem nem kellenek felugró ablakok értesítések stb. Nem kell egy ezredik üzenetküldő, telefonáló app.Ez más világ, így ez engem nem érdekel. Ennyi. Ehhez nem kell szigeten élni.
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Ezeket az .img kiterjesztésű fájlokat nem a tévé menüje alól kell feltenni, hanem ahogy gyűrű is írta.
Ismeretlen szerző műve:
"
Gyári ROM flashelés!
Ez a művelet akkor jön jól ha valami miatt a TV nem tud bootolni azaz úgynevezett “bootloop”-ba kerül vagy csak szimplán szeretnénk “tiszta lappal” kezdeni.
A lentebb található linkről töltsük le az “Update.img” fájlt majd másoljuk egy NTFS-re formázott pendrive-ra.
Kapcsoljuk ki a TV-t, majd húzzuk ki a konnektorból!!!
Pendrive-ot a tetszőleges USB port egyikébe dugjuk majd hátul a Power gombot nyomva, bedugjuk a TV-t a konnektorba!
A Power gombot addig nyomva tartjuk, amíg nem kapjuk meg angolul a ne kapcsoljuk ki a tv-t feliratot. Kb 5perc a folyamat ami MINDENT TÖRÖL A TV-RŐL!!!
Ha végzett, a TV újraindul és kezdhetjük a beállítást!" -
embe
nagyúr
Én a 677-t próbálgattam.
Visszament IMG-ből a 636. Ott rákerestem a csatornákra, és azonnal működött is a tévé, nem kellett semmit sem hitelesíteni.
Erre rátoltam a 653-t, és így minden maradt a régiben - a reggeli állapotban. Csak ráment egy kis időm.
Még esetleg annyi, hogy szerviz menüben a "DVB-T2 and country" menüvel nem lehet-e játszani ..?De én már nem állok neki most mókolni megint.
-
embe
nagyúr
Feltettem, de nem működik a régi UPC, és az 1 hete kihozott új Voda kártyával sem. Mindkettőnél hitelesítési hibát jelez.
Én megcsináltam az említett szervízmenűs resetelést is, de nem változott semmi.
Most megy vissza IMG-ből a 636, majd arra OTA-ból a V653. De legalább elmegy a délelőtt erre. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #9946 üzenetére
Smarttubenext. Teljesen jó. 4K stb., reklámmentes. Nálam a TCL tévén és egy AMLogicos boxon is ez van fent. Ráadásul ez is kiteszi a kezdőképernyőre a műsorajánló sávot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Synology NAS
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged