- Milyen notebookot vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- RAM topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
TCL 55C735 4K QLED típusú tv-m van és PC-vel használom, AMD vga-val jelenleg.
Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy bármilyen programból játékból kilépek, a képernyő elsötétedik és vagy 1 perc várakozás után jön csak vissza a kép, vagy pedig ki kell kapcsolnom a tv-t és utána vissza.
Van ötletetek mi lehet a gond, illetve találkoztatok hasonlóval? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
A TV-m magától átváltott ma üzleti üzemmódba mikor bekapcsoltam.
Kapott valamilyen automatikus frissítést? -
Rendo84
senior tag
Nem tudom volt-e már, de szép nagyot esett a TCL 55C735 ára [link]
-
Rendo84
senior tag
válasz
Vhiktor #15832 üzenetére
Intelligens beállításokon belül adaptív fény-re gondolsz? Mikor beüzemeltem a tv-t, az volt az első hogy ezt kikapcsoltam.
ETOM: Azt lenne jó tudni, miért hiányzik a csatlakozó menüből nekem az a funkció. A gamebar amit mutattál, a létező összes beállítással kipróbáltam.
Van még egy ugyan ilyen kábelem arra az esetre ha konzolt, vagy média lejátszót is csatlakoztatnék, esetleg kipróbálhatom a másik kábellel is. De úgy láttam ez a típusú mindenre is jó. -
Rendo84
senior tag
válasz
Vhiktor #15830 üzenetére
Igen, mindenhol 4k 120 Hz és rgb-t látok beállítva.
Próbáltam a hdmi csatlakozót a hdmi 1 (144 Hz) és 2 (120 Hz) helyekre is bedugni, de a Game master csúszkát sehogy sem tudom elmozdítani.Közben megtaláltam manuálisan az nvidia kontrol panelben hol tudok egyedi felbontá profilt létrehozni, de annyira most nem akarom babrálni, mert van néhány tényező, amit nem tudok biztosra mire kell belőni: pásztázás típusa, polaritás és a frissítési gyakoriságot is ezred pontosan kell megadni. Ennek majd utána nézek.
Ettől független 120Hz-en is be kellene tudom menni a game master menüjébe. Illetve azt sem értem a csatlakozó menü-m miért ilyen "tesco gazdaságos". -
Rendo84
senior tag
Egyébként ezt a kábelt vettem hozzá:
AlzaPower Core Premium HDMI 2.1 High Speed 8K 3 m fehér [link] -
Rendo84
senior tag
-
Rendo84
senior tag
Átállítottam angolra, hátha bug miatt nem tudom enable-ra állítani a game mastert, de egyenlőre nem sikerült így sem.
Gamebar-ban HGIG on és off módban sem és a boost fast-ra való állítással sem vált állíthatóvá a VRR és ALLM.
HDMI mode igen on állapotban van.
Fogalmam sincs mivel próbálkozhatnék még. Gondolom az hogy nvidia a vga, nem lehet gond, ettől független ezeknek a funkcióknak működniük kellene? -
Rendo84
senior tag
Nálam lévő helyzet: RTX 3090 vga, legújabb driverrel.
TV ezt írja a legújabb szoftver van rajta szerinte
Magyar nyelvre van nálam minden állítva, de ez az egy menüpont még is más nyelvű, ha minden igaz horvát?
Más felől nem tudom átállítani a csúszkát a távirányítóval!eArc mode nálam is aktív, viszont a menüben utána nincs semmi! Sem ALL, sem pedig VRR
Gamebar: "Gamebarben állítsd FAST-ra a válaszidőt, így egyből lesz ALLM, VRR, G-SYNC."
Nem találtam, tudnátok segíteni hol állíthatom a válaszidőt?144 Hz: Win 11 és nvidia vezérlőpultban is 120 Hz-et látok. 144 Hz hogyan hozható elő?
Próbálkozom, kitartó vagyok, de úgy érzem itt nem csak a tapasztalatlanságom játszik közre.
-
Rendo84
senior tag
válasz
rumkola #15800 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tehát ha jól értem, a 4K 144Hz-et nem sikerült eddig beállítanod, hogy "rendesen" működjön?
Illetve a Dolby Vision-ról mi a véleményed? Úgy tudom nem sok játékra van optimalizálva ez a funkció, de ettől függetlenül a HDR jobb, színesebb képet ad? PC game módban melyiknél ad szebb képet? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Beüzemeltem a TCL 55C735 4K QLED TV-t és kb 20 perc használat után egyenlőre nagyon tetszik.
PC-hez szántam elsődlegesen, de pár dolgot nem értek.
HDMI 1 (144 Hz) foglalatba kötöttem össze vga-t, Illetve 2.1-es csatlakozóval. De ennek ellenére csak 120 Hz-re állítható a win 11-ben, szerintetek miért?
Valamint a tv beállításainál nekem úgy tűnt elsőre, mintha Gamer módban a VRR, ALLM stb... nem aktív. Már bent vagyok éjszakásban a munkahelyen és most nincs lehetőségem tesztelni, de mintha úgy emlékeznék, hogy azt írta ki hogy konzol esetében kapcsolható csak?
FreeSync-es a tv, de Nvidia vga-val is működnie kellene ugyan úgy, mint egy monitor esetében?Illetve kérhetnék egy kis segítséget, ki milyen beállításokkal használja PC-hez? Mit hová kell állítani, stb...? Akár privátban is.
Köszönöm szépen előre is a tanácsotokat, segítségeteket. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
PC játékokhoz és monitorként mennyire ajánlott ez a tv? TCL 55C735
Illetve hogy kihasználjam a 4k 144 Hz előnyeit, milyen HDMI kábelt kellene vásárolnom hozzá, ha esetleg alapból gyárilag nem lenne hozzá tartozék?
Volna még egy kérdés, AMD freesync-es a tv, de ugyan úgy működne NVIDIA vga-kal is mint a monitorok esetében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest