Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsher
őstag
válasz
FIREBLADE78 #184699 üzenetére
Hozzávetőlegesen
-
FIREBLADE78
addikt
Mesiter zinger órákról hogyan kell leolvasni az időt? Csak egy mutatójuk van
[link]
-
gipsztigris
addikt
válasz
csabulaxi #184692 üzenetére
Vagy arra is kíváncsi lennék, hogy egy Phoibossal miképpen lehetett volna lezongorázni egy számlapcserét garanciában (oda-vissza futár, lepapírozva, stb.) mint amit én csináltam a Steinharttal.
Fanyaloghat akárki, szerintem ár-érték-minőség szentháromságban nagyon jó helyen áll a Stein.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Caldera #184684 üzenetére
tényleg nagyon sok a hasonlóság, de azért a legfontosabb dolgot kihagyod
a szerkezet, egy eta autómatát helyettesítesz egy Ronda kvarccal
azért itt van ár difi, meg még ott is, hogy te nem fizettél se vámot se áfát, se szerviz háteret
így nézve, nem akkora átverés a steina tok, a lünetta, az üveg, akár a számlap is lehet, hogy kínában, akár tényleg ugyanabban a gyárban készül
a csat pont nem egyezik
-
Revesz
aktív tag
válasz
Caldera #184688 üzenetére
Csak olyan videót találtam ahol a készítőnek van vagy 1-2000 követője és leméri, hogy ugyan akkora. Mintha nem gyárthatna le akárki akármit
. Sógor is hozott Tunéziából egy submarinert ami 1:1 xD
Amúgy engem a szerkezet érdekel inkább. Bánom is én hol készül a szíj(úy is lecserélem)meg a tok ^^. -
csabulaxi
senior tag
válasz
csabulaxi #184681 üzenetére
az én kezemen így áll
az óra súlya a kéz külső éle felé húzza az órát, ezért áll így
bénaamúgy nekem még mindig tetszik vannak hibái amit be kell, hogy valljak, magam is simán megrendeltem volna a netről csak a szerelem ami a monitor előtt volt, sőt bármikor találok most is olyan fotókat ami alapján gondolkodás nélkül megvenném, a szerelem múlt el, ennyi
ami tuti, hogy 200g. ennyi mindenképpen kell
-
g0n21
senior tag
válasz
Tik_Tak #184668 üzenetére
EZ A CSOPORT innen indult ki, őstagunk alapította két és fél éve, mostanra pedig Európa legnagyobb facebookos adás-vétel csoportja lett .
Nyilván sok tag - sokan fikázzák is, és többen próbáltak emiatt új csoportokat létrehozni, amik mégsem lettek olyan sikeresek.Van a csoport adminjai által szervezett börze, Chronomeetingnek hívják, vannak nyereményjátékok, stb...
-
csabulaxi
senior tag
válasz
gipsztigris #184677 üzenetére
egyedül a világ ellen
csak azért nem fogok olyat venni ami nem tetszik, csak mert, hogy másoknak sem tetszik(#184674) Empsepo
egyik sem tetszik(#184671) Sungoo
meg is mértem , a stein 5 cm hosszú, a kezem szélessége 6,5 cm., kerülete 19,5 cm -
gipsztigris
addikt
válasz
csabulaxi #184661 üzenetére
"azt meg félve, írom remélem nem látja senki sem
, hogy nem hittem volna, hogy azt fogom gondolni, de tényleg az az érzésem , hogy egy kínai klón van a csuklómon"
Nem kellett volna olyan tokformát venni ami kínai klónokra hasonlít!
Ezért vettem kocka Steinhartot, az legalább nem hasonlít csak saját magára.
-
Sungoo
addikt
válasz
Tik_Tak #184668 üzenetére
FB használt órák Ez a legnagyobb, majd' 50 ezres létszámmal.
-
Tik_Tak
csendes újonc
válasz
pulutodurumo #184669 üzenetére
Kézalól, ezért nem jó vásárolni.
Szerintetek mennyi lesz a szervíz? -
-
Tik_Tak
csendes újonc
Milyen használt-új Facebook-os óra adásvételi csoportokat ajánlotok?
Rengeteg van, nem tudom, melyik a megbízható. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Revesz #184663 üzenetére
lehet, de csak itt a fórumon szocializálódtam és rosszat még nem hallottam róla ezért is csak félve írtam róla, nehogy valami szentségtörést kövessek el.
nem vagyok órabubus, alig pár - óra volt a tulajdonomban, kezemen, certinától fölfelé semmi, bár nem igaz mert Seiko volt,
szóval tapasztalat nincs nagy, de ezt az elvárásos meg alsó kategóriás dolgot nem értem,mert az ugyanennyibe kerülő rádiós citizenemmel semmi ilyesmi gondom nincsszóval a tok egyenessége , csuklótól való elállása
a szíj edlinkjénél ez nem tetszik, szóval, hogy az edlinkben punci a csatlakozás, már az edlinkben hajlik a szíj
emeg a rolex, de citzenem is ilyen
szóval az edlink fütyi a középső része, az edlinken kívül törik meg, kezd el hajlani -
Revesz
aktív tag
válasz
csabulaxi #184661 üzenetére
Sajnos túl nagyok voltak az elvárásaid, egy alsókategóriás órához :/. Mondom ezt úgy, hogy pénteken vagy hétfőn érkezik meg a sajátom is.
Amikor elkezdtem megismerni a steinhartot pont azok voltak az első gondolataim mint neked a tapsztalataid, mert képeken is látszik, hogy nem 100%-os a kicsike. Egyenes tokfül(ezt hibának nem lehet mondani), éles lünetta, csavaros szíj, ahol magának a csavarnak rettenetesen rövid a menet része...pont ezért fog szétesni az összes ilyen szíj(igen a Rolexnek is széthullik :-/). A kerámia lünettabetét meg opcionális, lehet kérni aluval és pár euróért újat veszel ha karcos.
a csat részét meg amúgy mindenhol fikázzák. Pont ezért is rendeltem már 3 fajta szíjat, hogy egyből le is cseréljem a picsába xD.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Empsepo #184659 üzenetére
baromira vágytam rá, kibasz@t jó fotókat látok róla a neten, kicsordul a nyálam rá, kívánom és közben ezt tartom a legjobb ár érték alternatívának a formához
megkapva majd elolvadok, kézbe véve szép fényes nehéz, stimm
jobban megnézve azért szaporodnak a negatívumok, amit nem értek más miért nem tesz szóvá (csak nem az eladhatóság, értékállóság nimbuszának lerombolása miatt)
-a lünetta éle, recézése nagyon gáz, szinte vágja az ember bőrét
- a kerámia lünetta betét úgy csillog, hogy semmi sem látszik rajta a számokból és közben vakít, rosszul leolvasható a számlap is ezért
-a fémszíj csatjának a biztosítóját felpattintani, éles, vág, majd letöri a körmöm
-el áll a csuklómon, nem szép oldalról a tok formája
-nem tetszik az edlinknél, hogy a belső szem kezd el fordulni, erről teszek majd be fotót, de szerintem nem fogok beférni a szerkesztési időbe
-kiesik a szíjból egy csavar
-nem tudok túllépni, hogy nincs sorozatszáma!!-és ez már csak az én nyűgöm, hogy több mint 1 év rádiós óra után nagyon gáz, hogy havonta 5 percet utána állítsak, nem merem nem hordani,(másikat is viselni) nehogy újra be kelljen állítgatni
az a helyzet, hogy imádom a kvarcokat, hogy nem kell buzerálni állandóan és 5 évente idegállpotba (Mónika) kerüljek, hogy az országban található és ajánlott 5 órás közül melyik vállalja el
ez akkora bizalmi kérdés lett mára itt fórumon, hogy rossz is belegondolni,mi lesz pár év múlva, mikor a mai gyerekek már csak a telefonjukat simogatják, mikor fog 10 évente megszületni az órás messiás aki majd kezelésbe veszi elérhető áron az unokáinkra hagyandó mechanikus szerkezeteketszülinapomra kaptam, örök emlék, megy a dobozába, vigyázok rá, nem eladó!
azt meg félve, írom remélem nem látja senki sem
, hogy nem hittem volna, hogy azt fogom gondolni, de tényleg az az érzésem , hogy egy kínai klón van a csuklómon
-
zsocy
őstag
válasz
csabulaxi #184655 üzenetére
Nekem is kicsavarodnak azok a csavarok az O1-en, eddig azt hittem ez egyedi probléma.
Én hetente újrahúzom, így most nyugtom van egy ideje szerencsére, de ha van valami tuti mód azt jó lenne tudni.Én nem utálom a Steinhartot, a legjobb órám eddig, de azért ennél jobb minőségű cucc ez, nem ezt várnám hogy magától kicsavarodik...
-
stork13
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #184654 üzenetére
Oroszok, másként gondolkodnak.
Limitált óráiból nem akar árulni alkatrészeket gondolom, hogy ne legyenek összelegozott órák. -
csabulaxi
senior tag
Most este tévézés közben a fotelben landolt a Stein.
Hogy a picsába tud kicsavarodni az a hosszú csavar a szíjból?!
mekkora mák, hogy nem az aszfalton landolt.
Kínai fos!Milyen csavarrögzítőt használtok?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
stork13 #184652 üzenetére
Igen, láttam én is. De pont ilyen számlap nincs, 647-est rendeltem helyette. Az bosszant, h oroszos a hozzáállás. Ha én lennék a gyártó, azt árulnám, amire nagy a kereslet. Itt még az van, mint a KGST-ben. Nem kell fejleszteni a Trabantot /Pannóniát/, így is sorban állnak érte.
-
squir
aktív tag
válasz
ZoliZeeZoli #184650 üzenetére
Az alap az az ETA, azt vette meg/dolgozta át az Omega. Az elektronikája ugyan az (és ugyan ott is készült)
-
stork13
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #184648 üzenetére
Favinovnak vannak hasonló mutatói, csak az óramutató meg van felezve.
-
gipsztigris
addikt
válasz
5-ös kezelő #184644 üzenetére
Bocs, nem neked kellett volna válaszolnom.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #184646 üzenetére
Nem mindegy nekem. Azt a lerohadt Audit rendbe lehet hozni, de Skoda motorral szart se fog érni. Meg más is lesz az érzés. De pontosan nem tudom, nem értek a lovakhoz.
ZoliZeeZoli: nem utángyártott, hanem eredeti. Az az Omega szerkezet alapvetően a korábban írt ETA kvarc, amit az Omi valamennyire átdolgozott-csinosított-átnevezett sajátra (nem volt ez ritka akkoriban és most is van rá példa több gyártónál). Szóval ha sikerül olyan ETA-t szerezned olcsóbban, akkor az kompatibilis az Omega-d szerkezetével és át lehet cserélni az alkatrészeket (mármint az elektronikáját. A mechanikai része nem minden pontban egyezik meg az alap szerkezettel)
Egy régi kvarc/elektro-mechanikus/hangvillás szerkezetet rendbehozni-javítani soha nem egyszerű, elég komoly türelemjáték.
De annak örülök, hogy értékmegőrzésre törekszel (nagyon helyes!), ezért a szerkezetet nehogy kicseréld(!) inkább türelmesen keress hozzá donort (nem lehetetlen, annyira nem régi szerkezet, lehet találni idővel). Legegyszerűbb, ha magát az Omega , vagy az ETA ref számokat ütöd be a keresőbe, úgy könnyebben találsz komplett szerkezetet, amit fel lehet használni donornak (egyes alkatrészek külön-külön beszerzése ezekhez szinte esélytelen) -
Spet
addikt
válasz
ZoliZeeZoli #184645 üzenetére
Ha találsz németországi ismerőst, akkor itt egy működőképes darab. (legalább is leírásban azt írja)
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
válasz
fagyalllo #184634 üzenetére
Szia,
Alapvetően az értékmegőrzésre törekszem, így ha lehet Omega alkatrészekkel pótolnám. Amennyiben ilyen nyák panel van "után gyártott" verzióban, vagy biztosan ezt is valamely beszállító gyártotta, aki gyártott máshova is más logoval...még az is beleférne...
De az, hogy az egész belét kicseréljem csak hogy külsőleg "Omegának tűnjön" nem látom túl nagy értelmét. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #184643 üzenetére
Aske : Sniffer Alfonz a te embered.
-
gipsztigris
addikt
válasz
5-ös kezelő #184641 üzenetére
FB csoportban Sniffer Alfonzra keress rá! Nagyon jó áron nagyon szép munkát végez polírozás tárgykörben.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #184640 üzenetére
Erősen kétlem, hogy min. tizedmiliméteres pontossággal minden adatában megegyező másik típusú szerkezetet lehetne találni (szerkezet átmérő, vastagság, tengelymagasság, dátumtárcsák vastagsága-szélessége-átmérője-elhelyezése, tengelyátmérők).
De ha lenne is, az már végképp "sufnituning", minden eredetiségét elveszti az óra.
Nekem is pihen egy gyönyörű elektro-mechanikus Bucherer a fiókban, várja az alkalmas "donor" feltűnését. -
5-ös kezelő
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz
ZoliZeeZoli #184632 üzenetére
Ez a szerkezet egy kvarc Omega 1437.
Ami gyakorlatilag (kis módosításokkal ugyan) de megegyezik az ETA (ESA) 255.121 kvarc szerkezettel. Mivel már egyiket sem gyártják, ezért csak használtan (pl ebay) tudod beszerezni, esetleg valami NOS darabot. Próbálj rákeresni az ETA kaliberszáma alapján is, talán gyakrabban előfordul (nem olcsó úgy sem, olyan 70-80 USD körül mehet + posta meg az egyebek)
Ha az órásod bevállalja, hogy alkatrészt cserél benne, akkor hajrá, ne hagyd veszni! -
fagyalllo
őstag
válasz
ZoliZeeZoli #184632 üzenetére
Szia!
Ha nem zavar, hogy nem lesz rajta Omega logó, vegyél bele egy komplett ETA szerkezetet, sokkal olcsóbban megúszod.
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "régi" családi OMEGA örökségem, ami végigkísérte a 20-as éveimet. Majd néhány éve elkezdett 5 mp-eket ugrálni a másodperc mutató, elemcsere után újból helyreállt majd a zsír új elemmel 3 hónap után elkezdte újból csinálni és rá két hónapra végleg megállt. Családbarát órásunk azt mondta "panel hibás" javíthatatlan, csak egy működő "új" panellal fog újra járni. Ha sikerül, beszereli nekem.Ennek 3 éve is van már, akkor találtam egyet az ebay-en kb 8e ft-ért, csak már el volt adva. Azóta semmi, igaz elvétve kerestem.Tudna nekem valaki segíteni, hol van esély emberi áron alkatrészt beszerezni?
előre is köszönöm a segítséget.Az óra ismert adatai:
Omega Seamaster Quartz
six 6 jewels
a vezérlő chip M701 0953
olvastam korábban hogy szereltek ugyanilyen paneleket más chippel, ami szintúgy jó lenne az órába, természetesen ezek a megoldások is érdekelnek. -
csabulaxi
senior tag
-
csabulaxi
senior tag
érdekes, de majdnem ide írtam, hogy miért van az, hogy emberek azt hiszik egy adott tárgy kategóriában van egy, de tuti csak egy márka, típus amit meg lehet, sőt csak is azt KELL venni, mert csak az a jó, az az értéktartó, az sosem romlik el. és a hozzá nem értők megjelennek ezért a tuti bennfentes infóért az adott tárgy fórumában kikérni a véleményt.
Nincs ilyen, nincsenek ilyen tárgyak, ezeket nem lehet megválaszolni kerrektül.De itt eszembe jutott, hogy pont itt, ebben a témakörben, itt az óráknál, ebben a fórumban meg lehet tudni a tutit.
ROLEX
-
minas
aktív tag
válasz
EczkE #184626 üzenetére
Ha átgondolod, akkor ez kb. olyan, amikor tanácsot kérne valaki, hogy milyen autót vegyen mondjuk x-y összeg között... Szerinted mit kéne neki mondani? Kezdjék a topik tagja elmagyarázni a benzines-dízel, manuális-automata, kategória, ajtók száma, ülések száma és más kismillió paramétert és tulajdonságot, hogy kiderüljön mit is akar?
Max még az tudható, hogy férfióra kellene. Azért ez édeskevés.fagyalllo: +1
-
EczkE
veterán
válasz
pulutodurumo #184624 üzenetére
Ezert jottem ide, mert se ok, se en nem ertek hozza.
A linket koszonom, tovabbitom!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
EczkE #184623 üzenetére
Ez így nem lesz egyszerű
Először is döntsék el, hogy quartz legyen, vagy mechanikus, aztán mondjuk kezdjék el nézegetni a Tutu kínálatát. A többiek majd adnak más tippeket. -
EczkE
veterán
Sziasztok!
80-100k korul keresnek orat. Par modell, vagy bolt linket szivesen fogadnak, sajnos nem ertek az orakhoz. (ez abbol is latszik hogy apple watchom van...) Nem nekem lesz, csak segitek egy ismerosomnek hogy a ferjet meglephesse karacsonyra. Kulfoldi rendeles nem jatszik.
Elore is koszi a segitseget!
-
apuc
őstag
válasz
TayRol #184614 üzenetére
Járj arra, megéri. Én nem oda tartok.Kvarcok nem ajzanak fel.Mindig van ott olyan, ami megéri..
Kis segítség, hogy melyik van éppen, a nagy FB homokozóban amik frissen felbukkannak, nagy a sansz, hogy ott éppen van.De a 170 Eur még ha saját benyával is mész, azt hiszem megéri..A nekem annyira nem tetsző Ribbonok is 100 Eur körül vannak- voltak, de azt hiszem , még az is akad talán, nem biztos.ezt konkrétan megkérdeztem tőlük, ma még tuti volt.
Én kb 1.5 éve vettem egy ugyanilyet a Babósban, 40%-os akcióban, az akkor megérte annyiért. Szép és jó óra, de az automatákat szeretem, így mennie kellett sajnos akkor.
-
consono
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #184618 üzenetére
Igen, a fekete dátumtárcsa sokat dob rajta... És havonta egyszer lenne 6-osom is
-
Mercutio_
félisten
válasz
5-ös kezelő #184618 üzenetére
Vagy megtetszik ez, és eladod a buszt is
(bár ahogy visszaolvastam egyeseknek volt gondja a szerkezettel
)
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy ilyen lassan 3 évesen?
https://www.certina.com/watch/ds-2-chronograph-1-100-sec/C0244471605103
Sárgát találtam csak itthon:
http://www.centralora.hu/karorak/certina/gent-quartz/ds-2-C024.447.16.051.01.html -
consono
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #184591 üzenetére
Ezt a Certinát kb. egy éve nézegettem, nekem nagyon bejött, meg is próbáltam eldealelni pár cuccot miatta, de végül nem jött össze... Mondogatom magamnak, hogy nincs rajta 6-os, hogy ne ugorjak rá
-
Balázs777
újonc
Max 40-42 mm átmérőjű quartz seiko chronot keresek,max 20ezerért.
Mit tudtok ajánlani? -
Empsepo
senior tag
Ami szép, az szép.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!