Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
válasz T0mcs #182192 üzenetére
Az bizony igaz! A renderelt képeknél egy jó kis házi sokkal jobb szokott lenni.
Egy album saját képekkel."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Milu87
csendes tag
válasz #45302528 #182198 üzenetére
Nekem a 6R-ek átlagosan napi 5-6sec-re kalibrálhatóak. Olvastam ettől jobb értékekről is a neten, többször kellene szabalyoztatni, figyelni hogyan teszed le egyebek.Ez az értek nálam úgy jött ki,hogy abszolút nem foglalkozom vele,hogyan rakom le, reggel felveszem este le, sokat mászkálok napközben, de nem fizikai munkát végzek. A COSC Top ETA pontosabb, de a többi nem. Járástartaléka 50h vs. ETA 2824 42h, ez a gyakorlatban nem sokat jelent. Mindenestre kifejezetten ajánlom a 6R szerkezeteket, nem fogsz bennük csalódni.
-
törölt tag
válasz mokasirs #182196 üzenetére
Megbízhatóan működő igásló.
Nem egy COSC pontosság, de én szeretem. Nekem 1 hét alatt szed össze 1,5 percet mínuszban, de nem hordom egész nap (napközben is statikus, ülő munkát végzek. Az is számít, hogyan rakom le éjszakára (számlappal fel, le, oldalt). Gyári érték: +25/-15 sec/nap.
Hetente egyszer beállítom (hétfő reggel), nekem ennyi belefér. Ha pontosság kell, ott az RC óra....
Ha jól tudom az ETA 2824-el szokták párhuzamba állítani.
-
mokasirs
csendes tag
Szervusztok!
Óra vásárlás előtt álok és két szépségre esett a választás, de értelemszerűen csak egyet vehetek.
Az egyik a ZEPPELIN LZ 129 HINDENBURG
a másik Seiko Presage SPB039
Az egyikben Miyota 9100 werk van a másikban 6R15.
Véleményetek, tapasztalatok szerint melyik szerkezet a pontosabb, jobb, strapabíróbb? -
T0mcs
tag
válasz pulutodurumo #182191 üzenetére
Fekete szíjjal is jó
1 jó fotó sokat dob rajta... Ezek a "gyári" képek nem adják ezt vissza sajnos -
T0mcs
tag
válasz runner 125 #182184 üzenetére
Lehet hogy ez lesz az én sorsom is
De eddig úgy tűnik középről indulok majd... -
Nekton
aktív tag
válasz #42007296 #182148 üzenetére
Rhcspsz01!
Gondolom betetted a többi elem közé. Ezek a gombelemek, mivel a két pólusuk az illesztésnél közel van egymáshoz, könnyen rövidzárba kerülnek egy bármilyen fémtárgy mellett. Ekkor szétpukkadnak még a lemerültnek tűnők is. Ez nem márkafüggő dolog. Magától, szerkezeten belül ilyen nem történik.
Üdv.
-
Tik_Tak
csendes újonc
Miyota 6S21-ról mi a véleményetek?
-
Skyhunter
őstag
Justice League trailer. 1:35-nél milyen óra van a srác kezén?
-
-
Tik_Tak
csendes újonc
Hiányzik belőle az igényesség.
De ez még csak az első cikk, lehet hogy a többi jobb lesz. -
gyulagy
tag
Szerintem érthető, mert ennyi elég,ha van rá készséged, akkor megérted, ha nincs, akkor meg minek.
Igaz nem egy olyan írás,mit ne lehetne összeszedni 5 perc alatt. -
fagyalllo
őstag
válasz Tik_Tak #182173 üzenetére
Pont azok a képek és hozzá kapcsolódó szöveg hiányzik, amiből tényleg meg lehetne érteni az óra működését. A rugót és kerekeket még bárki el tudja képzelni, de a horgony, gátkerék és billegő ennél sokkal részletesebb és precízebb magyarázatot igényel.
Lehet hogy a szerző érti a témát, de írni nem tud róla.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Tik_Tak
csendes újonc
válasz fagyalllo #182170 üzenetére
Na na azért már hat like-ot kapott!
Szerintem azért nem olyan rossz, majd be fog indulni, nekem csak egy problémám van vele,a blogoló nem saját képekből dolgozik, illetve hiányzik a könnyedség a szövegből, de azért jó, hogy egyre több órás blog van a neten
http://oras.blog.hu/2017/09/30/mechanikus_karora_mitol_jar_az_ora
-
Tik_Tak
csendes újonc
Linket pls....
-
fagyalllo
őstag
Ismeri valaki a legújabb órás blog (ez a neve) elkövetőjét? Finoman szólva nem hiánypótló alkotás.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
-
titán
Bakker, holnap óraállítás. 31-ről 1-re. Utálom a 30 napos hónapokat
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dik
őstag
válasz Ruszki #182156 üzenetére
Nekem ís csak úgy szokta venni a jelet szigorúan este(11-éjfél körül próbáltam eddig párszor) akkor jobb a vétel nagyobb a zajcsend és ha fogom a kezembe ha lettetem vége. Majd automatán mikor magától próbálja eddig egyszer sikerült neki. Szóval nem olyan egyszerű erre felénk legalább is de nem lehetetlen...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Ruszki
senior tag
válasz @mriya@ #182155 üzenetére
Köszi @myra@!
Tisztában voltam vele, csak valamiért nem akart összejönni... a szobában is fogtam már L3-as jelet le is tettem de 5 perc után ERR jelzéssel feladta...de így már szuper!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
Na köszi srácok!
Vidéken lakom a Börzsönyben pontosan Kóspallagon szóval itt a "betondzsungel" nem nagyon játszik!
Próbáltam már több félképpen, sőt le is írtátok mindegyiket de akkor nem adom fel most megyek is próbálom!
Ha sikerült akkor jelzem, hogy mi újság!Abban is van valami, hogy érdemes kivenni az Auto sync-et de ha már van akkor miért ne!
szerk.: na sikerült kint az udvaron L3-as jelszinttel igaz volt vagy 4 perc de fogta a jelet!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
titán
válasz Ruszki #182138 üzenetére
Hagyd auto-n aztán majd csak sikerül neki. A légköri és a domborzati viszonyok is befolyásolják a szinkronizálást. Nekem van mikor minden éjszaka szinkronizál, máskor meg kimarad 4-5 nap és manuálisan sem sikerül. Ha esetleg utazgatsz, akkor próbáld meg manuálisan szinkronizáltatni. Az elektromos vezetékek és berendezések is okozhatnak gondot.
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz T0mcs #182147 üzenetére
Köszönöm, csak jók voltak a fények.
Szeretem, mert van karaktere, valahogy "elüt" a szokványos vonalaktól-megoldásoktól. Illetve kényelmes és jól használható is: mind a pvd bevonat, mind pedig a hardlex üveg jól bírja. Pontosságra sincs panasz. Ezt nagyon jól eltalálták!Jobban kedvelem, mint a rádiós Flightmaster-t
-
törölt tag
válasz #42007296 #179390 üzenetére
Írtátok, hogy a Camelion elem hulladék, ehhez egy kis tapasztalat.
Seiko quartz-omba kellett elemet cserélni, ezért is kérdeztem, mi az amit érdemes beletenni.
Nos, amit kivettem belőle az egy Camelion márkájú elem volt. Kicseréltem Sony-ra és a használtat félre tettem, hogy majd viszem a szelektívbe. Viszont annyira sűrű volt mostanában a program, hogy mindig elfelejtettem és közben el is telt kb. 1 hónap. Viszont ma pakolászás közben egy furcsa pukkanásra lettem figyelmes...szaglásztam, hogy vajon melyik elektronika vágta magát agyon, de semmi...ekkor néztem rá a félretett elemekre és a Camelion dobta hanyatt magát...szerencsére kárt nem tett és meg sem gyulladt, de ha ez az órában történik meg, biztos gallyra vágja.Szóval tényleg nem egy ajánlott elem típus !
Köszönöm a tanácsokat mégegyszer ! -
-
_stick_
őstag
Pontosan olyan helyen lakom, ahol @mriya@ írja, Budapesten. Hetekig próbálkoztam, hogy hol és milyen módon tudok jelet fogni a lakásban, de egyszer sem szinkronizált. Az elején még bosszantott aztán belenyugodtam, már csak a manuális szinkront használom, az meg 99%-ban sikeres, ha a lakáson kívül vagyok. Tegnap az északi összekötőn bringáztam át Budára és simán szinkronizált 2-3 perc alatt, de volt hogy vezetés közben az autóból kilógatva a kezem is vette a jelet.
Ha nem bírod rávenni, akkor kapcsold ki az auto szinkron funkciót, mert csak feleslegesen meríti és frissítsd kézzel, amikor olyan helyen vagy. -
squir
aktív tag
válasz T0mcs #182135 üzenetére
Vagy a Citizen, vagy a Seiko SSC081.
Nekem a Seiko SSC295P1 van, a "Military", már használom kb 2 éve. Nagyon jó óra és bírja a gyűrődést. Egyetlen hátulütő, hogy a szíjat le kell cserélni, mert vacak. Japánok valahogy nem tudnak normális szíjat készíteni a szilikon/kaucsuk/gumin (mindegy hogyan nevezzük) kívül. Szinte az összes többi szar (kivéve még a Casio gyári nato szíja, az szintén baromi jó lett) -
addikt
én ugy veszem ki a manualból, hogy a helyes körzetet is be kell állitani, különben más frekvencián keresi a szignált, mint ami nálad helyileg elérhető. pl europában egy beállitott tokioval lehet nem lesz soha szinkronizáció. nekem kb 1 perc után az ablakból vette is a jelet. a nappali közepén pedig errot dobott - itt németországban.
szerk.: közben meg is találtam igy szó szerint a manual utolsó oldalán, csak a pdf nem engedi kimásolni.
[ Szerkesztve ]
:)
-
@mriya@
őstag
Ha nap közben szeretnél szinkronizálni, akkor úgy tartsd az órát., hogy a "12"-es része nyugat felé nézzen.
Indítsd el a műveletet, és tedd le!
Nem szabad mozognia, mikozben dolgozik.
Jelzi, hogy mekkora az észlelt jel nagysága.
Minden hajnalban megpróbál automatikusan a német adóra hangolódni (mondjuk azt nem tudom, te hol laksz), és ha nem egy vasbeton panelház földszintjén laksz az épület keleti oldalán, mondjuk Mátészalkán, vagy egy pláza közepén, akkor sikerülnie illene neki!
Ha nem sikerül, akkor irány a szerviz!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
T0mcs
tag
válasz gyulagy #182137 üzenetére
Nem akartam segíteni de nekem is inkább a középső a bejövős...
Bal oldali Citizen is csábító hiszen elektromosban az Eco-Drive az etalon valahol ráadásul ez az "egyszerű" kinézet nekem tetszik.De hát úgy látom azért a Seiko t nehéz megverni itt de hátha lesz még valaki aki ellene szavaz...
-
Ruszki
senior tag
Üdv srácok!
Nem rég vettem én is egy GW-M5610-et de még nem bírtam rávenni egy jel vételre sem de lassan már két hete nálam van!
Valakinek valami ötlet!?
Próbáltam több helyen, több időszakban is.Üdv, Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
5-ös kezelő
senior tag
Nyilván a sima lítiumos kvarc Casio a gazdaságosabb. De nem azért vesszük meg a többit is, mert spórolni akarunk. Van, h csak kíváncsi az ember az új technológiára.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
csabulaxi
senior tag
hogy én annak idején mennyit kerestem pótalkatrészként lünetta betétet Orient Makohoz, most meg pont egy kéket találok a jófogáson ráadásul 2 hónapja rakták fel.
hátha érdekel valakit"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
titán
válasz @tco@ #182125 üzenetére
Légyszi ne kezdjünk el pénzügyi tudatosságról beszélni,
.............
Én csak azt mondom hogy
akkor a tulajdonlás időtartamát tekintve a költségeket hónapra leosztva egy elemes kvarc olcsóbban fenntartható
Ha 10-15 évig nincs megbontva egy eco drive és 30 évig bírja az aksi (amit előre nem tudunk), akkor nyílván ez egy másik lehetőség, és így olcsóbb,
[ Szerkesztve ]
-
addikt
ez a lengyelpiacos óra
volt ennek vagy 1000 kinai variánsa úgy 20-25 éve, de csak egy gyereknek volt az osztályban eredeti vagy legalábbis eredetinek kinéző példánya. a többieknek az óraszij állandóan kitöredezett majd el is szakadt. esetleg a szijat rögzitő tengely szakadt ki az óraházból.kb ez jut eszembe erről az óráról. neeeem, köszi. van néhány órám - semmi drága - de ennyire inkább nem adnám le..
[ Szerkesztve ]
:)
-
addikt
a 10 évről jut eszembe, hogy van egy olcsi casiom is amit 10 év elem élettartammal adtak el.
mit tudom én mi a tipusa. 30€ volt az amazonon. 2014-ban vettem és még megy. ha azt vesszük, hogy ebben csak elemet kell cserélni 10 évente, akkor az a bestbuy és nem a 99€-s 5610-em. de a featureök miatt nekem az utóbbi a befutó.:)
-
@tco@
aktív tag
válasz apholyon #182116 üzenetére
@apholyon: Légyszi ne kezdjünk el pénzügyi tudatosságról beszélni, félre tudok havi 1000 forintot, nem járok erőn felül fenntartott 10 éves hitellel terhelt autóval stb Én csak azt mondom hogy ha úgyis meg kell bontani 3-5 évente (oké hogy nem muszáj, de egy középkategóriás kvarcnál azért van rá esély), akkor a tulajdonlás időtartamát tekintve a költségeket hónapra leosztva egy elemes kvarc olcsóbban fenntartható. Ha 10-15 évig nincs megbontva egy eco drive és 30 évig bírja az aksi (amit előre nem tudunk), akkor nyílván ez egy másik lehetőség, és így olcsóbb, egyszerűbb stb.
@fagyalllo: Igen, ez így igaz. Egy kvarcóra is valóban egy kis technikai csoda, mindössze arról van szó hogy jóval olcsóbbak tudnak lenni, mert az "átlagember" ezt az egyszerűséget és pontosságot keresi, tehát valószínűleg jóval többet gyártanak belőlük világszerte. Egyik órát se nézem le a működési elve miatt, mindnek más előnyei vannak.
@gipsztigris: én elhiszem hogy évekig vízálló marad, de valamilyen perverz oknál fogva engem megnyugtatna, ha rendszeresen ki lenne mondva hogy igen, az 50-100-200as WR valóban igaz
-
pulutodurumo
addikt
válasz Tik_Tak #182121 üzenetére
Én már vagy kétszer majdnem vettem, csak nyuszi vagyok.
A szerkezete semmi extra, ebben az árkategóriában teljesen okés. A kinézet meg szubjektív, szerintem nagyon ütős; mind a tok, mind a számlap. Csak elég nagy, és magas is a domború üveg miatt ezért tartok tőle. Vegyél egyet, hogy legyen már valakinek a topikból!"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
consono
nagyúr
válasz Tik_Tak #182121 üzenetére
Én nagyon laikus véleményt tudok csak megfogalmazni Nekem bejön amit linkeltél (abból is a 40-es), meg az 1963 is nagyon tetszik. Az 1970-ben Seiko automata szerkezet van, azzal szerintem sok baj nem lehet, de majd a többiek kijavítanak, ha esetleg mégis. A kidolgozottság képek alapján jónak tűnik, árvan sem vészesek igazán. A stílus meg szubjektív, nekem kimondottan tetszik ez a vintage vonulat. Ha nagyon kötekedni akarnék akkor az üveg lenne az: jó lenne ha zafír lenne, nem sima ásványi üveg.
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Tik_Tak
csendes újonc
Ezekről az órákról mi a tapasztalataitok?
https://danhenrywatches.com/products/1970-automatic-diver-watch#acc-1
-
apholyon
aktív tag
válasz @tco@ #182107 üzenetére
Ha mindenképp elemes kvarcot szeretnél, akkor vegyél azt, nem akarlak róla lebeszélni... viszont azt tartom, hogy ha valaki nem tud eltenni kb évi (!!!) 1.000 HUF-nak megfelelő összeget órára, akkor teljesen mindegy.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz vicces #182087 üzenetére
Nem arról a csíkról beszélek, ami a képeken látszik, hanem egy vékonyabb csíkról, ami függőlegesen "áll" és belemegy abba a csíkba, ami a paneleket elválasztja. Mindegy, valószínűleg csak én kattogok ezen (vagy már én sem). Amúgy is nehezen tudtam lefényképezni. kb. 15 képet csináltam, de csak egyen látszott.
Más: Aki még nem ismerné, itt vannak a teszt billentyűkombinációk a (3159 szerkezetes) G-Shockokhoz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
fagyalllo
őstag
válasz @tco@ #182107 üzenetére
A tömítések időszakos ellenőrzése nem a cseréjüket jelenti, a pár év többszörösét kibírják. Inkább fordítva, kvarcok elemcseréje után javasolt a nyomáspróba, nehogy egy begyűrt tömítés miatt kapjon vizet az óra.
Milyen technikai különlegességet vársz el egy modern kvarctól, amit megkapsz egy hosszú évtizedek óta változatlan, kínaiak által is fillérekből megbízható minőségben legyártható mechanikus szerkezettől?
A kvarcok megjelenésük óta folyamatosan fejlődnek, mára eljutottak oda, hogy képesek meghatározni a pozíciójukat és az ottani pontos időt, mindezt úgy, hogy nem kell naponta-hetente töltőre dugni, szerintem ez a technikai különlegesség.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
válasz gipsztigris #182110 üzenetére
De igazán vagyány, ha egy befőttesgumival felfogatod a csuklódra!
-
Eugene Roe
őstag
-
@tco@
aktív tag
válasz apholyon #182105 üzenetére
Hogy az egyik kedvenc filmemből idézzek: nem kened amit vágok.
Egy óra leírásában az a mondat hogy "nem kell bele elem" meg "elem nélkül működik" mindig arra késztetett hogy felhúzzam a szemöldökömet a seggemig, és fel tegyem a kínos kérdést: hanem?
Egy automata/felhúzós mechanikus 5 évente szervízt igényel.
Egy eco-drive/tough solar stb 10-15-20 vagy több év után aksicserét igényel, úgy tudom ez nagyságrendileg 10-20 ezer forint, vagyis a várható élettartam környékén (nyílván egy fél milliós eco-drive más tészta) már összevethető az óra árával a szervízköltség. Technikai különlegesség, "lélek" kvázi nincs benne, tehát egy automatával ellentétben nem különösebben értékálló valószínűleg.
Egy kinetic ugyanez+mozgó alkatrész is van (Vostok automatámban esett már le a rotor pl...).
Szóval tök jó egy eco drive meg minden, de azt senki ne mondja nekem hogy olcsóbb üzemeltetni, mint egy elemes kvarcot. Minden órát illik nyomáspróbázni és tömítéssel újra ellátni 3-5 évente (ha jól tudom), erre jön a kb 1000 forintos elem ára, és ennyi. Ezért hordok kvarcot (bármennyire is csábít egy Mako 2 Blue...), mert még mindig ez tűnik a legpraktikusabbnak számomra.
Egyetlen esetben nem tudok belekötni a napelemes technológiába, ha pl olyan óráról beszélünk ami aránylag igényes belül, és 20 évig nem ér vizet. Na, akkor tényleg csak viselni kell, a tömítés nem lesz kritikus hogy kiszárad, repedezik.
Az meg hogy az automaták kevesebbet tudnak fejlődni mint egy ana-digi kijelzős, világ minden gps-ét betonbunkerből is fogós búváróra az akkor lesz előny talán, ha valaki 50 év múlva bevisz egy most kb 60 ezerbe kerülő SKX007-et vagy Mako 2-t a szervízbe, mert kiszopósodott egy fogaskerék. Mert valószínűleg az alapok maradnak, tehát alkatrész is inkább lesz, mint egy egzotikus chip egy digi-be, ami épp mondjuk hőmérsékletet mér. Vagy simán csak egy olcsóbb kvarcba akár.[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz @tco@ #182102 üzenetére
15-20 évet alsó hangon elmennek szerintem (úgy lehet, többet is, ha használod), és addig nem kell elemmel b@szakodni... szerintem korrekt. 20 év alatt meg bejön az ára, ha napi 1 ft-ot félreteszel... ez persze saját vélemény...
@fagyalllo: utolsó mondat kicsit csípősre sikeredett, de tetszik, illetve van is benne valami...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
fagyalllo
őstag
válasz minas #182100 üzenetére
Kevés állandó pont van a Seiko modellpalettáján, jönnek-mennek a típuscsaládok, a 5 Sports modellekből évente megjelenik néhány forma, azokon belül szintén néhány színváltozat, 1-2 sikerültebbet hosszabb ideig készítenek, de általában új év, új sorozat. A drágább modellek azért ki szoktak húzni néhány évet, de a japánok képesek utód nélkül kukázni olyan jól sikerült formaterveket, amikből egyes svájci gyártók évtizedekig megélnének. Így legalább van változatosság és nem kell remegve várni az aktuális baselworld-öt, hogy vajon megjelenik-e végre kék számlappal is a 30 éve alig változott forma és kényszeredetten tapsolni a hegyes helyett lekerekített végű mutatónak.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
gyulagy
tag
válasz 5-ös kezelő #182101 üzenetére
Hamarabb szükség lesz rá , mint hinnéd. Minden erőművek le van amortizálva, igaz erről rendszer tehet.
[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
válasz apholyon #182086 üzenetére
Az eco drive egy napemeles kvarc, így értettem a hibridet. Az aksi cseréje 10-15-20(?) év után talán még drágább is lesz, mint egy normál kvarcban 3-5-10 évente a gombelemé összesen. Tudom hogy a második azzal szerelt, ezért is írtam, hogy kvarcban keresek pont ilyet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest