Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz consono #222515 üzenetére
& (#222516) Fall-N:
Igen, passzol, de nem erről van szó. Szerintem anélkül is lehetne eléggé vörös és fekete (lásd a jobb oldali fotóbótolt képen, csak a szemléltetés kedvéért dobtam gyorsan össze), és nem kellene félni, hogy lekopik a fekete bevonat. Gondolom, PVD, nem DLC, de a tévedés jogát fenntartom.Szerk.:
Mellesleg optikailag kisebb a jobb oldali.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz consono #221467 üzenetére
30k alatt kerestem most hirtelen órát, ami viszonylag ismert márka (bár nekem ez nem fontos, de ajándékként mégis jobb), belföldről, gyorsan hozzáférhető, kvarc, és jól olvasható. Végül a "pilóta" dizájnos Waterburyk maradtak, meg néhány Casio (pl. az EFV-100 különböző színváltozatai, amik egyébként meglepő módon koronazárat is kaptak), de több családtag is a fenti Timexeket hozta ki győztesként... köztük a célszemély is, persze ő nem tudja, hogy ő kapja majd. Leolvashatóságban egyértelműen a fenti, világos számlapos Timex nyert, így valószínűleg az marad.
-
-
nbukta77
addikt
válasz consono #221059 üzenetére
Koszi meg egyszer. Es nem beepites. Kaphato ora 1936- os felujitott kiadasa. Arra lennek kivancsi az eredeti 1936- os, hogy nezhetett ki. A visodetbol megtalaltam az eredetit. Az szinte azonos. Errol semmit. Ha valalkinek lenne rola infoja ne tartsa magaba. Koszonom
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
gipsztigris
addikt
válasz consono #219059 üzenetére
Tételezzük fel, hogy kiadnak egy ezres limitációt és mind az ezret kizárólag gyűjtők vásárolják meg. Közben olyan nagy sikere lesz az órának, hogy egyre-másra kezdik el keresni gyűjtők (akinek nem jutott) az eladó példányokat. Akkor az a gyűjtő aki a piac igényei alapján jó drágán eladja az óráját azt is megvető pillantásokkal fogjuk bombázni?
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
dzsi23
addikt
válasz consono #218782 üzenetére
"Nekem pont a római számok és a rádiós belső miatt tetszik..."
Én is pont ezt írtam.(#218783) manager2220:
Nem, nem lehet túlhúzni, és észrevenni is elég nehéz, hogy mikor húzta fel teljesen; én egyik automatámnál sem vettem észre, de 30-40 tekerés mindig elég volt. Lehet többet is, nem lesz baja, de felesleges koptatni az alkatrészeket. Bár azok max. 40 órásak, nem tudom, hogy 80 órás esetén mennyit kell tekerni.Elvileg ahány óra, annyi tekerés, de gondolom, egy 8 napos Panerait sem kell 200x tekerni... csak hatékonyabb a felhúzás nagyobb járástartalék estén... vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz consono #218777 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, ez a baj... nem szabad... Kicsit "vintidzs" stílusú (mutatók, római számok...), de mégis modern (rádiós). Viszont a viszonylag nagy méret (43mm) és a full polír nem jó páros szerintem. Az AS2053-11A is elég elegáns, és az csak 39mm, viszont PVD-s (PVD-mentest nem láttam római számokkal), és ez a CB0150-89A jobban bejön.
-
dzsi23
addikt
válasz consono #214690 üzenetére
És milyen sok divatbúvár van még...
(#214695) SI-ZO:
"olcsó, kínai Budapest feliratú baseball sapkák jutnak róla az eszembe. Nem értem, hogy miért nem lehet egy jó logót kitalálni..."Most ez komoly? Cseréljék le a logót, mert neked valamiért kínai sapkák jutnak az eszedbe? Esetleg ne nevezzük át az egész várost?
A mutatók meg nyilván direkt lettek fekete szélűek, hogy beleolvadjanak a számlapba, elég széles a lumés rész, hogy bárhol bármikor le lehessen olvasni az időt.
Azért egy "világító" pöttyöt odatoszhattak volna a lünettára.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz consono #211865 üzenetére
Jó ízlésed van, de akkor már inkább a 011-es, piros végű mp mutatós tesója legyen, mondjuk 38 mm-es átmérővel. Ha lehetett volna kapni, már 1-2 éve lenne automata órám. Igazán gyárthatnák újra. Tudom, van hasonló órájuk, de az már kicsit nagyobb, meg ha jól rémlik, nem foszforeszkálnak az index számjai.
(#211866) @mriya@
Itt egy alternatíva, egy fokkal olcsóbb, mint a Steinhart: [link][ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz consono #211853 üzenetére
Szerintem nagyon fura lenne más mutatóval. Nem azért, mert csúnyább lenne, hanem mert aki látott már életében Rolex Explorert, annak erről a számlapról egyből ez a mutató ugrik be, fura lenne nélküle. Ha a mutató más lenne, akkor illene a számlapnak is eltérnie valamiben.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz consono #206533 üzenetére
E-bay
Sokat csal a mobil nagy látószöge és a csuklóm sem túl vastag, de nem is nevezném kis darabnak. Viszont a kialakítás miatt az én csuklómon sem lóg túl, így még pont belefér nekem. (a tokfülek rövidek és lehajlóak, illetve ehhez a formához szerintem nem is árt a nagyobb méret)[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
SÖ
addikt
válasz consono #204991 üzenetére
Én is csak okoskodom, de szerintem ugyan akkora a nyomaték, mert az órákat és perceket hasonló áttételel kell hogy hajtsa a motor - és ha azt vesszük hogy mindezt 1Hz-el és nem 4Hz-el mint pl. egy 28000-es lengés számú automata - akkor nagyobb. Műanyag csapágy perselyt meg automatában is használnak sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz consono #204991 üzenetére
Minden szerkezetben amiben van mozgó alkatrész kell kenés. Még a műanyag fogaskeréknek is a szilikonos kenőzsír. Az más kérdés, hogy nem hosszú távra tervezik őket és egyben cserélik az egészet, mert pár dolláros költség csak.
De ahogy írtam a drágább szerkezetnél már nem annyira evidens. Órás blogban olvastam valahol, hogy elemcserénél szokták a kenést is ellenőrizni és elvégezni.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz consono #200656 üzenetére
Ennyi előnyöm van, csak magamnak kell elszámolnom. Még egy van tervben, a 81-es tok érdekel, a TU-160 számlappal. A 35-ös sorozat majd akkor, ha lesz fekete számlapos a napszak-dátum-24h kijelzősből - bár marhaság egyszerre a 24h és a napszak kijelző. Írnom kellene Dmitrijnek, tervezek neki számlapot, osztozunk a hasznon.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
Mamuska
őstag
válasz consono #198900 üzenetére
Akkor nem tudok órát írni, mások segítsenek.
Más.
Nekem van egy Certina DS1 Powermatic 80-as órám ami 210 ezer forint. Alig hordtam mindennel együtt még hazai garis alig múlt 1 éves és 135 ezerbe még senki sem írt rám. Mi lehet a gond? Mennyiért adjam? Szerintem nem kérek érte sokat de a kutya nem keresi. Longines márka alatt soha többet nem veszek órát, tehát középkategória alatt.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz consono #198542 üzenetére
A panda fehér és fekete számlapos változatából még találtam eladó példányt: [link]
Portugál eladó, valami régi raktárkészletet árul, vannak érdekes órái. Nem olcsó, de egy kicsit lehet alkudni.Ez meg egy másik jópofa SNN: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
marquuard
veterán
válasz consono #196282 üzenetére
Abból a német ékszerboltból veszem majd, ahol a Citizen-t is vettem, azt pedig a pesti CTZ-ben validáltattam is, rendben volt minden. Legalább egy bő 15 ezerrel beljebb kerülnék. Ilyen random besteverbeautifulwatches.co.uk.eu.com oldalakat én is tudatosan kerülöm, eddig nem volt gond.
(#196283) Deskdiver: Ezek viszont nem tetszenek. Nekem az Audemars Piguet jut eszembe róluk.
PSN ID: marquuard
-
-
titán
válasz consono #196095 üzenetére
SWISS MADE – JANUÁRTÓL MÁR NEM MINDEN ÓRA SVÁJCI, AMIRŐL EDDIG AZT HITTED!
Ez elsőre szigorúnak tűnhet, de például a “Swiss Made” szerkezet (a svájci Szövetségi Tanács döntése alapján) sem kell teljes egészében az alpesi határokon belül megszülessen, elég ha:
Svájcban szerelték össze
egy svájci gyártó felügyelte az összeszerelését
a szerkezet minimum 50%-a helyi gyártású
A kisebb gyártók ezt kihasználva olcsó, főleg ázsiai forrásokból beszerezték a szerkezetek egyik felét, és a svájci alkatrészeket csak a szükséges arányban tették hozzá, íme, kész is a svájci óra!És a nagy változás:
az óra gyártási értékének legalább 60%-ban Svájcban kell keletkeznie
a szerkezet értékének (nem az alkatrészek mennyiségének) 50%-a hazai kell legyen, de a gyártás legalább 60%-ban is Svájcban kell történjen
a technikai fejlesztésnek is helyben kell történnie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest