- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
lordring
üzenetére
vagy csapj le egy bx-re amíg nem változik az ára
vagy várd meg a következő évet, akkor alapból 3 év gar lesz majd ezekre már
részemről már kivárom ha eddig semmi jó vételt nem ütöttem le
bx nagyon sokáig volt alzán 350e-ért, de nem volt garkiterjesztés, már van, de 400 az ára és a garkiterjesztés is drága....
-
alaves
addikt
válasz
lordring
üzenetére
A BX alternatívái, persze nem ma, hanem még karácsonyig esetleg akciósan lemehet 400 alá, ha szerencséd van (de inkább tavaszra):
-SONY 55A8BAEP (CX-el azonos vagy annál jobb mozgásmegjelenítés)
-PHILIPS 55OLED805 (CX-el azonos vagy annál jobb mozgásmegjelenítés)
-PANASONIC TX-55HZ980E (szidják, de szerintem nem lehet gyengébb mint a BX) -
lordring
aktív tag
Sziasztok! 11 éves Samsung LCD-met cserélném le valami modernebb készülékre. Általában napi 1-2 óra direkt tévézés és heti 1-2 film pc-ről, amire használom a televíziót. Valamilyen belépő szintű OLED-re gondoltam, mondjuk LG OLED 55BX3LB, ez 370e körül van. Ebben az árkategóriában esetleg valamilyen konkurens modell szóba jöhet?

-
birorichard
őstag
válasz
dani0113
üzenetére
Ja, amugy en sem, meg hat nehez nekem ujat mutatni a 4 eves ku6400 utan
, csak kivancsi vagyok, hogy meg lehet-e valahogy akadalyozni hogy rosszabb legyen. Amugy olyan gyonyoru a kep, hogy ha musor kozben is lathato volna, igazabol szerintem akkor sem valtanek vissza led-re. -
válasz
birorichard
üzenetére
Nekem is most 1hetes a cx, van több függőleges csík is, pedig járatom ahogy javasoltak stb, de használat közben eddig kb csak egy játékban lattam, szóval igazából nem izgat mert biztos nem állnék le emiatt egy csere procedurat kezdeményezni, gyönyörű a képe!

-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most néztem gépen.
Sima jelenet, viszont "rácsiklázott" a kamerára...
-
birorichard
őstag
Sziasztok,
kb 2-3 hete van egy lg oled bx-em, kezdetben nagyon szep homogen volt a panel, valamelyik nap raneztem kivancsisagbol es megjelent rajta nemi vertical bending. Igazabol nem veszes, jatek, film kozben nem vettem eszre, csak teszt videon.
Csinaltam egy manual pixel refresh-t, de nem igazan valtozott. Az volna a kerdesem, hogy varhatoan ez igy most "beallt" vagy rosszabbodni fog, vagy abszolut nem tudni?
Van ertelme rajta a "bejaratos" tarka barka szines 4k yt videokat jatszani 1-2 napon at 4-6 orankent kikapcsolva egy orara, hogy az auto refresh ciklusok rendbetegyek a panelt vagy el kell engedni?
Ilyen most.
Bocs, jo szar a kep, de a lenyeg latszik, 5%-os szurke. -
válasz
Pityke78
üzenetére
Ez a verzió van meg nekem is.
Apple TV és Infuse segítségével később rá nézek csak ma jön a csere TV aztán már szétszedtem a jelenlegit.
Bár kíváncsi vagyok, hogy elviszik-e a csavar fejek lenyalása végett nem tudtam leszedni a talpát és fúrni kell majd... My bad, de azért ezek a csavarok se valami kemény kialakításúak....
-
esicyhun
tag
Úgy néz ki nálam is panelcsere lesz, C8-am van, 2019 július végi vásárlás a szegedi Médiában. Jobb oldalt, középen a képernyő legszélén jópár (több, mint 10) halott pixelem van, ezek mindig feketék, nem működnek. Illetve a jobb alsó sarokban van 1 db. Normál nézési távolságból a halott pixel csoportosulást alig lehet látni, de világos háttérnél határozottan ott van.
Viszont beégés nincs egyáltalán, 2719 teljesen vegyes használattal történő üzemóra után (kábeles és német műholdas adások, plusz Netflix, illetve filmek külső médialejátszóról; sdr 25-ös OLED fénnyel. És ezekben azért van piros, zöld, sárga logó is, pl. 3sat, NKH World, 3+, 4+, 5+, 6+, na meg ugye az aranyos magyar korhatárkarikák....).Viszont az Anymote programban az "In Stop" gombot ne használjátok, véletlenül megnyomtam, teljes gyári beállítást csinál, úgy hogy a totál üzemórát és a kompenzációs ciklusok számát is visszaállítja 0-ra. Ezek után, ha valaki használtan vesz LG OLED-et mérget ne vegyen az üzemórák számát tekintve.
Remélem a garival nem lesz gond emiatt. Jövőre jelentem csak be, ünnepek előtt már nincs kedvem vele foglalkozni, használható a TV, csak nem tökéletes. -
esicyhun
tag
Szerintem a magyarországi változatban nincs. Olvastam német tesztet, ott dupla sat tunert emlegettek.
-
5oultrain
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem észre h van egy halott pixelem. Kb 3 hónapos a tv. LGC9 gondolom 1 re még nincs garancia, igaz? Illetve van valamilyen mód h újra éledjen?
Köszi előre is. -
Chaser
legenda
válasz
Draken
üzenetére
túl nem bonyolítanám
viszel statikus színű "képeket" pendriveon, 1-2 filmet oszt' kész
esélyesen nem fogod látni úgy sem, lényeg, hogy ép legyen a panel
két ember ildomos hozzá ha állványozni akarod, összerakáshoz is
talpat egyedül rászenvedtem anno 55-ösre, és aztán fel is raktam a helyére a tv-t, de ilyet csak akkor ha szereted a kihívásokat ( :
a kiszállító srácok panelle fölfelé tették az ágyra, hog meg tudjam nézni a panelt, arra nem gondoltam hogy így talpat rátenni nem lesz túl mókás
de átmentem ótószerelő' stílusba és ráműtöttem a talpát ( : -
krx21
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
Nincs...
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Holnap megyek bx-ért. Ha kibontásra kerül a boltban, mivel teszteljem le gyorsan? Illetve ha ki van bontva, hazavitel után hogy tudom a legbiztonságosabban a tv állványra felrakni? Köszi bármilyen infót! -
esox
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
A tévéd egyébként még garanciális volt?
Nálunk a WebOS (factory reset) halt bele az újraindírtásba, azóta csak pörögnek a kis szines pöttyök. 55B7V
Sajnos fél évvel túl vagyok a gari idő végétől, de nem érzem, hogy ez az én hibám lenne. Szerivezes úr azt mondta megpróbál utánakérdezni, de 5-6eze Ft-ot áll max az LG ebből.

-
Pityke78
őstag
Épp az előbb néztem meg a Tenet című filmet 4K verzióban (66 GB) és a mellékelt jelenetnél elég érdekesen jelenítette meg fent a lámpát a TV (LG CX).
Ez másnál is így látszik a lejátszás során? Amúgy egy külső X96 Max+ lejátszóval játszottam le a filmet.
Ha valakinek van kedve, esetleg ránézhetne.....
Köszi
-
EasyLife
aktív tag
Úgy tűnik a 65C9 nem szereti a profile 8-as DolbyVisionos filmeket. Az új trollok a világkörül film nálam furán nézett ki felül szürke sáv jobb alul pedig szellemképes volt [link] , Ufo-val kipróbáltunk pár sample-t és úgy tűnik valamiért nem szereti ezt az egyet. Érdekes hogy nála egy mezei LCD 65SM8600-en tökéletesen lejátsza. Más esetleg próbálta?
-
LG 65GX3LA tévével szemezek .
Ebben a kategóriban van "jobb ?
Főleg 4K filmeket nézek, fontos a telt szín .
llletve 4K/120Hz Xbox fut .
Falsík tévé ötlet nagyon tetszik ennél a modellnél.

Kábelezés fal mögött van nálam, ezért abszolút nyerő ez a modell.
Ennek a "nem falsíkos modellje" a 65CX3LA, kb 120K-val olcsóbb, közel azonos tudással. -
finu
tag
Sziasztok!
Most váltottam B7-ről, CX-re de nem tudom előcsalogatni a lépegér funkciót a beépített lejátszó használat közben. A B7-nél elég volt csak erősebben megrázni a távirányítót és elő jött a mutató, mi a trükk? A választ előre is köszönöm.
-
YxVs
senior tag
Kicsit off, de LG B8-ra meg lehet valahogy csinálni, hogy a youtube reklámmentes legyen?
-
blakey
titán
Más biten és más kromatikus megjelenítéssel a teljesen normális, Ha mélyebben bele akarsz mélyedni akkor a neten sok anyag található ami magyarázatot ad. A lejátszók általában jól váltanak, nincs ezzel gond. Az általad linkelt infóval viszont gond van, hibásnak tűnik ha a TV egyébként mást érzékel, emiatt inkább ne használd, félrevezető.
-
Érdekes jelenségre lettem figyelmes.
TV adók között kapcsolok felfelé és van (egy adónál csak, többször is néztem direkt) mikor kapcsolás után (pár secre rá) automatikusan előre ugrik 5 adóval arrébb.
Ez vajon minek tudható be?
-
flake
csendes tag
válasz
blakey
üzenetére
Honnan tudod, hogy 10 bit 420 filmet játszol le Apple TV-n? Mit jelent számodra a "stream", mert gyakran rosszul használják ezt a szót. Saját hálózatomban egy lejátszóra soha nem "stream"-elek, lejátszom az adott készüléken.
Médiainfóval néztem meg. A streamet ez esetben arra értem, hogy saját hálózaton belül játszom le a PC-n lévő filmet az Apple Tv 4K-val.tehát minden, elméletileg HDR tartalmat a TV-d SDR-ben jelenít meg? Az nem okés.
Nem tudom, de nem hiszem, hogy ez így vteljesen fedi a valóságot. Nem tűnik számomra SDR-nek, illetve a TV is HDR illetve Dolby Vision módba lép. A logók is megjelennek.A kiterjesztett mód be van kapcsolva az adott HDMI-re?
Persze. Beszéltünk erről tegnap, elvileg a beállítások rendben vannak. -
blakey
titán
Honnan tudod, hogy 10 bit 420 filmet játszol le Apple TV-n? Mit jelent számodra a "stream", mert gyakran rosszul használják ezt a szót. Saját hálózatomban egy lejátszóra soha nem "stream"-elek, lejátszom az adott készüléken.
Illetve, úgyanúgy ezt látom konzolról is hiába HDR a tartalom. Dolby Vision esetén szintén.- tehát minden, elméletileg HDR tartalmat a TV-d SDR-ben jelenít meg? Az nem okés. A kiterjesztett mód be van kapcsolva az adott HDMI-re? -
flake
csendes tag
Hali. Szerintetek ez így rendben van? Mármint ezt látom Apple Tv-n, ha PC-ről streamelek egy 4:2:0-ás, 10 bites filmet LG CX-re. HDR logó megjelenik, és én látom is, hogy HDR, de már ott tartok, hogy semmiben sem vagyok biztos. Dinamika és képkockaegyeztetés be van kapcsolva. HDMI kábelnek tudnia kell a HDR-t. Illetve, úgyanúgy ezt látom konzolról is hiába HDR a tartalom. Dolby Vision esetén szintén... A logókat (HDR, Dolby Vision) minden esetben mutatja a TV. Ez bug vagy valami gond van nálam?
-
Monngoose
aktív tag
-
Rowen
csendes tag
Sziasztok!
LG OLED 55 Cx-ről van valakinek komolyabb tapasztalata? Filmezésre és játékra használnám, ezt vagy egy C9-et ajánlanátok inkább? Olvastam hogy a C9 jobb elvileg, van alapja? Köszönöm!
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tippje arra hogy miért nem tudom a tv-t (cx) összekapcsolni az LG ThinQ alkalmazással? Az első pont amikor a számokat kell beírni még ok, de a második után csak gondolkodik azután meg semmi...Már ha ez így érthető volt
-
válasz
Monngoose
üzenetére
Köszi a választ. Végülis nem létfontosságú, de ha már egy tv tud felvenni, akkor azért ha közben mást néznék, elvárható lenne a két tuner. Főleg oled árkategóriában. Valahol mindig spórolnak a gyártók, az LG most itt tette meg.
Meg a válogatás nélküli paneleken...

A Pana meg évek óta az oprendszer fejlesztésén spórol...
-
Monngoose
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Már pár éve nincs bennük (B, C, E, nálunk forgalmazott).
Korábban az E-kben még volt. Ha jól emlékszem, az E7 (vagy E6?) volt az utolsó (hazai) twin tuneres LG Oled.Ha valaki több tunert szeretne, szerezzen be egy Vu+ UNO 4K SE-t, azzal egyszerre 8 különböző csatornáról vehet fel...
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van itt valakinek 65" C9? A képen látható (a tv talp nélküli aljától a VESA foglalat alsó csavarja közötti) távolságot esetleg le tudná nekem mérni?
Arra vagyok kiváncsi, hogy az 55C8-hoz képest a rögzítés feljebb került-e a 65 C9-en.
Ugyanitt érdekel, hogy van bármi known issue a 65C9 esetében?
Egyrészt méret miatt, másrészt azért váltanék, hogy legyen HDMI2.1 (G-sync, 4k@120Hz, DTS), valamint a C8 nekem néha stuttering/tearingelt.Javultak ezek amúgy a C8-hoz képest?
Amúgy a C9 támogatja a DTS-HD eARC távábbítását, vagy csak a sima DTS kapott licenszt?Köszi előre is

-
Menotti
aktív tag
-
Pityke78
őstag
LG CX-nél nem lehet olyat, hogy külső HDD-re veszek fel egy TV műsort és közben én egy másik csatornát nézek?
Ha elindítottam a felvételt egy csatornán és utána csatornát akarok váltani, akkor leáll a felvétel.
Nincs ilyen párhuzamos felvétel, TV nézés opció?
Köszi
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp
üzenetére
"daneel: Merész azt gondolni, hogy válogatják a paneleket a Pana részére.
Még szabad ország, lehet LG-t venni nagy hevülettel."Pedig itt pár Panás ezt gondolja.

Vagy azt, hogy a Pana tudja a gyógyírt a bandingre, tintingre és egyéb szarságokra amelyek érintik az LG-paneleket.
-
kisbalazs83
aktív tag
LG-nél is válogatják, csak az otthonodban
-
salapp
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Mit szitod a hangulatot?
Annyit tudunk eddig, hogy ez is egy panel hiba. Éppen egy Panasonic tévébe került.
Majd ha vezérlésből eredő hibát említ valaki itt Panán, az lesz aztán a vízválasztó.
daneel: Merész azt gondolni, hogy válogatják a paneleket a Pana részére.
Még szabad ország, lehet LG-t venni nagy hevülettel.
-
xerobyte
aktív tag
Lehet el*** a CX77-re várást
, de mostanra reppentek fel azok az infók a 2021-2022-es modellekről, amiket meg akartam várni... így jártam a jelek szerint.
Lényeg a lényeg: idén (karácsony előtti kiszállítás) szinte biztos, hogy nem lesz CX77 már a MediaMarkt webshopban, a nagy boltokban már benn sincs, a Mammutban pl. a kiállítottat is eladták.
És valóban 2020-ra 1,15milliós black friday-es ár volt az alja, aki akart ott 'kellett' venni.
Jelenleg egyébként berendelik neked az LG promóteren keresztük, de nyilván az 1.9 milliós kamu teljes árhoz mérten """akciózzák""" 1.6m-ra.
Gondoltam megosztom, hátha valaki még karácsonyra gondolkozik ezen.
Edit: 2021Q1-ben valószínűleg még lesz pár darab, az árra a srác nyilván nem mondott semmit, csak annyit, hogy ha megy is, ő nem várná 1.15 alá sokkal, az nagyon jó ár volt szerinte. -
M_David
tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Köszi az infót, akkor 2020-asoknak is tudnia kell reményeim szerint
-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Semmi ilyesmi. Csak a tv és Xbox. És csak az Xboxon kell állítani ezt, nem a tv-n.
-
M_David
tag
Azt szeretném kérdezni hogy a Panasonic 2020-as OLED tv, ha androidos okostelefonon elindítok egy youtube videót, akkor felkínálja magát a telefon youtube alkalmazásában hogy átküldje magára a videót és a tv youtube alkalmazása folytassa a lejátszást? (Nem a tvn akarom keresgélni az appban a nézendőket, hanem a telefonon és onnan átlőni a tv youtube kliensébe) Köszi szépen a segítséget és a válaszokat
-
válasz
Héliosz
üzenetére
Manuálisan indítsd el a panelkarbantartást. Kb 70-80 perc, ha nem javult meg csere. Nem nagyon van tapasztalat Pana szervizzel (nem romlanak el), mert eddig egy esetről tudok (Al esete itt a fórumon), akinél végül tv-t cseréltek. De neki egy két éves modellt cseréltek a legújabbra.
-
Peet 80
csendes tag
válasz
Héliosz
üzenetére
Szia!
Álló vagy fekvő helyzetben helyezkedik el a pixelcsík? Milyen régi a tv? Azért kérdezem, mert én öt napja vásároltm egy Panasonic Oled tv-t és mivel nemrég aprólékosan átolvastam a használati utasításokat, lehet tudok adni néhány tippet, amit említenek a kézikönyvben. Legelőször állítsd a tv-t alap helyzetbe (minden beállítás alaphelyzetbe), ha ez nem segít, akkor várd meg a következő panelkarbantartási ciklust, hátha kitisztítja a képet. Nézd át a kábelek csatlakozásait, hátha kilazultak. Áramtalanítsd egy-két percre (húzd ki a tápkábelt is), aztán kapcsold vissza. Esetleg legvégső esetben a manuális panelkarbantartás még segíthet, de ugye ez 70-80 percet vesz igénybe. Az a lényeg, amíg tart a karbantartás, addig ne nyomjál a tv-n/távirányítón semmit.
Remélem tudtam segíteni. -
Héliosz
tag
Sziasztok!
Pana OLED TV-nél hogy működik a garanciális csere? A kijelzőmön van egy kb fél centis pixelcsík, ilyenkor cserélik a kijelzőt, vagy csereutalványt kapok?
Köszi!

-
allein
addikt
Csak ennél a játéknál ilyen
Mindkèt tvn. VRR-t hol nézem meg?Màsik kettő lemezes jàtèk esetèben és még kettő olyan jàtèk ami közvetlenül a PS adattàrolójàn van, nem làtható ez a jelensèg.
A jàtèkon belül nagyon kevès videó beàllítàs opció van, ràkötöm nem sokàra egy FHD monitorra, aztàn meglàtjuk mi lesz.
Egyébkènt minden HDR módban làtható a jelensèg, HDR off módban is.
-
allein
addikt
Sziasztok. Előfordul néha, hogy az egyik szobàból költözöztetem a konzolt a màsik szobába. A videón [link] látható jelenség egy pár napja làtható. Szerintetek mi történhetett, vga, táp esetleg?
Hullámzik a képernyő, de nem egyfolytában. Viszont elég gyakran.
Két tvn is kipróbàltam, különböző hdmi portokon, egyértelmű konzol problèma.A jàtèk ssdről fut, nem lemezes. Kipróbàltam a The Division 2öt, lemezes jàtèk, ebben az esetben nincs semmilyen gond. RDR2 lemezes vàltozat esetèben sincs gond.
A videón látható tv szoftver augusztusi, tehát mostanában nem volt frissítés, ezzel ellentétben azóta a játék több alkalommal is frissült. Érdekes módon csak ennél a játéknál jelentkeznek a hibák, két tv készüléken két külön HDMI kábellal.
Bocsi az offèrt, mindkèt oleden làtható a jelenség.
A jàtékon belül mostanàban volt több frissítés is, köze lehet ennek a videón làtható jelenséghez?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, csak kivancsi vagyok, hogy meg lehet-e valahogy akadalyozni hogy rosszabb legyen. Amugy olyan gyonyoru a kep, hogy ha musor kozben is lathato volna, igazabol szerintem akkor sem valtanek vissza led-re.

"
Vhiktor