Hirdetés
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
Megpróbálom egy újbóli neki futással hátha jobb lesz. Nyilván nem fogom 10szer megcsinalni a dolgot.
Garancia vesztes talp tartó csavar miatt érdekes lenne.
Sry, ha bosszant valakit a tv cserelgetes, de amint írtam a legjobbat akarok kihozni fel millió alatt és elvileg ebben a mezőnyben ez a legjobb. -
Xgerzson
újonc
Üdv mindenkinek!
Állítólag a Hz 2000 Panának már jobb a médialejátszója mint a régebbieknek igaz ez?
Másik kérdés, tud HBO-Go-t vagy sem, mert egyik helyen ezt másikon azt olvasom.
Ha van itt valakinek ilyen tévéje lenne még más kérdés is. Köszi előre is. -
-
Crus
addikt
válasz
Dreamie
üzenetére
Alapvetően egyetértek, de a tartalomtól függ leginkább, hogy mennyire szedik le a tévét a falról. Nekem QLED-em volt és a HDR tartalmak, valamint az ilyen alapból is látványos természetfilmek baromi jól néztek ki rajta. Most OLED-en meg még jobban néznek ki rajta, de a korábbit se lehetett szarnak hívni.
-
Segal
veterán
válasz
kolosszus87
üzenetére
Majd kap egy másik panelt és az első dolga megint a nagyítóval keressük a hibát amíg nem találunk valamit hozzáállás lesz.
Ha meg talál akkor megint jön majd a rinya rész...
Mondjuk még mindig elviselhetőbb dolog tőle ez mint a vga hiénáskodás
-
Dreamie
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem szoktak vele foglalkozni egyébként, itt a Madaras résznél csak. Kicsit emelem a hangom spriccelnek szanaszét
-
KTTech
veterán
válasz
kolosszus87
üzenetére
Jobb helyeken ezt garanciamegvonással szokták jutalmazni... főleg ha fúrni is kell.
-
kolosszus87
senior tag
És ha mégsem akkor mit csinálsz, 100-ik tv-det is cseréled bisz basz gondok miatt amit normális tartalomnál észre sem vennél? Sztem kár ennyire a tökéletességet keresni, akkor ennyi erővel nem is LG-t kellett volna venned, hanem egy még faxább még drágább modellt ami még jobb. Nem akarlak megbántani, de így végig követve a tv-s kálváriádat ez már kicsit beteges amit itt leművelsz a tv vásárlás szintjén...
Ráadásul most csavarokat baxtál szét az új tv-n, biztos örülni fog neki a bolt ahonnan vetted...
Több kárt csinálsz ezzel az egésszel, mint hasznot. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ilyenkor mindig a lecserélt 77-es AG9 Sony jut eszembe, ha azon lett volna banding, tinting, hát azonnal kiszúrtam volna, de az homogén volt minden szinten. Remélem minél előbb jön az AG10, vagy mittomén' milyen kódnév alatt jön az új típus.
Mert biztos, hogy azonnal cserélni fogok... -
Farkassacred
őstag
Grat hozzá. Nekem is az első oledem ez a sony amit vettem nemrég. Egy csoda maga a tv. Képeken és videókon nem jött át előtte, hogy ennyire fantasztikus ez a technológia, ezt élőben kell látni, lehetőleg már otthon. Konkrétan még mindig nem tértem magamhoz, mintha egy álom lenne ez a panel..
Egy ips monitorról tértem át, fő célok kis játék sok sok film.
-
boksz
senior tag
Fiúk, lányok
Lett rá lehetőségem, hogy így 45 éves korom fele beszerezzem életem egyik álmát ( mivel szeretek filmezni, játszani ) egy LG65oledCx szuper, fas*a TV-t ! A MM fiúk a boltba kicsomagolták a bontatlan dobozból, bekapcsoltuk, együtt átnéztük, kaptunk mellé egy fülest ajándékba, 1/2 áfa stb.
Hazavittük, örültem mint majom a farkának minden faja leesett az állunk pedig előtte is LG led volt, de ez valami fantasztikus.
Régi forum olvasgató vagyok, gondoltam ebbe is beleolvasok...
Nem kellett volna
.... azóta csak a hibákat lesem a TV-n......
-
Végül csere készüléket kertem a Telekomtol. Szét akartam szedni és két csavarnak a fejet szét ****tam szóval most ez egy kicsit szívás nem tudom hogy veszem le majd a talpát.
Sanszos, hogy ki kell fúrni..
-
LeonAran
tag
Szevasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet megnézni egy Panasonic OLED 1000 típusú készülék üzemóráját?
Köszönöm! -
Farkassacred
őstag
Ekkora pénznél szerintem nincs is semmi baj az új tv teljes lecsekkolásával.
Inkább minél hamarabb derüljön ki, ha nagy" a baj, később macerásabb a folyamat már. Boltban is valszeg azért nem mutatják meg a megvásárolt tévét különböző színek mellett, mert akkor tízből max ha kettőt-hármat vinnének ki a boltból..
Egy tény viszont adott, tökéletes kijelző bizony nem létezik. Ha keresünk mindig találunk hibát. -
-
Gigicuci
senior tag
sylex1,
Ezt nem értem. Én beraktam a TV-t és elkezdtem használni.
Mivel nem láttam a normál használatnál a tintinget/bandinget meg egyéb képhibát így eszembe se jutott fehér meg szürke hátteret nézegetni. Hogy aztán azon persze kiszúrjak valamit és utána idegesítsen. Te ezt nem fordítva csináltad?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Kriszbmx
üzenetére
Az durva. De ezek szerint megérte.
Ettől függetlenül mint írtam ezek nem filléres cuccok, évekig bámulja majd a tulaja.
ÉS akkor nem csak úgy kell(ene) reklámozni, hogy tökéletes fekete, hanem mellé írni, több, mint 90%-ban lesz vertical, horizontal banding és/vagy tinting is amelett és kb 10 emberből 2-3 tulajt biztosan zavarni fog. A többi vagy nem látja, vagy nem érdekli, vagy egyszerűen nincs meg ehhez az idege, végig járni az utat.És pont ez a lényege, így simán megéri nekik kihajigálni az elcseszett panelokat, mert két sony oled után, számomra az jön le, hogy más gyártóknak válogatott paneleket küldenek.
Azok olyan homogének voltak, ahogy kell, nyilván ott is van kivétel és rossz a panel, de házon belül ez úgy látszik simán belefér, hogy aki látja ezeket a hibákat, azoknak minden gond nélkül cserélgessék a panelokat és fizessék az ez után járó munkadíjat. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha zavar, akkor jól tetted, hogy bejelentetted. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mások azt írják szard le. Ha zavar és letojod, akkor később a fejedet vered a falba, hogy miért nem előbb léptél. Ennyire döntésképtelen meg ne legyél már, hogy ennyiszer megkérdezed, hogy mitévő legyél. A te tévéd, te nézed éveken át, nem pedig azok, akik azt írják, hogy ne foglalkozz vele.
Az LG meg tud jó panelt is gyártani, csak nyilván kiszórja a sok szart is...
Viszont idő és idegrendszer is kell hozzá, hogy a végére járj. Nekem éppen volt...
Talán még egy másodikra is, de harmadiknál azonnal fogom kérni a cserét, ha esetleg előjönne valami...Hát b...ák meg, nem filléres tévéket árulnak, főleg a 77-es majd két milliómba van, mikor nyáron megvettem. -
wulfi
tag
Pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy Lg-n a felskálázás az bármilyen forrásból megy, vagy csak hdmi-n keresztül?
-
h377
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Valószínűleg hülye kérdés, de azért megkérdezem: lehet fényerősség eltérés a különböző méretű, de azonos gyártmányú és modellű TV-k között? Akár a kisebb, akár a nagyobb javára.... Tehát egy 55" LG CX rendelkezhet nagyobb fényerővel, mint egy 65" CX, vagy fordítva? Köszönöm!
-
stilo18
addikt
Egy kis konzol + oled téma.
Elég sokat olvastam most utána, hogy C9-en a PS5 társaságában a szimpla game módot érdemes használni, vagy a hdmi bemenetet állítva, PC módot.
Őszinte leszek, a placebo hatásokat leszámítva nem tudom megmondani, hogy láttam /éreztem e bárminemű különbséget... de ha itt van olyan, aki frankón megmondja, hogy használd ezt, mert xy-ért jobb lesz, akkor szívesen fogadom a tanácsát.
Köszönöm
-
rodman73
aktív tag
LG CX 65 collos méretben hol a legolcsóbb most ahol lehet venni plusz garanciát és kiszállítás is van? A plusz garanciát meglehet venni utólag is amúgy? Bár majdnem elcsábultam egy q80t felé, de azt hiszem ha csere lesz akkor már inkább lg. Most egy q6-os 65 collos tv-m van 2018-ból.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nálam pl minden oldalról más, szemből a legjobb.
De tinting szerintem minden masinánál lesz, maximum eltérő mértékben. Illetve időben is változik. -
Lehet meg bánom. Majd kiderül.

Viszont arra esetleg tudnátok választ adni, hogy a Magic Remote-ot valahogy rá lehet venni, hogy a Guide megnyomásakor a telekomos STB Guide jöjjön be? Mert fel le mennek a csatornák és a hangerő is valamint ki be kapcsol viszont a Guide esetén csak a kábeltévé által befogott csatornákat akarja behozni.

-
Chaser
legenda
mit foglalkozok egyesekkel meg kettesekkel? :d
megvettem a b8-at, nézegettem pár percig van-e pixelhiba, aztán használtam örömmel
akkor katam néha majdnem szívgörcsöt, mikor one x-en a "fekete" háttér szürkés-foltos-sz@r volt, mint egy rosszabb lcd panel ami tele van folttal
na olyankor mindig kellett pár másodperc hogy rájöjjek, megint az a sz@r szopatott be ( :
ha nem zavar sz@rd le -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A kékes , v.kékes szín az szerintem talán annyira nem zavaró , de a rózsaszín az már kicsit "neccesebb" lehet , ha kiszúrja filmezés közben.
Nekem továbbra is ( a telefonomon) a két rózsaszín ting ting sáv ami észrevehető. Majd megnézem még a ting tinges tévémen
is (kinagyítva), hogy egy kis csavart is vigyek a történetbe. -
Celtis
veterán
Hát. Azért Eagle cserepanelje nekem erősen más kategória, mint az a két szélén kékülő.
-
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
55”.
#52931 Köszi, nem ez tart életben és nem is néztem eddig utána mivel nem foglalkoztatott a tv igazából egy két hete lett ez nálam aktuális a tv csere és azóta olvasom mi a helyzet és mik lehetnek a hibák.
#52932 Köszi!
#52933 Valóban nem tudom és fogalmam sem volt milyen a jó meg milyen nem. B9 valamiért a használt dolog idegesitett, de az már a múlté. A Q82T az Oled után ég és föld volt szóval most a CX azért lett, mert ez a legújabb és talán a legjobb ami számomra elérhető árban van meg fel millió alatt.
#52934 Lehet az lesz így logikusnak tűnik.
#52935 Köszi, egy két napot várok vele és igazából azóta nem is vettem észre. Sőt lehet amúgy sem vettem volna, ha nem “keresem”.

#52940 Köszi, lehet az a tuti.

-
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem semmi.
de kicsit várok amíg elul a por itthon, mert pár hét alatt 5 Tv is volt a nappaliban. (szerk. a CX előtt) -
blakey
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Akkor te nem kalibrált monitoron nézed.
De képekből nem ítélkezni eléggé merész dolog. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ennek a két széle kb.10cm-es sávban kékes, a képernyő ~85%-a = közepe meg rózsaszín.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én úgy látom , hogy az első vastagabb sáv (ting ting) a képernyőn a középpontól kicsit jobbra és tőle szintén van jobbra egy keskenyebb sávban egy ting ting.
-
mQWeXgsf
aktív tag
Hi!
LG OLED55BX3LB -nél akkor is lefut a pixel regenerálás, ha sokszor képernyő/ki módban használjuk, csak hanggal?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Hát ez itt pont középen rózsaszín...de csumára!
Kocsi Nippon , az asszony Hoppon...
-
Pro Koryak
addikt
Ez a hiba elég durva így a képeken.
11.23.
vettél egy hibátlan, fél éves használt B9-et, még 4,5év plusz garival.
"Szóval a napokban sikerült beszerez én egy LG B9 Oled TV-t és egyszerűen fantasztikus minden téren. Gyönyörű a kép és a hangzás is fenomenális. "
szöveggel11.27.
lecserélted egy Q82T lcd-re a hibátlan, fantasztikus oledet12.01.
vettél egy CX-et, amivel lehet most kezdődik a szop..Szerintem még te sem tudod mit akarsz. Vegyél egy képcsöves, aztán egy plazma tévét is. Valamelyik talán jó lesz. Esetleg egy projektort, azon nem lesz tingtingliting...

-
Celtis
veterán
Ez kizárólag a te döntésed. Te fizettél a készülékért, te használod. Ha elégedett vagy a képpel és nem zavar a kis tinting, akkor ne foglalkozz vele. Nagy ívben tehetsz rá, hogy más szerint ez elfogadható-e vagy sem.
Ha viszont zavar, akkor kizárólag úgy lesz megoldás, ha felveszed a kapcsolatot az LG-vel és jelzed a problémádat. -
Celtis
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ha nem zavar, ne is foglalkozz vele.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Olyan kicsi és jellegtelen ez a a hiba, hogy nem is látszódik igazán a képeken. Akár még magától is eltűnhet majd idővel.. főleg ezzel a kikapcsolás utáni automatikus képfrissítésekkel (az éves frissítést semmiképp nem éri meg a szösszenet). Egyáltalán nem veszem észre az esetek 99 százalékában, de a maradék egy százalék is csak erőltett nézést takar.. mázli hogy csak ennyi baja" van. Se halott pixel, se csíkok, tökéletes fehér.. Nem válnék meg már tőle semmi pénzért.
sylex01: Engem az a kék a fehérben nagyon zavarna, biztosan hívnám őket. Csak azzal a hibával lehet együttélni szerintem, amit normál használat mellett nem lehet észrevenni, vagy max csak nagyon minimálisan.
-
Celtis
veterán
Neked annyi a dolgod, hogy jelezd a problémát az LG felé képekkel dokumentálva.
Az ő dolguk pedig, hogy ezt megoldják így vagy úgy, de ezt bízd rájuk. Neked nem arra van alapvetően szükséged, hogy jöjjön egy szerelő és kicserélje a panelt, hanem arra, hogy homogén legyen a kép. Hogy ez csak panelcserével oldható meg, az egy részletkérdés. -
Kicseréltem a HDMI kábelt és így most már megy szépen 4K dolby Vision el 60 Hz-en az Apple TV viszont egy kicsit sárgásabbnak látom mint amúgy amilyen volt ez direkt ilyen vagy csak nekem furcsa?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A legegyszerűbb, ha van fiókód az LG-nél. ott beregisztrálva a tv, gyári szám meg minden.
Itt kiválasztod, hogy garanciális javítást kérsz, leírod mi a problémád és csatolva küldöd róla fotókat. Ekkor elég gyorsan válaszolni fognak, hogy a szerviz hamarosan hív, aki kimegy házhoz és akkor megmutatod neki, itt csak egy lehetősége maradt, a panelcsere.
Hogy erre mi a tökéletes trükk? Olyan nincs, valóban legyen hibás a tévéd. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Azt tudom, hogy Pécsre a Rotech jár (Kaposvár), szintén megbízott. Nem egy ismerősömnek cseréltek háznál panelt (65-öseket). LG-t felhívták, küldték a fotókat a hibáról, majd a szervizes aznap hívta, majd legközelebb akkor, mikor megkapták a panelt és jönnek cserélni.
-------Lényegében hozzám is "maszek" szerelők jöttek Ulm-ból, ami tőlem 70 km-re van, LG-hez semmi közük, csak megbízott partnerek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
GuruZone
üzenetére
Hétfőn elvitték a tévét, pénteken visszavitted, addig meg nézted a plafont? (nyilván volt/van másik tévéd, de akkor is)
Jobb helyeken ilyet nem bevizsgálnak, hanem küldesz róla fotót, a szerelő meg jön az új panellel és kicseréli. Mivel ezt háznál is ki lehet cserélni, és ha egy 77-es megcsinálnak 1 óra alatt, akkor egy 55-ös, kb fele sincs.
-
GuruZone
őstag
sziasztok, garanciális tapasztalatok rovatunk következik!
még hetekkel ezelőtt történt az eset, kijelzőt átszelő függőleges szürke csík, csak sötét tartalomnál volt látható.
2020. februárban vásárolt 55C9 az alany.
megbízott LG szerviz Győrben: Gelka Privát , Lajta utca
• péntek délelőtt: LG-nek telefonon jelezve a hiba,
• péntek délután: már hívott a szerviz időpontot egyeztetni,
• hétfő dél: elvitték a tévét (azt mondták ne én vigyem el),
• hétfő délután: bevizsgálás,
• kedd: cserepanel megrendelése,
• péntek reggel: panel beszerelése,
• péntek délután: elhoztam, fóliák eltávolítása
-
Celtis
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Tegyél be képet.
-
Farkassacred
őstag
Sziasztok. Olvastam itt ott, hogy ezek az oled panelek szürkés felületen problémásak lehetnek. Az én új kijelzőmön is tapasztalok jobb alul egy kis fehér foltot, de csak szürke színnél látszik (pl: xbox menü). Nem egyenes ez a fehéres folt, az a banding lenne talán, bár ki tudja végül bármi lehet. Érdeklődnék, hogy mire számítsak ennél a színnél, bár nem szívesen küldeném szervízbe.. simán lehet hogy rosszabbat kapna az ember ..
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Kb. kettő 32"-es tévé a 65"-ben
, az egyik HDMI bemenet ( tcom) a másik dvb-t tuneron m4.
Így néztem a két csatornát , a 32" méret azért valószínű , mert a Pana mellé raktam a harmadik tévét egyenlőre ( a fotón nem látszik )egy LG 32"-es méretben azért , hogy az asszony főzés, mosogatás közben tudja hallgatni és nézni a híreket.( Ez az én "hibrid" megoldásom
addig , amíg nem veszek egy bakelit lemezjátszót , akkor már kell a hely )
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Előtte egy samsung ks 9700 volt 55-ös, ahhoz képest ég és föld... Gondolkodtam a qleden is, de mindenhol azt írták, hogy az oled a jobb... Mindenki az oledet tolta, így inkább arra tettem a voksom, és nem bántam meg.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy tény viszont adott, tökéletes kijelző bizony nem létezik. Ha keresünk mindig találunk hibát.

Vhiktor