Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Samba szervert nem tudod elérni, kell neki a DLNA.
Csatornalista szerkesztésére ez, de még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Hardveraprós hírdetést szabályzat szerint nem lehet linkelni, szerintem vedd ki amíg tudod szerkeszteni a hsz-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Egyetlen egy TV belső lejátszója sem tudja a kadenciahelyes lejátszást, vannak olyan tv-k amik képesek 60Hz-en, pulldown segítségével tökéletes mozgást biztosítani a 23,976/24 fps anyagoknak, viszont ezek között a tv-k között van olyan amelyiknél hiába kapcsolod ki az interpolációt, a pulldown miatt a háttérben bekapcsolva marad és teszi a dolgát valamint vannak olyan tv-k ahol ezt külön menüben beállítható, hogy legyen pulldown vagy sem.
A kadencihelyes lejátszás lényege, hogy info gombra klikkelve megmutatja az adott fps-t, nem tudom elhinni, hogy nektek a 23,976-os anyagra 24p-t ír ki a készülék. Rengeteg tv-m volt, most is van, webOS tv-m is van, csak az tudja jól megjeleníteni a 23,976 fps anyagokat emelyik rendelkezik megfelelő interpolációval. Sony tv-kben a Motionflow alatt van egy True Cinema opció, na azt bekapcsolva tökéletes lesz a 24fps 60Hz-en de ettől még nem kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
sent from our PC over HDMI. - HDMI-n keresztül a ma kapható készülékek 99.9 százaléka már képes a 24p-re.
A "judder- free 24p via 60p/i" -re viszont kevés készülék képes (14%) és ez vonatkozik arra, hogy a belső lejátszó mit tudna megjeleníteni. Én ezeket már mind tudom, készülékeim képesek a ""judder- free 24p via 60p/i" de ettől nem kadenciahelyesek, csak a szemünknek tesz jót, hogy szoftveresen átkonvertálja.(#8527) Strezi
A vélemény helytálló, nem hülyeséget írok ahogy itt próbáljátok erőltetni azt ami nem igaz (finoman fogalmazva). Tehát segítségképpen írtam be, hogy tisztában legyetek azzal, hogy mi mire képes. Tudom, hogy a webOS mit tud, de nem csak webOS létezik. Ennyit a te véleményedről.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
judder-free 60p/i-n különböző tv-márkáknál, ha van ilyen opció:
Samsung: Automatic most of the time, but inconsistent – sometimes 24 fps video will have judder via 60p and 60i. For 480i and 1080i video, go to Menu > Picture > Picture Options and set ‘Film Mode’ to ‘On.’
On some TVs, setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom' with both sliders to 0 will fix it without adding any soap opera effect.
Sony: Go to Menu > Picture and Display > Picture Adjustments. Set ‘MotionFlow’ to ‘TrueCinema,’ and set ‘Cinemotion’ to ‘High.’
LG: Go to Menu > Picture > Picture Mode Settings and set ‘Real Cinema’ to ‘On.’ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #8531 üzenetére
Kapcsold be, bár külső lejátszóhoz nincs rá szükséged ha tudja az összes fps-t (23,976, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94, 60). Egyébként meg olyan tv is van ahol a felhasználói menüben ki van kapcsolva mégis belső lejátszó esetén a háttérben aktiválódik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Tipikus tv adás a 24p. Nem adásoknál fontos hanem mindenre vonatkozik, te linkelted az oldalt akkor értsd is meg, hogy mit írnak.
Soha senki nem állíotta, hogy nem tudja lejátszani, de a kadenciehelyes lejátszástól messze van, legalább a konkrétan általad beidézett oldalt ne értsd félre.(#8533) dgyuri0123
Azért kapcsold be, mert egyrészt nem teszel kárt a lejátszásban másrészt ha netán valamiért a külső lejátszó nem tudná a 24p-t akkor is szép lenne a megjelenítés.(#8536) Madwe
Tényleg, hol? Kábeltévéken maximum vagy neten. pl. USA 29,97fps, EU 25 fps a tv-adás[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #8539 üzenetére
TV adásokhoz pont nem kell, 50Hz-en jelennek meg az itthon és EU-ban sugárzott adások, speciális esetekben EU esetén lehetne 24p (ahogy a filmek is) de nem TV-adásokhoz van kitalálva. a TV-adások pont olyan fps-sel vannak sugározva, hogy ne kelljen semmilyen trükköt alkalmazni és még CRT-n is röccenésmentes.
-
blakey
titán
Megint kevered, Minden TV-adás 50Hz-en megy EU-ban, az, hogy elfelejtik bekapcsolni az "átkonvertálást" a lejátszón nem jelenti azt, hogy akkor 24Hz-en küldik ki a jelet. Tényleg nem vagy tisztában a dolgokkal. Ez pontosan olyan, mint ha te a lejátszót fix 50Hz-re állítanád viszont a judder free 60Hz-en működik, 50Hz-en nem, tehát ott azért látható egy kis röccenés.
USA-ban 29.97 fps és maga az adás lesz 60Hzen megjelenítve, EU-ban 25 fps és úgy lesz 50Hz-en de pl. a HD adásoknál látható, hogy a felbontás 1080/25i, ezt mindegyik tv-m így írja ki, ettől még 50Hz-en jeleníti meg mivel "interlaced".
Azt hiszem minden leírtam, világos számomra, hogy nem érted azt sem amit ott írnak. judder-free 24p via 60Hz - ez vonatkozik arra,hogy a tv-k rendszere a saját appjaival mire képes, nincs natív 24p lejátszás, minden esetben kéne látnod a frekiváltást ha ilyen van. Külső lejátszó esetében van natív 24p megjelnítés amit a tv-k 120Hz esetén 5X-zve jelenítenek meg pulldown esetén és ezért nem láttok röccenést de ehhez be kell legyen kapcsolva a "judder-free" megjelenítés.(#8543) PuMbA
Te mitől érted félre? Nem kell semmit bekpacsolni, hogy a tv-d 50Hz-en mködjön. Nem arról beszélek, hogy másik kontitnensről származó anyagot ezen a kontinensen a h.lye tv-s mire állítja a lejátszóját, az az adott ember hibája, a sugárzás attól még fix és nem változik.(#8545) PuMbA
Interlaced anyagokat sugároznak, nem i-t akartam írni hanem Hz-ez[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Csak épp 24-ről 50-re pont nem működik jól a pulldown.
#8542) dgyuri0123
Rosszul állítják be a lejátszót, attól még maga az adás 50Hz-es.(#8547) Madwe
Nem értem félre, te érted félre. Nem érdekel, hogy milyen fps anyagot tesz a lejátszóba, a sugárzás 50Hz. Ezt helyileg is megtudnák oldani. A pulldown 24-50p nem valami jó, én még nem láttam jót és mivel itthon az adások 50Hz-en mennek így a tv nem vált át 60Hz-re ha rosszul játszák le.
Ssak tv-adás megy azon az eszközön (webOS), van 576p, 730p (1-2 adó) éa 1080/25i, ezeket írja ki tv-adás esetén a webOS.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
RTINGS USA, ott 60Hz van és jó a pulldown, itthoni tv-adásoknál nem lesz az, egy kicsit félre olvasod a dolgokat. A lényeg, hogy nincs kadenciahelyes lejátszás a tv-k belső lejátszójával, mindegy, hogy 200e vagy 3 milliós a tv, egyik sem vált frekit, szoftveresen úgyeskedik, hogy ne lásd a röccenéseket. Pontosan az ilyen hibák elkerülése végett van létjogosultsága a külső lejátszóknak, azok minden frekit jól tolnak ki magukból és ugye nem csak 24p létezik (23,976, 24, 25, 29.97, 30, 50, 59,94, 60). Ezért nem feltétlenül jó mindenre az RTINGS.
Legöregebb tv-m 2 éves, 2 évente cserélek 3 tv-t, nem őskövületekről beszélek.Nemsokára fogok venni OLED-et, de nem tudja a kadenciahelyes lejátszást, megnéztem, pulldown egy dolog. Kell a külső lejátszó. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Natív tv app esetén te láttál frekiváltást? Nekem is vált Apple TV esetén a Netflix 24p-re mert HDMI-n kapja a jelet, de a TV-k natív appjai nem váltanak és nem is kell ugyanis ezek a szolgáltatók több fps-sel tolják a lejátszást, tehát érzékeli, hogy a rendszer mit tud és azon küldi a jelet ezért nem látsz semmi röccenést.
Néztem Plex-el webOS-en filmet és vannak röccenések ha nincs bekapcsolva a "judder-free", ugyanaz az anyag egy Plex képes Blu-ray lejátszóval tökéletes, mert a lejátszó frekit vált és ez a tv-n is látható.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sima elfeketedés a frekiváltás, de a tv-k appjaival nincs ilyen. Nekem mindegyik TV 60Hz-en tolta a Netflixet pedig minden frekit tudnak. "judder-free", azért írom így, mert minden készüéken más a neve és megtévesztő lehet.
De mindegy, valamiért nem akarjátok elfogadni, hogy a tv-k nem tudnak frekiváltást saját lejátszóikkal, a judder-free jelenség jó dolog, aki nem akar külső lejátszót annak megfelelő de aki igényes, rengeteg anyaggal rendelkezik és azok különböző fps-sel vannak akkor bizony a külső lejátszó nyújt igazi élményt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
btw megnéztem s konkrétan ki se tudod kapcsolni a real cinemat beépített appoknál, uh nem tudom h hoztad össze webosen plexel a judderelést. nomeg elsötétül a kijelző mind netflixnél mind xplaynél 1 pillanatra frekiváltáshoz. - ahány készülék annyi opció lehetséges, ugye írtam, hogy van amelyiknél nem kapcsolható ki, tehát eleve pulldown-nal indít és az nem olyan elsötétülés, de mindegy. Szóval lehet tovább hitetlenkedni, nem én vagyok egyedül aki ezt állítja, csak olyan helyeken "lehetek egyedül" ahol elvakult felhasználók vannak, menj át a házimozis, stb. topikokba és vesd fel a gondolataidat, meglátod mit fognak írni. Pont olyan mintha átmennél az LG LCD topikba és azt írnád, hogy gyenge az IPS panel, kontraszt és feketeszint gyenge, hiába van igazad, elhajtanak, most is kb. ez a szitu. És ezek ellenére is fogok OLED-et venni de külső lejátszó nem a HD hangok miatt kell hanem a kép miat is.
-
blakey
titán
Biztos, webOS2, tv adás esetén kiírja, hogy 720p vagy 1080/25i.
Valamiért nem értitek mit mond, ír az rtings, én értem és egyet is értek de valamiért nálatok más értendő.
Van tapasztalatom rengeteg tv-vel, 20+ lapos tv-m volt az elmúlt 10 évben és néha tesztelem is, és soha egyik tv sem váltott frekit saját lejátszónak.
Az LG tv-k úgy oldják meg a freki váltást, hogy elsötétülnek, mivel nem írja ki a frekit így nem is látjátok, hogy milyen frekvencián megy csak azt, hogy jó vagy rossz. A lényeg, hogy jól látjátok de nem nem 24p-t től ki hanem a judder-free képet és az nem kadenciahelyes csak annak tűnik.
További szép napot.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A korrekt megnevezés az ez, a 25i olyan, mint a 24p. Tehát a felbontás 1920x1080i és 25Hz, de ha egy videót megnézel a mediainfo programmal akkor ott már 25 fps-t fog írni.
-
blakey
titán
Igazad van is meg nem is, ugyanis használjuk a 24p-t, pl. Azért írjuk, hogy 25i, mert rövidebb kiírni valamint a Hz sem az igazi, mert fps kéne, hogy legyen, ha már szőrszálat hasogatunk. Tehát az az anyag 25 fps 1080 interlaced, erre írjuk, hogy 25i.
-
blakey
titán
Úgyis ma már szóba került az rtings akkor tessék:
Használják/használjuk ezt a jelölést.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Amit betettél az 60 fél-kép ami és párosával összerendezve lesz 33 teljesértékű frame, 30 fps-t jelent. Tehát amit korábban betettél lképet ahol a tv-d 1080i/25Hz-et ír az 25 fps interlaced, tehát használhatjuk a 25i-t is.
(#8593) Joshi
Sok-sok éve használjuk, láthatod, 24p, 60i, 60p, 50i, 50p, stb. Létező jelölés, fogadd el.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egyébként indítsd el valamelyik külső lejátszódat, lehetőleg valamilyen 23,976 vagy 24 fps-ses anyaggal meglátod, hogy mit ír ki a tv-d, pl. FHD esetén 1080/24p-t fogsz látni.
60 fél-kép ami és párosával összerendezve lesz 33 teljesértékű frame- 60 fél-kép és párosával összerendezve lesz 30 teljesértékű frame[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egyelőre 1 a biztos, nem úszom meg a 4K-t és még az is elképzelhető, hogy megvárom a következő szériákat, bár lehet, hogy akkor olcsóbban megtudnék venni egy korábbi modellt. Még konkrét modellt nem választottam.
-
blakey
titán
Igen, felkészülök és ezért nem akarok most azonnal venni, mert abban reménykedem, hogy valóban még jobbak lesznek.
-
blakey
titán
válasz allein #12811 üzenetére
2,4 GHz-en 1-11 között legyen a csatorna, 5GHz-en 36-48, a többi csatornát esélyes, hogy egy-egy készülék nem fogja látni, magyarul, wifi esetében fix csatornát használj, Auto módban esély van arra, hogy amit ma lát azt holnap nem fogja, mert arra állt át a router.
-
blakey
titán
válasz allein #12813 üzenetére
Leírtam mit kell figyelembe venni, tehát ha azt szeretnéd, hogy a tv-d lássa a wifit akkor arra állítsd amit írtam.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Mindegyiket használom, rengeteg Amlogic boxom volt/van de a Plex/Emby app-on keresztül nem DLNA-t használ, tehát ez egy téves megközelítés ráadásul ezeket lehet használni központi adatbázisnak úgy, hogy pl. Kodi esetében magát a Kodit használod de az adatbázis központilag az Emby/Plex szerver kezében van, jelenleg épp a Plex-et tesztelem, Emby-n már túl vagyok. Semmi gond nincs a Plex/Emby-vel csak tudni kell használni. Mivel most Plex az adatbázis így bármelyik eszközön ugyanazt tudom nézni/folytatni, minden nézett jelölve van, az újonnan bekerültek azonnal ott vannak, stb. Plex/Emby DLNA részét ki kell kapcsolni, arra a legjobb a Serviio. Transzkódolás meg akkor van ha engedélyezzük, nincs engedélyezve akkor nincs transzkódolás, teljesen jól használható. Az SQL adatbzis is jó csak annak feltétele Kodi esetében ua. a Kodi verzió, eltérő verzió esetében sajnos nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Elhiszem, de nálad van a hiba és ha egyszer-kétszer újra nekiállnál és figyelmesen végigmennél a bellításokon akkor nagyon jó szolgálatot tudnak tenni. Bármikor újraírhatod a CE kártyát és 20 perc múlva minden be van állítva ha közös adatbázist használsz, az adatbázissal meg nem kell foglalkozni, minden azonnal elérhető. Mivel mindegyik lehetőségen végigmentem így én nem állítom, hogy a Plex vagy Emby rosszabb lenne és pl. hálószobai TV-n megy az app és nem kell másik lejátszó, minden azonnal elérhető és működik ahogy kell. Minőségben meg ua. mint "hagyományos" esetekben.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ezt nem értem, milyen szolgáltató?
Szerintem ha érdekel ez a dolog akkor valahol máshol kéne folytatni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz daneel_hu #25901 üzenetére
Így senki nem fog érzékelni semmit, ami szemnek zavaró az úgy is marad, mindegy, hogy műszerrel vagy épp RGB csatornákra bontva mi tapasztalható.
Itt jól látható a színváltozás és nem csak a jelölt résznél, zöld csatorna kikapcsolva:[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Csak akkor használj HDR-t amikor valóban az, GUI-t SDR-ben használd. Tudom, a TV érzékeli, hogy HDR képes eszköz de ez nem jelenti azt, hogy minden esetben HDR, elég ha olyan tartalomra vált, nem kell erőltetni.
-
blakey
titán
A kérdésre az egyik válasz, hogy a GUI ne HDR legyen, utána ha nem változik akkor lehet tovább gondolkodni. Lehet, hogy HDR de 8 bites a GUI ami nem jó. Első lépés, hogy SDR-re állítod.
-
blakey
titán
válasz Chris1983107 #26108 üzenetére
Az otthoni hardver (pc) és a wifi is elég izmos, gond nélkül viszi az UHD anyagot, de azt nem tudom, hogy az ISO-k lejátszására gépről van-e valami megoldás?
Emby szerver a gépre, Emby alkalmazás a TV-re és menni fognak az ISO-k is.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Van WebOS-ra is? - Van, nem írtam volna ha nem lenne.
Ez kicsomagolja az ISO-t és streameli? Mert úgy se lesz DV.
Egy próbát megért és akkor látni fogja, hogy miként viszi vagy sem.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz mimic1979 #27693 üzenetére
Miért 444/10bit 30 Hz, főleg a 30 Hz érdekel? Jobb lenne a 60Hz. Gondolom Himedia ahol nincs 444 esetében 60Hz, ez a 30Hz elég gyenguszka GUI esetében, akkor inkább 420/10 bit 60Hz
PC mód esetében csökken az input lag, tehát akkor jó ha az adott bemenetet játékra használod, filmhez maradhat HDMI vagy Blu-ray ha az tetszik. PC/játék módoknak van jelentősége a címkék esetében.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junior19 #30722 üzenetére
Vagy a PCM helyett Automatikus legyen. Nálam TV+optikaival is van DD és DTS.
-
blakey
titán
Fekete tökéletes, a Qleden is az volt, viszont itt több az észlelhető árnyalat. - akkor tökéletes a fekete ha minden árnyalat látható, ha nem akkor nem tökéletes, a "QLED" is LCD, nem tud tökéletes lenni, ha jól van beállítva akkor ott is szürkésebb a fekete de legalább részletes.
Tinting egyéb eltéréseket nem vettem észre, mindenhol gyönyörű a kép. Nem is fogom ezeket lesegetni - ne is, mert akkor csak azt fogod látni ha netán találnál valamit.
amikor az Intelligent Frame Creation-t Közép állításba raktam. - azért azt még állítgatni fogod, szerintem, alacsony állásban is működhet.
A Felbontás javítás, Mpeg javítás, Zajcsökkentés beállításokhoz még nem nyúltam - kikapcsolva jóELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A fekete a Qleden is az volt, de szerintem jobban összemosta a részleteket - ezért volt rossz, szerintem nem érted, hogy mitől jó pl. a fekete, nem attól, hogy 100%-os, mert nem biztos, hogy annak úgy is kell lennie, ezért kell kalibráltatni ha annyira nem értesz hozzá, hogy legalább megfelelően jelenjenek meg a tartalmak. Ha bebukik a fekete akkor nem jó, tehát használhatatlan, biztosra veszem, hogy a QLED-et is jól be lehet kalibrálni és akkor máris látni, fogod a fekete és fekete közötti különbséget. Ezt minden megjelenítőn így kéne használni más kérdés, hogy a gyártók gyári beállításai eltérőek így van olyan gyártó, mint pl. a Samsung ahol pl. sokat kéne állítgatni ahhoz, hogy jó is legyen.
IFC minimum állításon volt alapon, svenkelésnél akadt a háttér mozgása, Közép álláson nem akad, szép folyamatos. Már csak az alakok meg meg akadását kell kiküszöbölni és minden tökéletes lesz - ezzel még lesz dolgod, mert összefüggésben van a Film móddal is, de most nem jut eszembe, hogy Panasonicnál mi a neve, ha egyáltalán még van ilyen.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Partizan182 #31325 üzenetére
Valóban két különböző dolog a fekete színt és a részletesség, de attől még akkor jó ha a kettő együtt jól jelenik meg, mivel a szakmám megköveteli, hogy gyakorlatilag hibátlan legyen így nem tolerálom, hogy hiányzik 1-2 árnyalat, részemről az már rossz, tehát fontosabb az árnyalat megjelenítése , mint az, hogy a fekete esetleg teljesen fekete legyen, mert azt a megjelenítőhöz és a panelhez mérten meg lehet "tanulni", hogy az mennyire jó vagy rossz. Tehát továbbra is az a véleményem, hogy a QLED nem tud olyan feketét, mint az OLED. Ennyi. "Bebuktatni a feketét" szinte minden LCD-n megoldható és még feketének is nevezhető de attól még nem lesz jó. Egyébként még a gamma is "részt vesz ebben".
Azért jó az OLED, mert a szemnek könnyebb elérni azt a fekete szintet amit már tökéletesnek lát és mellette a részletek sem tűnnek el.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Már a Samsung kapcsán is felmerült bennem ,hogy látnom kéne mit látsz hibának illetve milyen beállítások mellett, mint írtam, az IFC-vel is lesznek gondjaid illetve az sem feltétlenül jó már közepes állásban sem, de ezek után biztos vagyok benne, hogy valami olyat látsz hibának ami valójában nem is az ill. lehet, hogy az de valamilyen beállítás okozza.
-
blakey
titán
Ha tudnád, hogy hányan használják rossz beállítások mellett TV-iket. Én már nem is reagálok ilyenekre, leírva is borzasztó lehet a kép, ha látnám akkor biztos szörnyű lenne.
-
blakey
titán
válasz powerup2 #31498 üzenetére
Mert nem érdekük és a YT, Netflix azaz a VOD-hoz elég a 100-as LAN. AV1 (új) kódolással jó minőség érhető el és ezek vígan mennek 100-as LAN-on is.
-
blakey
titán
válasz djnice #31609 üzenetére
Bevállalnám ha valósak az infók.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #31616 üzenetére
Még nem, elsősorban C9 a kiszemelt, de lehet valamelyik Sony/Panasonic is , olcsóbban, gondolom tavasszal már jó áron lesznek. Nem sietős.
-
blakey
titán
válasz djnice #31628 üzenetére
Nagy fordulat ahhoz képest, hogy Q85 volt a kiszemelt.
Használjátok egészséggel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Szerintem már eleve selejt ha a törökök csinálják, nem biztos, hogy kéne.
-
blakey
titán
válasz tutitibi #32339 üzenetére
Ha DV akkor Dolby Visiont ír ki a TV, nem HDR-t.
-
blakey
titán
válasz daneel_hu #32353 üzenetére
Nem, ha DV jelet kap a TV akkor DolbyVisiont ír ki, nem írtam, hogy Youtube alatt, ha ott is elérhető lesz akkor ott is, tudtommal csak HDR van Youtube alatt, esetleg HLG.
-
blakey
titán
válasz tutitibi #32356 üzenetére
Nem írja ki, FZ800-ról van szó. Viszont a HDR beállítások előjönnek. - igen, mert HDR10-es
FULLHD-ban is találtam sok HDR filmet , akkor ez mégsem a 4K kiváltsága ? - A HDR nem csak UHD felbontáson érhető el, igen, 1080p-n is van, sőt 720p-n is.
YT-on sok HDR anyag van, de ugye ez HDR10-es, ma megnézem a HLG-t is, DV-vel és HDR10+-al még nem találkoztam YT-nál.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz tutitibi #32363 üzenetére
Inkább a DV és HDR10+ viszonylata olyan, DV hamarabb volt, Samsung válassza meg "csakazértis HDR10+", szóval amelyik mellé állnak a kiadók az lesz a "győztes".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest