Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Apple asztali gépek
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy velem mit kezdenek. Ha kell segítség szólj.
-
Csandi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Szolgáltatótól kihozva ugyanannyi a havidíja egy S95F-nek mint a C4-emnek, csak 22 hónap helyett 30.
0% thm-el havi 29k szerintem simán oké.
One-nál valamiért nincs 65 fölötti, C4 ből se volt nem értem. Itthoni internet mondjuk Telekomos de az csak költözés óta, kövi TV-nek lehet mér Telekom kínálatból nézegetni. (Náluk van 2000/1000 net, One-nál nincs
)Sasi: Természetsen S95F-re gondoltam, nem 95-ös méretre

szerk: Ja Telekomnál 22 hó fix, és akkor a 65-ös 36k, 77-es 47k, 83-mas 66k. Teljes árból 50k kedvezményt adnak.
Amíg nem fut ki a C4 (még majdnem 1 év) addig nem váltok, de kövire valszeg QD lesz, monitorban is most azt fogok. Nem szeretem a Samsungot de úgy néz ki TV-ben muszáj lesz
(tudom monitorban is a panelt ők csinálják)
Meg végülis a Soundbarunk is az, Q800D, egyszerűen jobb deal volt mint bármi más.. -
Csandi
addikt
95-ösből viszont az összes méret QD igaz?
-
Yodamest
veterán
-
alaves
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Weapons (2025) 37-41 percig HDR-ben. Banding és a fekete közeli színkezelés is jól tesztelhető.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Sokan ajánljátok a 83-as Samut, de ugye abban nincs QD-OLED panelt. Ezt jó tudni a vásárlás elött.
-
Sasi001
őstag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Próbálj esetleg a kamerán állítani és nézegesd, hogy látszik a legjobban. Akár a tévén is fényerőt stb. hol adja ki jobban a hibákat. Erősködni kel biztos cserélni fogjàk. Ezért vagyok azon a véleményen, hogy olyat kell venni aminél kevés a hiba és nem kel szervizzel foglalkozni akár jó a Szervíz akár nem.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Most én is a garancia miatt bajlódok mert nem akarja elfogadni a szerviz a problémáról készült képeket, pedig én próbálom jól lefotózni de a képeken nem olyan feltűnő mint élőben, ha pedig nem sötétítem be a szobát akkor meg a tükröződés miatt még annyira sem látszik.
Mondjuk nem értem, hogy tudták megrendelni a panelt jövőhétre ha visszautasították a hibát.
Ma kijött volna a szervizes megnézni, de sajnos dolgozok úgyhogy én is próbálok ma délután olyan tartalmakra vadászni ahol jól látható a probléma.
A bizalmamat viszont már kezdem elveszíteni, mert pont azért vettem LG-t mert jókat olvastam az OLED szervizhátterükről, de igazából már mindegy, hogy mit veszünk mert mindig a kibúvót keresik a gyártók ha problémájuk van a felhasználóknak a termékeikkel.
-
Vhiktor
Topikgazda
Köszönöm mindenkinek
-
Veiled Bride
senior tag
Sziasztok! Eddig nem volt oled tv-m de jövő héten beszerzek egyet. Annyi kérdésem lenne hogy az lg c5 megéri a felárat a c4-hez képest? Részletre venném szóval a havi törlesztés nem sokban különbözik de ugye összességében azért már kijön a különbség.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát hogyne tudnék : Dune2 című film (az új) amikor a kisgyerek tanul a sosem fürdő lánytól homokon osonni éjszaka. 33. Perctől
Vagy pl van egy referencia teszt, netflix: Marco polo első éved második rész, most csak telóról tudom nézni a time stampet és itt csak a hátra lévő időt mutatja: kb amikor 47 perc van hátra onnan kezdődik egy éjszakai jelenet melynek végén ellovagolnak. Na ott minden csíkos tv elvérzik!
-
Yodamest
veterán
Na ez a panel bandingos szürke vertikál sávos dolog megvan, hogy hol fog előjönni legtöbbször: Most néztük a Fegyverek c. idei horrort, és ebben elég sok félhomályos sötétszürke jelenet volt, elég szépen látszódtak azok a hol világosabb, hol sötétebb vertikális oszlopok. Abban reménykedek, hogy majd ahogy a pixelfrissítéseket csinálja, idővel ezek kisimúlnak kicsit. Emlékszem eleinte a C2-n is volt, de azon mára már teljesen eltűnt.
-
alaves
addikt
-
classic B
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
classic B
üzenetére
Szoftver bug, nálam is volt már ilyen az S90C-n. Sasi001 fórumtárs által írt 2 módszer mindíg megoldotta eddig. Nálam factory reset-re nem volt szükség. Ma pl. DLNA-n keresztül kezdett el 20-30 mp-ént pufferelgetni a belső lejátszó. TV reboot egyből megoldotta. Múlt héten elfelejtette a TV remote a telekom box univ.távirányítását. TV 2 perces áramtalanítása oldotta meg (reboot pl. ezt nem javította).
Ilyenek ezek a TV OS-ok, csak majdnem jók. -
classic B
senior tag
Sziasztok!
Samsung S90C tévém van, tavaly tavasszal vettem újonnan. Mostanában van olyan, hogy külső SSD-ről filmlejátszás közben random úgy befagy a kép, hogy csak a lejátszóból való kilépés-belépés után megy újra. Ahogy észrevettem ez akkor jön elő, ha hosszabb időre szüneteltetem a lejátszást, majd folytatom. Két dolog jutott eszembe: lehet hogy az utolsó frissítés cseszett el valamit, vagy a külső SSD és a kábel okozza. Utóbbihoz annyit, hogy másik SSD-vel és kábellel is megfagyott már a kép és hang. Ötlet ezzel kapcsolatban? TV resetet nem szeretnék. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én szerintem a TCL lesz az aki behúzza a Panasonic oled tévés technológiáját , van egy ilyen érzésem és ezzel az oled szegmensben tudna a koreai gyártókkal lépést tartani , hiszen ők képesek oled kijelzőket is gyártani , fejleszteni + Európában is nyomul erősen a TCL . Egyébként is volt egyszer erről egy cikk ( hír ) kb. egy éve , hogy a a TCL -nek adja oda, szervezi ki a tévégyártását a Panasonic. A Media Markt is kínai kézbe kerül nagyobb részben , ha jól hallottam és nem véletlen , hogy a Media Markt is elkezdte forgalmazni a TCL tévéket.
-
blakey
titán
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Februárban a TV iparágból való teljes kivonulásról írtak, ezt gyorsan cáfolták. Ez a cikk is nagyon hasonló tematikájú, remélem, hogy csak valami clickbait kamu.
Szerintem ez nagyobb hír lenne annál, hogy csak ez a francia oldal írna róla... (legalábbis én nem találtam máshol semmit). -
Vhiktor
Topikgazda
Úgy néz ki hogy a pana 2026-tól végleg lehúzza a rolót Európában.
[link] -
Yodamest
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Én úgy vagyok vele, - most a filmezős tévéről beszélve - ha nem tűnik fel magától, én nem fogok egy eizo színtesztet végigpörgetni rajta, mert mi van ha találok valamit, ami amúgy sose tűnt volna fel? Onnantól kezdve a képernyőnek csak arra a pontjára fogok fókuszálni, mindig azt fogom nézni, hogy látszik-e az a valami. Előrébb nem leszek, mert pl. ezt a 77" tévét én egész biztos nem fogom mondjuk egy pixel miatt szervizeltetni, le-fel teszegetni a komódra, több kára lesz a mozgatásból, mint maga az az egy pixelnyi hiba.
Szóval hasznát nem látom annak vagy előnyét, hogy ha találnék pixelhibát akkor jól járnék, azzal csak mindenképpen rosszabb lenne. Garidőn belül pedig végétre is bőven ráérek még hibákat keresgélni, egy panelcsere inkább 2 év múlva legyen, mint most 2 hetesen, addig meg nem bosszantom magam ilyenekkel, az esélyét sem adom meg.
A monitornak használt tévénél azért más egy kicsit, ott eleve sokkal feltűnőbb bármi, azon fogok nézni azért egy eizot, meg az abból a szempontból is más, hogy csak 55", szóval nem akkora stressz esetleg lefektetni az ágyra meg ilyenek.
-
eL Geri
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igazad is van, meg nem is.
Az én taktikám az, hogy amikor vettem, akkor az első nap jól megnéztem, hibátlan volt.
Azóta nem akarom célzottan nézni, csak használni. Remélem sima használat közben nem jön elő semmi komoly. Aztán majd a gari lejárta előtt kicsivel azért szerintem megint ránézek... bár ha csak kicsit rossz, akkor se egyértelmű, hogy jobban járok-e egy cserepanellel. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Tehát minél világosabb a szürke szín, annál kevésbé látható?
Szerintem egyébként ez annyira egy gyakori jelenség, hogy természetesnek mondható, kizártnak tartom, hogy filmezés közben ez zavaró legyen bárki számára.
Én direktbe nem is nézegetek ilyeneket, ez is csak ilyen elsötétedés és jelenetváltás szekvenciáknál tűnt fel filmek közben (de csak amikor nincs "kép"), direktbe nem keresem, ahogyan a pixelhibákat sem.Ezek a dolgok kicsit olyanok, mint a webbetegen olvasgatni arról, hogy mondjuk miért fáj a torkom, fel fog dobni 20 halálos vagy közel halálos betegséget.
Ezeket a sávosodásokat, pixelhibákat is ha egyszer valaki elkezdi nézegetni, keresgélni, szerintem csak bevonzza és előbb utóbb találni fog valamit. -
Vhiktor
Topikgazda
Film jelenetet keresek ahol potenciálisan látszik a sávosodás. Tud valaki ilyenről?
-
Sasi001
őstag
Kíváncsi lennék Vhiktor véleményére, hogy ő mit szól a 10%-os szürkéhez. Az 1%-os szürkénél ugye rásegített a kamerára ami egyébként is jobban felerősíti a sávosodást.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen dióhéjban. Megmutatják a bandinget annak a mértékét és a hasonló hibákat. Azt, hogy mennyire homogén azaz mennyire egyenletes a panel vagy kijelző. Én azt mondom ami 10%-nál alig észrevehető az rendben van, de én a legkisebbet is kiszúrom szabad szemmel is.
De ez csak vizuális, a pontossághoz műszer kell.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Mozgásnál forgó kameránál zavaró meg sötét jeleneteknél vagy játéknál ott is akkor ha szürke vagy emelkedett a fekete. Lehet vele élni, de mindegyik ilyen nekem. Én ezt is rossznak nevezem. A vicc, hogy megnéztem nem nyúltam bele azokba shotokba. Nem keresek rá megoldást. Ezeket már elengedtem. Nyilván s90f a next mert ugye még ez is jobb mint a tinting.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Az elsőnél tettem rá erőltetést, hogy a kamera jobban kihozza.
Őszintén a 7 TV-m összes cserepaneljánál rosszabbúl jártam. Szóval lehet az OLED vonalat fogom elengedni és mindig mindnek volt valami baja 1-2 éven belül. Őszintén semmi kedvem a szervízekhez már.

-
Rewmac
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Na kb így néz a ki a QD_OLED Samsungom is 15%-os feketéig. Csak ugye Samsung ilyenért ne mcserél panelt.
-
Yodamest
veterán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Ez most ennek a képnek az alapján nem tűnik vészesnek, nálam a most vásárolt S90D woled is kb pont ilyen. Szerencsére ritkán jönnek elő ilyen homogén szürke felületek filmekben, szóval én szóra érdemesnek sem tartom, de amikor néha van ilyen hogy egész képernyős szürke egy jelenetváltásnál (mondjuk az ennél sokkal sötétebb szürke), akkor eléggé látszik.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Rewmac
üzenetére
Azért élőben nem ilyen drasztikus a helyzet de vannak olyan jelenetek pl filmekben ahol azért tud zavaró lenni.
Emlékeim szerint új korában is jelen volt de akkor nem volt ilyen zavaró, meg lehet hülyeségnek tűnik de mintha nem mindig lenne ilyen látványos a hiba, néha egész elviselhető, néha meg elég zavaró.
Tegnap pl ilyen volt:
-
Yodamest
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Igen azzal sok helyet lehet nyerni, ha nem a bútoron áll. Nálam hasonló megoldás a számítógépes asztal esete, annál van így megoldva, hogy az asztal mögötti állványra van felrakva, ezáltal az asztal tejes felülete felhasználható. Falba én csak végső esetben fúrok, sokkal inkább ezeket a talpas gurulós vagy szimplán gumilábas állványokat preferálom, bármi van ezeket mégiscsak odébb lehet tenni, átrendezésnél stb. nem "végleges" megoldás. (én elég hajlamos vagyok alakítgatni/csinosítani/átrenezni a szoba adott részeit)
-
-
atius
csendes tag
Üdv!Új OLED-es tv keresek , a mostani egy Philips 55OLED806.Méretben 55-ös elég,viszon nem tudom eldönteni hogy maradjak-e Philips vagy valami más márka.Teszteket nézve Samsung jobbnak bizonyul,viszont ahogy látom dolby vision nincs.(meg ambilight se)
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Pánik a memóriapiacon
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a banding , ami nálad van az minimális , a baloldalon sohasem '"gyógyult" meg.

)
Nagyon belebuz*ltak a tartalomgyártok a komor képvilágba.
)