- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapoe
csendes tag
Sziasztok!
Múlt hét szerdán járt nálam Vhiktor LG 65CX-et kalibrálni. Ezzel és annak eredményével kapcsolatban osztanám meg (viszonylag letisztult) személyes tapasztalataimat, véleményemet:
- egy nagyon közvetlen, informatív és segítőkész embert ismertem meg személyében. Járt már nálam olyan szakember (akusztikai mérés ügyben), aki kb. érkezéskor és távozáskor köszönt, de közben nem igazán volt túl kommunikatív, a "vásárolt szolgáltatást" elvégezte, de azt gondolom mégiscsak jobban telik "társaságban" az idő.
- sokkal több időt vett igénybe az SDR + HDR + DolbyVision kalibrálása mint én laikus előzetesen gondoltam, persze baromira nem bántam az eredmény érdekében. Egy biztos, precíz munkát végzett. Ezt csak azért jelzem, mert a mai világban bőven előfordul olyan szolgáltatás, aminél az ellenkezője történik ráfordított időt figyelembe véve. A végeredmény pedig kétséges..
- másfél hét használat után a képminőséget illető tapasztalatom maximálisan pozitív. Azonban leszögezném, hogy most sem gondolom, hogy nem lehet kalibrált képernyő nélkül élni, mert zseniális volt a kép előtte is, és most, kalibrálás után is, azonban már, némi plusz finomságot hozzátéve/igazítva. Néhány példa: több részlet a sötét jeleneteknél vagy pl. bőrszín természetessége.. egyes jelenetekben pl. a felhők részletessége/ábrázolása, illetve (nyilván) az összességbeli színhelyesség.. pl. nincs neonzöld fű stb.. az eredmény elsőre akár picit fakónak is tűnhet , de VAN a természetben ilyen színű fű...
- egyfajta upgrade, finomhangolás.. de a kalibrálástól nem fog (jobban) lemászni a képernyőről a színész, de erőteljesebb színek sem fognak mutatkozni.. azonban olyan képi világ fog megjelenni, ami valós (és amit a rendező látni szeretett volna).. Természetesen ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik, de ha a természetesség a cél, AKKOR szabad és érdemes szerintem belevágni. Egy másik példával élve, olyan ez, mint pl. a hifi-ben egy jó tápellátás, jó kábel, megfelelő hangsugárzó elhelyezés vagy kezelt szobaakusztika..
- Összegezvén, mindenképp hozzátesz a természetességhez, mérsékli a zavaró tényezőket, az eredmény/változás akár elsőre még talán nem is annyira megkapó (bocsánat a kifejezésért de "parasztvakító" - gondolok itt a sok esetben a gyári, túlhúzott de a természetességet nélkülöző beállításokra), azonban hosszabb távon beigazolódik az eredmény, azok számára akik fogékonyak az ilyen típusú finomhangolásra. -
bnorci71
addikt
válasz
Gorgonka #74061 üzenetére
leragadtak? a visszafejlődnek
miért nincs PIP?
ja tud felvenni a tv. Aham csak ép 1 tunerje van szóval ha most nézem a LeMans-t akkor a WTCR-t nem tudom felvenni PIP el milyen kiváló lenne ez is.
12éves Samu ezt tudta igaz HDMI és Tv adással nem 2tunerrel meg felvenni nem tudott még. -
-
powerup2
addikt
-
powerup2
addikt
válasz
madkiller #74083 üzenetére
Az sem rossz mert ha belegondoltok mennyi elemet vesznek az emberek majd megy a kukába jobb esetbe használt elem lerakóhelyen köt ki. Lehetne napelemes meg rendes aksi legyen benne és mivel már nfc van benne esetleg mobilról tölteni. Annyi mindent lehetne fejleszteni ilyen téren és lenne rá kereslet.
-
anrab
addikt
Képernyővédő ami automatikusan elindul már nem is jó.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gorgonka #74074 üzenetére
Ha 1-2 percnél tovább mellőzöm, akkor átkapcsolom TV-re, hogy ne a PS5 állóképe legyen a kijelzőn. A 5-10 perc is lesz, akkor csak simán kikapcsolom a tévét így azt nem szoktam amit te akarsz, így nem is tudom pontosan hogyan lehet egyszerűen a képernyőt lekapcsolni a készülék kikapcsolása nélkül.
-
válasz
powerup2 #74077 üzenetére
Vegyes használat játszik, Netflix/HBO/Ps5/Xbox/YouTube ilyenek😉 Van amikor csak simán zenét hallgatok rajta, és váltakozva mennek a dinamikus képek közben...lényeg mivel általában itthon vagyok, mindig be van kapcsolva, ha nem nézem akkor is, amikor alszom akkor van csak kikapcsolva!
-
powerup2
addikt
válasz
N.YCityBoy #74076 üzenetére
Áhh én annyit nem tudnék filmet nézni
-
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
szasanyi #74072 üzenetére
Nálam az HBO MAX szokott szarakodni. Meg alapból is katasztrófa az az app, de persze ez nem a TV hibája. Viszont az nem tetszik, hogy amikor konzolon játszok, akkor ha ki akarom kapcsolni a képernyőt, mert mondjuk kimegyek gyorsan megvacsorázni vagy ilyesmi, akkor ha megnyomom a Settings gombot, akkor nem az a menü jön be ott bal oldalon, amit testre is lehet szabni, hanem az a game menü vagy nem tudom mi a neve. Ott az All settingsre nyomva is egy másik menü jön be. Szóval ahhoz, hogy kikapcsoljam a képernyőt, ki kell mennem a TV Home menüjébe és ott a Settings gombbal bejön az a bal oldali menü. Nem jöttem rá, hogy máshogy lehetne.
Na mindegy, lényeg, hogy nekem jobban tetszett az Android több minden miatt is. -
wallace 234
őstag
válasz
powerup2 #74071 üzenetére
Igazából bármelyik oled jól bírja, amelyik beég az már eleve hibás panel, nem véletlen kezeli az LG gyári hibaként és ezért cserélik a panelt. Normál használat mellett a beégés esélye rendkívül alacsony... Vegyes használat mellet. De kellenek az ilyen pozitív példák, hogy ennyi év után is jól működik a tv!
-
powerup2
addikt
válasz
N.YCityBoy #74068 üzenetére
Nálam minden meg van kimélve
abba a szobába csak filmezés van ha van jó film megnézem élvezem majd kikapcsolom ennyi.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Gorgonka #74065 üzenetére
Mégsem fér bele.
Ha 1 eurocentet tudnak spórolni a gagyibb kondenzátoron, az tömeggyártásnál lesz mondjuk 10 millió x 1 eurocent, az 100 ezer € tisztán haszon. Felét megkapja éves bónuszban a kitaláló mérnök főnöke (a mérnöknek pedig megveregetik a vállát általában, oszt örüljön ennyinek). Sok ilyen olcsósítás sokra megy. -
powerup2
addikt
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
powerup2 #74060 üzenetére
Fel is merült most bennem a kérdés, hogy nem lehet kapni olyan third party távirányítót, amelyiken van az a pöcök a légegérhez és van világítása is?
Mert amúgy a világítást én is hiányolom. A főbb gombokat persze már ki tudom tapogatni, de akkor is világíthatna. A PC iparban már az is világít, aminek nem is kéne, itt meg leragadtunk 10-15 évvel ezelőtt... -
Gorgonka
aktív tag
válasz
salapp #74050 üzenetére
Gyakran olvasom, hogy szar az android TV, de én teljes megelégedettséggel használtam egy Sony Braviát Android OS-el. Sokkal ritkábban fagyott meg, mint a mostani kétszer annyiba kerülő WebOS-es C1...
Millió applikáció elérhető ingyen. Nekem futott rajta VPN a US Netflix miatt meg emby kliens a szerver miatt, HBO GO meg Amazon meg minden szar és pöccre működött minden.
Ráadásul nem kapcsolta ki a TV-t soha, tehát az HBO GO meg a Netflix is onnan folytatódott, ahol abbahagytam, csak akkor zárta be őket, ha sokáig nem néztem az adott streamet. A WebOS már akkor is kiléptet az HBO Max appból, ha kiugrok a menübe valamiért. Olyankor újra felhasználót kell választani és a főmenübe kerülök...
Nekem nagyon hiányzik az Android TV. -
szasanyi
félisten
LG B7 esetében van-e mód szerviz menübe belépni? Adatokat (leginkább az üzemidőt) kellene ellenőrizni, mert más módot nem ismerek erre a célra.
-
LucentTwo
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy Jászberény-Budapest útvonalon lenne e valakinek egy 65" LG CX-hez gyári doboza, amire nincs szüksége? Gondolom megfelelő hozzá régebbi és a C1-es széria doboza is.
Inkább privátban írjatok, ne szemeteljük itt tovább a fórumot.
-
válasz
salapp #74050 üzenetére
Szerintem nincs semmi gond vele, nagyon messze van ez a fostól. Elfogadom a véleményed de nem értek egyet vele.
Én személy szerint Nagyon remélem hogy megtartják inkább a legtöbb android vonalat és ugyan így lehet rá tenni akár több ezer szoftvert, Kodi-t, lejátszókat képnézegetőket és nem a gyári fapad megoldásokra kell szorítkozni.
Legyünk őszinték, ezek a Tv-k -legalább is a legtöbb- nem arról szólnak még , -legalább is annak aki ki akarja használni a tudását- mind képminőségben mind egyéb szolgáltatásokban -hogy out of the box.
Be kell lőni a képet , tudni kell azért használni stb. tehát nem digitális analfabétáknak való azt gondolom. Illetve lehet nekik való, ha nem érdekli a pénz , nem sok neki ekkora összeg egy Tv -ért...
Amúgy van ismerősöm aki Samsung Galaxy Fold-dal jár miközben engem hívogat hogy kell letölteni az áruházból Plexet a 806 ra és majd akkor együtt állítsuk is be.... -
Jorgi Kormi
senior tag
Én a fapados Pana távkapccsal és menüével, rendszerével : köszönöm szépen qrva jól elvagyok , puritán és egyszerű.( Egyedül az hiányzik , hogy magyarul beszélve irányítható legyen az egész tévé)
-
salapp
addikt
Oké, biztos. A lényeg, hogy jó, egyszerű.
Gondolom, amíg hülye androidot erőltetnek, mindegyik tévé esetében igaz lesz, hogy érdemes időről-időre fejlesztő módban cache fájlt üríteni meg újraindítaniés menni fog.
Én az A8-on a háttérfolyamatokat is 2-re szorítottam, mindent, amit úgysem használok, leállítottam, gyári állapotra toltam vissza, engedélyeket megvontam, értesítéseket kikapcsoltam. Talán ezek is segítenek tovább egyben tartani egy ilyen Android f.stömlőt. -
salapp
addikt
Nem tudom, mit nyüglődtök ezen a "rendszer" dolgon?
Már a W8-on se volt semmi gondom a rendszerrel. Pana rendszere tényleg fapados, amolyan "időutazásos", de beállítja az ember, aztán nem különösebben piszkálja.
Egyáltalán mennyit és mire használjátok a "rendszert", hogy ez ennyire kulcsfontosságú "nálatok"?
A Sony A80J-n meg ráadásul még az Android TV-t is ejteni lehet, ha valaki azzal szenvedne (akármiért is), benyomod, hogy "basic tv"-t kérsz, és kész. -
Pro Koryak
addikt
Nem jött össze az "OLED Evo with Brightness Booster":
LG C2 vs C1 fényerőben szinte 100%-ban megegyezik, sőt, van ahol a C1 sokkal jobb, pl. 25% 500nit vs C2 370nit.Ez ám a boooost.
LG C2 teszt -
goku888
tag
Sziasztok
Szeretnék véleményt kérni erről a tvről LG OLED48A13LA -
-
madkiller
őstag
válasz
N.YCityBoy #74035 üzenetére
Szerintem nem olyan jó az anyaghasználata az lgnek megnyokodva recseg ropog. samsung qled fém sériaját szeretem. Az Lgében amit szeretek az a légergér és az nfc chip. Felnyitom a buds pro fedelét beteszem a fülembe automatán úgye egyből a telomhoz csatlakozik, ekkor megérintem az nfc taget a telommal a távirányítón és máris a budson szól a tv hangja. Múltkor olyan volt ps5ön multiztunk messengeren csoportos hívásban beszéltünk, mert az egyik barátom csak épp úgy tudott kommunikálni és tökéletes keverésben ment a messenger chat és a ps5 hangja a budson.
-
-
powerup2
addikt
válasz
N.YCityBoy #74033 üzenetére
-
-
salapp
addikt
válasz
Elemental #74029 üzenetére
Az teljesen jó ár. Én - tekintettel a tendenciákra a pénzromlásunk miatt - már a 650-nél is bekakukkoltam rá. Kérdeztem is itt, hogy szerintetek lesz-e még olcsóbb. Nem igazán hittünk benne, és ha kifutott volna közben, akkor a K sorozat megint böszme drága még.
Szóval egy percig nem bántuk meg.
Te most még inkább ajándéknak tekintheted a kiterjesztett Sony garanciára fordított összeget. -
-
Elemental
addikt
válasz
salapp #74026 üzenetére
Tegnap, amikor nézegettem, még több helyen is 600 volt, a mai napra ment fel máshol az ára.
-
salapp
addikt
MM-ben 599-re esett a Sony 65A80J ára. Nekünk most már mindegy...Kapkodtunk :-)
-
salapp
addikt
-
-
Elemental
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Azt a távot hol vettétek? Vagy mi a pontos típusa, hogy rá tudjak keresni?
-
viera
őstag
válasz
salapp #74017 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve az A83J-vel.Ez az első Sony TV-m,eddig csak Panasonic volt.
Hozzáteszem most is az lett volna ha lett volna belőle 77-es méret.
A távirányítót lecseréltem amit az A90J-hez adnak a háttérvilágítás miatt.Teljesen sötétben nézem a filmet így nagyon jól jön.Szállítással együtt volt 18e ft.
-
salapp
addikt
Ha jobban belegondolok, különösen, amikor a tévé hátulját néztem, inkább szarógalamb talp pozíció az emelt az A80J esetében, mint tyúkláb.
Röhej, hogy éppen én voltam, aki kifigurázta ezt a talpat korábban.
Amúgy az A8/P penge talpa nagyon szép, az A80J-nek meg nagyon praktikus. -
salapp
addikt
válasz
Elemental #74010 üzenetére
Egy hete van nálunk egy. 55A8 után talán még egy fokkal kifinomultabb az 1080pSDR képalkotás, de mindenesetre szuper tévé. XBOX Series X-ről a blu-ray, 4K blu-ray, HDR elég ütős. Utóbbi játéknál főleg. Filmekhez legtöbbször jobban tetszik az SDR, de ez egyéni...
Ha VRR-t akarsz kiküldeni az XBOX-ról, akkor a tévé automatikusan játék módba kapcsolja magát. Ez nálunk csak azért pancser dolog kicsit, mert az XBOX-ról gyári lemezekről szoktunk filmeket lejátszani, ahhoz meg a mozi vagy egyéni képmód jó beállítva. Szóval át kell kapcsolni, amikor olyan tartalmat akarsz nézni.
Ez is hibátlan panellal érkezett (nincs tinting, inhomogenitás, pixelhiba, foltok), ez is nagyon prémium összeszerelési minőség, a dobozolása is nagyon jó. A távja szerintem nem rossz, nyilván lehet hozzá venni fém, háttérvilágításos távot 16ezer körül. Van olyan táv is, tényleg király. A képernyő nem tükörfényes, hanem félig matt, ez nappali fényben elég jó szolgálatot tesz. A hangja - az A8-ból már tudtuk - nagyon jó. A képernyő mögül érkező hang mindenkinek bejön a családban. Ezen tévéadás nem megy, de sejtésem szerint nem rosszabb az A8-nál, amin a nem túl acélos telekomos iptv adások kvázi HD-ben megfelelően szépek. A német - általában több adatból felépülő - 720p50Hz műholdas adások kifejezetten szépek.
Kipróbáltam rajta a YT-ot, Kodi-t és saját médialejátszóját is. Egyikkel sem volt probléma. Bluetooth kapcsolaton keresztül gyorsan csatlakozott sony hi-res walkmanhoz, amit így LDAC vevő módban fejhallgató erősítőként jól tudtam használni.
Talpát háromféleképpen lehet felszerelni, nálunk a tyúkláb verzió van, soundbarhoz ajánlott megemelt pozícióban. Így lett megfelelő a magasság a hifi állvány tetejére állítva.
Most ezek jutottak eszembe.
5 év Sony gari kiterjesztés 36ezervalamennyi lett hozzá.
Még egy: lehetett választani, hogy Google tv vagy Basic tévé üzemmódban használjuk. Basic tévé lett, amin ugyanúgy megy minden alkalmazás, ami nekünk fontos, igaz, a legtöbb dolgot az XBOX-on indítunk. -
-
anrab
addikt
válasz
Vhiktor #74003 üzenetére
Nekem van rajta de olyan a kialakítás hogy hamar berögzült, mi hol van. Elégséges domborulatok, központi rész környéke, hosszúkás rész (hang, csatorna) környéke.
65/805
Egyébként valóban egy rakás @.
Akkor lenne jó ha mozgásra féléledne mint valamelyik gyártóé. Talán LG. De így...
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental #73968 üzenetére
Bocs, srácok, nem akarlak hülyíteni titeket. Hétfőn megveszem a tévét, utána már nem kérdezek
Bejött a képbe a Sony XR-65A83J. Most leginkább efelé hajlok.
Szerintetek? -
tobias88888
őstag
-
tthom
senior tag
Akit érdekelhet:
Euronics LG OLED65G13LA - 649.999 Ft
Csak üzletben, szóval lehet valami kiállítási darab, de meg kell kérdezni. -
BossBoss
őstag
Tegnap sikerült beüzemelnem a 65OLED706-t. Első blikkre minden rendben. Minden képbeállítást gyárin hagytam még. Nem volt türelmem este vacakolni vele.
Van valami módja a panel ellenőrzésének? Milyen teszteket érdemes futtatni? Illetve milyenek az ajánlott képbeállítások. Bocsi a sok kérdésért, első oled.Ambilight is nagyon bejön!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged