Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
Alapvetően háromféle BF-et láttam eddig.
1. (E**g-féle) online átkúrás. A termékek nagy része le van árazva és előtte nem is emelték meg az árakat, de a valóságban nincs vagy csak nagyon kevés darabszámmal bírnak a boltokban. Szerintem 80-90%-a kamu vagy csak 1-1 darab létezik belőle. A lényege az akciónak, hogy annyira fel vagy tüzelve a promóció miatt, hogy amennyiben lemaradsz valamiről nagy valószínűség szerint mindenképp vásárlás lesz a vége, legfeljebb drágábban.
2. MM-féle online és helyszíni. A promóció előtti nap drasztikus áremelés, majd százalákosan(!) csökkentett ár megjelenítése, ez pszichológiailag úgy hat, hogy mekkora király akcióban veszel részt, - kb életed értelme -, majd a BF-nap utáni első munkanap nagyjából ugyanaz az ár fogad a boltban mint a promóció napján. (persze már nem százalékkal hanem kizárólag az összeg szerepel az árcédulán).
3. Az Amcsi-át***s. Itt az eladatlan hulladékot árusítják brutál akciókkal. Ez még a legkorrektebb ha azt vesszük, hogy itt valóban van árengedmény... kérdés mekkora szart sóznak rád. A T is ezt csinálja itthon online - legtöbbször tavalyi vagy tavalyelőtti (általuk bagóéert felvásárolt) modelleket a vásárlókra tukmálva.
De ha van még ilyen, ne tartsátok magatokban...
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
"... LG ... ennyi az újdonság?"
En mar annak is orulnek, ha a meglevo hibakat orvosalnak es a kezdetben jol mukodo funkciokat nam b***nak el kesobb
(#31862) RobexX10 : orulok, hogy sikerult, enjoy!
(#31860) totar : "Egyébként mik lennének ezek a tudatosnak vélt butítások? Ha frissít a tulaj, miben nyilvánul meg, hogy rosszabb lesz a készülék? Sebesség, feature-ök, vagy szimplán a képi világ pontatlansága?"
Mindharom elkepzelheto LG TV-nel
Pl. 2018-as modelleknel a gammat csesztek el a >=4.10.55 -el, s vannak akik a legujabb 5.10.* firmwarrel ARC gondokra panaszkodnak, ami nem volt jelen elotte. -
Partz
senior tag
65"-ig biztos lehozzák a 8K-t terveben van, hogy ez jövőre vagy az utána való évben fog megtörténni, az a kérdés. 4K-t feljebb viszont nem hiszem hogy vinnék, évről évre kopni fog, ahogy terjed a 8K. Fhd oledet se erőltették 65"-ban.
Ami biztos, hogy az új kínai gyárban, már új fehér oled stackkel próbálkoznak a gyártósorokon. 4 év után már aktuális lenne egy új tervezésű panel.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Anno ezért vettem E6V-t, az egyetlen lapos 3d-s oled volt a 2016-osok között, nameg a G6 de azt itthon nem lehetett kapni.
Aztán hamar rájöttem, hogy nagyon kevés jó film van 3d-ben, talán 3-4 db összesen + az összes animációs film. De utóbbiakat a gyerekek egyáltalán nem nézték szemüvegben, hiába volt úgy érdekesebb. A sztori érdekelte őket és a figurák...Az animációs filmeken kívül sajnos a 3d-s filmek többsége minősíthetetlenül gyenge.
Azóta még kevesebb 3d-s film jön ki, évről-évre egyre csoffadttabb a kínálat.
Persze van pár örökérvényű, de ezért a pár címért nem éri meg olyan technikát tartani ami képes őket lejátszani.
A kedvenc régi filmjeimet sem lehet 3d-re varázsolni, utólag ez lehetetlen ugye.A HDR más, mert ott akár egy régi kópiát is fel lehet újítani, bőven van tér a fejlődésre.
Nyílván egy 30 éves Panavision kamerával felvett film sem lesz soha olyan mint egy manapság forgatott cím HDR-es kópiája, de azért legalább próbálkozni érdemes.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
De pont ugyan az, mindegyikben a "minőség volt más", csak miután egy idő után nem volt rá megfelelő kereslet kihaltak....
(#36588) daneel_hu Az OLED előtt anno direkt 3D tévét kerestem, mert volt pár jó 3D-s film (több százból), de a Sony aktív szemüveggel csak vagy 3-4-et bírtunk megnézni (előtte évekig LG passzív volt ) és végleg letettünk róla.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
daneel_hu
addikt
-
Jorgi Kormi
senior tag
A másodikat már 296.700 Ft-tal olcsóbban tudod megvenni !!! (a következő vásárlásnál)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm!
Már csak azon filózom,hogy 55 vagy 65 coll.
Bár hajlok inkább az 55 coll felé,mert 220ezer a differencia és a 65 collos nagyon kitöltené a rendelkezésre álló teret. 2 és 4 méter közötti távolságból nézzük a tv-t.
Jelenleg egy 106-os van,az 55 coll is nagy ugrás lesz. Csak hát mindig a nagyobb...Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
belan
addikt
Legtöbb embernek 65 colnál amúgy is megáll az élet 77 col alsó hangon is 1,2 millió. 88 col 8k meg nem is mondok árat rá! Szóval legtöbb embernek 55 vagy 65 kell beérnie ha el adja a szerveit valaki akkor meg lesz 77 colos is !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Tengri
senior tag
-
Darth_Revan
veterán
Elvileg igen, de egyes spekulációk szerint "csak" 100 hz-et birna 4k-n. Elméletileg viszont kellene bírnia a 120 Hz 4k-t. Csak hát nincs VGA amin lenne HDMI 2.1...ugues húzás az Nvidia részéről hogy nem ad ki frissítést újabb hdmi porttal és inkább az ampere kártyákra tartogatja...újabb ok hogy ravegyek a juzereket a cserére.
Sokan csalódtak az Xbox One X-ben is mert az MS fw frissítéssel tett bele olyan funkciót ami elvileg csak 2.1-en ment volna a marketing szerint , mégpedig a VRR-t, de már tudjuk hogy ez megy 2.0-val is. Viszont sokan ezt félreértelmezték és azt hittek hogy a One X-en 2.1 van es be is indult a sírás hogy miért nem tud LG TV-n 4k 120 hz-et...picit csalódtak hogy hiába ugyanabba a hónapban jelent meg a HDMI 2.1, mint a One X az MS "csak" HDMi 2.0-t tett rá.
Szóval perpillanat sem pc, sem konzol nincs amin lenne olyan HDMI ami képes 4k 120 hz-en meghajtani.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A C9 több adatot tud fogadni HDMI-n, mint a CX. Ugyanakkor a C9-el sem tudsz gyakorlatilag többet kihasználni 2160p120-ban, mint 4:2:2 12bit vagy 4:4:4 8bit (ami a CX által kínált sávszélbe is belefér), mivel a 4:4:4 megjelenítéséhez PC mód kell, ami 8bit-el is nehezen birkózik meg (10bit-es HDR anyaggal van bőven banding PC módban). A kijelző 10bit-es, de ahhoz is kell dither, hogy a 8bit szépen jelenjen meg rajta (nem még a 10), szóval a 12bit miatt egyáltalán nem aggódnék (persze ártani sem árt, de véletlen sem fontos tényező), főleg hogy a HDR10 anyagok 10bit-esek, a DolbyVision 12bit-es verziója pedig RGB 8bit formában megy át a HDMI-n (legalább is olyan TV-kre, mint az LG-k, amikben Dolby chip van, szemben a Sony-val, ahol dolby szoftver blob a Sony processzorához). Szóval a 40Gbps szerintem ne zavarjon senkit (egyedül azzal lehet baj, ha az nVidia nem nyitja meg az RGB 10bit opciót HDMI-re, de szerintem nem lehetetlen, AMD kártyákon működik, és az YCC használata sem katasztrófa).
A CX előnye pillanatnyilag a 4k120 4:2:0 8bit, ami C9-en nem működik (erőltetve sem), de lentebb írtam, hogy állítólag rosszul kezelik most a Geforce-ok (letiltanak funkciókat ilyen módban), így annak sincs sok értelme (és küszöbön van egy DP átalakító is).ú(#43770) Darth_Revan
Az AMD sem hozott HDMI 2.1-es kártyát, egyik VGA gyártó sem sürgetett, "szponzorát" DP->HDMI átalakítót (főleg nem kiemelten VRR támogatással, hitelesítéssel).
A legutolsó hivatalos szoftverrel (kb. december óta) már jelzi a C9 EDID a 2160p120 és 48Gbps képességeit.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Szerintem most egyértelműen a C9 nyer az ára miatt.
Azt lenne jó tudni, hogy javult-e esetleg a PC mód minősége a CX-en, de erősen kétlem, mivel nincs szó róla, hogy gyorsult volna a processzor és mostanában évről évre egyre több másodlagos-harmadlagos funkcióval szórják tele a TV-ket (AI akármik), tehát erre kb. akkor van csak esély, ha eddig puszta hanyagság, vagy valami banális szoftverhiba miatt volt gyengébb a PC mód árnyalása (nem azért, mert nem lenne elég rá a SoC erőforrása, hogy butítás nélkül is vigye a 4:4:4-et, ha közben fixen lekapcsol pár "képjavító", amit most is letilt a PC mód).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GalaHU
őstag
A póver már most is meglenne egy 2080ti-ben is, nekem az AC-ben mindent maxra húzva, bármilyen körülmények között megvan 4k-ban a fix 60fps, picit butítva a grafikát 90-100 körül tudná.
Úgyhogy várjuk a 3xxx szériát szeretettel!
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
janos666
nagyúr
Ahogy írtam, 4:4:4 10bit beleférhet, de:
1: a sávszélességen túl más is beleszólhat a támogatott formátumokba (mindkét oldalon)
2: nincs szükség 4:2:2-től többre PC mód nélkül, aminek nincs sok értelme, ha nem javult(#43779) chros - Ahh! Akkor elnézést, le voltam maradva. Az szép.
(#43787) MultiDoodad - Ízlés szerint. Én kikapcsolom, mert belenyúl a sötét árnyalatokba is (szemben azzal, amit az LG állít róla, hogy mit csinál, mert akkor csak a világos jelenetekben és világos színeken kéne változtatnia, nem a sötét jelenetek sötét árnyalatain). Valamikor tavaly linkeltem fényképeket, amik a HDR10, HDR10 + LG DTM, és DolbyVision (gyárilag dinamikus) eredményét próbálta összehasonlítani.
A gyakorlat inkább az, hogy a DTM mindent egyszerűen csak világosabbá tesz, ha kell, ha nem.Játékokhoz amúgy a HGIG mód a nyerő (sőt, fontos, mert csak úgy működik rendesen a játékmenüs kalibrálós csúszka), ami 2019 óta van Játék módban.
(#43789) SteveButabi - Ó, nem, nem, nem! Az OLED Fény, ami Philips-en Kontraszt (de NEM video-kontraszt) maradhat (sőt, maradjon) maxon 100-on HDR10-ben, a Fényerő viszont mindig alap helyzetben 50-en (kivéve, ha pontosan tudod mi alapján állítod át másra, de akkor is +-/3, nem 10-20).
(#43777) MaxxDamage - G-Sync mellé használj limitert! [kép]
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gago1975
őstag
hanem hogy 4K felbontás mellett is tudja e majd a gyakorlatban az új videókártyákkal?
Ha lesz végre RTX3070/80 akkor igen.
Még a Super kártyák se tudják sajnos a ultra HDMi (HDMi 2.1) csatoló felületet.
Igaz normális minőségű kábel sincs jelenleg hozzá.
Na ez az ami nem egyértelmű és az sem hogy mennyi bit mellett fogja tudni.
Only 10bit.Én azt nehezményezem még mindig, hogy miért nem lehet rá tenni egy nyomorúlt Dp portot és akkor nem kellene a HDMi-t használni.
Arra is kiváncsi lennék, hogy valóban 1080p-nél tudja a 144Hz-et, mert itt azt írják [link]
LG’s G-Sync update uses the version of Nvidia’s adaptive refresh technology, which works via HDMI. Although the TV’s only support 120Hz at 1440p and 144Hz in 1080p. Users can play compatible titles in dynamic HDR10 or Dolby Vision at up to 120fps in FHD resolution while taking advantage of HDMI 2.1.Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
MaxxDamage
félisten
Köszi, ezt már más is mondta
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tulku
veterán
Kemény ott minden...az emberiség szégyene az egész...
ON
Hogy ne csak panel hibák legyenek.. több mint 1 illetve 2 éves LG Oledeken semmilyen visszásságot nem vélek felfedezni...
Ami fejlődott (55 B7 vs 65 C8 ) az nem csak a mozgásmegjelenítés, hanem a sötét jeleneteknél lévő zaj mennyisége és minősége...na az sokkal jobb a C8-on...most hogy ilyen butított a Netflix, a B7-en enyhe zajszűréssel tudom csak elérni, hogy nézhető legyen ugyan az a film sötét jeleneteknél (Peremvidék pl). -
Farkassacred
őstag
-
torma1981
veterán
-
salapp
addikt
Ja, és volt egy karácsonyi hír, hogy a 21 millás tévével a feleség és a férj is meg akarta lépni a másikat, így kettő figyelt a fa alatt, amikor betolták a dobozokat.
És azóta sokkal több lóvé elvesztette közpénz jellegét, és sokkal több az ilyen neoprimitív tróger is, szóval lesz ilyen 88"-as is nem kevés villában.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ahogy láttam nem valószínű , hogy a topicot olvasó vagy ide író család volt a "szerencsés" vásárló. Bár ki tudja ?!
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
brucezly
csendes tag
Értelek, de én pl lecsúsztam tavasszal az 55GX -ről, amikor 650 volt, utána vártam 2 hónapig, hogy legyen hasonló akció, miközben 6 hetes karanténban 24 colos IPS monitoron néztük a netflixet
A 730 -eladandó soundbaros akciót már nem voltam hajlandó ez okból skippelni
Amúgy ez mindig nagy dilemma, hogy mikor száll be vagy ki egy viszonylag gyorsan avuló technikai eszközből valaki. -
veterán
Én speciel akkor vettem oled tv-ket, amikor eldöntöttem, hogy most akkor tv cserék jönnek. Nem halogattam, meg gondolkodtam, meg vegyem, ne vegyem, elfogy, nem fogy. Nem figyelgettem, hogy még 50 ezerrel lemegy, nem megy, ha lement, akkor még legyen, nehogy elfogyjon... Határoztam és végrehajtottam. 950-ért 65FZ950-et és 475-ért 55FZ800-at vettem szinte egyszerre. Másfél éve elégedetten használom, használjuk őket.
Ezt csak azért mondom, hogy nem mindenki figyelget idősávokat, hogy mikor a legolcsóbb valami. Ja és nem vagyok NER lovag... Se oligarcha. -
veterán
Szerintem még jövőre sem lesz az "elérhető" szegmensben 8k. Magyarul csak a legdrágább, legnagyobb modellek "kiváltsága" lesz. Hozzáteszem, hogy szerintem nem is nagyon fog hiányozni. Mivel nincs tartalom és még egy jó db-ig nem is lesz. De ha lenne, se nagyon van szerintem értelme egy bizonyos méret alatt. Nem fogod látni a különbséget 8k és 4k között.
A méret szerintem egyelőre marad a 48 col. Az is most jött be. A Xiaomi meg még jövőre nem lesz meghatározó szereplője az oled technológiának. Legalábbis itt Európában. Tehát a Xiaomi nyomására se méret, se árcsökkenést nem várok jövőre. Ez persze mind saját vélemény. -
Jorgi Kormi
senior tag
Kb.2 -3 év múlva lehet , hogy a "kínai" oledek Xiaomi, Huawei)letörik az árakat( talán) és a TCL is beszállt a JOLED fejlesztésébe + H-QLED saját technológia , a SAMSUNG is hibrid oleden töri a fejét QD-OLED . A következő években (2-5 év )lehet , hogy hasonló lesz a tendencia mint a mobiltelefonok gyártása terén : kínai gyártó(k) előretörése és a SAMSUNG "visszatérése".( Igaz a Samunak , még ott van a MicroLed is egy lehetőségnek)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest