Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Mai helyszíni MM jegyzet: az OLED855-nek volt pont a leglátványosabb képe az összes OLED-hez képest is (mondjuk én a 805-öt venném a lába miatt /ua.OLED754/, a 855-ös lába nekem otromba).
Azt azért vedd figyelembe, hogy a Philips OLED érzékenyebb a tömörítési paraméterekre, amelyek időnként nagyobb color banding-ot (gradient), feketéhez közeli zajosodást, illetve poszterizációt eredményezhetnek (valószínűleg ez az alig vagy egyáltalán nem vágott kontrasztnak és a szabálytalan gamma követésnek tudható be).
Továbbra sem értem azokat, akik panaszkodnak a CX-re, szebb színeket látnak egy LCD-n. Akárhogy is néztem, az OLED-eken egyszerűen szólva "élnek" a színek, míg az LCD-ken műanyag (még a Sony LCD-ken is). -
Archttila
veterán
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
A Plex DTS-bol AC3-at transkodol.

-
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Ez azoknak probléma főleg, akik torrent kölcsönzőből vesznek és kimondottan DTS-re utaznak... "normál" napi használatban semmi jelentősége.

Streamingben zéró DTS van, blu-rayről meg ugyis a külső player gondoskodik.

-
krx21
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Nekem semennyire mert E9-em van...
-
krx21
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Az oled megeszi reggelire a XE8505-t. Biztos nem bánod meg. Amúgy XE8505 nekem is volt...
-
pl [MediaInfo]
-
anrab
addikt
Szerintem ne gondolkozz. Az Android szabadságot ad és pörög.
Nekem ez van 65"-ban. Dobozból ki és nézheted. Kérdezni még nem nagyon tudtam.
Nekem végül 20 lett az oled fény sdr esetén. Úgy hogy a fényérzékelő és az energia takarékos ki van kapcsolva.
Jó a gyári lejátszó is. Nem tudok rosszat mondani egyenlőre.
Ja.
A kodiról nem tudok mondani semmit. Nekem a tv-n van egy 500 Gb-os SSD és a tv-n torrentezek. -
krx21
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
“Mennyire alkalmas HDR-re az OLED?”
A legjobb technológia jelenleg a HDR-re. (tökéletes kontraszt és fekete) Hacsak nem nappali fényviszonyok között szeretnél 1000nit feletti fényerőt. -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy LG OLED55CX beszerzésén, Sony XE8505-öt váltana.
Mennyire alkalmas HDR-re az OLED? Vagy inkább SDR tartalmak jók rajta?
-
krx21
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Azt hogy a Sony-nál az egész mást jelent... Az általános fényerőt ott nem az oled fénnyel állítod, mint az LG-n. Ott erre azt hiszem összesen vagy 3 fokozat van, azt kész... (máshogy is hívják)
-
sub71
senior tag
Sziasztok! Egy Philips 55OLED855 tévén gondolkodom. Az android mennyire használható, illetve a kodi és annak kiegészítőinek működése érdekelne. Esetleg összehasonlítás a cx szériás Lg-vel, ha van itt olyan, aki ezek között vacilált... köszönöm
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Ezt nézte már valaki rajtam kívül?
His Dark Materials
2160p x265.10bit HDR HLG DTS-HD MA.5.1Nagyon sok helyen olyan szinten csempés a kép, mint a egy 300 megás verziót néznék. Csak nálam van ez? Vagy esetleg köze van ahhoz, hogy HLG-s (volt?) az anyag?
Azért is zavaró nagyon a csempésség, mert hihetetlenül igényes munka amúgy képileg.
Előre is köszi a segítséget.
-
alaves
addikt
válasz
Doma88
üzenetére
Valami gond lehet a beállításaiddal, mert ha az AMVA kijelzős Sony "spitzenklasse", akkor a CX "referenzklasse".
Rtings-es fehéregyensúly korrekciót kipróbálhatod, ha nincs módod kalibrálni.
Nem tudom hány nitre kalibrálták a Sony-dat, de az SDR referencia fényerő 100-120 nit. CX-nél úgy ez max. 20-40 OLED fénynél lehet.
Pontos beállítással CX-en játszó fiúk segíthetnek. -
krx21
nagyúr
válasz
Doma88
üzenetére
“Másik, pedig hogy sok helyen a 'Meleg2'-re mondják, hogy az a színhelyes de egyszerűen az én szemem nem bírja, azt látom mintha egy sárga layer lenne a képernyőn vagy mintha be lenne kapcsolva a kékfény szűrő. Meleg1-el viszont már helyre közel megbarátkoztam.”
Ez azért van mert éveken keresztül rosszul beállított TV, monitort néztél.
Kezd el használni bátran a meleg 2-öt, nem adok 2 hetet és rájössz, hogy az a helyes...
-
-
Batawanga
tag
Mától elkezdte kiadni az LG a 2018-as modellek frissítéseit (Apple Homekit és AirPlay 2 támogatás).
-
GuruZone
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az összes infrás xiaomival működni fog.
FIGYELEM! CSAK SAJAT FELELŐSSÉGRE!
Szervizmenü:
1. anymote remote letöltése [link]
2. Reklámok elviselése az appban
3. Add hozzá az LG távirányítót
4. A beállítások között engedélyezni az alábbit:
5. Vissza a gombokhoz, elsöpörsz jobbra, instart gombot megnyomod
6. A tv képernyőn pedig beírod a 0413-as kódot
7. Alul az UTT mellett látod az üzemórák számát
-
snpetit
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Anymote Smart Remote áruházból letölt, elég az ingyenes verzió.
Ott TV > LG és Service Remote.Lehet , hogy a Use Alternate Ir Commands-ot be kell jelölni az alkalmazás beállításaiban.
-
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Az engedi át teljesen a komplett 8bites rgb színskálát amit a PC/PS konzolok adnak alapból, és kikapcsol minden felesleges képbuzerálást.
Nem kézzel kell beírni, hanem az előre definiáltak közül kell kiválasztani.
-
norbertoth
senior tag
Mi jelentősége van ha a hdmi bemenetet pc-re átnevezem? Mármint magán a tv-n ahol at lehet nevezni ezeket? Bár én xbox-ot írtam oda, mi a kül ha pc-t írok?
a HGIG az mi pontosan?
-
válasz
Doma88
üzenetére
HDMI bemenet PC-re kell átnevezni, PS-en kimenetnél minden lehet auto-n.
TV game mode-ba legyen.
Innen kell indulni. Contrast 100, sharpness 0. Szín warm2 a helyes, de ízlés kérdése.
HDMI deep color bekapcsolva kell legyen a HDR-hez.
Black level auto.HGIG-t érdemes lehet bekapcsolni, de a tone mapping is lehet ízlés kérdése.
Energiagazdálkodás, automatikus képállítások,AI és Eye comfort alatt mindent ki kell kapcsolni.
-
norbertoth
senior tag
Lenne újabb két kérdésem.
1. Xbox one S konzolom van, de valami hihetetlen ocsmány. Cod grafikája, az előző tv-n nem ilyen elmosott volt. Nem 4k-ra van állítva a felbontás, mit lehet tenni ennek érdekében, természetesen xbox cseréje nélkül?

2. AirPlay 2 hangszóróját hogy lehet összekapcsolni a tv-vel? Mert olvasom mindenhol hogy lehet, de mégis hogyan?
előttem szólóhoz szólnék, hogy nekem xboxon ugyan ez van, mint ha a grafika 10 évet visszaugrott volna, még F1-nél el-el megy de cod-nál csúnya nagyon.
Egyébként az oled fény 20-30-on nekem is iszonyat sötét, vennem kell hozzá fejlámpát
nekem is 80-as értéken van, így szuper, de azt a sötétet az én szemem nem tudja megszokni, így én hanyagolom. -
Doma88
tag
Karácsony alkalmából megleptem magam egy CX-szel, már egy jó ideje nézegettem róla teszteket, véleményeket, így biztos voltam benne, hogy jelenleg ez a legjobb választás. Aztán amikor rákötöttem a PS4-et, jött a "fekete leves". Ugye a TV alapból átáll 'Játék' módra és ez eddigi megszokott világos színek helyett (kalibrált Sony X8509C) egy ilyen sárgás, fakó kép fogadott. Mondanom se kell eléggé lefőttem, gyorsan el is indítottam a Rage 2-t, hátha jobb lesz... De nem lett.
Próbáltam állítgatni ISF Expert Világos/Sötét szoba módra, de csak rosszabb lett. Megpróbáltam Resi 3-mal HDR módban, szintén a sárga kép fogadott.Már azon gondolkodtam, hogy élek a 14 napos elállási joggal de egyszerűen nem bírtam felfogni, hogy egy ilyen drága és ennyi kiváló értékeléssel rendelkező TV rosszabb képet ad, mint az 5 éves Sony-m. A vicc az egészben, hogy pont ezen a fórumon írta az egyik arc, hogy mekkorát csalódott az OLED-ben mert neki így meg úgy szar a kép PS4-en, forgattam is a szemem rajta, erre tessék, én is hasonlóan jártam.
Aztán szépen lassan nem tudom, hogy minek a hatására (képernyő bejarátása?), kezdett egyre jobban tetszeni a kép amit látok de még mindig nem győzött meg teljesen. Néztem rajta filmet, azzal semmi baj nem volt, valóban gyönyörű volt a kép annak ellenére, hogy csak full HD SDR minőségű volt.
Olvasgattam a fórumot, sokan írták hogy SDR tartalmat max. 20-30 körüli OLED fénnyel érdemes nézni de ez valahogy nálam nagyon nem jön be. Jelenleg 80-as OLED fény mellett játszok, ha leveszem 30-ra a fényt akkor nagy sötétség az egész, hiába veszem magasabbra a Brightness-t a játékon belül addig a pontig amíg a 'Barely Visible' kockában megjelenik az ábra. Ha a fölé állítom, akkor már a 'Not Visible' kockában is látom az ábrát annak pedig ugyebár nem lenne szabad látszódnia.
Másik, pedig hogy sok helyen a 'Meleg2'-re mondják, hogy az a színhelyes de egyszerűen az én szemem nem bírja, azt látom mintha egy sárga layer lenne a képernyőn vagy mintha be lenne kapcsolva a kékfény szűrő. Meleg1-el viszont már helyre közel megbarátkoztam.Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy bennem van a hiba vagy valóban a TV paneljével van valami gond ami miatt azt látom, hogy sötét(ebb mint a Sony-n), sárgás a kép a színpompás OLED képvilág helyett?
-
-
BubuHUN86
csendes tag
Sziasztok! LG CX-Xbox Series X kombó! Szóval olyan kérdésem lenne, hogy a legtöbb játékban inkább hátránynak látom a HGIG beállítást, úgy értem ha be van kapcsolva a HGIG jóval sötétebb lesz a kép mint ha simán csak "on"-ra be lenne kapcsolva a dynamic tone mapping! Ezügyben tudna valaki segíteni mi a helyes beállítás? Előre is köszönöm!
-
t-joco
tag
Sziasztok!
LG OLED55C8PLA tv, "keveset" használt, gyári 2 év garanciával,beégés mentes, 280 000 Ft-ért megérné megvenni?
-
anrab
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
És flak:
Most hogy írtátok!
Igazatok van, azok HDR filmek voltak mert az előtte lévő philips csak hdr+ tudott, vision-t nem. Ez a tv csak egy hónapos és ez volt az első dolby vision film amit letöltöttem mert nincsenek új filmek a tékában.
Szóval bocsi és valóban még nem tudja a dolby vision filmeket lejátszani a vlc csak a belső lejátszó.
-
*RLaci*
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
+1 Nálam is ugyanez volt a forgatókönyv, LG ledről váltottam cx-re, nagy ugrás volt kép minőségben. Pedig azt is szerettem de amikor megjött a cx és egymás mellé tettem a két tévét azonos tartalommal, kiugrott a szemem.
-
Vetele
csendes tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Köszi!
Ez már egy jó támpont! Gyorsan rákerestem, 420 körül van máshol is. 
-
norbertoth
senior tag
Én BX vagy CX modellt ajánlanék, bármely QLED-et lepipálja(ami ugye nem oled mert van háttérvilágítása) a többi a samunál csak marketing. Nézz meg yt-on tesztekek meglátod, illetve nézz be egy mediaba ha teheted. Nekem ezelőtt is lg volt, de az egy lcd led kategóriába tartozott, az oled egy másvilág, ha tökéletes színeket, kontraszt arányt és minőséget szeretnél. 55-ös CX 400 körüli árban van. (Legalábbis telekomnál 428)
Egy jóbarátom is hasonló helyzetben volt mert samsung volt neki, de sikerült meggyőznöm az oled-ről és azóta is szereti.
-
Vetele
csendes tag
Sziasztok!
3 éve vásárolt Samsung QE49Q7F tv-m függőleges kb 10 cm-es sávos szivárványszerű elszíneződése miatt garanciában csereutalványt kapok, mert ilyen panel már nem szerezhető be. Alapvetően meg voltunk elégedve vele, ezért is ez a viszonyítási alap.
Ebben a minőségben és kategóriában keresnék tv és filmnézéshez elsősorban kb 400.000,-Ft. körüli árban új tv-t (ha ennyi az utalvány, vételára ennyi volt) 49, 50, 55" méretben. Kb. 2,5-3,5 m a nézési távolság. OLED tv-kben is gondolkodtam, de bővebb ismeretem és tapasztalatom nincs velük kapcsolatosan. Ez ügyben van-e ajánlat? -
Menotti
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Jó minőségű forrásanyagnál szerintem felesleges annyira felhúzni a képélességet.
Én egy 65C9-nél (sd-t soha nem nézve) 10 -esen tartom max. -
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól látom az e-digital oldalán már alapból 3 év garit adnak az LG CX mellé.
Megrendelhetem most szerintetek vagy érdemes lenne január 1.-ét megvárni? Illetve melyik a jobb mellé szerintetek a basic vagy a prémium extra garancia? Esetleg január 1-jén még változhat az ára, akár jó irányba is? 
-
válasz
norbertoth
üzenetére
4.
4 Ora használat (nem csak egyhuzamban) után kikapcsolas után lefut egy pixelfrissites ami kb 5 és fel perc es ha kattan akkor kesz.
-
norbertoth
senior tag
Lenne egy pár kérdésem.
1. Amikor nézek egy HDR 4k-s tartalmat pl yt-on, ti észrevettetek már olyat, hogy pl amikor egy natural filmnél megy az oroszlán akkor előtte a fűszálak olyan mintha torzulna mozgás közben? Nem mindenhol figyelhető meg, apró nüanszok ezek, sas szemem van
lehet hogy a 30-as élesség sok lenne? Nektek mennyin van?2. amikor elindítok egy videót yt-on reccenve indul el pl ez:
[link]
de más videóknál is megfigyeltem már, igaz nem mindnél. Nektek is így indul? Bár az további érdekesség hogy amikor újra elindítom már nem úgy indul.3. Ezt az AI képjavítót illetve a gradációs opciót érdemes bekapcsolni?!
4. ti észrevettétek már, hogy ha kikapcsoljátok a tv-t, akkor nem kapcsol ki valójában, hanem csak később? Valami halk kattanó hangot lehet hallani amikor ténylegesen kikapcsol.
Azt hiszem ennyi. Köszi a válaszokat!
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem ez ennyi, nem vertek át.
En vettem egy 2.1-és CLUB3D kábelt, de “csak” 3m és sajnos rövid lett ahogy sejthető is volt, de az is 11 volt. Egyenlőre jegeltem a tv-n való játékot aztán, majd ha megint ram jön a 4K vágy beszerzek egy 5 méterest.
-
Strezi
őstag
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Windows + P
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!
Először akartam kibróbálni a Shieldet a Lg Bx-en.Pc-ről streamelt játékkal Nvidia Games.A játék vszínű el is indul mert hang van csak kép nincs.Mielőtt indul kiírja h felbontást vált a simább játék élményért.A 2.1 Hdmi portba van dugva a Shield.
Esetleg tudja vki mi lehet a baj? -
NateDogHUN
tag
1060 gtx-e ha összekötöm a tv-t, akkor nem hajlandó csak "ezen megjelenítő duplikása" módban üzemelni. Azaz megy monitor és a tv is. Ha csak tv-re váltok, akkor nincs jel üzenetet kapok. Arra van megoldás, hogy a monitoron ne legyen kép, csak a tv-n?
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az áramtalanítást nyugodtan kipróbálhatod.
-
Celtis
veterán
válasz
FearFmRadio
üzenetére
.
-
rinpocse
aktív tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Kapcsold ki, majd húzd ki a TV hálózati csatlakozó kábelét az elektromos dugaljból! 10-15 másodperc után kapcsold be a TV-t!
-
anrab
addikt
válasz
bernina
üzenetére
Én a múltkor letöltöttem a vissza a jövőbe 3.
VLC-használok és idáig mindent lejátszott.
Most nekem is csak a sample-t.
Nem tudom milyen okból kifolyólag megpróbáltam a philips 855 saját lejátszóját és csak lestem. Hiba nélkül végig vitte.
Soha nem szoktam használni a beépített lejátszót. -
bernina
csendes tag
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Azon kívül, hogy nyomsz egy gyári visszaállítást nem tudom, hogy mit lehetne csinálni. Az elmúlt napokban/hetekben épp az LG frissítési hibáiról van szó, nem kizárt, hogy azzal van a gond.
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Akkor ott tényleg inkább a kábellel lesz a gond.
Én azt javaslom, hogy csak olyan kábelért adj pénzt, amin van hologramos HDMI 2.1 certified matrica.
A 8K-t meg a 48gbps-t nagyon sokan behazudják, de a (külföldi) tapasztalat az, hogy valójában igen kevés tudja gond nélkül. -
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Volt a TV-n firmware frissítés?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Srácok jó estét, és boldog karácsonyt

Gyors kérdés, adott egy seinheisser momentum 3 vezeték nélküli füles.
Eddig minden rendben működött az oled tevemmel. OLED65CX3LA
Minden előjel nélkül egyszer csak nincs hang...
Próbáltam törölni a párosítást, fe érdekes minden máshoz csatlakozik csak a tvhez nem6
Akku feltoltve, egyszer csak csatlakozik, nincs hang és fél perc múlva disconnect...
Esetleg valaki járt így, vagy ötlet a megoldásra amire még nem gondoltam.
Előre is köszönöm a tippeket és segítségét
Ui azért írok ide mert a tv lehet a ludas, mivel minden máshoz csatlakozik

-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az LG CX-nél a TV HDMI 2-vel (eARC/ARC) összekötöm az erősítőt, beállítom, hogy a hangkimenet HDMI ARC legyen, de mégsem szólal meg az erősítő?
Mit cseszhetek el?
Amúgy az erősítő elvileg nem tudja az ARC-ot (Onkyo TX-NR 906), de attól a hangnak még mennie kellene, nem?
Köszi
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Amúgy miről adod a jelet neki?
Jelenleg RTX 30xx illetve Radeon 6XXX kivételével semmin nincs HDMI 2.1 port, tehát csak ilyen videokártyákkal tudsz 4K120 jelet kiadni. -
rottenbull
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ez az, köszi
-
FearFmRadio
tag
válasz
rottenbull
üzenetére
mármint a 2 képen láthatót ? vagy a videoban lévő infok ?
videoban lévő infok
bemész a kapcsolatokhoz
ott a legfensőre / legelső
5* megnyomod ott az 1-es gombot a távirányiton , és kész
-
rottenbull
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Hogy hoztad be ezt a menü képet, ami mutizza ezeket?
-
krx21
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Hdmi port-ot beállítottad kiterjesztettre?
-
FearFmRadio
tag
Rendben
majd akkor hétfön veszek egyet pc-s boltba
kérdés hogy ha azzal se lesz jo akkor mi a teendő :S -
Madwe
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Optikai hdmi kábel működhet. Azért én első körben ezt zárnám ki, mert semmi garancia nincs arra h tényleg működik e... valami rövidebb de garantáltan 2.1-es hdmi kábellel tesztelném.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Látom jó messze van a tévé a géptől, hány méteres hdmi 2.1-es kábelt használsz? Miután gondolom nem certifiedot vettél lehet az lesz a gond. 3m felett a legtöbb nem tudja a szükséges sávszélt 4k120hoz... de 3m körül is a biztos az a certified. Ami itthon jelenleg csak az aq pearl 48
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A Kodit pont azért kérdeztem, mert ha az fent van a megfelelő kiegészítőkkel, akkor nincs szükséged a torrentezésre sem! Minden IS nézhető az online videótékában
.
Kezd el használni bátran a meleg 2-öt, nem adok 2 hetet és rájössz, hogy az a helyes...

Próbáltam állítgatni ISF Expert Világos/Sötét szoba módra, de csak rosszabb lett. Megpróbáltam Resi 3-mal HDR módban, szintén a sárga kép fogadott.
Másik, pedig hogy sok helyen a 'Meleg2'-re mondják, hogy az a színhelyes de egyszerűen az én szemem nem bírja, azt látom mintha egy sárga layer lenne a képernyőn vagy mintha be lenne kapcsolva a kékfény szűrő. Meleg1-el viszont már helyre közel megbarátkoztam.
Vhiktor