Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #52299 üzenetére
A hálózattól függ, böngészőben lépj be a felületre és állítsd maximumra, úgy nem fog változtatni, de annak meg ugye más hátránya lehet ha netán mobilnetet is használnál vagy mobilról néznéd.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pityke78
őstag
Az mitől lehet, hogy Netflix alatt néztem a videó infókat és például a Narcos-nál azt láttam, hogy random szerűen a felbontásra néha azt írja, hogy 1080, aztan láttam 1440-et és volt 2160.
Gondolom ennek az értéknek egy filmen belül állandónak kellene lenni, nem?
-
boksz
senior tag
Fóliával kapcsolatban nekem azt mondták a kereskedésben, hogy elöl hátul mindenképp vegyem le a normális hőleadás miatt. Lgcx
https://www.flickr.com/photos/boksz/
-
Chaser
legenda
válasz blakey #52295 üzenetére
nem tudom nálad milyen fólia volt, ami az enyémen volt sokat biztos nem rontott, állam így is leesett ( : nem is láttam rajta, csak alul volt valami rózsaszín "biléta" talán, onnan láttam hogy fóliás
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
blakey
titán
válasz Chaser #52294 üzenetére
Ha a fóliát a kijelzőn hagyjátok akkor rosszabb a képminőség, ez nem telefon, hogy esetleg ne legyen fontos a 100%-os kép, tessék levenni. Ezzel az erővel a dobozban is maradhatott volna, elég lett volna kivágni a kijelző méretét és dobozával a helyére tenni. Úgy minden egyszerűbb és ha eladásra kerül akkor azonnal mozdítható.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Fifához egyáltalán nem.
Akció játékok lennének a főképp és film valamint sorozat nézés!
Szépen sötétített a nappali szóval nem süt rá a nap szerencsére egyáltalán csak a lámpák tükröződnek, ha úgy van.Garanciást nézek mindenképp, a nélkül nem adok ki ennyit érte!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
alaves
addikt
Amelyik tartalomnál ez megjelenik ott ezeket tudod tenni: gamma 2.4, zajszűrők minimumra, brightness 49-48, élesség 0.
A HDTVtest szerint a jelenséget a szabálytalan gamma követés is befolyásolja, némely tömörített forrásnál jelenik meg. Nemcsak az alacsony bitráta okozza, valamelyik más tömörítési opciónak is jelentős szerepe van. Nem tudom melyik, mert pl. közel azonos bitrátájú forrásnál, azonos codec-el, egyiknél megjelenik, a másiknál nem.
Az fw finomhangolásával ezen is tudnának javítani.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Segal
veterán
Játékkonzolhoz én konkrétan egyiket sem tudnám nyugodt szívvel ajánlani.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
Sziasztok!
Venni szeretnék egy új TV-t viszont nem igazán vagyok jártas eme technológia világában és betegségeiben.
Kinéztem 3 TV-t és nem tudom eldönteni melyik is legyen.
Az egyik egy Samsung QE55Q80TAT a másik kettő pedig LG OLED55B9SLA és LG OLED55B9PLA.
A három közül melyik lenne a legjobb választás filmezésre és játékkonzolos felhasználásra esetleg pro/kontra?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Crus
őstag
Ez a MM mekkora egy "+!"+!íł[Đ bagázs
A Euronics-es rendelésem ellenére óránként néztem, hogy mi a helyzet a CX55-el. Amikor MM oldalán olcsóbb, akkor nem lehet átvenni a kiválasztott áruházban, amikor drágább akkor abban a pillanatban. Most pl. megint 489.000 Ft és hirtelen, varázsütésre azonnal átvehető az áruházban. Slusszpoén, hogy fel is hívtam őket párszor és FOLYAMATOSAN volt belőle készületük. A hideg futkos a hátamon attól, hogy egy akkora mamutcég is ennyire rágcsáló.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
blakey
titán
Valószínűleg azon is változtatnak . Magyar szövegben ezt a bitrate-t fura olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
-
boksz
senior tag
Köszi fiúk, megnyugodtam
-
blakey
titán
Annyi előrelépés már van az HBO-nál, hogy Apple TV-n van AC3 5.1, de egyelőre csak ott. az új tartalmak már úgy kerülnek fel.
-
boksz
senior tag
Akkor nem a TV-vel van gond ?
-
blakey
titán
Sz@r az HBO minősége, a képjavítókkal játszhatsz, hátha segít.
-
3L1T3
addikt
Sziasztok C9-en infrás távirányító nélkül sehogy sem lehet megtudni az üzemórát?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Segal
veterán
Nekem még a 25-ös végződésű van a tv-n. Az jól teljesít
Egyelőre sok értelmét nem is látom a frissítésnek mert jelenleg minden tökéletes, de ha írnak majd a topiclakók valami érdemi dolgot, max akkor ráfrissítek."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
blakey
titán
Mivel ez általános topik így közöld, hogy milyen modellhez. Bár én tudom, de ha már infót közölsz akkor legyen teljes.
-
h377
tag
Van új FW. 03.11.30
[ Szerkesztve ]
-
egomus
újonc
válasz kornel1000 #52204 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, igen értékes számomra!
Korábban megendeltem Sony szalonból, +3 év garival 737 ezer (700+37). Épp kérdezni akartam, hogy miért jobb a sony garancia, mint a media marktos, ahol 650+70 a garanciával a TV, ha törésre is veszem? Sonynál is van törés, ha jól rémlik, nincs talán amortizáció és tulajdonképpen ez rendes gyári gari, míg a MM-es nem? Remélem jól tévedek. Mindenesetre MM-ből is megrendeltem, valamelyiket lemondom, de igazából mivel most olcsóbb jóval a CX-nél, így talán amúgy se kérdés.
Én most rendeltem egy samsung HW-70QT soundbart is (rtings test szerint ebben az árban ez a legjobb, máshol is jókat írtak + edigitálnál volt egy kis akció is) a TV-hez, küldjem vissza?
Azért csak jobban szól a TV-nél, pl mélynyomó miatt is, nem?[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Ugye az nem baj ha rajta hagyom a képernyőn a védőfóliát? Majd ha biztos marad és fix helye lesz akkor le lesz szedve.
-
-
törölt tag
válasz Attila2019 #52253 üzenetére
Nincsenek ilyen modellek.
CX van és BX, amik az idei modellek.
C9 van és B9, amik a tavalyi modellek. -
Segal
veterán
Aztán a Lidl után nézzen át az Aldi-ba is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
dh66e
veterán
Stell,Signal,Hama konzolok mennek legfőképp,de az EMAG saját márkás A+ konzolai is jók.
Viszont aki spórolni akar sokat és forgatható konzol kell neki irány a Lidl jövő hét csütörtökön.8k
-
Albigator
őstag
válasz daneel_hu #52243 üzenetére
Mihez kéne 5 GHz-es wifi? Továbbra sem értem. 100 megás LAN-os is megy most gond nélkül a FHD-s film Plexen keresztül. Csak a winen belüli lejátszás problémás ennél a készüléknél. Itteni tanácsra pont a sarkvidéket nézzük éppen. 11 gigás. Pana tv-re átküldve egyből ment is. Itt az LG-n el sem indult egyáltalán.
De nem siránkozok emiatt ha így a Plexen működik majd minden probléma nélkül. -
törölt tag
Nem tudom, hogy mennyibe kerül ennek a kiépítése otthonra, de nem hinném hogy megérné nekem, inkább akkor lecserélem az összekötő kábeleket (HDMI, hangfalkábelek stb) jobb minőségűekre vagy valamit fejlesztek a rendszerben, például veszek egy hálózati tápszűrőt a NAS kiépítésére szánt pénzből.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Nekem nincs NAS-om. A gépben van csomó vinyó, azon pedig filmek sorozatok. Ez a mappa meg van osztva. Minden gépen ki van rakva ez parancsikon formájában az asztalra. Akárhol bele lehet lépni, lejátszani gépen (monitoron) vagy jobb gomb átvitel eszközre akkor pedig bármelyik okos tv-n. Na itt ez akkor nem így megy.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz #26944512 #52232 üzenetére
Nas-nál miért kényelmesebb? A nas tölti le a filmet s szolgálja ki a tévédet, semmit sehova nem kell dugdosni. (Ráadásul nasra tudsz tenni sonarr-t radarr-t s automatikusan letölti az adott filmet, új sorozatrészt feliratokkal amint elérhető valahol. Telefonról akár távolról is tudod menedzselni ezeket h miket követsz s mit töltsön le, telefonról tabletről laptopról is eléred a tartalmukat bárhol is vagy, plex backend esetén szinkronban tartja melyik film/sorozat esetén hol tartasz. Házi netflix, na...)
100mbps ethernet van csak a tévéken sajnos, wifin nagyobb sávszélt lehet elérni egy jó routerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz blakey #52231 üzenetére
Igen így kényelmes. Gépen 2 kattintás. TV-n keresztül távirányítóval turkálni viszont nem az.
Amiket írtál meg sose használtam. De akkor valamit ki kell próbáljak mert ez sajnos nem működik itt normálisan.
Pl Plexhez mi kell pontosan mit kell beállítani és hol?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #26944512 #52232 üzenetére
Mert? Én leülök, bekapcsolom a lejátszót és máris indítom, szerintem ennél kényelmesebb nincs. Nálad több lépés mire a tartalom elindításához kerülnél. Évek óta NAS-t használok, ennél jobb nincs otthoni fogyasztásra és nem mellesleg, nem 1 lejátszó használhatja hanem az összes.
-
blakey
titán
válasz Albigator #52225 üzenetére
Ezt a "ráküldöm a filmet" már többször, több helyen olvasom. Nem tudom mi indokolja az ilyesfajta használatot, de biztos "kényelmes". Én lejátszóról böngészem a tartalmakat és onnan indítom, kényelmes és hibátlan. TV-k esetében is megoldás pl. Plex, Emby vagy DLNA (Serviio). Javaslom, hogy tervezd át a lejátszási szokásaidat és talán jobb lesz az élmény, pl. telepíted a Plex szervert, mindent beállítasz, majd a TV-re a Plex vagy XPlay klienst, bejelentkezel és lejátszód amit szeretnél, Emby ugyanez.
-
Celtis
veterán
válasz buci868 #52212 üzenetére
Az. hogy oldalról nézve van egy kis elszíneződés az szerintem normális, főleg ha a két irányból szimmetrikus. Oldalról nézve a távolabbi széle kisebb szögben látszik, ez magyarázhatja az eltérést..
Készíts szemből fotót, és próbáld úgy állítani a fehéregyensúlyt a kamerán, hogy ne ilyen kék legyen a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hali!
LG OLED55CX3LA (szoftververzió: 03.11.25)
Hálózaton belüli film lejátszás nálatok hogy működik?
Vezetékés kapcsolat és mikor ráküldeném a filmet (jobb gomb / átvitel eszözre ) folyamatosan egy hibaüzenetet dobál a tv:
"Az eszköze leválasztva. Kérjük ellenőrizze a kapcsolat státuszát"Egyszer sikerült eddig egyet elindítani azóta se semmi.
Egy sokkal gagyibb Pana, valamint Sony XH9096-al ilyen gondom nem volt.Szerk: Már nem csak egyet sikerült elindítani..De még mindig ezt a hibaüzit dobálja állandóan.
Egyébként ezen a tv-n már gigabites port van vagy csak 100 megás? Mondjuk ennek is kb csak 4K tartalomnál lenne talán jelentősége de nem olyanokkal próbálkozok.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz tutitibi #52219 üzenetére
Akit zavar, annak simán. Én cseréltetném, de mint jó páran már írtuk, valakit ez egyáltalán nem zavar. Ha pl, Mads Mikkelsen, sarkvidék című filmjénél is látható, ami lényegében a film 90%-ka világosban, illetve fehér hóban játszódik, akkor egyértelmű, hogy a tv hibás.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tutitibi #52221 üzenetére
támogatom, az 55-ös volt olyan 90cm magasra rakva, szemből ülve már magas volt
nyilván egyéni hogy nézed, és a legtöbb "kanapé" mindenre való csak filmnézésre nem meg ülésre, amelyikbe tényleg bele lehet "punnyadni" kényelmesen, hogy nem kell hozzá hátra döntenie az embernek a fejét, ott 40-60cm max magasságra lőnék egy 65-öst közelről_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz buci868 #52217 üzenetére
és ha 1-2 héttel később lesz akkor nem gyóóóóó'? persze ott is belefuthatsz defektesbe
részemről biztos dobnám vissza, nehogy már azért fizessek több száz ezret, hogy meozhassam a sz@rjukat - már elnézést -wulfi
én is így vettem az előző b8-at mm-ből, most rákérdeztem "hivatalosan" milyen lehetőség van alzánál, hát semmi érdemi_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wulfi
tag
válasz Chaser #52211 üzenetére
Én addig egy forintot nem fizetek a futárnak amíg ki nem csomagoljuk majd a tv-t, ha húzza a száját, akkor viheti vissza, vagy írásban fogom kérni tőle, hogy nem állt módjában megvárni és a belső sértetlenséget ellenőrizni nem tudtam. Aztán majd kicsomagolásról meg készül a felvétel. Mondjuk nekem nem alzás rendelésem van, de én kb így fogok eljárni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz buci868 #52212 üzenetére
lehet még járatni kellne, de ha pixel hiba van akkor mindegy
én dobnám vissza és vennék másikat - részemről én nem azért veszek új terméket, hogy egyből garoztatnom kelljen, mert sz@rnak konkrrétan a meo-ra és a vevőé a megtiszteltetés -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
alzánál hétköznap van ma is, és mint mindig, szinte egyből tudtam üfsz-essel beszélni:
ha nincs a termék mellett a garbővítési opció, akkor arra a termékre nem lehet gart bővíteni
futárnál olyan opció nincs, aminél kifejezetten garantálják a termék kibontását, esetleg beüzemelését
ez így nem hangzik túl jól ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
és arról van infod, ezt meg lehet vásárolni későb is? - először jöjjön a tv, ha oké vele minden akkor extra gar, ha meg nem oké én nem kívánok vele szenvedni, megy vissza -
eddig kétszer hívtam őket "csúcsidőn" kívül, nem volt túl pörgősszerk:
ennyit találtam
"A gyártói garancián felül MediaMarkt Garancia Plusz biztosítási csomagok vásárolhatóak meg, mely egy a MediaMarkt által függő biztosításközvetítőként közvetített olyan biztosítás, mely a vásárlóink (Szerződő/Biztosított) számára díjfizetési kötelezettséggel jár.
A gyári garancia és a biztosítás együttes időtartama termékkategóriánként eltérő, egyes esetekben maximum 5 év.
Az ajánlat kizárólag magánszemélyek által, a vonatkozó szerződési feltételek és biztosítási ajánlat elfogadását követően vehető igénybe. Online megrendeléskor a termék kézhezvételét követő 21 napon belül lehetőség van a MediaMarkt Garancia Plusz Gold és a MediaMarkt Garancia Plusz Platina csomagok megvásárlására, valamint a termék kézhezvételét követő 6 hónapon belül a MediaMarkt Garancia Plusz Silver csomag megvásárlására van lehetőség.
Ezekben az esetekben a szerződés megkötésének előfeltétele a termék áruházban történő bemutatása."
itt nem világos nekem, hogy be kell-e vinnem a tv-t első esetbn is, de megpróbálom őket felhívniszerk2:
persze csak hétköznap elérhető ez a vonal ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
blakey
titán
válasz dgy6vy #52188 üzenetére
Az nem biztos, hogy nálad is jó, legalábbis ami a fehéregyensúlyt illeti viszont arra gondolok, hogy Philips esetében érdemes bekapcsolni néhány képjavítót ami valóban jobbá teszi a megjelenítést, pl. NR red. minimum, MPEG red. szintén minimum álláson. És még lehet, hogy vannak ilyen apródságok amik végül jó eredményhez vezetnek.
-
wulfi
tag
Kösz a választ, neked is Celtis.
Eagle: Én is így gondoltam, addig a talpán lesz tárolva, de fali konzol akkor is kelleni fog ha visszaküldöm ( szerencsére a szállítást a cég intézni ilyen esetben), mert akkor marad a CX aminek ugyan olyan a vesa szabványa.Albigator: ott nem lesz sok hely kb. 3-3,5 cm. Nekem azért kell a fali konzol, mert a soundbar így belóg a képbe.
-
kornel1000
tag
válasz egomus #52181 üzenetére
Szia!
Ugyanebben a helyzetben voltam, mint Te. Részemről az A8-ra esett a választásom. Teljes mértekben elégedett vagyok vele. Bátran ajánlom. Szerintem ami fontos, SONY-i szalonban vedd meg, mert 50 000Ft-ért tudsz venni +3év extra gyári garit. Értéktartás, és a nyugalmad miatt is megéri.
Karbantartás ezeknél a készülékeknél is van, csak más módon, mint az LG-nél. Logókat nem halványítja, hanem észrevétlenül pixeleken a képet mozgatja. Évenként pedig egy pixel refresh-t kell futtatni. Amikor megvettem a szalonból, kértem bontsuk ki ellenőrizzük pixelhiba, tinting stb. Azt mondták felesleges, egy hibás készülékről nem tudnak. De ha véletlenül előfordulna cserélik.
Első dolgom volt itthon ellenőrizni mindent, de szerencsére hibátlan.
Még említették, régebbi készülékeknél akadtak gondok AG8. Mostaniakkal már nincsen . Kép szenzációs, hangja számomra hihetetlenül jól, el is adom a soundbarom.
Remélem tudtam segíteni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Celtis #52200 üzenetére
Én adtam egy tanácsot, az LG papírvékony paneljénél elég egy kisebb megbotlás és akkor annyi is a 14 napos tesztnek. Most valaki vagy él vele, vagy nem. Nem azt kell boncolgatni, hogy mitől lenne nagyobb szívás, mert az.
Én, 14 napig egyik tévémet sem raktam össze teljesen csak teszteltem. Pl ilyen volt az AG8, amit a lányomnak vettem. Ha falra van már szerelve, az plusz meló. -
krx21
nagyúr
válasz Farkassacred #52165 üzenetére
“Csak” 60fps esetén is van értelme a 120Hz-es frissítésnek... Pláne a VRR-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest