Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huha81
tag
Sziasztok. 1 ev 1 honap utan bedolgott kedvenc kis tevenk Panasonic GZ950.
1. aramtalanitas
2. Bekapcs
3. A panel alja elkezd vibralni
4. 20 mp a tv kikapcsol es a kedvenc piros led alul villog.Ma sikerult elernem a szervizt. Jovo heten viszik majd megjavitani. Kerdem az embert, hogy mi baja lehet? Valasz: panelcsere
Fura, mert ez az elso teve, ami behalt a kezeim kozott. A regi Samsungot 6 evesen passzoltuk el.
-
anrab
addikt
Kis öröm a philips customer.service@tpv-tech.com-al kapcsolatban telefonon keresztül.
Az történt hogy megfogtam a tv távirányítóját olyan szerencsétlenül hogy az egyik ujjam a txt gombnál volt és kiugrott a kezemből de a gombbal együtt.
Felhívtam és mondtam a valószínűleg indiai ügyfélszolgálatosnak hogy mi történt. Elkérte az e-mail és normál címemet a tv FZ számát majd közölte hogy a futár 5 munkanapon belül jelentkezik a távirányítóval. Persze rögtön utána volt egy e-mail váltás a megrendelési szám miatt amit vissza kellett igazolni. Csak lestem. :)
Azt hittem hogy majd magyarázkodhatok vagy nem is foglalkoznak tartozékkal és majd vehetek jó drágán a netről.
Más.
Nov. 13- án vettem a tv-t. Mi mit jelent?
Köszönöm. -
alaves
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
B7-re már nem emlékszem, de az OLED754 ABL nem kapcsol be, ha pl. fényképszerkesztés van. Elég intelligensnek tűnik, ha pl. egérmozgás van akkor sem kacsol be, de ha pl. csak kurzor villogás van (pl. most írás közben) akkor egy idő után aktív lesz az ABL. De bármikor, ha bekapcsol az ABL egy egérkattintásra visszaáll.
Nagyon profi felhasználási területnek kell lenni ahhoz, hogy esetleg ne legyen jó egy jelenlegi OLED monitornak, de még arra is van megoldás: pl. Sony BVM-HX310 vagy PVM-X550. -
ViBo77
senior tag
válasz
Norbi8
üzenetére
Még nem. Ügyfélszolgálatos átadta a szervizesnek aki felhívott és azt mondta panelt cserélnek csak meg kell rendelni (az minimum 1 hét). De azt is mondta hogy megkérdezi a lengyeleket, hogy tudnak-e valami FW frissítési bugról ...
Perpill várom a szerelőt, hogy hívjon, hogy mikor jön panelt cserélni.
-
KTTech
veterán
Az OLED-nél azért hátrány a 8K, mert - mint minden aktív pixeles technológiánál - nagy méretű pixelekre van szükség... így lesz jobb pl. a fehéregyensúly, kisebb Temp IR esetleg IR (de még a bandingre is hatással van, mivel rendesen hőmérsékletfüggő).
Sőt, minél kisebb egy pixel, annál kisebb a maximális fényerő is (vagy azonos fényerőnél sokkal hamarabb jönnek elő a problémák), és annál agresszívebb ABL-re van szükség.Én legszívesebben egy 65"-os fHD felbontású OLED-et vennék, 4x akkora pixelekkel, mint az azonos méretű 4K-s panelen vannak
a fényerő maradhatna azonos... (kb. 2.5m nézési távolságból úgyse lehet megmondani melyik a 4K és melyik az fHD). De sajnos ilyen nincs, és nem is lesz már. -
krx21
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
A színárnyalatok közötti átmenetet próbálja kisimítani, hogy ne látszódjanak az átmenetek...
-
Segal
veterán
válasz
xerobyte
üzenetére
Érdekes egy elgondolás ez, de ők tudják.
Én azt hittem idén le akarják hozni a 77-es C modellbe a 8K-t, ha már az lenne a cél hogy terjedjen. Viszont ha abba nem is hozták le, azért legalább a 83-as modellnek illett volna megkapnia.
Nem mintha lenne rá tartalom, mert nincs csak ugye amíg nincs megfelelő számú megjelenítő addig tartalom sem lesz...
A ZX/1 szériát meg nem hiszem hogy sokan veszik.
Az mindenesetre jó hír hogy lefelé és felfelé is bővűl a kínálat. -
norbertoth
senior tag
Ez a gradáció mit is csinál pontosan, mi a szerepe? A trumotionnek segít be?!
-
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
A 2017-19 modelleken nincs gond az ABL-ekkel, ha kikapcsolsz minden releváns dolgot a szervizmenüben (static és "news channel" dimming, stb). Ezek néha még filmekkel is össze tudnak akadni és ~120 cd/m^2 alatt maradsz SDR-ban (nem teljesen egyforma az évjáratok közt, de sötétített szobába mindenképp elég mindegyiken, amit enged).
HDR-ben már agresszívebb az ABL akkor is, ha csak SDR tartomány van a jelben (pl. az átkonvertált Windows asztal behúzva ~100 cd/m^2 fehérre). De ki akar HDR desktop-ot...? (Jó, kivéve, ha HDR képeket szeretnél nézegetni/szerkeszteni, és nincs fullscreen opció, mint filmlejátszóknál és játékoknál.)
A 2020-asokon nem néztem, hogy hol van ez a határ. -
törölt tag
válasz
KTTech
üzenetére
Igen-igen, de a B7-ről pontosan ezt írták, hogy ~120 nitre kalibrálva semmiféle ABL nem jelentkezett. De én ezt első kézből se megerősíteni, se cáfolni nem tudom.
300 ezer forint nem lenne különösebb pénz érte, annyiba egy jobb gamer LCD kerül. Ráadásul olyan képpel, hogy annál a mostani tévés OLED klasszisokkal különb.
-
KTTech
veterán
válasz
üzenetére
Nem a maximális fényerő a kérdés, hanem a stabilitása. Egy monitornál semmilyen ABL nem lehet benne, egyébként monitorként helyből használhatatlan, bármilyen komolyabb dologra (ahol fontos a fix fényerő, képernyő tartalomtól függetlenül pl. fényképszerkesztés). Az is kérdés, hogy milyen lesz a near-black handling, mert ez esetben szintén létfontosságú, semmilyen sávosodás, blokkosodás nem lehet.
Persze játékra jó, de nem hiszem, hogy sokan fognak 300+E - ért 31.5"-os OLED monitort venni

-
törölt tag
válasz
KTTech
üzenetére
120 nit körül már a 7-es szériában se jelentkezett elvileg, mondjuk az újakban megint erősebb az ABL. Én azóta is csak B6-tal próbáltam (monitornak egy rakás szar volt már az ABL miatt is), a C8-cal nem, és szerintem már nem is fogom.
Ha tényleg jönnek ezek a 20-30"-os panelek, akkor remélhetőleg elég fényesek lesznek.
-
Blas109
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az Euronics-nál amit írnak most a 400.000-es 55" CX-re, hogy már csak "utolsó darabok" vannak, az mennyire reális?
Köszi!
-
Haart
addikt
-
xerobyte
aktív tag
Az eddigiek alapján lényegében létrehozták a valós felső kategóriás OLED-et, mert mostantól a G széria már panelben is többet fog tudni a C-nél nem csak kamukban és külcsínyben. A G szériának tehát nagyobb lesz a fényereje és úgy tűnik a C széria kb csak következő generációs procit kap, mint érdemi fejlesztés.
Ami jó hír, hogy a C1 (és nem Z1) 4K flottába érkezett a 83"-os modell és a 77"-es is a kínálatban marad így vagy a 83-as lesz (relatíve) jó áron vagy a 77-es kezdi el közelíteni azt az árszintet, amivel már szélesebb rétegeket elér.
Az év második felében érkezhetnek a 42"-os és kisebb modellek.
Összességében én ismét várok egy 10-20%-os áresést, mint az a 2020-as modellekkel is volt, mert az LG egyértelművé tette, a tavalyi 4.5 millió eladott OLED után idén 7-8 milliót akarnak eladni. Ez csak akkor fog menni, ha jobban áraznak és ha vannak kisebb méretek (és kaphatóak is persze). -
KTTech
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 42-eset nem a 77-esből kell vágni, így nincs olyan gond, mint a 48-asnál. Persze olcsó nem lesz, de a 65-ös méretű alapanyagon elég jó kihozatalt tudnak (abból kijön 4 db 42-es). Viszont bizonyos paraméterekben érhetik meglepetések majd a vevőket (fényerő, IR hajlam).
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Főleg hogy a netflix sima tv adás hangja sem ment át az erősítőre illetve akadt a hang több mint 2 hónapig szenvedtem vele.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Bízom benne de a vicc az volt egy ideig jó volt aztán már nem de várom hogy jelezzenek már a csomagküldőtől hogy mikor hozzák a CX-et.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Idén én várok változást az árba elvileg kéne csökkeni kéne mert vicces hogy a kisebb tv drágább
. Nekem a héten kicserélik a tv-ét a C9 eArc része meghalt alaplap csere is volt elvileg FW miatt van. Helyette jön egy CX 65" tévé 3 év garival..... De majd akarom cserélni egy 77" modelre mert a 65 nem nagy a moziszobámba. -
dend77
újonc
Sziasztok!
Egy UE40F6400-ről szeretnék váltani OLED-re egy világos nappaliba. Közvetlen napfény nem éri a TV-t, inkább a szemből történő tükröződés zavaró. Mennyire lenne csalódás a váltás?
Két versenyzőm van: LG GX3 v. Sony AG9..
Fényerő és tükröződés szempontjából melyik jobb döntés?
Panasonic kijelzőkről olvastam, hogy tükröződés szempontjából jobbak, de a HZ1500 ami nálam szóba jöhetne, számomra vállalhatatlanul drágább mint a két említett termék..
Köszönöm a válaszokat.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Majd normalizálódnak az árak és majd az áhított 77" model is olcsóbb lesz talán bemegy 1 milka alá

-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Persze, hogy drágább lesz
mivel újdonság lesz
-
Wellin9
tag
Sziasztok!
Még nincs tv, de eléggé hívogat az a 396k-s ajánlat a 55" lg cx-re ( gondolom ennél olcsóbb, már így se-úgyse lesz) . Egy kérdésem lenne, olvastam, hogy a legutolsó firmware, rendesen elrontotta a game mode-ot, manuálisan lehet találni korábbi frissítéseket ? Gondolom első bekapcsolás után, azonnal a legfrissebbet pakolná fel. -
RobexX10
aktív tag
Van valaki aki feltette B8-ra az új 05.30.02 firmwaret?
-
Dreamie
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem, Emag-ról vettem még 698000-ért ajándék fülhallgatóval. ennek a 3 évnek most nagyon örülök!

-
válasz
wrathchild
üzenetére
Nálam nincs függöny, és nyugati az ablak, pont a délutáni napfény éri ugyanígy oldalról nagy szögben (ablakra merőleges a tévé síkja), inkább többször, mint nem. (Azért nyáron más "klimatikus" okból is le szoktam redőnyözni, amúgy máskor nem).
És semmi baja nincs a B7-nek.Szóval szerintem ezzel nem kell foglakoznod, saját tapasztalatom alapján legalábbis.

-
wallace 234
őstag
válasz
wrathchild
üzenetére
Annyira nem vészes! Ha nem közvetlenül éri a napfény, ill messzi van az ablaktól. Nem lesz gond!
-
wrathchild
tag
Üdv! "Érdekesség"ként és infóként írom, hogy Alza.hu online vásárlás (Sony 55A8) után a Sony Központi Szalonban vásárol(hat)tam kiterjesztett gyári garanciát (évvégén, +3 évet).
Az itt olvasottak alapján ez kellemes meglepetés volt.
(TV vásárlás előtti telefonos érdeklődésre a Westend Központi Márkaboltnál bár nem lehetett, a Kecskemét utcai Szalonban igen, így is lett))A "nem érheti az OLED panelt napfény" ügyében kérdezem:
napsütéses nappalokon kb. 1-2 órát, (oldalról) 150-110 fokos szögben (ahogy halad, egyre jobban ezen értékeken belül) éri napfény a felületet.
Ez már problémás?
Ha igen, felteszem, többeknél fennáll hasonló probléma.
Ki, hogyan orvosolja?
Egy egyszerű, fehér lepellel fedjem le napközben a TV-t?
Elsőre röhejesnek hangzik, de nem akarom elbagatellázálni...
Köszönöm! -
M_David
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Megnéztem, tényleg nincsen, ahogy cujo69 kolléga is írta
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
pontyos
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
köszi a linket !
-
daneel_hu
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
24p, tehát mozifilm esetében nem fog villogni, talán csak kezdetben.
Nekem már a 60-as BFI sem villog, mert megszokta az agyam.
Nem elég hozzá 5 perc... legyen türelmed hozzá.
Ha lesz... akkor egy jó mozgásmegjelenítés lesz a végeredmény, artifactok nélkül.De... ez sem fenékig tejfel, mert:
Inkább az a probléma, hogy BFI-re külön kéne kalibráltatni és HDR esetében ez nem lehetséges. Szerintem Pana esetében sem. -
pontyos
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
jó sok felárat kérnek érte ha így van
-
norbertoth
senior tag
Mit értetek azon hogy villog a kép? Villog mint a stroboszkóp?
Egyébként én a beállításokban vissza vettem a Trumotion-t gyári azaz természetesre mert így a jelenetváltásbeli reccenések jelentősen csökkenthetők, igaz remegősebb (nekem) a kép így, de megpróbálom hozzászokatni a szemem, mert vagy hozzászokom, vagy elfogadom a jelenetváltásoknál a bereccenést és azt szokom meg. Kompromisszumos viszont pl ha telón vagy ipaden nézem a yt-ot ott kb 2-3x remegősebb a kép, még kicsit ki kell ezt tapasztalni. Nektek hogy van beállítva?! Tudom van akinek be sincs kapcsolva bár elképzelni sem tudom, az hogy nézhető minőség úgy.
tesóm tévéjén megnéztem pár videót összehasonlításul és döbbenetes a kül természetesen az övé 2019-es LED LG tv, így természetes ha másabb, viszont beállítottam simára és remegősebbnek hat, meglátszik mennyivel jobb a simítás egy frissebb és oled kategóriánál mint a led-nél. Már-már túl sima is talán és jobban feltűnnek ezek a reccenések bár észrevettem azt is hogy pl egy kincs ami nincset nézve yt-on nem reccen be jelenetváltásnál pedig az a minőség hát közel sem 4k de HD sem, így a működési elvet nem értem
Viszont aBX-hez viszonyítva ég és föld a kül akkor is, pl azok a reccenések amik voltak amikor ment egy jelenet teljesen nullák, vagy elenyészőek és a mozgásmegjelenítés is óriási kül, egyáltalán nincs zavaró elmosódások mint a BX-nél volt.
Szóval én most természetesre állítva próbálkozom, de azért picit vérzik a szívem a “sima TM” opcióért, de valamiért nem kezelhető a jelenetváltásoknál zökkenőmentesen a képfolyam.
-
-
tutitibi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
a HZ-kból kivette a Pana BFI-t ???
Van BFI :Intelligent Frame Creatin menuben elrejtve.
De TV adásnál azt látod, hogy a kép elkezd villódzni.Pana GZ950.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Attila.1976
üzenetére
Örülök, hogy sikerült a végére járni. Sok boldogságot az új készülékhez.
-
cujo69
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Valóban,a mozgó tárgyak éleinél látható az elmosódás,nálam is a HZ980 nál.Egy EX 780 at váltott,ahol nagyon jó volt a mozgásmegjelenítés.Gondolkodtam is,hogy esetleg lecserélem egy Sony A8 ra,végül mégis maradt.A panel rendben van,és mivel első oledem,én is csak élvezem a képminőséget.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hat na ezaz, vakon nem akarok próbálkozni.
-
Attila.1976
újonc
Köszönöm a hozzászólásokat.
A második automatikus kompenzáció után ellenőriztem a pixelhibákat,és mivel a helyzet változatlan maradt,ezért máris csomagoltam készüléket,és irány vissza az üzletbe.
Mindenféle probléma nélkül kicserélték.
Jelenleg kezdem újra a bejáratást,az immár új készülékkel.
Egyenlőre ezt még nem ellenőriztem pixelhibára,és lehet hogy nem is fogom.
-
M_David
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ez engem is érdekelne. Phillips csík van 55colos 60k... annyit nem ér nekem..
-
h1ght3chzor
őstag
Lg oled tv-mhez nézegettem utólagos ambilight kiteket. Használt már valaki ilyet? Tényleg tudja a színeket a képnek megfelelő gyorsasággal valtoztatni? Ki/mit ajanl?
-
M_David
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi a választ! Mint első OLED-em, "megelégszem"
a HZ980-al, nincs eddig összehasonlítási alapom. Árban meg nem akartam feljebb menni ennél. Ilyen árkategóriájú LG-től meg elvette a bátorságomat a sok panelproblémás komment. -
Pro Koryak
addikt
válasz
M_David
üzenetére
HZ1000 és felette lévő modellek megkapták a Smooth Motion Drive Pro-t, vagyis a HZ980-ban nincs továbbfejlesztett Black Frame Insertion/BFI, elvileg a menüből is hiányzik ez a funkció.
A GZ szériához képest a HZ980-nál a mozgó tárgyak éleinél jobban látható az elmosódás.
A Filmmaker mód elvileg leváltotta a THX módot. Mekkora és mi lehet köztük a difi, nem tudom, nálam még THX mód van. Nem lennék meglepve, ha semmi különbség nem lenne, csak az elnevezése lett más.
[link] -
KTTech
veterán
válasz
M_David
üzenetére
Érződik a különbség. Más a panel meghajtása a 980-ban és az 1000-ben. Pl. A 980-ban nincs rendes BFI sem, míg az 1000-es az egyik legjobb megoldást alkalmazza (pont azt, amit a nagyobb testvérei is). Így a mozgóképfelbontása a 980-nak láthatóan elmarad az 1000-től. Persze van aki nem szereti a BFI-t (mert picit vibrál a kép miatta), annak ott a jó öreg 300 soros mozgóképfelbontás, amit alapból tud az OLED és az LCD (köszönhetően a sample and hold működési elvnek).
-
M_David
tag
Ilyen esetben inkább csak a panel minőségén / nyers adatain múlik javarészt a dolog, vagy kiütköznek azért az egyéb processzor / képfeldolgozó egység differenciák is nagy mértékben?
-
M_David
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sokszor olvasom a kommentek között hogy mindenféle képjavító techológiát (mint pl extra frame cration, mozgásjavítás stb) kikapcsolva (Fimmaker vagy Netflix módban) érdemes nézni a filmeket, hogy az eredeti film élményt kapjuk. Namost ebben az esetben viszont mennyire érezhető képminőség különbség egy HZ980 (én ilyet használok) és egy HZ1000 /GZ950 közt?
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sugi2009
üzenetére
Nekem is iptv van a "Matávtól" és akkor lehetne kiiktatni a beltéri egységet , ha ugyanúgy működne , mint a Netflix app vagy HBGO . Ha jól tudom a TVGO appot szeretnék olyanná fejleszteni , hogy a tévén is lehessen alkalmazni , ez az út lesz valószínűleg járható , pl. a tévémen ott az UPC Direct app , ezt a T-COM is megcsinálhatta volna már ( de az új székház fontosabb volt
) -
SH4D0W2011
őstag
válasz
Impulsivex
üzenetére
Jön majd firmware ami javítja ezt a csökkentett fényerőt. LG CX NEW FW 03.21.16 - HDR / DTM / HGiG Brightness issue FIXED !
Amúgy szerintem meg pont ekkora árketegóriánál mindegy az a 30.000 Ft árkülönbség, egy olcsó termék vásárlásánál gondolnám meg inkább jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

mivel újdonság lesz

)
Vhiktor