Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nonner
tag
válasz Jegesmaci81 #52755 üzenetére
Köszi az információkat! A Sonyk eddig annyira nem kerültek képbe, de megnézem az aktuális kínálatot, árakat. AG8-at már láttam demóval, nem nézett ki rosszul. Az Androidos rendszere jó, nem lassú? A Pana G30 teljesen jó SD tartalomnál is, persze digitális tv adással, az analóg nem az igazi, ezt már elfelejthetnék a szolgáltatók...
SD filmek felkonvertálására nem a tv belső médialejátszóját használom, hanem az OPPO 203-at. Ez a lejátszó profin konvertálja fel a régi anyagokat és képhiba, elmosódás is alig akad még egy DivX vagy átlag MKV filmnél is, 720P-s anyagnál már nagyon jó a kép.
-
Nonner
tag
válasz KTTech #52754 üzenetére
Köszi a részletes választ! Ennek tudatában a HZ980 biztosan kiesett a jelöltek közül. Lényegében filmnézésre kis kompromisszummal, de költséghatékonyan a CX lenne ideális választás, drágábban, de jobb minőségben viszont egy Pana HX1000 + Nvidia Shield TV Pro kombó. Az OPPO 203 maradhatna a gyári lemezekhez és letöltött tartalmak felskálázásához, amíg a formátumtámogatás erre lehetőséget ad, netes tartalmakra pedig a Shield TV.
A Pana HX1000 és 1500 csak a hangrendszerükben tér el egymástól, tudásban, mozgásmegjelenítésben, szolgáltatásokban stb. ugyanaz a két modell? Köztük már nincs akkora árdiffi.A tv hang nem számít, házimozi erősítőt használok, ha csak ennyi a különbség, akkor elég a HZ1000.
Hol lehet megtekinteni a Pana OLEDeket? Sajnos azt tapasztaltam, hogy több megyeszékhelyen lévő Mediában és Euronicsban egyáltalán nem tartanak. Sony még akad elvétve... hihetetlen, hogy visszaszorultak erről a piacról a japán tv gyártók az utóbbi években...
-
Nonner
tag
Köszi a részletes választ! Ennek tudatában a HZ980 biztosan kiesett a jelöltek közül. Lényegében filmnézésre kis kompromisszummal, de költséghatékonyan a CX lenne ideális választás, drágábban, de jobb minőségben viszont egy Pana HX1000 + Nvidia Shield TV Pro kombó. Az OPPO 203 maradhatna a gyári lemezekhez és letöltött tartalmak felskálázásához, amíg a formátumtámogatás erre lehetőséget ad, netes tartalmakra pedig a Shield TV.
A Pana HX1000 és 1500 csak a hangrendszerükben tér el egymástól, tudásban, mozgásmegjelenítésben, szolgáltatásokban stb. ugyanaz a két modell? Köztük már nincs akkora árdiffi.A tv hang nem számít, házimozi erősítőt használok, ha csak ennyi a különbség, akkor elég a HZ1000.
Hol lehet megtekinteni a Pana OLEDeket? Sajnos azt tapasztaltam, hogy több megyeszékhelyen lévő Mediában és Euronicsban egyáltalán nem tartanak. Sony még akad elvétve... hihetetlen, hogy visszaszorultak erről a piacról a japán tv gyártók az utóbbi években... -
xerobyte
aktív tag
szerk. @hito -nak ment volna válasznak.
Képi tudásban a 8, 9 és X széria nagyon közel van, laikusként nem sok differenciát lát az ember. Lehet hegyezni a 9-esek plusz fényerejére vagy ha valakinek a BFI a fétise valami furcsa oknál fogva, akkor annak a fejlődésére a CX-nél.Ami nagyon lényeges, az a gaminghez kapcsolódó funkciók halmaza, amik a HDMI 2.1-el érkeztek meg a 9-es szériába. Emiatt a 8-asok kvázi elavultak, HA a gaming future proofing számít. A gyakorlatban én 8-ast a 9-es vagy X-es helyett csak akkor vennék már, ha alkalmi vétel (értsd legalább 40%-al olcsóbb)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Megállják, de kérdés mennyiért, mennyit és hogyan használták. Látni kellene élőben. Van e halott pixel, van e beégés, ilyeneket kellene nézni. Meg kell nézni szervizmenüben a használat mennyiségét órában. És ha minden oké, szerintem elhozható. Mennyiért lenne?
Ja és beégésre nincs garancia.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
2018-as modellek még megállják a helyüket? OLED55E8PLA-t néztem. Elvileg még van rá 4 hónap garancia. Bár nem tudom, hogy ez a második év-e (vagy 1-et adnak rá?). Ha ez a második, akkor vonatkozik rá valami korlátozás? Pl. beégésre már nincs garancia, stb. Illetve mennyi ennek most a reális ára szerintetek?
Vannak kereskedők is, jó árban árulnak egy csomó OLED modellt, de bolti garival és abban nem bízom. Szerintem beégéssel elhajtanak, mint a magzatot, meg kimagyarázzák, hogy ez normális.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Norbi8
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Az emag honlapján én elsőre nem találtam a számukat... Kedves ügyintéző vette fel, elmondtam, hogy nincs meg a hátsó fekete takarólemez. Azt mondta holnap tud választ adni, mit mond a forgalmazó. Vagy küldenek hátlapot vagy az egész tévét küldhetem vissza és teljesen új tévét kapok gyári dobozban (mondjuk sok kedvem nincs szétszedni a tévét...)
[ Szerkesztve ]
PSN: Norbi819
-
buci868
csendes tag
válasz nightsong #52767 üzenetére
Hát ezt keresni sem kell, látni a képen hogy tintinges....
Én most küldöm vissza a második 55cx-emet mert másodjára is egy hulladék tintingeset kaptam, elsőt emagnál vettem most a másodikat az MM-ben itt kértem csere készüléket.
Vagy valami az októberi novemberi gyártással van a baj és sok küzte a tintinges. Első oktoberi gyártás volt a mostani novemberi....Ha harmadjára is szar lesz akkor elfelejtem egy időre az LG oledet ...[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz FollowTheORI #52786 üzenetére
Teszek egy próbát, bár nem szívfájdalom ha nem hdr-ben megy a játék, sok a gond vele még mindig windows alatt sajnos. Oled-en sdr-ben is állati minden
F1
-
-
nagyúr
válasz szabeska #52784 üzenetére
Vincent szerint a legjobb, ha limiteden hagyod és a TV-t auto-n.
De úgy, hogy a TV auto, próbálhatod a PC control panelben erre meg arra állítva is, hogy melyik megy jól.Egyébként simán benne van hogy játékról játékra másra van "optimalizálva" a kimenő jel a játék motorja szintjén, HDR esetén.
Én kozolon játszom, de ott is láttam már érdekességeket, és volt mikor újra kellett állítani a játékot, mert a default nem stimmelt.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Most, hogy van RTX 3080-as karim az LG C9 mellé, elméletileg mehet a full rgb 4:4:4 120hz nonstop, és megy is szépen, de mi a helyzet a hdr játékokkal pl? Én azt vettem észre, a fekete szintet tekintve ugyanúgy alacsony beállítást kell alkalmazni, mint eddig (valhalla pl). Magas fekete szintnél szépen kiszürkül minden, a lagom tesztkép is a desktopon. (Jut eszembe, sima windows hdr-t nem próbáltam még, csak játékot) Nem "úgy volt", hogy nem lesz limitálva ez sem, és mehet magason a fekete szint is a hdmi 2.1-nek hála? Vagy én nézek be valamilyen beállítást megint, elképzelhető, vagy a szemem csal valahol... (Egyébként kár, hogy a legtöbb játékba nem képesek egy normális tesztképet bedobni a fényerő/black level beállítások mellé, érthetetlen ) Lehet, hogy csak a desktop szar valhalla hdr alatt, de a játék más fekete szinttel dolgozik
[ Szerkesztve ]
F1
-
Pityke78
őstag
válasz blakey #52782 üzenetére
Én nem találtam olyan keresési beállítást, ahol meg lehet adni másik országot.
De ha valakinek van olyan ötlete, beállítása Vodafone (UPC) hálózatra, ahol úgy lehet csatornákat keresni, hogy utána lehet rendezni, szerkeszteni a csatornaszámokat és az ékezet kezelés is működik, azért hálás lennék.
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #52781 üzenetére
Egyéb esetében lehet szerkeszteni, másik országot választva lehetnek jók az ékezetek. Aki úgy használja talán segít.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pityke78
őstag
válasz blakey #52780 üzenetére
Igen, szolgáltató választásnál a kedvencek szerkesztése megvan, az jó opció, de attól még az csatornaszám az megmarad a régi. Persze, lehet ezzel együtt élni, csak gondoltam hátha van olyan kiskapu, hogy csatornalista (csatornaszám) is szerkeszthető, illetve az ékezetkezelés is megmarad.
-
blakey
titán
válasz Norbi8 #52766 üzenetére
Szolgáltatót választva a küldött sorrend lesz elérhető, nem módosítható, Kedvenceket viszont létre lehet hozni valamint az ékezetek is rendben lesznek. Amennyiben nem szolgáltatót választasz akkor a sorrend módosítható, az ékezetek nem biztos, hogy rendben lesznek, ilyenkor másik országot kell választani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pityke78
őstag
válasz Calogero #52777 üzenetére
Nálam ha nem adtam meg neki a Vodafont, akkor utána tudtam szerkeszteni a csatornalistát, viszont akkor a guide-ban nem jól kezelte az ékezeteket.
Van olyan opció, beállítás Vodafon hálózatra, hogy a csatornalistát is lehessen szerkeszteni és a guide-ban az ékezet kezelés is megfelelő legyen?
Köszi
-
alaves
addikt
válasz Norbi8 #52766 üzenetére
"- SD tévécsatorna nagyon gyatra, de a HD-kat szépen skálázza. Ha pedig letöltött HD filmet nézek, akkor érzésre az 1080p olyan, mintha egy Full HD tévén 720p-t néznék. Kicsit mosott, de elég jó ahhoz képest"
Pontosítsunk: ez nem az OLED TV hiányossága, hanem a túltömörített SD csatornáé. 1080p forrásnál én nem tapasztaltam, hogy "kicsit mosott" lenne. A 1080p és 720p forrás is sokkal jobb OLED-en, mint bármilyen más kijelzőn.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
brucezly
csendes tag
válasz Jegesmaci81 #52703 üzenetére
SD adásnál én is visszasírom a Pana G30-at...
-
nightsong
csendes tag
válasz nightsong #52506 üzenetére
Sziasztok!
CX55 tulajoktól kérnék infót!
Az érdekel, hogy mennyi esélyem van, hogy tökéletes panelt kapok?
Nemrég vettem egy 55CX-et és banding egyáltalán nincs rajta, de ennyi tinting akad:
[link]
Élőben nem ennyire feltünő, de ha keresem látom. Viszont csak teljesen fehér (világos szürke, és sárga képeken sem látszik) képen látszik, teszteltem havas természetfilmmel, ott keresve se lehet látni. Itt a képen látszik, de élőben nem láttam
[link]
Viszont tegnap egy olyan videót néztem, ahol egy fehér fal előtt dumált valaki, ott észrevettem. Tehát filmeknél nem látni, csak ilyen speciális esetekben.
Nektek mennyi tinting van, létezik egyáltalán tökéletes panel?
Nem akarok beszopódni a cserével, hogy esetleg bandinges panelt kapok vagy, hogy az 5. panel lesz a jó, annyit nem ér...
Előre köszi a tapasztalatokat!Night
-
Norbi8
csendes tag
Sziasztok ! Két hete vettem LG OLED 55BX-et Black Friday akció keretében az EMAG-nál az eddigi legjobb, 340ezer ft-os áron. Kicsit tartottam tőle, mert irtatok pár negatívumot, de ennyi volt a keret, nem akartam 400ezer vagy felette költeni. Ráadásul első LG tévém, nincs tapasztalatom korábbról.
Bár nem láttam egymás mellett a két tévét BX-CX, az MM-ben meg csak a CX volt kitéve, amin a fullos 4K promo tartalmat nyomatták, az nem volt annyira mérvadó.Pár napja hajtom a tévét és csak jókat tudok róla mondani.
- A kisebb fényerő ellenére is nekem sokszor kifolyik a szemem, ha 4K-ban mondjuk egy sötét szoba nyitott ablaka van a videón, vagy pl természetfilmet nézek... eszméletlen a képminőség.
- SD tévécsatorna nagyon gyatra, de a HD-kat szépen skálázza. Ha pedig letöltött HD filmet nézek, akkor érzésre az 1080p olyan, mintha egy Full HD tévén 720p-t néznék. Kicsit mosott, de elég jó ahhoz képest
- A tévét wifi-ről hajtom. Irták páran korábban, hogy baj van nekik, ugrál a felbontás, netflix vagy youtube-on. Én semmi ilyet nem tapasztaltam, a tévé röccenésmentesen viszi a 4K tartalmakat wifiről (pl netflix), hogy közben még laptopon töltöttem is egy másik 4K filmet, 20 MB/sec-el (300 megabites UPC netem van). Youtube ugyanigy. Minden tartalom 4K-ban indul auto és a telefonról átlőve (Huawei P30) is egy mp alatt csatlakozik és megy a 4K videó.
- A lassabb procival kapcsolatban én azt tapasztaltam, ami számomra negatív, hogy a Beállításokba és a Guide menübe a tévé kb 2 mp gondolkodás után lép be, onnan már gyors minden kattra, meg lehet szokni.Lenne pár kérdésem, biztosan tudtok segíteni:
- A tévécsatornákat nem tudom szerkeszteni, csak zárolni, visszaállítani. A csatornakeresésnél kiválasztottam, hogy Vodafone a szolgáltató. Nem az a baj, hogy "más szolgáltató" opcióra kellett volna tennem ? Samsung tévén ez volt korábban a probléma.
- Ahhoz hogy DolbyVision/Atmos hangot küldjön a tévé a Soundbarr-a, ahhoz elég az optikai összekötés vagy HDMI 2.1-en kellene összekötni a kettőt?
- Az utolsó dolog, nem tudom nektek volt-e ilyen problémátok, de a tévé tartozékok közül hiányzott a dobozból a hátsó takarólemez, ami eltakarja a tévétalp csavarjait. Irtam az EMA-Gnak az űrlapjukon keresztül, de semmi válasz egy hete. El lehet őket máshogy is érni vagy csak az üzlet maradt az Erzsébet körúton ?PSN: Norbi819
-
-
alaves
addikt
válasz jófejsrác #52762 üzenetére
Számtalanszor leírtuk már a topicban, hogy az SD TV adás hibái az OLED-en érthetően jobban látszanak, mert több részletet képes megjeleníteni, mint az LCD-k. LCD-n is ugyanolyan rossz, csak nem látszik annyira. Az mpeg artifact-okból és egyéb tömörítési hibákból is annyival több látszik, mint pl. az OLED vs. Q90 csillagos égbolt tesztnél. Ha nem tetszik simán az SD TV adás, akkor kapcsold be a zajcsökkentőket minimumra, persze élesség is szigorúan 0.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
buday
csendes tag
Szomorú dolog, ahogy az MM online működik.. Az egy dolog, hogy ha elfogy az online készlet (vagy épp -20 darabig vállalják a megrendeléseket), de most BF idején még az áruházi átvételt is letiltották.. Nem 1-2 vásárlóval beszéltem aki azt hitte, hogy nincs bent a boltban pl 55BX..
-
jófejsrác
senior tag
válasz Gergőke88 #52757 üzenetére
Tegnap vettem az arénás MM-ben a BX-et 55" méretben, még volt nekik 6 db 11-kor .
SD felkonvertálás a BX-nél szerintem borzalmas minőség. Nem nézek kábel tévét, de valóban nem túl acélos. A HD csatornák egész jók, Digire váltok 1 hónap múlva Telekomról, nem számítok nagy javulásra.Viszont a DolbyVision netflixes tartalmak valami egészen elképesztőek kép és hang terén. Az Our Planet doku sorozat valósággal lefolyik a tévéről.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nekem tűrhető az SD ( ebben a felbontásban kb. csak a lányom nézi a tini csatornáit ) , de HD minőségtől már perfekt képet produkál. (Gz950)
Mint fentebb írták azért a 4k az igazi "eledele" ezeknek a tévéknek.[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
daneel_hu
addikt
"Én is G30-ról váltottam. Sony A8 lett végül. Android az okos rendszere. Még csak most ismerkedem vele de van NEtflix és HBO GO is bár. Nagyon elégedett vagyok vele. Nem tudom hogy a pana hogyan jeleníti meg az SD adásokat de a Sonynak ez a leggyengébb pontja."
Egy 4K / HDR oled tv-ről beszélünk.
Szerinted milyen az SDR a többi oleden?
Szarból nem nagyon lehet várat építeni... -
Gergőke88
addikt
Media Markt honlapjáról eltűnt az összes LG oled...
-
Crus
őstag
válasz asdasd00781 #52752 üzenetére
i7-10700k esetén HDMI-n keresztül, 4k felbontáson, 30 Hz a max amit ki tud küldeni. DP-DP esetén menne a 4k 60.
Sajnos pontosan emiatt, én 1080p-ben hajtom most a vasat, amíg a 3080 be nem fut, mert itt nem, hogy a 60 Hz, de a 120 Hz se gond. Utóbbin hajtom 2.0-ás kábellel és semmi gond nem volt még 1x sem.
Az összes portodon mennie kellene.Valami nagyon nem oké, azzal kivezetéssel, vagy magával az IGP-vel, ha ilyeneket csinál. Driver gondolom a legfrissebb és nem az amit a W10 erőltet rá?
Meg nyilván próba másik porton (hátha a tv HDMI portja rosszalkodik), meg ha módod van rá egy rendes PCI-E VGA kártyával is próba...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Nonner #52753 üzenetére
Én is G30-ról váltottam. Sony A8 lett végül. Android az okos rendszere. Még csak most ismerkedem vele de van NEtflix és HBO GO is bár. Nagyon elégedett vagyok vele. Nem tudom hogy a pana hogyan jeleníti meg az SD adásokat de a Sonynak ez a leggyengébb pontja.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Nonner #52753 üzenetére
Ha számít az HBO Go, akkor a Panák kiestek, ugyanis nincs rájuk (ahogy Disney+ sem). A Pana 980 nem az igazi, főleg ha plazma után jönne. Kb. szörnyű a mozgásmegjelenítése... A HZ1000 már jobb, de ahogy írtam, nem erőssége a széles app választék (mondjuk erre én inkább vennék egy nVidia Shield TV-t... az AI upscaling messze felülmúlja a TV-k skálázási tudását, tehát médialejátszónak is jobb, SD és fHD esetén). Ezek alapján kizárásos alapon marad a CX. Az LG előnye a 120Hz/4K támogatás és a VRR, bár ez filmek lejátszásánál nem előny, viszont nem erőssége a near-black handling, és mozgásmegjelenítése is gyengébb a HZ1000-hez képest, de sokkal jobb a HZ980-nál.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Nonner
tag
Lassan aktuális lesz a régi Pana G30-as plazmám cseréje, amit nagyon szeretek.
Örömmel láttam, hogy most a Black Friday akcióban az "55-ös LG CX és a Pana HZ980 is beszerezhető volt kb 400e Ft-ért, talán csökkennek már az OLEd árak.
A CX mozgásmegjelenítése és felskálázása milyen, mik a tapasztalatok, mennyire kompromisszumos? A Pana HZ980 mozgásmegjelenítése nem az igazi, külföldi tesztekben olvastam, hogy még a GZ950 is jobb volt ezen a téren, itt valamit kispóroltak.
A HZ1000 ezen a téren sokkal jobb, csak a hangrendszerben gyengébb a HZ 1500-nál, tudásban, panelben ugyanaz a két modell? Mik vele a tapasztalatok? Magyar Panasonic oldalon nincs is fent...Pana felé húznék, csak ezek már árban annyival drágábbak...
Nálam a játék egyáltalán nem számít, nagyrészt házimozira használnám (kevés tv adás), 4K, HDR anyagok, sok gyári BD lemez, OPPO BDP203-as lejátszóval, ill, Full HD és régi SD anyagok lejátszása, felskálázása.
Számít még természetesen a garancia és a gyárilag telepített filmes alkalmazások pl Netflix, HBO GO, majd Disney, ill komolyabb médialejátszó telepítésének a lehetősége, mivel ebben a tv-k, főleg a Pana nem szokott remekelni és sajnos már az OPPO-ra sincs frissítés.Egyenlőre marad a várakozás és egy kifutó modellre lecsapás néhány hónapon belül.
Szerintem most az "55-ös HZ2000 Pana atomvétel volt 750-ért, akinek volt rá kerete.
A jövő évi LG és Pana OLED TV-kről van már valami információ, miben nyújtanak újat?
-
asdasd00781
friss újonc
Vettem egy 2.1-es kábelt, mostmár nem dobál le teljesen, az új hiba pedig az, hogy 1-1 secre elvesziti a jelet.(nem irja ki, mert gyorsan vissza csatlakozik, de elmegy a kep es a hangot atrakja egy masik eszkozre) a 4. HDMI-be van dugva a gép lehetséges, hogy az a gond ? (elvileg az a 120 Hz, lehetséges, hogy a proci nem tudja kihajtani, mert ha jól rémlik proci max 30 fps)
-
alaves
addikt
válasz KTTech #52750 üzenetére
Hála Istennek nagyon jó a szemed, az enyém már nem annyira sajnos. Én az MM-ben az OLED754 - AG9 - GZ950 - C9 között infinitezimálisan kicsi képi különbséget láttam (a tesztekben van eltérés nyilván). Azt viszont kristálytisztán láttam, mennyivel jobbak a Q90-nél és XF9005-nél.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz blakey #52671 üzenetére
Ezzel csak egy bajom van:
- PHILIPS 55 OLED 935/12 840 eFT vs. PHILIPS 65 OLED 855/12 820 eFt
- szintén zenész: Panasonic TX-55HZ1500E 700 eFt vs. Panasonic TX-65HZ980E 650 eFt
A gyakorlatban látható képminőségbeli különbség nélkül. Számomra kristálytiszta, hogy a 65"-est kell venni.
LG-nél a proci miatt más a helyzet. Sony-nál is érdekes, mert A9-ből csak 48"-as van.
Akkor célszerű 55"-est venni ha pl. ez a kérdés: LG OLED55BX vs. Sony KD65XH9096BAEP vs. Samsung QE65Q75TATXXHSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
Farkassacred
őstag
Végül a 48-as sony oled tévé lett a kiválasztott énnálam az lg helyett. Olcsóbb is volt éppen szerencsére, plusz az online tesztek hangminőségre és a kijelzőnél is ő rá tették a voksuk, úgy hogy gyorsan el is hoztam az utolsó darabot az adott boltból. Ahogy a tesztek is duruzsolták, a hangra totál nem lehet semmi panasz, eszméletlen mozis élményt ad egy kisebb szobában ez a csoda. A háttérzene csak úgy simogatta a fülemet sorozat nézés közben, gyönyörűen kihallatszott minden egyes hang. És az a mélysége..valami csodás.
A kijelző minősége is valami eszméletlen fantasztikus, mindent magától szépen beállít a filmél, teljesen más világ mint az legutóbbi lcd tévém volt. Élénk, de nem túlszaturáltan ám, hanem pont hogy természetesnek tűnt számomra.
A játéknál meg könnyen lemondtam a 2.1-es hdmi-ről, mivel se multi, se fps játékok nem jönnek nálam szóba egyáltalán. Inkább izmosabb címekkel szoktam játszani, ahol a 60 fps is örülök, ha meglesz majd 5 év múlva konzolon.. talán.
Az oled fényerőt általában 20-30 körül használtam eddig, de nem ritka hogy 10% környékére is leviszem esténként. A normál fényerőt meg nem is találtam meg, vagy esetleg talán az az amit 50%-on találtam automatikusan a kép beállításoknál..?! de ez nem biztos.
Úgy hogy tökéletesen megvagyok vele elégedve egyenlőre.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
-
veterán
Na nálam eddig tartott a Qled.....
Két nap után vissza vittem a MM-be amíg volt rá lehetőség.
Nagyon megbántam, hogy eladtam a B9-et és elhamarkodott rossz döntés volt. Szépnek nyilván szép volt a Q82T is, de azért az a fekete nagyon bejött ahogy az Atmos is...
Mivel azért változást is akarok ezért a BX-et én elengedtem és inkább kiadok többet a CX-ért, de remélem az 3-4 évig toppon is marad!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
alaves
addikt
válasz Jegesmaci81 #52705 üzenetére
Erre gondoltam: további kép beállítások ---> zajcsökkentés és mpeg zajcsökkentés
Az SD adások minősége az agyontömörítés miatt mára már kritikán aluli lett, próbáld bekapcsolni a két zajcsökkentőt. Más forrásnál azért kapcsold ki, mert ott csak rontják a képet (legalábbis a B7-nél rontotta, OLED754-en egészen jól működnek észrevehető képrészletesség csökkenés nélkül)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
adise
őstag
-
wulfi
tag
-
jófejsrác
senior tag
Na hát végül a BX lett. Valóban pazar a képi világ a régebbi LED-es tv-mhez. Amin nagyon meglepődtem az a hangzás, durván jobban szól mint a leváltott sony tv.
Gyorsan belőttem rajta a netflixet, Apple tv-t, hát mit mondjak elég jó ez a Dolby Vision tartalom. Sima PS4-et is teszteltem egy God of War-al hát ott is pazar a látvány és a hang is.
Aminek külön örültem, hogy a rádugott 2TB vinyót gond nélkül olvasta és ha nem volt használatban akkor lelőtte. Nem pörgeti még standby módban sem (ez a korábbi tv-nél nem így volt).
Kalibráláshoz semmit sem értek, de a sötét részeknél nem látom "zavarónak" a részletek elvesztését. Ha van ilyen oldal mit kell beállítani azt szívesen venném.
Egyetlen egy dolog zavar, hogy a korábban lementett mkv filmjeimnek nem ismeri fel az egyik hangsávját. Így jön a kérdés van /rátehető olyan lejátszó ami tudásban legalább eléri a VLC-t vagy hasonló appot?Köszi
-
Crus
őstag
válasz torma1981 #52725 üzenetére
Akkor jó, ha megrendelted már :-)
Garilevelet euronicsból kaptam, a doboz élére volt ragasztva, műanyag tasakban. 5 év garral vettem.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
blakey
titán
válasz torma1981 #52725 üzenetére
Garancialevelet már lassan 1 éve nem nagyon adnak, a számla elég, de mindenképp oda kell figyelni, hogy gyári garancia legyen.
-
torma1981
veterán
Igen még dél előtt is annyi volt. Én este megrendeltem 399-ert. Ma meg az euronicsba a 55bx-et. Amelyik nem kell vissza mondom. Amúgy résen leszek a garanciát nézve. Ha adnak LG-s garilevelet akkor jó. Mivel az edigtal eredeti garanciát ad, és bent vannak az emagban is remélem az lesz. Euronics tuti rendes garanciát ad.
-
sakal83
addikt
Nem feltetlen penz kerdese a plusz hangrendszer. Egy jo tvnek legyen a lehetosegekhezbkepest jo hangja is.
En mar be sem nyomom a plusz hangrendszert mert amire hasznalom kiszolgal mert nem rossz a c8 hangja sem. A pana ezert jo mert ott meg jobban figyelnek ra.
-
blakey
titán
válasz torma1981 #52719 üzenetére
Figyelmeztetés gyanánt írtam, mert trükkös csapat. Személy szerint tőlük nem veszek 50e-nél drágább készüléket.
-
Crus
őstag
válasz torma1981 #52719 üzenetére
Ó baz... már emeltek az árán. Az 55" CX most 50k-val drágább, mint tegnap. Akkor volt raktáron 399k-ért és az Emag volt a forgalmazó.
-
-
blakey
titán
válasz torma1981 #52709 üzenetére
Nem minden termékükre és márkán belül is lehetnek eltérések. Meg kell kérdezni az LG-t valamint az eMagot.
-
Crus
őstag
válasz torma1981 #52714 üzenetére
Nem lesz túl nagy 65" PC monitornak? :-)
Nálam kb. 2.5-2.7m a táv a szemem és a tv között és ez a határ. Felette nem jó, nem tetszik (PC monitorként). Viszont 50"-al még teljesen jól elvoltam, nyilván az 55" az op.
Az árak? Hááát most vannak BF napok, szerintem ez nem mostanában lesz olcsóbb már ennél. Az a helyzet, hogy lassan jönnek a 2021-es modellek. Ami raktáron lesz azt kiszórják, de nem kénytelenek bagóért kiszórni, mert ezek mindig remek tv-k. Ergo most vársz a bizonytalan mínusz 20-40 ezerre? Szerintem legyél fékezett habzású
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz torma1981 #52709 üzenetére
Most néztem egy random példát, egy filmnél a 4k és 1080p relase-re. 26.000 vs 7.500-as bitráta között elég tökönverős a difi. Ellenben tényleg boldogok akik nem látják a különbséget.
Az a vicc, hogy a 7.500-as is szép a tévén, a 4k-s verza viszont letépi a fejem.
-
wulfi
tag
válasz alaves #52701 üzenetére
Igen, tudom, írtam is h addig állítgattam még jó nem lett.
torma 1981
1080p tartalmakkal nem lesz szerintem eget rengető különbség, főleg ha azokból is a magasabb bitrátásakat választod. 720p-nél már lehet észrevehető különbség szerintem.Ami nálam harmat gyenge az az SD adások, bár ott a méretből adódóan is kijönnek a gyengeségei az sd-nek, 55-ön kevésbé lehet zavaró,mondjuk tv-zni nem szoktam, úgyhogy nálam ez nem mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz rothfb #52669 üzenetére
Egy idő után már ez is "kicsi" lenne , a jót hamar meg lehet szokni. ( Egyébként lebeszéltek róla az eladók :" kevés a fényereje ". Pedig amikor nézegettem , még akcióban 9"misi" körül meg
tudtam volna venni. )Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz alaves #52704 üzenetére
Nincs az a távolság ami jót tesz neki!
Azt hol kapcsolom be?
Tényleg ami vicc az a használati. Ok, hogy van online support de ha már kapok 150 oldalnyi szemetet akkor miért nem lehet helyette egy normális használatit hozzá dobni?Persze ez legyen a legnagyobb bajom.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
" Az egyetlen általam kifogásolt minőség az SD tartalomnál van! Borzasztó!!!!"
Ezt azért látod így, mert nagyobb a kijelző és az SD felbontás hibái jobban látszanak. SD adásnál nyugodtan használj zajszűrőt.
77"+SD TV adás, na az az "igazi"[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
blakey: Köszi a gyors választ.
Néhány gondolat a 3 napnyi használat után a Sony 55" A8 BAEP-ról!
Az első üzemórában jelen lévő hibajelenség egyáltalán nincs jelen. Nem foglalkozom vele, bízom benne hogy ha újra elő jön akkor 5 éven belül teszi.Képminőség: Nem akarom agyon dicsérni. A fényerőtől féltem a legjobban (világos a lakás) de mivel jobb mint a leváltott Pana G30 plazmánál (némi sötétítés kellett) így mondhatom, hogy elégedett vagyok vele. Az UHD és HD tartalmak gyönyörűek. Az egyetlen általam kifogásolt minőség az SD tartalomnál van! Borzasztó!!!! A jó öreg palzma simán veri. Szerencse, hogy alig fogyasztunk ilyen tartalmat.
Hangminőség: Nem értem, hogy egy ilyen drága Tv-be minek hangszóró. Van olyan ember aki kifizet több százezer forintot egy TV-ért és nem vesz hozzá minimum egy 30ezer forintos soundbart? Brrrr rettenetes! Hozzáteszem nincs összehasonlítási alapom. Nem tudom hogy van-e olyan TV ami hoz egy minimum elvárható színvonalat. Nyilván a Mónikashow-hoz ez is megteszi de azért na!
Okos funkciók: Mivel egy Apple-tv is van (Pana nem volt valami okos ) és nagyon megszerettem így nem tartottam fontosnak. Meglepetésemre meglepően használható ez az android rendszer. A beépített Netflix pedig piros pont!
Játék: Xbox van itthon és ez okozta a legnagyobb meglepetést. Ki merem jelenteni hogy tökéletes választás játszani egy Oled! Nyilván mértékkel de ez nálunk nem probléma.
55": 42-ről váltottunk és hazahozva azt éreztem kicsit túl toltam. Nagy a nappali de kb 2,5 méterről mozizunk. Pillanatok alatt hozzá szokik az ember így már azt gondolom akár jöhetne 65"-is.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest