- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Eleje nagyon off, bocsánat:
Nem csak a kék fény számít, jól írod. Ideális esetben lefekvés előtt 1 órával nemhogy kijelzőt, de még lámpát se használsz, h legyen ideje az agyadnak felkészülni arra h este van, alvás jön. a legrosszabb még az ágyban is telefont nyomkodni, lehet elalszik az ember uténa hamar (beájul) de a hasznos, rendes alvási ciklus az kb 1 órával késöbb indul el a legtöbb ma hangoztatott kutatás szerint.
reggel pedig érdemes minél korábban legalább fél órát napon tölteni, ha valaki végleg ki akarja maxolni a ciklusának a beállítását
ez már csak kicsit off
:
de mindezeknek semmi köze ahhoz, h ki mekkora kijelzőt milyen közelről néz (ok, valamennyi van, hiszen egy 4 colos kijelzőt 10 méterről nézve nxilván kevésbé befolyásolja az alvási ciklusát az embernek
) -
Albigator
őstag
Online felület nálam is azt írja, hogy nincs a kiválasztott áruházamban (Békéscsaba). Pedig van / volt csak engem hívtak telefonon.
Helyben átnézésnél mire kell figyelni? Persze azon kívül, hogy nem törött stb. De amiket itt valamelyik nap linkeltek "teszt" videókat gondolm nem lehet lejátszatni rajta. Ezt úgyis részletesen ott lehet megvizsgálni.
Viszont mivel nem online rendelés nincs 14 napon belüli elállás sem, csak 3 nap. -
Crus
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Készséggel elhiszem. QLED-et folyamatosan updateltem, ha volt új fw és embertelen mennyit állítgattam. Mikor megjött, annyira el volt kalibrálva, hogy szó szerint 2 napon keresztül csak teszteltem és állítgattam. Erre jött a vevő, majd első dolga volt levenni róla olyan beállításokat, melytől a kép kontrasztosabb lesz... azt mondta neki ez sok :-)
-
Crus
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Szerintem tessék belevágni. Sajna nekem MM azért nem okés, mert ki van írva, hogy a választott áruházban nem átvehető a tv! Vagyis, ha ott vettem volna nem lehetne ott helyben ránézni + futár dobálása is így benne lenne a pakliban.
Euronics-nál meg ha végre jelentkeznek majd, akkor csak bemegyek érte, megnézem, megszagolom, körbepisilem és elhozom
-
Crus
addikt
válasz
Dreamie
üzenetére
Quakefény. Minél közelebbről nézed, annál több jut be a retinádba. Szépen megzavarja a melatonin termelődést, felületes, vagy nyugtalan lesz tőle az alvás és ha nem alszol jól onnantól minden borul.
Nem véletlenül veszem le én is 21:00 után a sárga földik az aktuális tv-n a fényerőt + mivel PC-ről nézek filmet még a W10 beépített "éjszakai fénye" is aktiválódik. És még ez is rossz ám! Úgy értem az igazi az lenne, ha kb. 20:00 után már semmi kijelző bemulás és inkább könyv.
-
Crus
addikt
válasz
Terrorista
üzenetére
Atyaég! Konkrétan az arcod le fogja karmolni :-D
Grat!
-
-
Albigator
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Euronicsban is 410e volt. 5év garral 438e 5év védelemmel 447e
Emagon 400e volt, +1 vagy 2év garival még több.
Most már 430e náluk.Mediamarkt is végül levitte 410e-re. 5 év gari és biztosítással 460e lenne...
Szerintetek? De már eldöntöttem nekem ilyen OLED55CX kell. Vagy inkább érdemes még kivárni?

(2021-ben eleve normális garival kell adják az ilyen értékű termékeket
) -
h377
tag
Ez gáz kicsit: "6.1.3. Ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik (a biztosítási
fedezet nem száll át a biztosított termék helyébe lépő termékre)." Tehát nehogy a 2 v alatt kérj újat.... Csak javíttatni szabad.... -
h377
tag
válasz
xerobyte
üzenetére
Köszi, jaja magamban már én is így okoskodtam, de jó olvasni, hogy más is így gondolja. Átrágom magam még egyszer az ÁSZF-en hátha megtalálom. Sajnos ezzel a beégéssel kapcsolatban nem hívtak vissza, hogy tényleg kizáró ok vagy sem. Próbálom majd megkérdezni.... Egyébként a 2 év utána ha van mondjuk beégés, de mellette van mondjuk vertical banding és tinting, akkor max nem a burn-in-re hivatkozva csak lehet kérni a cserét, még ha kizáró ok is vagy nem jól gondolom?
-
xerobyte
aktív tag
@h377 Ez teljes mértékben a szerződés pontos szövegétől függ, ott ez tisztázva kell legyen. Szvsz panelcserénél vagy szervíznél megy tovább a baleseti az eredeti feltételek szerint. Totálkár=új készülék esetén már megszűnik, mert valószínű az eszközhöz van kötve. Ha olyat akarsz, ami klasszikusabb folytonos biztosítás, akkor a lakásbiztosítást kell ezzel felpimpelni, ott az avultatással és a felső értékhatárral kell résen lenni.
@torma1981 Természetesen nyugaton is csinálnak ilyet. Ettől függetlenül, ha odalépsz egy értelmiségi, (igazi) némethez vagy amerikaihoz és közlöd vele ezt az ötleted, akkor igen alsóbbrendűnek fogsz tűnni. És teljes mértékben igazad van, a mai világ már nem a morális tényezőkről szól, de nézz csak szét, ez lesz a veszte is, így én ezt nem hívnám fejlődésnek, maximum változásnak.
-
wulfi
tag
válasz
torma1981
üzenetére
"Ha nem fejlődsz véged képletesen."
Ebben igazad van, a baj ott van, hogy ez negatív irányba fejlődés.h377: Az jó kérdés, hogy mi történik panelcsere esetén....utána fogok járni mert én is kötni fogok a tv-re, biztosítást, legalább is majd meglátom, hogy mit ígérnek és mi van a szerződésben.
-
Chaser
legenda
válasz
xerobyte
üzenetére
tudom hogy jogilag mi
mi lenne, ha tudnák bizonyítani, de nem tudnák
tehát ezért nem értem
részemről nem rúgnám szándékosan ketté hogy aztán éljek a biztosítással, attól hogy ők nem tudják/nem tudják bizonyítani, én még tudnám
de! nem mindenki ilyen ( : ezért nem értem az ilyen biztosításokat -
torma1981
veterán
-
h377
tag
válasz
xerobyte
üzenetére
Pontosan.
Egyébként azt mondták, hogy balesetnél 1x térítenek, amennyiben új készüléket adnak vagy levásárolod a kupont. Értelemszerűen itt az eredeti szerződés véget ér. De mi van akkor, ha "csak" cserélik a panelt? Akkor megy a baleseti biztosítás is tovább, mint a kiterjesztett garancia? -
xerobyte
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Persze, mondhatod.
Itt annyi a lélektan, hogy ha szándékosan vered le a TV-t, majd mész a biztosításoddal jóváíratni, akkor biztosítási csalást követsz el, ami jogilag már irgum burgum kategória. Nyilván igen nehéz lesz ezt rád bizonyítani és ez inkább csak egy morális visszatartó erő, amivel ösztökélik a magyar embert az európai viselkedésre
-
nightsong
csendes tag
Sziasztok!
Valaki kötött illetve inkább van tapasztalata baleseti garanciával TV-re?
Ha jól értem egy ilyen garancia elvileg fedezi a kárt, ha mondjuk a gyerek rohangál, leveri a TV-t és az eltörik. Jól gondolom?
-
Albigator
őstag
Én nekem is 55-ös CX OLED az álom TV-m de az ára még most sem ütötte meg azt amit ingerküszöböm elviselne. SonyXH9096-ot ezért (is) küldtem vissza mert erre vártam. + Annak a tv-nek sok hibája volt a 250e-ért nem erre számítottam. Most viszont a QLED Q80T (Q82T) 280-ért majdnem elcsábított...

-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Köszi srácok!
Amúgy ez is csak egy műszaki cikk. Ha valami baja lesz, akkor majd csere.
Nyílván pozitívan állok hozzá, de nekem eddig az E6V-s kicsi logo beégésen kivül nem volt rossz tapasztalatom egyetlen tévével sem. Korábban Panáim voltak, azokkal sem volt gond, ezekkel sincs.
Ha lesz valami más márka amit érdemes lesz venni, akkor nem zárkózom el előle.
Ezek pótolható cuccok... (szerencsére)
-
wulfi
tag
Nah meglett a döntés, 55CX-et rendeltem... ha méretben nem is, de Led tv után így is nagy minőségi ugrás lesz, és pár év múlva meg még lesz hova mennem felfelé méretben.
Köszi mindenkinek a véleményt, hozzászólást.
-
Crus
addikt
Szvsz:
A tesztek alapján is jobb a Q80T, de ez érthető... viszont nem annyival, hogy mindenképpen rohanjon az ember lecserélni. Viszont!
Tudom, hogy ár/tudás arányban QLED fronton a Q80 most a favorit, de én nem sajnálnék rá +39.000 Ft-ot, hogy Q90T legyen belőle (amennyiben a QLED feltétel nálad). Mert a Q80 is szebb/jobb, de a Q90-re ez főleg igaz.De... a nagy gond, hogy ha már 420k körül jársz, akkor meg OLED. Mert ahogy egy 40 éve a szakmában dolgozó szerelő anno mondta: Vehetsz, te bármilyen autót, de előbb-utóbb, ha megteheted úgyis a Mercinél fogsz kikötni. Ráadásul a BX (ha nem ragaszkodsz a CX-hez) még olcsóbb is jóval...
-
Chaser
legenda
ez teljesen egyéni és felhasználás függvénye
simán venném oda a 65"-t
de nem veszek, mert van amikor közelről nézem és "pixeles" lenne
, illetve nem akarok vesződni a nagyobb panelekkel, mert sokkal nehezebb jót kifogni mintt 55-ből, és az 55 is épp elég kihívás ha arrébb akarom rakni
viszont én nem sokat filmezek/játszok, tehát kb mindegy a szememnek hogy 2,5 vagy 4m-ről nézem -
törölt tag
Érdemes elolvasni ezt: [link]
"A televíziók esetében sem mindegy, hogy a kijelzőtípus, amit választunk mennyire éles és milyen minőségű képet jelenít meg, valamint mennyi kék fényt bocsát ki. Az LG OLED paneljei például szigorú teszteken érdemelték ki a „szemkímélő kijelző” minősítést, hiszen nagyjából feleannyi kék fényt bocsátanak ki, mint a hasonló LCD tévék."
Egyébként aki szemüveges, az gondolom kért a szemüvegébe kék fény szűrőt (nekem is van).
Gigicuci: persze, nem rossz ár...
-
h377
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jaja, lehet érdemes várni, biztosan lesz megint jövő héten is más akció...
-
Madwe
nagyúr
2 méterről nézem a 65”et, tökéletes.
szem egészsége? Ugye most nem arra az ezer éves legendára gondolsz, h ne nézd közelről a tévét mert elromlik a szemed
? Azt már ezerszer megcáfolta rengeteg kutatás, még crt esetén is elenyésző különbség volt szemre nézve táv függvényében, lcd s oled esetén meg nulla. -
Gigicuci
senior tag
Panasonic 55 HZ980 399.000
[link] -
blakey
titán
Készséggel elhiszem. Sajnos eddig csak olyanokat láttam, ahol volt. De ez nálam is volt QLED-en... gyönyörű feketék, de a feketén belüli finom részleteket meg elvitte a Momentum.- a rossz beállítás eredménye, persze ha meg jól állítod be akkor nem lesz igazi fekete LCD esetében. OLED-nél meg az adott típus beállításaival kell tisztában lenni. Nem bukik be a fekete, ha igen akkor ott is rossz a beállítás vagy egy hibás firmware eredménye.
-
salapp
addikt
Ja, nem. Azt hittem, csak hülyéskedsz.
Rövid válasz, a panelen kívül nagyjából minden. Illetve a panel kapcsán is vannak pletykák, nyilván nem a típust illetően.
De ez már az összeesküvés elméletek tárgyköre.
A lényeg, mindenkinek szíve joga, hogy LG termékekkel szivassa magát. Akár tévével is -
törölt tag
Nekem is elég volt 3 méterről nézve az 55"-ös C9-es.
Átjött az egyik haverom, aki nagy tv-s, házimozis, és szerinte sem kell ide nagyobb, ő 65"-öst néz otthon 4 méterről.Lemértem a 65"-ös méreteit, hogy mekkora lenne ide, leültem a nézési pozícióra, és én nem teljesen szemből nézném, és szerintem így kényelmetlen lenne nézni...
60" méretű viszont jó lenne, kár hogy nincsen, nagyon kár. Ha van 48"-as, lehetne 60"-as is, lenne rá igény szerintem. -
Crus
addikt
válasz
Dreamie
üzenetére
Szvsz az nem jó döntés. 2.4 méter? Szvsz nagyon nem lesz az úgy jó. Túl közel van. Persze mozi feeling, meg betölti a látóteret mantra, de a szemetek egészségére is kéne egy kicsit gondolni. Őszintén szólva nekem erre kb. 3 méteres távra úgy érzem, hogy sok az 55". Amikor 50" volt azt éreztem optimálisnak.
-
Crus
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Készséggel elhiszem. Sajnos eddig csak olyanokat láttam, ahol volt. De ez nálam is volt QLED-en... gyönyörű feketék, de a feketén belüli finom részleteket meg elvitte a Momentum. Azért őket mondom, mert bármennyire is ultra vicces, de Fekete(!) Győr András volt az akinél rádöbbentem, hogy black crush-om van.
Ha kiröhögtétek magatokat, jön a válasz is
Alig pár napos volt a QLED és híreket olvastam. Az egyik hírportálon egy bazi nagy főoldalas cikkben ott volt az ürge, fekete szövetkabátban (nem találom most így hirtelen). És nézem az ürgét... valami nem stimmel. Baz... a ruhája. Olyan nincs, hogy szinte homogén módon egy kabát ennyire fekete. Szép, mély fekete ez a Fekete Bandi, de ez így nem ok. Próbáltam meglátni a ruháján levő varrásokat, gombokat, gombhelyeket, gallért, ahol megtörik a homogenitás, de alig lehetett látni a finom részleteket. Csesztettem a tv-t aztán sokat és be is állítottam Fekete Gy. Bandi kompatibilisre... és minden más szar lett. Túl világos volt, fakó lett, okádék volt az egész. Szóval, vissza mindent és lépésekben haladva elértem egy fokkal jobb állapotot és megtanultam ezzel együtt élni, hogy aztán haver OLED tv-jén ezt már sima 4k anyagok alatt is rögtön kiszúrjam.
-
wulfi
tag
Agyalok most a 65BX és a 55CX között, nem tudok dönteni...kb 2,4 méterről nézzük...jelenleg 55ös van, az asszony szerint persze elég, de én kicsinek érzem.
-
válasz
salapp
üzenetére
Ez még egy nem oled LG volt, ami hibás lett 2 hét után. Visszaadták a pontos vételárat. Igaz az olyan hiba volt, hogy időnként egyszer csak eltűnt a kép 1-2 másodpercre. Aztán visszajött. A hang pedig tovább szólt közben. Valamilyen vezérlés hiba lehetett. De visszakértem és kaptam az árát. Igaz beletelt némi időbe és idegszálba.

-
h377
tag
Ok, rendben van, nyilván lehet ilyen is elismerem, de általában sajnos nem ennyire rugalmasak, illetve gondolom a bolton is sok múlik....
-
salapp
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Három cserét tűrnöd kell, ha negyedjére is javítgatni akarnák, elállhatsz és kérheted a vásárlás előtti állapot visszaállítását, vagyis vigyék a p.csába és adják vissza a vételárat.
Ha nálad lett volna ilyen eset, tudnád, de ugye neked is Panád van, lehet, sosem tudod meg, hogyan muzsikál a szerviz.
-
Crus
addikt
válasz
xerobyte
üzenetére
Az még sajna messze van. Euronics is MM szerűen dolgozik. Van a shop, meg vannak a boltok. Most beszéltem velük (fél napig hívtam őket, mire felvették) és azt mondta a nő, hogy azonnal vihető a tv, de a BOLTI áron (+60.000 Ft), ha akarom. Netes rendelés esetén, majd szólnak, ha mehetek és átvehetem a tv-t. Na most az a múltkori elektromos fogkefe pakk rendelésem alapján legalább 2 hét :-(
Amúgy igen, egyetértek veled! Mindig van jobb akció, jobb készülék, de nekem ez "régi" kiszemelt volt. Úgy voltam vele, mint a férj, aki a nejével hál, de közben a titkárnőjéről fantáziál. QLED-del háltam és közben OLED-del kavartam volna.
Ja-ja, durván hamar elment a netes készlet. Emag akciókor is pont jelen voltam, szerintem volt vagy 3-4 perc mire ott is eltűnt az 55"-os CX.
Azon vagyok különben kiakadva, hogy nem egy "ismerősről" tudom, hogy ilyen RLT, meg TV2 témára vesz ilyen tv-t. Mert megteheti. És ezen nézi a híradót meg a Pakó showt, vagy mi a tökömet. Persze lehet egy 185 centis szőke bombázóval is ganajt hordatni, csak hát nem arra való...
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Na a 3. panel is hibás lett a 55B7V-ban. Ma volt kint a szerelő, látta a hibát. Mondta, hogy rendelik a 4. panelt. Mondtam nem szeretném 3x lett már hibás, szeretném, ha csereutalványt kérelmeznének a LG-től. Elég érdekes itt a kaposvári szervizes főnök. Az öreg szaki aki kijött, persze nem tehet róla, csak az a dolga, hogy megnézze a hibát. Elküldtem nekik emailban a hibáról képet, tv adattábla stb. Meg továbbítottam az LG válaszát a 3. panel utáni csereutalvány kéréséről. Kíváncsi vagyok mikor hívnak. Érdekes egyik szervizben mindjárt tudják a cserét intézni a másikban 5. panelt is rendelnék? Mióta gazdaságos min 1000 euróért/db paneleket cserélgetni, minthogy vissza adnák az árát?
-
h377
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Egyébként számomra az a krédés, hogy pl egy Q80T, ami most kb 380k, milyen képet ad a régi MU7002-höz illetve az LG-hez képest. Sokkal jobb-e mondjuk mint az MU7002 és nem észvesztően rosszabb mint mondjuk az LG, mert akkor lehet az OLED nekem nem éri meg. Ha azonban az MU7002-höz képest sem ad sokkal többet, akkor a 380k is felesleges pénzkidobás, akkor inkább fizetek többet az OLED-ért. De ezt nekem látnom kell.
-
Chaser
legenda
nem csak a fekete, a kontraszt
és tudom hogy jó hdr-ben a drága qled, de egy picikét más úgy, hogy végtelen kontrasztból "jön" a hdr
maga a hdr nem is érdekel, de amikor napfényről van szó hdr terén, ne mondja már nekem senki, hogy hangyaf@sznyi fald leddel majd olyan hatást ér el, mint mikor közvetlen minden led tud világítani, mert nem
maximum nem szembetűnő bizonyos nézési körülmények közt
még ha 4 pixelre tennének egy led-et, akkor sem lenne olyan kontraszt, de attól nagyon messze van a legdrágább qled is -
boksz
senior tag
Sziasztok,
Honnan tudom, hogy az LG 65 Oled CX 60 fps-el 60 Hz-en fullon jelenítí meg a PS5 tartalmakat ?
Hol, hogy tudom ellenőrizni ? -
h377
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Én is túlzásnak éreztem, amikor olvastam hallottam, addig amíg meg nem tapasztaltam. Oda-vissza kötögettem az XSX-et a Samsung és LG között, nem értettem a különbéget. Totál feketében egyébként a Samsung sem rossz, ahhoz képest, hogy 3 éves, szóval gondolom az ideii vagy tavalyi QLED-ek még durvábbak. Szóval simán el tudom képzelni hogy egy új QLED-nek van közel olyan, átlagos emberi szem számára mély feketéje, adott szituációkban. DE azt tapasztaltam, hogy amikor már színek is vannak egyszerűen azok árnyalatai eltűnnek, nincs "ereje" a színeknek - szerintem erre mondják hogy elmosódott.... Egyszerűen tényleg nincs annyi kontraszt. Mindegy valszeg úgysem fog hagyni a dolog rendelek egy QLED-et is megnézem saját magam....
Szóval szerintem az egész képminőség dolognál elment minden abba az irányba, hgoy mennyire fekete a fekete. És ugy látszik, hogy nem ennyire egyszer (fekete-fehér
) az egész kérdéskör. -
Calogero
addikt
Én bementem a Aegon biztosítóhoz és megkérdeztem.
És ott azt mondták hogy a beégés szerepel a kozkázati kizárások között.13. § KOCKÁZAT KIZÁRÁSOK
A biztosítási fedezet nem terjed ki
13.30. pixelesedésre (ld. 1.18. pont), gáz leengedésre és újratöltésre, valamint képernyő beégésreAz enyémen is van biztosítás csak nem ilyen bolti, hanem a lakásbiztosítás mellé lehetett kötni azt hiszem 10 évre (ebbe benne van a Házimozi, TV, Klíma, Hűtő, Mosógép, Szárítógép)
-
Chaser
legenda
válasz
xerobyte
üzenetére
ha a ft romlik itt már csak fölfele mennek árak, és úgy néz ki nem javulni fog sajnos
h377
és erre mondták konzolos topikban hogy akkor én oled fetisiszta vagyok ( : mert hát uo. jó a _200 ezres_ lcd-n is játszani
egy generációnyi ugrás legalább, de van ahol kettőnek is éreztem
sokan annyi pénzt elvernek gépre, és akkor nézik a csodás lcd-n a végeredményt, hogy mekkora a grafika, meg 144hz, húúúúú hááááá
nincs is azzal baj, csak ne nézze meg az ember oleden, ott rájön milyen hatalmas "vizuális élménye" volt
a legtöbb monitort meg hagyjuk is mire képes, a drágák isbuci868
én egyáltalán nem foglalkoztam vele, nem volt mivel -
h377
tag
válasz
Dreamie
üzenetére
Zöld gombot kell nyomogatni 5-7x a FreeSync infohoz
De ha részletesebb infót akarsz akkor Beállítások -- > Csatornák --> legelső menüpontra állj rá, de ne válaszd ki majd nyomd meg az 1-est 5x: 1 1 1 1 1
Ekkor teljesn képernyőn bejön a HDMI port infó, majd ott bal alsó sarokban HDMI-n tudsz még további részleteket aok OK-val -
h377
tag
válasz
Calogero
üzenetére
Teljesen mindegy ki, mit mond, a megkötött szerződés a mérvadó.
Pl. MM garancia plusz ÁSZF: [link] 9.1 pontja:
A biztosított termék – a Biztosító kockázatviselésének tartama alatti – hirtelen fellépő, váratlan és előre nem látható belső (így különösen konstrukciós vagy összeszerelési) hibára visszavezethető meghibásodása, melynek következtében a biztosított termék javítására vagy cseréjére van szükség annak érdekében, hogy a termék normál működése helyreálljon, feltéve, hogy
(i) az adott termékre vonatkozó gyártói jótállás (garancia) – az abban foglalt jótállási (garanciális) idő leteltére figyelemmel – már nem érvényesíthető, és
(ii) a gyártói jótállás egyébként kiterjedt volna a biztosított termék
meghibásodására, ha arra a vonatkozó jótállási (garanciális) idő alatt került volna sor.Tehát ez alapján, ha az LG 2 év alatt panelt cserél a beégés, tinting, vertical banding, stb miatt, akkor a biztosítónak is térítenie kell a javítást.
Nem beszélve arról, hogy ilyen értékű TV-nél vmi plusz 20k a baleseti biztosítás felára, ami bőven megéri... bármi történjék is.....
Az LG emailben megerősítette, hogy mindenféle panelhibát javítanak.
A többi biztosításról nem tudok nyilatkozni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
Hivatalos lg partner. Ha gond van a tv-vel, lg-t hívod, jönnel. Ha szervíz/panelcsere stb lg intézi. Ha csere adnak papírt s 1-2 nap s kapod az újat.
igaz enyém edigitalos, de gariban rögtön lg-t hívtam, eleve oda szól a gari, lg elérhetőségek vannak rajta. Minek zaklassam a boltot, miért a bolton keresztül akarjam intézni a dolgot, mikor ők is lghez küldenék? Pláne h a panelcsere stb helyszínen türténik, kijön az lg-s s pikkpakk megcsinálja?
-
Piftuka
veterán
Én csak olyan terméket vagyok hajlandó onnan vásárolni, amely esetében elkönyvelem, hogy nem kell foglalkoznom a garanciális ügyintézéssel.
Vagyis tartós fogyasztási cikket nem vásárolnék onnan. (Ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy kb. minden szökőévben egyszer rendelek bármit is tőlük.)
Tavasszal vettem pl. egy irodai, görgős széket (mert szükség volt egyre, mert ~29.000 forintra leárazták, és mert ebben az árkategóriában az egyetlen volt, amiről sok, és jellemzően jó véleményt írtak a vásárlók), annak tudatában, hogy ha "mellényúlok",és meghibásodik akár néhány héten belül, akkor a szék megy a hulladékok közé. Szóval eleve így álltam hozzá.
A lelki nyugalmam ugyanis többet ér annál, mint hogy egy EMAG kaliberű vállalkozással vitatkozzak, és könyörögjek a garanciális jogaim érvényesítéséért. (Nem beszélve arról, hogy ők online piactér is, és "boldog-boldogtalannak" teret adtak, így egy-egy terméket gyakran 8-10 áron, 8-10 forgalmazótól tudsz megvásárolni, aztán onnantól a fogyasztói szerződés a vásárlással velük köttetett. Bármi van, az EMAG széttárja a karját és az adott forgalmazóhoz küld....)
Ráadásul, most, hogy már hivatalosan is az Edigital áruházlánccal összeolvadva végzik tevékenységüket (egy cégként)...
Ha hasonlítani kell valamihez, hát ez olyan, mintha Belzebub állt volna össze Azmodeusszal!

A döntés a Tiéd!

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Trollok komolyan
- Bond tovább pihen, késik a 007 First Light
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen routert?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) az egész kérdéskör.
Vhiktor