Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz szabolc #70091 üzenetére
Hát pas piros. Se a samsung se a sony lg meg pláne nem volt probléma. Percek alatt ki ismertem mindet. Szerintem teljesen át lehet látni. Na ettől függetlenül, ne várd ott a bolti eladóktól hogy majd belövik neked jól, nem értenek hozzá. És pláne nem vágják az apró kis részleteket a tv-n. Neked kell kitapasztalni. Volt hogy 3 órát eltöltöttem a tv-vel az MM ben (minden percét élveztem), vittem 2 pendrivot is és egyidőben játszottam az anyagokat, úgy néztem/néztük össze...alaposak voltunk.
Már a párom úgy szólt hogy mostmár menjünk me mindjárt zárnak "kegyetlen tudok lenni
----
fel nem fogom am a sami qn90 hogy tudott szebben kinézni neked mint az oled. Annak olyan satnya képe van, rőlködik erőlködik csiszolni lehet de érződik hogy erőltetett valami az egész, míg az oled szimplán olyan amilyen kell. természetes.[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz #72042496 #70097 üzenetére
Pont erre keresem a választ. Pl.:, hogy valaki beírja, hogy ennek ellenére jobb a C1 mozgásmegjelenítése (jelentsen ez bármit is ).
Ha nincs más különbség, mint a 120hz, és a 10-20%-kal kisebb fényerő, akkor ez nekem nem ér meg 100eFt-ot, mert a filmnézéshez ezek nem kellenek.
Viszont itt a CX-et és a C1-et hasonlítja össze, és azt állítja, hogy kikapcsolt truemotion-nál is jobb a C1. Ennek nem értem egyelőre az okát.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz wallace 234 #70094 üzenetére
persze ez OK, de nagyon nem volt jó az irány se szóval inkább a kinek mi tetszik volt érvényes mint az elektronika panel minimális eltérései
Egyébként a Samu Le40C630-t 12évig használtam egy neten tesztben talált beállítással és tökéletes volt"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kzkz
őstag
Szerintetek érdemes az LG OLED A1-et lecserélni C1-re, ha a képjavító eljárást (Truemotion) úgyse használom, és a 120Hz se kell, mert nincs és nem is lesz konzolom, a PC-hez meg van jó monitorom, és nagyobb fényerőre sincs szükségem?
A TV menüjének esetleges lassabb működése se érdekel, mert nem használom, leginkább YT és Kodi filmnézésre van használva külső médialejátszóról.
-
wallace 234
őstag
válasz bnorci71 #70093 üzenetére
vagy 2-3 hete csináltam meg pont azt, hogy a fórumtárs azonos tv beállításait átvettem Nekem nagyon nem tetszett.
Ezeket a beállításokat amit másik tvről, másolunk át, sose lesz jó! Mivel nincs egyforma tv, ill panel és ez miatt nem lesz jó. Ill a látásunk se egyforma. -
bnorci71
addikt
Legjobb ha elkéred a távot és játszol vele már ha hagyják, de a beállítot módok között is váltogathatsz ahogy Vhiktor javasolta.
Boltba ha be is állítják, lehet neked nem tetszik, vagy 2-3 hete csináltam meg pont azt, hogy a fórumtárs azonos tv beállításait átvettem. Nekem nagyon nem tetszett neki meg az a képvilág jött be.
Vagy kalibráltatod rendesen műszerrel, vagy játszol vele magad amíg nem lesz olyan ami tetszik. Nem egyszerű ráadásul más kel egy SDR és más egy HDR anyaghoz.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
Othhon kiválsztod a legoptimálisabb képmódot és megnézed, hogy tetszik e.
Ezek általában az Egyéni, Felhasználói, Mozi, Filmmaker, ISF, Szakértői.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szabolc
csendes tag
válasz fulton #70083 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát.
Oké, be kell állítani a tévét. De hogyan? A Sony-n próbáltam kapcsolni mozgás, zajszűrés, stb. opciókat, amik mind automatikusra voltak állítva, kikapcsoltam mind, még rosszabb lett. Bocsánat, nem magoltam be előre a kezelési útmutatót. Pl. shop mode-ot kikapcsolni hogyan kell?
A pendrive minősége szerintem megfelelő (itthoni tévén próbálva), a videó valóban nem csúcs, szándékosan.Létezik olyan bolt, ahol segítenek beállítani normálisan, hogy meggyőződhessünk róla saját szemünkkel, valóban szuper az OLED? Vagy nincs más, mint interneten megrendelni, otthon eljátszani vele 2 napig, aztán visszaküldeni, ha még akkor se tetszik?
-
szabolc
csendes tag
@tutitibi: Panasonicra nincs NFL game pass applikáció, így kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #70088 üzenetére
1-es 2-es között minimális látható különbség, még kettes is kevésbé vibrál mint egy plazma impulzusos panelja. 3-as viszont már jobban vibrál plazmánál is, azt szokni kellene. 2-es szerintem teljesen jó, de min. 1-esre kapcsolnám.
Így elég jó plazmás képe van, jobb fényerővel. Egy kis bandingot néha látok, ami bekapcsolt képjavítók mellett viszont látványosabban jelen volt. Képméret mellett még ez az ami miatt preferálom a projektort, a teljesen homogén kép. BFI-vel és normális külső lejátszóval szerencsére így a mozgásmegjelenítést sikerült gatyába rázni.
Jelenleg 3,5 m-ről semmi különbséget nem látok 4k és FHD között. Legalább 1m-rel közelebb kellene ülnöm hozzá.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ren Hoek
veterán
2-es BFI kb milyen "érzetre"? Plazmához képest...
Milyen a szemnek a vibrálás egy 2 órás filmnél pl? Szokható?Többieknek akik nem tudják mi ez: BFI, Black Frame Instertion. Lényegében fekete képkockákat szúr be a 120 Hz-be. Nincs interpoláció. Ez a plazma TV-k "vibrálását" idézi.
A magyarázat itt is neurobiológiaia... Ugyanis ha Film módban 24p-t játszol le, akkor minden képkockát 5x megjelenít statikusan és kijön a 120 Hz. Ez viszont a retina biológiája miatt "beleég" a szemedbe, és érzékelési blurt eredményez. Pl mikor játszol a zseblámpával, ott is csíkot húz maga után. Így a mozgások érzékelése elmosódottabb.
Viszont ha villogtatnád gyorsan a zseblámpát (fekete képkockákat szúrsz be) akkor "reseteled" a retinát, és nem csíkot, hanem éles pontokat látnál, ha elhúznád a szemed előtt. Na így megy ez itt is, a vibráláskor élesebb mozgásokat látsz a 24p-n. Egyeseseket zavar, mert a régi CRT-k/plazmák vibrálását idézi, másoknak meg ez adja a tökéletes éles mozgást.
Ha meg a TruMotion maxra van húzva, akkor belerak 120FPS-t, és akkor is élesen látod a mozgásokat, mert a retina akkor is resetelődik, ha változást látsz a képen mozgáskor. Csak itt meg jön a szappanopera hatás meg az interpolációs hibák.
Tehát:
1. 24p Film módban (120 Hz-en lejátszva, 5x ismételve a képkockákat. Hátránya: esetleges darabos mozgás aki nem szokta meg.
2. BFI, Hátránya vibrálás, ami zavaró lehet vagy szemfárasztó akár.
3. True Motion: Hátrány: Szappan + interpoláció.... egyik se tökétes. Valamelyiket megszokjuk és élvezzük a filmeket. Ennyi. Kapcsolgatni nem jó, mert akkor megőrülsz és állandóan a hibákat fogod keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Methox91 #70082 üzenetére
Én a BFI-t lőttem kettesre, az interpolációból adódó folyós képet nem bírom elviselni, inkább legyen egy kis darabossága. De mozgásban nekem csak a Popcornhour lejátszóm volt képes megfelelően dolgozni.
Csúcsfényt is lenyomtam, szerintem az okozott egy jelentős bandingot ami kameramozgásnál volt szembetűnő. Most is van, de alig észrevehető.Baaraanz: A 77"-osnak glossy panelja van.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
alaves
addikt
-
Multibit
nagyúr
válasz wwwolfman #70044 üzenetére
A routeredben beállítasz egy 1-254-nél szűkebb kiadható IP tartományt a DHCP résznél (pl. 30-200). A Pioneer és a tévé hálózati beállításaiban fix IP-t választasz a DHCP helyett és megadsz egy-egy 200 feletti IP címet ennek a két eszköznek. Nyilván a maszkot és a gateway-t/DNS-t is be kell állítani ilyenkor kézzel (ez az esetek többségében a router címe). Ennyi.
Ennek a megoldásnak az is az előnye, hogy ha switchet is használsz, router hiba/setup/csere idejére megmarad a LAN-od a fix IP-s eszközökön. Pl. tudsz filmezni, zenét hallgatni NAS-ról, nyomtatni hálózati nyomtatón -
fulton
addikt
válasz szabolc #70069 üzenetére
így nem lehet tv meglesni. Bemész es ahogy be van allitva te csak nagy laikuskent rátolod a pendrivot es nézed. Azt allítgatni kell úgy letesztelni. En is megnéztem mindet amiket te irtal es a nyomába nem er az oled kepének az a samsung. 1080p ből bámulatos képet ad. De még 720p ből is.
Én sem ismertem egy tv t sem, de mégis eligazodtam mindben pillanatok alatt. Állítani kell es úgy letesztelni.[ Szerkesztve ]
-
odiepapa2
tag
A héten szeretnék venni egy C1-et. Nagy valószínűséggel az MM-ben. Mire figyeljek okvetlenül oda vásárláskor, mit nézzek meg feltétlenül a boltban illetve mik az első lépések, amit meg kell tennem üzembe helyezés előtt/után. Gondolok itt bemelegedési időre (hidegből behozva ne kapcsoljam be egyből), kalibrálásra, hibás pixelek tesztelésére, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Baaraanz
tag
Sziasztok,
Tőled is és a többi aktív a80j/a83j tulajtól kérdezném, hogy mindennapi használat tapasztalata alapján mennyire zavaró a félmatt kijelző? C1-el van versenyben jelenleg a sony, és igazából már csak ez bizonytalanít el, hogy a sony-t válasszam. 90%-ban sport, és 4k mozifilmek lennének terítéken.
Valamint ha jól értem, a 80 és 83 között ha egy árban vannak akkor a 83-at érdemes választani, mert 2 apró dologgal tud többet mint a 80, a többiben tökéletesen megegyeznek.
Köszi a válaszokat.
I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
Ijk
nagyúr
Jaratodik a 77 a83j, sajnos alig van időm nézni. A legjobb képet úgy sikerült elernem hogy az összes létező kepjavito funkciót kinyomtam, bfi-t 2-esre lőttem. Kodival sem tudtam szokás szerint normális mozgásmegjelenitest elerni, akkor kelt életre amikor rakotottem a popcornhour vtent.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ren Hoek
veterán
Nyilván be volt kapcsolva minden sz.r interpoláció meg shop mode.
Ez a néha néha megakad dolog 100% hogy nem az OLED hibája. Ilyenkor nem stimmel a forrás FPS és a kijelző képfrissítése. (24p-60Hz) Vagy az adatátvitellel van gond.
Az biztos, hogy a belső lejátszó még az 5 éves B7-en is bármit megeszik hibátlanul, 1-2 ritka kivétellel...de az meg el sem indul.
Szerintem a 24p megjelenítése sem darabosabb az LCD-nél. Pl IPS-hez képest. Legfeljebb a sokkal jobb válaszidő miatt,.tűnhet annak de ez is marginális.
1080p-t bármilyen forrásból hibátlanul lejátszik, és nem tudod megmondani a difit a 4K anyag és FHD között ha 1.6 méternél távolabbról nézed.
Szóval ott szerintem a Samsungos arc berakta Troll Mode-ba Nyilván a Samu meg perfekt módba volt pöckölve.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
magyarázat: 'bolti' beállításon volt a C1 is nyilván 'sima mozgás' trumotion-al, valamint az A83J is maxos interpolációval és nem optimális, illetve kalibrált beállítással. Ezen túlmenően az OLED kijelző válaszideje 0,01 ms, az LCD-é pedig általában 2-8 ms (legjobbaké 0,5-1 ms) így 'szétkeni' a mozgást.
A gyengébb YT FHD-s vidók is 'fényévekkel' jobbak OLED-en, mint LCD-n.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wwwolfman
tag
válasz Kisszaboo #70054 üzenetére
Kib.ssza a szemem nappal is, ha fel van tolva a fényerő.
Déli fekvésű lakásunk van, a nap ilyenkor úgy egy méterre ér a tévétől. Közvetlen nem süt be, de mondhatjuk, hogy elég világos van (most hétvégén félig le kellett engedni a redőnyt, hogy az ebédlőben ne legyen akkora a ragyogás)
Szóval magába a kijelzőbe ugyan nem tűz be, de elég világos van. Biztosan szubjektív ez is valahol, de őszintén szólva én nem értettem, miről beszélnek az oled kijelzők kapcsán a fényerő-gonddal kapcsolatban, mikor először bekapcsoltam... LG OLED G1-es van itthon
-
Elims
veterán
válasz TechN7ne #69969 üzenetére
Én más véleményen vagyok. :-(
Olvasd el,hogy miket írogatnak.Aki válaszol vkinek -vagy többen válaszolnak(!) vkinek- ,nem tuskó módon teszi és ami a legfontosabb,hogy profi módon teszi.Lehet "érezni",hogy nem a levegőbe nyomják a marhaságot.Minden szavuk aranyat ér.
Érdeklődtem már ebben a topikban régebben is,amit leírtak 100%-ra úgy volt.
Nem vmi kezdő kis suttyók,akik libasorban egymás után írják a hülyeséget.
Gondolod,hogy ha vmelyikük butaságot írna nem hurrogná le a többi hozzáértő??Dehogynem!Ugranának rá..
Az én véleményem az,hogy én,ezért a topikért simán fizetnék!Ha mondjuk kint lenne,hogy x Ft. után tudok csak bejönni és kérdezni,simán kifizetnék 1-2e Ft-ot (és nem vagyok milliomos).
Viszont tudom azt,hogy itt olyan válaszokat adnak,amivel nem fogok mellé és nem lesz csalódás.
Ez azért egy x00e Ft-os (vagy milliós) tv-nél igen-igen fontos.Kolosszus:
A cx3-at nem csak lecserélem.Elajándékozom és veszek egy másik ahhoz hasonlót. -
farkas-j
őstag
válasz duckload #70071 üzenetére
Az áramtalanítás nem árt semmilyen elektronikus eszköznek, sőt növeli az élettartamát. Az viszont fontos az OLED-nél, hogy a távszabályzóval való kikapcsolás után hagyjál időt neki mielőtt leáramtalanítod, hogy lefuttassa a pixelkarbantartást. Mi speciel este lekapcsoljuk a távszabályzóval, majd reggel áramtalanítom, vagy távval való kikapcsolás után kb egy órával áramtalanítjuk.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
duckload
aktív tag
Oled tv nek árt ha amíg nem használom, áramtalanítom?
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
szabolc
csendes tag
Sziasztok!
Barátommal mentünk el az MM-be a tévéket megnézni, mielőtt vásárlásra kerülne a sor. Sok olvasgatás után az 55-ös C1-et néztük ki , az volt a fókuszban. Vittünk pendrive-on néhány videót, amivel próbáltuk volna a későbbi felhasználást - youtube, NFL game pass, fullHD filmek - modellezni.
Az MM személyzet szó nélkül odaadta a távirányítót, csináljunk, amit akarunk. Nem értünk hozzá, csak a videókat indítottuk el, de a gyorsabb mozgások és különösen a youtube-ról letöltött 1080p NFL videó pocsék volt. Hol szétesett a kép, hol meg-meg akadt, egyszóval kiábrándító volt.
Ezen tapasztalás miatt elkértük egy B1-es tévé távját, majd egy Sony A83J-t és végül egy Samsung QN90-est néztünk meg. Egyedül ez utóbbi volt élvezhető.
Értem én, hogy jó minőségű forrásból lesz csak igazán szép kép, de így annyira rossz volt, hogy a jelenlegi 10 éves 46" FullHD LCD tévénken jobban élvezhető. De a számítógépen, 4K-s IPS monitoron nézve is fényévekkel jobb.
Kérdés: mit rontottunk el? Vagy tényleg elvérzik minden OLED egy gyengébb (youtube-os) FullHD videótól?
-
alaves
addikt
válasz Ren Hoek #70066 üzenetére
C1 WBE van, PC: RGB teljes, a C1-en fekete szint: 'Automatikus'/'Korlátozott'/'Teljes', nálam automatikuson van, amely jól értelmezi, hogy 'teljes' a helyes megjelenítés.
A 'near black' legjobb megjelenítése tényleg csak kalibrálással érhető el. A B7-en is hasonló volt, mint a C1-en. A kollégámnak WBC-s C1-e van, annyit már látok, hogy a pl. C64-C111(0-0.07nit)_Gray-t a WBE kijelző részletesebben tudja megjeleníteni, bár lehet, hogy ez is csak kalibrálás kérdése, továbbá WBE-t homogénebbnek látom, viszont a WBC nekem szebb összképet produkál.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ren Hoek
veterán
válasz alaves #70063 üzenetére
Tippre ha nagyon sötétnek tűnik a kép, akkor ott az RGB beállítás a ludas. Legalábbis remélem nem ekkora a difi a C1 EVO panel... és a korábbi OLED-ek között ...a sötét részeknél, near black.
...
Ha a GPU-t 4:4:4 Full-ba raktam, akkor bebukott minden a TV-n... legalábbis B7-nél, a Black Level-t Highra kellett tenni. Így az MPC-Renderer vagy a MadVR is jó. Csak az őskorban még Black Level-nek hívták : D ...én meg úgy értelmeztem, hogy ott a Low a helyes, hiszen a fekete ne világítson.Vhiktor magyarázta el rendesen és utána is olvastam. Lehet Choosennél is ez volt a gond.
Szerk: Most látom Neked mindkettő volt. B7-hez képest is sötétebb near black? A C1-en? Vagy Neked WBC panel?
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
A Sony Bravia KE-55A8B -nek van bármi előnye az LG C1-el szemben? Egy árban van, ahogy látom, de a Sonyról még nem találtam tesztet. Melyik a jobb vétel?
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #70003 üzenetére
"CX-el tényleg a G1 van inkább pariban, a C1 kicsit visszalepes CX-hez képest."
Azt mondanám inkább, hogy aki nagy fényerőn használja a TV-t (SDR/HDR/DV és/vagy 100 v. 100-hoz közeli OLED fény), annak visszalépés fényerőben a C1. A C1 hardvere iciri-picirit erősebb, van akinek pedig még az a néhány ms-os 'input lag' csökkenés is számít.
Viszont tényleg nem érdemes lecserélni a C8/E8, C9/E9, CX/GX egyikét sem C1/G1-re, csak ha méretnövekedés van.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Chosen #69996 üzenetére
Szükség megoldásként C1-en felhúzod a 'brightness'-t ~52-re, de igazán jó fekete közeli részletesség csak kalibrálással érhető el. Amúgy valószínűleg WBE kijelződ van (evo), amely C1-ben sötétebb képet eredményez, mint a WBC kijelző ('standard'). A madVR-t csak akkor piszkáld, ha értesz hozzá, a hardver erejéhez állítsd az optimális ajánlásokat.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
törölt tag
válasz mimic1979 #70050 üzenetére
AVS Forumon írtak olyat, hogy PS3 is volt rendszerbe kötve, azt lehúzva jó lett. Akkor sincs hang, ha minden más HDMI-s eszközt kihúzol, csak az erősítő és tévé marad? Hátha.
Ezután más erősítővel lehetne megnézni a tévét, illetve más tévével az erősítőt, hogy valamelyikkel gond van-e, vagy inkompatibilitás az ok (ami sajnos lehet, ilyen tekintetben egy retek a HDMI). Csak nem általános, tudom, hogy van otthon másik erősítő és tévé.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gaben360
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Kisszaboo #70054 üzenetére
Nem kell tőle tartani, hacsak nem a tvre süt a nap vagy esetleg kint a szabadban akarod használni:)
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kisszaboo
junior tag
Világos környezetben való tévézésről olvastam negatívumot az Oled kapcsán. Kinek , milyen tapasztalata van erről?
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
blakey
titán
válasz fulton #70052 üzenetére
Van olyan jelenet, amit iMax kamerával vettek fel és olyan, amit nem, valami ilyesmi rémlik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fulton
addikt
Kipróbáltam egy ilysn verziót filmből : Imax hybrid. Ez mi?
Hol kitöltötte a sávot hol nem. -
kory23
újonc
válasz szasanyi #70049 üzenetére
Sziasztok.
Szeretnék én is csatlakozni, bár nekem csak hasonló a problémám. Philips oled706-os tv és Denon x2700h erősítő.
Valamiért a Dolby 5.1 jelet nem küldi ki a tv csak sztereót, viszont a DTS működik. Utána olvasgattam és úgy tűnik, hogy a firmware lesz a ludas. Másra nem tudok gondolni.
Volt vagy van valakinek ilyen problémája? Visszaküldeni nem szeretném mert a panel teljesen rendben van. -
szasanyi
félisten
válasz mimic1979 #70047 üzenetére
Nálam is ez a helyzet (DENON AVR-X1300W) a tévé hangja nem megy át az AVR-re. 3 féle kábelem van (Audioquest Forest és Cinnamon 18G HDMI 2.0b ill. Pearl 48G HDMI 2.1) egyikkel sem ment. És persze variáltam összes létező beállítással. A legutolsó FW van az AVR-en és a TV-n, így sem lehet probléma. Szerintem az AVR a ludas (valszeg nálad is) bár nem tudom pontosan mi okból.
-
törölt tag
válasz mimic1979 #70047 üzenetére
Firmware frissítés jut eszembe, ha van újabb a tévére, illetve erősítőre. Azt is kipróbálhatod, hogy ha a tévét eARC-ra állítod, akkor szól-e az erősítő. Nincs benne logika, de a HDMI is sokszor egy katyvasz.A kábellel nekem sose volt ilyen gondom, de azért próbáld meg egy másikkal is. Hátha épp nincs bekötve, vagy megszakadt benne az az ér.
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
válasz #72042496 #70042 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy leírtad még sincs hang. Minden úgy van beállítva ahogy leírtad. Az input assign-ba látszik hogy ha a TV-t választom ki akkor mellette ott az "X".
Már szinte minden kombót kipróbáltam, de hang sehol. A TV-t természetesen átváltom ARC kimenetre.
Az erősítőben pedig az ARC engedélyezve illetve az egyéb lehetőségek is. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz madkiller #70038 üzenetére
Hát ez attól is függ, hogy mennyire "elcseszett" beállítás mellet méred ki, minél nagyobb mondjuk a zöld csatorna fényereje annál több a fényerő, de annál hidegebb, zöldesebb a kép is, tehát lényegtelen.
Egyébként a Sony OLED-knek kell egy kis idő amíg elérik a max fényerejüket, úgyhogy ha kint hagyom tovább a mintát, lehet elérte volna a 800-at is.
Nem néztem mennyi volt kalibrálás elött, mert semmi információtartlma nincs, főleg nem használható arra, hogy különböző tv-k össze legyenek hasonlítva ez alapján, mert az nem fair, hogy az egyiknek mondjuk 7000K a másiknak meg 12.000K színhőmérséklet mellett van a legangyobb féynereje.
Én mindig D65-re kalibráltan nézem meg csak a max fényerőt HDRben úgy már összehasonlíthatóak a készülékek.
Pl projektorok esetében a dinamikus képmódban általában dupla akkora féynerő érhető el, de annyira kegyetlen rossz így a kép (zöldes), hogy gyakorlatilag használhatatlan, esetleg csak prezentációkra jó ahova kell a nagy féynerő a nappali vetítés miatt és a színhelyesség itt már mindegy az amúgy is világos környezet miatt.
Fontos, hogy 10% ablakú mintán történt a mérés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mimic1979 #70041 üzenetére
"Az erősítőben a bemeneteknél a TV-nél gondolom az "X" jelzi hogy ARC."
Az Input Assign menüben leeht beállítani, hogy a távirányító melyik gombja melyik bemenetre váltson. Az ARC az X-es, és alapból TV Audio, de lehet, kisebb erősítőknél más. Az X1500-am távján nincs is ilyen gomb.
Az erősítőknek úgy általában a HDMI ARC/eARC feliratú kimenetére kell kötni a tévé megfelelő portját. Azért audio return channel. Az X1400-nak egy darab HDMI kimenete van, erre ráírták az ARC-ot is, azt kell összekötni a tévével. Ezután az erősítő menüjében (Video > HDMI Setup) is engedélyezni kell a HDMI ARC-ot. (Lehet, hogy ugyanitt a HDMI Controlt is be kell hozzá kapcsolni.)
Szerintem az összekötés jó és a HDMI Control is megy, különben nem működne a tévén keresztüli ki/bekapcsolás. Viszont esélyes, hogy a HDMI ARC nincs engedélyezve.
Végül érdemes ki/bekapcsolni az eszközöket (hogy új HDMI handshake jöjjön létre), ezután ha a tévé audio kimenete is ARC, akkor az erősítőn keresztül fog szólni a hang.
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok! A házimozis témából átmásolva itt is felteszem a kérdést , hát ha talán itt többet tud valaki:
"
Végig mentem az LG C1 univerzális távirányító beállításán. Azaz a lépcsők:
Milyen eszköz: házimozi erősítő - ok
Milyen típus: Denon
Kikapcsolás teszt : Ok - működik azaz a tv távjával kikapcsoltam illetve bekapcsoltam az erősítőt.
HDMI2: eARC
Az erősítőben a bemeneteknél a TV-nél gondolom az "X" jelzi hogy ARC.
Átkapcsolva tv-re illetve különböző appokra : YT , Netflix, hang nincs továbbra sem. Az erősítőm nem támogatja az eARC ezért a tv-n is ki van kapcsolva marad a sima ARC kimenet.
Nagyon hülye lesz a kérdésem ezek után. Lehetséges hogy ez a kábel bár támogatja a 4K/120FPS lehet hogy az ARC-t nem?
Minden eszköz ezzel a típussal van bekötve: media player, beltéri, PS5, és az erősítő is a TV-vel."Olvastam , bekapcsolási , bekötési sorrendről, de ezek sem pontosak. Valakinek van erre ötlete, vagy inkább megoldása. Elég bosszantó.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Mizurichi #70032 üzenetére
Hatha valakit érdekel, hogy kalibraltan a Sony A90J max fényereje HDR-ben 780 nit lett.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Mizurichi #70032 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat
Jó filmezést :)ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Mizurichi
tag
Üdv!
Eljött az idő hogy bekalibráltassam a Sony 83a90j oledt tévémet. Fel kértem rá Vhiktor fórum társunkat. Eddig a tv-re bíztam a folyamatos kalibrálást, ami tetszetős képet adott, de mivel volt már kalibrált Panasonic tv-m valami mindig hiányzott.
Ezért nem is volt kérdés hogy kalibráltassam e.
Vhiktor ki is jött, s mivel kiváncsi voltam hogy a tv milyen képet ad, ha saját magát állitja, meg mértük. Hát kissé katasztrófális volt az eredmény, kb 240 candella volt a fényerő, szürke skála eltérés 4.4-7,1-ig, a színek pedig 2.5-től 7.1-ig tértek el.
Vhiktor, türelmesen, és mindent többször ellenőrizve szépen referencia értékekre állított mindent. Szürke skála 0,2-0.6, szín :0.9-2.1, 120 candella fényerővel.
Ami azt eredményezte hogy a színek teltebbek, természetesebbek lettek, és a sötét jelenetekben konkrétan a legkisebb eltérés is látható. Elképesztő, kontrasztos, természetes képet sikerül kicsiholni
Viszont a 240vs120 candellát még szokni kell, nappali világítás mellet azért jóval sötétebbnek érzem még a képet, ami mondjuk nem csoda. De mivel plazmáról jöttem nem sokáig fog tartani hogy vissza szokjak rá
Mindent egybevetve nagyon elégedett vagyok. Nagyon meg érte kalibráltatni, és Vhiktorban is egy segítőkész, profi szakemberre leltem
Mizurichi[ Szerkesztve ]
-
wwwolfman
tag
válasz Pro Koryak #70014 üzenetére
Igen, de mindig....? Úgy értem a router/switch újraindításakor is, mindig.?
Wifin nem akarok streamelni, kábelen jobb. De azt még kipróbálom, hogy az N70 is kap fix IP-t
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #70020 üzenetére
Igen úgy.
Olednel 2.4 gamma, világosban meg 2.2
-
blakey
titán
válasz fulton #70023 üzenetére
Ebből is készülnek kamu változatok ahogy pl. Dolby Vision anyagokból is, amik eredetileg HDR10 netán SDR volt. Szóval mint mindenből, ebből is van jó és rossz. OM=OpenMatte
Ez melyik film?ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz fulton #70021 üzenetére
Az Open Matte általában annyit tesz, hogy alul-felül eltűnik a fekete sáv, nem vágnak le semmit. A digitális kamerával felvett anyag 16:9-es és utána kerülnek rá a fekete sávok, tehát OM esetében csak "törlésre" kerül a fekete "takarás".
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fulton
addikt
Nem értem ennek az open matte verziónak mi ertelme ha oldalrol levágják a képet. Miért nem lehet megtartani a széleket és úgy ráengedni az alul felül kitakart sávot? Vagy ez az Imax? (Szerintem igen). Lemértem egy hagyományos szélesvásznú film magassága pont annyi mint a régi 55 colos TV-m teljes képernyőn (72 cm) annyi hogy 25 25 cm rel szélesebb kétirányba.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Vhiktor #70002 üzenetére
"GPU rgb full, madvr rgb limited, tv rgb limited."
Ezt úgy érted, hogy pl AMD Radeon SW-ben RGB Full 4:4:4
... majd minden más Limited?SDR-ben melyik Gammát érdemes használni? 2.2 vagy 2.4 a TV-n. Nehéz eldönteni melyiket kéne "megszokni"... HDR-nél ez adott. LCD-nél meg sose nyúltam Gammához...
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #70018 üzenetére
a háttér villan egyet lejjebb megy talán a fényerő vagy olyan mintha az egész szarul lenne kódolva és egy nagy paca lenne - ezt meg kell nézni egy letöltött Dolby Vision anyagon is, de az annak köszönhető, látod a dinamikus metaadat "munkáját".
Egyébként HDR vagy Dolby Vision? Már régen láttam és nem is Prime-on, de nem emlékszem hibákra.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bnorci71
addikt
Nézzük a Prime-n a Reacher sorozatot, aki nézte már neki is volt olyan hogy a sötétben játszódó jeleneteknél a háttér villan egyet lejjebb megy talán a fényerő vagy olyan mintha az egész szarul lenne kódolva és egy nagy paca lenne
HDR+Adaptiv a film
nem tudom eldönteni a kódolás a film ilyen vagy valamit a tv beállításba kellene változtatni.
Más forrásból/filmen még nem tapasztalta"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
krx21
nagyúr
válasz szasanyi #70016 üzenetére
Gondolom, jó kis páros…
Szerintem nagyon gáz lenne, hogyha a Sony mostmár tényleg nem hozná kis a VRR-t PS-re is… Itt lenne már az ideje.
Hála az égnek, X boxon màr van egy ideje, jó is.
Bár azért van minden olednek, egy gamma remegése VRR esetén, (ritka), de még nem orvosolták, lehet nem is lehet..[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz farkas-j #70012 üzenetére
Mi szükség volt rá, vmi nem volt jó nálad? Nálam a C1 LAN-ján keresztül is minden (Netflix 4K, Amazon Prime 4K, YT 4K) gyors és hibátlan - bár a netem 1000/300 konkrét sebességet a tévén nem mértem, mert a lényeg ami tapasztalok.
krx21: nekem nagyon ideális a C1 + PS5 párosítás mind képminőség, mind a megjelenítés sebességét tekintve. Már 60-on is remek, 120-on még inkább de a 30FPS@30Hz már nem tetszik a szememnek.
-
farkas-j
őstag
Próbából vettem egy USB 3.0 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet adaptert az LG C1-hez. Kipróbáltam, és a 250/70-es netem maxon hasít rajta. Tökéletes a Youtube és a HBO GO is. Csak a Netflix nem hajlandó működni. NW-2-5 hibát dob. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
fulton
addikt
válasz Ren Hoek #69983 üzenetére
Onnan ahonnan én nézem, fekve az ágyból 3.3m röl en nem igazán látom a hü de nagy különbséget filmben. Picit csak.1080p látványos tökéletes es kevesebb hely. De mozi képmódban a 720p anyag is bravurosan fest, nekem vegyesen vannak a filmek a HD könyvtárban, és jóformán meg kell nézem hogy ez most 720 vagy 1080p ha kiváncsi vagyok (mindezt fekve pozicióból értem) es leginkább a szélesvásznú filmekre.
Egy teljes képernyős arány filmnél már törekszem a min. 1080 p re ,de úgy gondolom így már jobban látni az összhatáson hogy 4k. A youtubenál meg abszolút kijön a 4k. De ha felülök az ágyból vagy közelebbről nézem már jobban látni...azért ekkora panelon észrevenni a részleteket. -
wyll358
tag
És pc-re nincs jobb (szerintem), mint az mpc+madvr kombó, jól be kell állítani, ami nem olyan egyszerű mint az ember gondolná, mert madvr eléggé tele van öntve funkciókkal. Elsőre én azt javasolnám, hogy szedj le hozzá netről oledhez készült profilt, aztán próbálkozni kell, hogy bírja-e a géped, de oda szokták írni, hogy milyen vga-hoz készült...
HDR-et konfiggal lehet játszani de legegyszerűbb passtrough módban szerintem, akkor a tv-d beállításai lesznek a mérvadóak.
Nekem nem volt vele gondom, teljesen tökéketes képet nyomott tv-re, hdmi bemenetet érdemes enchated módba tenni (vagy ahogy hívják az aktuális márkánál), úgy át kell vigye szépen a hdr-t, 4k-t meg mindent, illetve madvr mellé semmilyen képjavító, buheráló, mozgás mókoló dolog nem kell a tv-n, mert minden a lejátszó intéz.
Egyetlen hátrány, hogy pc-ről nincs dovi, de ezzel nem lehet mit kezdeni... -
Bl@tty
tag
válasz ricsip #70004 üzenetére
Szerk.: megelőztek...
Android TV meg a Google TV biztosan. Pl. nálam Philips 706-on a Vimu látja a számítógép megosztásait. De nyilván pl. a Kodi is képes(sé tehető?) rá és tuti vannak más lejátszók is.
Ha fájlkezelőben gondoltad, ott is vannak appok ehhez (ES File Explorer, Total Commander...).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ricsip #70004 üzenetére
Android OS rendszerű TV-ken megoldható, tehát Sony, Philips-en biztos, korábban a Panasonic rendszereken is volt SMB, bár nagyon kezdetleges és nem mindig úgy működött ahogy elvárnánk, illetve ha a Panasonic is Android/Google TV OS-t futtat akkor igen, van SMB, LG, Samsung TV-ken nincs SMB.
-
ricsip
addikt
SMB kliens van bármelyik tv-hez manapság? Nem DLNA, hanem SMB!
LG-hez ahogy néztem nem létezik ilyen. Samsung, Sony, Philips, Panasonic?[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz kolosszus87 #69984 üzenetére
CX-el tényleg a G1 van inkább pariban, a C1 kicsit visszalepes CX-hez képest.
Bár szemmel lehet ebből semmi nem látszik, de jobb nem lesz az is biztos.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Gpu rgb full, madvr rgb limited, tv rgb limited.
-
wwwolfman
tag
Sziasztok. Hálózati problémám akadt. Azóta áll fenn, mióta bekerült a rendszerbe egy LG OledG1.
A tévé kábelen van fenn a hálózaton, nem wi-fin.
A jelenség az, hogy amikor a tévét bekapcsolom, a (már régóta meglévő) Pioneer N70A dobja a hálózatot, és gyakorlatilag újraindul. Dnnek megfelelően elmegy a netrádió, de az otthoni nason stramelt zene is.
A nas dedikált ip-n kommunikál, és kapott dedikált ip-t a tévé is, de a jelenség nem szűnt meg. A többi eszközhöz dinamikus ip van jelölve és soha nem is volt semmi gond korábban, csak mióta a tévé üzembe lett helyezve
Mi lehet az oka, hogy nem férnek el egymás mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest