Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én a múlt hétvégén jó áron mosógépet vettem , de nem LG , hanem Samsung lett. Csak azt nem tudom , hogyan lesznek szimbiózisban egymással az LG oleddel. ( mind a kettő "okos" , a wifin lógnak)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sanya60
üzenetére
Nálam minden készenléti állapotban van , felesleges lekapcsolgatni. ( Soha semmilyen technikai berendezésem nem ment tönkre emiatt és az áramfogyasztás az meg lósz@r) Esetleg túlfeszültség védelemmel ellátott dugaljba lehet még hagyni , ha valaki fél ilyen eshetőségektől) A legjobb ,ha folyamatosan áram alatt van ( szerintem).
-
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis tandem oled: [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rr100
üzenetére
Nekünk IPTV van a Telekomtól és az(új ) okos beltéris( régi beltérin sz@rabb volt a képminőség) , a HD csatornák elég tűrhetőek , még a 77-es képernyőn is tisztességes a képminőség , a sport csatornák élvezhetőek , nagy gigszer nem nagyon van . Viszont azért az antennáról fogott HD csatornák lényegesen jobbak , ezek mind a köztévé csatornái , az M4 Sporton kiváló a meccsek minősége és a Dunán is a filmek , még a régiek is "patentek".
-
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis szombati "csemege": [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
romero.
üzenetére
A banding általában nem később alakul ki , hanem már ott van az új tévén , sőt sokaknak idővel javul(t ) is , az enyém maradt végig olyan amilyen , az oldalsó sz@rok maradtak a sávos banding javult , de megmondom őszintén a banding különösebben nem zavart , a tinting volt néha zavaró , de még az sem volt olyan extra . Mi csak élveztük rajta ezektől függetlenül a mozis élményt . Nekem nagyon bejött a Pana gyári( ami mindig is jó volt) kalibrációja és a mozgás kezelése is . Most a C4 -es is számunkra egy szupi "kis " tévé és full banding mentes .
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én szerintem a TCL lesz az aki behúzza a Panasonic oled tévés technológiáját , van egy ilyen érzésem és ezzel az oled szegmensben tudna a koreai gyártókkal lépést tartani , hiszen ők képesek oled kijelzőket is gyártani , fejleszteni + Európában is nyomul erősen a TCL . Egyébként is volt egyszer erről egy cikk ( hír ) kb. egy éve , hogy a a TCL -nek adja oda, szervezi ki a tévégyártását a Panasonic. A Media Markt is kínai kézbe kerül nagyobb részben , ha jól hallottam és nem véletlen , hogy a Media Markt is elkezdte forgalmazni a TCL tévéket.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Jól jöhet bármikor , mert ezeknél a tévéknél 4-5 -ik év a rizikós.
Én a törésest azért választottam , mert bármi történhet , akár egy pezsgő dugója is félrerepülhet pl. , sok más banális esetben is sérülhet a kijelző , azért ez nem egy crt képcsöves masszív tv .
( Az ördög sosem alszik) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ez nem tudom melyik fajta , de én a Goldpluszt kötöttem az közel 120 ropi volt erre a 77-es C4-re , ez a biztosítási garancia egy szélesebb körű garanciát és biztosítást ad . Előző tévémen is ez volt , csak akkor olcsóbb volt , nekem jól jött az ötödik évben . Én csak ajánlani tudom .( A Goldplusz törés esetén is fizet , gyerek , háziállat , stb." garázdálkodás") Azt hiszem itt írta valaki nem régiben , hogy a gyereke K.O. -ra vágta a kijelzőt , na pont ilyenkor jön jól például.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én nem szoktam kézzel indítani , elvileg automata tisztítás elég neki , mert ha jól tudom minél több a tisztítás annál jobban öregszenek a pixelek , ez egy organikus , nem szintetikus anyag alapú kijelző. Egyébként elvileg lefuttat időnként egy hosszabb panelkarbantartást is bizonyos üzemóra után , mint ahogy azt annó a Panám is tette. Érdekes dolog mert a C4 -nél van elvileg egy automatikus panelkarbantartás 4 óra üzemidő után , csak például nem jelzi úgy mint annó a Panám , hogy a készenléti LED pirosról sárgára vált , utána vissza. Állítólag itt csak relé hangok jelzik , a nagy karbantartásnál meg előtte kiírja .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
kemuri78
üzenetére
Jó tévé , de ez a régebbi modell ( az újabb sz@rabb) , ez akkor éri meg , ha lényegesen olcsóbb mint egy LG C5 , ha nem akkor inkább egy C5. Azt hiszem ez az A80L most 600 körül mozog , a C5 pedig ha jól tudom most az LG.com hazai oldalán kuponozható , így az is 600 körül lehet .Itt egy videó ( teszt ) a topikgazda részéről a te általad említett Sonyról : [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Ha az ára barátibb lenne , valószínűleg azt vettem volna , de mivel kihagyhatatlan áron volt a C4 , behúztam . Én speciel a régebbi japán tévé gyártó párti vagyok Panasonic és Sony konkrétan , de az ár/méret / minőség/ tudás alapján racionális döntés után választottam egy LG tévét.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
De azért a HDR tartalmaknál megverte a Panasonic z95bp a qd oledet , sajnos a topikban senkinek nincs ez a fajta tandem oled Panája és még nálad sem járt teszten , ez nagy "hiba"
Bemutató darab sincs ebből , mert az MM is csak online értékesíti , ha egyáltalán van az oldalukon néha , az Euronics is csak online árulja. Ja a legnagyobb baj : qrva drága. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pierre75
üzenetére
Ezért érdemes egy biztosításos garanciát venni a tévéhez és ha ez a probléma előjön 4-5 éves korában , akkor no problém.
Nem csak a woledekhez érdemes , azért egy Samu qd oled is besz@rhat 4-5 éves korában és akkor cumi van .
Látom itt most a Samu qd oled a " Király ", azért én szívesen vettem , vennék inkább egy f@sza tandem oledet Panasonic bácsitól vagy LG barátunktól ( csak ő még nem tudta azt kihozni belőle ,mint a Pana ). -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Az enyém nem evo volt és nem panel "rothadás" miatt ment a szervízbe ( 2019-es Panasonic woled) , pedig inkább a régebbi woledekre jellemző esetleg a "rothadás" , az evo panelok elég frissek még és nem azokra jellemző a "rothadás", ezeknél majd 2--3-4 év múlva derül ki ez a hiba lehetőség. A régebbi woledeknél jón ki most ez a probléma 4-5-6 éves modelleknél.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Beállítások=Általános=kish.leh.=Eszközbekapcsolási hang
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ha jól láttam az lg com hazai oldalán a 77-es és annál nagyobb tévékre van 15%-os kupon , a ksebbekre 10%-os.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Én amikor vettem az első oledet , a tesztekre , véleményekre hagyatkoztam és egyszer megnéztem élőben , de igazából nem az élőben megnézett gyári demó miatt vettem meg , egyébként is ezek a demók kb. semmire nem jók. A mostani második tévét (c4) , meg sem néztem , mivel tudtam hogy egy jó készülék , nagyon mellé nem lehet vele nyúlni.. ( Mivel tele a net teszttel , véleménnyel ) Az oled az meg oled .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
üzenetére
Az az amerikai piacos , itthon csak a DAT, FAT jelölésűek a qd oledek, egyébként ha jól tudom qd oled 77-es méretben a legnagyobb. Nekem C4 van , hogy ez a sima 90DAE milyen , nem tudom. Én is gondolkoztam ezen a Samun a méretéhez képest jó ára miatt , de maradt az LG. mint opció. Egyébként is nekünk elég a 77-es méret.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Pont a fényerő ami számomra nem releváns , az oled tévék nálam nappali fényviszonyok között 33-35 -ös beállítással(SDR) mentek , mennek , a HDR, DV anyagoknál meg bőven elég a max. 1000nit , a Panámon 700nit volt a max.
Nálam az egyik lényeges szempont a végtelen kontraszt és ezt egy LCD fingreszelt tv nem tudja és nem is nagyon fogja tudni.
A TCL 65c7k az most 400 körül mozog , egy akciós oledet szintén ki lehet fogni 400 környékén pl. : Samu , Philips vagy LG. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Én biztosítással vettem mind a kettő oled tévémer , én csak ajánlani tudom a biztosításos garanciát , nekem jól jött az első olednél.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Miniledes LCD tévének akkor van értelme , ha az ára böven alatta van egy jobb féle oled tévének ( természetesen ugyan abban a méretben) . Az a baj , hogy egy normálisabb pl. Sony Bravia 9 vagy egy TCL C9K ugyan annyiba kerül (sőt...), mint egy oled .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha LCD-s vonalon maradsz , akkor még a TCL C8K lehet egy jó választás , de ha jót akarsz akkor oled.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sorry , már nem emlékeztem pontosan.
Jut eszembe , a C4-nél is van olyan képernyő védő funkció, mint a Pana gz950-nél , konkrétan ha pl. a Netflixes filmnél pause gomboztam és egy darabig nem is indítottam el , akkor a Panán egy oled logó felirat kezdett feltünni mindig máshol fekete háttérrel( ezt te is tapasztaltad ) , eddig a C4-nél nem vettem észre ilyesmit, mondjuk secperc alatt ki tudom kapcsolni a képernyőt ilyen esetben a menüben. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lala666
üzenetére
Én úgy emlékszem , hogy a Panasonic gz950-es kijelzője üveg volt( legalábbis a mikroszálas tisztogatás során úgy tapasztaltam) és volt rajta egy speciális bevonat a tükröződés ellen. ( az a lilás színű , mint a mai woledeken is ). Ezt Vhiktor is megtudja nézni , hogy jól emlékszem é , mert neki még van egy 55-ös belőle .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha visszalapozol augusztus 10-én kérdeztem rá én is egyébként erre a típusra, a 77-es néret jó ára miatt ....
Aztán maradtam a C4-nél.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha nem bemutató darab akkor innét: [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Gondoltam. Egyébként ha woled , akkor inkább egy LG vagy Panasonic szerintem vagy egy jó áras Sony (A80L).
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Sima woled .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tudom , hogy kicsit erős kifejezés volt és tisztában vagyok azzal is , hogy a matt réteg okozza ezt a problémát. Ettől függetlenül szerintem a tandem oled is egy jó irányvonal az oled technológia terén. Fej fej mellett vannak a qd oled kijelzőkkel . ( Szerintem az összehasonlító tesztek alapján)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
gabber01
üzenetére
Qd olednél egy normál vikágos nappaliban , a fekete inkább LCD-s szürke , neki a sötét környezet az igazi terep. Ezt az Rtings tesztjén is írják róla hibaként , de valamit valamiért.
Egyébként a Pana tandem oledje számomra inkább szimpatikusabb , de remélem az LG is nemsokára kihozza a tandem oledből a maximumot, javítják a kezdeti problémákat. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
Én a 77-es c4-en nem veszem észre, nem zavar az a minimális erősen oldalról látható halvány tinting , sem v.kék , sem fehér havas háttér , sem foci mérkőzés közben nem cseszi az agyam , nem úgy mint annó a Pana szép barnás tintingje.
Én teljesen elégedett vagyok vele , talán nekem a Pana mozgás kezelése jobb volt egy lepkefinggal.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
salapp
üzenetére
Én is gondolkodtam az A80L-ben , de mivel utalványunk volt így hát csak is az MM jöhetett szóba és ott bizony már csak áruházi készlet lett volna jó messzire és 600 "kiló" lett volna a 65-ös , viszont ez jobb , mint a legújabb XR80-as . Itt is és tesztekben is írták , hogy ez a legújabb XR80-as pocsék gyári kalibrációval és túlárazott címkével rendelkezik. Szerintem jól jártál vele , föleg hogy ha kedvező vétel volt. Mozgás kezelése pedig az egyik legjobb ebben a kategóriában ennek az A80L-nek , ha jól tudom.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Minimális különbségek vannak ebben a szegmensben az oled tévék között: [link] a tesztben szereplő oled bármelyik LCD ( qled , mini LED, stb ) tévénél klasszisokkal jobb.
Én sem véletlenül másodszorra is az oled mellett tettem le a voksom . -
Jorgi Kormi
senior tag
A Samu qd oled : DAT, FAT
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ennyi infót találtam régről: [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jó kérdés , ezt meg nem mondom , 2020 környékén volt szó erről itt a topikban , szerintem erről volt infó , hogy melyik számsor jelzi kompenzációk számát.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Gondolom , mert hát ugye kalibráltatni kellene szinte mindegyik tévét egy bizonyos bejáratódás( főleg egy jó oledet) után , nem tudom , hogy itt a Prohardveres tesztnél mi alapján fundálták ki ezt a piros, kék , zöld színre vonatkozó beállítást . Egyébként a régi 3D -s LG tévémbe szintén az itteni teszt alapján lett belenyúlva , annál igazából megfelelő ( azt nagyon elqrni nem lehet IPS Edge LED fost)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Akkor megnyugodtam. Ennél is megváltozik a készenléti LED színe vagy más jelzi az automatikus karbantartást? ( Vagy csak kattognak a relék )
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
A Panán úgy volt( relé kattogás" hegyek") és a karbantartás alkalmával sárgás színben pompázott a készenléti LED ( ami ugye alapesetben piros) és nagy karbantartás alkalmával kiírta , hogy jön , ami egy kb. 40 perces móka volt. Ezért is szerettem , mert magától tartotta karban magát az én drágaságos tyelevízorom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Állapot 4 : és ott az óraszám az első számsor.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nos kérem nálunk a 77-es C4 hátra felé dől egy kissé a talpán , ugye valaki írta nemrégiben , hogy nála olyan mintha előre szeretne esni. Valóban brutál nagy változás a a 77 a 65-höz képest . Nulla bandingos , meglepett . Tinting meg hála istennek , lósz@r és az is inkább oldal nézetből , tehát nem zavaró , szemben a régi Panám két függőleges sávban jekentkező barnás , elszíneződésével , ami v.kék égbolt és havas jeleneteknél volt észrevehető .Speciel a Panám menürendszere jobban tetszett , de majd ezt is megszokjuk.
Úgy látom , hogy ezen nincs automatikus panelkarbantartás , kézzel kell elindítani a pixeltisztítást, pixeleltolás és logó elleni védelem az van , így ahogy gyorsan átfutottam a menüt.
Üzemóra adatot lehet é ezen is megnézni ( Panán lehetett), pixelfrissítést milyen időközönként érdemes elvégezni?( Mivel nem automatikus, ha jól láttam) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Nekem egy AEG van 2008-as még megy , igaz egyszer volt benne csaoágy csere ( a gyári sz@rabb mint az utángyártott), de azóta csak lengéscsillapítót cseréltem ki én ( pár ezer forintért) , most a dob kezdi majd megadni magát ( kotyog ) ezt már lehet ,hogy nem gyógyíttatom meg , ha nem gazdaságos.
De valóban a "tartós" fogyasztási cikkek , már inkább 5 jobb esetben 6-7 évre vannak tervezve . -
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A C4 a kategóriában egy bestbuy. ( Pláne , ha jó áron csípi meg az ember , egy jó méretben)
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én most kötöttem ismét biztosítást az új 77-rs oledre ( az ördög nem alszik) ugyan drágább már egy ilyen biztosítás , mint öt éve volt , de még jobbak lettek a feltételek is és azért volt (van ) egy szép kis infláció is , másrészt nekem pont jól jött , hogy volt biztosítás az előző oled tévémen . Korrekt módon megoldódott a garancia lejárta utáni probléma.
Itt a topikban írta valaki pár napja ,hogy a gyerkőc betörte a panelt ( totálkár) , pl. pont ilyen esetre is jó az ilyen Goldplusz
biztosítás . -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
A "panelrothadás " kb 4 de inkább 5 éves kor körül jelentkezik( jelentkezhet), de nem biztos , hogy például a 2023-2024-től gyártott woled paneleknél fog e jelentkezni , a mozgás kezelése pedig nem attól függ , hogy woled vagy qd oled az adott oled tv , hanem az adott gyártó hogyan oldja meg a saját technológiájával ( egyenlőre ebben a Panasonic a legjobb , utána a Sony és az LG , őket követi a Samu .) Az , hogy perfekt ( kifejezetten jó dobozból kivéve)az nem csak az én véleményem volt , hanem a szakmában elismert Vincent úriemberé ( HDTV a YT-on) , aki egyébként egy profi , kalibrációval is foglalkozó tévés szakember ( már öt évvel ezelőtt is jó pár tesztvideója pörgött itt a topikban) .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Nekem a Panám dobozból kivéve volt perfekt ( szerettük a Netflixes gyári beállítását ), a mozgásba , pedig bele kell nyúlni minden oled tévében( a BFI felejtős), csak nem mindegy hogy mennyire , nekem minimálisan volt a belepiszkálás ( ezért is szerettem a Panát , egyébként is ez a gz950-es széria egy bestbuy modell volt ) .
Garanciára pedig előbb vagy utóbb szüksége lesz az embernek .( Sajnos) A qd -oled panel (ugye 2022-óta kapható )még elég friss mutatvány , majd kb 3-4-5 év múlva derül ki , hogy tartósabb e , mint egy sima woled és mennyivel.
Én most a voksom egyenlőre a woled mellett tettem le , nyert a méret ( váltottam egy 77-re , majd meglátjuk , hogy mennyit bír a "kicsike") . -
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
gabber01
üzenetére
MM-ban veszel tévét kötsz rá Goldplusz biztosítást és 5 éven belül ( három évig van gyári gari , a maradék 2 évben ) , ha panelen van probléma akkor no probléma , vagy a gyári szervíz orvosolja a gebaszt vagy a biztosítás rendezi. Én biztisítással vettem annó a Panám és most visszakaptam a vételárát utalvány formájában , amit már le is vásároltam . ( Természetesen oled tévét vettünk szintén).
-
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis oled konkurencia a TCL-től , vagy mégsem [link] .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nekem nem volt az öt éves LG panellel szerelt Panámon panel rothadás nyoma , a pixelek irendben voltak , más jellegű volt a problémánk.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nos kérem képtársak lenne lehetőségem az LG C4 77--re 640 ropiért , úgy gondolom jó vétel ?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ez a 83-as [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LG OLED C1 55"
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
a banding , ami nálad van az minimális , a baloldalon sohasem '"gyógyult" meg.