Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
100000
-
Segal
veterán
válasz
MrBabineni
üzenetére
Bekapcsolod és elindítod azt amit használnál rajta.
Ha valami nem stimmel azt úgyis látni fogod. -
Segal
veterán
Nem a felsorolás volt a cél csak annak a kettőnek a leírása amit megemlítettél.
Én is aláírom hogy jobb a Panasonic (Sonyval nincs tapasztalatom), de ennek ellenére én tökéletesen elégedett vagyok a 48 colos LG tévémmel, mert ez meg olyat tud amit a többi OLED nem. (G-Sync) -
Segal
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Ha nagyon csökkentenék akkor értelemszerűen az alatta levő szériákat is csökkenteni kéne.
Amíg senki sem jelent rájuk veszélyt oled fronton hülyék lennének csökkenteni. -
Segal
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ennyire nem kell véresem komolyan venni a dolgokat. Nálam már november eleje óta a 48-as van monitornak és minden tökéletes.
Persze a tálca nálam is el van tüntetve (de előtte is elvolt), de az ikonok maradtak meg le nem mondanék a mozgó háttérről
-
Segal
veterán
válasz
Impulsivex
üzenetére
Én is csodálkozok a dolgon mert az én CX-em meg tökéletesen teszi a dolgát már hónapok óta
-
Segal
veterán
Az idei viszont C vonalon semmi újat nem fog tudni. Persze lesz ugye a nagyobb model, de az eddig kapható méretekből lényegében ugyanazt fogják adni csak frissebb procival és OS-el.
Sajna a panel az marad
Persze én már vettem CX-et szóval engem nem nagyon mozgat a dolog, de azért kicsit meglepődtem az idei felhozatalon... -
Segal
veterán
válasz
korpicschess
üzenetére
Csak használd.
Ha van rajta valami zavaró azt észre fogod venni film/sorozat/játék stb közben is. -
Segal
veterán
válasz
rodman73
üzenetére
Az új konzolok is tudják meg a C9 is, de a konzolokon jelenleg úgy működik hogy vagy a 4k felbontást vagy a 120hz-et választod.
Persze lehet van pár kisebb játék ahol mehet egyszerre a kettő, de a nagyobb játékok (ami végett gondolom konzolt vennél) tutira nem tudják egyszerre a kettőt. -
Segal
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Én tök simán összeraktam egyedül a 48-ast.
Még az 55 is sima ügy lenne szerintem. A 65-nél viszont már nem feltétlen vágnék bele
-
Segal
veterán
-
Segal
veterán
Szerintem is LG. Egyrészt amit már említettek a hdmi 2.1 végett, másrészt ha nvidia vga van a gépedben akkor a G-sync végett is.
Falra leginkább a G széria ajánlott, de az drágább a C-nél és semmivel sem tud többet csak esztétikusabban néz ki a falon.
Ha 55+ van a kívánságlistádon akkor a 48-as OLED-et is kukázd nyugodtan. Semmi baj nincs vele (nekem konkrétan ilyen van) de az 55-ös olcsóbb és ugye nagyobb is.
Tehát le tudjuk szűkíteni a kört a cx55 vagy gx55-re. (65 nagyon nagy felár lenne)
Nézzél oldalról képeket vagy videót a neten a 2 tv-ről és gondold végig hogy belefér e neked a kinézetbe a cx dizájn a falon. Ez lesz a döntő szempont. -
Segal
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Értem én, de akkor ennyi erővel még 3 évig ne add el a jelenlegi monitorod, mert ha a gari idő alatt bármikor baj történik monitor nélkül maradsz.
Tényleg annyit kell tenni, hogy rákötni a gépre, elindítani valami olyan dolgot amire leginkább használnád (játék, film stb.) és megnézni a képet. Utána még be lehet menni a beállításokba finomhangolni a dolgokat, de kifejezetten hibát keresni szerintem hülyeség.
Az LG-nél meg házhoz lehet hívni a szerelőt. Kijön és nálad megcsinálja a panelcserét.
Ha viszont mikroszkóppal kezded el keresni a hibát akkor lehet hogy találsz valami olyan apróságot, amit amúgy az egész pályafutása alatt észre sem vennél és onnantól ezen fog kattogni az agyad. A csere meg egyáltalán nem biztos hogy megoldja a dolgot, sőt lehet rosszabb is utána a helyzet.
Szerintem kezd el használni és ha tetszik a képe akkor simán csak élvezd a tv-t.
Persze ha valami durva hiba van akkor egyértelműen gariztatás ez tény. -
Segal
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Inkább egy filmet indíts el és élvezd a tv-t.
A legtöbben itt azt a hibát követik el hogy vásárlás után görcsösen egyből hibát kezdenek el keresni és belebetegednek ha nem találnak valamit...
Egyszerűen csak kezd el használni úgy amiért vetted és ha lesz valami szembetűnő hiba akkor úgyis kijön, ha meg nem akkor élvezed és kész.
Ha nálad is kék lesz a hó, vagy kiszurja a szemed egy rendetlenkedő pixel akkor oké csere, de vásárlás után egyből mikroszkóppal keresni a hibát szerintem nem okés
-
Segal
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálam pl nincs elég hely az 55 colosnak (monitorként). A 48 colost viszont mintha ide tervezték volna. Imádom
-
-
Segal
veterán
válasz
Areturus
üzenetére
Nálam most 3080+ LGCX48 kombó van így én is egyértelműen az LG-re szavazok.
A 3080vs3090 felvetésben meg (hacsak nem valami komolyabb munkára is használnád) akkor én is azt javaslom érd be a 3080-al. A Doom Eternal pl futna 120fps fölött is, a játékok többsége az 70-100fps között tud és persze van a Cyberpunk
(40fps körül, viszont ezen a 3090 sem fog segíteni)
Most a bányászkodá miatt mondjuk drágább lett a 3080, de még így is jobban megérne azt venni, a különbözetből meg a 65 colos OLED mellett dönteni.
1080Ti-vel lesznek gondok (én is arról váltottam), meg nagyon figyelned kell majd a HDMI kábel választásra, mert hiába van sok 4K/120fps megjelölésű, sajna nem mindegyikkel hibamentes a kép
-
Segal
veterán
válasz
xerobyte
üzenetére
Érdekes egy elgondolás ez, de ők tudják.
Én azt hittem idén le akarják hozni a 77-es C modellbe a 8K-t, ha már az lenne a cél hogy terjedjen. Viszont ha abba nem is hozták le, azért legalább a 83-as modellnek illett volna megkapnia.
Nem mintha lenne rá tartalom, mert nincs csak ugye amíg nincs megfelelő számú megjelenítő addig tartalom sem lesz...
A ZX/1 szériát meg nem hiszem hogy sokan veszik.
Az mindenesetre jó hír hogy lefelé és felfelé is bővűl a kínálat. -
Segal
veterán
válasz
snpetit
üzenetére
Akkor én lemaradtam arról. Nekem 378 rémlett. Bár tulajdonképpen ez már részletkérdés
Az utolsó darabokat itt is tutira 380 alatt fogják kiszórni, ha már most januárban lejöttek 400 alá csak ugye kérdés meddig érdemes kockáztatni mert most 399-ért simán vihető viszont 380 körül meg vagy nyer az ember egy huszast vagy lemarad az egészről és elfogy a CX széria... -
Segal
veterán
válasz
Seregély
üzenetére
Ha kicsit utánaszámolsz 6 darab 55-ös kb annyiba kerül mint 2 darab 77-es tehát én ebben annyira nem hiszek, meg ez hosszú távon nyilván nem is fenttartható dolog, de itt amikor pl csak megnézni mentem volna az MM-be az 500e-es 48-ast konkrétan közölték velem hogy az áruházba nem jutott ki atv a raktárból és már el volt adva...
Konkrétan az első 2-3 hétbe azonnal vitték is őket. Akkor meg mi a fenének adnák olcsóbban ha ennyiért is kelendő?
Majd jövőhéten CES és ott bejelentik az idei szériát az oledekből amik nagyjából május környékére fognak megérkezni. Kb addigra kell helyet csinálni a polcokon nekik.
Az 55-ös már szanaszét is van akciózva (a C9 is 378 volt legolcsóbban) tehát a CX55 is 380 esetleg 370-nél a legvégén az utolsó 1-2 darabnál megáll. A 48-asból viszont eleve jóval kevesebb van tehát az inkább nyárra lehet akciósabb. Persze ott se hármassal kezdődő árra számíts SZERINTEM. -
Segal
veterán
válasz
Seregély
üzenetére
Annyit kérnek érte amennyit akarnak. Ha egyetértesz vele akkor megveszed, ha meg nem akkor vársz. Pár hónap múlva már nyilván barátságosabb ára lesz. Csak hogy legyen kiindulási alapod 500-ról indult és az eddigi legjobb ajánlat (amikor vettem) a 480 volt, de akkor adtak hozzá egy vezetéknélküli fülest. Illetve nem járt volna hozzá csak euronics elcseszte az akciót és kiírta hozzá....
Bő 2 hónapja kapható a tv tehát még bőven újdonság és ugye mint írtam itt nincs tavalyi modell. -
Segal
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Nálam is volt elsőre villodzás, igaz nálam a 120hz bekapcsolása okozta és nem a Gsync.
Nálam is akkori legfrissebb driver a tv-n és vga driverből is a legújabb.
Igaz nálam a hdmi kábel elsőre 3 méteres volt, de ajánlottak egy másikat hogy azzal nézzem meg.
Így végül ezt vettem meg és azóta megszűnt a probléma. Nem azt mondom hogy 100% hogy a hdmi kábel okozza, de ha minden másból a legfrissebb van (nálam is és itt minden rendben) akkor jó eséllyel a hdmi kábel a ludas.
Én tennék a helyedben 1 próbát a lecserélésére. -
Segal
veterán
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Szerintem csak kitűzte hogy még idén eléri a veterán szintet hozzászólásba...
Egyszerűen lassan ignorálni kéne a hozzászólásait, mert akkor talán rájönne hogy értelmetlen napi 20-at írni a semmiről
-
Segal
veterán
válasz
kolosszus87
üzenetére
Majd kap egy másik panelt és az első dolga megint a nagyítóval keressük a hibát amíg nem találunk valamit hozzáállás lesz.
Ha meg talál akkor megint jön majd a rinya rész...
Mondjuk még mindig elviselhetőbb dolog tőle ez mint a vga hiénáskodás
-
Segal
veterán
Ha megoldható akkor ne vegyél 3 méterest.
Maradj a 2 méteresnél.
Amúgy kb 3mp volt keresni 1 magyar elérhetőséget... -
Segal
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Euronics.
Még a vezetéknélküli ajándék füles időszakban rendeltem be.
Alapból ehhez a tv-hez nem járt volna csak 55-től felfelé, de euronics elcseszte a dolgot én meg lekoppintottam és megvolt a visszaigazolás.
Utána kiváncsiságból elmentem az MM-be megkérdezni az LG-s emberkét hogy jár e a 48as-hoz, de határozottan kijeltette hogy az nem vesz részt a promocióban.
Én meg határozott voltam amikor mentem a tv-ért és mutogattam a visszaigazolásom amin feketén fehéren ott volt az ajándék füles
Eladtam egy huszasért és így 460-ba állt meg az ár. -
Segal
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Piszok egyszerű a megoldás a problémádra.
Megrendeled a neten a BX-et, elmész érte vagy kiszállítják és van 14 napod eldönteni hogy bejön neked vagy sem. Ha nem akkor visszaviszed és elhozod a CX-et.
Szerintem mennie kell a G-Sync-nek, de persze ezt ne kezeld tényként csak részemről egy gondolat. A 2019-es tv-k kapták pluszba ezt. A 2020-as szerintem alapból tudja.
Enyémen a dobozon is ott van eleve a G-Sync felirat.
A többi az 100% hogy megy. A kábel a nagyon fontos, mert az viszont okozhat problémákat ha silány.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor