Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
mombulllet
üzenetére
Nem fog beégni, a B9 2019-es kijelző "óriás" vörös alpixelekkel.
-
mombulllet
csendes tag
B9-et érdemes venni? Napi szinten 1-2 filmet nézünk feliratosan, nem fog beégni egy idő után?
-
Jegesmaci81
aktív tag
Hihetetlen amit itt művelsz! Gondolom majd mindenkit lebeszélsz az OLED-ről mert valamit nagyon elállítottál. Amikor mások azt mondják, hogy nálad van a hiba, közlöd hogy neked magasabbak az elvárásaid mint másoknak. (Persze mellette a QED-et látod szebbnek PS4-vel ami vicc) Azt javaslom, hogy csinálj mind a PS-en mind a TV-n egy gyári beállítások visszaállítást. Ha ezek után is fakó a kép akkor hívj szerelőt és ha az sem orvosolja a problémád akkor egy szemész orvost.
-
-
-
kolosszus87
senior tag
Most akkor amit írtak igaz, hogy te kajak élénk módot használsz minden más tartalomra?
Mert ha igen akkor a hiba nálad van, nem a tv-ben...
Élénk módot a tv-knél egyetlen dologra szókták használni, bent a kivilágított üzletben (Media Markt stb.) a hatalmas fényárban ebben a képmódban futnak a tv-k mert ennek a legnagyobb a fényereje és a legtúlszaturáltabbak a színek, ezzel tudják kompenzálni a nagy erejű világítást...
Minden tv-n az élénk képmód áll legmesszebb a refenrecia színtértől, ha ehhez a szar képi világhoz szoktatod a szemed akkor nem csoda h minden más vacaknak tűnik. Nem véletlenül létezik a professzionális kalibrálás, a jó képminőség nem ízlés kérdése, hanem van ennek egy szabványa amihez igazodni kell. -
demeterf2
tag
Még az jutott eszembe, hogy a ps képbeállításokban a hdr kalibrálást is megcsináltad? Dinamic tone mapping legyen bekapcsolva és a képeket éppen láthatóra állítsd. Sőt én még egyel tovább pöcköltem amíg eltűnt. (Ezt olvastam valahol és nagyon szép lett így a kép).
Hgig és az off szerintem nem jó képet ad. Hgig csak néhány játéknál jó, asszem tavalyi cod és no man sky.
Oled fényt nem hdr játéknál 80-on használom nálam az a gyári érték ha resetelem a képbeállításokban és az is szép.
-
Crus
addikt
Köszi mindenkinek a tippeket és a türelmet! Este még megnézem Uncharted 4-el állítólag annál színesebb-szagosabb játék kevés van. Talán tényleg csak a játék, ebben reménykedem... de már a PS4 dash se szimpi. (Kizártnak tartom, hogy a nyomi QLED ennyivel jobb lett volna game módban, mindenhol máshol meg nem.)
-
junior19
senior tag
Nem a netről kell beállításokat bogarászni, be kell állítani a megjelenítőt normálisan.
A problémádat kb. fél óra alatt meg lehetne oldani, ennyi idő alatt kiderülne biztosan, hogy az igényeid nagyobbak-e, vagy pedig a lánc nincs helyesen beállítva.
Erre megvannak a módszerek, hogy mások által linkelt értékeket adsz meg a készülékedre, az még nem jelenti azt, hogy azok nálad is helyes beállítást eredményeznek, legalább alap dolgokat ellenőrizni kellene.
10 perc alatt ki lehet deríteni, hogy a videólánc megfelelően van beállítva, akkor pedig már csak 2 lehetőség maradna, vagy az igényeid nagyobbak, vagy pedig a játék nem az igazi. Esetleg másik játékot kipróbálni, vagy filmet lejátszani a PS-ről, amit már ismersz. Ha akkor minden rendben van a látottakkal, akkor az a játék a rossz. -
Crus
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Igen, beállítottam az egyik bemenetre a PC-t, és egy másikon meg a PS4 zörög és azt meg úgy állítottam be, ahogy fentebb linkelte birorichard, de néztem YT videósokat, úgy is megpróbáltam, elment ezzel a napom. Kábelt is cseréltem már közben, bár annak sok értelmét nem láttam, mert a HDMI kábelen 1-esek és 0-ák rohangálnak, vagy van jel, vagy nincs, vagy zajos, zavaros a kép jól láthatóan, vagy nem. Nem is tudom értelmezni a 30-50.000 Ft-os HDMI kábeleket se. Oltári nagy parasztvakítás.
Jól kell legyen a PS4 beállítva, mert nem magamtól állítottam be azt sem, hanem a fenti linkekről meg YT videókról, amiket sokan felpluszoltak :-)
Nézd én tényleg elhiszem, hogy ez másnak maga a csoda, de nekem ez így nagyon nagyon kevés.
-
blakey
titán
Tehát beállítottad PC-hez, itt gondolom egyértelmű, hogy mit, merre. Egy másik HDMI-n meg PS4 Pro-t használnál játék módban? Mivel nem ismerem a PS4-et ezért kérdezem, az jól van beállítva? Nem lehet sz@r a játék mód, ezt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyen félre sikerüljön a TV-n, valami el van állítva valamelyik eszközön. Tudtommal sokan játszanak LG OLED-en és ilyeneket nem írtak, szóval nem hiszem, hogy gond lenne.
Nincs LG OLED-em de nem hiszem, hogy sz@r lenne zen része, tobávvra is valamilyen beállításra gyanakszom. -
Crus
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Aranyos. Amikor megvettem az 55"-os tv-t 1 éve, egy 50"-os Sony W8 FHD tv-t váltott. Akkor is kb. 2.5-2.7m-ről néztem, ahogy most. Éppen nagyon benne voltam a gamingben. Gyak. egyik órában 1080p-ben játszottam, a másikban meg 4k-ban... fél napig a szám tátottam a 4k részletessége, tűéles képe miatt. Olyan részletek jöttek elő a játékból, amiket addig gyak. észre se vettem, nem is láttam.
Linus 8k gaming videóját is érdemes megnézni, ő 4k után nézte a Doom Eternalt 8k-ban és nem kicsit belelkesült tőle. Pedig 4k-8k témában már én is azt mondtam volna, hogy biztos elhanyagolható érzésre a difi, de simán elhiszem, hogy tévedtem és a jövő valóban a 8k.
-
Crus
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Az egyik leírásban FULL-on van, a másiknál meg Limited-en. Abszolút értem a lényegét... akarom-e látni sötétebb helyeken a részleteket, vagy sem. Számomra ez kb. erről szól. De miért ne akarnám egy játékban?
Minden beállítást netről néztem, sose tartottam magam okosabbnak azoknál, akik ebbe hónapokat, éveket beletesznek. Az eredmény mégis... hát hogy is fogalmazzak finoman: szar.
#53066 demeterf2 fogalmazta meg talán a legjobban... az a helyzet, hogy mióta megvan az OLED, PC monitorként használom és filmeket, videóklippeket nézek rajta, a képminőség ilyenkor PAZAR. A színek a helyükön, elver mindent ami eddig itt nálam járt.
De most játszani merészeltem PS4 Pro-val és ez a game mode... hát ez... és még azt hittem a QLED game módja gyenge. Tévedni emberi dolog. Nagy és drága tanulság, hogy gamingre ezek a kijelzők nem alkalmasak. Bár a QLED HDR játékok alatt pl. Spidy elképesztően odatette magát, szavam nem volt.
Nyilván azt is elfogadom, hogy más emberek színérzékelése és igényei lejjebb vannak. Nekem ez baromi kevés... főleg ezen OLED tv "élénk" módja után.
-
blakey
titán
Szerintem nem érted a Full RGB és Limited RGB lényegét. 99%-ban azt nem szoktuk módosítani. A TV-t hagyd alapbeállításon, a HDR-hez kell a teljes dinamikatartomány, minden más maradjon. Lejátszót állítsd alaphelyzetbe és állítsd be úgy ahogy kell, nem úgy ahogy szerinted jó, egy rossz beállítás és máris minden "szétesik". Ha ennyire sz@r ahogy állítod akkor valamit nagyon rosszul állítottál be.
-
Mankó
veterán
65-ös Pana FZ800-em van és megfordult a fejem, hogy egy 55-ös LG-re cserélnék. 2.8 - 3 m-ről a közeli gyors mozgásoknál, sokszor látok artifactokat, bekockásodást, vagy alakok körüli szellemképet. Főleg HDR-nél jelentkezik ez a dolog, távoli mozgásoknál semmi rángás, gyönyörű sima mozgások, a képe meg fenomenálisan jó. Lehet a forrás is bejátszik a problémába, Netflixen többször látom, mint pl HboGo-n, külső NAS filmeknél is ritkábban.
Sok állítgatás után arra jutottam, hogy nagy a tv erre a távolságra és lehet egy 55-össel javulna az összehatás.
LG CX-nél olvastam, hogy sokat javult a mozgás. Szerintetek érdemes lenne kisebbre váltani, vagy már javult annyit az LG mozgása, hogy bevállalhatom a 65-öst is?
Távirányító egyéb kényelmi funkciók nem érdekelnek, HM és Nvidia Shield van.
Mit tanácsoltok, ti milyen messziről néztek mekkora tv-t?
Köszi -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Sony Ah8-on mi az istenert nem lehet levenni a fényerőt? Kikapcsoltam a fenyerzekelot, de akkor se. Amugy valaki tudja itt hogy lehet a service menube lepni? Display+5+volume +power nem jott be. lehet itt rosszul irtam a sorrendet, de jo helyrol neztem mikor probaltam es jol csinaltam.
Kép 1 -
demeterf2
tag
Szia!
Lehetséges, hogy az okozza a problémát, hogy élénk üzemmódban használod mindenhez a tv-t. Abban a módban mindent túlszínez a tv, nem is ajánlják ha jól tudom.
Én az eredetit használom mindenhol, ahhoz szokott hozzá a szemem és ha jól néztem a játék mód is arra van kalibrálva.
-
Crus
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Köszi szépen a linket, átnézem!
PC-n van a bemenet típusa a YT videók alapján, de NAGYON sok minden szürke, nem lehet állítani!
-
birorichard
őstag
válasz
Bandee86
üzenetére
En ugyanigy voltam mint te, vegul vettem egy bx-et, egy KU6400 samsung utan azert nagy ugras volt.
Alza-bol sajat futaruk hozta ki, a doboz serulsmentes, tiszta, mondtak, hogy kifejezetten odafigyeltek, h allva szallitsak, es megvartak, mig belenezek, hogy nincs e serules rajta.
A panel gyonyoru, en legalabbis semmi hibat nem fedeztem fel rajta.
Nekem 55-os van, ez meg epp befert, nem is nezem messzirol, 1.5-2m, nekem ez tokeletes, de erre a tavra, ha belefer, szerintem valaszd a 65-ost.#53058Crus: szerintem a fekete szint van nem jol beallitva, de sztem zongorazd vegig, amit kuldtem vagy legalabbis ellenorizd le.
-
Crus
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Eddig jó volt a QLED-del. Van a játék elején a beállítások rész, amikor a kép beállításokat állítgatod. Ott bármit csinálok fakó. Kivéve, ha élénkre teszem a tv-t, akkor megjönnek a színek, de akkor meg az input lag lesz horribilis.
Pontosan!!! Olyan mintha egy HDR tartalmat akarnék egy nem HDR-es kijelzőn lejátszani, miközben minden kiírja, hogy megy a HDR.
Rtings-et ismertem igen.
-
birorichard
őstag
Allitsd be igy:
Alapjaban veve van par elbaszott jatek, amiben egyszeruen szar a hdr, ez van. Ha nem tetszik, nem tudod beallitani a jatekon belul, akkor kikapcsold, nem tudsz mit csinalni. Pl Destiny2, RDR2.
A TLOU2-t spec meg nem raktam meg fel, de nem nezem ki belole, hogy itt szar volna. Eleinte nekem is furanak tunt kb 1-2 napig, hogy nyilvan sotetebb a kep, mert megszoktam, hogy az lcd backlight tolja a fenyt, de azota imadom, hogy a fekete fekete, hatalmas a kontraszt, gyonyoru szinek. Ha nalad fako, netalan "szintelen", akkor ott szerintem el van tekerve valami a konzol es/vagy tv beallitasokban.Ha igy sem tetszik, rakd at pc-re a bemenet tipusat es testre tudsz szabni mindent.
-
stilo18
addikt
Max annyit tudsz tenni tényleg, hogy a színtelítettséget felemeled magasabbra. Ugye 50 az alap játék módban, élénk módban ez jóval magasabb...
Plussz egy utolsó trükk : tv menüjében lehet állítani színteret. Az ne hagyd automatikuson hanem használd a szélest, vagy bővítettet. -
ImACeltic
őstag
HDMI kábeled megfelelő? Én B8-PS4 Pro kombóval játszottam a Part 2-vel és gyönyörű volt. Persze sötét tónusú a játék, nem egy Uncharted 4, de a színek amikor kellettek, szépek voltak és nem volt semmi sem fakó. Leírásod alapján olyan lehet a kép, mint amikor egy HDR filmet akarnék lejátszani egy nem HDR-es megjelenítőn.
TV-t jól beállítottad? Itt van hozzá segítség: [link]
-
Bandee86
újonc
Sziasztok! Az utóbbi időben elkezdtem érdeklődni az OLED tv-k iránt , viszont eléggé ijesztő amiket itt is és külföldi fórumokon olvasgattam. (tinting, vertical banding stb) Legtöbbször az erre való tesztvideokból láttam képeket illetve videokat, műsor közbenit nem igazán. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek műsor közben is zavaróak, vagy ott kb fel sem tűnnek? Mert láttam olyan véleményt is, hogy nem szabad ezeket a videokat nézni, hanem csak kapcsold be amit akarsz, dőlj hátra és élvezd a látottakat.
Másik kérdésem, jelenleg 55 colos LG LED 4K tv van, modellváltás esetén nagyon gondolkozom egy 65-ös méretben, de kb mindenki megpróbál lebeszélni, hogy túl nagy lenne. Elfér, azzal nincs gond, de mindenki azt mondja, hogy szerintük az 55 bőven elég. Én is szeretem az 55-öt, de szeretnék még nagyobbat
Nézési távolság kb 3 és fél méter. (3.2 - 3.4) , amiket nézünk ha TV adás akkor nagy százalékban HD-t, ezenkívül Youtube, Netflix és Plex. Nektek mi a véleményetek, van itt közületek olyan aki kb ilyen távolságból 65-ös tv-t néz? Samsungnál pl azt mondják egy 65-ösre, hogy az ajánlott nézési távolság 2.3 méter, amit azért kicsit túlzásnak tartok
-
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis problémám. Adott egy Lg Cx és a csodálatos T-home
Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni? -
NYPD
senior tag
Ha a GTA IV-gyel játszol esetleg, ott ne keress színeket, a játék színvilága alapból fakó fos, nem a TV hibája
... Vagy esetleg maga a játék amivel próbálkozol kuka minőség e tekintetben.
-
Crus
addikt
válasz
stilo18
üzenetére
HDMI kábel témában: Vagy van, kép, vagy nincs, vagy HDR ON és van kép, vagy nincs és zajos, vagy hibás. Semmilyen hiba nincs, HDR ON, van kép, soha nem is megy el, csak a színek az élénk módhoz képest game módban nullák. Már mindent állítottam, sikertelenül.
Mozik, filmek, Netflix, YT, mind nagyon szép, a legszebb, amit tv-n láttam. De játék fronton ezzel a PS4-el, ez így egy nulla, a QLED kettéharapta. Sose gondoltam volna, hogy visszasírom, mert volt azzal is gondom bőven. -
Crus
addikt
Limited RGB-vel még rosszabb a kép, mintha elvesznének a részletek, a tv low lenne nálad a HDMI feketeszint? Low-ra volt téve.
Igen, mert szerinted az elmúlt 3 órában nem a YT-ról nézem a videókat és szembesülök vele, hogy ez így vállalhatatlan.
Sok ember kedvét szeretném meghozni inkább, hogy normális kijelzőt vegyenek gamingre, mert ez arra teljességgel alkalmatlan. Itt van a szemem előtt, látom. Ez ilyen ócska noti kijelző szint amíg GAME módban tud. Minek van rajta ez a mód, ha bekapcsolva lemegy Junoszty tv-be?
-
icemad
nagyúr
Nekem c9 van, one x-el, semmi probléma nincs. Van itthon egy ps4 pro, ha lesz időm kipróbálom a c9-en. (jelenleg egy 10 éves full hd Samsungra van kötve a játszós szobában.
)
Egyébként melyik játékkal próbálod? Mert a legtöbb játékban is van külön hdr mód, amit játékon belül lehet kalibrálni. -
Crus
addikt
válasz
stilo18
üzenetére
Az baj, hogy ami másnak tökéletes az lehet, hogy nekem vállalhatatlan. Ez így az. Hol vannak a színek? A mély kontrasztos színek? Tök jó, hogy filmek alatt ott vannak, meg YT, Netflix és társai, de nem értem miért hirdeti az LG ezt gaming tv-ként, amikor olyan képet kapok egy konzolról, hogy kedvem lenne eret vágni.
Abszolút aláírom, hogy én vagyok a béna! Sőt, imádkozom, hogy én legyek az... mert ha ez a "normális" és játékosok ezreinek ez így "gyönyörű", akkor nagyon nagy a baj az igények, meg a szemek tekintetében.
-
Crus
addikt
válasz
blakey
üzenetére
PC módba áttettem. Próbáltam FULL RGB-t, Limited RGB-t. Egyik rosszabb, mint a másik... FULL-on szebbnek tűnik, de hogy én ezért pénzt adtam az betonkemény. Ritka nagy lúzer vagyok. Ez nem, hogy nem szép, hanem a 20.000 Ft-os 2nd hand VA panelek szintjét hozza game módban.
-
Crus
addikt
válasz
stilo18
üzenetére
Köszi, RGB fullon volt mindig is, HDMI fekete szint dettó. Gyerekek... ez így vállalhatatlan. Ezt a nyomi QLED kettészakította képminőségben. Igen, a természetfilmek itt szebbek, ez vitán felül áll, de ez így játékra teljesen alkalmatlan.
Élénk és Eredeti beállításoknál megjönnek a színek, de az nem való gamingre. Atyég, már megint sikerült mellényúlnom. Fogalmam sincs mit vegyek ehelyett.
-
Crus
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Nem full-on kell lennie az RGB-nek??? Miért nem?
-
Celtis
veterán
válasz
Theseus
üzenetére
Valószínűleg egy saját -nem szabványos- Samsung protokolt használt a két eszköz, ezért működött így.
Optikai kábellel a Tv-hez kötve esetleg működhet az automatikus be és kikapcsolás (A tv és a soundbar viselkedésétől és képességeitől is függ), de a hangerő szabályozás nem fog menni.Viszont ahogy icemad is írja, HDMI-ARC kapcsolat használatával tud univerzálisan működni ez. Ahogy látom a te mostani soundbarodon nincs HDMI-ARC port, ezért olyat kellene venni, amelyiken van ilyen.
-
Crus
addikt
Van itt PS4 Pro + OLED tulaj?
Játék módba tettem a tv-t, HDR bekapcsolva, érzékeli is a tv, de a kép, az vállalhatatlan fakó, színtelen vicc. Ellenben ÉLÉNK, vagy EREDETI módba téve megjönnek a színek, de ott gondolom bukom az input lagot.
Most ilyenkor mi a teendő? Az komoly, hogy ezt ebben az undormányos minőségben kéne tolnom? Értem, hogy szépek a természetfilmek, de ha ez játékra ennyi alkalmatlan, már adom is el.
-
snpetit
aktív tag
Banding tesztre ajánlom:
The Haunting of Hill HouseMeg szépen elveszi egy idő után a fényerőt több jelenetnél.... statikus tartalomnak érzékeli, a hosszú sötéteket. Ha kikapcsolom ezt a funkciót a szerviz menüben ugrik a gari? 55C9
Azért ez szerintem nem megengedhető szoftveres tiltás-hiba. -
-
Wideman
friss újonc
Arra is gondoltam hogy gyári visszaállitom vagy egy szoftverfrissités megoldanná a gondot mer ez azért ijesztő egy full új tv-nél még akkor is ha akciósan vásároltan idéző jelbe még azt nem tudom hogy a webáruházból vásárolt készülék nem e volt kiállítva bármelyik áruházban
-
Crus
addikt
válasz
Wideman
üzenetére
Ugh... de ismerős :-(
U.e. volt a gondom első körben a QLED-del! Kikapcsoltam és gyakran vissza bekapcsolt. Ez éjjel kettőkor félálomban nagyon vicces volt tényleg -.-
Aztán nekem is volt az, hogy az alján levő led villogott, ezzel is jelezvén, hogy elvesztette a kapcsolatot a távirányítóval. Ilyenkor amúgy a távkapcs ledje is villogott.
Szenvedtem vele hónapokig, cseréltem elemet, volt gyári reset, távolról a Samsungos is csinált mindent, vártam FW frissítésekre, frissítettem, anyáztam a Samsung fórumain, kaptam a kamu megoldásokat. Kicseréltettem garban a távirányítót és SEMMI nem oldotta meg ezek közül.
A végén már annyira berágtam emiatt, hogy mondtam a szerelőnek, aki jönni akart, hogy úgy jöjjön, hogy rendben legyen, mert a 30 éves Videoton tv-n nem voltak ilyen gondok sosem és gondolkodom a fogy. védelmen már.
Végül teljes vezérlő panelt + wifi/bt modult + a köztük levő kábelt kicserélte. Az bejött. (Viszont nekem a BT-os távirányító miatt bizony a wifi-vel is gond volt. Ment mondjuk 20 percig, aztán megszakadt.) -
Wideman
friss újonc
Sziasztok
Nekem az volna a kérdésem hogy pár napja vásároltam egy 55 BX lg oled tévét az első pár használatnál kikapcsolás után pár másodperc múlva bekapcsolt de ez mostanára megszünt viszont bekapcsoláskor 3-szor villog a piros led mielött bekapcsolna ez normális? vagy valami gond van vele MM Webáruházban vásároltam előre is köszönöm a válaszokat -
Theseus
csendes tag
Sziasztok
Most váltottam Samsung led-ről LG OLED-re és meglepődve tapasztaltam hogy a Samsung eddig tökélesen kezelte a Samsung HWJ450-et BT-n keresztül. Ha kikapcsoltam a TV-t, kikapcsolt a soundbar is és be is kapcsolta a TV automatikusan. A hangerőt is szépen kezelte, boldogság volt. Na az LG tv nem kapcsolja a be a soundbart, mindig rákérdez miután külön bekapcsoltam, hogy csatlakoztatom-e... A hangerő külön van szabályozva mint kimenő bluetooth hangerő, és külön lehet most a soundbaron... A kérdés, hogy ezt hogyan lehetne orvosolni? Optikai kábel segítene? Vagy LG soundbart kellene vennem? Vagy?
Köszi előre is a segítséget -
Partz
senior tag
válasz
Menotti
üzenetére
Ami írtál igaz, csak egy kis kiegészítés.
Az Ang Lee filmek, ilyen a Billy Lynn hosszú, félidei sétája; Gemini Man 120 fps-ben készültek. A jelenlegi 4K uhd-bd szabvány, ami "csak" 60p-ig támogatja a filmeket. Részben mikor ezt a szabványt alkották, még csak hdmi 2.0a volt.
Ahogy terjed majd a 8K jöhet a 120p, ott viszont a jelenlegi hdmi 2.1 szabvány lehet megint csak a gyenge pont, filmes tartalmaknál. -
-
Pityke78
őstag
-
egomus
újonc
Sziasztok!
Az idei Sony A8-asnál az rtings azt írja az inputnál, hogy nem tud 4k 120hz-t, míg pl lg cx tud. Ez csak akkor számít, ha hdmin xboxozol mondjuk?4k filmeknél mi a helyzet, ha pl USB-ről nézem? -
Pityke78
őstag
Az lehetséges, hogy a LG CX automatikusan állítja, visszaveszi a fényerőt a használat során?
Mikor megvettem a TV-t, akkor a netflixen olyan vakítóan fehér volt a felirat, hogy eszméletlenül bántotta a szemem, ezért változtatnom is kellett a felirat színét átlátszóra.
Viszont most úgy vettem észre, hogy nem olyan erős a fényerő és visszaállítottam a felirat színét rendes fehérre és most már abszolút nem bántja a szemem, nem annyira fényes bármilyen képi beállításnál sem.
Ez lehetséges? Amúgy a TV szerintem nem ment 300 óránál többet mióta megvettem.
Köszi
-
Gigicuci
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Xgerzson
üzenetére
Normális TV-hez, normális lejátsz illik. A TV-k lejátszói pocsékok. Ha elérhető a Plex a TV-n akkor azzal tehetsz egy próbát, feltéve, hogy nem HDD-n tárolod az anyagokat hanem hálózati lejátszásban gondolkodsz. A HZ2000-es lejátszója is ugyanolyan, mit a többi Pané abből az ávjáratból. Ha már van egy jó TV-d akkor legyen hozzá egy jó lejátszód, pl. egy Fire Stick 4K megteszi, ha nem akarsz + egy eszközt a TV alá, mellé.
-
Xgerzson
újonc
Pontosan azért mert egy csúcs tv a Pana Hz 2000, nem akarok külső sallangokat, meg egy plusz távirányítót, hanem jó lenne egyben megoldani.
Nincsenek extra igényeim a beépített médialejátszóval kapcsolatban, csak az általános formátumokat vigye röccenés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ha az. Valami nincs jól beállítva .

Nézési távolság kb 3 és fél méter. (3.2 - 3.4) , amiket nézünk ha TV adás akkor nagy százalékban HD-t, ezenkívül Youtube, Netflix és Plex. Nektek mi a véleményetek, van itt közületek olyan aki kb ilyen távolságból 65-ös tv-t néz?
Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni?
Vhiktor