Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Valami baja van a tápomnak
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Minden szavad ,mint ha én írtam volna. Sajnos a pofátlanságtól rosszul vagyok,de ez van meg kell csináltatni.Tavasszal eladó lesz a GT és szerintem érzi ezért megmakacsolta magát legalább lesz benne ajándék kuplung szett
-
Bass
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Értem ,nem tudtam h ilyenkor minden is olajos lesz bent ,nem volt még ilyen hibás kocsim de akkor komplett cseréltetem.
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok úgy néz ki h a kinyomó csapágy engedi az olajat és cserére szorul,a szerelő komplett kuplungot javasol mert 220e km van a kocsiban (2015-s m3 2.0 dci) a komplett csere 500e ft.Nem éreztem rossznak a kuplungot tényleg érdemes komplett?
Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
A szűrőt lett igen,injektorok még nem lettek bevizsgálva de az is meg lesz.100-as benzin már lett belerakva de itthon(német auto)még nem ment E85-e (gyárilag e85-s nem hazai sufni) mert azt hiszem már nincs is ilyen üzemanyag.Gondolod h a tank alján bentmaradhatott a "trutyi" ?
-
Bass
addikt
Sziasztok
Adott egy scenic 3 1.6 16v E85 verzió. Az autó a következö hibát produkálja, alacsony üzemanyag szintnél (de csak akkor)bedobja az antipolution hibát és kettes hengerre égéskimaradást ír de nem rángat vagy dadog normálisan megy fogyasztás is rendben,gyertyák,trafók (beru)cserélve. Le lett diagolva és azt írja h az etanol aránya 34% de csak benzinnel megy a kocsi.Találkozott már valaki ilyennel? Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok
Pécsen vagy a környékén nem aktivál valaki megane 3 rlink 1 android auto-t?
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok
2015-s Megane 3 2.0 dci alapjáraton a Maf szenzor 46,5kg/h levegő mennyiséget mutat.Mi okozhatja ezt? Tünet ,hibakód nincs csak diagon látni h túl sok.Merre érdemes keresgélni?
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok ma észrevettem ezt,váltó alul tiszta olaj,felülről nem látni h olajos lenne,oldalrol befotózva a féltengely kihajtása is olajos,jöhet onnan ez?Csövek tiszták ,motoron nem látni hibát Megane 2.0 dci az Köszönöm

-
Bass
addikt
Sziasztok adott egy 2015-s Megane 3 Gt kicsit gyengének érzem a féket vagy is nem túl harapós(asszony clio 2-je fékje határozottabb és ezt hiányolom itt)elvittem h cseréljék le a fék folyadékot hátha ,a fékek elöl nem kopottak bár nem tudom milyen betét van ott mert így vettem hátul uj a betét van. Normális h ilyen a fék vagy valami probléma van? A fékfolyadék csere menete mi? Van valami hokuszpokusz a cserénél vagy elég a régi módszer mert úgy cserélték,csak nem pumpálták hanem talán szivták valami kütyüvel Köszönöm és bocsi h kicsit hosszú voltam
-
Bass
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát nagyon fura,a simsonomét jobban szerettem anno 😆
-
Bass
addikt
Sziasztok
Bugyuta kérdésem lesz mert első dizelem dpf-s 2.0 dci-nek fura szaga van a kipufogógáznak,nem tudom elmondani milyen de fura,nem kormol,nem füstöl semmi más gond nincs csak fura nekem. Ez mitől lehet ? Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Enyém egyben van de nekem is megfordult a fejemben egy karton lap pl csak hát anno a barkasnál csináltuk ez meg már.más.kategoria😃 Fura nekem mert eddig csak benzines autóim voltak azokkal nem volt ilyen gondom,ez az első dízelem azt hittem h.ez normális h így működik. Hagyjam így akkor szerinted?
-
Bass
addikt
Sziasztok M3 2.0 dci az alany és.hát.a.hűtő alsó része eléggé bogaras és hajlottak a lamellák. Érdemes/lehet ezzel valamit kezdeni? Bogár mentesíteni és a lamellákat kiegyenesíteni?Mindwn normálisan működik a hűtő rendszerben.
Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
A laptopos változata a Pyren,de jó a ddt4all De tény h telón kényelmesebb használni,laptopon én is csak kipróbáltam hogy megy.A viz hőfokom 75 fok körül van,nehezen megy feljebb télen. Fogyasztóból kb minden is,ablak és ülésfűtés ,venti,hifi, világítás no és igen a külső hömérséklet befojásolja ha hideg van de most a 11.fokba ma már okés volt.
-
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Van igen,meg megy a Ddt4all is bár azt annyira nem használtam este megnézem neked.Világitás,venti,hifi,ülésfűtés és ablakfűtés is szokott menni ,lehet ez terheli? Néztem a korrekciós értékeket,tudom nem szentírás de nem rosszak szerintem,a felső kép hidegen a másik melegen.Érdekes ez a bak téma,itthon 120e a gyári ,lengyelböl meg 57e ft. Majd ránézetek ,tavasszal úgy is viszem h nézzék át és akkor lehet h csere is kell.
-
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
One plus nord 2 és Android 13. De ha jól emlékszem meg van laptopon is este ha gondolod megnézem. Fura mert nyáron melegben kopp 800 volt a fordulat és nem rözott ,most hidegben 900 majd 850 és ha valamiért néha leviszi 800-ra akkor érződik h ráz.Első dízel autóm igy nem tudom mi a normális pl télen .
-
Bass
addikt
Sziasztok
M3 2.0 dci az alany,melegen alapjáraton jobban rezonál a kasztni ,diagon észrevettem h 850rpm-ről lemegy 800-ra (itt rezonál)de nem ingadozik össze vissza hanem ott tartja aztán egy idő után vissza rakja 850-re.Ezt leszámítva minden ok vele indul,pöccre nagy hidegben is, jól megy,nem füstöl, jól fogyaszt stb.Mennyire normális ez? Mennyi amúgy a normális alapjárata? Lehet eddig is változott csak pl a bak kezdi magát megadni? Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok
Van egy utolsó szériás 2015-s M3 kombi GT-m 2.0dci 163le ,sajnos nem tudom kihasználni keveset megyek mostanában és megfordult a fejemben h elcserélném(vagy eladnám bár nem tudom mennyit érhet) szintén kombi benzines m3-ra csak nem tudom melyik motorost érdemes választani,az 1.2tce-t tudom h kerülendő ebből tallok sokat,létezik 1.33 vagy 1.4tce ebből a fajtából? Azt is nézem h 1.6 benzinből is több féle van,miben különböznek egymástól ezek a motorok.Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Igen lehet,annyira nem értek ezekhez a kodokhoz.Egyébként a problémás motorok sk konkrétan mi a nyűgje,aproságok vagy drága mondjuk gazdaságtalanok a javitásuk?
-
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Azt hittem hogy van sok féle változat motorkodbol is.Sok mindent hallani ezekröl a motorokrol de konkrét/hiteles infot nem találok
-
Bass
addikt
Sziasztok egy ismerösöm kinézett egy 2011-s clio 3-t 103le-s 1.2 tce motorral,azt tudom h volt velük gond de h állítólag javitottak rajta.Meg szabad venni ezzel a motorral? Mi a helyzet tce fronton?
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok
Feleségem cliojába(2-s) most cseréltek kuplung szettet és az 1-s sebességet legtöbbször nehezen veszi, a többi patent , nagyon finoman megy.Lehet.alul a rudazaton állitani esetleg? 1.2 benzin és nem Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Szia úgy felkeményedik de picit tudom nyomni és ha elindul akkor beesik a rásegitő miatt.De akkor elviszem fék folyadék cserére és kap egy új első betétet.Az előzö gazdánál kapott új hátsó nyerget még németországban,lehet ott nem légtelenítettek talán rendesen,nem szivárog sehol azt már megnéztem ,szint is rendben Előtte kettes kombim volt de az klasszisokkal jobb fékkel rendelkezett ezért gondolom h ez sem ilyen.
-
Bass
addikt
Sziasztok
A fékem nem túl acélos, erősen kell nyomni és akkor sem az igazi ,hátul újak a betétek,elöl a tárcsa és betét is kb 1 éve lett cserélve(mielőtt megvettem a kocsit).Viszont ma történt egy olyan h az egyik fékezéskor felkeményedett a fék alig kellett benyomni és jól fékezett de 1 fékezésig csak.Mi lehet ennek az oka? Betétek lehetnek hibásak? Vetrem Trw betéteket hátha.Az első nyereg T60 torxal jön? A kocsi egy.2015-s Megane 3 grandtour Gt 165
Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok
2.0 dci 163le motornál érdemes dióhéjas vagy bármilyen más tisztítási módszert alkalmazva egr,szívósor tisztitást végezni ha igen kb mikor? 200e km van benne 2015-s Megane 3.Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Körbenéztem de tök szép állapotban van,a féltengelyek is.Futoműveshez kellene ezzel vinnem,vagy ki tudja megállapitani,és hogy ha egyáltalán lehet h féltengely e vagy melyik éehet, feleslegesen nem szeretnék alkatrészeket cserélgetni.Javítani lehet ezeket vagy kuka az egész?
-
Bass
addikt
Sziasztok
Olyan 70-90 környékén erőteljes gyorsitáskor remeg az autó eleje,nem is kicsit.Ha finoman megyek nem érezni vagy minimálisan,illetve pl ha 120-130-al haladok sem érezni.Mi lehet ez,féltengely,motortartó? Gumikra nem gondolnék mert akkor gondolom nem csak a nagyobb nyomaték tartományban csinálná,és mind két garnitúrával ugyan olyan.2015-s M3 2.0 dci 163le a kocsi.Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Azért nagyon jó h futómű elemeknél így játszanak a minőséggel és az ember épségével.Tényleg hulladék lett sok prémium gyártó
-
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Hát nem birtak a gátlók 1 évet pedig német autópályán ment a kocsi.Olyan szinten eldurrantak h kopogott,amikor kiszedtem gyakorlatilag a dugattyú fel,le könnyen járt és zörgött.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Ismeri valaki a spirál rugó szin jelöléseket? Esetleg alvázszám alapján valaki meg tudja mondani milyen rugokat kellene esetleg vennem? Az autót új rugokkal vettem,elvileg a volt tulaj szerint rosszal vannak benne,és már kezdem látni h mint ha magas lenne(lehet csak képzelem) ma cseréltem lengéscsillapítókat mert nem egész 1 év alatt a trw fullra kifingott,lehet a rugo az oka?Igazábol nem tudom miéyen magasan kellene állnia a kocsinak(2015 Megane 3 2.0 dci kombi GT),most az összes megane 3-at figyelem 😆 Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz
Morales72
üzenetére
Szia simán élhető nagyon jo kos kocsi,tögas és az 1.6 benzin is jo moci ,igaz én 950-ért adtam el 1,5 hónapja de lényegépen költségmentes gyönyörű állapotban volt 2005-s.Azért a szépek inkább 1 misi felé/fölé mennek árban.Rozsda ha nem volt törve kb nincs,nálam eéektromos anomália sem volt igaz nem voot benne semmi kötögetve,babrálva és 1 tulajtol vettem.Ha találsz szépet szerintem nyugodtan megveheted,közuton 5,8-6,5 liter a fogyasztása,városban 9-10 között,aki 7 litert mond nenhodd el😊 Futoműve bírta a nap használatot,vidéki és pécsi utalat is.Olcson javítható.Ha kérdésed van szivesen válaszolok
-
Bass
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Még nem regenerált ,nem tudom mikor kellene neki majd megpróbálom elcsípni eddig 250km-t mentem vele a regeneráció óta.Kollégám 2008-s lagesza(2.0 dci 150le) 30 grammnál járt és 0,60 óra telt el az utolso regenerálás óta a korom tömege 8,80 gramm regenerálás után,ez is érdekes adat.Ahogy, olvasom ömv gázolajat érdemes bele rakni,mit tud ez az üzemanyag?
-
Bass
addikt
Sziasztok
Ne nevesset ki de nem volt még saját dizel autóm,most egy 163le-s 2.0 dci Megane 3 tulajdonosa vagyok.Az érdekelne hogy ezt a dpf tisztito adalékot,kell/szabad,van értelme használni? Nem látni hogy mikor regenerál,nem tudom milyen sűrűn kellene ezt megtennie.A másik h szokás/kell érdemes e ezt pl dióhéjas tisztitásra vinni,egr,szivócsatorn stb? 200e km van a kocsiban ,eddig autopályán mozgott.Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
2015-s Megane 3 kombi Gt,sajnos eddig ülést nem találtam hozzá,elvileg javítható de ha lehet inkább újat vennék vagy szép bontottat
-
Bass
addikt
Sziasztok
Esetleg lehet külön vásárolni gyári üléshuzatot,sajnos az előző gazdája kiégette?
-
Bass
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Értem, köszönöm.Akkor ez jó hír.Sosem volt még dizel autóm,csak benzines rönyóim voltak azokat ismrem csak,láncosból is csak lada 🤣
-
Bass
addikt
Sziasztok
Vásároltam egy 2015-s Megane 3 Gt(RS) kombit 2.0 dci 165le motorral.Tudom h láncos és sok helyen olvasom h nem feltétlen kell cserélni,mennyire igaz ez? Illetve a hajtokar csapágyakat érdemes cseréltetni,vagy itt már nem problémás? Karbantartott autó(bartomé) és leginkább autópályázott vele németországból 200e km van a kocsiban.Köszönöm -
Bass
addikt
Sziasztok 2013-s 1.6 dci motoros scenic 3-t meg szabad venni,nem ismerjük ezt a motort.Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok feleségem clio 2 1.2 8v-je kb egy hete a dugóban nagyon melegedett,a sürü pöttyözés alatt ált a mutató ő megijedt és leállította,viszont azóta enyhe sipoló,fütyülő hangot hallani a motor felöl minden más normális,úgy működik ahogy szokott,lehet h valami károsodott? A másik h a hűtőventit nem hallotta menni és ma a melegben én sem,hogy lehetne tesztelni mert ugyan csak gyorsan ránéztem de nem láttam a hűtőben gombát h összezárjam. Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok
Sajnos a motortéri ( motor mögötti)szigetelését a nyest nagy részben elfogyasztotta,mivel lehet ezt pótolni ami bírja a höt és nem fog kigyulladni? Valami öntapadósra gondoltam. Köszönöm -
Bass
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Szia és ki lehet valahogy mérni, vagy ki tudják a villamossági szerelők mérni hogy melyik a hibás? Nem 3 hengerezik és nem is mindig csinálja így nem működne a "lehuzogstós" módszer 🙂
-
Bass
addikt
Sziasztok érdekes jelenséget produkál a kocsim (2005 megane 2 1.6 16v) időnként pulzáló,lüktető érzést érzek bent de csak alapjáraton ,ilyenkor a fordulat szám normális,a motor hangja is csak lüktet illetve a kipufogónak fura hangja van,linkelek is 2 videót. [link] [link] Lehet ez gyújtás probléma trafó,gyertya esetleg?
A másik hogy van egy clio 2 1.4 16v autónk is és harmadszor csinálja h nem indul mert tiltásban van,egy darabig inditozik aztán leáll az inditózás.A hiba a féklámpa kapcsoló a rádugott diag szerint,csere és hiba törlés után minden oké.Nem tudom milyen diag de 2 külön szerelő mondta az első 2 kapcsolót cserélt(hella) és ma ismét előjött és az előzetes diag ugyan ezt dobta,asszem szakadás a féklámpa kapcsolóban szöveggel.Létezik ilyen,vagy normális jelenség ez h ezért nem indul? Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Szia A gyári technológia sem végleges ahogy írtad hisz tönkrement. Én magam csináltam már többet(a gépmunkát műhelyre bíztam) is és még egy sem adta meg magát(van amit 2012 óta használnak még most is) ,gyári csavarokat, tömítéseket stb használok gyári szerelésivel ezeket betartva. Azt nem mondom h gyári lesz de ha az ember odafigyel és betartja a it kell akkor sokáig gond nélkül lehet ismét használni.
-
-
Bass
addikt
Sziasztok lehet hülye kérdés de megane 2 1.6 trafót valahogy ki lehet mérni multiméterrel? Többször marha nehezen indul és persze csak januárban lesz aki megnézni de kellene a kocsi.
Illetve milyen dutómű elemeket érdemes venni? Ebben az évben lett fullra felujítva monroe,fwbi,trw,spidan és snr alkatrészekkel és megint kopog valami a bal elejében 🤦
-
Bass
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Elvileg 30e km vann bennük ,lehetnek rosszak de lehet h csak indításnál jön elő a gond? Nem tudom összefügg e de ha állok a pirosnál a kocsi mint ha lüktetne(de nem mindig) de a fordulat szám normális csak a motoron látni néha h nagyobbat mozog és olyan mint ha hátulról mozgatnák a kocsit. A gyertyák gyári renault a trafók egyforma beruk. Amikor vettem a kocsit 2019-ben akkor raktam bele. Tudom ezt valahogy itthon ellenőrizni mert januárnál előbb nem tudom villamossági szerelőhöz vinni,nem akut a probléma de jobb megelőzni mint hogy az út szélén maradok esetleg.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Olyan gondom van h mióta bejöttek a hidegek a kocsi sokkal többet teker reggel(eddig egyik télen sem csinált ilyet) és furán indul mint amikor a régen járt karbis autokat inditják és fokozatosan röffen be(nem tudok jobb hasonlatot) aztán már minden oké. A másik h megint valami futómű gondom van ,ha pl parkolóbol állok ki indulásnál vagy ha rálépek a fékre parkolás közben mint ha kattanna(nem koppan) valami,és csak is lassú parkoláskor pl ha ki van tekerve a kormány amúgy semmi stabil,nem zörög nem kopog 2005-s 1.6 16v megane 2 kombi. A futóműben minden újnak mondható ,az elmúlt 6-8 hónapban cserélve.
-
Bass
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ez volt a 3. ,Komolyan sok helyről elhajtották amikor a motor csere szóba jött h jaja hát azt nem vállalnak mert macera.A hajtókaros mutatvány máshol történt és utána vitte ez a szerencsétlen máshoz hát vesztére. Most meg hiába imádta nem tud még 1x egy millát rákölteni. De megpróbálom rábeszélni a HF leszedésére
-
Bass
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Én nem inditottam csak ő amikor megállt alatta de azóta pihen a kocsi nem akar vele foglalkozni mert nem akar még egy motort belerakatni,viszont azért én röbeszélném h legalább HF le h mi van vele.
-
Bass
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Szia első gazdás magyar 1.5 dci 200e km futással 2007-s a tulaj sajnos meghalt és kb 2 évig ritkán használta a felesége majd eladta mert nem volt rö szükség.Kultúrált igaz 1.5 dci hangja volt aztán jött a javasolt csapágy csere ,aztán a hibás szerelés miatt a motorcsere amit egy kóköny csinált igen lassan és utólag kiderült h kókány módon is. Haverom nem egy autó zseni elhisz mindent amit mondanak neki ,ő csak fizetett majd egy millát.
-
Bass
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nem ő nem ért hozzá odavitte h csere,amit lehet pakoljon át. A számlán rajta van a kuplung,kettőstömegű,vezérlés,bordás szíj csere is. Most próbálja "behajtani" rajta. Én is úgy vagyok vele(bár dizelt nem ismerem) de tudok olyan motorrol ami még most is ketyeg(igaz benzin) néhány szelep cserét követően.
-
Bass
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát sajnos akkor így eladja ahogy van. Kár érte. A hajtókar csapágy csere után jöttek a bajok,ki lett cserélve és gyanítható túl lettek húzva az új csavarok és elszabadult a hajtókar.
-
Bass
addikt
Sziasztok egy cimborámnak motorcserés volt a laguna 3 1.5dci hajtókar probléma miatt kész is lett erre most pár 1000 km után elszakadt a hosszbordás ami lerántotta a vezérműszíjat is,gondolom nem cserélték ki neki eléggé ráfaragott szegény és belefáradt hogy megint öntse rá a pénzt. De mi a tapasztalat ezzel a motorral mennyire szokott károsodni, érdemes lehet megmenteni(tudom látatlanban nehéz)? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest