Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
psion2101
tag
válasz
rob210 #79194 üzenetére
Alapjáraton rángat,nem tudok hibakódot.szervizben nem mondták.Annyit mondott a srác a pultnál,hogy nem állandó a nyomás a hengerekbe.új volt a csúcs ami bele lett téve.Bocsi ha hülyén irom,de nem értek hozzá csak kiváncsi vagyok.Lehetséges,hogy izzitó gyertyával lenne a gond?Azt is mondták,hogy kettőt cserélni kell
-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #79189 üzenetére
Túl sokáig ment magas hézaggal.
Szétverte a szelepüléket, sajnos már így marad.
Ha csak le nem veszed a hengerfejet, be nem csiszolod a szelepüléket és nem kap új szelepvezetőket.
De amíg nincs olajfogyasztás, nem fogod ezért levenni a hengerfejet -
rob210
Topikgazda
válasz
hozsoltika67 #79187 üzenetére
Nem viszonylag gyorsan megoldható.
A vezműtengelyé macerásabb. -
psion2101
tag
A véleményetekre vagyok kiváncsi.2008-as Megane 1,5dci autóm van.Már egy jó ideje csinálja,hogy finoman rángat főleg alapjáraton.Diagnosztika-porlasztócsúcs nem jó.Oké mind a 4 csere újra.Most újfent volt.diagnosztika csak máshol és azt mondják,hogy a hengerekben ingadozik a nyomás.Kinek milyen tapasztalata van ezzel a hibával kapcsolatban ha előforduló hiba ez?
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
rob210 #78977 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget!
Elkészült a szelepállítás . Sajnos még mindig van az a szelephang, nem olyan durván, de ma megdicsérte valaki, hogy "milyen szépen jár a dízel motor".
Olvastam valahol, hogy lehet ilyen szelep hangja a gyújtó trafó hibától is. É
Érdemes megnézni másik trafóval, vagy más irányba kellene tovább menni?
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Mégane II kombi, 2004 1.6. 16 v.
Leszakadt a hátsó spoiler, amiben a 3. feklámpa volt benne.
A hátsó ablakmosó folyadék csöve leszakadt róla.
Azt hol találom?
Hogy tudom visszatérni rá? Mit kell megbontani?
Ha van ábra azt megköszönöm.Köszönöm
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg tud valaki választ? Este csak tapogatózom -
rob210
Topikgazda
A kapcsoló hiba lehetősége kiszűrve?
Beül valaki a kovcsiba leveszed a biztitábla fedelét és aki bent ül elkezd kapcsolgatni, ha a relé kattan akkor nem ott van a bibi. Ha nem kattan akkor lehet már el se jut oda a delej.
Azaz relé kihúz és mér, ha van delej akkor valóban a relé halott. -
z00li
senior tag
válasz
rob210 #79181 üzenetére
Köszi!
A műszerfal kibontásához neki merjek állni, vagy vigyem szerelőhöz?
Mennyire időigényes egy ilyen mutatvány?
A biztosítéktáblában nekem két egyforma fekete és egy nagyobb szürke relé van. A két feketét már próbáltam felcserélni, de nem változott semmi, gondolom akkor a szürke lesz ami hibás lehet. Igaz? -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #79171 üzenetére
valaki beül a kocsiba jó erős ledlámpával valaki meg megöntözi kannából vödörből, a levélrácsnál a kocsit.
Aztán látni fogod honnan jön be. -
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000 #79173 üzenetére
Ezekkel teli van az internet.
Ez van.
De itt a környékünkön most 2 bandát is elkaptak, dolgoztak a rendőrök, legnagyobb meglepetésemre.
-
rob210
Topikgazda
válasz
hozsoltika67 #79162 üzenetére
ahhoz nem kell levenni a kartelt!
vagy mit értesz olaj kartel alatt? -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #79160 üzenetére
na az a nagyobbik cumi mert akkor vagy nem ép a kaszni, vagy enged a radiátor.
-
vallas
őstag
Kedves Tagok.... sajnos holnaptól "elhagyom" a topickot, bár mostanában inkább csak olvastam, mert nem volt semmi a Clióval, de az új céges autó már nem Renault lesz...
Először úgy tűnt, hogy az új Capturt kapjuk, de változtak a szelek a cégnél, és most egy Skoda Scala 1.0 tsi lesz a következő verda... örültem volna nagyon a Capturnak, de ez van... azt kell hajtani amit adnak, mert az van ingyen....
-
hozsoltika67
csendes tag
válasz
hozsoltika67 #79145 üzenetére
A fhp-t lehet szerelni motor bontása nélkül is,csak az olaj kartel eltávolításával?
-
rob210
Topikgazda
válasz
dudimaki98 #79156 üzenetére
Ott valami biztos, hogy nem nyert.
Ha van szikra meg üzemanyag, akkor az jár.
Kéne rá egy diag és indózás közben nézni a perdültei értéket.
Szerintem ott vagy valamelyik hőmérséklet szenzor rossz, vagy az FHP. -
dudimaki98
újonc
Sziasztok!
Hosszas töprengés után gondoltam inkább ide írok mert érdemben választ sehol sem kaptam.
A lényeg tehát. Adott egy Renault Clio 2 1.4 benzines 72kW - os autó. Eleinte üzemi hőmérsékleten gázadásra elkezdett dadogni, rángatni. Majd az ősz bejövetelével az esős időben 5-6 indításra kezdett működni a motor. Ahogy beérkezett a 0 fok onnantól kezdve nem indul. Gyertya csere megtörtént (bár a (hívjuk most Gumixnak) boltba 95 lóerőshöz adtak pedig a pofájukba toltam mi kell), Felső holtponti jeladó takarítása megtörtént, a gyújtótekercs bevizsgálva, üzemanyag szűrő cserélve, AC pumpa hibátlan.
Indításnál teker, minden klafa, csak nem indul
Ha valaki tudna segíteni annak egy hatalmas Pacsi -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #79154 üzenetére
-
hozsoltika67
csendes tag
Köszönöm
-
Mannie
újonc
Sziasztok!
Adott 1.5 dci 2003 renault. Most volt szerelőnél vezérlés cserén azóta rengeteget teker de nem indul olyan 3 mp után felvillan az ízzítás jelző és vilog a motor enginee lámpa de teker tovább de hallani hogy nem is próbál elindulni. Valakinek esetleg valami ötlet hibakód nincs mert elveszem a gyujtást vissza Adom mar nem ég egy lampa se benne. Köszönöm segítséget. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #79147 üzenetére
A borosüvegben a dugónak mi a szerepe
?
-
rob210
Topikgazda
válasz
hozsoltika67 #79145 üzenetére
FElső holtponti jeladó.
Dieselben is van és pontosan ugyan azt a hibát generálja azaz nincs befecskendezési ütem.
Amikor teker de nem kapja el, mindig ez az első két ellenörizendő dolog egy diesel esetén. -
DonThomasino
veterán
Erre senki ? [link]
-
Somatom
veterán
válasz
gixxergabi #79135 üzenetére
Ez lesz az, ilyen alul tekercés bizgentyű van a kormányoszlop jobb oldalán. Köszönöm!
-
rob210
Topikgazda
válasz
hozsoltika67 #79141 üzenetére
Izzító, fhp, shell kút.
-
eTrade
tag
válasz
hozsoltika67 #79141 üzenetére
Milyen akksit vettél bele és mit jelent az hogy új (pár hónapos, vagy 1-2 éves)?
-
hozsoltika67
csendes tag
Sziasztok van egy dacia duster 2013"as, 1.5 dci, bejött a hideg és nem akar indulni,
illetve nagyon nehezen indul 5-6 hosszú indítózás után nagynehezen elkapja,az új aksit lassan kifekteti.Az autóban 114 ezer km vanvezetett szervízkönyves minden szervíz elvégezve nagyon figyelek rá ,sell kúton tankolok csak,mi lehet a gond hol kezdjem a hibakeresést? -
Gali199qd
tag
Sziasztok!
Másik kérdés.
A hátsó szélvédő fűtése csak foltokban melegít , ezzel mit lehet kezdeni?
A fűtőszálakat épnek látom , a relé kattan ha bekapcsolom.A relé beéghet annyira ,hogy már nem kapcsol elég feszültséget/áramot rá?
-
demars
addikt
válasz
molnarpeter #79130 üzenetére
Köszi.
Így lesz, kérdezgetek. -
válasz
Somatom #79127 üzenetére
Az külön doksi. (És közepesen hasznos, rá kell szánni egy kis időt az ismerkedésre.)
Sokszor német nyelvű, vagy nincs kezelési az autóhoz, érdemes beszerezni/nyomtatni. Párom 208asának a manuálja hemzseg a hibáktól (ami a valóságban nem olyan/nem úgy van, nincs benne) de sajnos ez ilyen. (A Megane és a C3 is csak kicsivel jobb ebből a szempontból .)
K..a nagy szopás olyan helyen vmi probléma, ahol nincs mobilnet lefedettség épp. -
válasz
Somatom #79081 üzenetére
Ne haragudj, jogos a röhögés, ha valaki nem olvassa el a manuált, főleg ha ebből adódóan már korábbannis szopott az autóval. 4-6 évig van átlagban egy autó a családban, mégis a legtöbb ember cseszik rászánni 20 percet hogy átlapozzák. Legtöbb ismerősöm inkább engem hív, hátha tudom
.
Nálam még van pár dollog mire szintén harapok, mert a felelőtlen juzerek hívnak hogy ha tudok, menjek menteni, mert ugyan elmindtam mire figyeljenek, csesztek rá.
Teljesség igénye nélkül: pótkerék, nyomás a pótkerékben, nem lejárt defektjavító, emelő(plusz hogy hol kell emelni), kerékkulcs(plusz értelmesen legyen meghúzva), kerékőr dugókukcs ha van, pótkerékleengeő zsírzás, biztosíték(plusz a helye és csipesz), zárkenés befagyás előtt (plusz a toll kiszedése és kulcslyuk megtalálása), fényszóróbeálltás, pótizzó (mert süsse meg már a második tompított is kiégett pár hónap után, jéé), pótkulcs, adblue betöltés helye, rádiókód ahol van, mellény/tüzoltópalack meglét/helyének ismerete; és a legfontosabb, egy kinyomtatott manuál, de minimum leöltötve a telefonra. Szorgalmasaknak az OBD csati helye és ajtajának kinyitása, mielőt müszakin törik le nekik, vagy a DRL és tompított használata is ajánlott olvasmány. -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Clio2 középkonzol (fűtéspanel) világítás nem működik, gondolom izzó probléma. Hogyan kezdjem szétbontani? -
demars
addikt
Sziasztok.
Két hete kb kérdeztem, sajnos nem jött válasz. Ahogy nézegetem a topicot nem igen van itt kangoo tulaj
Azért kérdezném, hogy gyári cikkszámokat honnan lehet megtudni?
Kellene pár apróság, meg csak úgy szeretnék tájékozódni.
A kocsit (2009/11 1.5 dCi, ) leszervizeltük (folyadék cserék, szűrő cserék, első fékbetét+tárcsa csere, komplett vezérlés csere, hajtókar csapágy csere, néhány tömítés, szimmering csere ami menet közben előjött) de még így is lesz vele pici meló.
Igazából véleményekre lennék kíváncsi, hogy mire kellene figyelni még.
Szerencsére van szaki aki elvégzi a munkát és ért is hozzá, de azért több használó véleményét szívesen fogadnám.
Facebook csoportban kerestem néhány kiegészítőt de ott sem jártam sikerrel (kerék emelő, kerék kulcs, vonószem).
Esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Bontót is fogok keresni, de ezekhez jó lenne cikkszám. Illetve az akku feletti biztosíték box fedele is hiányzik
Köszönöm! -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #79118 üzenetére
Az biztos, hogy 3 van, csak látni kéne melyik 3 , mert az alsó kitámasztóból például 3 félével szerelték.
Ezt csak ha megnézed akkor derül ki.
-
Sziasztok ujra,
1-es twingom van, 2004, 16v az utolso facelift elotti.
A valtorudazaton van egy gumiboritas az egyik perselynel, az elszakadt. Megtalalom vajon valamilyen tetelkoddal?
Erosebb gyorsitas/iranyvaltas vagy emelkedon felfele elkezd villogni random a kezifek jele, mintha kontaktos lenne. Ez szenzor hiba? Az auto aljan kene a kezifeknel nezelodnom?
koszi
-
Gali199qd
tag
válasz
molnarpeter #79109 üzenetére
Clio II . 1.4 8v . 55kW . Most még valami Mamut márkás 55Ah-ás akksi van benne, de a reggel elég nehezen indult már az autó .
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu #79115 üzenetére
De, igen, meg van mellette három másik motorom. Pont ez a lényeg, hogy nem akarom sem eladni, sem szétbontani. Egyszerűen végleg szobor, iparművészeti alkotás lesz belőle. Amúgy sem lett beindítva cirka húsz éve. Kérdés, hogy ezt az új státuszt hogyan fogadja a hatóság.
-
zeon.hu
nagyúr
Jobb híján itt kérdezem:
Ideiglenesen ki van vonva a forgalomból az egyik autónk (Clio).
Lenne egy vevőjelölt, de nem akarja forgalomba helyezni, versenyezni kell neki.
Ilyenkor mi az eljárás?
Végleges kivonás után sima adásvételi, mint alkatrész? -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #79110 üzenetére
A zselés és az alsó biztos oda van.
De ha már nagyot ránt esetleg koppan is érdemes a 3 at egyszerre cserélni. -
psion2101
tag
válasz
75kokoko75 #79108 üzenetére
Oké rendben köszi
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok megint!
Köszönöm az eddigi segítséget!!!
(Scenic 1/2 1.4 16v...1999)Indításkor nagyot ránt a kocsi, és menet közben is érzem, hogy a váltó mozdul... Féltengelyt biztosan kell cserélnem, de szerintem motortartó bakot is.
A kérdés: Honnan tudom, hogy melyik bakot kell cserélnem?
Előre is köszi a választ.
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
psion2101 #79107 üzenetére
Még talán ez jó lehet a tiedbe
-
psion2101
tag
válasz
75kokoko75 #79105 üzenetére
Köszi szépen.úgy látom nekem pont a drágább krll majd
De muszály lesz,mert irtó idegesítő,hogy ott van valami és nem működik
-
Gali199qd
tag
Sziasztok!
Akku csere előtt állok és azt szeretném tudni, hogy mekkora Ah-ás akkura lenne szükségem . A mostani 45Ah-ás, érdemes nagyobbat venni bele ? -
psion2101
tag
Sziasztok!
Bocsi a kérdésért biztos volt már párszor.Van egy 2008-as Megane 2 -esem.Szeretnék egy új fejegységet a gyári helyére.Milyen átalakitó kellene hozzá,hogy a kormányról is tudjam pl vezérelni? -
DonThomasino
veterán
Megane 2 kombi, alul az alvázon kb a padló rekeszek alatt,
van két műanyag dugó, ott át kell járni a levegőnek, valami elfolyó lenne ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest