Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
Megane 2nel ez a kártyás rendszer hogyan működik? Mert ahogy észrevettem a nyitáshoz nem kell megnyomnom semmit, ez zarasnal is ugyanígy működik? Ha eltavolodom akkor magától bezár? Illetve az inditashoz se kéri a kartyat, elég ha a zsebembe van úgyis indul az autó.
-
Drughi
addikt
Üdv!
Adott egy Megane 1 ph2 2002-es gép.
1.4 16v classic.A problémám többek között, hogy nagyon gyenge a fényszóró / eleve, hogy 15 éves /, be van mattulva kivül-belül stb...
Polírozás nem segít már, így cserélném.
Gyári utángyártott vagy Tuning-Tec Angel Eye's?
Szerintetek?
Kinézetre nagyon tetszik, olcsóbb is lenne, mint a Valeos utángyártott.
Tud világítani legalább 90% ba annyit mi egy új?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Directors #53496 üzenetére
Ha nincs hibakód, akkor az inkább folytószelep.
Azaz le van kokszolva.
De lehet valóban gyertya, bár akkor zakatolna kicsit, ha kihagyna valamelyik henger.Ami még lehet az a lambdaszonda de annak is kéne hibakódot dobni.
Viszont annak a magas fogyasztás erőtlen motor a diagnózisa, így nem lehet kizárni azt se.. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek vagy egy Renault Thalia 1.4 Privilege (K4JA 712) 2008-as autójuk.
Azt mondják elég erőtlen, meg mint ha többet is fogyasztana. Hibakód nincsen. Persze ettől eltekintve tervbe van egy hibakód kiolvasás. Hátha ír valamit.
Én arra gondoltam egy gyertya csere ráférne már mert nagyon régen volt.
Ettől ha jól tudom lehet gyenge a motor, illetve fogyaszthat többet is, nem ? -
Nordik
őstag
válasz
diablo1984 #53493 üzenetére
Azt nem is lehet cserélni vagy nincs értelme?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mi újság nálatok mostanság?
Sajna rég jártam erre.
-
Nordik
őstag
Megane 2 hogyan tudom a tükröket behajtani? Most hoztam el az autót a kereskedőnek simán működött, de sajnos nem figyeltem hogyan csinálta.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #53479 üzenetére
Nekem megvan a telefonszáma a srácnak...
Ha gondold, hívd fel, de itt valami nagyon elszállhatott náluk.(30) 937 6826
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81 #53480 üzenetére
Színes ledes hangulatfény, az én véleményem szerint egy totális baromság, vagy inkább kinőttem már abból a "korból".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #53474 üzenetére
1 nap max.
Ott valószínűleg tényleg gond lehet akkor, de miért nem hívod fel?
Nagyon segítőkészek. -
dussy
őstag
Sziasztok!
M2-be használ valaki androidos fejegységet? -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a topicban, hogy ajánlott webshop az olajraktar.hu , be is rendeltem tőlünk az olajcseréhez szükséges dolgokat 18.-án este. Másnap összeállították a csomagomat a státuszom is megváltozott, "futárnak előkészítve"
Az elektronikus számla is kész lett. Vártam a csomagot tegnapra, aztán mára, de semmi.
Most ahogy belépek a webáruházba kiírja, hogy jelenleg zárva tartanak technikai okok miatt.
Még jó, hogy a szerelőnek mégse volt jó a mostani szombat, hanem eltolta egy héttel későbbre.
Akik innen rendeltek, azoknak mennyi volt az átfutási idő amíg megkapták a csomagjukat?
Elég fura, hogy 2017.be ennyire lassan megy egy webshopos rendelés. Megszoktam már, hogy másnap feladják aztán a következő nap már hozza is a futár. -
eTrade
tag
válasz
PowerBuldog #53463 üzenetére
Dobfékkel mi a baj, szerintem teljesen jól fog az is, ráadásul olcsóbb cserélni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #53463 üzenetére
Ihen hídcsere és kézifék kötél csere kell.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt is megkérdezem, mert már kiidegel. , szóval:
A piros nyíllal jelölt díszlécnek mi a trükkje, hogy jön le?
Ugye a zöld nyilas felsőrészét lepattintottam (fekete fényes ajtóbehúzó), ott három torx kicsavar (felül 1 nagyobb, ez a kárpitot is tartja, lentebb két kisebb, a csavarok helyét nagyjából mutatják a nyilak), de még az sem mozdult meg
Próbáltam feszegetni, de féltem már, hogy elpattan/törik. -
PowerBuldog
veterán
Megane 1 hátsó dobféket átlehet szerintetek alakítani tárcsafékre?
-
TayRol
nagyúr
Srácok, mi a neve annak az alkatrésznek, amire a fém bilincses turbócső rámegy (pont a nívópálca előtt)? Nem csak a fém bilincs, hanem amire rámegy annak a vége is ki van kopva, ezért dobta le magáról a csövet...
-
rob210
Topikgazda
válasz
meroly #53454 üzenetére
Ez a clió amivel voltál nálam?
Ha álló helyzetben nem járó motornál, megmozgatod a váltókart akkor van lógása? (Lötyög)
Mert maga a kar rudazat perselye is szét tud menni.
De olyankor kóvályog a váltókar és a sebességek eltalálása is nehezebb.
A váltószoknya alatt van a rudazat és a bot találkozásánál. -
meroly
veterán
Ez a váltóbot remegés mitől lehet szerintetek?
video -
mycso
Topikgazda
válasz
orosziem81 #53444 üzenetére
Ez a szintező cucc be tud halni, ami a motorokat vezérli. Esetleg diagnosztikával kideríthető.
-
feco6512
tag
válasz
valaki_xy #53447 üzenetére
Szia mikor nekem a clion ilyen gondom volt a fütő radiátorom volt egy kis repedés és attól párásodott!nem lesz e szélvédö belülröl fátyolos érdekes?ezt a fagyálló okozza bár annyira még nem folyatott hogy a kiegyenlitő tartályból hiányzott volna.kicseréltem azóta a fütés is elég.Sajnos nem kis munka!!😩😩😩
-
orosziem81
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni a következő problémában:
Még nyár közepén beszereltem egy DRL-t a kocsiba. Eztán aktíváltam az alkonykapcsolót.
Mivel sötétben alig-alig mentünk egészen mostanáig, így fel sem tűnt, hogy ugyan a tompított Xenon lámpák bekapcsolnak sötétben, de az automata fényszórómagasság állító nem szintezi őket.Mi lehet a gond? Esetleg az utólag beszerelt nappali menetfény valamit bezavar a kábelezésnek/jeleknek és elqrta a magasságállító motor vezérlését?
Biztosíték jó, a magasságállító motor működik (ezt onnan tudom, hogy ha refit kapcsolok, a xenont hozzá emeli).
Please Help!
-
valaki_xy
tag
Sziasztok!
A 2000-es évjáratú Cliom ablakai elég durván párásodnak. Eltüntetni fűtéssel nem lehet, csak rosszabb lesz tőle, klímával viszont tökéletesen le lehet tisztítani. Korábban beázott a kocsi egy eltömődött vízelvezető miatt. Valószínűleg van köze a dologhoz. Merre keressem a vizet? Mit kell kitisztítani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
FeniX-
senior tag
Szia, egyelőre otthagyom, ahol van.
Az autó kijelzője? .. ez olyat is tud? ( nem viccelek, én ilyen "fapad jóska" vagyok )
kormányvezérlő sem nélkülözhetetlen.
Nekem még az elektronyos ablak is sok volt, jobban szeretem a kurblisat, az télen nem tud beállni félúton.
( egy leharcolt 17 éves autónál már ez is szempont )
Mindenesetre, köszönöm, ezt az ISO csatlakozót megnézem. -
gergo5991
őstag
Valaki meg tudná mondani 2010es megane 3masban miért ilyen a muszerrfal? kép1, googlen ilyen muszerfallal még 2010es 3mas meganet nem találtam, az összesen digitális a sebességmérő. most nem tudom jól-e neveztem meg de a képet megnézve tudni fogjátok miről beszélek
kép2
lehetséges a kocsiba beépíteni egy jobban kezelhető rádiót? a kijelzője elég fura az nincs a képen, az kb középen van fent ugy mint itt kép3 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PowerBuldog #53438 üzenetére
Őket próbáltad már?
-
PowerBuldog
veterán
tudtok autobontót ahol lehet kapni széles választékban renault alkatrészt?
franciaautobonto.hu
bontoplaza.hu
nem nyert, pont ami kéne nincs náluk -
LilProphet90
senior tag
válasz
rob210 #53420 üzenetére
és eTrade: Köszönöm a tippeket.
Nem tudom pontosan hogy csinálta meg az önindítót, de ez már másfél éve, azóta nem produkált hibát. Aki jelenleg használja semmilyen fogyasztót nem üzemeltet rajta, még töltőt sem, egy erősítő van a csomagtartóban rákötve, de az gyújtás nélkül nem kap áramot, és nem szívná le az sem ennyire (régebben egy Peugeot-on hagytam 5-6 órán keresztül egy elég nagy teljesítményű hűtőtáskát véletlenül, az sem volt képes teljesen leszívni, egy lejtő után lazán elindult.).
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, ha ismételten előjön a probléma, akkor keresek egy másik szakszervizt, illetve megpróbáljuk lemérni a nyugalmi fogyasztást.
-
Shamat
aktív tag
Laguna II hangszóró méreteket tudja valaki? Az elsők elvileg 13 centisek, de a mélységüket nem találom sehol a neten.
-
meroly
veterán
Köszi srácok, hosszbordásszíjból is készletet nézünk
150ekm van benne és sose volt cserélve szerintem, úgyhogy illő lesz. -
meroly
veterán
válasz
diablo1984 #53427 üzenetére
Ezeket szedtem össze unix oldalán van ilyen gyűjtő rendszeres karbantartáshoz:
üzemanyagszűrő: 8625,- vagy 14458 (kocsitól függ érzékelős-e vagy sem)
olajszűrő: 1380,-
gyertya: 4430 x 4 = 17720,-
vezérműszíj készlet: 47211,-
hosszbordásszíj: 4966,-olaj netről 7000,-
Árakat ne nézzétek, csak asszonynak írtam össze.
Hosszbordásszíjból elég a szíj vagy kell készlet (görgők stb)?
-
meroly
veterán
Srácok,
párom kicsit elhanyagolta a kocsitját, így átveszem a dolgot
Segítsetek lszi, a kötelező dolgok (vezérműszíj, bordásszíj, stb) mik kellenek ilyenkor?
Clio 1.5 dci 2004
köszi -
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
köszönöm még egyszer a tippeket-segítséget, végül jó lett a twingo.
Az AC fel lett újítva, új motor lett rakva bele.Egy gyors kérdés még, hogy a gyári rádió csatlakozója mennyire kompatibilis egy mezei "bárhol" vásárolható mai rádióéval? ( egyáltalán nem vagyok benne a témában, de miután levettem az akksisarut, kódot kér a rádió, és mivel az még kazettás, gondoltam, egy laza mozdulattal, bal vállam fölött mehet a kukába, és esetleg szerzek bele valamit, ami a mai adathordozókról is tud olvasni )
Üdv,
sziasztok! -
rob210
Topikgazda
válasz
LilProphet90 #53416 üzenetére
Szia, egyetlen kérdés, mi lett csinálva az önindítóval, azt lehet tudni?
Szokták relézni, akkor az ilyen jellegű hibák kiküszöbölhetők.
Nekem ez elfolyó áramnak tűnik, azaz vagy rajtahagyott valamilyen fogyasztót és akkor user hiba, vagy ha újra előfordul, akkor valoban letestel valami és fogyaszt.
Sajnos elporladó kábelkorbács szigeteléssel, már nem egyszer találkoztam, ami csak cserével megoldható.
De ezer apró oka lehet.
Rá kell tenni műszerre és nyugalmi fogyasztást mérni.
Ha az oké, akkor mér egy jelentős lépéssel előrébb vagytok. -
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök #53418 üzenetére
Utoljára itt vettem, de ahogy nézem most nincs.
De nyugodtan veheted a berut is az is tök oké.
-
eTrade
tag
válasz
LilProphet90 #53416 üzenetére
Kikéne zárni először a generátort, ha megfelelő a töltése, akkor szerintem akksi csere.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Haverom 2003-as Megane-jával történt egy érdekes dolog a napokban, és nem nagyon tudott rá a szerelő se mit mondani.
Csütörtökön meló után beakarta indítani, és az égvilágon semmi jelet nem adott, még a műszerfal világítás sem ment. Megpróbáltuk bebikázni, és csak annyit sikerült elérni, hogy világítson a műszerfal, tehát gyakorlatilag az akksi nullán volt. Elvontattuk villamossági szerelőhöz, napokig állt nála, tesztelgetett mindent (régebben önindítóval volt probléma, eleinte valami zárlatra gyanakodtunk), és nem talált semmit, csak annyit tudott tenni, hogy feltöltötte az akksit, és most megy, de ki tudja meddig. Az akkumulátor Bosch, tavaly lett cserélve.
Találkozott valaki hasonlóval? Vagy tényleg az akkumulátor adta volna be ilyen gyorsan az unalmast? Kicsit most van benne tartás, hogy mikor fordulhat elő ilyesmi újra. Köszi bármilyen tanácsot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
PowerBuldog #53413 üzenetére
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #53407 üzenetére
Sőt, az előbb belobotlottam egy ruszki (ukrajnai) autós alkatrész boltba, ahol 25 ezer valamennyi rubel, átszámolva a gyári Renault kettöstömegű 115 ezer forint.
Komolyan, milyen elbaxott országban élünk. A lengyel oldalon 143 ezer volt. A kuplungszett meg másik 40 ezer körül.Itthon az a szar majd 300 rongy 6 ezer híján. Mármint ez a
123005633R] gyári alkatrész, ha egyáltalán lehet kapni. Mert LUK meg SACHS amiket inkább árulgatnak pl Kovácsék is....aranyárban természetesen.Szóval 115 ezer, egyszerűen vicc ezért a gyári Renault alkatrészért. Oké, egyelőre nincs szükségem rá, de valószínűleg megfogom rendelni a szettet, ha oda kerül majd a egyszer, hogy csere érett lesz, akkor csak cserélni kelljen.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #53407 üzenetére
Nyilván amire ott szükség van az az alkatrész gyári kódszáma, aztán gugli keresőbe bemásol és lehet kutakodni a legjobb (helyettesítők) áráért.
Lengyeleknél, én a kettöstömegűt, teljes kuplungszettel ideszállítva eredeti Renault alkatrészben, mindössze 193000.- Aki ismeri, tudja, hogy Laguna III-ba ez már szinte "filléres" árnak számít. -
bobace
addikt
válasz
Smith Ügynök #53401 üzenetére
Köszi szépen!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri #53398 üzenetére
Az nem lehet, hogy a CLIO II, pl (csak hasraütésszerűen írok egy kódot) SB0R szinte ugyanaz és ezért nincs ott a THALIA? Tehát csak annyi eltérés van, hogy thalia lépcsős hátú...
Csak azért kérdezem/írom, mert most néztem és a dialogys programban sincs bent a szerkezet THALIA név alatt.Mert kovácséknál is egyben szerepel a két típus.
SZERK:
De itt van az LB0P is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest