Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri #53393 üzenetére
Milyen típus?
-
bobace
addikt
Sziasztok!
Csatlakoztunk egy kis Clio II-sel a klubhoz
Két kis alkatrész miatt kérdeznék most, ha lehet.
Az egyik a csomagtér központizár motorjában levő kis fehér műanyag, amit a fogaskerék hajt ki be. Na ez letört. Lehet azt kapni valahol külön, vagy csak egyben a motorral. Most egy régi imbuszkulcsot vágtam le, és fúrtam be a letört pöcök helyére, meglátjuk meddig bírja, jó lenne egy gyáribb megoldás
A másik meg a szokásos elakadásjelző. Beragad egy állásba vagy megy vagy nem, de azt folyamatosan. Szétszedtem, de nem sikerült megoperálni. Van valakinek, honnan érdemes rendelni?
Köszi -
PowerBuldog
veterán
válasz
LamerGyuri #53393 üzenetére
Sajnos a cabrioletre se hoz rendes leirast5. Csak egy általános megane coupet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom volt-e már, de egy frankó online adatbázis. Akár rögtön kosárba is rakhatod az alkatrészt, egy esetleges rossz alkatrész vásárlása, kb egyenlő a nullával.
Kiválasztod a típust, majd az alvázszám kódját és ami kell cikkszám szerint ott van. A az utolsó kis bisz-basz csavarig képek, rajzok mind-mind a dialogys-ból vannak. Egyébként minden autómárka ott van, nem csak renault. -
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök #53385 üzenetére
Azt a trafót ami elszineződött ki kéne venni megtakarítani alatta a gyertyát szintén kivenni megmérni a gyertya hézagot, letakarítani. Össze rakni ha ez nem segít, akkor minimum 2 trafó megvétele előtt állsz. (párban cserélendő) De mivel valeó van benne, ha pénztárcád engedi, javaslom az összes cseréjét. Beru, denso a javasoltak (álltalam a denso).
-
rsf
senior tag
válasz
FRENK1988 #53388 üzenetére
Így igaz. Valós 69-nél amikor az óra kb. 73-at mutat..
Én így közlekedek hogy tudom a mérési szabályokat.
2 éve 2x futottam traffiba óra szerinti 110-nél de egyszer sem jött csekk.90-es táblánál.
20 éve egyszer büntettek 62 nél lakott területen belül azóta semmi..
Kopp-kopp. 😀 -
válasz
rob210 #53384 üzenetére
Én meg a +15-nél tolom be a tempomatot, az óra csalása miatt belül vagyok.
Nem teljesen jó az a kalkulátor, mert nem veszi bele a műszerek mérési pontatlanságát, ami miatt lehet szórás.
A VÉDA 100 km/h-s sebességig plusz/mínusz 3 km/h, 100 km/h felett pedig plusz/mínusz 3% a mérési pontossága. Azonban kedvező, hogy a hibahatárból adódó különbséget az autósok javára írja a rendőrség.
Magyarul 50-nél előfordulhat, hogy 67-nél sem jön a csekk. -
FRENK1988
veterán
válasz
Smith Ügynök #53385 üzenetére
Fater járt vele így nem oly rég.
Ereje volt, de fura volt az alapjarat. Elvitte egy független szervizbe és trafó csere lett a vége. Attól kezdve elmúlt minden baja -
Smith Ügynök
tag
Üdv újra!
Eddig mindig tudtatok segíteni, remélem most is.
Kocsi Clio II 2003, 1.4 16v
Pár napja vettem észre, hogy alapjáraton az 1000 alatt egy csíkkal van (750?), és kicsit darálós hangja van, nem egyenletes. Néha alapjáraton leesik a csík alá, ekkor korrigálni próbál, és kis gázfröccsöt ad magának, utána megint beáll a csíkra. Erejében sok változást nem tapasztaltam, bár most csak városban használtam pár hete, előtte voltam vidéken, ment rendesen.
A gyújtótrafóim zöld kupakosak - ez Valeo? - és jobbról a legutolsón erős fehéres réteg képződött.
Mit gondoltok? Gyertacsere pár hónapja volt, esetleg trafó csinálhat ilyet? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
zsocimaci
csendes tag
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Kellene kis kocsimhoz bal első ülés, esetleg a pár és ködlámpa, tudtok ajánlani valami olcsó helyet BP-Gödöllő-Fót - Hatvan környéken?
96' Megane PH1
-
Gombinyó
őstag
válasz
rob210 #53366 üzenetére
Nem száguldozni kell. Kellett egy megbízható autó ami elvisz a-ból b-be, jó fogyasztás mellett és befér a babakocsi. Ami itthon megy használtautó értékesítés alatt abból lett elegem. Ismerős karosszériás és meséli miket pofoznak ki. Nem szivesen ültetném a családot egy kipofozott romba ami egyszer már tört.
-
rob210
Topikgazda
Donor autóról beszélt, abban meg ott van minden, csak a kábel korbácsot is át kell építeni.
Meg eleve ajtó cserét mondott, így azzal kevesebb a buktató, ha színazonos nem olyan nagy meló, a kérdés csak az, hogy nem fog-e elüzni a szín a kasznitól." autóból az autóba ez ajtóból az autóba akart lenni gondolom
"
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok! Tegnap rendeltünk egy új Clio grand tourt, mert most elég jó áron volt. A 3,7m összepakolt árból bementünk 3m alá. November végére fog megérkezni. Mik az eddigi tapasztalatok ezzel az autóval? A tesztvezetés során nem találtam rajta semmi furát, a beltér sem zörgött egyáltalán, ami egy új RIO-ban pl kapásból idegesített. 1.2 négyhengeres szívóbenzinnel kértük, az ha jól tudom egy kiforrott technika. A 30ezres gyári szerviz periodus gondolom egy vicc, az olajcserét mindenképp megfelezném rajta.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #53354 üzenetére
Szia, a digit klíma beépítésre én is azt mondom, hogy nem lehetetlen, de hatalmas, szívós meló. Nem erőltetném én sem.
A kábel törés az átvezetőnél (gégecső) szokott bekövetkezni. Ahogy az autóból megy át a kábelköteg az autóba.
Kurblis ablak elektromossá alakításával is lehet dolgozni.
Pl.: áram van-e előkészítve, vagy valahonnan el kell húzni? (Szerintem utóbbi).
Az ajtón belül a rögzítési pontok valószínűleg ott vannak. Viszont kárpitból is más kell. Én ezt sem biztos, hogy erőltetném. -
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #53358 üzenetére
Akkor nyomozni kell, az is lehet tönkrement a beeper.
Ki kell szedni meg kell nézni mi a baj, az is lehet, hogy a vezetékelése megsérült, szóval ebben az esetben csak találgatni tudok, lépésről lépésre át kell vizsgálni. -
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #53355 üzenetére
A bal oldalon, ha kinyitod az ajtót, van egy kapcsoló, ami a belső világítást is kapcsolja.
Ha az el van oxidálódva akkor nem kapcsol és nem érzékeli, hogy rákapcsolt világítás mellett kiszáltál a kocsiból.Egy kis csiszolás meg szokta oldani.
Az újabb verziókban, már ezt is komfort elektronika vezérli.
(illetve láttam már olyat is) -
FRENK1988
veterán
válasz
rob210 #53349 üzenetére
Akkor hanyagolom.
Más: jobb oldali ablakemelőm nem megy. (A kapcsolók sem világítanak) biztiket megnéztem de mind ép. Egyik fickó mondta hogy vezeték van eltörte a szokásos helyen. Merre van ez a hely?
Másiknekem kurblis a hátsó ablakom azt sem lehet csak úgy átépíteni ajtóstól a donorbol?
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #53350 üzenetére
Az ajtó kapcsolóban.
-
PowerBuldog
veterán
Találtam egy olyat a felszereltségek között hogy bekapcsolt lámpa figyelmeztető hang. Vagy ilyesmi. Nekem ez soha nem pittyeg ha rajta maradt a világítás.
Hol keresgéljem a hibát szerintetek? -
rob210
Topikgazda
-
FRENK1988
veterán
Scenic Ibe lehet a manuális klímát digitálisra átalakítani? Lenne egy jobbkormanyos donor amibe az van és érdekel hogy ez mennyire melós
-
rob210
Topikgazda
válasz
PowerBuldog #53345 üzenetére
Az expressionnak.
Ha az a kérdés akkor a full alatt van kettővel.
Fölötte a privileg és a monaco volt, tudomásom szerint.
Az enyém expression és csak az ülésfűtés, meg a napfénytető hiányzik belőle.
Jah meg a bőr belső amit amúgy se szeretnék és a digit klíma amit megint csak nem szeretnék. -
PowerBuldog
veterán
Megane 1nél az expression felszereltség minek számított anno?
-
berbatov2
senior tag
Koszonom a segitseget mindenkinek.
-
salieri.
őstag
válasz
nünüke1975 #53338 üzenetére
Nehez kocsit keresni ha behatárolod ,hogy 200km-en belül. Ez a két értelmes darab van most fenn amúgy.
-
salieri.
őstag
válasz
nünüke1975 #53336 üzenetére
Amit linkeltem az magasabb felszereltségű. Itt szerintem nem lehet megnevezésre menni,mert egyedileg is lehetett dolgokat rakni bele. Pl az enyémben manuális a klima, de tempomatos.
-
salieri.
őstag
válasz
nünüke1975 #53331 üzenetére
A faceliftes változat jól sikerült. Igen, normál használattal fogyaszt ennyit. Amit linkeltél jól néz ki,de nem privilege. Nincs tempomat,az pedig elég jó tud lenni. Belül hiányzik egy két takaróelem.
-
nünüke1975
aktív tag
Szerintetek megéri ez?
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
berbatov2 #53332 üzenetére
Ez elég vicces de nem röhögtem csak elképzeltem magam előtt a szitut na akkor volt mosoly.
Viccet félretéve.Szerintem zárlat valószínű szivargyujtó csere.De lehet hogy csak biztit kell cserélni.Nekem a szivargyújtóba dugható ülésfűtés égette ki majdnem a seggemet.Talán túlságosan aktív volt az ülésfűtés. -
berbatov2
senior tag
Szivargyujtoba belement valami cukroscsomagolopapir es kezzel nem tudtam kipiszkalni.
Hirtelen a kislanyom hajcsatja volt keznel es azzal probaltam kipiszkalni, de hozzaert belul vmihez es szikrazgatott.
A lenyeg hogy azota nem mukodik a szivargyujto.
Miutan kirohogtetek magatokat, mondhatnatok vmi javaslatot a problema kezelesere.
Scenic 2012 ha szamit. -
nünüke1975
aktív tag
válasz
salieri. #53324 üzenetére
5,5-6 liter a fogyasztás vegyesen?Akkor az a normál használat 50-90km/h lehet.De én úgy hallottam hogy ez a konstrukció nem igazán úgy sikerült mint az egyes megane.Szerelőm se nagyon van tőle elszállva.Renault-os szerelő.De a ráncfelvarrott 2006-tól már jó lehet.Csak az a baj hogy itt a környékemen nem nagyon találni olyat amire azt mondom hogy na jó megnézem.Minimum 200km az ahol találok ilyet.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Sanyo77 #53326 üzenetére
Köszi
Én is imádom, megy mint a golyó, nem hiába mondta az előző tulaj, hogy csak okosan vele, mert észre sem veszed és kimegy alólad, húz mint a disznóMeg még fel is van szerelve minden földi jóval, úgyhogy öröm é bódottá
Visszatérve....itt a müszaki ilyen, nem engedik, hogy bemenj, apum autóklub a hordja a megane II-ét, fénykép készül a megtett kilétéről, stb...itt kint nem mehetsz be, szóval kb tényleg azt csinálnak az autóval, amit akarnak. Sok volt a vesztegetési ügy. De mivel ez a hivatalos műszaki, ezért semmit nem lehet tenni -
eTrade
tag
válasz
kalmanchris #53313 üzenetére
-
eTrade
tag
válasz
nünüke1975 #53323 üzenetére
Bocsi, nem jól fogalmaztam... 2006-os Megane 2 már faceliftes. A trafókat azért írtam, mert elvileg bármi lehetséges egy használt autó esetében.
-
Sanyo77
tag
válasz
GrooveHero #53316 üzenetére
Igen arra gondoltam. Sok olyan hely van ahol hátraviszik az autót megcsinálni, te meg kávézzál addig nyugodtan...
Szolnoki Renault is ilyen.Egyébként baba a verda.
-
salieri.
őstag
válasz
nünüke1975 #53323 üzenetére
Hali!
Szerintem jó kocsi! Nekem április óta van, nagyon elégedett vagyok vele egyenlőre,fogyasztása 5,5-6l között vegyes használattal.A klimája nem annyira hatékony. Érdemes szerintem szebb darabot nézni,ami nagyjából 1,3 körül van.
Ez elég jó darabnak látszik. -
eTrade
tag
válasz
nünüke1975 #53319 üzenetére
Trafók ha Sagem gyártmányúak, akkor cserések, okoskerék szintén tud meglepetést okozni.
2006 utáni Megane 2-esek már jóval megbízhatóbbak, nincs sok hibájuk. -
zsocimaci
csendes tag
Sziasztok!
A szerelőm napra pontosan 1 hete próbálja cserélni a jobb első csapágyamat. Voltam nála, láttam hogy egy feszítő van rátéve és néha ráüt kalapáccsal, fújja lazítóval.
Egy régebbi Renaulton a családban kb. 2 óra alatt kicserélte édesapám.
mitől van hogy egy 2004-es Meganon egy hete nem jön le...
Valami ötlet hogyan gyorsítható?Már nagyon kéne az autó...
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
nünüke1975 #53303 üzenetére
Erre valaki?
-
eTrade
tag
válasz
kalmanchris #53313 üzenetére
Másik oldalról lőttem a fotókat.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Sanyo77 #53315 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy ott leszek, amikor a srác csinálja, akkor igen, ott fogok állni mellette, nem csodálkoznék, ha nem az elf olajat rakná bele. Na meg az olajcsere sem csak 5 perc lesz ám, szépen megvárod öreg, ráèrsz, ne siessé sehova, hadd csöpögjön ki rendesen az a szar
Ha nem muszáj úgysem fogja tapogatni a kocsit mindenféle fajta szutykos kezű "szerelő". Az elektromos gondokat sajnos a srác nem tudja megcsinálni, vinni kell máshova, de hát ez ilyen.
Meg kell értenetek, első saját autó, cliot akartam, de amikor megláttam ezt, akkor nem tudtam ott hagyni, féltem is mint a rosseb -
Sanyo77
tag
válasz
GrooveHero #53312 üzenetére
Ott állsz majd mellettük?
Csak, hogy a füledbe tegyem a bogarat -
GrooveHero
addikt
Üdv. Na tegnap megrendeltem a cuccokat, levegő, pollen, olaj, üzemanyagszűrőket, mindegyikből MANN-t, és rendeltem 2db 5 literes kanna ELF Evolution full tech de 5w30-as olajat is, ennek van a Renault RN0720-as standardja a részecskeszűrő miatt. 25-én megy szervízbe, a munkadíj £50 lesz, ha nem én veszem az alkatrészeket, akkor 150, kb ém is egy 100-ast költöttem, de úgy gondolom, hogy legalább minőségi cuccokat vettem, ellenkező esetben valószínüleg a legszarabb, legolcsóbb cuccokat kaptam volna. A következő szervízt már úgyis én csinálom, minek költsek pénzt, ha ezeket én is meg tudom csinálni, nem kell hozzá atomfizikusnak lenni
-
FeniX-
senior tag
válasz
eTrade #53307 üzenetére
Hja, ámbár az is lehet, hogy az előző tulaj is így vette, csak ő leállt annál, hogy trafót cserélt.
Előtte egy autókölcsönzőé volt az autó, mint kiderült, méghozzá egy olyané, aki vagy ilyen bontószökevény alsókategóriás autókkal foglalkozik, meg ilyen luxus felsőkategóriásokkal, mint Audi, Merci, Bmw.
Talán azok mókiztak rajta valamit, pássz, utólag már mindegy.
Remélem pár napon belül össze lehet majd rakni, és akkor újabb teszt, hogy megy-e.
A benyát is sikerült leszívni, elég pronyó módszerrel, de megvan.
Mindig elgondolkozom, hogy mi a jó a szipusoknak szivogatni azt a szart, én csak fuldokoltam, meg köhögtem.
Vagy technokollal kellett volna próbálkozni? -
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX- #53285 üzenetére
Halihó, fejlemények: most nagyon konyhanyelven fogom elmondani, ami infót hazafele kaptam az AC felújítós bácsitól, de hogy lényegében hiányoztak alkatrészek belőle, és pont azok, amiknek a hiányából csak úgy tudott benzint kapni az ac, hogyha átbukik a benzin azon a csészén.
Valami ógyűrű alól kb. 3 pici alkatrész.
Lényeg a lényeg, valaki ezt a közelmúltban szétszedte, aztán összerakta, és rosszul. -
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Tervezek venni egy megane grandtour 1.6 16v autót 2006-2008-ig.Mi az az ár amennyit érnek ezek az autók?Mik a tibushibái?Mire kell odafigyelni.Röviden mindent szeretnék tudni erről a tipusról.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest