Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Mert neked fontos a láthatóság !!

Ebben sem egyformák az emberek, én sem vennék feketét, de autóból pirosat sem.., a motoros ruhákkal is ezért vagyok bajban, mert alig van szinben választék. A fekete is koszos lesz, de talán kevésbé látszik rajta, lehet ezért csinálják, én évente 1x rászánok pár napot amikor a kabát nagytakarítást kap, ilyenkor többször egymás után áztatás, sikálás, áztatás sikálás a program és nem lesz soha olyan mint az új... Van tiszta fekete kabátom, igaz azt nem hordom már (és csak 1-2 hónapig használtam, amig nem vettem valami nem feketét), de szerintem sosem volt kimosva. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása is megelőzés. A ne ejtsd le a poharat szabály is teljesen él, pl szállodában, nem vihetsz le üveg poharat a medencéhez. Mi ez, ha nem megelőzés? Pedig lehet minden 10000.dik ember ejtené csak el a poharát.
A medence lépcsőjére került üvegszilánk pedig akkor is szar, ha csak annak a lábát vágja el aki elejtette a poharat.De végül mindegy, mert ez a szabály és kész.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ne a károkozásból indul ki, van az életben egy csomó dolog amivel nem okozol kárt, mégis tilos, büntetés jár érte. Az egy más dolog, hogy elkapnak e.
Ilyen az ittas vezetés is. Iszol két sört, hazavezetsz, nem okoztál kárt, nem ütöttél el senkit, de tilos, megszeged a szabályt, ha elkapnak fizetsz.
Ez egy kicsit hasonlít arra, mikor a családban aki káromkodik az bedob egy százast a perselybe. Nem okozol kárt, de mégis csak fizetsz.Szerinted hülyeség, szerintem is hülyeség bizonyos feltételek mellett, de a kiérkező rendőrnek a balesetnél nincs mérlegelési szabálya, hogy ja csak magadnak okoztál kárt.
-
bacus
őstag
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
A KRESZ szabályok megsértése miatt fizetsz. Az alapkiindulás, hogy minden szabályozott, ha mindenki betartja, akkor NEM lehetnek balesetek.
Ebből következik, ha van baleset, akkor valaki vétett. Ha elesel és nem hibás senki más, akkor CSAK te a motorvezető lehet a hibás --- azaz nem a látási vagy útviszonyoknak megfelelően vezettél. Ez egy jó gumiszabály, ami mindenre ráhúzható.
-
Madball
csendes tag
válasz
Csandi
üzenetére
A nem szándékosság önmagában még nem mentség. Pl. egyértelmű, hogy senki nem akar átcsúszni a szembejövő sávba, de ha mégis csak megsérül valaki vétlen, azt nem lehet elintézni azzal, nem volt szándékos (a gondatlanságból elkövetett emberölés is emberölés..).
Ha egy motoros elesik és senki más nem sérül, az még nem jelenti, hogy nem hibázott, csak azt, hogy másnak nem okozott kárt/sérülést. -
zgospel
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Alapvetően a baleset mint kifejezés nem szándékos eseményre utal. Értem mit akarsz mondani, de a legelsők között van, hogy mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.
Ha hideg van, vizes az út, havas az út, falevelek vannak, stb, ezekkel lehet kalkulálni, nem a semmiből történik, tehát a sofőr felelőssége ezeknek a figyelembevételével közlekedni.
Ha a Volánbuszból kifolyt gázolajfolton csúszol el, akkor valóban vétlen vagy, de némi szerencse is kell megtalálni a felelőst.Egy cimborám néhány éve a Mátrában csúszott el hűtőfolyadékon, egy vadi új H2-vel. A lenti parkolóban megtalálták a "bűnöst", egy kisteherautónak folyt el a vize, amit végighúzott kanyarokon át. Szerencsére elismerte a felelősségét, így a biztosító gond nélkül fizette a 7 számjegyű összeget.
-
zgospel
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ha vizes. havas, akármilyen úton tapadást veszítesz és elesel, akkor nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél, jogos a bünti.
Itt gondolom az hiányzik, hogy nincs tanú vagy valamilyen egyértelmű bizonyíték, hogy már egyértelműen megkezdte a motoros az autó előzését amikor az szintén előzni kezdett.
A pontos szabálynak nem fogok utánanézni, de anno az oktató ezekre az esetekre külön kitért a tanteremben: ha az előttem haladó indexel, akkor tilos előzésbe kezdenem, de ha a mögöttem haladó indexel, akkor az még nem jelenti önmagában az előzés megkezdését, tehát előzésbe kezdhetek.Nem voltam ott, nem tudom mi történt, nem áldozathibáztatok, csak úgy általánosságban írom: általában előre látni az autó mozgásából, hogy kb mit akar csinálni. Várható előzéseknél szintén. Biztos van kivétel, de szinte mindig ilyenkor már behúzódik, nézelődik, rajta van a legelöl haladó autón a másik, tehát számítanom kell rá. Nekem pedig úgy megkezdeni az előzést, hogy hagyok időt az előttem menőnek hogy észrevegyen engem, és biztos is vagyok benne, hogy észrevett.
#155619 bardi sajnálom, és jobbulást! A "bal térd tropa" mit takar? Zúzódás, vagy a szalagok is sérültek?
-
A Zéé
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
ha bármilyen balesetnél rendőri intézkedés van, ott kell hibásnak is lenni,mivel ha mindenki betart mindent, nincs baleset sem. És mivel ha valaki hibás, akkor vétséget követett el, aminek a következménye, hogy a vétkest meg is kell büntetni. Ez nagyjából mindig is így volt, és szerintem ez nem csak hungarikum.
szerk:
bardi, jobbulást! Szerencsére nem lett nagyobb baj. -
bardi
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Szerintem az elöl lévő autós hívta, mentőt is, végülis normális a részükről, én is úgy voltam vele, hogy legalább lesz mit mutatni a biztosítónak, de hát nem.
Amúgy érdekes volt, mert pár perccel az esés után valami baszott nagy bmw elkezdett szirénázni, de tovább ment, mert hívtak már mindent, annál nem láttam, higy rendőr vagy mentő, utána viszont egy másik szintén fekete autó állt meg, az mentős volt, de addigra kiért a rendes mentő, szóval rá se volt szükség.
Mivel kijött, gondolom ez a procedúra, hogy valakinek büntit is kell adni, igazából az esés az a saját balfaszságom volt, persze a miértje már nem. Örülhetek neki, hogy ennyivel megúsztam, meg hogy nem volt szalagkorlát. -
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Attól függ, merre laksz
Ez Dobogókő, anyámékat mentem decemberbe látogatni, volt -10 fok, és itt még szerencsém volt, mert több napos hó volt, már eltakarították az utakról. Ez 2022.
Ez 2023, ugyan nem túl jó kép, de látszik foltokban a hó meg a dér, tiszta jég volt minden, itt is bőven minusz fokok voltak
(Ez már Pest volt...tavalyi képem nincs, tavaly enyhe tél volt)
Tény, Pesten azért legroszabb esetben is -5 és -10 fok között szokott lenni maximum a hőmérséklet, az bőven elviselhető. Én általában egy decathlonos téli aláöltözőben és egy fűthető insportline-os kabátban nyomtam télen...de mindig a kezem fázott leginkább (mondjuk anno se markolatfűtésem, se kézvédőm nem volt), hiába volt mindenféle hiper-szuper téli kesztyűm, -10 körül minden mindegy volt.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
"gyerek nincs tervben egyáltalán se most se később"
ez szomorú
, megértem, hogy 27 évesen még kurva jó így, de talán leszel dupla ennyi is. Nekem 3 keresztgyerekem ugyan így gondolkozik, ebből 2 már 30 felett, őket sem értem.Bocsi, ez a te életed, nem akarlak rábeszélni semmire.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
250-el nem is igen mennek a túra motorok. Pl egy BMW 1250 RT vagy 1300 RT biztos tudja, de mégsem ezzel a sebességgel túráznak. Nem tudom hány éves vagy, de sokan a gyerekek felnövése után kezdtünk újra motorozni (én 45 éves voltam), azóta eltelt 9 év.
Engem a 140+ tartomány igen fáraszt, ott már hangos a bukó, tép a szél, halálra unom magam. Egy kanyargósabb úton motorozva, ahol állandóan változik a sebesség, ott nem probléma belemarni a 150-160-ba, pár mp-ig, a kövi hajtű kanyart meg 30-al kell venni, ez rendben van, de egy autópályán sok sok percet menni 140-el, abban nekem nincs öröm.
Számomra az autópálya a szükséges rossz, ami arra való, hogy haladjunk, oda érjünk a jó szakaszhoz vagy csak közlekedésre, pl lemenni Balatonhoz időpazarlás ha mindig valami kanyargósabb utat választanék 2,5 óra, míg autópályázva 1 óra alatt megvan. A nem pályás szakaszokon a 70 feletti átlagsebesség (itthoni utakról beszélek) már nagyon magas, ott ahol tű pontosan be kell tartani a táblákat, ott az 50-es átlagot se könnyű elérni, míg autópályán a 100 as átlag elérhető. Ennél magasabbat én nem tudok hozni, mert ha növelem a sebességet, jobban fáradok, több megállóra, hosszabb pihenőre van szükségem, ami nagyon lerontja az átlagot.
A 110-140 -es pályatempóról meg nem olyan nehéz visszaállni a 90-120-as főutas tempóra.

Az utas az nálunk is fárasztó, több napos túrán sokkal jobb utas nélkül, de azért annak is van bája, mikor egy éles bal kanyarban jobbra kihajolva üti a vállad, hogy nézz jobbra, nézz jobbra, micsoda kilátás van, a szemközti hegytetőn van egy csodás piros tetős ház..., na nézz már oda a kedvemért..

Ja, köztes megoldásként pl messzire hogy lehet eljutni, vettem egy motorszállítót. már 1 éve, a saját motorom még nem volt rajta, de azért tervezem, hogy kipróbálom egyszer, milyen az, mikor kényelmesen autózva elmegyek 2500 km-re és csak helyben motorozom a már jó szakaszon.
-
yodamastah
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
"Yodamastah: Hát az utcai aszfaltnál az euroring is sokkal jobban tapad
"Nos. Nem. Bár az tény hogy közúton bőven találni rosszul tapadó aszfaltot, valamint utcán kosz, por, kőfelhordás stb lehet bárhol. De általánosságban euroringen a tapadás nem valami jó, és pár helyen nagyon durván huplis.
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Kinek mi? Nekem meg nem volt megterhelő a Szentes, Biharkeresztes, Bánffyhunyad, Kolozsvár, Marosvásárhely táv sem autópálya nélkül, meg az utasomnak sem. De a VN800 Drifter nem a hasalós kategória. Én jobban szeretem ezeket a túrákat. Nem baj az sem, ha 2-3 megállással 6-7 órát ülök a motoron.
Cserébe autópályán nyélen sosem mentem, de nem is igazán vonz. Most 140 körül jöttem a Kingpinnel haza, bírja, de jobban esett lejönni a pályáról a végén és sima országúton kanyarogni -
válasz
Csandi
üzenetére
Jah hát a félbe maradt Bulgária 4 nap volt csak 2500km és még mentünk volna Görög be is...
Szvl nem nehéz sokat bele rakni.... Annyi a titka ,hogy el kell hagyni az országhatárt...
Amúgy kicsit több mint másfél év alatt raktam bele 23 ezret.... úgyhogy idén aug kimaradt műtét miatt ....
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Nincs bajom a pályamotorozással. Azt hittem ezt a pályázást abban az értelemben kell gondolni, hogy kifejezetten pályára tervezett motorokkal. (amik nem közútra valók, nem is felelnek meg, pl nincs irányjelző, stb)
Én nem voltam még pályázni, biztos jó, de valahogy még nem voltam.
8 év átlaga kb 100-120e km nálam, azaz 12-15e km/év. Nyilván egy túra már sokat dob rajta.** Volt egy riport (motoron média talán?), ott a túravezető 35e km/ év. Ők cserélgetnek minden évben motort

**Idén májustól július közepéig több mint 5e km ment bele. Ez gyakorlatilag 2 túra volt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Pontositanam, mire gondolok.
Alusil henger... 30e km utan teljesitmenycsokkenes, es olajfogyasztas. A yamaha csak kiskobos robogoba tette, a honda sportmotoroknal alkalmazta, ugy, hogy pontosan tudtak, hogy nem mukodik ugy, vagy olyan sokaig, mint a nikaszil. Az alusil hengeres hondakhoz gyarilag van honda genuine tulmeretes dugattyu. Ez eleg wtf.
Aztan, a kedvenc 1000RR em, az sc59 en nem edzettek meg a primerfogaskereket a fotengelyen. 2009 tol 11 ig akar 15e km alatt elkopott a fotengellyel egy anyagbol kimunkalt fogaskerek, es az egesz fotengelyt lehet cserelni. Emelle 1.2l es olajfogyi 1000km en, ha forgatod.Amugy a szabadonfutot nem eszi meg az ido.
-
Topiccsendőr
addikt
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Nem kell bejáratással szívni - attól függ, hogy járatták be... Megveszi valaki az újat szezon elején, első szervizet letudja, talán a másodikat is, majd szezon végén eladja a vételáron hirdetve valamennyi alkuval. Télen úgyse megy, nem kell tárolnia, karban tartania, majd tavasszal ül egy másikra.
-
mattheus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Tudom, hogy nem egészséges hozzáállás. Ehhez kellett az, hogy legyen korábbról negatív tapasztalatom, megy egy olyan személyiség, ami ennek az aggodalmaskodásnak kellőképpen megágyaz.
Autó esetében nem volt ilyen gondom, mert olyan autóm volt, ami nem számított közkedvelt típusnak (N15 Almera) és volt benne olyan rablásgátló, amivel jó eséllyel nem jutnak messzire. Ennek ellenére ott is aggódtam, de ott azért, mert legalább egy tucatszor okoztak nekem kárt parkoláskor. Itt nem csak arra gondolok, hogy "rányították", hanem arra, hogy parkolási manőverkor leverték a lökhártót, behorpasztották a hátsó ajtót és még sorolhatnám.
Tudom, hogy így nem sok értelme van motorozni, de ettől függetlenül szeretnék és mellette azon vagyok, hogy az aggodalmaskodásom kisebb lehessen. -
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Nagyon rövid ideig volt csak nálam az újabb Tracer, néhény éve. Nem a mostani, legújabb, de már a 890cm3-s blokkal.
Túl sokat ezért nem tudok róla mondani, de annak a blokknak a járása tényleg teljesen más.
Az enyém, 2019-es, még a régebbi, az darabosabban, nyersebben jár, legalábbis annak hangzik.
Az újabb az sokkal simább, már azt hittem, Triumph
Viszont látványra nem bírom megszokni. Úgy néz ki a Tracer eleje, mintha aliról, temuról szednék össze hozzá az alkatrészeket, totál össze nem illő lámpákat aggatnak rá. -
Xero
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Megnezem mar en is a fogyasztast, mert igy kozeledve a 3000-hez csak saccolni tudom mennyit ehet. Erzesre tuti 7 folott. 😃
Azert akadnak street legal full rendszerek is.
Karasnaban is talalkoztam sraccal akinek a CBR650-en teljes SC rendszer volt szepen bevezetve a forgalmiba. Ofkorsz katalizator meg minden fityfene volt, szoval max piciket lett melyebb a hangja es konnyebb, de hangosabb nem. -
Xero
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Na igen.
Scorpionban egy valamire hasznaltam. Hosszabb menet utan meleg napon varosba beerve nagy plexi fel, napszemuveg le. 99%-ban ugyis a dark smoke plexi volt fent.
A suly meg: Scorpion carbon, igy konnyebb meg beepitett napszemuveggel is mint a shoei, de nem szamottevo.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
A csillagászati ár nyílván mindenkinek más (nálam 100 felett kezdődik egy csizmáért) de mondjuk 50-70k fölé már nem igazán mennék. tudom tudom a minőséget meg kell fizetni. Csak ebben a kategóriában mi az ami a "népnek" bevállt. Nekem most egy IXS csizmám van amit tök jó áron tudtam megvenni 40 alatt mert a 46-47-es méret nem a legjobban fogyó kategória

-
yodamastah
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
"versenpályán pl. a 600RR-t is kellett keményíteni mert volt ahol teljesen leült gyárival. Persze ennek a másik oldala, hogy utcán minden kis útegyenletlenség szétveri a segged "
Melyik pályán, milyen köridőnél kellett "keményíteni"?
Ha teljesen "leült", azon nincs mit keményíteni, rugót kell cserélni. Rugóelőfeszítést lehet tekergetni, ez kicsit segít, de az semmit nem fog "keményíteni", max a nyugalmi pontot tudod fel le tologatni.
Befelé csillapítás növelésével lehet "keményteni" hogy ne üljön be annyira, de a csillapításnak nem az a feladata hogy a puha rugó helyett dolgozzon. 1-2 kattintás segíthet, de nem szabad nagyon elzárni a csillapításokat azért mert puha a rugó.
MOndjuk kétlem hogy "teljesen leült" a 600RR segge a te súlyod alatt. Elől és hátul is egészen erős rugó van a 2006 utáni 600RR-ekben, kb egy 85 kilós emberre vannak felrugózva "A" csoportos köridő mellett (pl euroring bőven 1:20 alatt) A fotód alapján te max 80kg lehetsz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Csak az fegyelmet igenyel...
Eh.
Az evészavar nepbetegseg. az alkoholbetegek szama - emlekeim szerint oroszorszag utan a masodikak vagyunk- ugyancsak hatalmas. Ennyi emberre ugy tekinteni, mint akaratgyenge emberek... vegulis lehet, csak mar megint nem jutunk el a problema gyokerehez. De a problemanak nem ez a gyokere. Es meg nem mentunk bele, hogy kinek milyen lehetosegei vannak, (vagy inkabb nincsenek) honnan jon, es mekkora a tarsadalmi mobilitas, hogy ebbol valahogy kijojjon.
Mint korabban mondtam. A problema komplexebb annal, hogy egyszeruen ugy gondolj ra, ezek csak gyenge emberek.De milyen erzes lenne neked, ha azt mondanam, az empatikus, komplex gondolkodas energiat igenyel, es nem mindenki tudja beletenni, mert sokan egyszeruen lustak.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Vagy nem valtoztat rajta, mert hiaba megy le az edzoterembe, mindig tobbet tud az ember enni, mint amennyit mozogni tud. vagy zsirt egetni. Ezert az evessel kellene kezdeni az egeszseges eletmodot, vagy a fogyast. De. Ha szar az eleted, mert van egy mikromenedzsmenttel teli munkahelyed (a leggyakrabban elofordulo stresszforras) , ha allando stresszhelyzetben vagy napi 10 orat, majd hazamesz, ahol ez folytatodik, akkor a dopamint, a szeratonint essatobbi - amitol jol erzed magad- valamibol nyerned kell. Ez vagy az alkohol lesz, vagy az evés, doomscrollinggal, vagy valamilyen drog, vagy ezeknek a kombinacioja. (Igen, az emberek tobbsege nem erzi jol magat a jelenlegi helyzeteben)
Tehat ha az egyent bunteted emelle, azzal nem fogsz eredmenyt elerni. Nem segitesz ezzel. amennyiben te valoban eredmenyt akarsz elerni, es jobba tenni egy masik ember eletet- mert ez a narrativa, ha jol olvasom.
eddig a tortenelem soran meg senkit nem szidtak rendes emberré. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Erről egy vicc jut eszembe: kislány az anyukájával sétál a parkban...
-Anya, b@sznak a kutyák!
-Hát ne nézd!
-De Anya, fáj...Komolyan nem megy a szelektív nézés, kell a strandra is egy prémium előfizetés?

dellfanboy: neked is jár egy vicc:
Nem zavar, ha valaki néger, amíg csak otthon csinálja.
Nem kell mindent meglátni, megnézni főleg nem... Gondolom, a másik végletet is ugyanilyen elánnal követed és kinézed a falatot a másik szájából egy étteremben, vagy szívesen lefektetnéd magad is azt a laminált padlót, amit a haverod használ.
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
De itt nem csak a pocak mérete a gáz. Bár hogy ez gáz-e, azt mindenkinek magának kell eldönteni, csak nem kéne ilyen bőrruhába bújni. Az ember/vas arányok nem jók magasságra sem.
Egyébként meg akármerre néztem idén nyáron is, a legtöbb elhízott vagy dúrván elhízott fiatal és középkorú csaj miniben, harisnyában, mell alá érő topban botránkoztatta az utca népét, és még motoron sem ültek. Van itt baj a népességgel minden fronton, nem csak motoron.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ezzel a 1199 essel nagyon elbantak. Sosem letezett aero szarnyak, es a plexis kuplungfedel, holott van hozza szarazkuplungszett. Ha mar villantani akarjuk azt a kuplungot. az eloxalt utangyartott hatsokerekanya, ami egy valag penz, emelle a gyarival ellentetben mindig lelazul.
Csupa finomsag. Az emberen nem is rokonyodtem meg, csak a pozer bringan. -
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Szerintem meg jó dolog a beépített napszemcsi. Bár a minőségüktől én se vagyok leragadtatva.
Viszont amikor erdős országútról a prérire, majd alagútból ki / be járkálsz egész nap, akkor sokkal egyszerűbb felhajtani a napszeműt, mint plexit cserélni
Persze a mozgató mechanika az plusz súly, ésatöbbi. És van olyan felhasználás, ahol a fényviszonyok drasztikus változása nem szempont. pl. pályanapon.
Szerintem a dark smoke plexi anyaga az pont ugyanaz, mint az extra napszemüveg. Nem tudom, erre azért nem esküdnék meg. -
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Egyszer majd én is veszek prémiumabb sisakot. Szélzajcsökkenést és jobb szellőzést várok el elsődlegesen. A szélzaj zenehallgatással (halkan) legalább megtörhető, nem monoton, így órákat el vagyok egy fenékkel. De a szellőzés nekem kell, amint lakottra érek, nyitom fel a sisakot. Napszemcsit szoktam alá venni, jobban szeretem mint a sisakba épített rolókat, így a szemem nem szárad ki. De pl. maszkot még sosem használtam. Azt is illene már kipróbáljam.
Igaz, az én vasam nem kimondottan sport karegória, lehet ezért is vannak a nagy eltérések köztünk.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Az elozo szempontok helytalloak, csak helyeselni tudok, de legellenallas es a latoszog?
Ha plusz legterelo van hatul, akkor fej elforditasnal zavaro, tehat a premium versenysisakok akkor mondhatni epp rosszabbak. Latoszog kulonbseg autos versenysisak es motoros sisak kozott van, mivel teljesen mas pozicioban van a ket sportnal az ember feje, de motoros sisakok kozott latoszog kulonbseg? -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Idén úgy indult a Transzfogaras túra, hogy békéscsabai havernek nem jött meg időben a gumi. Elmentem a Blue Moon-ba, elhoztam egy pár gumit, majd felkötöttem a motorra.
Sztem van tank, aminél szélesebb lettem
, mégis úgy mentek keresztül a városon a sorok között, mint kés a vajon. Szerintem belenéztek a visszapillantóba és azt mondták, hogy ennek még gumi ütközői is vannak, jobb ha lehúzódom...
Amúgy itt volt 8 felett először a fogyasztásom, mert ez a kép 13h kor készült és 15h-kor már a gumizták a motor Békéscsabán.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Nálam csak 3 centit lóg túl a tükör a kormányvégsúlyon. És ha már vadulok, inkább a tükröt verjem oda, mint a kormányt, mert a kormányt nehezebben fogom meg.

Talán 2-3 alkalommal koccoltam le a tükröt valami kisteher elefántfül tükrén, de nem kellett állítani se rajta. Szégyelltem is magam miatt.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Ezt mond egy nagy chopperosnak, egy Goldwingesnek, egy dakarosnak, vagy csak simán egy világjárónak aki mindenét a motorra teszi.
Az, hogy Te mire használod, nem elég az általánosításhoz. Kipróbáltam a gyors motorokat is, de vissza vágyom a hónaljszárítóra. Az is egy életérzés, az is egy létforma annak ellenére, hogy nem előzök szembeforgalom esetén, nem dúródok előre a sorban. Minden másban szeretem az agilitását és a fürgeségét.
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
3 gyerek mellett nem úgy van ideje az embernek, mint szólóban vagy párban.
Én leszoktam a cigiről, pedig 10 évig szívtam rendesen. Akaraterő van, tudatosság van, pénz is akadna, mégsem zudom megállni a kaját. És nem az van, hogy imádom enni, bár a jó tápot nem vetem meg. Simán csak egyfajta örömforrás, egy kis én-idő. Szóval a fogyás nem ugyanúgy megy bárkinek.
És ha szeretnéd, hogy szembesítselek egy hibáddal, akkor túl kritikus vagy mással szemben. Nem kell másokkal foglalkozni, ameddig Neked nem ártanak, hacsak nem épp azt kérték.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
No részemről azzal zárnám ezt a témát, hogy azt mondani, hogy "bárki" meg tudja tenni ez nettó faxság. Szerintem éhen halnál ha annyit ennél mint én átlagosan, erre mérget vehetsz és az elmúlt 30 évem szól a háttérben arról, hogy mit és hogy kéne ennem..., de eddig egy van amitől nem hízom, ha ilyen keveset eszem. (de ettől sem fogyok)
Viszont én meg azt mondom (mert nem csak hájból lehet több), hogy "bárki" képezheti magát, lehet hatalmas tudású, 2-5 diploma egyáltalán nem elérhetetlen, egy jó erős nyelvtudás akár több nyelvből sem, ezért is "csak" pár órát kell tenni naponta... de nyilván erről is van statisztika, hogy hol tartunk mi, hol Európa, és hol vannak a "sárgák".
Ja és ahogy olvasom, ezek ott Ázsiában még a zenét is magas fokon művelik, mind.., igaz, ott hozzánk képest sokkál korábban kel fel a nap.
-
fattyu
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
az a baj. mi alapján is van az számolva?
90 kiló vagyok 188 magasan, ha 5 kiló felesleg van rajtam momentán akkor szerintem túlzok. Kondizom biciklizem, sosem volt ilyen lapos hasam, és izom alakul a karon vállon mellen. Kezd emberi férfi formám lenni.
A BMI szerint meg TÚLSÚLYOS vagyok és az ideális testtömegem 76 kiló.Voltam 76 kiló. Mint egy etióp botsáska...
Nem vitatom sok az elhízott ember de a statisztika veszélyes mert aszerint én is az vagyok

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Rendben, nem tudok a melyere menni egy motoros topicban, de ugy latom a valodi okokat nem ismered, es nem is akarod megismerni, csak a leegyszerusitett sztorit ismeteled meg, ami elegge arrogans, hogy ilyen keves tenyezot veszel figyelembe, vagy ennyi embert nezel egyszeruen gyengenek. szoval akkor csak arra kerlek, hogy ne allj bele egy masik emberbe, ha nem szakmai a vita. Mielott arra gondolnal, h en is tulsulyos vagyok- nem. Es probalok egeszsegesen elni.
Szoval a vita legyen szakmai. Kosz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Teljesen egyetertek, h mindenki egeszsegesen kell hogy eljen, de sokszor ez nem eppen akarat kerdese. Az, hogy azt mondjuk, akarat kerdese- egy bonyolult problemat leegyszerusitunk, es az okokat rosszul nevezzuk meg.
Rendesen etkezni es sportolni nem mindenki tudna, mert kurvadraga, es rengeteg idot emeszt fel, de az itt levoknek az anyagi lehetosege valoszinuleg megvan. Az okok kozott nem a lustasag vagy az akarat hianya van a legtobbszor, mas okok, amik mindenkinel elofordulnak (nem pajzsmirigy), mert olyan kornyezetben es rendszerben elunk, ami alapvetoen nem jo nekunk.
Sztm tegyuk jobba azzal, hogy nem kezdunk el masban kifogasolni dolgokat, mert konnyeden bennunk is talalnak hibat. Nagyon konnyen. -
bigrob
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ezt aláírom, hétfőn megvolt az első forgalmi órám, és a több éve szunnyadó robogós beidegződés, hogy jobbra tartok sávon belül hiba ha hátul megy az ember és nem tartja az "alakzatot", hogy első jobb nyomvonal, hátsó bal nyomvonal.
Még megyek ma is egy alkalmat, hétfőn szintén és szerdán egy duplát, pénteken meg forgalmi vizsga,
így konkrétan 10 órával megyünk neki a vizsgának,reméljük a legjobbakat..
-
A Zéé
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
hát a kolléga 187 cm, és egy 14 éves kamaszoknak szánt motorral van problémája, akik nagy átlagban legalább 20 cm-el alacsonyabbak nála, szóval nem csoda, ha kényelmetlen, és azt sem mondta el, hogy milyen motorokkal próbálkozott még. Arról nem is beszélve, hogy azért az enduroknak nem az az üzemszerű állapot, hogy olyan sokat ülnek a nyergében.
Amíg nem bicajoztam, addig én se foglalkoztam különösebben az ergonómiával, és a bringával szívás világított rá igazából, hogy ha a 20 perces boltba menésnél többet akar az ember, akkor baromira nem csak az van, hogy felülünk rá, aztán majd lesz valami, hanem nagyon fontosak a mm-ek ide-oda is sokszor.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Nekem TC ritkán világít mivel úgy van beállítva , hogy bizonyos szintig hagyja megcsúszni a motor seggét. Szvl akár kanyarba direkt lehet csúsztatgatni a seggét.....
De kb Bp-n minden kigyorsításkor elforog.... értelmeset nem lehet gyorsulni
#154245Cleinor
Ne parázd túl vegyél Road 6 ot jó gumi én is azt használom....
De előtte volt roadtec 01 ezen annyi hogy az 2e km el hamarabb elérte a kopás jelzőt....
De az is fasza gumi.... -
Xero
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Na majd jelezd melyik napon leszel kint Euroringen, hatha osszefutunk.

Kozben most nezem vissza a Kakucs on-board videokat is. Megdbonneto, hogy a sport modban hagyott TC mennyiszer beleszolt a dolgokba. Az mondjuk jo, hogy nem ereztem, tehat jol teszi a dolgat, viszont egeszen biztos, hogy track modban jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hibája volt. (én se tudtam ,de ez normális
... út viszonyoknak és helyzetnek megfelelően kell vezetned )