-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Összeraktam Anyukámnak a gépet, nagy boldogság volt belőle, ami lett konkrétan:
lc power 1350-es ház,
asrock h61mv-itx lap,
G1620-as proci,
Kingston 60-as ssd,
eddig 53K volt, a többi volt itthon:
4 GB hyperx DDR3 ram,
meg egy samsung 2770 27"-os monitor.
Ez az lc power li-1350-es ház annyira ki van számolva, hogy az ssd tápkábelébe bele kellett pótolnom, mert a saját helyére se ért el. A koncepció önmagában jó, épp kiad egy ilyen gépnek is helyet, 1000-1200-as fordulaton megy a gyári proci hűtőventi, és 40°C körül van a rendszer. A ház viszont olyan kicsi, hogy ebben a konfigban más nem fér be, a hdd keret 1mm-re van a procihűtő tetejétől, még jó, hogy ezt kértem a 1340 helyett. A proci nagyon komoly 10K-ért, 18mbit-es tesztvideo-t néztem, 35-40% procihasználat, amúgy mindenre király, kegyetlen gyors a gép, nem akad semmi, persze ehhez kötelező az SSD, de ennyiért viccesen tuti vétel. A paneltáp tápegysége sokórányi működés után is kézmeleg... A lap elsőre megviccelt, mert csak 2X8GB-os Gskill memók voltak kéznél, azzal az istennek se indult...
Készülök magamnak is összerakni egyet hasonló méretben, viszont van pár fontos rész, ami feladta a leckét, egyrészt kellene egy olyan ház, ami szintén paneltápos, szintén ez a lapos, esetleg ugyanígy lábon álló, de egy 3.5"-s hdd még belefér. Olyan lap is kellene, amin van pci sín, de nem tudom, számottevő különbség lenne-e az SSD-m sebességénél, ha sata2, vagy sata3 csatira dugom, amit találtam az csak sata2-es... Ez a Gigabyte H61N-D2V lap lenne, (47"-os lcd a monitorom, DVI- hdmi-vel dugnám rá, elvileg még a gskill-ek is mennek benne. Tudunk esetleg másik ilyenről? -
mrbig25
őstag
válasz
Kreash #18983 üzenetére
"Node érdekelne , hogy vajon befér a tápomtól a vga :S"
Ezt a Lian-Li Q33-al vagy a Fractal Node 304-el kapcsolatban kérded? A LL Q33 esetén köze nincs egymáshoz a tápnak és a VGA-nak elrendezés szempontjából. Node 304 esetén pedig akkor férhet el a VGA a tápodtól, ha nem hosszabb 18-20cm-nél...mivel a tápod 16cm hosszú és moduláris, emiatt határeset.
+ amiatt is, mert a tápodon pont az alaplaphoz közeli oldalon van a PCI-e kábelek moduláris csatlakozója...és ezt lehet, hogy már egy rövidebb /20-22cm-es/ VGA is kitakarná.Google képkereső -> Rosewill Neutron -> második sor
ATX táp megy bele. -
Kreash
aktív tag
Köszi.
Ezt is berakom a listára.
Node érdekelne , hogy vajon befér a tápomtól a vga :SErről a Roseville Neutron itx házról tud valaki valamit?
Atx táp nem megy bele ha jól látom -
tlac
nagyúr
-
iwu
addikt
válasz
protegeone #18979 üzenetére
neeeeemmmm
e-péniszde jól hűt, 1 óra wot 38 fok így...
-
HookR
addikt
válasz
Kreash #18977 üzenetére
Elvileg a Lian Li PC-Q33 megfelel az elvárásaidnak. 220mm-t adnak meg VGA hosszra. A tied meg 210mm, ha jól látom. Viszont még 1-1,5 hónapot várni kell a megjelenésére.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudtok ajánlani valami hasonló felépítésű házat mint a Bitfenix Prodigy csak rövidebbe?
Tehát a 5,25ös hely egyáltalán nem kell.
Corsair air 540es háziko felépítése is tetszik de csak az alaplapos fele elég lenne
Tehát atx méret helyett inkább a táp lenne alul ,nem hátul.
Vízhűtés nincs tervezve, csak toronyhűtő, meg van egy moduláris táp, illetve egy hd7850.
Fractal design Node -al is szemeztem már, de abba meg nem tudom elférne egy normálisan a kongifom, vagyis a táp és a vga párosa.
(Nem ragaszkodok a mini itx hez, micro atx is lehet akár) -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #18974 üzenetére
A táp burkolata szerintem nem elég hozzá, ha megvágja az ember. (Én csak egy keretet képzeltem el a szellőzés miatt.)
A mostani házban van egy saját "plexi" HDD tartóm, de az gyakorlatilag csak 4 láb, állónak jó egyedül. Rögzítve sincs rendesen a házhoz. Vékony fémlemez is van már a köv. verzióhoz, de az is csak álló lesz 3db HDD-vel. Alapvetően a ház aljába jó a Coolcube-ba csak néztem ezt az E-D3-at és ott a viszonylag fentre rakott oldallapi szellőzés miatt gondoltam, hogy jobb helye lenne a táp helyén a HDD-knek.
iwu: Az a gond, hogy ahhoz kell egy másik ház is amit szét lehet kaszabolni. (Plussz ahhoz nem is értek.
)
A CM 590-emben van egy ilyen, ami kivehető, gumis és venti is mehet rá. Kár, hogy "elvastagították" az 5.25-ös kompatibilitás miatt az oldalát. -
Pista0001
addikt
Szólj, ha találsz, nekem is kéne egy
A múlt héten kezdett körvonalazódni az elképzelésem a gépeimmel kapcsolatban, de még nem kezdtem ennek az alkatrésznek utánajárni. Azon már filóztam, hogy hogyan készíteném el, de valami gyári, normális darabot megvenni csak egyszerűbb lenne. Ha más nem, szétvágok egy tápot, bár erre való épp nincs itthon.
-
sb
veterán
Hülye kérdés, de hátha...
Nem létezik olyan ATX táp helyére rakható "fémkeret", amibe 2x3.5 HDD-t lehet rögzíteni? -
iwu
addikt
bocsi a tré minőségű képekért, de az első "végleges" állapot kialakult. (telefonnal készültek, tré fények mellett)
Hiányzott a vízhűtésem, így e-pénisz növelésnek kapott a mugen 3-mat
Nőgyógyász szakvizsga nem árt a szereléshez
bal oldal:
felülről:
jobbról:ami fejlesztési javaslat lenne a nodehoz: alul procihűtő szerelőnyílás nem ártana, 4 csavar + egy vágás megoldaná. a táp porszűrője könnyen kiesik...
a fractal 14es ventit kicseréltem a scythe ventire, hogy az alaplapi cpu vezérelje. a ventit mivel közel van, feleslegesnek tartottam a bordán hagyni. Majd tesztelem, beválik-e így. Viszont hangos, tehát vmi áthidaló megoldás kell...
amúgy egész jól maradt hely még...ha nem viszik el a maradék vizes cumóm, lehet kerítek aegy 12v14cm-s radit
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18958 üzenetére
Azért gondoltam az élére derékszögűre, mert akkor az alaplappal párhuzamosan elöl (vagy rosszabb esetben hátul) a külső burkolat mentén szépen el lehetne vezetni a kábelt.
shteer: Köszi, már csak Delock kereskedőt kell találnom a környéken.
mrbig25: Pontosan, köszi a linket.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #18957 üzenetére
Olyanra gondolsz, mint amilyet én használtam
a régi SG-05-nél.
Én anno ettől az eladótól vettem eBay-en.szerk:
shteer kollégának igaza van...most néztem meg és azóta már a Delock-nak is vannak ilyen kábelei. -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #18954 üzenetére
Már csak annak a "csúnya" kék sata adatkábelnek kéne diszkrétebb helyet találni
Olyan kábel lenne jó neked (is), aminek nem a kébel síkjára merőleges a csati, hanem az élére. Keresgéltem elég sokat, de nem nagyon találtam. Mellesleg nekem az sem lenne mindegy, hogy melyik irányba.
-
Mercutio_
félisten
Volt egy kis változás a thinITX konfigban, bekerült a V300 helyett egy mSata SSD, így még szellősebb HDD-vel együtt is
-
HookR
addikt
SilverStone ML06 - [link]
Lényegében az ML05 kapott egy letisztultabb alu előlapot. -
Pista0001
addikt
Annak idején a "nagy" paneltáppal kapcsolatban megkereste őket valaki, de lepattintották. Rétegigénnyel nem hajlandók foglalkozni.
A Realan kínálatából nekem is tetszene egy ház, de
sajnosnem Magyarországon élek, és mostanában nem megyek látogatóba sem, így a közös rendelés sajnos kiesik. Árul nálunk egy amúgy sem olcsó bolt néhány Streacomot, de olyan áron, mintha az alunál nemesebb anyagból volna. -
iwu
addikt
nálam a lap + proc, asztalon telepítek épp
este szerelés, csak ma karácsonyi buli van...
-
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Az adapter-nél még sosem láttam ilyen komolyabb házikót.
Ha kell, rajtam nem múlik a beszerzés.
A gondot valóban a magas szállítási költség jelenti.
Ősszel a két E-D5-höz $70.65 volt a szállítás, egyéb költség nem volt.
Kértem ajánlatot két E-M3-ra ott $96.45 lenne a szállítási költség. -
sb
veterán
Asszem megvan a Coolcube utódja HTPC-nek.
Ami hiányzott belőle:
- A tetőn lévő szellőző, hogy ne kelljen viszonylag agresszív házhűtés a bemelegedő ház miatt.
- A HDD állvány több 3.5-ös HDD-nek. Bár ez utóbbit meg eszkábáltam már utólag.A Coolcube meg igazából a családi netezős gép helyére lenne jó és akkor belemehetne a tervezett 7750 is simán. A paneltáp maradna, így a procira meg felférne a Ninja Mini (vagy akár nagyobb hűtő is) hátrafelé fujó ventivel, így kiszellőztetné a házat is.
-
Gaben01
őstag
Sajnos már későn olvastam a kérdésed,múlt héten nem nagyon néztem be a topikba.
De én úgy gondolom,hogy jól döntöttél,a node jóval kisebb,mint a prodigy.Nekem voltak vele mindenféle terveim (főleg vízhűtés,némi átalakítás),de máshogy alakultak a dolgok.Valószínűleg idővel jóval kisebbre cserélem, a 2x2TB hdd NAS-ba költözik és csak monitor,egér,bill marad. -
HookR
addikt
Realan E-Mini E-D3 - [link]
===================================
Kis színes a nagy világból. Mottó: Végül is ez is megoldás.
- [Kép_1], [Kép_2], [Bónusz_kép]
(#18931) <MZ/X>: Nem tudom, de hátha ez segít. - [Kép]
-
<MZ/X>
őstag
Hol van (van-e) Budapesten olyan bolt, ahol meg lehetne nézni egy Prodigy meg egy Node 304-et élőben, hogy mekkora is az akkora?
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #18927 üzenetére
Mitől lennének tippeltek a számok? Mert nem írtam oda linket a teszttel?
Segítek: nézz szét BÁRMELYIK neten található tesztben.Ez kb. úgy tipp, mint hogy azt mondom: Nyáron 30 fok (is) van télen meg 5.
Csavarhatod, hogy nem is annyi, meg nincs ott a link... meg melyik nap, mert volt 28 és 3 fok is valamikor, de csak magadból csinálsz hülyét.Már bocs, de ez kb. ez a szellemi szint, nem tudom jobban megfogalmazni.
És ezzel ki is szálltam, mert nincs értelme folytatni. -
sb
veterán
válasz
#16939776 #18901 üzenetére
Prime95 volt, nagyrészt valós terhelést ad a maxra.
Nyilván egész nap nem hajtod maxon, de ennyi erővel egy Pentiumot és i7-et is összehasonlíthatnánk. Mivel itt fogyasztásról, hőről volt szó, ennek nem sok értelme van.Másrészt pont i5-ről volt szó, tehát épp nem arről a fogyasztási kategóriáról. Gondolom nem azért vesz valaki ilyet, hogy max 30%-on hajtsa. Ha meg valamivel megnyomja (akár játék, akár más) akkor vélhetően kijön a különbség ugyanúgy.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Enszuke #18927 üzenetére
Azt szerintem te is érzed, hogy az a példa a szituácit próbálta szemléltetni, nem szó szerint értendő
nem az eltéréseken kell rugózni, egy idealizált modellnél se azt nézed miben tér el a valóditól, hanem azt, hogy egy bizonyos helyzetet megfelelően szemléltet-e, azért ahogy nézem a lényeg átment
-
HookR
addikt
Prolimatech Ultra Sleek Vortex 12 - [link]
- 120 x 120 x 15 mm -
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18919 üzenetére
Akkor ezeknek az adatoknak ne higgy szerintem. Ha a magok hőmérséklete alacsonyabb lenne mint a kupak (ez fut CPU néven), akkor azt jelentené, hogy kintről van fűtve, ezt meg cáfolja a 17°C-os külső hőmérséklet. Kintről befelé haladva (házban a levegő hőmérséklete -> hűtő hőmérséklete -> kupak (CPU) hőmérséklete -> magok hőmérséklete) a kupakig tök ugyanaz minden, ott mérve számottevően nem lesz melegebb a Haswell (sőt, lehet hűvösebb), utána viszont lesz egy baromi nagy ugrás, mert nem jó a hőhíd (paszta).
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #18912 üzenetére
Ezt mondtam én is.
Ha egy teszt kiméri, hogy 20-25 fokkal melegebb egy ugyanolyan fogyasztású Haswell egy Sandynél ugyanazon a környezeti hőmérsékleten és ugyanazzal a hűtéssel akkor egészen pontosan, mit ne mondjak: tényként, számszerűsítve láthatjuk, hogy kompenzálja-e a nagyobb hőkülönbség a hűtési problémákat.
Épp azért melegebb 20-25 fokkal mert NEM.
Valószínűleg jobban hűl, mint a Sandy és ezért nem 30 fokkal melegebb annál, csak 20-25-tel. De ennyi van a történetben.És ja: Szar vitatkozni olyanról, ami egyértelmű. A Haswell melegebb akkor is, ha relatíve kisebb a környezeti hő a procihoz képest. A fű meg zöld.
-
Mercutio_
félisten
Szerintem meg nem
Pista0001 leírta a lényeget, ott bukik Enszuke érvelése, hogy linearitást feltételez, holott pont a rossz hőátadás miatt a magok hőmérséklete nem egyenes arányban nő a környezetével.
A dolog másik oldala, hogy elég unalmas úgy vitázni, ha a másik féln számárafolyamatosan bizonygatni kell egy állítást, ugyanakkor ezt önmagával szemben nem tartja kötelezőnek az illető. -
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #18906 üzenetére
A Haswell-el (és kisebb mértékben az Ivy-val is) az a baj, hogy ugyanakkora házbeli, és szintén ugyanakkora kupakon mért hőmérséklet mellett a magok sokkal melegebbek. A nagyobb hőmérséklet különbség valóban jobb hőátadást von(na) maga után, ha minden más tényező változatlan (lenne), itt viszont erről nincs szó. A Haswell mellett szinte lehetetlen olyan házbeli hőmérsékletet elérni, amit a proci hosszú távon kibír, de a többi komponens nem, mert pont az a baj, hogy nem lehet a magokról a hőt rendesen a házba továbbítani a szar pasztázás miatt. A Lynnfield-em (ami ugye még forrasztva van) is produkál néha akár több mint 20°C-os dT-t a magok és a kupak közt, képzelem mi lehet egy Haswellnél.
-
iwu
addikt
nah, megjött a node
gyönyörű, igényes...
sajna nem figyeltem a pcx szállítási határidejét, így lapom procim még nincs
viszont szárazpróba volt, kényelmesen elfér a hx450w táp a sapphire dirt3 edition 6950 mellett
remélem holnap megjön a lap+proc, mert postázom a régit...
képek lesznek majd. -
törölt tag
A hő mennyisége a lényeg.
Szóval az "erőssebb" CPU-nak nagyobb a hatásfoka?
Egy T-s és egy nem T-s processzor kb.: ugyan annyi hőmennyiséget termel ugyan annak a problémának a megoldása közben. Csak az egyiknek 1 Sec kell hozzá, a másiknak meg 1,4. Így lesz az egyik 55W-os a másik 35W-os.
Értelem szerűen ugyan azzal a teljesítményű hűtővel a "sima" melegebb magokat produkál mint a "T"-s
Bocs hogy nem azon a példán keresztül vezettem le, amit írtál, de így egyszerűbb.
A második felével egyetértek, attól függ hogy milyen részek lettek letiltva/elvágva lézerrel, és mi az, ami fölöslegesen szívná az áramot.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #18899 üzenetére
Az nem úgy van, hogy egy erősebb proci hasonló igénybevételnél kisebb terhelést kap, ezért a kisebb fesz kisebb hőtermelődést is okoz? Korántsem biztos, hogy egy celeron, és egy T-s végű i3 ugyanazon feladatokkal hasonló hőtermelést produkál, és korántsem biztos, hogy előbbié lesz kevesebb.
-
Üdv!
ITX konfigra váltanék, ebben kellene némi segítség! A ház előre láthatólag Fractal Design Node 304 lesz.
Processzor, RAM, SSD és a táp az adatlapomon található konfigból lesz.Amire szükségem lenne: Z77-es alaplap a hozzá passzoló CPU hűtővel.
Tudom hogy vannak a ,,milyen ...akármit vegyek" topikok, de itt azért csak jobban értetek hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged