- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Igen, elég tudathasadt ez a cucc

" A hálózatos, létra tetején konfigolós szakmát nem ismerem közelről."
Az a lényeg, hogy sokan nem irodában ülő informatikusok, hanem mászkálós informatikusok, olyanhoz egy ilyen nagyon jó.
De egy mászkáló adatrögzítő kérdezőbiztosnak is jól jön. Műszaki ellenőrnek. Stb. -
Ez nem a könnyű laptop alternatívája, hanem egy netbooké.
De oda meg miért kell a mecha billentyűzet? Egy ollós nem praktikusabb?Nem kötötekedésből, csak próbálom megérteni, hogy kik a célközönség. A hálózatos, létra tetején konfigolós szakmát nem ismerem közelről. Nekem eddig csak hosszabb repülőutakra jött volna jól az ultraportable, minden másra elég volt egy sima 14"-os Thinkpad vagy Latitude.
De például egy Thinkpad X200 méretű gépet szívesen elfogadnék Choc2-es switchekkel és mondjuk PBS capekkel. Bár a trackpoint miatt úgyis egyedi G,H,B kupakok kellenének...
-
peet05
senior tag
És még ezen kívül:
A HX 370-nek kevés lesz az a hűtés, különösen, ha elszabadul az ~54W. Szoftver szinten jó lenne, ha a teljesítmény szabályozható lenne, 15-54W-os intervallumban.
A két SSD helyet látom, de a RAM hova kerül?Nem akarok szőrszálhasogató lenni, csak egyelőre kérdőjellel fogadom a konstrukciót.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, a Z2 egy sokkal gyengébb platform, még a csúcschip esetében is.
-----------------------------------------------------------------------------
(#12) rxmiss: A kávát – vagy a ház széleit – csináltam volna meg másképp; hogy összecsukva takarja oldalról a billentyűzet lebegőgombjait. Ha már az lebegőgombos, és nincs rendesen a készülékházba süllyesztve.
-
nekem is nagyon tetszik, szuper kis bigyo. de mire jo?
kiegyensulyozatlannak erzem a 'tul' sok memoriaval, kiveve, ha lokalis AI is cel valamilyen formaban, ahhoz kell(het).
a pocokeger (egyelore) nem hianyzik nekem, ablakok kozott ugralni egy ido utan gyorsabb billentyu-kombinaciokkal, meg a win is tud ugy ablakokat rendezgetni. de siman ertem, ha valakinek hianyzik.
jatszani erdekes lehet, szinte okos huzas lecsokkenteni a kijelzo-meretet, hogy az igpu ne kuzdjon annyira
-
-
peet05
senior tag
Jópofa.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy összecsukva-kinyitva, használva, mennyi idő után fog megjelenni a billentyűzet lenyomata a kijelzőn? -
Az ilyesmi nem a kényelemről szól, hanem hogy mindig tudod vinni.
Ha hálózatos vagy, és egy létra tetején kell konfigolni egy switchet, akkor ez hirtelen nagyon kényelmes lesz. Vagy ki kell menni egy gyárba, és ott egy ipari gépet beállítani (erre pl. sok helyen atom nehéz 15" workstationoket használnak)...Ez nem a könnyű laptop alternatívája, hanem egy netbooké.
Adnék egy Psion Revo vagy 5mx szerű izét is, az is baromi jó kis cucc volt.
-
Na igen, mondjuk a magasságát nem találtam sehol, de franc tudja, lehet, hogy nem magasabb, mint a Thinkpad. Szemre annak tűnik, de az persze becsapós.
Az mondjuk más kérdés, hogy mennyire kényelmes sokat gépelni rajta csuklótámasz nélkül (ami a Thinkpadnél adott).Súlyra meg kb ugyanott vannak... viszont a kijelző szerintem kevés... játékra és filmezni még elmegy, a 21:9-et én speciel szeretem is, csak éppen desktopon, ahol 2160 sorom van, és nem 720...
#5 dqdb: jaja, csinálnának valami olyasmit, mint a legelső Thinkpadek (csak kevesebb kávával), az tuti sikeres lenne.
-
-
Egyfelől jópofa cucc a mechanikus kapcsolóival, másrészt, meg el nem tudom képzelni, hogy ha valami könnyű hordozható cucc kéne, akkor miért ilyen vennék és nem egy X sorozatos Thinkpadet...
-
Nagyon hiányozna már egy ilyen netbook kategóriájú gép. A 12-es tablet-laptop is jó, amit most használok, de nagyon sok esetben jól jön egy ilyen. Minden terepre mászkáló szakember, sales-es, adatrögzítő álma.
Mondjuk egy erőmű proci ilyenbe szerintem felesleges.
@joghurt : Ezt pont convertible-ből lehetne megoldani, ha kell, elfordítva rakod rá a kijelzőt a billentyűzetre.
-
A jelek szerint az elsődleges prioritás nem a (produktív) munka, hanem a filmnézés és a játék.
Szövegírás? Függőleges, de legalábbis minél keskenyebb képernyő a 21:9 helyett.
Programozás? Függőleges, de legalábbis minél keskenyebb képernyő a 21:9 helyett.
Grafika? Normális képarányú képernyő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5330 /i5-1245u/16GB/256GB SSD/13.3" FHD laptop
- HP Omen 15 ( i7 6th, 8 GB, 240 SSD, 4GB Gef960) AkciÓÓ!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- LG 86QNED86A / MiniLED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kiegyensulyozatlannak erzem a 'tul' sok memoriaval, kiveve, ha lokalis AI is cel valamilyen formaban, ahhoz kell(het).