Hirdetés
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD FX
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyesmire gondolok: phoronix review, AMD Turin 8 vs 12 csatorna
-
ddekany
nagyúr
annak tök mindegy, h a win és a telepített appok mellett még 10 cucc jelent róla.
Azért nem mindegy... ezek nem bináris dolgok, a mértékük is számít. Ugye ha valami nyugati cég vagy az alap Andorid folyamatosan lehallgat mikrofonon és elküldi valahova, abból ma még balhé lenne. Egy ilyen eszköznél ezt meg elfogadod. Aztán hogy ugyan az történik a szobád kamera képével folyamatosan. Hiszen technikailag szükséges, mert az AI az adatközpontban van.
-
-
Ezt azért árnyalnám... többen figyelnek a biztonságra is, aki belehuppan kicsit alaposabban a smart home témába, az elég hamar találkozik olyasmivel, h vlan, zigbee, tűzfal, miegymás...
Aki meg nem figyel a saját hálózatára, annak tök mindegy, h a win és a telepített appok mellett még 10 cucc jelent róla. -
hardzsi2
aktív tag
Nyilván azért van szükségünk annyi okoseszközre, mert buták vagyunk.
Meg persze szeretnénk megkönnyíteni a kémelhárítás dolgát; ahelyett, hogy nekik kellene elhelyezni a megfigyelőeszközöket mindenki lakásában, megtesszük ezt helyettük mi, sőt fizetünk is érte és még büszkék is vagyunk magunkra...
Már 16 év eltelt a PleaseRobMe óta, de semmit sem tanultunk belőle, sőt egyre többet teregetünk ki a magánéletünkből. Hát, hajrá.
Ez persze csak egy tünet, a probléma igazi gyökerét a túlkényelmesedésben látom; ez teheti taccsra idővel az egész emberiséget.
-
-
ddekany
nagyúr
Valószínűleg elég jól van az optimalizálva, de hát ennyit bír el egy CPU. A 20-30B-s kategóriából amit említettem, 10-15 token/s egy Ryzen 5700G-n, és szánalmas lassú első token késleltetés. De azért, egyfelöl meglepően gyors ahhoz képest hogy CPU, másfelöl közel használhatatlan, ha valamin el kell gondolkodnia, és nem kapásból tudja. És persze, a megbízhatlanság a fő gond. Nálam még az YT leirat összefoglaló készítésbe is beletört bicskájuk.
Kb. 600B felett kezdőik ma még az élet. Habár, MiniMax M2.5 nálam elég jót ment könnyű kis projectre agentic codinggal, és csak 230B (10B aktív). Viszont weben keresgéléses válasz gyűjtésnél már bénázott, sokat halucinált. Benyomásom, hogy a GLM-5 (~750B / ~40B aktív) alá nem rédemes menni, hiába a benchmark eredmények MiniMax-éknál.
-
ddekany
nagyúr
-
...nem kell net. Ha van egy combosabb VGA, meg egy kis ócó ram, proci, akkor elfutkos lokálba, ami egy házat elirányít. De örök igazság, h a fontos dolgoknak net, server meg kb. minden nélkül is tudniuk kell üzemelni.
Qwen3:4b/8b már elég jó és akkor van még feljebb is... a 32b-hez 48+ GB ram és min. 24 GB rammal rendelkező, "beugró" VGA ajánlott, ha nem akarsz fél napig várni a válaszra.
Elszántabbak kalkulálhatják a 235b HW igényét...
-
ddekany
nagyúr
Valószínűleg egy Telsa/Waymo szintű AI megoldaná az ilyen porszívót most már, vagy hamarosan, csak mocskos drága lenne a hardver benne, ahhoz hogy az idő 99%-ban a sarokban pihenjen. (Mert az tévedés, hogy ezekhez elég a pici AI... Semmihez nem elég, aminek a "vadonban" kell megbízhatóan egyedül navigálnia.) Az már valószínűbb, hogy van lakásonként egy AI szerver, és mindent az nyomogat. Na persze nem ez lesz, hanem majd az adatközpontban lesz a szerver, és kell Net. Ha kiesik a Net... a WC-t nem lehet majd lehúzni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Reggie0
félisten
-
ddekany
nagyúr
Amúgy ezt a rendkívül előnytelen fotót... Ők nem látták igen cringe-nek?

-
ddekany
nagyúr
A probléma az AI fejlettségével nő, és hogy hány AI ügynököt reális futtatni egyszerre a világon (épülnek is az AI adatközpontok). Igen, ilyen alapon az Alexa stb is ugyan úgy érintett lesz. Csak amikor az indult, akkor még ez a szintű folyamatos figyelés nem volt reális, mert ember kellett hozzá. Az AI úttörője meg a közvélményben az OpenAI (bár a valóságban inkább a Google, ha céghez kötjük), szóval ha az ad ki ilyesmi kütyüz, ott ez túl egyértelmű, hogy miről szól.
Amúgy gondolom az elsődleges füle/szája az AI asszisztensnek a mobiltelefon lesz. De aztán lehet még sok plusz szeme/füle/szája az ismert tartozkodási helyeken. Annyival hatékonyabb, főleg hogy a mobil kamera általában a plafont vagy a zseb/táska belsejét látná csak.
Biztos nem élnek majd ezekkel vissza "politikailag"...
Ez egy elég dúrva jövő, és nem azt láttam utóbbi évben, hogy az államok morálisan felfelé mennének. -
Rickazoid
addikt
Kamerás és mikrofonos hangszóró a környezete és emberek elemzésére
Egy értelmes világban ennek a felvetése is bedöntené a céget, a kémszemüvegről nem is beszélve. De a hülye megveszi az összes többi "okos" eszközzel aztán csodálkozik, ha se privát szférája, se joga rá nem marad. -
zooly
aktív tag
Nem ertem mitol problemasabb ez mint egy "hey" alexa, apple, google, akarmi ami egesz nap figyel es szintugy senki nem olvassa vegig a tobbszaz oldalas adatvedelmi nyilatkozatukat ami raadasul nehany havonta frissul (es ujra el kene olvasni)? Es ezeket mar rengetegen hasznaljak.
-
ilor14
aktív tag
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem mire jó a kamera egy hangszórónál
Értem, hogy látja, hogy kik meg mik vannak körülötte, de ahhoz, hogy mondjuk a hangját a szobához megfelelően beállítsa, elég pár mikrofon is, ami alapján egy megfelelő algoritmus segítségével feltérképezi a szobát.Vásárolni telefonon vagy laptopon fogok, nem hangszórón, így egy FaceID featurenek sincs sok értelme.
-
-
borg25
senior tag
Szerintem 200$-ért kellene tervezni egy designos okos töltőállomást. Nem csinálna mást, mint a már elavult telefont, amin fut a Chatgpt tartja, hogy a kamera a fürdőszoba felé nézzen, és folyamatosan ellátja naftával. Esetleg van rajta pár USB kimenet vagy kapcsolható konnektor, beépített rádiós adó-vevő, hogy tudjon kommunikálni az okos otthonnal.
Azt is látom, hogy fognak fellázadni az otthoni okos eszközök az ember ellen: Figyeli, hogy emberünk mikor megy éjszaka lefelé a lépcsőn, lámpa lekapcs, az esés zörejére meg nem mentőt hív, hanem áldozat számlálót növeli eggyel.
-
És mi a fene az a okoslámpa? Sötétben felkapcsol, de ha horkolást érzékel, akkor lekapcsol?
-
anulu
félisten
a múltkor beszólása után Altmann inkább maradjon csendben!

-
anulu
félisten
-
Tehát a hangszóróban lesz kamera és mikrofon...
Elég, hogy a telefon "kémkedik", nem tudom, h milyen valós igény lehet egy ilyen termékre. Én eléggé retro vagyok, szeretem az átutalást, nem szeretnék úgy vásárolni, h ránézek a hangszóróra
Pedig nem vagyok AI ellen, használom is, de nah... megvan a helye és ez sztem nem az. -
Tasunkó
őstag
Akkor az okoslámpa lesz az, ami miatt nyílt levelet írtak az OpenAI-nál hogy óvatosan kell kezelni az AI-t mert bármikor legyőzheti az emberiséget, vagy valami hasonló. Félelmetes és lenyűgöző egyszerre hol tart már a tudomány. Okoslámpa, és most nem lidl szórólapon.
-
Reggie0
félisten
Es ennek az egesznek egyaltalan mi az elonye felhasznaloi szempontbol? Erzesre olyan problemat akarnak megoldani egy olyan megoldassal aminek a hatranyai nagysagrendekkel nagyobbak maganal a problemanal, amit megoldana.
Speciel en mar azt sem nagyon ertem, hogy egy ilyen okoseszkoz megis miben nyujtana segitseget vagy jelentene elonyt, hogy arra ertelme legyen kolteni.
-
Sofian
őstag
Ki akar így élni? Hol van erre a valós és nem kreált igény?
-
egy egyszerű vásárlói vélemény, amit nemrég hallottam:
inkább nem írom le, mert banán is lesz meg szélső jobb meg police is.
a normál ember nem vágyik arra, hogy 1984-ben éljen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD FX
- PlayStation 5
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de 32 magnal tobbet nem is tudok beallitani a modelleknel

Ez egy elég dúrva jövő, és nem azt láttam utóbbi évben, hogy az államok morálisan felfelé mennének.
Egy értelmes világban ennek a felvetése is bedöntené a céget, a kémszemüvegről nem is beszélve. De a hülye megveszi az összes többi "okos" eszközzel aztán csodálkozik, ha se privát szférája, se joga rá nem marad.