Hirdetés
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Pana 12-35 2.8 képminőségével mi a helyzet? Hol helyezkedik el 12 / 25 / 35mm-en a hasonló gyújtótávú fixekhez, meg a kitobjektívhez képest?
Szeretnék olyan optikát, ami 10-12mm-t tudja, de a legolcsóbb alternatíva a Samyang 12-es. Manuális optikáért viszont kicsit sokallom a 120-at.
Köszi a véleményeket előre is.
-
Peethy
őstag
Sziasztok,
Oly E-P5 vagy Panasonic G7? Ti melyiket vennétek? Mekkora a méretbeli különbség? (nem számszerűleg, hanem érzésre) Köszi!
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Infó: Oly E-P5 14-42 kitben elég akciós áron az emagnál még pár napig.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Panasonic GX1 kártyaolvasó aljában letört egy apró fekete pöcök, így amikor egyszer kivettem a kártyát, már nem engedte visszarakni. Tudtok olyan szervizest, aki kiszedi onnan? Lehetne "multifunkciós" is a kolléga, mert van egy Nikon 85mm objektívem, amiben a kardánmeghajtást kellene helyrerakni.
Megbízhatóság és ár fontos, a munka nem sürgős.
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Melyik boltban van arra esély, hogy találok EP-5/E-M10 és GX7 modelleket kipróbálásra?
Artworkben voltam, de mft vonalon nem túl felszerelt. -
Peethy
őstag
Mindenkinek köszi a hozzászólást az E-P5 vs E-M10 kérdéshez!
Megnézem őket személyesen, és úgy döntök majd, mert elég kiélezett a helyzet... egy fokkal az E-M10 áll nyerésre. -
Peethy
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Köszi! E-M10 vs. E-P5 pro/kontra? A nyilvánvalón kívül

-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Mi a jelenlegi best buy kombó MFT-területen, ha 350-ből ki akarok jönni váz + 2 obival?
Szempontok:
- Kicsi, könnyű legyen
- Jó JPG, ne kelljen rawwal foglalkoznom
- Jó videó (ez tényleg csak harmadlagos)Három vázat néztem: E-P5, EM10, és Pana GX7 - csökkenő tetszési sorban
Az EM10 nem valami kicsi, de az OMD sorozat korábban nagyon tetszett. A kereső nem számít annyira. Szerintetek melyik a jobb választás? GX7 labdába rúg az E-P5 mellett?Objektívnél egy 17mm 1.8-ra és egy 45mm 1.8-ra gondoltam. A 17-est még nem használtam, jó cucc?
Köszi előre is!
-
Peethy
őstag
Igaz. Eltérve kicsit a témától, feltenném a kérdés: mi lett a micro 4/3-os használtpiaccal itthon?? Rákerestem objektívekre hardveraprón és azt hittem, hogy lefagyott a gépem, vagy nem töltött be az oldal. Aztán rájöttem, hogy nem: tényleg csak 3 (három) hirdetés van fenn ebben a kategóriában! Indexes fórumon is alig-alig fordul elő valami. Sosem volt egyszerű eladni a cuccokat, de mostanság mintha még reménytelenebbnek tűnne a helyzet.
-
Peethy
őstag
Ha így áll a helyzet, mi értelme GH3-at venni? Vegyél egy olcsóbb vázat (használtan) és hozzá rögtön normális objektíveket, majd ha meglesz a pénzed, akkor minimális veszteséggel tudod cserélni. Ez kicsit olyan, mint venni egy sportkocsit, és télen 25-tel hajtani vele, mert egy szett téli gumira már nem volt pénz...
-
Peethy
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Köszi szépen, ez nagyon hasznos volt. Ezek alapján nekem is inkább a GH2/GH3 tetszik jobban. Ha 100-110 ezerért lehetne kapni GH2-t, akkor egyértelmű lenne, hogy inkább az, de 140-220ezerért látok csak, így pedig átgondolandó lehet a GH3 is. Mondjuk az is igaz, hogy egy külső mikrofonnal, meg csomó külső kiegészítővel megtámogatott GH2 biztos hogy jobban teljesítene, mint egy GH3 csupaszon. Ugyanakkor a 60p, a jobb magas ISO, jobb C-AF, és a jobb érintőképernyő, ezáltal csendesebb vezérlés működés közben elég csábítóan hangzik. Az árkülönbözetből jópár akksi kijön, szóval a hosszabb akksiidő így már nem akkora előny. Na mindegy, még meglátjuk...
Köszi a segítséget. -
Peethy
őstag
Egyelőre még nincs, kb. 3-4 hónap múlva szeretném lecserélni a mostani szettemet, és kiegészíteni valamennyivel, és valamilyen videós szettet vegyek, meg valami fotógépet. Ez a bajom a pocket kamerával is: kellene mellé egy GX1 mondjuk, hogy tudjak fotózni is, így pedig már nem jönne ki olcsóbban, mint a GH3, ami viszont nagyobb. Az összkeret körülbelül 450-500 ezer lenne, mindennel együtt. Nem várok ennyitől csodát, 200ezres objektívpark nem valami sok, de ha videózásról van szó, akkor nekem bőven elég elsőre egy 14-42 (vagy 45), egy 20mm/17.5mm, meg egy 45-ös oly, a többit pedig megoldanám manuális obikkal adapterezve.
Nem kell, hogy hozza egy profi kamera szintjét, nem ezt várom tőle, de szeretnék olyan felvételeket, amikbe belenyúlva már szép eredményt hoz egy kis color grading, netán egy kis expókorrekció, vagy más utómunka. A GH3-nál mennyire rugalmas a kijött videó? BMPCC esetén már a ProRes422 is nagyon szépen húzható. A 64GB = 20 perc azért engem is megijeszt
Most egy i5-ös macbookom van, de csak 8gb rammal, sima fullHD-t könnyedén vagdossa, de gondolom rawwal már nehezebben bírkózna meg.(#35655) schawo: erről tudok, de a srácnak több száz (!) volt és napi szinten jelentek meg újak. Ilyenkor már nem érdemes vele foglalkozni, de hogy ez technikailag mi, azt nem tudom

-
Peethy
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Akkor mi a jobb helyette? GH2-GH3? Videózásra adnám a fejem, és ez a mérete és a tudása nagyon megtetszett, bár igazad van abban, amit leírtál.
(#35647) tacto: a szenzoros témához: Nikon topikban nemrég volt egy srác, aki azt mondta, hogy a D70-én folyamatosan zajosodtak a képek, gyűltek rajta a hotpixelek, pedig csak huszonpárezer expó volt benne, viszont jópár éves volt. Utána ha jól emlékszem, többen írták, hogy szintén tapasztaltak ilyet, bár az jó kérdés, hogy ez mi miatt van. Olyan ez, mint az SSD read-onlyvá válása. Elméletben létezhet, de nem emiatt mennek tönkre.
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Van valaki, aki rendelkezik tapasztalattal Blackmagic Pocket Cinema Camera terén? m4/3-os obikat használ, aki nem ismerné, annak érdemes rávetnie egy pillantást, raw videót tud 1000 dollárért.
-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem ő az... az egy másik illető. B. Tamástól már vagy 20 levelem van, állandóan túlárazott optikákat akar rámsózni. A múltkor meghirdettem egy D90-et, indok: D300-ra váltás. Másnap jött egy levél, hogy nem akarom-e a D300-at lecserélni egy tolózúmos N80-200-ra, ja és még fizessek rá
Amúgy nagyon udvarias stílusa van, de olyan nevetséges árakon árul, hogy nehezen tudom elhinni, hogy bárki vásárol tőle. -
Peethy
őstag
Igazad van, a reális ára 55ezer.. Az ilyeneken miért kell fennakadni?
Vedd úgy, hogy csak az E-PL1-et írtam.Szerk: érdeklődik, és egy rekeszelőválasztós mód megtanulása különben sem nagy kunszt, szóval legalább eddig el fog jutni. Akkor meg szerintem már jobban jár, mint egy kompakttal, ahol egyáltalán nincs ilyen mód. Rawozni nem hiszem hogy fog, de az Oly jpegben is jó.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Bocsi, egy kicsit off lesz itt a téma, de kompakt fényképező vásárlásával kapcsolatban tettem fel kérdést itt, és örülnék ha az itteni szakik is vetnének rá egy pillantást
A kérdés annyiban nem off, hogy ennyiért érdemes lehet-e m43-ban is gondolkozni (e-pl1/gf-1 + kitobjektív), vagy maradjunk inkább a kompaktnál?Köszi!
-
Peethy
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
Csak félve kérdezem, hogy annak a 42.5-ösnek mennyi lesz majd az ára... megáll 200k alatt? A stabit nézve viszont kuriózum lesz, nagy fényerejű portréoptika stabilizátorral nincs Canikon vonalon. (Kivéve a N 85 3.5VR, de az makró, és nagy fényerejűnek sem nevezhető...)
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én ezen az Amazonon nem tudok eligazodni, képtelen vagyok megtalálni, hogy most postázzák-e, vagy nem, mit hogy csináljak. Ebay sokkal átláthatóbb.
-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mennyi idő, míg megjön onnan valami? Kindle-t vennénk apának karácsonyra, és onnan olcsóbb lenne, mint PH-s nepperkéktől...
-
Peethy
őstag
Nagyon jó szerintem is, én 1 évig használtam egy 2db-os szettet. Yongnuo RF-602-es kioldóval használtam, szerintem most is az lesz, de csak az egyiken, esetleg kettőn, a többi slave. Teljesen halk, 1/1-es erősségen kívül azonnal feltölt, és nekem 2000-es eneloopokkal 4-500 villanást simán kibírt. Persze nem 1/1-ből, de akkora villanásra nem sokszor van szükség.
-
Peethy
őstag
Nézd meg a hirdetést: beleírtam, hogy a 14-es reális ára 40-45, a 20-asé pedig 80-85 között mozog. Aki ezután ír egy levelet, hogy 1:1-ben cseréljük, az valamit nagyon félrenézett. Hardveraprón pedig kinn van az ár: 40e, ennyit kell ráfizetni.
Eladásra nem nagyon akarom meghirdetni, mert karácsonyra igencsak hiányozna egy nagylátó/általános látószögű optika. De a különbözetből + 20e rádobott pénzből tudnék venni egy 3 Yn-560-ból álló vakuszettet. Annak nagyobb hasznát venném.
-
Peethy
őstag
Komolyan mondom, az agyamat eldobom. Meghirdettem, hogy lecserélném a 20-as Panát a 14-esre, már a harmadik levelet kapom, hogy 1:1-ben cserélnék ráfizetés nélkül. Az egyik azzal jön, hogy ebayről a 20mm-es 50ezer forint (gondolom valami "for parts or not working" vagy még nem lefutott aukció aktuális licitét nézte), a másik azzal, hogy újonnan még a 14-es a drágább, szóval örüljek neki, ha nem kell ráfizetnem. Most felraktak mélyen ár alatt egy 20-ast Indexre is, nem sikerült megkapniuk, aztán azzal példáloznak. Ne nézzék már hülyének az embert...
-
Peethy
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Pont most volt nemrég egy felmérés, hogy a profi/jó fotós 4-5x több szemszögből fotóz, és 3-4x több képet készít, mint az amatőr/kezdő.
-
Peethy
őstag
Nem akarja valaki a 14mm-es palacsintáját 20mm-esre cserélni?

-
Peethy
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Ez egy odabiggyesztett mondat volt az egyik érv végén a négy közül. Ki is emeli a cikkben hogy sok dolog összességében vezetett addig, hogy vált, erre itt úgy van tálalva, mintha az lenne a váltás fő oka, hogy leadott 20 kilót.
A kényelemről meg annyit, hogy nekem ilyen szempontból pont csalódás volt az m43: semmi plusz kényelmet nem jelent, a hátizsákban egyszerűen nem vettem észre azt az 500g különbséget, mert mellette ott volt a laptop, pár füzet, szendvics, innivaló, stb. Abból, hogy a váltás nem hozott lényeges előnyöket, egyértelműen következik, hogy a visszaváltás nem hoz lényeges hátrányokat sem.
Hszemben meg csak a kettős mércére próbáltam felhívni a figyelmet: Nikon topikban napi szinten ajánlunk m43 gépeket, itt egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor ismerte fel néhány ember, hogy bizonyos feladatokra a dslr sokkal jobb választás.
-
Peethy
őstag
G2-vel még mindig nem mennek az utángyártott akksik? Vagy van erre valami trükk?
-
Peethy
őstag
Na, lecseréltem a GX1-et egy G2-re
Ahogy eddig néztem, tudásban a GX-hez van közelebb, mint a GF1-hez, árban pedig fordítva (nagyon fordítva! harmadába kerül a GX+LVF2-nek). Igazából letettem arról, hogy cseréljek, nem is hirdettem tovább, de akkor valaki jelentkezett, hogy alku nélkül elviszi.Egy kérdés: német Saturnba van még rá 3,5év garancia, ezt vajon itthon lehet érvényesíteni? Gondolom nem.
-
Peethy
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Szerintem 600D-18-55tel es mft-kittel is elfelejtheted a szep háttérmosast. Hasznalt mennyire játszik? En nikonban is gondolkoznek, de ezt az elfogultság is mondatja velem. D3100+18-105+35 f/1.8, vagy használtam ugyanez D90-nel, ha haladó kategóriájú gepet akarsz. Soraidat olvasva milcbol a Pana g3 ugrott be elsore, az illik a leírtakhoz. A fogasa is jobban hasonlít a dslr-ekhez. En a Nikont vennem.
-
Peethy
őstag
válasz
stranger28
üzenetére
Ha Develop módban a csúszkán másik képre kattintunk, akkor a betöltésnél megakad. (nálam)
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
"Oops! You don't have permission to view this page."
-
Peethy
őstag
Pana GF5-ről mi a vélemény? Mennyit érhet kb. használtan? Jelentkezett valaki, hogy arra cserélném-e a GX1-et...
Szerk: látom, erre nem lehet külső vakut rakni, meg pár dologban szintén gyengébb.
-
Peethy
őstag
GX1 kékóra
Szükség van arra a HDR-re, ilyen körülmények között a GX1 dinamikája kevés. -
Peethy
őstag
"ez utóbbi szerintem megközelíti egyes fixek minőségét is"
Ezt olvastad?
(#19487) t72killer: tehát mft oldalon van 2db uwa (9-18 + 7-14), meg még a samyangok, de azok vannak Nikonra is. Nikonnál ezzel szemben rögtön fel lehet sorolni vagy 8-at, ha FF-ről beszélünk, akkor pedig még ugyanannyit. Oda már van Tokina 17mm fix, 17-től induló Tokina zoomok, ezek mind olcsóak is... ennek fényében nem tudom értelmezni azt, hogy Nikonnál szűkös a kínálat

-
Peethy
őstag
Azért Nikonra több nagylátó van, mint m43-ra... Sigma 10-20, Nikon 12-24, Tokina 12-24, Tokina 11-16... ez utóbbi szerintem megközelíti egyes fixek minőségét is, nem beszélve arról, hogy ezek közül mind szélesebb, mint a 12/2. Nem volt ott semmi gond a felhozatallal szvsz.
-
Peethy
őstag
Nekem a Yongnuoval csak jó tapasztalataim voltak, jól kezelhető, csendes (semmi hangja nincs! ellentétben a többszörösébe kerülő SB800-zal), van benne beépített diffúzor, slave-módban is működött... én nem félek tőlük. És azért 10k és 35k között van 25k különbség, amit más helyen is el tudnék képzelni.
-
Peethy
őstag
Én Yn-560-at használtam, szintén médincsájna. Az olyan SB900 méret, GX/GF-re elég nagy lenne. Lehet, hogy egy olcsóbb 465 lesz, ami még kisebb is
Vámmal-áfával 12-13ból szerintem kijön ebayről, feltéve ha az NGM nem jelent be valami tervet megint 
(#19166) Parci: Nikonnál elég exkluzív a világos árnyalat... ebayen volt anno pár szürke 80-200 AF-S, azok gyönyörűek voltak.
-
Peethy
őstag
Sokak szerint nőies, de szerintem kegyetlenül jól néz ki így a Nikon V2: [link]

-
Peethy
őstag
Megjelent az első vevőjelölt a GX1-re, és elég komoly ajánlatott tett: 5200eur! Rohanok is a postára, hogy feladjam Nigériába...

Hogy ON is legyek: kb. mekkora a m43 piaca Magyarországon? használt adásvétel esetén nem lenne rossz tudni egy körülbelüli számot.
-
Peethy
őstag
Metz MB 24 AF-1ről van valakinek tapasztalata? Kicsi, olcsó, TTL-es, eléggé hiányzik egy vaku a rendszerből.
-
Peethy
őstag
Hát ha valaki GF1-et akarna GX1-re cserélni, az keressen meg engem
Amúgy GF1-2-3 között mi a különbség? Tudom, hogy GF1 utódja inkább GX1, de miért? Miben jobb pl. egy GF2-3? -
-
Peethy
őstag
Szerintem a GX1 + LVF-et becserélem egy GF1 + 9-18-ra... attól félek, hogyha 1 év múlva akarnék túladni rajta, akkor 50-60ezret is bukhatnék rajta... reális ez? Magas ISO-n nagyon jó, de EVF-et és érintőképernyőt is tudnám nélkülözni, és D90-es zajszinttel is elvoltam egy évig anélkül, hogy probléma lett volna. Pedig az inkább GF1-szintű.
-
Peethy
őstag
10 hónap alatt ment 20k expó a gépbe, pedig nem is fotóztam minden nap... egy-egy portrézáson ellőttem simán 5-600 képet, meg volt egy esküvő is, ott belement kétezer. Mondjuk én ilyen speciális állatfaj vagyok, inkább csinálok több képet, több szögből. Milccel inkább a tudatos fotózást próbálom majd megtanulni.
Egyébként hétvégén meglesz a 45mm-es

Viszont erősen gondolkozom, hogy kicsit később a 20-as helyett lesz egy 9-18... nagyon kipróbálnám már azt a gy.távot.
-
Peethy
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Jólvan, végülis nézhetjük úgy, hogy vettem egy 20mm f/1.7-et 58-ért, az úgy meg nem rossz. Ettől függetlenül szívom a fogam miatta.
A mikroökonómia miatt viszont még jobban, úgy meg fognak vágni belőle, mint a huzat, ha tovább rágódok a fényképezőn
Szóval inkább közgazdáskodok egy kicsit. Mondjuk minek ilyet egy mérnöki karon?! -
Peethy
őstag
dupla
-
Peethy
őstag
Túladtam a GF1-en, végül 37ezerért. 45ért hirdettem, 40ért odaadtam volna, aztán mégis beadtam a derekam. Bánom is... maradt volna inkább otthon egy 14-es társaságában.
Viszont vehettem volna 73ért egy éves 45mm-est. Jó mi? Még jó, hogy nem az új árán adja. Nevetséges.
-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi a választ. Akkor ezért még 3$ is sok.
Más: Pana 45-200 mennyit érhet? 50-55k?
-
Peethy
őstag
Star-szűrőt használt már innen valaki? Pl
Mondjuk nem tudom eldönteni, hogy az ilyen becsillanás szép-e, vagy igénytelen.
-
Peethy
őstag
Hát nem tudom, részemről vannak kétségek, hogy csak azért, mert páörzúmos, már 110k fölött kéne érte kiadni...
-
Peethy
őstag
Vajon megér-e egy 14-42-es obi 110ezret? [link]
-
Peethy
őstag
válasz
pajibá
üzenetére
Szia!
Kérlek a többi képet ide pakold.
-
Peethy
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Ugyanolyan rekesz és záridó volt mindkettőnél, erre odafigyeltem. Annyi lehet max, hogy 6MP-re leméreteztem, de nem hiszem hogy ekkora különbség volna 12-ről és 16-ról leméretezésnél.
Amúgy tényleg kérdés, hogy melyik maradjon, mert kb. az ISO az egyetlen terület, ahol annyival jobb a GX1, mint amennyivel drágább. Hétvégén még elmélkedek fölötte... bár jó lenne dönteni, mert akkor lehetne végre ZH-kra tanulni, egyik gép se ér annyit, hogy mind a négyből rögtön meghúzzanak

-
Peethy
őstag
Csináltam pár tesztképet GF1 vs GX1 összehasonlításban.
Nehéz döntés, hogy melyik maradjon.
-
Peethy
őstag
Tegnap átvehettem a GX1-et TayRol jóvoltából, szóval lehetőségem volt összemérni a GF1-gyel. Szerintem marad a GF1
3szoros ára ellenére nem nyújt annyival többet, fogása csak egy picivel jobb, a kereső is hasznos, de nélkülözhető, az érintőképernyőt meg elég ritkán használom, és nem is fogom túl gyakran, ahogy látom.Hétvégén még gondolkozom rajta. Amúgy nagyon okos kis masinák

-
Peethy
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Szerintem majdnem biztos, hogy elkelt
Hamarabb kellett volna nézelődnöm. Szomorú vagyok, mikor látom a hónap vételét a hátam mögött 
Neked mondjuk csillagfotózáshoz ez biztos vagány lenne, bár oda talán jól jön, ha van egy kis torzítás, ennek állítólag nincs.
(#17995) madgie: méghozzá kettő is! Azért ha már 1.4-nél vállalható képe van (kb mintha egy 1.4-es obit 2.8-ra rekeszelsz), akkor az elég jó teljesítmény.
-
Peethy
őstag
GX1-en egy m42-es objektívvel is működik ez a belenagyítós mókázás manuális fókuszálásnál? Nagyon kényelmes a 20mm-essel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Artworkben voltam, de mft vonalon nem túl felszerelt.
Most egy i5-ös macbookom van, de csak 8gb rammal, sima fullHD-t könnyedén vagdossa, de gondolom rawwal már nehezebben bírkózna meg.
Teljesen más a két cég árpolitikája.
Mentségemre szóljon, lassan kiégek a vizsgáktól
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nikon 12-24, Sigma 10-20, a Tokina 11-16 meg főleg veri.