- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Probléma DVD/CD íróval
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Várom én is az első komolyabb teszteket. Eddig amit láttam tőle az meglepően jó volt. A nyers rawokat nézve (shadow noise-t is beleértve) nekem abszolút APS-C feelingem volt.
Remélem nem alaptalanok a megérzéseim és nem csak bele akarom ezeket látni.

No de hamarosan úgy is kiderül mennyi az annyi.

-
andersen10
aktív tag
"gőzöm sincs miért nem G3-mal fényképeztél eddig, jobbak az új képek, mint a D90 érában": Köszönöm. Mondjuk a képeim nagyrésze nem public a flickeren, és természetesen azok a jobbak

Egyébként az járt a fejemben miközben a képeken dolgoztam, hogy mennyire nem a technikán múlik a végeredmény. Oltogatjuk itt egymást mindenféle fényerős fixekkel, zajszintekkel meg dinamikatartománnyal, és tulajdonképpen egy lesajnált kitobi egy relativ gyenge szenzoron is ki tudott szolgálni még egy templombelsőben is.
-
Superbad
tag
Még szállítási költséggel is jócskán alatta van a magyar árnak. De inkább nem is érdemes hasonlítgatni. Ég és föld...
-
nord_
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
Az angol amazon szállít. Kevered az amerikaival.

-
Superbad
tag
válasz
andersen10
üzenetére
Elmentem egészen az utolsó lépésig a fizetésben, de nem ellenkezett (más terméknél olyankor már figyelmeztetett, hogy nem szállítható).
a .co.uk-ről van szó...
-
Superbad
tag
Kicsit visszatérve előző témámhoz, Amazonon találtam meg a legolcsóbb G3 vázat, ami nem használt.
328Ł
-
schawo
titán
A dinamika úgyis a monitoron/tévén/bármilyen megjelenítőn vérzik el, RAW-ostól, TIFF-estől, JPEG-estől.
-
válasz
Gondwana
üzenetére
Konkrétan a nyomtatott képeket illetően kizárólag hallomásokkal rendelkezem. Egyébként megfizethető árú, felsőkategóriás fotónyomtató. Mivel magam sem tudom a konkrét típust, utánakérdezek...
andersen10: gőzöm sincs miért nem G3-mal fényképeztél eddig, jobbak az új képek, mint a D90 érában

-
Gondwana
addikt
A nyomtatott az milyen technikát takar? Csak mert a Fuji Frontierek világát ismerve egy kicsit közelebbről eléggé szűkös a színtere. (És a többi fotólaboré se nagyobb. Nyomdai CMYK szintjét kb. hozza, de pl. citromsárga nagyon árnyalatszegény, illetve a nagyonélénk pirosak is felejtősek. Valamilyen szinten függ az eredmény a felhasznált fotópapírtól is). 2000dpi feletti 26 féle színből nyomtató plotter persze jobb eredményt produkál.
Ha átfogás alatt a legsötétebb és a legvilágosabb pont közötti külömbséget érted, akkor az akármilyen technikával nyomtatott anyagról is legyen szó, elég kicsi - pláne pl. egy plazmaTV-hez képest. Ha viszont a lépésszámot értetted a két vége között, a Fuji YCrCb küldi a lézer felé a képet, de azt nem sikerült még kisakkoznom, hogy milyen bitmélységgel. Ami biztos, hogy nem 16bit, inkább 10-nek tűnt a nyersfileszerkezet alapján. -
andersen10
aktív tag
Tegnap az V. kerületben sétálgattunk a családdal, ez volt ez elő túra a G3-ral, (egyenlőre csak a kitobi). Egész jól használható még beltérben is, nem sírom vissza a Nikont (talán csak a 105/2.8 VR-t....). Egy kis ízelítő:
http://www.flickr.com/photos/17109204@N00/sets/72157629458990537/show/
(az utolsó előtti képen a szegény alkesz gyk. besétált a képbe témának...)
...azért már várom nagyon a 25/1.4-et meg a 14/2.5-öt...
-
Én nem nem értek egyet, hanem helyenként sztem hibásan következtet. Egyébként meg addig a pontig igaz az egész játék, amíg bele férsz a RAW bitmélységébe.
Azaz mindaddig előnyös a nagyobb átfogás, amíg túl nem növi a RAW bitmélységét. De mivel a gyártók sem hülyék, ezt elkerülik, és ha annyira fasza a szenzor, akkor kap majd jobb RAW-ot...
Szerintetek a kimenetek tekintetében a nyomtatott vagy a "digitálisan előhívott" papírkép rendelkezik nagyobb átfogással? De ennek is kizárólag akkor van értelme ha min. 16-bit TIF-ből hívatunk/nyomtatunk... (bevallom én jpeg-ből szoktam) -
FEDman
addikt
Szeretik egymást és meglepő módon mindig a cica megy oda a vizslánkhoz játszani. Ilyenkor sokszor Bé elkapja a cica torkát és hirtelen széles mozdulatokkal felmossa vele a padlót!

De ami tényleg meglepő, hogy a macska ezt tényleg élvezi, még a körmét se engedte kis soha.

-
scarabaeus
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Napersze ez egy korábbi gépre volt rendszeresítve (illetve van is), de ellenőriztem ezt is

A beépített vaku felfelé fordítását viszont még nem erőltettem (dpreview: saját felelősségre).
Csuklószíj: ilyesmikben gondolkodtam (bár ez meg túl vastag), csak azt a fityegő-csilingelő gyűrűt felejtenék el, elég lenne, ha úgy csatlakozna, mint a jelenlegi "vállszíja*".
*(Mivel a kézikönyv ellenjavallja, hogy nyakban hordják a népek. Dehát én se nyakban, se vállon nem hordanám) -
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10
üzenetére
egyelőre hibátlan. mint látod van napsütéses képek 1000 körül záridővel, ott is penge f5.6-on.
tegnap egy éjszakait próbáltam, de f22-re túl van rekeszelve, a diffrakció szétkúrja a fél képet, a fák tiszta pudingok voltak.
-
andersen10
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor neked úgy néz ki hibátlan lett a 14-es? (én közben a béjen leütötem egyet, érdekes módon magyar eladóval...)
(amúgy helyes cicák. Mind a három
) -
Mr.Csizmás
titán
-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Mikor hogy, rendszerint mátrix és expókorrekció, ha kell.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nikon SB-800-zal is jól működik, de nem az a baj, hogy hülyén néz ki, hanem, hogy egy ilyen nehéz vakuval nem lehet rendesen megfogni. Ezért volt szempont, hogy olyan kisebb vakut vegyek rá, amibe ceruzaakkuból is csak kettő kell.
-
andersen10
aktív tag
"Erről szól az egész MILC, előképestül, live histogram-ostul, mindenestül. Nem tükrös ez, hogy tippelni kelljen a beállításokat":
Ebben igazad van, bele kell még szoknom az EVF-be.... (De persze vannak szituk amikor nincs idő korrigálni exponáláskor).
Neked milyen fénymérési mód vált be leginkább a Panán? Multiszenzor + expokorrekció, vagy spoton kimérni + ae lock?
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Úgy hogy sikerült megnyitnom pár E-M5 Raw-ot és magas iso-n zajban kb. 1 fényértékkel jobb, mint a GH2 és érzésre teljesen egy szinten van ilyen téren a Sony NEX-5n-el.

Ami meg a dinamikát illeti, e téren még a Raw konverterek se tudják kihozni a maxot a szenzorokból. Jó példa erre a LR3 kontra LR4 esete.
A DXOmark meg úgy tudom full nyers file-okat vizsgálnak, még a Raw konvertereket is kihagyják. Gyakorlatilag laboratóriumi körülmények között mérnek, ilyen szempontból tényleg igaz, hogy a gyakorlattal nem feltétlenül van fedésben. Már attól más lehet a végeredmény, hogy épp milyen konvertert használ az ember.
No most Pekka Potka meg az E-P3 és az E-M5 dinamkáját házilag mérte le Oly viewer2-vel, ami totálisan más körülmény, mint a DXOmark mérése, de következtetési alapnak jó.
Itt durván 2 EV előnye van az OM-D-nek az E-P3-al szemben, ha ugyanez különbség meglesz a DXOmark mérésénél is akkor..A dinamika résznél adj az E-P3 eredményéhez 2 EV pluszt.

Persze ezek még csak elég durva találgatások, majd az első komolyabb teszteken fog kiderülni mi is az igazság.
Mindenesetre egyenlőre úgy fest, hogy nagyon jó cucc lesz ez.

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Lassanként előszedek pár dolgot, pl. a Sunpak PZ5000-AF vakumat is.

Mondjuk kissé tartottam tőle, Canon talp, Olympus vakusaru, ráadásul az érintkezők gyanúsan egymás fölött, akár be is zavarhatna az egyik rendszer a másikba, de mivel másnak más m4/3 és 4/3 technikákkal összejöttek Canon rendszervakuk, ráraktam:-)
Rendesen ment a vaku saját fénymérésével a dolog, természetesen ótómatában.
Hülyén néz ki
-
Mercutio_
félisten
Ez kb. a G3/GX1 szenzor
szóval nem értem, hogy jön ide a K5/D7000 szenzor szintje 
Persze az tényleg kérdés, mit mérnek majd DxO-ék
Peregrinator: A 16MP-s pana szenzor magasabb ISO-n érezhetően kevésbé zajos mint a régi 12-es, ami a GF1/2/3-ban is van.
BiriBum: Hiába megy át minden a régi 4/3-os obik nagyrésze lassú/huntingol.
-
nord_
veterán
Most nézem a kisvaku az alapcsomag része lesz?
-
Daniel Alves
őstag
-
FEDman
addikt
Ritkán fordul elő, hogy nem értek egyet Miklóssal valamiben, de ez a Dinamika kérdés ez ilyen. Szerintem e téren mindig jó ha van több. Az meg hogy egy extra nagy dinamika átfogású szenzor képe lapos lenne az csak elméletben igaz. A Raw programok most se mutatnak meg alap default állapotban mindent amit adott gép dinamika átfogásban tud. Pont azért nem mert egy e téren koppra kifacsart kép már most is nagyon lapos lenne.
Ebből kifolyólag ha most egy új technológiával nyernének akár + 5-6 EV-t akkor se lennének laposak egy ilyen géppel készült képek. Raw-ban megnyitva képeket maradhatna a jól megszokott kontraszt és átfogás, csupán annyi különbséggel hogy ha kell akkor sokkal több tartalék lenne a Raw állományokban. -
Rabi Mikinek megint sikerült egy örök érvényű cikket írnia "Mennyi az elég?" címmel.
Mindenkinek ajánlom olvasásra, aztán remélhetőleg kigyógyul ebből a dinamikatartományos baromságból. Csekkoljátok a kommenteket is, további okosságok vannak ott.
Amit ott még nem írtam le, az az, hogy 100x többre mennének egy HELYES fehéregyensúlyt és korrekt jpeg motort produkáló bármilyen vázzal...Igen! ISO25-öt akarunk, és nem ISO25ezret. És fényerős zoomot akarunk. És én még egy professzionális 12bites monitort is akarok
. A kezem meg a bilibe lóg! -
FEDman
addikt
Még egy 1/8000s beleférhetett volna, de így is brutál jó cuccnak ígérkezik.
A 14-150-ed is egy teljesen más világ lesz ezen a vázon. A jobb szenzor, a jobb IS és a gyorsabb AF miatt egész más lesz vele a fotózás.
Ezek után már csak azt nem tudom, hogy eddig mi a tökömet csináltak..

-
madgie
titán
Hisztogram: minden váznál meg kell szokni/tanulni

(Tök fura, hogy ugyanolyan Smooth -2 esetében a GF1-nél fel kell húznom az expókorrekciót, míg a GH1-nél úgy volt tökéletes, ahogy a gép mutatta (nem, nem fénymérésről beszélek, a gépben mindkét esetben ugyanolyan a hisztogram és a beállítások is))
-
jó, kész, ez a következő vázam. végre, végre összekapta magát az olympus! az összes olyan dolgot tudja, amiért sírtunk. opcionális dslr-like marcsi, beépített jó evf, jó af és szenzor, dönthető lcd, ütős stabi (ami van olyan hatékony, mint az optikai, ahogy az e-3 is iszonyat jó volt ilyen téren).
-
válasz
andersen10
üzenetére
szerencsére mirrorless váznál sosem kell utólag korrigálni, hiszen ott a live hisztogram, ami segítségével már exponálás előtt tudod, hogy jól van beállítva minden. a maximum, amit tévedni lehet, az 1/3, extrém esetben 2/3 fé (az is amiatt van, hogy nem raw, hanem jpg hisztogramot látsz).
-
törölt tag
válasz
andersen10
üzenetére
Én is az idén váltottam Nikon D5100 --> Panasonic GF2, és bizony ugyanezt tapasztalom, mint te, vagyis az árnyékos részek alap érzékenységen is zajosabbak. Úgyhogy nem a szemed káprázik, ez valószínűleg a Panasonic szenzor gyengesége...egyenlőre. Viszont a Panasonic szenzor videózásnál nem melegszik fel nincs időbeli korlátozás, a Nikon D5100 esetén az élőkép funkció is időlimites volt a szenzor melegedése miatt.
-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Raw-ban ennek semmi jelentősége.

-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Csak szeretnéd, az E-PL1 iso100 nem jó semmire.

Annyival hamarabb kiégnek a csúcsfények, hogy tényleg nem vagy előrébb ahhoz képest, mint hogy ha iso200-nál 1 EV értékkel túlexponálsz, majd utólag visszahúzod. -
-
andersen10
aktív tag
"Tök jól hangzik, de valljuk be: hányszor ütközünk olyan (normális) témába, ahol annyira kevés lenne akár a régi 12 MP-s Pana szenzor dinamikája?":
jól exponált képnél valóban ritka, de utólag kell korrigálni (ami azért nem ritka) jól jön az a dinamika....főleg, hogy (legalábbis én úgy tapasztalatom) a Pana mátrixmérése kevésbé megbízható,mint a Nikoné.
Ahol tipikusan jól jön a nagy dinamika az esküvői fotózás (sok fekete-fehér....), nem vélelen, hogy anno az Fuji S5 Pro olyan népszerű volt a körükben, ami dinamikában magasan verte a konkurenciát akkor.
-
SpongyaBob
veterán
Na igen. Az ISO200 1/4000s az egyenlő az ISO100 1/2000s-el (E-PL1 esetében) Tudom-tudom az sem valódi alapérzékenység, de legalább ott van megnyugtatásnak

#8941) Mr.Csizmás: Én azt vettem észre, hogy ha ezt az árnyékos dolgot bekapcsoljuk, még zajosabb lesz a kép. Kikapcsolva használom.
-
FEDman
addikt
válasz
andersen10
üzenetére
Jól látod, a papírformának megfelelően a G3 kicsit zajosabb.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10
üzenetére
árnyékkompenzáció ki/be menüben?

-
andersen10
aktív tag
válasz
üzenetére
Én most álltam át m43-ra (D90-->G3), jól látom hogy alapérzékenységen zajosabb a Pana mint a Nikon? Vagy a szemem káprázik? Mindkét gépet RAW-ban használtam/lom. Erre nem számítottam.... Kontrasztos témánál az árnyékos részekre gondolok.
(viszont a pozitiv meglepetés, mennyire hasznos a kihajtható lcd... pedig ez nem is volt szempont a váltásban)
-
madgie
titán
válasz
üzenetére
Tök jól hangzik, de valljuk be: hányszor ütközünk olyan (normális) témába, ahol annyira kevés lenne akár a régi 12 MP-s Pana szenzor dinamikája? Jó-jó, lehet a gyereket az ablak elé állítani és akkor méricskélni, mennyire ég ki a kültér/háttér, meg hat oldalról leárnyékolni valamit a nappal szemben, meg ilyesmi, de általában nem ettől lesz jó a kép (hanem a gyereket inkább úgy fotózzuk ,hogy az ablak derítsen, ne ellenfény legyen, stb)
Félre ne értsetek, szép, meg jó ez az új szenzor, én is örülök annak, hogy lényegi előrelépés van

nord_: na ez meg a másik. Legalább igazi ISO 100 lenne. ISO 50 már úri huncutságnak számít

-
nord_
veterán
válasz
üzenetére
Inkább ISO 25, ISO 50-et csináljanak... A tizenezres érzékenység csak arra jó, hogy lőjünk pár tesztfotót: a mi gépünk ilyet is tud.
Az alacsony ISO-nak legalább gyakorlati haszna lenne: nyitott rekeszes képek napsütésben / hosszú záridős felvételek > mindezek úgy, hogy ne kelljen feltétlenül ND szűrő sort vásárolni nem kevés pénzért és hordoznunk magunknál ilyen esetekre.
-
törölt tag
No akkor már kezdi megközelíti a Pentax K5 / Nikon D5100 szenzor 14EVS értékét
Előbb utóbb a Panasonic is kifejleszt végre egy kis zajú / széles dinamikájú szenzort - persze a video képességek megőrzése mellett!Az igazi persze az lesz amikor már ISO 12500 érzékenység mellett is 14EVS lesz a dinamika tartomány ... egyszer ... majd.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
ilyet láttam ebayen, de vmi "normális kellene, a minire

-
Gondwana
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
micnova cimkés ilyent hasznàlok a GH1-en, Canon (azt hiszem) E1 pàntot pedig a 7D-n. A hamàn az àllvànymenet a csavar tengelyében van, vagy mellette? (a tengelyen levő vàltozat leszedésnél meglazul)
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az alapján amit eddig láttam tőle (Raw), az alapján egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez nem a G3, de még csak nem is a GH2 féle szenzor.
Pontosabban ha az akkor annak egy tényleg érdemben továbbfejlesztett verziója.
A legvalószínűbbnek most azt látom, hogy ez egy teljesen új Pana szenzor.
Bár most már lassan azt se zárnám ki teljesen, hogy ez tényleg nem a Panától van.Egy biztos, szerintem sokakat meg fog lepni ez a gép!

Ki se merem mondani szerintem melyik gép szenzorával lesz egyenértékű..

5n
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
utóbbi szerintem...
-
FEDman
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
Kezdek egyre jobban kiakadni ezen az O-MD-n..
Egy kis házi dinamika mérés.
Ugyanez DXOmark-ban lesz vagy 12 EV !

-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én egy ilyesmit veszek E-PL1-hez lehet mókásan fog kinézni, de olcsó és nekem az a lényeg, hogy szinte "rátapadjon" a kezemre..
Majd kiderül milyen élesben 
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
No meg milyet, egészítem én ki, mert a múltkor rákerestem, aztán mindenféle színes túl vékonyka dolgok meg DSLR-ek fogását könnyíteni igyekvő széles-vastag támasztékok jöttek ki rá, a két véglet között semmi, bár nem mélyedtem el a keresgélésben. Én a magam részéről olyasmire gondoltam, ami végig megőrzi a szíj formát, nem megy át az utolsó pár cm-én abba a kompaktfellógató madzagba.
Na, a szombatot is mással töltöttem, nem az új géppel, bár amit az elmúlt pár napban tapasztaltam vele, rövideket ismergetve, az biztató volt.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ennek valószínűleg az oka az, hogy mivel a legkissebb fókusztávolságon lőttem őket itt már nagyon kicsi a mélység élesség játéktér hiszen miliméterek is számítanak. Mivel nem vagyok jártas a makrózásban nem is tudtam jól fókuszálni, de elcsodálkoztam a hangyák méretén - a képminőség persze nem a legjobb az tény, ezért is a "makró jellegű" címzés.
-
törölt tag
Készítettem néhány makró jellegű képet a Panasonic-GF2 / Leica DG Macro 45mm F2.8 párossal. Első sorban arra voltam kíváncsi, hogy mekkora az elérhető maximális nagyítás, ezért a témámat is ennek megfelelően választottam meg: fekete hangyák.
-
eeXaa
addikt
...csak kirándulás volt..

-
FEDman
addikt
eeaa:
Szééép, ide egyszer nekem is el kéne mennem.
-
Mr.Csizmás
titán
vmi csuklószíjat hol érdemes szerválni?

-
eeXaa
addikt
...egy kis látványosság...
-
eeXaa
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
...sajnos nem lett jó... kompatibilitás probléma...csak a kártyát látja... ..de utánanéztem, hogy csak G2 és LX5 - hez adják az 5.0 át... tehát továbbra is várom ezen gépek tulajdonosait, ha megtennék hogy feltöltenék nekem iso ba valahova, nagyon megköszönném...

-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
A frászt hoztad rám, de úgy nézem nálam minden rendben.
Persze egy tesztábrás állványos fotó lenne az igazi, de egyik se áll rendelkezésre így ez kimarad.Ellenben még mindig nem sikerült megbarátkoznom a 20-as után a 14-essel, szóval lehet megválók tőle márciusban

hegyimorc: Csak nem te vetted meg miklósrabi-tól a 14-esét?
-
|AP|
veterán
Külföldön vásárolt Pana gép gariztatásával van valakinek tapasztalata?
Lenne egy Olaszországban vett gf2+14-42 90k-ért. Decemberi, az eladó elmondása szerint van rá neten regisztrált kiterjesztett garancia is. Eu-n belül elméletileg el kellene fogadniuk itthon is, nem?
(van még egy fehér gf1+14-45 is 95-ért, egyelőre még nem döntöttem melyikre hajtsak...) -
Mr.Csizmás
titán
-
FEDman
addikt
válasz
Gondwana
üzenetére
Akkor ezt most gyorsan korrigálnám is, mert ezzel kapcsolatban is rengeteg a félreértés.
A történet kulcsa a torzítás korrekció! Itt is jól látható, hogy korrekció után leesik egy kevés a sarkokból. Éppen ezért mikor ez kiderült sokan felvetették, hogy ezek a m43-as obik gyakorlatban picit szűkebbek annál, mint ami rájuk van írva.
Ez azóta több helyen többféleképpen egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem így van.
Ennek ellenére mai napig fel fel merül ez.Lényeg, hogy korrekt módon az objektíveken feltüntetett érték mindig a korrekció utáni állapotra vonatkozik.
Jelen esetben pl. a 14/2,5 fizikálisan tényleg egy 13mm-es obi, de gyakorlatban a korrekció után már egy 14mm-es obinak felel meg.

-
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
13mm, sosebaj

A nagyobbik gond, hogy elhagytam a lencse sapit fotózás közben róla ?( Mondjuk rendeltem rá egy olcsó kínait, jóa'. Addig meg a 20/1.7-é van rajta, azon úgyis van utángyártott napellenző, ahhoz meg van sapi.
szerk: egyébként jó, hogy linkelted, itt a kómát is meg szokták nézni. Nem véletlen, hogy annyi a szoftveres torzításkorrekció, amennyi: nem csak maga a torzítás "simul ki", hanem szépen lecsapja így a képszélekről a problémásabb területeket. A csillagfotózásnál vettem észre, hogy ha olyan programmall nyitom meg a rawokat, amik nem korrigálnak, akkor a sarkokban olyan szép kóma van, hogy ihajj! Nem hülyék ezek, no

Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- VGA kibeszélő offtopik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Metal topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

szóval nem értem, hogy jön ide a K5/D7000 szenzor szintje 
. A kezem meg a bilibe lóg!