Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10
üzenetére
Hát igen. Bár ez csak egy elkapott pillanat, nem őt, hanem a barátját fotóztam. Bár elgondolkodtam, hogy csak úgy felkérem
DSpéci effekt? PS, alap dolgok (görbék, kontraszt, vágás, élesítés), meg egy kis color efex pro

Nem rossz ez a 45, de azért csodákat nem kell várni tőle. Ez is 2.8-tól igazán használható, csak oda már nem rekeszelem, mert nem mos eléggé.
Ha dolgozok az ödéma kettővel, mindig fáj a szívem a fullframe dof-ért
-
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Tetszik! Csak egy nagyon kicsi hiányzik a tökéleteshez...zárt ajkakkal vagy full nyílt mosollyal talán szerencsésebb lett volna. Dinamikussá teszi a képet, hogy nem portéállásban csináltad, jó ötlet!
Valami spéci effekt van rajta?
(én eddig csak Capture NX-et használtam, nekem most még az LR is hiperűrugrás...kicsit hiányzik a CNX..)((és lesem a postást minden reggel, dobja-e a március natgeot a kártyámmal...utána szaladok az oly boltba én is egy 45-ért...
)) -
válasz
andersen10
üzenetére
én azért nem aggódom, mert ha egy sima g3 szenzor, akkor is jobb lesz fél fé-vel kb., mint amit a pana kihozott belőle. és az már bőven elég. tényleg, amúgy ez a 240 fps c-af-nél egyáltalán lehetséges volna a g3/gx1 lapkával?
-
fene tudja, elbizonytalanítasz. nekem nem tűnik jónak, de én sosem exponálok így, nem égetem ki az égboltot (csak nagyon spéci esetben). szóval látni kéne jól exponálva, aztán felhúzva az árnyékos részeket...
ja, az égből szinte semmit sem lehetett visszahozni, a színek azonnal torzulnak a megmentett részen (lilásodik), az egész sávosodik stb. az oly amúgy elég jó abban, hogy az utolsó bitnyi világos infót is kinyerje a raw-ból, szóval nemigen akad highlight tartalék a raw-ban sajnos.
no mindegy, megveszem majd a cuccot, aztán megírom, hogy mik a szubjektív tapasztalatok
. csak előbb megvárom, amígy 60e körül adják, mint az e-pl1-et. 
-
FEDman
addikt
Szarnak???

Ezt most komolyan mondod?
Egy ilyen ellenfényes témánál ez szerintem baromi jó eredmény. Ilyen szituban tuti a D90 se bírt volna mindent visszahozni.
Ha megnézed azért elég sokat vissza lehetett hozni az égből.
Egy ilyen naplementés, gyakorlatilag alexpo nélüli képnél szerintem egyetlen mai gép se tudná átfogni az egészet.
Vagy rosszul gondolom?
-
a csaj mögött a szürke blokk a fehér ég helyett epic!

sajnos szarnak tűnik ezek alapján, bár az árnyékról húzást érzésre jobban bírja, mint a régiek. az égboltnak viszont nem kellett volna megfeküdnie sztem, már egy d90 is simán vitte volna (annyira nem volt túlexponálva).
marad a b&w legrosszabb esetben, ez a kép is csak javulna tőle

-
FEDman
addikt
-
válasz
andersen10
üzenetére
160 kontra 200 sztem kb. mérési határon belül van, ahogy az oly-t ismerem, nem is lesz valós 200 az a 200.

én amúgy a szenzor miatt nem aggódom, nekem már az e-pl2 lapkája is tök oké, ez meg mindenben jobb nála. attól félek, hogy a 14-150-es obim méginkább vérezni fog...

-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
DxO-ék szerint mondjuk dinamikában a D80-t ISO200-tól durván lenyomja, előtte pariban vannak, persze 100-160 között a D80 nyer

-
andersen10
aktív tag
"1 fé nem kevés különbség amúgy,"
Szerintem a G3-nak is van kb. 1 FÉ előnye magas ison (3200, 6400) RAW-ban a E-P3-hez képest...szóval ha "csak" ennyi akkor nem igazán előrelépés szvzs"akkor alapérzékenységen is javulnia kéne, nem":
lehet, de az E-M5 alap ISO-t felnyomták 200-ra, nem valószínű, hogy jobb lesz mint a G3 ISO160-on. -
válasz
andersen10
üzenetére
1 fé nem kevés különbség amúgy, például egy aps-c és egy full frame szenzor között is ennyi van, ha amúgy azonos fejlettségűek, pedig hát árban jó nagy a különbség. dinamikában meg rosszabb csak nem lett...
ezek amúgy elvileg összefüggenek. ha magas érzékenységen nem esnek szét a színek (azaz jobb a dinamika egy korábbi szenzorhoz képest), akkor alapérzékenységen is javulnia kéne, nem?
amúgy ami tényleg hiányzik, az az iso 100 és még iso 50 is. rögtön még jobb lenne a dinamika, és hát hány meg hány esetben lehetne használni (a képeim 95%-ánál).

-
andersen10
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Még csak most töltöm....
Majd megnézem hogy merül és beszámolok -
andersen10
aktív tag
-
scarabaeus
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
Merítetted már le? A végén nem hirtelen csökkent teljes merültség jelzésig?
-
FEDman
addikt
válasz
andersen10
üzenetére
Láttam már, számomra ez minden csak nem csalódás. Magában zajban eddig se volt olyan nagy különbség a vázak között. Ha itt megnézed, akkor jól látszik, hogy ami az E-P3-nál 1 fényértékkel jobb zajban az már gyakorlatilag egy szinten van a zajbajnok NEX-5N-el.

Az igazán nagy különbségeket dinamikában találod, tehát az igazán nagy kérdés az, dinamikában mit fejlődött az O-MD!

-
FEDman
addikt
-
Mercutio_
félisten
Alacsony ISO-n a G3 szenzor dinamikában elmarad a GH1/2-től sajnos
így ha tényleg azt kapta meg itt se lesz csoda, max. JPG-ben lehet kicsit reszelni.Az érdekes, hogy az ISO3200-as képeknél a Pana GX1 mennyire más színnek érzékelte a cimkét

-
FEDman
addikt
Pár új OM-D kép.
Egyre inkább az az érzésen, hogy ez a váz sokkal jobb kit obit érdemelne, mint ez a 12-50, nem is értem ezt a párosítást..
Viszont vannak itt is letölthető Raw-ok!
A magas iso-s teljesítményével engem már meggyőzött, itt viszont most van egy két alacsony iso-s kép amin meg a dinamikát lehet csekkolni, meg is tettem és hát..
-
hegyimorc
senior tag
Most ugyan kicsit off-topik cuccal játszadozom - GoPro HD Hero2 -, de kiábrándító, hogy milyen durván teszi tönkre a vimeo és a youtube is.
Már azzal is kibékülnék ha 640x360 méretben lenne fent, de legalább jó minőségben lehetne visszanézni.
A HD rendes bitrate nélkül csak parasztvakítás.
-
Tulku
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Jó, jó ez így van...de a kérdésed arra irányult, hogy egyáltalán van-e értelme feltölteni valahová.
Különben mondasz valamit...a hekkelt (akár 720p-s) GH2 videók igenis ütősek nem fullhd-ben is! Minden telítettebb, jobban elválik...de neked mondjam?
Tehát ha megnyomja a gombot (szerintem alapból hd van beállítva) akkor látni fogja a különbséget... -
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Hát, pedig csak az van
Vagy valami felhőbe tölti fel (pl. Dropbox), mutogatni (de ott meg nincs lejátszófelület, csak letölthető)trialboj: alapvetően a bitrátát lehet vele az egekbe piszkálni, gyakorlatilag újabban már a skálázó mátrixba, meg a képtömörítés mértékébe is belepiszkálnak, az GoP minimálisra redukálásáról nem is beszélve. Lehet ebből nem sokat értesz így előre, de nem kell megijedni, nem kell semmit kézzel állítgatni, vannak jó kis patch-ek erre. A lényeg ,hogy brutálisan jó minőségű videót lehet vele így rögzíteni, bár ez tényleg csak a profiknak való, átlag, igényesebb amatőrnek bőven elég egy egyszerűbb 50-60 Mbites GoP 3 hack.
-
Tulku
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Hegyimorc: De ha letölti a vimeo-n a néző az eredetit, akkor megyen...az 1000 megabitpersec
Trialboy: Nem tudom hol hallottam, hogy a micro SD-t adapterrel nemigen javasolják...namost ha meghekkeled a GH2-t (ami igen sanszos) akkor érdemes nem micro sd-set venned, nekem egy extreme pro Sandisk 16 megás van, de az mindent visz. Volt olyan nap, hogy 4 gépbe tettem bele, egyikhez sem formáztam, gyönyörűen megvoltak a videó és képfájlok. Nem tudom különben hogy milyen különbség van kártya és kártya között, én a biztonság kedvéért azért Sandisk-et vettem...
-
-
trialboj
őstag
Igen az
a jó minőség az 1080pt takar, de ugye a 60fps nek is megfelel ez a kártya? elég olcsócska...pótakku az nem létfontosság szerencsére, viszont ami még érdekelne, hogy az az obiektív, amit hozzá adnak, alkalmas jó minőségű mozgókép rögzítésre, gondolok itt a fókuszra ennek zajszintjére és gyorsaságára.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
a szemöldöke nagyon kompaktos, mosott-rajzolt. vagy az tényleg ilyen?

-
schawo
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Vámot, ÁFÁ-t beérkezéskor kell kifizetni. Minden attól függ, hogy ki a szállítmányozó cég. Ha a posta, akkor ők simán utánvéttel kiküldik a csomagot, ahol az utánvét összege a fizetendő vám+áfa+kezelési költség. Ha futárszolgálat hozza, akkor az ő egyedi szabályzatuk alapján fognak eljárni.
-
Messer22
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
á, dehogy

-
Superbad
tag
@schawo @madgie: Ejj.. mindig elfelejtem azt a rohadt adót... Kiköltözök hongkongba!
-
Superbad
tag
Ha kellene nektek GH2 fényképező, ezt bevállalnátok?

Én nagy általánosságban megbízom az ebayben, csak nem tudom ebben konkrétan van-e valami sumákság?
-
Tulku
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Mindkettőt tapasztaltam, természetesen mindkettő erőst elvérzik beltérben, de ott is láthatóan jobb a 14-140 felbontása. Videón is meg lehet látni a különbséget, de fényképnél észrevehetőbb...a 14-42 2d-sebb...nem tudom jobban megfogalmazni.
Stabilizátora, AF-je is jobb a 14-140-nek...egy jobb optika.Nekem speciel nem kéne, mert több mint fél kiló, gyakorlatilag pontosan olyan érzésem volt, mikor a GH2-vel a nyakamban lógott, mintha dslr-t cipelnék.
-
vendingo
veterán
Lenne egy elég nagy problémám! Ittas állapotba elhagytam az oly 14-42 obi védő kupakját. Nincs valakinek egy felesleges, vagy nem tudjátok, hogy hol tudnék szerezni?
Szerk: közbe találtam ebay-en minden félét.
-
A 14-140-et próbáltam, elfogadható képet ad. Kicsit nagy és nagyon hamar 'belassul' (rekeszérték nagyon hamar 5 fölé megy). Cserébe kényelmes.
A 14-45-öt nem próbáltam, a (stúdió) tesztek alapján egyértelműen jobb a képe mint az utazózoomé (mondjuk várható is...). 45-200 is jó, csak az már 2 obi. -
Tulku
veterán
Na várjál...milyen gépre veszed?
Mert ha panára akkor a 14-140-et javasolnám a stabi miatt is. Az oly-t nem ismerem, de a 14-140-nek bitang képe, élessége, felbontása van, nem mellesleg az egyetlen videó célra kifejlesztett obi, ezért az mft zúmok között is ez a leggyorsabb videónál.Messer: az elszállt...el kellett adnom mert így jött össze a pénz a G3-ra...de nagyon fáj.
-
Valaki, akinek volt tapasztalata 14-15-tel illetve 14-140-el egyaránt. Melyiknek jobb a képe nyitott rekeszen? Valamelyiket tervezem megvenni, de nem tom melyiket (45-200 van).
Felteszem a 14-45 jobb képet ad(?) és harmad annyiba fáj, a másik pedig 10x... -
Egy huszadik megerősítést kérhetek, mielőtt hülyeséget veszek?
Az Oly FL-36R tehát rendszervaku m4/3 Pana vázakon is. -
Superbad
tag
Nem tudtok eladó GH2 vázat?

-
Superbad
tag
Lehet nektek alapvető a kérdés, ezért is kérdezem.
Videózáshoz GH2 vagy G3? És ha igen, miért?
Videóképességre kitérő oldalt nem nagyon találtam. Ha esetleg tudtok, azt is megköszönném. -
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Remélem a G3 is tudja, jól jönne az éjszakai képeknél, főleg halszem esetében

-
scarabaeus
őstag
Tök jó ez a két tengelyű virtuális horizont a GX1-ben.
Mivel már mindenféle telefonokba évek óta belepakolják a szenzorokat, csodálkoztam, hogy ez fényképezőgépeknél nem lett alap, és olyan kevés új gépbe rakják bele ilyen célból. Sok embernek hord félre a keze automatikusan (jó, helyre lehet hozni, de akkor is), ezzel meg nem a harmadolórácshoz kell állítani a tengert okvetlen
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Milzen záridővel csináltad a képeket?
Illetve mennyi az a minimum idő/kép amikor már "látszódik" az eredmény? -
Gondwana
addikt
Melyik gépnek a promófotói voltak iso100.000-en, amikor a medve settenkedik éjszaka az erdőben? (Ott én se mertem volna vakuzni, mert a maci elveszi a géppe együtt)
A hozzászólók közül tudtommal mindenkinek volt már GH1-gye hosszabb-rövidebb ideig, azt meg tudjuk, hogy ki az, akinek maradni is fog, ha így folytatja.
(Az én GH1-em dobozát szerintem anno még te dobtad ki
- örülök is, hogy nem GX1-et vettem! Majd az organikus szenzoros GH3 jó lesz továbblépésnek.) -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ugyan ez történt velem is...érdekes...írás közben visszaléptem.
Minden topikban utálják, azért változtatgat neveket..Más: Jót röhögtem a Canon 5d mkIII iso 102ezres iso-ján...egyszer valaki méregből beírta valahová hogy iso százezres gépek jönnek, azán itt van

Már csak egy kérdés maradt; hol használunk ilyen értéket egy éles 1,8-as fix-el mondjuk?szerk: Most látom hogy a d4 tud 204ezer iso-t is...hajrá!
-
Mercutio_
félisten
Nem sok üzleti/diplomáciai érzéke volt a hirdetőnek, tudhatná, hogy ha belemegy egy szájkaratébe az őt minősíti leginkább, és ahogyan teszi, abból is sok következtetést le lehet vonni.
A másik meg amit én is elkezdtem leírni, de aztán kitöröltem, hogy aki több nicken hirdet és néha még el is felejt nicket váltani, az jobban tenné, ha csendben maradna

-
Tulku
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Szerintem pedig egy nepper nepperezett mindenkit, mert rápirítottak...használ vagy 5 nicknevet, már egy másikon is árulta a GH1-ét igen magas áron.
GH1 vs ügyben (hogy topikba illőt is írjak) : Egy kiváló videó tulajdonságokkal rendelkező gép, a gf2-3 sohasem lesz olyan, akárhogy hekkeli Vitalij, mert:
-nincs evf-jük
-nincs fogásuk
-nincsenek felkészítve egy teljesen manuális irányításra
-kisebb szenzorméretTalán a G3 érheti be-hagyhatja le, ha kész lesz a hekk és teljes lesz...na ezért lesz nekem jövő kedden G3-am.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Windows 11
- Philips LCD és LED TV-k
- World of Warships
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

D
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

így ha tényleg azt kapta meg itt se lesz csoda, max. JPG-ben lehet kicsit reszelni.

a jó minőség az 1080pt takar, de ugye a 60fps nek is megfelel ez a kártya? elég olcsócska...
)

)