Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Magnum_ #71198 üzenetére
UFO?
Műszakilag szerintem az egyik legmegbízhatóbb, ha nem számoljuk a futóművet.
Azzal bármit csinálsz, kopogni fog, de csak a fantasztikus hazai utakon, ha razopadon van, semmi baja.
Amit Tsebacsi ír, teljesen megértem, egy idő után vagy megszokod, vagy az őrületbe kerget. Nyilván tudod nálam melyik volt.
Ezen kívül szerintem a legkényelmesebb ülésű és üléspozíciójú kompakt a mai napig, tágas, nagy, és műszakilag az egyik legmegbízhatóbb.
De kopog, recseg, mindig máshonnan, és sose lesz vége, bármit csinálsz.
Ambivalens érzések vannak bennem az autóval kapcsolatban. -
-
válasz
Kornel #71188 üzenetére
Különösen érthetetlen számomra akkor. Költségmentes autó nincs. Csak annak aki egy összegben veszi, és eladja az első fizetős ráköltés előtt.
(#71194) Tsebacsi : na de akkor most mi van?! Amikor én mondom h a kocsi érzelmi kérdés akkor malac vagyok, most meg hiába jó , akkor is rossz?
-
válasz
bitpork #71185 üzenetére
Locsolni? Max vízzel Bitpork
Ezen az autón eddig féket cseréltem, gyertyákat, szűrőket, olajat. Baja nem volt, talán anno a futómű, de azt megcsinálták azóta semmi baja (kopog de csak ha én ülök benne
).
Unom az autót, szinte utálom
Imi a szervizes is megmondta, hogy ha ennyire nem kedveljük egymást, akkor meg kell tőle válni. Neki is volt egy autója, amibe ha beült, nem érezte jól magát, na nekem is ez a helyzet. Ő eladta. Én is elakarom
Még az öreg lefingottabb, de sokkalta jobban menő mergájában is jobban érzem magam.
Nem a költségmentesség a lényeg. Fizetek én érte, ha érzem, hogy megéri. Ez az autó az igényeimnek nem fog jobban megfelelni, csak mert cserélik a szilenteket vagy akármit. Nem jön be a motor stílusa, a váltást unom, dugóban fárasztó, a beletett rádió nem rossz, de napsütésben nem látszik, nekem a teljesítménye is kevésnek érződik, cserébe 10-et bekap városban. Egy 1.6-os dízelben is elvagyok, mert a teljesítmény nem több, de a nyomaték igen. Becsap engem az autó, de letojom, mert érzésre ugyanúgy vagy jobban megy, de 3 literrel kevesebbet eszik, kényelmesebb, stb.
Unásig ismétlem magam: Annyira nincs időm meg energiám feltenni hahu-ra illetve keresni másik használt autót, hogy az vérlázító számomra. Ilyen fos munkarendben dolgozom. Meg félek hogy idióták hívnak fel, lehetetlen időpontokban akarják megnézni, stb.
Tudom kifogásom az van
-
TheProb
veterán
-
-
Kornel
veterán
válasz
Tsebacsi #71179 üzenetére
Érthető.
Motoflug: Eger Szilvásvárad, onnan esetleg tovább Malyinkának vissza a Bükk felé Lillafürednek...
Zemplénben gyönyörű helyek vannak, Boldogkőváralja, Telkibanya, füzéri vár, arra is érdemes elgurulni.Boldogkőváralján tudok jó szállást ajánlani. (Nem reklám, semmi közöm hozzá)
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Idén nyáron szeretnénk pár szép, akár kevésbé ismert helyet itthon megnézni. Ha autózás szempontjából gyönyörű, az nem gond.
Tudtok ilyen autós utvonalakat, szép tájakat itthon ajánlani? Egyelőre csak az Eger-Lillafüredről hallottam itthon.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Nagyon esélyes, hogy új autó lesz, amint kristályosodik kicsit az anyagi helyzet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kovacsroli #71151 üzenetére
Igen, a forgalmiban az az adat szerepel ami a hivatal adatbázisában és abból dolgozik az ellenőrző rendszer.
mod:
pit stop: A lámpa miatt nem fognak megbüntetni. Ez max helyszíni bírságot ér(ne) szóval megúsztad. Még a VÉDA sem büntet ilyenért.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bajnokpityu #71170 üzenetére
Mondjuk nem tudom honnan, itt alig van japán is meg francia is.
-
promagus00
tag
Sziasztok!
Ki, mit gondol a benzin/diesel adalekokrol?
Kinek, mivel, s milyen tapasztalata van hosszútávon?
Mert nem régóta használok metabondot, es eddig csak pozitív hatását láttam, de kíváncsi vagyok hosszútávú tapasztalatokra is. -
Jaffa75
őstag
válasz
focvis #71166 üzenetére
nem Proex van rajta, bár közel jársz (ott tették fel!
)... egy Magnaflow került fel rá múlt héten! A Proexre nincs műbizonylat - dumáltam a tulajjal kicsit, bár az ő hobbi MX-5-én persze az volt!
Kornél: sok szempontból racionális döntés lehet egy új autó, egyelőre én maradok az öregebb vasnál, de ez nem jelent semmit! Mindenkinek magának kell eldönteni...
-
Jaffa75
őstag
válasz
Magnum_ #71163 üzenetére
A szedánhoz nehéz bármi alkatrészt találni, persze ami nem kínai (ez egy Eibach amit berakattam)... már nézegettem fél éve, de most minden úgy jött össze, hogy hajrá!
Majd ha minden e végleges lesz, ismét rámérek... és igen, elöl inkább 2 cm perpill, hátul könnyen 2,5! Jó meglátás...
Kornél: Tse már egy ideje nem szereti...
Pedig tényleg szép állapotban van az övé, és vigyáz is rá! Értem én, hogy a 2 autó mégsem egyforma, és nem is lesz, de UFO-ból kb 100x annyi van idehaza.... Az alkatrész is sokkal könnyebb téma, nekem mindenre vadásznom kell. Te jártál UFO-val, több a tapasztalatod mint nekem, én csak elégedett felhasználó vagyok, pedig egyébként én is 3/5 ajtósban gondolkoztam!
Aztán másként alakult, de most már nem bánom...
Remélem a Suzi beváltja Nálad a reményeket!!
-
Kornel
veterán
válasz
Jaffa75 #71162 üzenetére
Tse már akkor el akarta adni, amikor én vettem.
Mondjuk igaza volt, nem hallgattam rá, ő már akkor szóltEgyébként tévedésben élsz, ha azt hiszed, hogy az UFO és a sedan 8 gen ugyanaz az autó, mert a motoron kívül szinte semmiben nem egyeznek, főleg nem a minőségükben, persze a tiéd javára.
-
Jaffa75
őstag
válasz
Kornel #71159 üzenetére
Tse vasa szép állapotban van... eladja, vesz használtat helyette lesz min megint mérgelődni!
Vagy a fogyi, mert nem megy, de ahhoz képest sok, vagy lesz bőven baj vele, és arra tényleg költhet is! A Civicre valósan mennyit vert el a szervizekben?Te eladtad, szíved rajta, a Te döntésed... Én is sokat gondolkodtam, de amit szívesen megvennék nem az én zsebemnek való, illetve nem engedhetem meg..
Nekem marad.. addig is, ma átment könnyedén a műszakin, majd közelebb került 2,5 cm-rel (ami még +1 cm lesz mire beáll) az aszfalthoz..
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #71160 üzenetére
Tényleg
-
-
norrberth
addikt
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #71120 üzenetére
Én bármekkora tanknak örülnék >:
-
Voltam Iminél, vittem egy 5 pontos hibalistát, ebből az lett, hogy egy hatodik problémát orvosoltunk: Kicseréltük a pollenszűrőt
Na jó meg a kuplungropogás, de az azt mondta sose múúúlik eeeel...
A többi nem jött előA futómű nem kopogott, a klíma mínuszban hűtött, a téli random leállásaimra akkora szemeket meresztett, hogy megijedtem
Azt javasolta, ha ennyire nem jövünk ki az autóval, akkor adjam el -
pit stop
addikt
Ha lakott területen kívül mértek trafival nappal, akkor azért küldhetnek valamit ha csak helyzetjelző volt felkapcsolva?
90 helyett meg 100 volt ora szerint, de az valósan 94 és nem jön csekk azt már beszétükKovacsroli: Igen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #71141 üzenetére
Hogy ne vigyél haza egyszerre 6 csajt csak max 4-et a Kuvikkal.
-
Qru
MODERÁTOR
Aaa, szuper!
Nyúlmókusok száma?
Kíváncsi vagyok! Érzésre milyen anézése meg ajárása?Meg a megtehető méterek száma is esik, azért az a kb 65 literes tank elég sovány ahhoz a méneshez szvsz.
mod:
Integrale: Ott azért már a helytakarékos kialakítás is szempont. Honnan nyernek még 3 cm lábteret? Meg +10 liternyi csomagtartót? Hát nem a 2-3 cm-el betoldott tengelytávból az fix.
-
Integrale
veterán
válasz
pècsimunkás #71130 üzenetére
A tomegcsokkentest sem indokolja. Televerik mindenfele extravaval az autokat, aztan az 50-60 liter kozotti 7,5 kg-on sporolnak. Plusz amit te is irsz. Tobb megallas, tobb elindulas, nagyobb fogyasztas, eroltetett ez a dolog.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #71136 üzenetére
Kiváncsiságból megnéztem az E osztályt is. Hát ez meglepő, 50 literes alapból a tank.
-
válasz
+sky11
Jól emlékeztem, C Klasse 41 literes tank; azonban tényleg jelképes felárért 60 liter környéki "túratankot" adnak.
Azért sz@r érzés lenne 100 liter benyát egyben kifizetni; 20 000 felett nekem már fáj.
-
válasz
Szintén 70, de a 90-es tanknak örülnék
Csak azzal meg kisebb lesz a csomagtér.
-
Qru
MODERÁTOR
-
suits
tag
hi!
Budapesten lehet vhol venni osztrák autópálya matricát?Nem tudja vki véletlenül? Lehetőleg vmi olyan hely ami nem a város szélén van.
-
válasz
pècsimunkás #71122 üzenetére
Tömeg és méretcsökkentés. Plusz a fogyasztás is csökkent, elég egy kisebb tank. De főleg a tömeg!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #71122 üzenetére
Nagyobb tank, nagyobb önsúly... most már súlyt kell csökkenteni plusz a fogyasztás mérésnél is számítanak azok a plusz kilók.
mod:
joamilestoné: Kormié is 70-es, okosan beosztva 1300 km-re elég. Most megkapta az új szoftvert majd meglátjuk így mennyit bír.
Saint: Egy úr vagy.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
focvis #71101 üzenetére
Aurisomnak 50 l , de amit nèztem mèg : Civic , i30 egyaránt 50 l . Mondtam magamban : mi vaaan ???
Az öreg Mèganomban 60 literes volt . Ès ugyebár ez a kategória ... De mègcsak nem is fogyasztanak kevesebbet sem ! Mièrt nem lehet 60-70 literes tankot rakni átlag autókra?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #71111 üzenetére
Ez csak a bejáratás idejére vonatkozik. Azért van, hogy egyenletesen kopjon be a hüvely meg a hf. Több japó autónál ajánlás (a Jazz-nél is pl), hogy a bejáratás ideje alatt (első 1000 km) kerüljük a tartósan azonos fordulaton való használatot.
richie900812: Honda topik.
Volt pár visszahívás arra kérdezz rá vagy ha nincs infó VIN alapján nézz rá itt: [link]
Általánosságban jó az 1.2-es meg az 1.4-es(nek hazudott 1,3-as). 1,4 picit jobban megy az 1,2 picit kevesebbet eszik. A kisebb blokk is elég én 10 éve nyúzom a sajátom.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Richard! #71116 üzenetére
Ha GD-ről van szó, akkor kb. mindegy, amelyik jobb állapotban van. Mindkét verzió megbízható, szög egyszerű szívó motor. Az 1.4-es (ami igazából 1.3-as
) picit jobban megy, de nem is a pár plusz lóerő miatt, hanem mert a 2-3-4. fokozat rövidebb. Fogyasztás is kb. egykutya.
-
Richard!
addikt
Sráczok!
Kellene egy kis help...
A Honda Jazz melyik motorral ajánlott? -
válasz
bajnokpityu #71102 üzenetére
"ennek a manualja úgy irja, hogy nyomhatnád a szemét (nyilván nincs szivem hozzá), csak az állandó fordulatszámot kell kerülni. tehát alapjárati bedugulást, és tempomatos 90,130asozást kell kerülni. ennyi."
Magyarán sportmotor, nem normál utcai használatra tervezett? Gratulálok annak, aki ezt kitalálta... Hiszen tök életszerűtlen utazni egy autóval nagyobb távokat...
-
válasz
Komolyan nem lehet vele huzamosan menni a megengedett határokat hosszan tartva ?
Mennyi az a tartósan?
-
Termi16
őstag
válasz
Integrale #71105 üzenetére
Akkor kezdjek el aggódni?
Mert egyébként minden szép és jó, de azért reggel inditásnál hallhatóan kerepel. Sőt, lehet, hogy melegen is, csak ott már elnyomja a dolgot az összes többi zaj. Erre még igy külön nem figyeltem fel.
Kornel:
Nem tudom, csinálok majd egy hangfelvételt délután a hazaút előtt. -
Kornel
veterán
válasz
Enyém vegyesben kapja, de van benne pálya és országút is.
Remélem nem vágom tönkre veleIntegrale: ja, ha jól olvasom 200 bar a befecskendezési nyomás.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Nem szeretném többet gumishoz vinni az autót a nyári illetve téli szettek cseréjéhez, mert egyrészt drága, másrészt minden egyes alkalommal összebasszák a felnit... hiába kérem őket, mindenhol trehányak és igénytelenek a melósok... több helyet is kipróbáltam és elegem lett már ezekből. Illetve így legalább cserénél szépen ki tudom takarítani a dobokat, megtisztítani a fékeket stb.
Ezt azért írtam le mert szeretnék venni egy nyomatékkulcsot és kíváncsi vagyok hogy mit ajánlanátok? Van 10k-ért és van 30-40-ért is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
focvis #71096 üzenetére
azért a gyártástechnológia, pontosság, stb elég sokat fejlődött. vitara 1.6 szivó már pl 0W20olajjal megy, ez a blokk volt anno a swift sportban is. gondolom akkor még kicsit vastagabb olajjal mentek.
ennek a manualja úgy irja, hogy nyomhatnád a szemét (nyilván nincs szivem hozzá), csak az állandó fordulatszámot kell kerülni. tehát alapjárati bedugulást, és tempomatos 90,130asozást kell kerülni. ennyi.
-
válasz
kovacsroli #71097 üzenetére
Szentgotthárdi infót mondott.
Az új autókban kicsi a tank, Golf 7 50 liter, Mercedes C osztály alapból vmi 40 (!) liter.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest