Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #106927 üzenetére
Zseni vagy.
Cycle .....mouse wheel, ez az.
Itt még nem jártam, ezekszerint alapból minden be van kapcsolva.
Legalább ki tudtam kapcsolni az Ablakok kiemelése funkciót, az nagyon idegesítő volt 7 évig. Kööösziiii!!
Az gondolom még bonyolultabb hogy érzékelni az egérmutató helyzetét, és ha legalsó helyzetbe van, és görgetek, hangerőt szabályozzon?
Valamikor 3 éve nekifutottam ennek de feladtam, most már emlékszek. -
válasz
tordaitibi #106923 üzenetére
Szerintem te az ikonos, vagy az ikonos és szöveges feladatkezelőt használod. Annak van ilyen opciója, hogy görgetéssel lehet váltani az ablakok köztt.
A görgetés eseményre adott válasz fixen be van építve a widgetbe, ezt nem fogod tudni megváltoztatni, magát a widget kódját kellene ehhet átírni. Valamilyen xbindkeys-es scripttel biztos meg lehet oldani, de nem egyszerű. -
válasz
tordaitibi #106924 üzenetére
Ne fárassz már Tibikomám, kizárt, hogy KDE-re nincs panelapp, még Cinnamonon is van, a világ legegyszerűbb panelappja, kis hangszórónak néz ki és a kétujjas tapipad görgetéssel le-fel megy a hangerő!
ilye-e:
-
válasz
Vasti74 #106918 üzenetére
Azért ez elég jellemző furcsaság, amiket írsz. Nemrég írtad, hogy csak brand gépeid vannak, meg hát nehogymán ne 4K-s monitorod legyen(ami 4x drágább, mint a nem 4K-s), de ugyanakkor a legszutykabb SSD-k is megfelelenek. Szerencsére a laptopszervizes jókomám valami véletlen folytán ugyanúgy vélekedik az SSD-k minőségéről, mint én.
Ezt a reklámozás részt meg nem is értem, mi köze a mobiltelefonok reklámozásához az SSD tartósságának? Egyetlen reklámban nem láttam még a SK Hynix Platinumokat vagy a Samsung 990 Pro-t reklámozni. De nem érdekes, a lényeg, hogy csak brand gépeid meg 4K monitorod legyen.
Sokan azért legalább bevallják, azért vesznek szutyok SSD-t a rohadt drága konfigjaikba, mert tök hülyék hozzá. Nem is tudják, hogy az is egy olyan hardverelem, amiknél van komoly minőséget képviselő is és bizony szutyok is, előbbi nyilván drága, de nehogymá' 45eft-ért vegyek a 900eft-s gépembe egy SSD-t, amikor 22eft-ért is van!
-
-
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #106919 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #106919 üzenetére
Ezt szerintem eleve magadnak állítottad be, mert magától ilyet nem csinál a KDE, azt hiszem régebben sem csinált ilyet.
Ha ez a 18.04-es Ubuntu-d, akkor azt hiszem 5.12-es KDE-d van, ami nem mai dolog. -
Nem tudom kezdő vagy haladó de kérdeznék.
Valaki aki elég mélyen benne van a KDE rejtelmeibe, hátha tudja.
Van egy funkció, a panelon állva az egérrel és fel-le görgetve a megnyitott ablakok között lehet váltogatni. Mint az alt+tab meg a fordítottja.
Mi történik a rendszerbe ilyenkor, és ezt a történést, pontosabban a kimenetét meg lehet változtatni?
Konkrétan az ablakváltások előre-hátra helyett át lehet irányítani valahogy a fő hangerő, volume-up és volume-down parancsokra?
Winen van egy ilyen szoftver ami pontosan ezt csinálja és erre keresnék linuxos alternatívát.
Nagyon praktikus és kényelmes hogy csak lerántom az egeret alulra és a görgetéssel le-fel szabályozom a hangerőt.
Hab a tortán hogy ezt a wines kis segédszoftver ezt teljesképernyőre nyitott alkalmazások esetén is tudja, de ez már a nonpluszultra lenne. Egyelőre szeretném megtudni mi történik a panelon görgetésnél a motorháztető alatt. -
Vasti74
senior tag
válasz
DarthSun #106882 üzenetére
Ez erősen offtopic, elnézést is kérek - de teljesen egyetértek.
Egyrészt az Intenso-val: Ausztriában élek volt informatikusként ;-) , és mivel errefelé már régen folyton is szembejött a számomra addig ismeretlen gyártó (14 éve költöztünk ki) és olcsó volt, meg jók voltak a vélemények, szinte csak azt építettem be. Ismerősöknek, a családban is van pár, meg egy ideig volt egy kis szervizem, ott is elment sok: egy sem jött vissza. A teljesítménye meg pont annyi, hogy fényévekkel jobb legyen, mint egy notebook vinyó, és biztosan megbízhatóbb is, ennyi meg bőven elég ;-)
Másrészt meg a fizetett hirdetés terméktesztekkel, amik próbálják rávezetni az embereket hogy olyan valamit vegyenek, ami teljesen feleslegesen "profi" nekik, és még rohadt drága is, mert a drága mindig jobb (annak, aki eladja mindenképpen) Persze, vacak, sok hibája van, stb., de nehezen hiszem, hogy pl. egy Samsug A3x telefon nem elég kb. mindenkinek kb. mindenre, ha nem játszik vele a legkeményebb játékokkal (nem ismerem a mobilos játékokat) -
válasz
shadow1901 #106910 üzenetére
Ha a letöltögetős szoftvereid a yt-dlp-t használják, az tegnap 23 órakor frissült
(itt ezúton megköszönném a csomag karbantartójának a YT. api változások 24 órán belüli lekövetését), azaz ma már jónak kell lennie minden erre támaszkodó szoftvernek és guinak.
Tegnap nekem se ment a stream helyi playeren, ma már jó. -
válasz
DarthSun #106915 üzenetére
Pedig ezt a hsz-t nemrég kikeresgéltem, de lehet nem neked válaszoltam éppen akkor. Vagy megkerestem, aztán elfelejtettem beírni hsz-be!? Atyaég, ez már kavintonyért kiált!
Linux Mintnél ha az elején minden flottul működik, akkor az már OK lesz, de ugyanez Debiannal is. Fura egyébként, hogy ha nagyobb gubanc van, mondjuk totál nincs kép, nekem ezt Debianon mindig egyszerűbb volt helyrehozni, mint bármelyik más disztrón, de épp az ilyenek miatt szivattam magam anno kezdőként Debian Jessie-vel. Experimental repot felrakva a stable mellé igazán és DE-t frissíteni jó mulatság a függőségek miatt! Majd ha lesz Debianod próbáld ki!
Valójában a konzolból helyreállítás az igazi Linuxnál. De mindig legyen leglább egy másik disztró a gépeden. (a legelején ezzel megszívtam egyszer, de valahogy beugrott a pár szükséges parancs fejből, ma se nagyon értem, hogy a fenébe)
-
válasz
DarthSun #106913 üzenetére
Ja értem, ennél az ablaknál próbáltad beállítani és mégsem működött...
Ennek akár az is lehetett az oka, hogy a loginmanager már beta óta nem igazán akart együttműködni a Cinnamonnal, le is kellett cserélnem valami slim managerre.Azt gondolom mondtam már, hogy a jelszavak megadásánál a root ablakánál hagyj mindent üresen, csak a user jelszópárosát töltsd ki, akkor nem zavar össze és lesz sudo-d is.
Most látom, hogy kicsit angol maradt részben nálam is a Trixie.
-
válasz
ubyegon2 #106911 üzenetére
Rootként és userként is bejelentkezve a grafikus felületre egy idő után, kb 10 perc, mindíg visszadobott a login felületre, ha magára hagytam a gépet. Annak ellenére hogy le volt tiltva minden ilyesmi, csak a képernyővédő volt engedélyezve, de az meg nem indult el.
Ugyanez, ugyanígy beállítva Mint alatt rendben működik. -
válasz
shadow1901 #106910 üzenetére
Néha már velem is előfordul, hogy gondolkodnom kell egy amúgy ismert program megnevezésén...és ez csak rosszabb lesz!
Sokaknál a megbízhatóság az első szempont az SSD-nél, ami lássuk be, igen lényeges. Nálam az ár is fontos, ezért nem veszek legolcsóbbat, egyszer vettem olyat, ami ugyan ajánlott volt, de később kiderült, nem abban a méretben(a nagyeszű SSD szakik mondták ezt utólag, no akkor kezdtem inkább képezni magam, hogy ne kelljen rájuk hagyatkoznom)
Szóval megvettem az ajánlott SSD-t és másnap vihettem vissza és onnantól kezdtem valóban normális SSD-ket venni, mivel a plusz üzemanyag, idő, parkolási díj el is vitte az addigi árelőnyt, akkor vettem az első Samsung 860 EVO-mat. Amikor itthon teszteltem, akkor már értettem is, mi a különbség egy belépő szintű SSD és egy gyártói fejlesztésű/gyártású device között! Platformváltásnál a 3 éves 860 EVO 1TB-ot az aprón kb azonnal megvették, pedig alapból magas árral indítottam, a 860 EVO serveres nagytesóját már én is használtan vettem és két év után az is pillanat alatt elkelt egy új 2terás bolti SSD áráért! Valójában ezek az olcsó SSD-k, a 850 EVO vagy PRO 250GB már vagy 6 éve megvan, használtan vettem és kb örökélet az is.
-
válasz
DarthSun #106905 üzenetére
Végülis nem szakértő mondta, csak felhasználó.
Igazából szakértők nincsenek az SSD-s topikokban sem, de legalábbis nem írnak oda. Ezt onnan sejtem, hogy találtam pár SSD-s írást az SSD működéséről valamelyik gyártótól, kb alig értettem belőle valamit olyan szakkifejezések meg ábrák voltak benne. De azt hamar meg is állapítottam, hogy nekünk felhasználóknak azokból az infókból egy betűt se kell tudnunk.Értem, de szerencsére Mint alatt az önkényes kiloggolás sincs jelen, a graf felületen beállítottak szerint műkszik.
Ez alatt a kilogolás alatt pontosan mit értesz? Mi és mikor logol ki meg honnan? -
shadow1901
aktív tag
válasz
ubyegon2 #106862 üzenetére
Végre tudom a nevét!!! Mintstick! Rohadna meg mennyit kerestem.
SSDből meg olyan kell, ami ARÁNYBAN van a teljesítmény igénnyel, az árral, meg ugye a hely igénnyel.
3000 forint egy 32GB kínai szarért 6-8 éve amivel megdupláztam a laptop árát. A gazdatest biztos sosem kapna ennél drágábbat. 2 évet kamionban is lakott, bezárva is a szabadságok alatt télen nyáron. Winnel és linuxxal is. Volt naponta többször újratelepítve. Mivel 30/10 így a laptop 100-as lan portja is maxra van használva írásnál. Mivel kérdéses volt a megbízhatósága így egyből 2 lett rendelve.
OS telepítgetésnél lassú a 10, de senki nem pakol rá naponta többszörMásnak sem jó a (Mintes) videóletöltő? Nem csak youtube félti a reklámbevételeit mert máshol sem megy. Nálam legalább is...
szerk.: 2 nem youtube, de ugyan az a forrás, meg 1 youtube csak lista letöltésének mentem neki, 1 véletlen lejött a nem youtuberól...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A GN (a hardver jézus srácék
) beemeli a Linuxot a GPU tesztjei közé. Ez elég jelentős dolog, ők az egyik legkorrektebb hw tesztelő csapat.
-
-
-
válasz
fekete.puma #106902 üzenetére
Ártani nem árt egy új hardvernél, ha pár ellenőrzést lefuttat az ember, az igaz! Sebességet én is teszteltem most az SK Hynix PC801-en, de csak amitt, mert kétséges volt, hogy a két PCIe hely bármelyike is PCIe 4.0 a Zbookban, de sajna nem az. Persze ez a napi használatban tök lényegtelen egy notebooknál, de az előző Dell Latitude 5520 egyik SSD helye PCIe 4.0 volt, viszont csa x2-es, így ugyanazt a sebességet hozta, mint a PCIe 3.0. Ami fontos, az access time érték, az meg lényegében ugyanaz minkettőnél.
Azért kíváncsi lettem volna, hogy a SK Hynix Platinum P41 szekvenciális sebességét hozza-e az OEM verzió, de csak azért, mert sok esetben a Samsung például az OEM kiadás szekvenciális sebességét visszafogja épp azért, mert notebookba veszik a gyártók és ott ezzel biztosítják, hogy ne melegedjen nagyon.
-
válasz
urandom0 #106899 üzenetére
Ha Debian alatt beállítottam volna ezeket, akkor gondolom nem loggolt volna ki önkényesen.
Mint alatt a graf felületen letiltva az alvás, zárolás, meg ilyesmi, ott veszi a lapot, a beállítás szerint működik, csak a képernyővédő van engedélyezve, a megadott időre indul is, Debi alatt hatástalan volt ez is. -
válasz
DarthSun #106898 üzenetére
Érdekes statisztika : a retró topikban mondták hogy az A400 egy tökéletes SSD, meghibásodási aránya semmivel sem nagyobb mint pld a Samué
Igen, ez tényleg érdekes, de ugye ez a retró topik! Monsjuk a két SSD topikban azért mást mondtak utóbbi években, de egye fene!Az ebben is szereplő controllerrel szerelt A400 kb ezer%-ig biztosan behalt már vagy be fog halni: Kingston A400 - SATAFIRM S11 probléma megoldása.
Tele is van satafirm problémával a szaktopik, Samsungnál ilyet nem láttam, ott néhány modellnél új firmwaret kellett kiadni és onnantól minden OK volt. Samsung 860 EVO-t adtak el legtöbb darabszámban, amikor még a SATA SSD vitte a piacot, nem nagyon olvastam sohol, hogy kampeca lett volna egy is belőle.Szóval nem valós, hogy ugyanannyi hibás Samsung van, mint A400. Nem a tesztelők miatt drága a Samsung, hanem azért, mert a komponensek mind saját fejlesztésűek, gyártásúak, a fejlesztés meg nem olcsó. Azért ezt úgy kell elképzelni, hogy a consumer piacra szánt Samsung 860 EVO controllere nem azért nagyon jó és strapabíró, mert abba fejlesztették. Azt a controllert a PM883 és az SM883 industrial/server SSD-be fejlesztették és megkapta az akkor kijövő 860 EVO is, amivel sikerült is piacot tarolniuk. No most ebbe a fejlesztésbe komoly erőforrásokat tettek, míg az A400-ba a Kingston vásárol controllert és NAND-ot, mikor milyet. Fejlesztési költsége nulla forintos volt.
Szóval pusszantjuk a Retró topik SSD szakértőit innen is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest