- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
A miért jobbra azt tudom móst móndani,saját példámón át móndóm,lakásajtót fefeltőrték és víttek is el amit láttak,amigáim500+1200-et tv-t mónitórt és mindent elvíttek,mig dólgózni-vóltunk,arra értűnk is haza hogy nyítva is van a lakásnak a bejáratí ajtaja és azt láthattúk is meg,hogy tőkre űres az egész leakás.
Tehát azóta sem tudtam pótólni ezt a nagy veszteséget,szerintem sókan használjúk az emúlácíóslehetőséget,mert nincsenek eredetí vasaínk.
A CommodoreLinux mindenkinek jó választás is lehet,mert steam+lutris és egyébb dólgók is elérhetőek.
A rendszer általánósan játékókra és egyébb feledatóknak a mególdására is alkalmas,de mindenki azt haszál ami éppen ígényeínek is megfelelő ennyi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #104147 üzenetére
Ígen én is eggyetértek azzal amit most mondasz.
A Debian stable nagyon is jó alap,mert betón stabillan fut és ezt te is túddód.
A nvidia kapcsán azt tudom móst móndani,lásd móst azt tapasztalhattam is meg CommodoreLnux móstani installarében lájv rendszerben már tejes a Gpu gyórsítás,ídáig semmijen próblémákba nem űtkőztem.Ezt az űzenetete móst kaptam is éppen,hogy installation complette,azt remélem ídáig is minden rendben is zajlótt is le.
A boot-nál kernele:6.12.7-1 verzót használ a rendszer,nagyón gyórsan tőlt és íntenzíven is reagál mindenre is a rendszer.
A jelenlegi ezedméz móst ez is lett,kaptam egy jó rendszert. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Necronom #104145 üzenetére
Szívesen írtam az Amiga plusz debián-nak a kapcsán,ezért szeretem a disztrokat,jelenleg ArhLinux a rendszerem és a clónja EndeavourOS-el,két Hdd-n kűlőn használlóm nagy őrőmmel,minden is jól fut és nagyón jó teljesítménnyel.
A fígyelmedet felhívóm nézzél is rá a Commodore rendszerre debián jó alap,mert betón stabillan fut,de ezt te is tudód mint itt sókan használjúk.
Azt sem túdóm hóll is kezdjem is el is móndani,nagy őrőmőmben,mert végre a WinUAE - CommodoreLinuxba beépítették és én és sókan is őrűlhetűnk is eggyűtt is ennek,azt gondolom én annak hogy amigás adatainkat tuggyúk futtatni és arhíválni gondolok itt a bakupra,ez prima lehetőség a gépeinknek az életben is tartására.
A Commodore Os VISION INSTALLER éppen móst fut a gépemen,egy élmény látni a szép felűletet és kőzben gépíbeszéd és jó zene is szól kőzben,mert ídáig a /rott 75Gb-nál tart és hogy neúnnyúk is meg az instalnak a hósszab fóljamatát addíg is kőzben szól érdekes zenék.
Azt váróm a beállításók útán hogy végre megnézzem az arhívált amigás anyagaimat és így tudók egy jó fríss bakupot készíteni,régóta vágytam erre a lehetőségre,de megérte a várakózásómat.Tóvábbi sok sok szépeket jókat kívánók.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Necronom #104041 üzenetére
https://distrowatch.com/table.php?distribution=commodore
https://www.commodoreos.net/CommodoreOS.aspx A Direct File Download: Commodore OS 3 Zip File (36Gb) ezt kell használnód a témám erről szól.
A letőltének a sebessége gondplom a nagy fájl-miatt lassab,de érdemes ténylegesen megvárni mig leér a gépűnklre.Azt olvastam nagy amigas-vagy és azt gongolom vagy,dettó mint én is.
A disztro-nak az érdekessége,főleg a 32Gb-os iso-ját ajánlom a fígyelmedbe probára megéri én láttam és probáltamki.
Ítram egy témát amiga Hdd-knek a kapcsán.
Ezt a Commodore-rét móst délútán 14 órától 18 óráig csak is hírtelen és gyórsan átfutóttam és így is fúttában is tudtam én átnézni.Az Mx Debián alapokon fut lájvban a teszt gépemen.
A látványa a hátterének kellemes kék árnyalatú,azt tapasztaltam is meg hírtelen ránézésel, egy jó gamer-gamer céllal készűlt jó ,és ténylegesen is nagyon nagyon gyórs a rendszer és ami a legfóntósabb móst jőnn.
A lényeg vólt régen;C64 és 500-as és útána jőtt az Amiga1200 AGA-s gépem plusz Hdd-vel; Cf 4Gb-al és móst jőnn a hab a tórtánkra.
A legfóntósabbat is mondom: WinUAE-emut bele-íntegrálták a rendszerbe és ez az ami engemet ténylegesen is érdekel és ezért a Hdd-nek a particíónálására is itt gondolok ami símán jól műkődik és természetesen is nekem is fóntós és plúsz is még az amiga rendszernek a boot-ja,ezt egy disztron sem tudtam mególdani én ídáig,de móst mára úgyérzem 2025-ben ez mególdódótt-teljes a síker és hardveresen is nekem és minden: Commodor Amiga+C64 -et ímerőknek nagyón fóntós és hasznós ez a disztro.
Az űres 1 Terrás Hdd-met,csak is lájvban is ígaz csak: WinUAE-emuval a boot-íg próbáltam is ki mintha Ő az Amiga-ban lenne hardveresen,a legfóntósabbat mondom zárás képpen.
Ezt fóntós is még mondanom: Direct File Download: Commodore OS 3 Zip File (36Gb) az iso és én őt is kípróbáltam síkerrel,mert tartalmazza a WinUAE-emut,szrintem sók Amigat ímerőknek nagy nagy őrőmteli píllanat és nekem is az.Itt az oldalon minden ami fóntós infó: https://www.commodoreos.net/CommodoreOS.aspx Sok Sok Síkereket kívánók mindenkinek:C64-eket és Amigat ímerőknek és azóknak is akik,még fíatalabbaknak és megszeretnék ísmerni a mí gépenínket is hogy míre is képesek.
A jelszavam mint régen is mára is ígasság:Commodorok élnek és élni is fógnak és amigáink legyenek is velűnk őrőkké Forewer. Azt remélem hasznós hasznós a témám,tóvábbi sok szépeket kívánók,most lépek installáni ezt a disztrot és reboot útán; WinUAE-emut futtatóm és boot amiga Os.Továvábbi sok szépeket kívánok és sok síkert.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
shadow1901 #102858 üzenetére
A LinuxMint az általában mindenkinek is ajánlott - akit érdekelnek a linuxalapok.
A lényeg 5 percalatt egy disztrotsem lehet - megismerni,kikell mindent is probálni és azt is elkell - dőnteni,mire szeretnénk is használni és milyen a gépünknek a teljesitmémye.
A gépét a felhasználoknak,hardveresen - illik is ismerni,hogy mivanbenne.
Az alapokszerintem is ezeknek a figyelembevétele nagyonfontos.ubyegon2 kollégával én is eggyetértek...
-
IstvánLászló
őstag
Ó nem,"A linux csomagkezeloje",vel van a probléma,nálam idáig semmilyen - annomáliát nem tapsztalok.
A LinuxMint-et használtam és a sajátrepoját,dettó itt is minden jó rendszerfrissítésután.
A kollégáknak igazuk is van támogatom is amit mondanak. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102823 üzenetére
Azt értem körübelül amit most mondasz,de a problémádat - ezzel nem is értem hogy mi az.
A rendszeremet csak is élesben - használom és minden is jólmüködik és semmisem - tartok is vissza és főleg azért mert rollonig-ot direktben élőben használom problémáknélkül.
A Downgradelni témának a régebbi-gépeken és Vga-kkal - hardvreres-problémáknál lehet talán is értelme,de ebbe a témába is nem is nem - menenékbele,ovassál utánana légyszíves mert nem akarok itt offolin és ez szerintem nem a kezdőknek a témájába - illő.
Azt gondolom ezt a kérdésedet inkább a haldó-topikban tedd is fell és ott bővebb választkapsz is mint most éppen tőlem kérdezed. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102820 üzenetére
Az általad linkelt videóban a koléga korrekten jól érthetően - mindent is elmond a témáról.
A videóban elhagzottakkal eggyetértek és igen lehet:Downgradelni - mint a többidisztrokban is ezt megoldották a fejlesztők.
A rendeszerét mindemki másképpen is használja és gondolatainak elképzelése is számit,hogy mitakar-majd - használni,ez mindig is egyénibeállitások és testreszabásának a kérdése is marad. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Krissz80 #102814 üzenetére
Értelek és azt tudom mondani,azt a rendszert használd - ami neked is tetszik,én sem erőltetek semmit-sem rád és másokra.
A linuxdisztrok jók,sokáig használhattam:LinuxMintet sokat tanulhattam és élesben probáltam is ki mindent is ami nekem - kellett és édekel.
A steamen például érdekeltek a játékoknak a futtatása és síkerült megoldanom,igaz sok segítségeket is kaptam és utána-olvastam mindennek ami érdkel és fóntós máma is ez a helyzet sokat olvasok utána - ha valami más megoldás is érdeke,ha valamit nem tudok akkor kérdezek és biztosan jó segítségeket is kapok.
Az élethosszig is tartó tanulás,ez a szép a linuxoknak a világában és más rendszert használoknak.Azt mondod Ubuntut használsz,egy jó disztro a LinuxMint dettó és tudom ajánlani,mert nagy a tábora,mindaketőnek és igen jól dokumentált és főleg jólteszelt stabill repokat mirrorokat is használhatunk.
Ezt itt hagyom hátha hasznos neked és mindenkinek.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102756 üzenetére
Az itt lévő kollégák akik jobban ismerik,ők többet is tudnak segíteni- mint én.
Ezt a timeshit-et mint én nem használok timeshif-tet,annyit tudok hogy rendszer visszaállításra használják.
A rendszerem stabillanfut ezért nem is gondolom azt hogy kellene is nekem,de mindenki másképpen is gondolhattya. -
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102752 üzenetére
Mire gondosz a Timeshift kapcsám,légyszíves kicsit pontosítsál is mire is gondolsz,melyik disztrot használod ez mind fóntós.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
fekete.puma #102744 üzenetére
Támogatom amit javasol és mondneked: #102745 CPT.Pirk
Az EndeavourOS-t használom,Archalapokon müködik és nagyon is jó a stabillitása.
Az installálás után te is tudod hogy kell a reboot.A reboot után én úgy gondokodtam,hogy a mirrorokat-repokat,mirrorlistet modositottam - azért hogy csak is az archmirrorokból jőjjenek a frissítések,mivel te is tudhatod ez rolling rendszer,tehát általában naponta jőnnek a frissítések.
A sudo nano /etc/pacman.conf-ban ki hestegeltem, ezt a 3 sort itt lentebb láthatod.
#[endeavouros] ez az os saját repoja
#SigLevel = PackageRequired
#Include = /etc/pacman.d/endeavouros-mirrorlist
Ezt mentettem és ezután,frissitem a mirrorokat, a sudo pacman -Syyu-val és ha lennének frissitések akkor frissitek,ezután én mindg rebootolok hogy mindem is jó legyen.
A mirrorok-nak az átállitásóta nem tapasztalok semmilyen stabillitásíproblémákat,steamen;Lutris-al játékok stabilan jólfutan és azok a progik amik nekem is kellenek.
Ezt itt hagyom neked és mindenkinek is segítségképpen én így használom a rendszeremet őrőmmel. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102687 üzenetére
A linuxdisztroknak más a logikályúk,mint a W-é és mert másképpen is müködik.
A gépednek a tejesítménye,nagyon - fontos,mert minden játéknak lehet nagyobb vagy kissebb gépigénye,ennél többen nem tudok én mondani. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102663 üzenetére
A Lenovo ThinkPad-on a steamen nekem is ez a tapasztalatom,játék első indításom előtt a shadereket doldozza is fell,amit látok is hogy kiírja kisablakban és ez párpercet is igényelhet,ami nem híba kell a játékfuttatásához.
Az asztaligépemen ezt nem látom,mert dedikált a vga-m és cpum erőssebb mint a laptopomé.
A játék témádhoz ennyit is tudok mondani,igen várdki azt a párpercet.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102659 üzenetére
Nagyon szívesen mindent is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Scarletiel #102655 üzenetére
Ételek amit most mondasz,gratúlálók és igen a válaszóm a síkeredre,hát a játékok nálam a steamen a protonnal dettó nagyon jó teljesítménnyel-futnak,mint ahogyan ezt te is mondod,ajánlom a játákaid futtatása-előtt ezt a linket: https://www.protondb.com/ oldalát itt beírod a játékodnak a nevét és enter útán,láthatod hogy milyen proton beállításokkal és milyen géppel játszák a játékaidat.
További sok síkert kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Milkoo #102556 üzenetére
A lemezed azért még használható, csak is csak próbára és próbálgatásra jó.
A nagyon fóntós és pótólhatlan adataíd tárólására,nem jó arra ne is használjad,menteni mident is amig benem nyekken.
cigam baloo79 kollégák elmondták póntósan mire nem ajánlott használnód..
Boccs hogy beleszóltam a táróló-témába,régen,jártam így én is nem volt akkoriban lehetőségem új-Hdd-t beszerezni,komoly árak-miatt és akkoriban is csak kényszerből kellet,bad-szektórós Hdd-t használnom szerencsémre csak is próbára és próbálgatások alatt még 1 évet kítudtam tolni,mig egy garis Hdd-t tudtam beszerezni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Szép estét kívánok,egy kiss infó - neked és mindekinek akik segítettek.
Az EndeavourOS Linux x86_64+Lenovo Thinkpad X230+steamen jó használhatóan ment a RA3,kíderűlt ténylegesen hogy sérűlt a demoja.
A stemen a saját fiókomból ment az RA3 fullos install+protonnal beállítva,laptopon klasszúl fut,mint az asztaligépen.
Az eregménynek őrűlők,mert ísmim fog tudni játszani ő is a saját steam fiókjával.
Köszönetem és hálám a segítőknek hogy támogattatok:#102535 Tim82 #102510 sh4d0w #102514 cigam #102533 CPT.Pirk #102531Sz_Imre
További csódás északát és sok szépekek kívánok és köszönöm a figyelmeteteket. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek dettó a laptopon Steam-et beállitottam protonnal,RA3 demot probáltam,de nyelvezetnek a híbájával előuró ablakban közölte hogy nem találja a nyelvezetet,hu vagy eng és ezért nem idult.
Az RA3 demo híbás és ezt nemtudtam,hibajelzés úgyanaz most délután probáltam asztaligépemen,tehát tuti szoftver-híbás a demo.
A stemen a saját fiókomban megvan az egész kollekcio fúlosan,jó áron síkerült begyűjtenem,csak este tudom majd csak kiprobálni a laptopon.
A tanulság az hogy demot ilyen estben és máskorsem fogok probálni,mindegy melyik platfomon is legyen.
A Heroic Launcherről sok jót mondtak és dícsérik,nálam lutrissal fut a Diablo3 és a többi játékom a Bettleneten.
Köszönöm a támogatásodat és a nagyon is fontos infókat.Most megyek mert lejár rögtön a szünetidőm,további szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102533 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Ó király és hálás köszönetem,igen a Lutrissal kevertem a steamet és erre nem is gondoltam.
Köszönöm hogy segítesz,amiért nagyon hálás köszönetet is mondok.
Mindig lehet újjat tanulnom és kösznönöm mégeszer a megvílágósításódat.
További sok sok szépet kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Sz_Imre #102531 üzenetére
Köszönöm a válszodat,támogatom amit mondasz és eggyetékrtek.
Igen ismerősöm laptopján más rendszert akarna-használni,mert únja a Wx-et lassunak gondolja.
Azt mondta most 1órája gyaluljam nyugottam az egész rendszert,ha másra nem is de böngészni;olvasni;yutura is szeretné használni,ha játszani nem is tudna csak az érdekli hogy ne zavarja őt a rendszer semmibensem.
A gépemen láthatta hogy mehet a játék,mondtam a laptopja nem úgyanaz mint egy asztaligép.
Ajánlottam neki a linuxdistrokat és az mondta jó okés probáljúki,hogy RA3-al szeretne játszani a steamen ami gold minősítésű,mondtam neki hogy lehetnek gondok,igen vannak hogy most is mit csináljak a jétékának a téméjával.
Igen értelek és most ismég azon gobndolkodtam is hogyan,installáljam a wine-t és föleg.hogyan tudnám ki is választani,Dxvk;vulkán támogatásokat,steamet tudnám installáni,de lehet gond is lenne ha nincsen Dxvk+Vulkán.
Az asztali gépemen ez nem probléma mert dedikált vga-t használok és tudom hogy supportált,fent emlitet Wine+Dxvk+Vulkán után szoktam installáni a Lutrist+steamet +protonnal a játékoknak a megfelelő verziójával és azota minden is primám mülödik.
A netet most is éppen turom már 10órája és még nemtaláltam megoldást,de nem adomfell.
Bocsi a hosszú sövegért ezt mint infót itt is hagyom.
További szépeket kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102524 üzenetére
Köszönöm a nagyon kedves támogatásodat és felajánlásodat válszodat.
A laptop nem az enyém,megy víssza a gazdájának.
Az EndeavourOS archalapu,nálam semmilyen problámám idáig nem is volt.
A laptopon sem tapasztaltam problámákat és azt tette amit - tud.
A usbshdd teszt csak is 1 proba volt,hogy mit tud a laptop,yutu,olvasásra és iródába jó kis gép,tudom vannak erősebb laptopok,de nekem sohasem jöttbe,ha valmi elromlik is benne - csak is a szervíz-segíthet.
A laposnak a Gpuja nagyon harmatos és ezért passzolom is víssza a gazdinak. -
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cigam #102514 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek és eggyettértek,azzal is amit mondasz.
A laptopon direkt külső usbhdd-ről ment a proba,direk azért hogy a Wx ne sérüljön.
Én azt híszem és gondolom ez a laptop max10fpst tudott produkálni és megy víssza épségben a gazdájához,több időt nem akarok elpocsékolni,
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102507 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
A gépem asztali amin minden is jó,de ez a laptop kérdéses???
Igen én is tudom hogy a protondb szerint GOLD minősítése van az RA3-nak,múltor jó árban síkerült begyűjenem a Command&conquer kollekciot és mind primán is müködnek és minden többi játékom detto.
Probáltam az UNIGINE Benchmarkal teszeltem a laptopot max 6-10 fpst tud.
Szerintem ezen a laptopon nem is fog futni az RA3,de lehet hogy tévedek.
Az a kérdéses megoldhatóe,hogy jobb is legyen a laptopnak a teljesítménye és ez?????? -
IstvánLászló
őstag
Üdv mindenkinek,légyszi segítsetek 0 a tapasztaltom ezzel a laptoppal.
Az ismerősőm+kért hogy tegyek a Lenovo Thinkpad X230 +8Gb rammal gyárilag így szerelt laptopjára egy linuxdisztrot,mert játszani szeretne a steamen és gyaluljam is le a win-x-et,mert nagyon lassúnak érzi ezt a rendszert .
Az EndeavourOS Linux x86_64.isoját választottam és probáltam ki csak is lájvmodban,pendrájról-install nélkül,müködik is szépen a Firefox+yutuval.
A kérdésem az hogy steamen fognak-e müködni a játékai,például Redalert3-at szeretné futtatni.
A godom az ezzel,hogy asztaligépemben: Nvidia a karim van,steamen minden játékom primánfut.
A laptoban csak is 1 integrált a vga és cpuban van és ami egy intel i5-3230M+Intel HD Graphics 4000 vgat tartalmaz,kérdéses a játék téma?????
A win-x-et hagytam a laptopon,mert nem akrom elrontni a még döcögös rendszert.
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #102322 üzenetére
+1 igen igen secureboot meg nincs a régi-biosokban.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #102307 üzenetére
Tiszteletem mindenkinek,de elmondanám a saját véleményemet-röviden,de előtte idéznék egy jó párszót.
Idézem,"Endevahúrosok most aztán megkapták a magukét.",olvastam a fenti-vélenényeteket,amivel eggyetértek.
1.) A laptopnak-hardveresen +kelletvolna győződnie a kollégának,hogy mire is alkalmas.
2.)A gépe hardverét őneki-kellene ismernie.
3.)Ismerősőm laptopja: Hp-s,nála az EndeavourOS Linux x86_64-el primán jól müködik,de ismim hajlandó-tanulni,jelenleg örömmel használja.
Az EndeavourOS Linux x86_64 köszöni - szépen jól-van.
Igen a Linux Mint az ajánlott disztro,kezdöként én is Linux Mintet cinnamonnal használtam örmömmel,de +kellett tanulnom a rendszernek a használatát....
Az EndeavourOS-t cinnamonnal használom,cinnamon a kedvencem és a többi is jó..
A soraimat most is erröl a rendszerről írom.A rendszerem jelenleg," ojan-rossz",hogy mindenre is tudom használni.
A játékok 100% jó teljesítménnyel futnak ha játszani - szeretnék.
További sok szépet és jókat kívánok.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
csixy #102183 üzenetére
Igen értelek,én is nézek a mai napig is jó Magyar Linuxos videókat,amik szerintem is hiánypotloak.
Arch a fő oprendszerem a pc-men. Full gamingre és mindenre is használom. Minden játékom kíválllóan megy fut jelenleg Steamen;Lutrissal! Kivéve azokat ahol az anti cheat nem enged fel minket.
Az emlitett videós munkáját - nem szeretném degradálni,de vannak gondok azzal hogy kompromisszumot is köthetne,például vitruál-boxban - mutatná-be az instalálást és utána is olvasna - annak is /boot /root hány Gb és /home +swap.
Azt is jelezhetné hogy az instalálás,csak is 1teszt bemútató...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cigam #102178 üzenetére
A LinuxMind ő szakmailag igen jó előadásmódjában-segitette a kezdőket,például bemutatot több diszronak az instalálását érthetően.
A YT-csatornája most is elérhető,de jelezte korrekten az alábbiakat.FIGYELEM! A VIDEÓ EGYES RÉSZEI 2020-ra ELAVULTAK LETTEK!
További szép napot kívánok és sok szépet. -
IstvánLászló
őstag
válasz
bozont #102010 üzenetére
Azt mondod váltanál,hajrá ne add fell,sok síkert kívánok.
Igen megértem a gondodat és igen a Bf2042 és más ilyen játékok a lol is az anti chat miatt nem okés,nálam az ilyen jellegü játékok nem az én műfajom,de vannak jóbbak amiket én kedvelek és prímán futnak.
A játékoknak az ilyen anti chat fejlesztőinek,nem áll érdekükben supportálni,mert őket csak is a pénz érdeki,gondolom ezt a szponzórai,nagyon jól megfízetik.
A dual bootban telepíteni, témádat értem,de ajánlották is már és én szerintem is menjen külön meghajtóra a Linuxod.
A gépemen 8 évenem játszik a win és jelenleg:EdeavourOS-el, én is már régen ezen a rendszeren játszom.
A játékoknak a teljesítnénye 100%-os és nagyon kíválló a játékoknak az élménye.
A pure arch és arch-alapokon futó disztrok szerintem dettó jók,választás a tiéd hogy hogy melyik tetszik. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #101803 üzenetére
Hello.
Most tudok csak válaszólni.
Értelek amit-mondasz,KDE-gépígényes és ha lehet és te is úgy gondolod,probáljadki a Cinnamonnal,mert egy jó probát - megér és nem fogsz gondolom csalodni.
Ígen ígen az Arch meg nem fogja a kezezűnket és a más disztrok-sem.
Az Arch azt feltételezi hogy tudod mit is akarsz használni és a dőntés mindig is a tiéd, gondod is ha akadna - érdemes útána olvsani az Arch oldalain található infókat és tutíra megtalálod a megoldást.
Az Arch-ról nagyon jó a saját-véleményem, példaképpen:Steames gama-im mind nagyon nagyon jól 100%-os teljesítménnyel-futnak,ha éppen játszanék és Lutris.on is dettó a játékoknak az élménye,gondolom ennyí-elég is a véleményemből.
További sok sok síkert és sok szépet kívánok. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Steve_Brown #101317 üzenetére
Az endeavourOS príma,nagyon nagyon stabil,dettó nálam, steamen - lutris-al
minden game is remekül fut,nagyon jó teljesítménnyel és miden progim..
Gratulálok az átállásodhoz.Hajrá csak így továb sok síkert kívánok..
-
IstvánLászló
őstag
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
-
IstvánLászló
őstag
A leírást egy jó megbizható ismerősőm készitette - remélem hogy hasznos az infó.
Cinnamon 6.4 telepítése Linux Mint 22 alá.A linkje itt látható sok hasznos infót és segítséget olvashatunk...
https://magyarlinux.hu/
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #100391 üzenetére
Szép napot kivánok.
Azt értem amit mondasz..A részemről nem a piszkálódás a célom,ígyekeztem jó véleményeket - mondani.
Én minden Linux usert tisztelem,dettó nem kell Wint használnom,mert miden jól müködik; Steam;Lutris és nagyon jó teljesítménnyel futnak a játékaim - ha éppen játszanék.
-
IstvánLászló
őstag
Ubi-nak saját eképzelése van a rendszernének a használatának és ezért nem használja a ppa-kat.
Mindenki azt és úgy használja - ami tetszik.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Rowon #100375 üzenetére
"Arch mániát sose fogom megérteni."
EndeavourOS-t használom régóta mindenre,amit nem bántam meg..
Arch nem kezelhetetlen rendszer,nem igényel folyamatos gondozást,anomáliákat idáig nem is tapasztalok.
A naponta érkezö frissítéseket futtatom és minden okés.
Azt + értem hogy a Debian-t használod és neked ő a jó OS..
Én sohasem fogom ezt mániának nevezni,mindenki azt a disztrot használja - amit éppen-akar ,ez a szép a LinuxOS világában.. -
IstvánLászló
őstag
A Linux Mintet Cinnamonnal használtam a win-nek a váltására,anomáliát mem is tapasztaltam.
A használatának utána kellett olvasnom és nem is bántam-meg.
Azt olvastam hogy nagyom jó teljesítménnyel - fut a rendszer. -
IstvánLászló
őstag
válasz
ballington #99554 üzenetére
A Linux Mint-et ajánlanám Cinnamonnal.
https://www.linuxmint.com/edition.php?id=299
Szerintem édesanyádnak jó biztosan..
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #99395 üzenetére
Köszönöm a válaszodat hálásan.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #99390 üzenetére
Köszönöm a válaszodat a SteamDeck és Arch Linux témában.
Azt értem hogy Steamből tudnám - megvenni,de ők Amerikaiak, ezért ítam azt hogy ithon nem vásárolható,de értem amit éppen modasz.
A vásárlási témában csak érdeklödnék - előre útalással ki-kell fizetnem-előra gépet, feltételesen mennyí ídőbe is telhet hogy kiszállitsák és a kezembe is foghassam a gépet.
Üdv:István
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
A LinuxMint Cinnamonnal kezdtem az ismerkedést ami nagyon tetszet,mert egy jó disztro.
A LinuxOS-t ígyekeztem rengeteg tanulásnak az árán és olvasásí szándékkal,érdeklödéssel -mindennek utána is olvasni,hogy mit és hogyan csináljak, hogy csak is Linux-disztro fusson a gépemen.
A mai napig nem is bántam meg a sok tanulást és utána is olvasást,mára már örömmel használok LinuxOS-t.
-
IstvánLászló
őstag
Együttműködést kötött az Arch Linux és a Valve [link]
A hír nagyon jó mindenkinek - Steam-et használoknak,mert sokan használjuk.
-
IstvánLászló
őstag
Van valakinek tippje arra, hogy hogyan tunám: Linux-OS-re és melyik verziójára tudnám - fel is csatolni - amiga Hdd-met ami Fss fórmátumú.
A célom a Hdd-ről a rendszerfájloknak a másólása, remélem a téma ide - illő,ha mégsem írányitsatok is át a megfelelő topikba.
Üdv: István -
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #99234 üzenetére
+1igen
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tordaitibi #99228 üzenetére
+1igen
Az a 8 giga,megtelt 0 a szabadhely,ez okozhatja azt hogy nem tud elindulni a rendszer - mert apartíció-n 0 a szabadhely..
-
IstvánLászló
őstag
Az írás-olvasás mennyiségét nvme ssd-nél és hdd-nél mutatja: A Rendszerfigyelő és itt a likje.
https://apps.gnome.org/hu/SystemMonitor/
Kolléga ránézhet,ha pontos infót keres. -
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
Nálam aHdd-n 50GB hely a rendszernek a homnak adtam többet 400GB-ot,mert néha játszom.
Ezt csak mint infót gondoltam ide írom segítségül. -
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #98857 üzenetére
A grub-ba a nomodeset beírása,biztosan segíthet a nem is adott képet nvidia kártyával témára.
"Aztán próbáltam csak úgy felrakni a drivert persze nem engedte mert nemvolt bent a kártya és anélkül nem megy."
Ezt nem is értem pontosan,légyszíves kicsit pontosabban írd meg mit probáltál.. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #98842 üzenetére
Az Nvidia drivert telepít linuxra?
A linux az a kernel mag és alapja a disztroknak.
A gépemen:Archlinux a rendszerem: Nvidia driver telepítésével jók a tapsztalatain - idáig semmilyen anomáliát nem tapasztalok..
Az Nvidia drivert telepítésnél melyik disztronál tapasztalsz problémát. -
IstvánLászló
őstag
A satas 1TB ssd-n és 1TB Kingston NV3 NVMe SSD M.2 2280 (PCIe 4.0)-ás vásárlásán gondolkodom, hogy meg is érné és használni..
A trimmelés témájába nincsennek még tapasztalataim.
A Linux-disztroknál a trimmelést, nekünk kel külön beállitani?
Kérném a segítségeteket a trimmelés témámra.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #98751 üzenetére
+1 igen és teljesen 1000%-ig igazad - van...
A gyártókon múlik minden is mert 2017-elött még nem voltak Ryzen cpu-s gépek..Azt tapasztalom meglepődve - hogy vannk itt trollok,akik osztják az észt mindenkinek, de lehet hogy tévedek és ha ez így lenne akkor boscántot is kérek..
Űdv:István
-
IstvánLászló
őstag
válasz
V.Stryker #98739 üzenetére
A linux-os ajánlott laptopok konfigurációk, igen és régebben Intel cpu-ra,mig mos már az újjabban gyártotak már Ryzen cpu-s gépek...
A hátránya: Ryzen procis laptopoknak, nem nincsen,mert sok ismerősőm használja a linux-disztrokat.
Ajánlanám a LinuxMintet,pendrájvrol inditva a live modját,probára - mielőt installánád élesben a rendszert...
A kolégák mák elmondták előttem korrekten a véleményűket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- iPhone topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged