-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Apollyon #24094 üzenetére
A Debiannal nagy gond, hogy a fafej állandóan benéz és mindig vadászni kéne a non-free komponenseket a hardver működtetéséhez - ami otthon elmegy, de ilyen méretekben, mint a Wiki, már nem, mert a hardver sajna nem homogén.
Egyébként Penty megválaszolta a kérdésedet - ha manapság legózom a rendszerrel, akkor vagy IDS-t, vagy webszervert rakok össze, de semmi esetre sem magát az alaprendszert. Momentán azért nem használok Slackware-t, mert túl lusta vagyok hozzá, de az általam valaha kipróbált és látott legstabilabb, leggyorsabb disztribúció olyan összerakott KDE-vel, amiről minden más kiadás csak álmodhat.
Az is sokat mond az Arch-ról, hogy a Kapitány sem használja, illetve kollégámnál is jött frissítés, amitől megdöglött a cucc. -
Penty
aktív tag
válasz
Siriusb #24096 üzenetére
Ubuntuval én is játszottam 4-5 éve. Szép volt, csili-vili volt, de valamit nem tudtam megoldani rajta (már nem emlékszem, hogy mit), így visszatértem akkor a Win7-hez. Másfél éve ismét nekiestem a linux világának, de most már kicsit komolyabban, és végül a Debiannál kötöttem ki pár hétnyi disztrópróbálgatás után, amit azóta is problémamentesen használok.
-
Rimuru
veterán
Augusztus óta van fent a mostani gépemen az Arch (ekkor vettem), azóta majdhogynem hozzá nem nyúltam. A legnagyobb változtatás az volt hogy Grub helyett felment egy Syslinux és külön partícióra raktam a home-ot. Előtte a systemd-re váltás volt "nagy" dolog azt hiszem 2012 Q4-ben, nem nagyon kell foglalkozni vele, egyszer össze lett rakva és megy folyamatosan. De mindenki azt használ amit akar és neki kényelmes.
-
Siriusb
veterán
Erre azt mondom, hogy amikor még Ubuntut használtam, sokkal több energiám/időm ment el pl. a félévenkénti verzióváltás miatt, mint amióta áttértem Arch Linuxra. Évek óta valamennyire figyelemmel kísérem az Ubuntut is, volt amikor kíváncsiságból felraktam virtualbox-ban, nos, nem vagyok lenyűgözve. Persze épp ez a szép a linuxban, mindenki azzal szív, amivel akar.
-
Penty
aktív tag
"Amugy meg mi baj van az Arch-val? Professzionális disztró..."
Azoknak, akik szeretik az oprendszerüket állandóan piszkálni, igazgatni, azoknak jó lehet egy ilyen rolling vagy half-rolling disztró.
Azoknak azonban, akik problémamentesen szeretnék a rendszerüket használni vagy esetleg azon végzik a munkájukat, szerintem nem alternatíva egy rolling disztró (de talán még egy half-rolling se) az állandó frissítgetéseivel. Ez a rollingos kivitel maga után vonhatja azt, hogy nem, vagy nem úgy működnek bizonyos dolgok a frissítések után, ahogy a frissítések előtt. Ebből adódóan sokszor az oprendszert kellene mókolni, interneten utána nézni a dolgoknak, hogy hogyan kell javítani a frissítés után felmerülő problémákat stb., amire munka mellett nem igazán van ideje az embernek. Vagy ha nem is dolgozik valaki a gépén, egyszerűen csak nincs kedve/türelme/ideje ilyesmire.Én azt a nézetet vallom, hogy nem azért van az oprendszer, hogy rendszeresen azzal foglalkozzak, hanem azért, hogy használjam azt. Szeretem azt, hogy nem kell állandóan hozzányúlnom a rendszeremhez, nem kell hetente – adott esetben több száz megabyte-os – frissítésekkel terhelnem az SSD-t, és ha jön is egy-egy frissítés X hetente, az nem vág gallyra semmit, nem kell foglalkoznom semmivel a frissítés után. Minden nyugisan működik ugyan úgy, ahogy korábban; egyszerűen csak használom a cuccost.
-
-
-
válasz
Apollyon #24089 üzenetére
Őszintén szólva nincs is. A rendszernek már régóta el kellene tartania magát, de nem képes rá. Még a Full Circle magazint fordítottam, amikor Shuttleworth kinyilatkoztatta az önfenntartási igényt. A rendszer legnagyobb baja, hogy sokan használják, de supportot kevesen vesznek. A Wikipedia pl. 400 Ubuntu serverem működik, de nem vettek hozzá támogatást. Hosszú távon ez mindenképpen a rendszer és a belőle származtatottak halálát jelenti.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
sh4d0w #24087 üzenetére
Értem. Én még 8.04-et használtam utoljára anno, az volt az első linuxos próbálkozásom, mint gondolom majdnem mindenkinek, aki csak pár éve linuxozik (mármint az ubuntu, nem a 8.04). Viszont a legtöbb rossz tapasztalat az Ubuntuval van.. => bár ez ugye annak is lehet a függvénye hogy ezt használták a legtöbben. Nekem is volt vele gondom, de így utólag visszatekintve user error
A mostani irányt tekintve viszont én nem jósolok túl messzi és fényes jövőt az Ubuntunak. -
icons
addikt
válasz
CPT.Pirk #24059 üzenetére
Már látja a WiFit, az lett, amire gondoltam, hogy 11es csatornára raktuk a routert és máris ment
Viszont most meg nem tud hozzá kapcsolódni, sose lesz unalmas így az életem!A terv az, hogy felrakok másik kernelt, ismerősöm szerint attól jobb lesz minden. Ha nagyon nem, akkor Ubuntu 13.04 megy fel, bár azzal is voltak problémák (ROS-t akartam feltenni, de nem igazán ment).
Lassan egy hete szenvedek vele, de már értem miért szeretik az emberek a Linuxot
(kognitívdisszonancia-redukció
)
Jaigen, és Ubuntut szeretnék használni, mert kezdő vagyok, és errefelé mindenkinek az van. Tehát ha segítség kell, akkor így tudok kapni, meg ami miatt kellene (ROS) azt ubuntura fejlesztik, vagy legalábbis azt támogatják leginkább
-
válasz
Apollyon #24084 üzenetére
Nekem nem elsősorban a rendszerrel van bajom, hanem az azt körülvevő egyéb dolgokkal (pl. beépített Amazon spyware, állandó tökölődés az iso mérete körül). Persze a 10.04-gyel is volt gondom - nevezetesen, hogy egyáltalán nem volt hajlandó menni a gépemen. Tudomásul vettem, hogy nem illik össze a hardverrel, váltottam. Eredményül pedig kaptam egy szép, kezes rendszert és nem kell attól félnem, hogy egy frissítés után bedöglik. Ez utóbbi viszont nem Ubuntu sajátosság, látom, hogy melóhelyen mi megy a Red Hatekkel.
Nem mellesleg nem állítom az Ubunturól, hogy használhatatlan, mert nem az. Aki a cégnél nem RH-t használ és linuxos, az Ubuntun tolja, ahogy én is és nincs vele baj, sőt, van, aki Unity-vel használja és elégedett. Még olyan is van, aki az ablakvezérlőket meghagyta a bal oldalon.
CPT.Pirk: megmondták, hogy ez lesz, azt is megmondták, hogy miért, meg azt is, hogy eleinte ilyen lesz. Ha összehasonlítasz egy első kiadású Unity-t a mostanival, ég és föld a különbség.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24080 üzenetére
KDE-s disztrót néztél már mást is? Mert ezt a részt a kde saját hálózatkezelője csinálja, valszeg beállítási gondod volt csak.
sh4d0w: mert számomra olyan, mint a Windowsok között a 8. Pont olyan pálfordulatot csináltak, mint 7 után a 8. Fasza Gnome2 -> szörnyű színvilágos Unity, kezdetben ráadásul oltári hibákkal.
-
válasz
MasterMark #24079 üzenetére
Nem, csak a Kapitánynak fixa ideája, hogy az Ubuntu használhatatlan szar...
-
-
MasterMark
titán
Nemár, nektek mindenre az a megoldás, hogy akkor használjak másik disztrót.
CPT.Pirk: Na majd holnap megpróbálom.
szerk.: Nem Ubuntu, Linux Mint!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #24076 üzenetére
Kíváncsiságból tegyél ki live rendszernek egy Chakrát egy pendrivera, és nézd meg benne a ktorrentet, hogy mit alkot.
szerk: "Nemár, nektek mindenre az a megoldás, hogy akkor használjak másik disztrót." - csak ha Ubuntut használsz.
-
válasz
MasterMark #24076 üzenetére
Valószinű, hogy ez az alapbeállítása, én csak az alternatív feltöltést állítottam át, mert kicsit alacsony volt.
Úgy fest, hogy az Arch tud valamit, használd azt. -
golya87
őstag
Hello
NFS share-rel kapcsolatban kérnék segítséget.
Ez alapján a leírás alapján végigcsináltam a megosztást, ám az XBMC csak az adott ip-n lévő mappát látja a tartalmát nem.Annyit még érdemes tudni, hogy rpcbind fájlom nem volt, így azt én hoztam létre. És a mount --bind részt sem csináltam meg.
Mit ronthattam el? Debian 7.4 a rendszer.
Köszönöm a segítséget!
-
Siriusb
veterán
válasz
MasterMark #24072 üzenetére
Esetleg még annyit próbálj meg, hogy a titkosítást kapcsold ki, ha az be van kapcsolva.
-
válasz
MasterMark #24066 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
A tracker minden torrentnél ugyanaz? Amennyiben igen, próbálj meg egy nyílt oldalról letölteni valamit, pl. innen. Ha megy a feltöltés is, akkor a másik trackerrel van valami inkompatibilitási probléma.
A tracker státuszt mindenképp ellenőrizd először a torrenteknél! -
Nkboy
senior tag
válasz
Próbáld meg olyan torrenttel, ahol csak 1-2 feltöltő van, és egy csomó letöltő.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #24064 üzenetére
szertem qB nem számolja a trackerrel való kommunikációt forgalomnak. Ha alul zöld, azt jelenti, hogy a tűzfalazásod rendben. Szerintem várj még egy kicsit, majd megindul. Vagy tegyél fel egy torrentet seedelni, akkor látod, hogy akik beállnak letölteni azok szedik -e rendesen.
átlalában qB-nél nincs ilyen probléma.
-
válasz
CPT.Pirk #24061 üzenetére
Köszi, még csak kísérletképpen megvizsgáltam, hogyan látja a Win a 4k- s szektorokat, ha gparteddel kezdem a formázást.
Lehet, hogy én is az XP- re emlékeztem, nem érdekes, csak ezen az Advanced Format dolgon rágódtam egy kicsit, hogy minél optimálisabb legyen a hdd használata. Már majdnem a Win7- el kezdtem a telepítést, mert azt vettem le az írásokból, hogy az teljesen jól kezeli az AF- es lemezeket, de úgy fest, hogy a gparted is 8- as végeredményt produkált a lemez kezdő szektorának. -
Siriusb
veterán
válasz
MasterMark #24062 üzenetére
És a trackernél a státusz micsoda? OK?
Ha jól emlékszem, a qBittorentben is van a Beállításoknál opció a port ellenőrzésére (nyitott-e), azt még nézd meg. Ill. itt is le tudod ellenőrizni: http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ -
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #24062 üzenetére
Mennyit vártál vele? Kis időt hagyni kell, hogy jöjjenek az ügyfelek.
-
MasterMark
titán
Továbbra sem megy a feltöltésem torrentnél. Beraktam már DMZ-be a routeren a gépem, vagyis nem érvényesek rá a tűzfal beállítások meg stb. ugyanúgy nincs. Átírtam ugyanazt a portot ide is, ami Win alatt megy, így sincs.
Bármi ötlet? Magába az oprendszerben van bármilyen szabályozás erre? (Mint a win tűzfal?)
Ja igen qBittorent, alul a kis ikon zöld.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24060 üzenetére
Törlöd a partíciós táblát, létrehozol egy újat, csinálsz partíciókat rá, meg formázod őket.
Szűz vinyón nincs partíciós tábla, nem kell vele semmit csinálni, létrehozol egyet, particionálsz, aztán mehet a telepítés.
Win7 telepítőben nem láttam ilyen full format opciót, utoljára XP-ben volt ilyen szerintem.
-
Azt olvastam, hogy szűz vinyónál teljes formázást kell csinálni, de én a Gparted- ben ilyen opciót nem találtam, formázásnál csak fájlrendszereket tudtam választani, igaz másik vinyón lévő Linux alól próbáltam. Ilyen full format milyen programmal végezhető Linuxon? Azt tudom, hogy Win telepítésnél van ilyen opció.
-
icemad
nagyúr
válasz
MasterMark #24057 üzenetére
Ezt még linux telepítés előtt megcsináltam. 20 gigát leválasztottam a windows partícióról, nem formáztam semmilyen fájlrendszerre. A meghajtók nincsenek titkosítva. Gyanítom, hogy a bios kavarhat be, mert ezt a laptopot már eleve win8-hoz szánták, ugye ott meg bekavar az uefi... Lehet, hogy hagyom inkább, marad a virtualbox.
-
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Van egy laptopom (Hp g6) amin 64 bites win 7 prof rendszer van. Gondoltam kipróbálom a linuxut. Ubuntut töltöttem le, és kiírtam dvd-re. Live módban el is indul az Ubuntu, de ha telepíteni akarom, akkor nem látja a windows 7-et. Vagyis a teljes merevlemezt egyetlen formázatlan partíciónak látja. Így nem is mertem piszkálni tovább, nehogy letörölje az amúgy jól működő, belakott rendszeremet. Viszont szeretném kipróbálni a linuxot. Lehet erre valami megoldást találni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
locate grub.conf
A locate parancs a terminálban megmondja, hogy hol van a grub.conf. Aztán már csak meg kell nyitni egy szövegszerkesztővel. Ha nem egyértelmű a fájl tartalma, mentsd ki pastebinre és linkeld be.
A fájl módosítása után egy sudo update-grub parancs kell hogy be is kapcsoljanak a módosítások.
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a Grub-ban nem számol vissza automatikusan az Ubuntu bootnál?
Eddig mindig megtette és utána ha nem változtattam semmin (választottam más indítási módot pl.) akkor elindult a rendszer.
Ez most nem történik meg csak ha lenyomom az entert. -
icons
addikt
Üdv!
Egy pár napja én is Linuxot használok (64 bites Ubuntu 12.04), és nagyon szenvedel vele
A legnagyobb problémát az internet okozza.lshw -C network-re ezt dobja:
"*-network
description: Ethernet interface
product: AR8161 Gigabit Ethernet
vendor: Atheros Communications Inc.
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: eth2
version: 10
serial: b8:88:e3:87:1f:31
capacity: 1Gbit/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi msix bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=alx driverversion=1.2.3 firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
resources: irq:16 memory:d3600000-d363ffff ioport:2000(size=128)
*-network
description: Wireless interface
product: BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
logical name: eth1
version: 01
serial: c0:14:3d:cb:98:9f
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=wl0 driverversion=6.20.155.1 (r326264) latency=0 multicast=yes wireless=IEEE 802.11abg
resources: irq:17 memory:d3500000-d3503fff
*-network
description: Ethernet interface
physical id: 3
logical name: usb0
serial: ca:79:02:f5:69:f6
capabilities: ethernet physical
configuration: broadcast=yes driver=rndis_host driverversion=22-Aug-2005 firmware=RNDIS device ip=192.168.42.84 link=yes multicast=yes"Most nincs bedugva Ethernet kábel, de amikor volt, is azt mondta, hogy nincs
A WiFi látja az összes hálózatot, kivéve a mienket. A mienk se rejtett, bármi más simán tudott hozzá csatlakozni, de ha rejtettként adom hozzá, akkor se látja. Ha az "Additional Drivers"-szel felrakom a hozzá ajánlott másik drivert (Broadcom STA Wireless Driver), akkor sem változik semmi (igazából Win-nel is csak 1 megát kapok Wifin az 5 helyett, tehát lehet részben a laptop is hibás, de Linux-szal egyáltalán nem is látja a hálózatot, aminél bármi jobb lenne)
Bármiféle segítségnek nagyon örülnék!
Jelenleg azt csinálom, hogy telefonról Wifizem, és Tethering-gel megosztom USBn keresztül a géppel a netet. Jó lenne valami szebb megoldás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#89874944 #24043 üzenetére
Akkor azon a ponton nincs interneted. Dhcp-s neted van? Lehet csak el kell indítani az interface-t.
Elvileg ennyi:
sudo ifup eth0
sudo /etc/init.d/network restartMég esetleg kellhet a dhcp klines az ip kéréshez:
sudo dhclient -v eth0Feltéve, hogy eth0 a vezetékes hálózatod, de valszeg az lesz.
Az ifconfig paranccsal tudod ellenőrizni, hogy mi történt, hogy állnak az interfacek. -
kozicsd
tag
Sziasztok!
Hatalmas problémám lenne Kubuntu alatt:
Sehogy sem tudom működésre bírni az usb-s kártyaolvasómat, ami elég fontos lenne, K&H ebank miatt. A linkne leírt dolgokat megcsináltam, viszont nem érzékeli továbbra semEsetleg valaki tudna segíteni? Nagyon fontos lenne, emiatt nem szeretnék visszatérni Windowsra
-
wopi
aktív tag
Ha letöltök valamit, azt tudom állítani, hogy alapvetőn milyen jogosultságokkal jelenjen meg nálam? Alapból csak root írhat-olvashat, viszont szeretném, ha alapértelmezésként bárkié lenne. Megoldható ez?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #24028 üzenetére
Esetleg a kliensben kell az UPnP-t bekapcsolni.
-
válasz
MasterMark #24028 üzenetére
Olvastam már, hogy az UPNP- t letiltották és ment a feltöltés. Nincs használatban a routerem, így sok tippem nincs, nekem egyszer volt ilyen, akkor az összes torrentet szünet- re kapcsoltam aztán újra letöltés, így visszaállt.
Mindenképp nézd át újra a beállításokat a qBiten és ezt is érdemes átfutni [link].
Valószinűleg a router lesz a ludas inkább.
Itt felül nézd meg az UPNP sort. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#89874944 #24031 üzenetére
Akkor röviden:
Az /etc/apt/sources.list fájlh végére hozzá kell adni ezt a sort:
deb http://YOURMIRROR.debian.org/debian wheezy-backports main
a yourmirror helyére azt írva, amit a felette lévő sorokban látsz. A fájl szerkesztésére gyak. a nano megteszi, vagy kicsit talán egyszerűbb ha telepíted az mc csomagot és használod annak a belső szerkesztőjét az F4 gombbal. sudo apt-get install mc, majd terminálba beírod hogy mc és jön is a midnight commander.
Aztán ha a módosítás kész, akkor sudo apt-get update, majd sudo apt-get -t wheezy-backports install "package", a package helyére írva a neked megfelelőt:
kernel-image-3.12-0.bpo.1-686-pae-di
kernel-image-3.12-0.bpo.1-amd64-di, ez utóbbit ha 64 bites a rendszered.Ez után még lehet hogy kell egy sudo update-grub futtatása, hogy bekerüljön a választó menübe az új kernel. Ha azzal megy a boot, akkor majd törölhetjük a régit. Sok reményt fűzök ehhez a kernelhez, mert tartalmaz egy csomó új dolgot a nyílt radeon driver az AMD-től.
Hát röviden ennyi.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok. Nem tudjátok, hogy a kiterjesztés nélküli fájloknak debian alatt mi a tipusa? Azt szeretném elérni, hogy a nano az ilyen fájlokat is syntax highlighttal nyissa meg, és legalább a kommenteket szinezze máshogy. Az megvan, hogy, hogyan kell a nano-ban a syntax highlightot bekapcsolni, új kiterjesztéseket hozzávenni etc. De az ilyen, kiterjesztés nélküli fájloknál nem tudom, hogy mit kéne csinálni :/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #24025 üzenetére
Be van kapcsolva valami tűzfal? Routert használsz? Ha igen, port forward be van állítva és a kliens is ott akar kimenni?
-
törölt tag
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#89874944 #24018 üzenetére
Gondolom netinstall módban be volt kapcsolva a grafikus felület telepítése.
Azt hiszem a terminálos módban a startx parancs indítaná a grafikus felületet, nézd meg hogy mit ír ki, ha kiadod a parancsot, miután bejelentkeztél oda. Egyébként Debian alapból a közösségi Radeon drivert használja az APU-hoz, nem az AMD Catalystját.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#89874944 #24014 üzenetére
Valószínűleg arra a vinyóra települt a grub rendszertöltő, ahová a Debiant is raktad. Vagyis a biosban azt a vinyót add meg boot eszköznek.
Miután elindult a rendszer és nem volt meg minden telepítésed, akkor futtasd le terminálban a sudo update-grub prarancsot, az megkeres és berak minden más oprendszert is.
-
törölt tag
Sziasztok!
most telepítettem debian 7.4-et a gépre (amd apu, amd64), a végén azt írta vegyem ki a cd-t, hogy az új rendszer indulhasson el, de a windows indult helyette, semmi bootloadert nem dobott fel
3 winyó van a gépemben, 1 ssd meg 2 hdd. A win7 az ssd-n van, a debiant a második winyóra raktam. Ezen a második winyón más partíciókon még volt pár windows, ezek közül egy windows vista-t talált a debian, a win7-et nem. Vmi GRU-t az első meghajtóra rakott
Szóval hogy tudom elindítani a debiant? -
wopi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #24010 üzenetére
1.5 Mb?!
Ja hogy Gb
Oké! Na igen, laptopról van szó, valószínűleg időszerű lenne 4 Gb-ot belepakolni. Tehát így ne is nagyon próbálkozzak? Próbáltam már telepíteni Virtualbox alá Win7-t, de igencsak akadozott. Tény, hogy a virtuális gép RAM beállítását hagytam alapértéken, ami elég kevéske... Csak annyi a kérdést, hogy mennyit érdemes adni neki.
Köszi a választ!
-
wopi
aktív tag
Linux mint alatt telepítenék Virtualbox alá Windows 7-t. Tapasztalatok szerint mennyi memóriát érdemes adni a virtuális gépnek, hogy rendben fusson? A gépben 2 Gb RAM van... Esetleg kevés ehhez? Vagy a virtualbox virtuális memóriát használ erre a célre, nem a fizikai memóriából foglal le?
Köszönöm!
-
psg5
veterán
Sziasztok! Crunchberg-et használok. Hogyan tudok levelezőt életre kelteni? Thunderbird-et nem találja a szoftverközpont, de egy sima "Levelező" nevű alkalmazás telepítve van elméletileg, de nem találom sehol. Aztán van a szoftverközpontban még egy kettő, de azoknál hiába megyek a telepítésre semmi nem történik.
-
Lacces
őstag
Sziasztok.
Ubuntu 12.04, az előbb volt egy jó kis apache2 php5 mysql frissítés. Na... hát ez elkúrodott
. Pedig eredeti repot használok, és tényleg az Ubi software managerre bíztam magamat.
Szóval a frissítés előtt még szépen bejöttek az oldalak, amik a /var/www alatt vannak. A frissítés közben, már az egész meghalt. Nem értem el.
Leszedtem az apache-t és a többieket, restart, újratelepítés, na ugyanúgy használhatatlan, a szokásos localhost/index.html nem éri el, de semmit sem ér el.
De ha fájlként adom meg a /var/www/index.html-t akkor eléri.Mindig ez a 404-es hiba fogad engem:
Not Found
The requested URL /index.html was not found on this server.
Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at localhost Port 80Természetesn az URL más, de én semmit sem módosítottam... a frissítés után galyra ment, és hiába távolítottam el, és frissítettem újból megdöglött.
Valakinek valami ötlet?
Ennni van az error.log-ban (újratelepítés után és kétszeri próbálkozás után)
[Fri Feb 14 22:21:33.340162 2014] [mpm_event:notice] [pid 3458:tid 140400095250240] AH00489: Apache/2.4.7 (Ubuntu) configured -- resuming normal operations
[Fri Feb 14 22:21:33.340335 2014] [core:notice] [pid 3458:tid 140400095250240] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'De az is fura, hogy a localhost/ címen, csak egy üres lista van ( a fájlokról ), pedig rendesen ott van az index.html, test.php és még több cucc.
-
válasz
MasterMark #24004 üzenetére
Megértem a helyzetet és nagyon szurkolok, hogy még sokáig bírja a géped Linuxxal!
-
-
válasz
MasterMark #24002 üzenetére
Biztosan akkor nem Corsairt vettél.
Én olyat vettem és szuper! Olvastam előtte a milyen tápot... topicot egy hétig. Az új Corsair nagyon jó választás, kérdés, hogy mik sérülnek addig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged