- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #104348 üzenetére
Lehet szóba is került már ez az Intenso SSD-d, a Kingstonra emlékszem inkább. Nem egy kategória volt a kettő régen sem, de az Intenso ugyanúgy lehet teljesen jó, mint ahogy kukaszökevény, ennél a zsákbamacskajelleg az idegesítő. Gyakorlatilag kínai dzsunkaSSD mintájára történik a gyártás, amit találnak a hardverpiacon, abból összeforrasztják az eszközt és ezek az esetek többségében működnek is.
Nekem is volt/van tartalékba sok régi 120GB meg 250GB SSD-m, többnyire használtan vettem ezeket, jók ezek, mert ha kell családban is régebbi notikba hirtelen, van mihez nyúlni. Viszont soha nem voltam olyan bátor, hogy Intensot vegyek!
NVMe SSD-ket is egy ideje az apróról veszem, ami meg a használtüzleti notikkal jön, mind elrakom, mindig jól jöhet. El még nem pusztult SSD-m, valami Kingston Fury 120GB rosszalkodott minap, de gyorsan ki is cseréltem legelső újonnan vett SSD-mre, Intel 520 120GB, no ez rohadt drága volt anno, igaz kb sose fog tönkremenni.
Az ócskább SSD okán lehet olyan funkció, ami nem kerül bele, vagy minden típusú SSD-n ugyanazokat a beállításokat használja az adott rendszer?
Szerintem ilyen ócskább/nem ócskább alapon nem szelektál a rendszer!A spécibb SSD tulajdonságokkal nem is foglalkozik, beazonosítja, hogy Sata meg milyen NAND van benne, nagyjából ennyi.
Ha a Linux Mint upgrade-elt verzió, akkor úgy érthető, ha már nem egy eredeti állapot van a systemd.service résznél. Régebben én is variáltam ezekkel telepítés után, mert mindig van, amiket ki kell lőni, vagyis inkább érdemes, mivel sok időt elvisznek a bootból. Viszont mióta EFI boot van, nem foglalkozom vele, úgyis sok a bootidő.
-
fekete.puma
tag
válasz
Petya XT #104351 üzenetére
Egy 500GB M.2 SSD ami hoz egy jobbnak mondható sebességet Max olvasási sebesség: 5000 MB/s Max írási sebesség: 4000MB/s Intenso 14.4K, WD 17.4K.
Ez olyan sok? 3K különbségért biztos nem az olcsóbbikat venném.
Egy napszámos már szinte megkeres ennyit egy nap, közmunkázni tetszik? -
válasz
Petya XT #104348 üzenetére
Másfél éve megy nálam egy 2TB Intenso, itt vettem a HA.-n használtan 20ezer kemény magyar forintért.
Háttértár, eddig egy szavam nem lehet rá.
Annyi a nyűgje ha 1-2 óráig nem kell, azaz nem nyúlok hozzá, akkor gondolkodik kb. 1-másfél másodpercet, és utána minden gyors megint.
Emiatt adta el az első tulaja, és ezt korrekten le is írta.
Ennyiért ingyé vót -
válasz
Petya XT #104331 üzenetére
Csak az jött vissza, hogy /mnt/Archívum meghajtóm nem támogatja a discard funkciót
Manual fstrim előtt akár le is csatolhatod a HDD-t, bár elméletileg úgy volt, hogy a libata tartalmazta a nonrotate kitételt is, így a hagyományos merevlemezeket nem vette figyelembe.
Ott gyanús lett, hogy itt valami nem jó.
Valami tényleg gyanús, de ha telepítéskor default az ütemezett fstrim, akkor nem tudom, mi inaktiválta!? Mondjuk nem árt telepítés után ellenőrizni, hogy aktív-e, mert pár éve épp Kapitány jelezte, hogy a Manjaron kicsit elfelejtették berakni az fstrim.service-t az aktív ütemezetten lefutó feladatok közé.
De jellemzően vagy az online vagy az ütemezett TRIM minden disztrón alapból aktiválva van.
Lényegében egy jó SSD-t csak be kell szerelni, telepíteni rá és használni...Intenso SSD az más tészta. Annál csak a gyártás idején készült összeszerelő üzem dokumentációja tartalmazhatja, milyen komponensekből áll.
-
válasz
Petya XT #104328 üzenetére
Ezek a mai FSTAB-ok tényleg nem raknak már be különböző opciókat, anno volt amelyikban a default opció volt, de egyes disztrók a discard-ot is berakták. Szerintem egyelőre ne variálj azok az Intenso SSD-n, az a biztos!
No de hogyan tűnt fel neked, hogy nem megy a TRIM?
Még régen ilyenre szerkesztettem az FSTAB-ot, de ma már rá se nézek: ez épp egy 2016-ban telepített Mint Rosa Cinnamon disztró, de mindben ugyanez az FSTAB volt
ubyegon@ubymint-rosa ~ $ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=94b359d7-74f2-4adf-ae6e-77dfc652d5cd / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=efb3da91-6ce9-4955-b6e4-1ef0cf1fe220 none swap sw 0 0
UUID=929741bd-5267-468e-bac2-673258cf3a99 /media/TORRENTEK ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 2
UUID=0b26696b-8d0d-4432-8595-9f2d49145952 /media/Data noatime,nosuid,nodev,nofail 0 2
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
#tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0
#tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
-
válasz
Petya XT #104318 üzenetére
Ezeket akkor láttad gondolom, mert csak a -v az kevés! Valami cél kell neki, vagy a / vagy -a, --all, etc.
Az viszont érdekes, ha nem volt engedélyezve az fstrim.service. Default heti ütemezésű.
Egyelőre hagyd úgy, ahogy az előbb mutatta a kimeneted és az abban jelzett nap után megnézzük, lefutott-e. Intenso lévén kicsit azért bizakodni is kell, hogy működjön addig.
-
-
-
-
válasz
Petya XT #102578 üzenetére
Nem rossz böngésző, csak nekem szokatlan.
Az utóbbi években csak Foxot használtam, így nekem is.Suttogva: nem tudom a FF-nak mennyi van még hátra.
Valaki azt írta egy külföldi oldalon, hogy amíg a Tor projekt él, addig a Foxot is életben fogják tartani. Azért sok Fox felhasználó van még ma is, de már tényleg egyre kevesebb. A másik dolog, hogy ameddig a Google hajlandó őket pénzelni, mert a Mozilla kvázi belőlük él. Az alapítvány pénzügyi beszámolója elérhető a neten és egyértelműen látszik rajta, hogy túlnyomórészt a Google "royalties"-ből élnek, ami gyakorlatilag az, hogy a Foxban alapértelmezetten a Google kereső van beállítva.Nem az adatvédelem miatt, hanem azért, mert a Brave körbeszaladja.
Ez is baj náluk, hogy tudtommal már az egész internet a Chromium motor körül forog, a Geckoval meg már nem lehet mit kezdeni. Szépen, lassan le fog csengeni az ideje. -
válasz
Petya XT #102575 üzenetére
Most egy pár hete már Vivaldit használok Firefox helyett. Mindkettő nagyon jó böngésző, kicsit hiányolom a Foxból azt, ami a Vivaldiban megvan és ez fordítva is igaz. A kettőből lehetne egy nagyon jó böngészőt és egy nagyon rosszat is csinálni.
További pozitív dolog, hogy a Vivaldi nyitott a Linux felé és elérhető szinte mindenféle formában, még dokumentációjuk is van hozzá.
https://help.vivaldi.com/desktop/install-update/manual-setup-vivaldi-linux-repositories/ -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Petya XT #101945 üzenetére
Amelyikre azt mondod telepítés után, hogy igen, ilyet kerestem - Innen megközelítve a dolgot, marha egyszerű a dolog. Egy olyan disztró van, amit amikor feltelepítettem, megvolt az érzés, hogy hűű, na ezt kerestem linux téren. EndeavourOS.
Aztán azért skippeltem, mert offline fájlokkal a google drive-ot nem tudtam kiküzdeni. De azóta elengedtem és a saját synologym használom felhőnek. Az meg elvileg van rá.
Azon kívül Brave böngésző, rosszabb esetben chrome és office... slack, spotify...
Amit viszont egyikre se találtam, az a hikvision kamerás rendszernek valami kliens. Gyári nyilván nincs hozzá.Lassan meg is győzőm magam.
-
Coulson
tag
válasz
Petya XT #101775 üzenetére
Nem is feltételeztem, hogy azt kérdőjeled meg.
A filmeket és sorozatokat is jobb az eredeti hanggal nézni (képzavar, mert azzal hallgatjuk). Igaz ez a szoftverekre is. Ugyanakkor nagy segítség a lokalizált környezet, hogy tényleg mindenki könnyebben tudja használni ezeket a rendszereket.
Szerencsére az FSF.hu támogat ilyen törekvéseket, és hál istennek lektorált fordítások kerülnek be, nem ilyen Google translate-tel készített valamik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT #101773 üzenetére
Jah, hogy Cinnamon. Azzal nincs tapasztalatom ezen az OS-en.
Valszeg a terminálos locale settings kell neked: https://wiki.archlinux.org/title/Locale
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #101752 üzenetére
Én is egyre inkább hajlok afelé, hogy érdemes mindent inkább angolul használni. LibreOffice Calc-ban rendszeresen belefutok abba, hogy úgy vannak a menük, hogy "Sorok beszúrása fölé", "Sorok beszúrása alá", "Delete rows", "Tartalom törlése". És fél percig keresem, hogy hol van a sorok törlése...
A beállításokban is, ahol három színséma közül lehet választani: "System", "Light", "Dark". Ezek úgy vannak fordítva, hogy "Rendszer", "Finom", "Sötét"...
Finom..... -
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #101101 üzenetére
Sok helyen olvastam, hogy olyan mintha nem is lenne, nem sokat ér a router tűzfala.
El tudom képzelni, hogy ilyen is van, de azért egy normálisabb, márkásabb routere tűzfala szerintem nem ilyen. Oké, ha nem frissül, az más kérdés, akkor valóban gáz lehet (de még akkor sem biztos).
Mondjuk én OpenWRT-s routereket használok, ebből indulok ki. Ezek mellé halál felesleges tűzfal a gépre, főleg úgy, hogy szinte semmi sem hallgatózik. -
válasz
Petya XT #101114 üzenetére
Noha nem allt szandekomban bantani, de nem kerek bocsanatot - meghozza azert nem, mert ez egy iszonyu rossz gyakorlat es igy mindig emlekezni fogsz ra.
Uby is eleg jol leirta, en meg megerositem: amennyiben igy hasznalod a sudo-t, nagyon csunyan osszekocolhatja a grafikus felulet autentikaciojahoz tartozo file-ok jogosultsagait. En biztosan allithatom, hogy megtortenhet, mert en egeszen konkretan beleszaladtam ebbe es kutattam eleget, mire rajottem, mit rontottam el.Azota ha valakitol latom ezt, ugrok ra.
-
ViZion
félisten
válasz
Petya XT #101109 üzenetére
azt megoldottam elvileg, a create mask volt rossz, de asszony játszik épp, majd holnap tesztelem
Cloudflare is jó, de van sok szűrt, public dns szerver. Valahol volt egy részletes lista, sok infóval... [link] [link]Rowon: igen, de linuxon erre kevésbé van igény. Nem a bejövő a probléma, azt a legtöbb bármi blokkolja. A probléma az, amit bentről kérésre hívsz be (mondjuk egy crackelt progiból, és persze rendszergizda joggal futtatod), az teljesen jogos ha csak alap tűzfal nézi. Win alatt ez azt jelenti, h jó nettel egy perc alatt több vírust kapsz, mint délután az sztk-ban... Másik, h ott minden is szeret hazatelefonálni, még az explorer is akarna netet, csak minek? Linuxon a kimenő forgalom nagy része ntp, github és a repók...
-
válasz
Petya XT #101103 üzenetére
A Mercusys routerek azok, amiket a gyarto gyaran belul szabadna csak engedelyezni, azon kivul meg buntetest kellene kiszabni a gyartora veszelyes hulladek gyartasa miatt.
Altalaban veve meg baj, hogy a kinaiak fossak magukbol a routereket, de vagy szandekosan van benne hiba, vagy ha nem, akkor is tesznek magasrol a hibak javitasara. Mar csak ezert is jo, hogy az USA kitiltja a TP-Linket, mert akkor az EU sem tehet mast.
-
ViZion
félisten
válasz
Hááát, nekem itt soha nem válaszolnak, a többi linux topik meg nagyon halott, maradnak akkor az angol/német fórumok. Azért én válaszolok Nektek, ne legyen zavar az erőben...
A routerbe épített tűzfal aranyos dolog, de nagyon keveset ér. Egyrészt nem frissül, ha mégis, akkor ki tudja, h mit csinál? Pár beállítás előrhető maximum, de annyi. Egy valódi Tűzfal (a fizikai eszköz és az SW hozzá, mert a tűzfal nem csak a vasból áll) több ezer euro akár, de nyilván többet is nyújt.
Otthonra TinyWall (mert ez a kimenő forgalmat is blokkolja) és AV mindenképp kell. Ha megoldható, akkor egy saját tűzfal progi (OPNsense, pfsense amit sokan használunk, ingyenes, otthonra bőven jó a tudásuk), de legalább egy AdguardHome vagy PiHole, kombinálva valami szűrt DNS szerverrel már sokkal többet ér, mint a 15k routerben a tűzfalak. -
válasz
Tehát akkor inkább az elavultság számít ezeknél a routereknél? Megtévesztő tud lenni akkor.
Őszintén, én sem nagyon vágom, de vannak olyan beállítások, amik alap dolgok, pl. tűzfal, firmware frissítés, erős egyedi jelszó, WPA3 (ha van) titkosítás, DMZ-ben ne legyen semmi, stb. -
válasz
Petya XT #101101 üzenetére
Most volt vita belőle, hogy a TP-Linket bannolni akarja az USA (vagy már meg is tette) és, hogy milyenek ezek a routerek. Igazából még a tűzfal egy dolog, de sok routerben maga a SoC is elavult és a gyártók nem biztosítanak hozzájuk megfelelő időközönként firmware frissítéseket.
-
válasz
Petya XT #101080 üzenetére
sudo nemo
Így is lehet, de akkor nem lepődünk meg, ha így járunk a user /home-ban lévő konfig fájlokkal.
GUI-s programokat nem nyitunk meg sudo-val, azokat root-ként nyitjuk meg.
Nemo esetén például jobbgombos menüben open as root / Megnyitás rendszergazdaként a legegyszerűbb megoldás.
De azt hiszem a
pkexec nemo
is működik.sudo nemo
az tilos!& Kacsasült
Ha egy adott meghajtón/partición nincs másolási/törlési jog, akkor...
Jogosultság ellenőrzése fájlkezelőből
Itt be lehet állítani, hogy user-ként megnyitva a fájlkezelőt, lehet másolni/törölni.
-
-
válasz
Petya XT #100919 üzenetére
Nem véletlenül snap VLC-t hsználtál eddig?
A deb mg a fene tudja milyen más beállításokat kérne magának.
Én SmPlayer fan vagyok és Linuxon még soha nem volt olyan hogy babrálás nélkül jó lett volna. Akadt fagyott 100% procit húzott stb.
Kotrássz bele a VLC beállításaiba, vagy nézd meg mennyi erőforrást kér.
Snap nálad lassan indult,
nekem a Snap Operám egy 9 éves mini pc vason egy harmat procival 4 másodperc alatt tölt be.
Másik sokkal gyorsabb pc-men ez 2 sec alatti, az is snapes.
Pedig egy böngésző azért nem 10 megát tölt a ramba.
Snap Opera 5x gyorsabban indul nálam mint a deb Firefox.
Milyen vasad van? -
válasz
Petya XT #100894 üzenetére
Nekem is van ilyenem, egy vagyon volt 16-17 évvel ezelőtt.
Az enyémen van 2,5" ide is, laptop ide hdd-hez.
Járt hozzá egy olyan adpter amiből 5 és 12V is kijött és van az enyémhez egy egész táp átalalakító arzenál.
Mivel akkoriban az usb3 még csak egy szép terv volt, nagyobb mennyiségű cuccost menteni ezzel egy szép hétvégi számítástechnikai feladat volt.
Pontosan úgy van ahogy mondod, akkoriban heti használatban volt, most kb. 5-6 éve elő se vettem. -
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #100873 üzenetére
EFI-s géphez mindig érdemes GPT-re formázni mindent, BIOS-os géphez pedig MBR-re. Ezzel én is megszívtam már, volt, hogy sikerült úgy klónoznom egy EFI-s gépben lévő HDD-t, hogy a másik gépen legacy boot volt beállítva. Nem is nagyon akart elindulni a Windows... aztán valahogy helyretettem, és kb. 2 hét múlva jöttem rá, mekkora hülyeséget csináltam
EFI-s gépben legacy (BIOS) bootos Windows GPT-s partíciókiosztással úgy, hogy ott az EFI partíció (teljesen feleslegesen), miközben valójában MBR-es volt a lemez...És igazából csak azt rontottam el, hogy MBR-re volt formázva az a HDD, amire klónoztam, ha GPT lett volna, semmi gond nem lett volna.
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #100862 üzenetére
A Windows képfájlokat szoktam csak Ventoyal készíteni, mert az valamiért nem jön össze soha vele.
A Windows ISO-k elég speciálisak, azokat se dd-vel, se Gnome Diskssel, se hasonló programokkal nem lehet csinálni. Ventoyyal, Etcherrel és WoeUSB-vel ki lehet írni őket, de ha EFI-s gépről van szó, akkor csak simán rá kell másolni a pendrive-ra az ISO tartalmát és kész: https://logout.hu/bejegyzes/doky586_windows_telepito_pendrive_elkeszitese_linux_alol.html
-
válasz
Petya XT #100855 üzenetére
Véleményem szerint simán ki lehet irtani a snapet mindenestől. Semmi következménye nem lesz.
Én kb. 2 éve vagyok snap hívő, előtte voltak próbálkozásaim vele és 2x gyomláltam ki teljesen a rendszerből.
Majd ezután visszapakoltam, és semmit nem vettem észre.
Annyira mélyen nem lehet benne hisz eleve konténeresek az appok.
Olyan mintha lenne egy összefogott portable, appimage gyűjteményed amihez van egy mini központ ami frissítgei őket és intézi mi mihez férhet hozzá.
Ezt alátámasztja hogyha kicsomagolok egy snap appot és elhelyezem bárhol a mappaszerkezetbe pl. a home alá az simán elindul mint egy appimage.
Sőt pendrájvon átvive egy másik gépembe elindul ott is.
Utána lesznek nyavajgásai természetesen mivel a snap appok is a /home alatt tárolják a beállítási és egyéb adataikat de maga a szoftver nagy eséllyel képes futni így hisz egy csomó függősége mellé van csomagolva.Flatpaket is teljesen ki lehet gyomlálni, következmény nélkül.
Ez is meg az is csupán egy modul a sok közül.Véleményem magánvélemény, tapasztalaton alapul.
Igaz ez egy 6 éves rendszer, nem tudpm mi változott ezen a téren egy mostani Ubuntu kiadásban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Petya XT #100857 üzenetére
nVidia driver szempontjából nem nagyon látok különbséget Debian és Ubi között. Szerintem mentsd le a mostani rendszert Clonezillával, próbáld ki a Debiant aztán ha nem jön be, simán visszapattintod az Ubit. Oké, elsőre picit szokni kell a Clonezillát, de valójában tök egyszerű cucc.
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #100833 üzenetére
Gondolom úgy érti, hogy saját felhasználóval, sudo-val formázta a meghajtót.
Én egyébként minden ilyesmit úgy csinálok, hogy a csatolási pontot a user tulajdonába veszem, illetve az allow_other és az rw opciókat be szoktam írni a csatolási az fstabba, ha nincs bent. Bár én NTFS-t nem használok.
-
-
tusi_
addikt
válasz
Petya XT #100724 üzenetére
Jott FF frissites es ki is lottem vmi processzt about:config alatt, de ez sem hozott teljes javulast.
fission.autostart
gfx.webrender.allEzeket allitottam at false ra..
Van valami a firefox helyett, amin jol futnak a videok es nem chrome?
Szerk: es az egerem - Logitech g 502 - vezerloje is eltunt, eddig tudtam allitani a dpi-t gombokkal, keken villogott az eger, ma meg csuma feher es nem tudok alitani semmit rajta.
lehet revertelni updateket vhogy?
-
urandom0
senior tag
-
válasz
Petya XT #100662 üzenetére
Dehogy, nem annyira érdekel a privacy, bár azért olyasmin elgondolkozok, hogy keleti (ha érted mire gondolok) származású szoftvert akarjak-e a gépemre telepíteni? Éppen a kolléga írta előbb, hogy milyen programot akar letakarítani a gépről... Hát olyan nálam sosem lenne... De kb. majdnem mindegy, mert a Gugli is f@x tudja hány szerveren gyűjtögeti az emberek tevékenységeit. Ez van, ha be van kötve az internet, akkor úgyis megtudják rólad azt, amit meg akarnak tudni.
Én arra akarok kilyukadni, hogy azt látom, hogy ez egy NEM szükséges szoftver, DE elhitetik veled, hogy neked ERRE szükséged van! Van egy rakás ilyen dolog a vitaminkiegészítőtől kezdve a palackos vízig, de ez már elég off részemről. Mint írtam egy valag dolog beállítható úgy, hogy automatikus legyen és az is takarítja a fölösleget a gépről.
Nyilván mindenki azt használ, amit akar, csak kérlek járj utána és győződj meg róla, hogy mit és hogyan akar csinálni a gépen.
Nekem anno még Windowsra se ajánlották az ilyen takarítóprogramokat, mint a CCleaner, már azt is szidták, hogy oda nyúl, ahová nem kéne neki.
-
válasz
Petya XT #100658 üzenetére
Nálam előjöttek hibák a RAM tisztításnál, és a szabad terület törlésénél, ezeket valóban nem érdemes használni.
Kikapcsolom a számítógépet és tiszta a RAM. N+1 szükségtelen funkció, amivel a laikust meg lehet bolondítani, hogy hű ez ezt is tudja, aztán visszakanyarodok ide ->
egy programnak van egy szép GUI felülete rajta gombokkal meg csúszkákkal és azt majomszerű módon nyomkodom és tologászom
A böngésző tisztítást is érdemes átnézni( sütik, oldal beállítás stb.)
Beállítod például Firefoxban, hogy kilépéskor mindent töröljön, vagy éppen ne is jegyezze meg a felkeresett oldalakat. Ezt is automatikusan megcsinálja. Ezt egyszer állítod be rendszer telepítés után, majd el lehet felejteni örökre, automatikusan megcsinálja.
Emelett van még a Transmission bizonyos beállításai, torrentek, egyéb dolgok is.
Transmissionben beállítható, hogy a letöltés megkezdése után automatikusan törölje a torrent fájlt.
A Bleachbit alapesetben nem fut rootként
Ettől függetlenül gondolom kéri a sudo jogot, mert mindenbe bele akar nyúlni, amibe nem igazán kéne neki, ugyanígy a víruskeresők is.
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #100622 üzenetére
Szerintem 8821 lesz.
Olyan is előfordul időnként, hogy chipet váltanak, az egyik szériába még 8821 van, a másikban már valami más, pl. 8852.
Meg ezek nagyon legacy cuccok, ha megnézitek az install.sh-t abban a Github repóban, amit Kacsasült linkelt, 2010-es dátum van benne. Azért az se tegnap volt
Szerintem 6-os kernelhez nem is készült driver, csak 4-es/5-höz. -
-
válasz
Petya XT #100571 üzenetére
Lehet én is az vagyok, nem tudom, ahhoz képest elég jól tartom magam. Anno inkább nagyivó voltam, elmentünk minden hétvégén a haverokkal bebaxcsizni. Csak ez már az életkoromhoz képest igencsak túlszaladt, már soknak éreztem, na meg pénzben sem volt kevés. Aztán úgy voltam vele, hogy most már elég. Nem tudnék újra inni, mindig van bennem egy pszichés blokk, ha meglátok egy pohár valamit.
-
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Petya XT #100532 üzenetére
cloudflare-el pont szoktak problemak lenni, anno digi-n voltak problemak, legutobb telekomnal is elojott (nem tudom hogy azota mi a helyzet).
Persze ha win es linux is 1.1.1.1-et hasznal akkor...
-
válasz
Petya XT #100505 üzenetére
FF linuxos verzióknál nagyon köhög nálam az add-on page, sőt az esetek 95%-ban be sem jön, idő túllépésel.
Ezt még nem tapasztaltam, most megnéztem a Kiegészítők oldalt, simán bejön, addonokat is lehetne felrakni, azt mondjuk felrakja magának, ha bejelentkezek a sync-be.
#100506 tordaitibi
A FF alapból magyar nyelven indul a Mint-en, ennek két oka lehet, egyrészt fenn van a firefox-hu csomag, plusz install előtt nyilván kiválasztom a megfelelő lokációt, nyelvet. Ha valamelyik disztró régebben nem rakta fel a firefox-locale-hu nyelvi csomagot, akkor nyilván felraktam én utólag.
A betüméreteket két helyen állítom be, a Rendszerbeállításokban először, mivel ez is befolyásolja a FF fontjait, utána külön növelek rajtuk a FF saját beállításainál. Nem tűnik annyira ördögien nehéznek a dolog.
Másik, semmilyen módon nem tudom rávenni hogy teljesképernyősen induljon, mindent kipróbáltam, eredmény nulla.
Erre nem nagyon tudok mit mondani, annyira elképzelhetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Egérpad topik
- Minden, ami JAZZ
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged