Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hifis50
csendes tag
Van egy érdekes szituáció a kávéfőzőmnél, amire lehet, hogy sikerül megoldást találnom. Arról van szó, hogy ez a gép elég érzékeny az előkészítésre, és úgy tűnik, akkor korrekt a szűrő megpakolása, ha a tömörített kávé hozzáér a felső szűrőhöz. (Ez a gép profi használója, Nezvál Máté első és legfontosabb instrukciója volt, és úgy tűnik, valóban.) De így a legkisebb dupla szűrőbe, a névleg 14g-osba is kávétól függően 20 - 22g-ot kell tömni. Ez viszont szimplaként, sőt sokszor sima duplaként is nagyon tömény eredményt ad. A mostani kávéval nekem legjobbnak tűnő 11 - 12g meg sok a szimplaszűrőbe.
Szóval kéne egy olyan felállás, ahol nem kötött a térfogat, de mégis kordában van tartva a pogácsa. Ezért az ugrott be, hogy veszek egy felsőszűrőt, és ráteszem a tömörített kávé tetejére. De mivel kapásból ilyen nem volt otthon, elsőre próbának egy filter papír is megtette.
Nekem úgy tűnik, sokat javít a helyzeten, vagyis akár csak ezzel is működik a korrekt kioldódás. A nyitott karral ellenőrizve sokkal egyenletesebb, szebb a lefolyás. Továbbá takarításnál látszik, szinte semmi kávé nem megy visszafele, a fej felé.
Tehát nekem eddig bíztatónak tűnik a dolog, de még lesz folytatás.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Léghűtés topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC - drón szett
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest