Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gtr313

csendes tag

válasz Keresztapper #70138 üzenetére

Szia! Teljesen félreérted a helyzetet. kb. öt évvel ezelőtt kezdtem a kávéval foglalkozni, előtte nulla. A szokásos Gaggia + Iberital felállás. Azóta is legalább napi 1,5 órát csak a kávéval foglalkozom, de volt olyan - főleg a HX-es időszakban - hogy három órát. Sok gép, sok őrlő megfordult nálam. Folyamatosan tanulok, így a kávézás mára igazi szenvedéllyé vált. Mivel nem voltak "negatív beidegződéseim" ezért minden (vagy majdnem minden) kávékészítési mód nagyon érdekel. Épp úgy tudom szeretni az Aeropress-szel készült kávét, mint a legleg presszógéppel kifacsart gyűszűnyi ristretto-t. Soha nem tettünk cukrot a kávéba, ezért nálam a motiváció adva volt: finom legyen. Mindegy mivel, miből, hogyan, de kiegyensúlyozott és finom. Aki idejár az tudja, hogy ez nem megy másképpen mint elképesztő mennyiségű gyakorlással. Ez nem úszható meg sem egyhetes tanfolyammal, sem elsőrangú gépparkkal vagy csúcs kávébabbal. A brew mellett a presszó világ továbbra is nagy kedvencem. A csapos / szivattyús gépekből nagyjából kihoztam, amit tudtam. Itt már csak a nyomásprofilozásban látok feljebb lépési lehetőséget. Régen kicsit féltem a karos gépektől. Próbának vettem meg a ROK-ot, de annyira jó kávékat sikerült már elsőre is húznom, hogy úgy döntöttem a Strietmanig meg sem állok. Ahogy az őrlőknél eljutottam a motorosoktól a kéziig, úgy a kávégépekben is jobban vonz a manuális vonal. Most veszek egy Pavonit (igen, ez is eladó lesz egyszer), igyekszem minél jobban megismerni / kiismerni ezt a világot, és ha tetszik, akkor irány a pidelt Strietman :-D Addig is igyekszem minél jobban megismerni a kávét, mert egy csodálatos dolog. De a benne rejlő értéket csak megfelelő alázattal, szakmai tudással és gépparkkal lehet megszerezni. Köszönöm a kérdésed és hogy válaszoljak is: Hario V60, Aeropress most is van, de hamarosan érkezik a Stradivari Professional.

Új hozzászólás Aktív témák