Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

Mostanában adp fórumtárs ösztönzésére kísérletezek a 40s körüli csapolásokkal, igen jó eredménnyel. PY Yirga és Guatemala is ekörül, szűk dupla ristrettora húzva sikerült a legjobban. Most már csak azt nem értem, hogy amíg egy kávézóban 25-30s körül csapolt kávé is hibátlan, addig itthon tovább csurgatva sikerül hasonló eredményt kapnom. Ha rövidebbre vágom, akkor valahogy nem áll össze az ital, pl. csak savasságot érzek, gyümölcsöt nem. Olyan lenne ez, mint a jó bor: a savakhoz masszív test kell? Vagy csak élvezzem, és ne pörögjek ilyen kérdéseken? :U

Legutóbb a szegedi A2-ben kávéztam, ott Arcaffé-ból egy számomra hibátlan espressot kaptam: olaszos. nagyon finom, édes savakkal. Mondjuk ott a gépparkot egy Olympia daráló, és egy La Marzocco gép alkotja.

Más: a coffeehit oldalán 80 fontért előrendelhető a Handground kézi daráló. Beharangozó alapján kicsit komolyabb szerkezetre számítottam, mert a képek alapján alulról itt sem központosítja semmi a kerámia kést. Az állítási lehetőségek biztosan nagyon kényelmesek, de ha ennyi a fejlesztés, akkor egy központosítóval szerelt Skerton sem nagyon maradhat el tőle.

Új hozzászólás Aktív témák