Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Dacból?
Egyszerűen nem érted a corporate logikát.
A corporate logika egyik legföbb jellemzője a mi éri meg. Kiépíteni pár száz millió Ftért a szürő/szellöztető rendszereket vagy bezárni egy 1500-2250milliárd forint bevételt termelő gyárat. Nem kérdés.
Mindig a harcosok klubbja jut eszembe erről. Az is jól elmagyarázza. [link] Nem véletenül van USAban NHTSA. -
Dare2Live
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
1. Corporate szinten ez mindegy. És elolvastad a cikket? Tudtak erről koreában is. Mentesíti az a koreai vezetést/Samsungot, hogy a magyar vezetés azt mondta, hogy nyugodtan lehet tovább csinálni olcsobb kifizetni évente a 10milliós büntit, nem baj az 500*os határérték túllépés? Hibás mind a két oldal nem kérdés de mindha te a koreai vezetést mosdatnád.
btw Nem mellesleg ez Samsungnak se az az első esete ahol nem érdekli mennyire lesz rákos... az ember csak a profit.
tudomisén pl magyar link [link]
2. Ez nem csak hazai dolog. Nekünk alapvetően nincs más eszköz a kezünkben. Viszont akár csak az elmúlt évek alapján nagyon komoly erő "tudunk" lenni. Engem pl nem lepne meg ha most hirtelen Samsungnak lenne kerete a szellöztető/szürő... rendszerekre. Nem mert jó fej. Hanem mert a telex berobbantotta az ügyet. Megéri a Samsungnak hogy emaitt páran nem vesznek többé Samsungot? Lehet. Az, hogy a Gödi gyárban nem akarnak dolgozni? Lehet. Hogy az ott dolgozok, hogy reagálnak erre? Lehet. Hogy pereket akaszthatnak magánszemélyek a nyakukban? Lehet. Hogy foglalkozik evvel a média hír lett mekkora etikátlan szardarab a Samsung? Lehet. Annak a kockázata, hogy ebből nemzetközi hír lesz? Lehet.
De kombinálva a fentieket "nem lepne meg ha most hirtelen Samsungnak lenne kerete a szellöztető/szürő... rendszerekre".
Szóval de. Számít. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
freeknight
üzenetére
Amit a Samsung csinált elfogadhatatlan de itt nekem nem a Samsung hanem a magyar vezetés/kormány hozzáállása ami értelmezhetetlenül elképesztő.
Még az se mondták ~2021 körül, hogy van egy éve a Samsungnak kiépíteni a szűrő rendszereket hanem minden mehetett tovább. Lehetett tovább szennyezni a vízkészleteket, szállhatott a por a termőföldekre, Gödre, hogy a gyárban dolgozó emberekről ne szóljunk.
Anyagilag se indokolható. Pár száz millió Fts beruházást írtak ennyit spóroltak. Miközben a Gödi Samsung gyár évente 1000-2250milliárd Ft értékben gyárt akumlátort.
Egész elképesztő az egész.
---
Én itt tényleg csak annyit tudok tenni, hogy elmegyek szavazni meg nem veszek Samsungot. És persze Göd és környékén nem veszek ingatlant... -
válasz
freeknight
üzenetére
1. Valószínűleg a helyi vezetők hibája a dolog elsődlegesen.
Ha így van, és ők magyarok. Akkor megint egy szokásos magyar történet.
2. Ez egy másik hazai dolog, hogy nem veszek adott márkát, mert megharagudtam rá, és majd jól odacsapok nekik.Na most egyrészt egy kicsike ország, kicsike népéről van szó, mely népnek csak egy picike százaléka fogja egyáltalán hallani, olvasni ezt a hírt, és még kisebb része fogja bojkottálni. Ez felesleges önszívatás.
Nálam most azért lesz a Daikin a befutó, mert olcsóbban, jobb.
-
válasz
freeknight
üzenetére
A mostaniakat pedig eladod?😆
-
freeknight
őstag
Én személyesen nem sokat tehetek az ilyen kizsegerelő, mások életét tönkretevő corpok ellen, mert nem költözhetek vissza a barlangba, és csak egy szavazatom lesz áprilisban, egyedül nem fogom tudni megakadályozni az újabb kétharmadot.
De azt igenis megtehetem, hogy soha a büdös életben nem veszek többet Samsung terméket. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Érdemes a cikket elolvasni mielött nyilatkozol.

Én nem azt láttam a hszedben, hogy a a termékek jók hanem, hogy a Samsung jó.
Visszanéztem és most is ezt látom.
"Pont lexarja, hogy itt pár magyar nem veszi meg a termékeit."
Valószínűleg ilyen.
Ha lesz időm/vkinek majd írja be az angol wikibe. Az ilyen szintű embertelenség/profithajhászás megérdemli. És hátha felkapja a sajtó/influenszer... vonal. Talán megtanulják, hogy nem kéne. Más remény nincs.
-
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy jó fej, hanem azt, hogy a termékek jók, amiket kiad.
Amúgy ezt a konkrét cikket még most fogom elolvasni.
Egyébként üdv a vadkapitalizmusban.Emiatt elvből már lehet én sem :(
Szerinted ennek van értelme? Pont lexarja, hogy itt pár magyar nem veszi meg a termékeit. A gödi dolog egyébként sem fog nemzetközileg nagy port verni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"attól még a Samsung jó"
Elolvastad a cikket? Semennyire nem számít hányan döglenek bele. Az se, hogy mivel lesz szennyezett Gödi talaj, vízbázis.... és amúgy ha úgy fúj a szél BP sincs hude messze. Semmi se számít. Csak a profit. Egész elvakultnak kell lenni, hogy ezek után valaki leírjön olyat, hogy a Samsung jó Ha esetleg azt írtad volna, hogy a samsung mosógép jó mert... ok de amblokk?
Természetesen lehet relativizálni, hogy anno ~10éve a Flex kit dolgoztatott amikor vele gyártatta apple az iphonet, meg, hogy Huawei hogy lop el/dömpingel...
-
#10Graphics:
Ez a gödi dolog sajnálatos, de attól még a Samsung jó. Na most pár dolog.
Szerintem szolidaritásból megvonni magunktól a jót, saját magunkkal való kiszúrás.
Csak pár dolog amik voltak terítéken az elmúlt években:
1. Alma: Kínában gyerekmunka...
2. Huawei: Az USA kémkedéssel vádolja őket
3. Xiaomi, ők még nincsenek szankcionálva, de elképzelhető, hogy lesznek, mert az USA nem komálja őket."A gödiek meg valószínűleg nem nagyon fognak Samsungot venni..."
Ott sem mindenki nyomja majd a bojkottot.
-
Graphics
Jómunkásember
Mindenből Samsung?
Klímából én sem javasolnám, meg van amit sajnos a Samsung sem tud jól. Például robotporszívó vonalon nincsenek a térképen sem.
Van nekem is márkairányultságom, de minden területen más és más.
TV-ből LG, háztartási eszközökből pedig AEG/Electrolux, ami épp jobb árban van, minden más meg Xiaomi vagy épp ami kedvező ( robotporszívó pl. Roborock.)
Van, amihez szükségesnek érzem az "okosságokat", de van, aminél indokolatlanul gyenge( pl. AirFryer)
( A gödiek meg valószínűleg nem nagyon fognak Samsungot venni... Emiatt elvből már lehet én sem
)Off-ba teszem, mert csak lazán kapcsolódik ide. Még csak annyi, de már megvetted, hogy szárítógépet sajna sosem téli időszakban kell venni
De persze az idei év itt is a drágulásról szólhat, szóval nehéz belőni. -
A nyáron például Samsung lesz az új klíma is!
Hangos, fűtés és hűtés üzemmódban is.
Melóhelyen Samsung van, az otthoni Daikin jóval halkabb.
Csak azért írom mert van akit zavar a hang. -
válasz
Krugszvele
üzenetére
Hajdúsági vagyok!😆
Egyébként igen, azt jelenti. 😊 -
Krugszvele
senior tag
Te is valahol a jászságban laksz? Ott hallottam így használni, hogy "origináltan"
Ez valami olyasmit jelent, hogy gyári csomagolásban? Vagy pontosan mit? -
pn4hvq
senior tag
Az alapterület alapján kb. hasonló méretű fürdőszobával rendelkezünk.
Az ár "mindegy" olyan szempontból, hogy befér vagy nem fér (szerintem). Nálunk praktikussági és helytakarékossági okokból került egymás alá-fölé a két készülék. Amikor először jött az ötlet, nagyon ódzkodtam tőle én is, de a hely miatt ez volt az egyetlen értelmes megoldás nálunk, így belementem. Kb. 6-7 éves tapasztalat alapján, az égvilágon semmi problémát nem okozott eddig. A két eszköz egy pánttal (gurtni-szerűséggel) össze van fogva-húzva, soha nem mozdultak el egymáson.
Mint infó: nálunk a beletett ruha mennyiségétől és nedvességétől függően, általában kb. 2,5 órás időtartamot szárít. Engem zavarna a tőlem mondjuk 2-3 méterre lévő folyamatos zaj. Jelenleg becsukom a fürdőszoba ajtaját, ha megy.
-
A fürdőszoba 3.8 m², de az ajtón a mosógép alig fért át, ez pedig 100K-val drágább is volt, így nem kockáztattam.
Pontosítok az amerikai stílusú konyha és a nappali össze van nyitva. Szóval akár mosókonyha is lehetne a neve.Ismerem az összeépítő keretet, de a másik ok: a mosógép sem a fürdőszobába való lenne, hanem a mosókonyhába, a pára miatt.
-
pn4hvq
senior tag
Nappaliba szárító?
Felteszem, kevés hely van a fürdőszobában, de erre találták ki a mosó- és szárítógép közé tehető köztes elemet. Mondom ezt egy 62nm-es panellakás tulajaként, ahol a fürdőszoba kb 1,8x1,8m lehet.
Természetesen nem tudom, mi fér el vagy sem nálatok, de egy szárítógép nem halk, emellé rendesen fűti is a környezetet, így olyan helyre, ahol az ember (legalábbis én) a nap nagy részét tölti, nem tenném.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
Elég hamar megérkezett , sok örömet hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyszerűen nem érted a corporate logikát.

)