Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RvD

csendes tag

Aki Profitec Go géppel rendelkezik és az 1.01-es firmware van rajta, annak ajánlott ellenőriznie az E1 offset értéket, ami akkor jó, ha 14-re van állítva Celsius esetén. Sajnos nekem 10-re volt állítva, így nem melegedett fel a beállított értékre. Aki esetleg Fahrenheit-be használja valamilyen okból, ott a helyes E1 beállítás a 32. Sajnos Fahrenheit és a Celsius mértékegységek között átváltási hiba (szoftver hiba) van, tehát aszerint kell beállítani az E1-et amelyik mértékegységgel használjuk. Elvileg újabb firmware-el rendelkező gépek eseten nem áll fenn ez a hiba, de azért én ellenőrizném, méréssel is.
    A szervizmenühöz a gép kikapcsolt állapotában nyomva kell tartani a + - gombokat, és utána bekapcsolni, és a + - gombokat mindaddig nyomva kell tartani, amíg meg nem jelenik a szervizmenü.

• RvD

csendes tag

válasz rastacsz #128574 üzenetére

Nem kamu, csak még nem rendelhető, mert nincs készleten. Facen azt írták le van adva a rendelés az őrlőkre, amit a gyártó vissza is igazolt. Az ára 219990 Ft lesz. Hogy aztán mikor érkeznek fogalmam sincs, több infót nem írtak. Mivel az egész világban nagy rá az érdeklődés, így gondolom időbe telik mire minden megrendelést teljesítenek. Lehet én is bevállalok majd egyet, de a vezérlőpanel gyengesége aggaszt. Az első szériából már többeknek is cserélni kellett, mert elhalálozott. Valószínüleg az elektronika lesz a gyengepontja ennek az örlőnek. Remélhetőleg orvosolták a hibát, és a jövőben nem fognak elromlani, mert az nem vetne jó fényt rájuk. Mindenesetre rajta tartom a szemem, azt meglátjuk mások mit tapasztalnak. :)

Közben új infót írtak ki, őszíg még várni kell rá a CE minősítés miatt.

• RvD

csendes tag

válasz rastacsz #128156 üzenetére

Hogy konkrétan melyik kés azt én nem tudom megmondani, de ez valami újabb kés az biztos, az eredeti gyári kés nem ilyen, mint, ami ebbe van. A gyárija az csak sima acél kés, ez meg már valami bevonatos. Az tény, hogy kompromisszumos gép, de én szinte csak eszpresszót iszok, így bevállaltam, mert már nagyok kellett egy normális őrlő. DF64V-ben gondolkodtam még, de arra már nem akartam várni. Meg aztán láttam, hogy azért vannak még problémák vele. Bizonyára idővel kiforrja magát és egy jó választás lesz. Volt akinél világos pörkölésnél megállt a motor, nem bírta. Ilyet ez nem csinál, pedig rohadt kemény világossal kezdtük közös életünket, meg sem kottyant neki. Semmi elektronika, egy egyszerű egyfázisú motor hajta fix fordulaton. Nekem ez így tökéletes, az egyszerűség híve vagyok. Persze ettől még szívesen kipróbálnék egy DF64V-ét is, de arra így már nem fog sor kerülni, hacsak nem találok egy zsák pénzt az utcán. :D

• RvD

csendes tag

válasz Ofly #128020 üzenetére

Halihó!

Na ez remek, csak most láttam ezt a posztod. Épp az előbb írtam beszámolót a saját tapasztalataimról. Ugyan onnan rendeltem meg, mint te is. Akkor a null pont kérdésre meg is adtad a választ. Szerintem a forgalmazó csinálhatja meg, látszott a dobozon, hogy az eredeti leragasztás már fel volt bontva, legaálább is nálam, így ebből erre következtetek. De végtéren is mindegy, hogy ki, a lényeg hogy foglakoznak vele, hogy a vásárló olyan őrlőt kapjon, amit azonnal használhat. Majd, ha jobban ráérek én is lekapom a tetejét, aztán megnézem kell-e állítani rajt. Egyelőre az eredmény így is nagyon jó. Az első pár napban még olyan jó kávét nem ittam vele, de most már nagyjábból ott vagyok, hogy egész finom kávék jönnek le. Óriási a változás az elöző örlőimhez képest. Köszi mégegyszer neked is, van benne részed, hogy meg mertem venni. ;)
    Na és lett érezhető változás a finomhangolás után?

• RvD

csendes tag

Múlt héten nekem is megérkezett a G-Micron DF64P ItalMill DLC késekkel. Gondoltam írok egyet a rövidtávú tapasztalatokról. Az már szemmel is látható, hogy egységesebb őrleményt produkál, mint az előző Graef CM80, vagy akár a K4. Ami nagyon meglepett, hogy ugyan olyan mennyiségű kávé esetén, az őrlemény sokkal jobban tömöríthető, mint az előzőekben említett őrlők esetén. Például a 12 grammos IMS szűrőmbe eddig csak 11g-ot tudtam tenni, most 12g simán belemegy. Egy biztos, ez az őrlő más liga. A kávé íze is sokkal komplexebb lett, mondhatni totál más, mint amit eddig ittam.
    A nullpontra figyeltek, ezzel nem kellett foglalkozni. Hogy most a gyárban lett beállítva, vagy a belga bolt állította be ezt nem tudom. Lényeg, hogy kibontás után használatra kész állapotban volt. Nyilván később majd szétszedem és ellenőrzöm a késeket, de egyelőre nem bolygatom, nem látom szükségességét. Amit kávét beleteszünk az szépen ki is jön, kell azért pumpálgatni, csak úgy teljesül a majdnem zéró visszatartás. Az eddigi kávékat én nem spriccelgettem, szépen minden belekerült a pohárba, nem hordta mellé a kávét, és nem is ragadt bent semmi. Pedig attól féltem megy majd mellé is, de nem. Viszonylag csendesnek is mondanám, a graef-hoz képest mindenképp, az nagyon hangos. Ezt már inkább bemerem kapcsolni hajnalok hajnalán. :D Csak stabil konyhabútorra kell tenni, mert gyengébb felépítésű bútorok berezonálnak tőle.
    A bekapcsoló gomb LED világítású, ami szerintem totál felesleges, meglettem volna nélküle.
    Nekem idáig tetszik, én mindenképp eszpresszóhoz akartam egy jó ár/érték arányú őrlőt, eddig minden jel arra mutat, hogy ezzel elleszek. Aztán ha még kísérletezni akar az ember, akkor a késeket ki lehet cserélni másra, tehát van benne fejlesztési potenciál. Igazából egy tök egyszerű felépítésű szerkezet, nincs túl bonyolítva semmi.

• RvD

csendes tag

válasz Ofly #127808 üzenetére

Köszi mégegyszer is ezt a részletes beszámolót. Egy Graef örlőm nekem is van, de nem használom már. Most ideiglenesen egy Kingrinder K4 kézi örlőt használok, amíg nincs más.
    Ha a null pont bevan állítva az jó, akkor az alját már legalább nem kell lebontani. A kések összehangolása már viszonylag egyszerű a neten látott videók alapján. Még agyalok kicsit, de szerintem beruházok egyre én is. Nem igen látok jobbat ezért a pénzért. Faék egyszerű felépítés, szabványos késméret, könnyű takarítás. Ha majd volt időd megnézni a késeket, arra kíváncsi volnék kellett-e rajt finomhangolnod. Mondjuk ez nem jelenti, azt nekem sem kell akkor. Ha nem kell, akkor ez is egy jó pont azért a gyártónak. Én azért kicsit azt vallom, hogyha drága pénzért megveszek valamit, akkor az lehetőleg legyen jól beállítva, mert nem mindenkitől várható el, hogy maga is megtudja csinálni a finomhangolást. De mivel én szeretem, ha minden precízen van beállítva, nekem úgy is szét kell majd szednem. :DD

• RvD

csendes tag

válasz Ofly #127805 üzenetére

Örülök, hogy van valaki. Több kérdésem is volna. Először is, hogy hol szerezted be? A másik kérdésem, ami már sokkal fontosabb. Nem tudom ellenőrízted-e. Gyárilag a kések mennyire vannak jól beállítva? Gondolok itt arra, hogy a két kés minden pontján egyforma távolságra van egymástól? Vagy gyárilag épp ahogy sikerül és ezt a vásárlónak kell finomítani. A null pont az be van állítva, vagy azt is nekem kell? Tulajdonképpen, ha röviden kérdeztem volna, kellett bármit is finomhangolni rajta? Vagy maximálisan elegédett vagy a gyárilag összeszerelt állapottal?
    Örlésnél mennyi a veszteség? Kijön a matek, amit mindenhol állítanak?
    Előre is köszi a válaszod. :)
    Üdv!

• RvD

csendes tag

Üdv!
    Érdeklődnék kicsit, hogy használ itt valaki DF64P örlőt? Olvastam már sokat róla, videókat is néztem. Viszont, ha van itt valakinek, az ő véleményére is kiváncsi volnék. Ár/érték arányban az egyik legjobbnak tűnik eszpresszóhoz, és Európában is beszerezhető. Kellene már valami jó, egyadagos örlő, nagyjából ebben az árkategóriában. DF64V-re valószínüleg hiába várok, egyrészt Európában biztosan jóval drágább lesz, és még azt sem tudni, hogy mikor lesz. Pár megoldás jobban tetszik a DF64V-be, de talán a DF64P-vel is együtt tudnék élni. Külföldön elég népszerűnek számít.

• RvD

csendes tag

válasz rastacsz #125784 üzenetére

Nekem elég szimpatikus ez a DF64V, de mivel még nagyon új, így nem tudni milyen problémák lehetnek vele. Persze lehet, hogy elsőre is tökéletes lesz. Egy biztos, akarok egy ilyen örlőt. De még a DF64 v5 sem tűnik rossznak, illetve van még egykét jónak tűnő örlő ebben az árkategóriában, de azokat is nehéz beszerezni. De a DF64V viszont pont olyan, amilyet álmodtam magamnak. :DD
    Az kicsit elszomorít, hogy itthon semmi normális egyadagos örlőt sem lehet kapni. Tudom, tudom, nem vagyunk piac.

• RvD

csendes tag

válasz babosf #126097 üzenetére

Szia!

Meglepő, amit írsz. Két hete van meg a Profitec Go, de ilyen jellegű problémát nem tapasztaltam. Általában akkor szokott csatornásodni, ha kevés vagy rosszul van eloszlatva a kávéörlemény, de ez is inkább az egyadagos szűrőkre jellemző. Az elöző gépeimnél se volt ilyen soha. Persze örülök, ha megoldódott a problémád, csak tényleg fura, hogy egy új tömítés kellett. Nekem inkább az a bajom rohadt nehéz befordítani a kart, ha meg belekapaszkodok a gépbe, akkor vetemedik az egész. Egyébként eddig részemről az egyetlen negatívum az a burkolat, vastagabb anyagból is készülhetett volna. (Érdekes a csepegtető tálca vastagabb anyagból készült, az egészet azzal a vastagsággal kellett volna csinálni.) Magisteremnél ilyen nem volt, hogy hajlik a burkolat, abba lehetett kapaszkodni, benne van az anyag. A többi részével elégedett vagyok, a belső részek is jó minőségűek. A kivezetett OPV is jó dolog. PID is rendben. A bemelegedési idő itt is le van hazudva, de azt már megszoktam. Kell egy 20-25 perc mire valóban átmelegszik és hőstabilnak mondható. Alapvetően nagyon jó kis gép, talán nevezhetjük is Gaggia Classic Pro gyilkosnak, mert hiába olcsóbb valamivel, ha még tuningra kell költeni. Egyébként melyik ez a tömítés, amit beleraktál? Hol kapható? Lehet kipróbálnék más tömítést, egy más fajta tömítésnél lehet könnyebben be lehet húzni a kart, legalább is jó volna, ha nem kellene annyira nekifeszülni a gépnek. :D
    Ha van még tapasztalatod a géppel szívesen veszem (meg talán másnak is segítség), én még igen csak ismerkedési fázisban vagyok, nem győzök kávét főzni. :DD

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák